Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz st6969 #12755 üzenetére
"árban már nem feltétlenül van jelentős előnyük a Parkside szerszámoknak"
Akkus performance gépekre vonatkozóan:
Ezzel azért nem értek egyet.
A legutóbb pár hete volt 14.990.- ért PABSP 20-Li. Persze akku töltő nélkül.
Ez egy nagyon jól sikerült akkus fúró. Mutass olyat ami akár meg is közelíti a paramétereit ennyiért. Nálam évek óta hibátlanul teljesít.
De mondhatnám az újabb orrfűrészüket 19.990.- ért amiről én is írtam régebben.
Vagy az ütve csavarozójukat ami szintén 14.990.- volt legutóbb.
Vagy a dekopírfűrészüket a PSSPA 20-Li -t.
De az akkus sarokcsiszoló PWSAP 20 Li-t is jónak mondják tesztekben.Sajnos az újabb szériák tényleg kicsit rámentek az okos akkukra és mintha párhuzamosan a minőségük is ezzel egyidejűleg csökkent volna. De reméljük csak átmenti és újra magukra találnak.
Meg ne felejtsük el mennyibe kerül egy akku meg egy töltő ezekhez.
Nem vagyok parkside fan van sok más gépem is, de ár-érték arányban nehéz jobbat találni.
A zöld vonalon tényleg voltak gyengébbre sikerült gépeik.Azt nem kell elfelejteni, hogy mire akarja használni az ember az adott gépet.
Mert ezek nem ipari gépek de sokan mégis úgy használják. És utána meg jön a fika áradat.A garancia ügyintézésen meg nem kell csodálkozni. Hallottam a saját fülemmel a lidlben egyszer mikor azt beszélték, hogy hétvégére kell nekik egy gép aztán hétfőn hozzák is vissza. Persze, hogy a korrekt ügyintézés ilyen ügyfelekkel hosszú távon nem kifizetődő. És mint mindig most is a rendes, normális felhasználók járnak rosszul.
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Einhell felejtős akkor már inkább a parkside performance a gar idő és az ár miatt.
Érdekes lehet a Metabo ajándék akku programja.
Így akár jóval olcsóbb is lehet a géppark.Ha lenne lóvém én valószínűleg a Metabot gépparkot választanám.
Van egy dekopír fűrészem tőlük és az király"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz hzsolee #12660 üzenetére
A zöld 180nm -est használtam eddig kerékcserére.
Cr-Md toldóval és fejel gond nélkül cseréltem vagy 10 garnitúrát vele.Ez még erősebb egy kicsivel úgyhogy nem lesz gond.
A 350Nm csavarokat leszedi mint a szél
[link]De olyan videót is láttam amiben 550nm ra húzott csavart szedtek le vele csak azt nem találom.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz hzsolee #12655 üzenetére
Én 8:30 körül voltam a lidl -be de a kis ütvecsavarozóból már csak 5db volt.
Nekem is viszonylag ritkán kell mert szeretem érezni mennyire van meghúzva a facsavar ezzel meg ugyebár nem igazán lehet. Na meg a szezonális kerékcseréhez kell még.Én is láttam olyat, hogy a faszinál mindenből volt, a nagy kosárba alig fért bele
Az új 64Nm es 19.999 -es csavarozóból már nem is láttam egyet se.
A régebbi 60Nm es böl még volt jó pár db. Az igazán jó vétel 14.999 -ért."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Menjetek a lidl be sok performance jóság van nagyon akciósan
[link]Én vettem egy akkus ütvecsavarozót 27.777 helyett 14.999 ért.
Vitte mint a cukrot a jónép"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
A szlovák lidl webshopból vásárolt már valaki?
Mennyibe kerül a szállítás hozzánk? Egyáltalán kihozzák Magyarországra?Egy performance dekopirt szeretnék venni és ott van jó áron 49.99 euro.
Elég érdekes típus még a neten sincs róla se kép se teszt, semmi. (legalábbis én nem találtam)
PSSPA 20-Li D3
Úgy látom az elterjedtebb PSSPA 20-Li C3 hoz viszonyítva itt a fordulatszám gombnyomásos és a akku tartóba van integrálva szembe a szokványos manuális tekergetővel. Meg a semmire való védőburkolatot is lecserélték.
Szerintem az összes parkside gépen ezen a dekopiron típuson változtatnak a legtöbbet.
Van mikor semmilyen látható változás nincs két revízió között, itt meg látványos.
Nekem jobban megfelelne a hagyományos kapcsolós változat ami a
PSSPA 20-Li A1 típuson van de olyat szerintem már nem lehet kapni esetleg csak használtan.
-
Findzs
addikt
Volt valaki a lidl ben nap közben?
Nagyon kapkodják a 7777.- ft os hősugárzót?Kellene venni 1 et de nekem át kell mennem érte másik városba és csak este tudok menni.
De ha esélytelen nem megyek."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
A tavalyi lidl black friday is jobb volt.
Holnaptól lesz pár termék de úgy látom inkább olyanok amik nem fogytak el év közben"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Peetey91 #12538 üzenetére
Vegyél egy márkásat az alsó ársávból.
pl.: ez a hikoki jó választás 27 ezer körülArra is gondolj, hogy az olcsóbbakon a tárcsa is lehet cserés lesz pár vágás után és akkor már árban itt leszel a hikoki közelében. Meg lehet idővel többet fogod elővenni.
De egy dekopir fűrész sokoldalúbb és azzal is lehet egyenesen vágni vezető (pl. egyenes léc) mellett.
-
Findzs
addikt
válasz Khaosz55 #12519 üzenetére
Én azért vettem ezt mert barkácsolásra is szerettem volna használni.
De persze át kell gondolni ki mire akarja használni.
Ha jól emlékszem 3. éves a gép.
Előtte évekig ilyen 2 ezer forintos teleszkópos kerékkulccsal cseréltem a kerekeket:
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Khaosz55 #12516 üzenetére
Én évek óta a kicsi 180 Nm -es parksidot használom ami mos volt akcióban valahol:
Azért ezt vettem mert ezzel facsavarokat is kényelmesebb behajtani mint egy nagyobb 1/2 essel és utána néztem hogy ezzel is lejön a kerék.
[link]Venni kell hozzá jóféle CrMo fejeket meg CrMo toldót.
Nagyon fontos mert az erő elég jelentős része elveszlik a rugalmasabb ötvözeteknél mint a CrVa vagy el is törik.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Zákány Black Friday:
[link]Természetesen semmi extra.
Amin meg sem lepődünk már.Ez a Dewalnál így néz ki az USA ban:
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
válasz Findzs #12424 üzenetére
Megvettem
Szombat délután már csak 2db volt belőle.
Jól tettem, hogy megvettem mert minden korábbi hibát javítottak benne. 2023.05. gyártású.
Állítható a fordulatszám a ravasszal és ha egyből max ra lenyomom akkor is lassan indul meg a penge, lágy indítást raktak bele.
Fűrészport nem igazán vettem észre, hogy köpködte volna kifele mint a korábbi performance. És szétszedés után a belsejében sem találtam csak finom fa port. De a Motorban és a mechanikában nem volt belőle.
Zsír volt benne bőven jó minőségű kék színű, csak kicsit odébb kellet kenegetni a fogaskerékre.
A zöldhöz képest (Pssa 20-li A1) nagyon durva a vágás teljesítménye.
Ez elsősorban a 20 mm vs 28 mm lökethossznak tudható be.
Szerintem remek gép, 20 ezret simán megér 5 év garral meg pláne"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Morris #12425 üzenetére
Teljesen egyet értek. Nem olyan jók már mint régebben.
Én is szívesebben váltanék metabo, dewalt, makita, milwaukee, festol, kress (8 perces 0-100% töltés igaz hogy ez az akku nem jó minden gépükhöz és marha drága ) gépcsaládra ha lenne miből"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Morris #12421 üzenetére
Én a kardfűrészen gondolkodom. Most fog lejárni a gar a zöldről és ez már az újabb 28mm lökettel.
Csak az nem tetszik, hogy nem állítható a fordulatszám a ravasz húzásával mint a zöldnek. 2 fix sebessége van 2300/3000
Meg még mindig behordja a fűrészport a géptest belsejébe és a zöldnél ez jól meg van oldva.
A korábbi performance szériához viszonyítva ez ami most lesz kapható sokkal jobb gép. A belseje is egy átgondoltabb erősebb konstrukció.
De vigyázni kell a gép firmware frissítésével mert téglát lehet belőle csinálni.
Itt látható a gép belseje és a firmware -röl is szó van:
[link]
Sosem értettem minek egy szerszámgépnek bluetooth funkció meg okos akku
A videó alatti kommentekben többen írják amit a srác is a videóban, hogy a sebesség állító kapcsoló tönkrement a teszt alatt.
Összehasonlító teszt:
[link]Lehet a fentebb írt hibák miatt van így leárazva?
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
válasz BrandonXXV #12371 üzenetére
Bosch T 101 B vagy Bosch T 101 BR fordított fogazású pengék jók.
Mondjuk én nem igazán szeretem a fordított fogazást. Van ilyen pengém de nem sokat használtam még."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz f4lcon #12321 üzenetére
A videóban nem ugyanaz van mint a mostani akcióban. Más típus.
Nem értem miért nem képesek odaírni ilyenkor az újságban egy típusszámot?Nekem van a zöld de nem nagyon használom. Náha jól jött már de úgy van ahogy mondod, meg sem közelíti a vezetékest. 4 ah akkuval nem tudtam lecsiszolni 1db! raklapot, lemerült a 2/3 -ánál. Komoly munkára felejtős mert ahoz 8 ah akku kellene az meg már árban és súlyban is jelentős.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Hogy vágjuk le a lábfejünket?
Így:
[link]A parkside akkus szegélynyírómra kerestem kerék megoldást mikor erre bukkantam.
Valami ilyesmi megoldáson gondolkodom. Így 10 perc lenne a fűnyírás, nem kellene elővenni a nagy fűnyírót
-
Findzs
addikt
válasz boogie84 #12128 üzenetére
Nekem ilyen Aldis van pár éve.
Sokszor használtam már elégedett vagyok vele és az ára sem vészes, a gari meg 3 év.
Annyit csináltam vele, hogy ragasztottam rá vastagabb lábakat mert a gyári gumi hamar kilapult és így az egész gép a földön rázkódott.Ilyet láttam még valamelyik Aldiban nemrég akcióban azt hiszem 30 valahány ezresért:
Nem akciósan sem olyan drága mint a hasonló társai.
[link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz hzsolee #12125 üzenetére
Nekem is úgy tűnik mintha szándékosan belevágtak volna a szemüvegbe egy koronggal aztán belerakták egy törött korong darabját.
De ha tévedtem akkor szerencséje volt, hogy rajta volt a szemüveg.Mindenesetre ha egyvalaki ennek a képnek a hatására kezdi el hordani a védőszemüveget akkor már megérte megcsinálni
-
-
Findzs
addikt
Az aldiban láttam most ilyen kis kompresszort leárazva.
Szinte minden barkácscucc akciós volt a tv ben is volt róla reklám.
Nem tudom tart -e még az akció.
Szerintem az jó lenne neked 3 év gar."A középső soron található, nem élelmiszer termékek kiárusítása folyamatosan zajlik! A héten a barkácseszközök vannak fókuszban. Nézzetek be az ALDI üzletekbe, hiszen akár 50% kedvezményben is részetek lehet."
Febr. 16. facebook bejegyzés.
-
Findzs
addikt
Nekem van.
Nem lenne rossz de eszi az akksit még a 4ah is lekapja hamar.
1 raklapot tudtam lecsiszolni vele és kb. annyi is volt.
Teszt: [link]A performance jobb csak hát az ára is
Én a legutóbbi akcióból egy akkus dekopirt vettem.
Sokat használok dekopírt és van 3 akksim szóval ki lesz használva.
Szokás szerint szétszedtem zsír mennyisége, minősége, rendben volt csak éppen rossz helyre adagolta a gép Nem a fogaskeréken és környékén volt hanem kicsit feljebb. A fogaskerék meg tök száraz volt.
Kicsit állítanom kellett a vezetőgörgő és tartószerkezetének a helyzetén, hogy párhuzamos legyen a fűrészlapot befogó és mozgató szerkezettel de ezen kívül más baj nem volt vele.
Teszt: [link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Kiscsőke #12026 üzenetére
Köszönjük, ez tényleg remek ár.
Annak főleg megéri aki most akarja összeszedni az akkus gépparkját.
Nekem már ez megvan parksideból ezért sokba kerülne mindent lecserélni.Kérdés van e belőle vajon valós készlet?
-
Findzs
addikt
150Nm, 2200 rpm, Parkside PPBSA 20 performance akkus fúró/csavarozó teszt:
[link]
Nagyon tetszik a csuklókitörés védelme meg a jó hosszú segédfogantyú fogas megoldása is.
Sosem használnám ki de azért érdekes. Biztos el fogják kapkodni ha elérhető lesz kis hazánkban.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz AxBattler #11934 üzenetére
Érdemes még meggondolni a ryobi modeleket is. 32 ezer 50nm, töltővel és igaz, hogy 1,5 akkuval de lehet az többet bír mint egy olcsóbb márka 2 ah -sa.
[link]
Nagyon sok gép van az one+ os akkukhoz.
[link]Szét kell nézni az oldalukon sok gépük van.
Nálunk annyira nem ismert gép de én sokszor látom amerikai farönkház készítőknél (van ilyen műsor)"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Én is megtaláltam ezt a videót
Szerintem egy hasznos kiegészítője a fenti gépeknek.
Jó ötlet. El is mentettem könyvjelzőbe ha esetleg nyerek a lottón és lesz pénzem ilyen gépre tuti csinálok hozzá ilyen vezetőt."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Gyarmati_ #11887 üzenetére
"de attól még alkalmi munkára pl.: bútor szereléshez megfelelő"
Én is így gondolomMás:
Láttátok a lidl black friday ajánlatát?
Az se valami erős idén. 1 db barkácstermék egy prémium akkus fúrókalapács.
Medence, homokozó, trambulin? Télen? Ezeknek elgurult a gyógyszere"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Nekem van obis készletem 2 is meg bosch amik gagyik de mégis 1db t20 torx bittel csavaroztam be 500db facsavart tetőcserénél nyáron és még mindig használható.
Fúrószárak szintén gagyik de használhatóak fába, fémbe. Csak élezni kell, és nem ész nélkül nyomni az anyagba főleg fémbe hűtés nélkül.
Keményfémlapkás tégla beton fúró már más tészta ott van olyan, hogy pár másodpercet bír egy gagyi.Véleményem szerint sokat számít ki és hogyan használja az adott (jelen esetben makita) készletet.
Nem gondolnám, hogy egy ilyen neves gyártó egy gagyi és használhatatlan "kukába" való termékhez adná a nevét.
Én úgy látom ebben a videóban, hogy nem üt egyik fúrószár sem és ahogy a videóból látható még használható is.
Ne magatokból induljatok ki, hogy mindeni olyan professzionális szinten dolgozik ezekkel a termékekkel mint ti.
Sok embernek még ilyen készletre sem futja.
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
Ha jót akarsz ár érték arányban akkor a BS Basic.
170 véleményből csak 14db 4 csillagos van a többi 5 ös.
Ez azért elárul valamit egy termékrőlJó az ha le lehet venni a tokmányt mert úgy tudom aláfér egy bit és így egy előfúrsz csavarozol munkafolyamatnál nem kell szerszámot cserélgetni csak lekapod a tokmányt.
Át is szokták fúrni, hogy átférjenek vastagabb bitek hosszabbítók stb.
[link]Én tuti ezt a BS Basic -et venném ha más akkus gépben nem gondolkodnék.
Ha igen akkor olyat választanék, hogy egy akksi jó legyen több géphez is.
De ez már eléggé pénztárca függő. Én pl. a parkside vonalon indultam el mert azt tudom megfizetni."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz AeSDé Team #11814 üzenetére
Érdemes írni egy levelet a lidl nek és ha van valahol az országban készleten leküldik abba a lidl üzletbe ahová szeretnéd.
Volt már rá példa."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz AeSDé Team #11808 üzenetére
Vegyél egy Parkside Pasd 4 A1 -et.
Meg egy Parkside Pbsa12e4 -et. Ehez töltőt meg akksit tudsz venni bármelyik lidl ben.
Mostanában mindig látni készleten. De lehet ilyen fúró is van.És meglátod, hogy főleg csak a pbsa12 őt fogod használni.
És ehhez a 12v os akksihoz vehetsz később más parkside x12 gépeket. Ha kell.
Kezdésnek jó lesz utána meg majd lecseréled jobb gyártó termékére makita dewalt milwaukee metabo stb.a2d2:
Mint írtam nekem sajna nincs dewaltról hosszabb távú tapasztalatom.
Biztos itt is bele lehet szaladni mint minden gyártónál valami hibába.
Én még pl. itt a fórumon nem olvastam rosszat senkitől dewalt termékről.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz AxBattler #11791 üzenetére
Ezek közül a dewalt néz ki legjobban ár-érték arányát figyelembe véve.
tesztÉn még olyat nem hallottam, hogy valaki dewalt géppel ne lett volna elégedett.
Sajnos nekem egy sincs nem az én pénztárcámnak való. De dolgoztam már ezzel a dewalt akkus fúróval és azóta sem találkoztam jobbal.
-
Findzs
addikt
válasz Chris0321 #11786 üzenetére
Szerintem csak peches vagy.
Gariba biztos megoldják. Extol premiumra 2év gari van ha regisztráltad.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Érdekes egyébként, hogy míg minden parkside gép ára megy felfele addig a performance akkus fúró ára most is 19.999.- lesz.
Annyira jó ez a gép, hogy venni kéne még egyet tartalékba"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Valószínűnek tartom, hogy a performance ha lenne csak a színe térne el a zöld 2 akkustól.
A performancok nagy előnye mindig a kefementes motor volt. Ennek a 2 akkus zöldnek szintén kefe mente motorja van.
De ha most úgyis jó a benzines géped megvárhatod a performance változatot. Biztos lesz belőle csak lehet, hogy 1 év múlva."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz tyielow #11712 üzenetére
Másik városba kell átmennem. Leghamarabb szerdán volt oda utam.
Pedig mostanában azt tapasztaltam, hogy nem annyira kapkodják a parkside cuccokat.
Mindegy, majd legközelebb.Pl. az akkus lámpa hegyekben állt még. Tavaly aznap délután már nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Gondoltam veszek egy ilyen parkside tollat.
Tegnap voltam is egy lidl ben de még a helyét sem találtam meg. Hétfőtől volt akciós.
-
Findzs
addikt
Valamennyire lehet én így oldottam meg. [link]
Bár tényleg ha odafigyelve használja az ember pl. fúrásnál is nyomatékot állítasz be akkor leracsnizik mielőtt kitörné a csuklódat.
Egy idő után ráérez az ember és nem hiányzik a fogantyú sem.zoli03
"Miért szükséges a nyomatékbeállítás? Én kb sosem használtam."Most csináltam egy melléképületen 22 négyzetméteres tetőt.
Poliészter hullámlemez lett a faszerkezetre csavarozva kb. 400 csavarral.
Itt igencsak jól jött, hogy kitapasztaltam mikor racsnizzon le úgy, hogy a hullámot nem nyomja össze de a csavar is a helyére menjen."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz zoli03 #11648 üzenetére
Tegnap este megrendeltem úgyhogy majd meglátom milyen
De ahogy nézetem a videót úgy látom van hely a fúrószár elejénél így előrébb lehet őket tolni és a vége felől kivenni. Úgy nem vagdos össze.
Egyébként ez eszembe sem jutott, hogy esetleg nem egykönnyen jönnek ki a helyükről a dolgok.
Megörültem hogy találtam egy olyan készletet amit én is bővíthetek meglévő szárakkal, bittartókkal, hegyekkel stb.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz dellfanboy #11645 üzenetére
A bit befogó nekem sem használódik el.
Bár vettem nemrég egy makita impact gold készletet és az első használatnál a 4-5 facsavar behajtása után bitet akartam cserélni és fogóval kellett kiszednem a bittartóból. Utána bármilyen bitet teszek bele kézzel nem lehet kiszedni. Nem tudom mi lett vele de még egyszer nem vennék ilyen készletet.
Én fúrószárra gondoltam azok szoktam amortizálódni.
Találtam egy ryobi készletet aminek nagyon jó kis doboza van és az ára sem vészes 8800 +1400 szállítás. Az a mini koffer megér pár ezret
2 oldalról nyitható plusz rekeszes. Sajnos sehol sem találok arról infót, hogy mik a méretei a doboznak.
Bemutató videó: [link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Ez a Bosch x-line premium jobb mint a sima x-line?
[link]
Egy ideje már nem figyelem boschékat mert trágya minőséget csinálnak.
Van egy kis x-line készletem még régről kicsi doboz mégis sok minden van benne mert 3 lapja van, kihajtható. Ha otthon kell valamit csinálni ez az első amiért nyúlok. De már eléggé tönkre van a doboz is meg a szárak bitek is. Megette az idő.
Ilyen kicsi szettet keresek jó minőségben azért kérdezem.
Ez jó lenne csak kevés cucc van benne. Na meg sokalom az árát
[link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz depe95 #11617 üzenetére
Esetleg ez.
Mezőgazdasági gépalkatrész boltban dolgozom és a traktorok szereléséhez mi geniust tartunk készleten.
Törésgaranciás, rengeteget eladunk és évente 1-2 kerül vissza törötten egy készletből. Általában csillag villás kulcs, de tényleg szó nélkül cserélik nekünk is és nincs időkorlát.
Tehát nyugodt szível hosszú távra én csak ezt tudom ajánlani:
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Jó rugalmas, tépőzáras csiszolótárcsát keresek sarokcsiszolóra 125mm eset. Fúrós is lehet de sarokcsiszolós jobb lenne.
Nincs esetleg valakinek valamilyen bevált típusa?Lidis, aldis, z-toolos, noname, van mind kemény.
Az a baj, hogy a tárcsának csak a külső ívével tudok csiszolni. Kb. 5-10 mm ér hozzá a faanyaghoz. És könnyebben szakad emiatt a papír is.
Asztalos tanuló koromban a mesteremnek volt olyan frankó gumitányérja fúróba fogható amivel 3-4 cm is lehetett csiszolni olyan jó rugalmas volt.Pl.: ilyenem nincs nem tudom ez mennyire lenne rugalmas, lágy.
Igaz nem tépőzáras[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Úgy látom a lidl követi az inflációt (mondjuk érthető):
Én még azt a fúrót ha jól emlékszem tavaly vettem 19990 ért. A duplacsiszolót (köszörűt) meg 9990 ért.
De 2 hete mikor vettem az akkus sarokcsiszolót az is olcsóbb volt régebben kb 2 ezerrel.
Csak a fizetés nem követi ezt a borzalmas áremelkedést.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz sanzi89 #11507 üzenetére
Nekem van.
A kompresszor bicajhoz, robogóhoz, labdákhoz jó, kocsihoz gyenge, használhatatlan kínlódás szerintem.
A légfúvó a szűkítővel alkalmas számítógépek, kocsi levegőszűrő, műhelybe fűrészpor forgács stb. kifújásához de nem olyan erős mint egy kompresszor, de használható.
Ritkán használom lehet, hogy még egyszer nem venném meg.
Teszt[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz gyenesmartin #11476 üzenetére
Ez szomorú
Akkor dewaltot se veszek már"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz macera2 #11462 üzenetére
Szerintem az a bosch túlárazott.
Akkor már inkább ez a skil 3év cseregaranciával.A stanley ről meg az kell tudni hogy b&d amit a kínaiak vettek meg.
Sajna ez a makita a legolcsóbb neves gyártóé.
De itt a fűrészlap csere szerszámmal történik.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Adni szoktak hozzá 2 fejet. És most lehet kapni 3 at 1300 ft -ért.
Azzal az 5 el évekig el leszel. (ha nem nagy a kert)
De lehet venni damilt külön (lebomlót is) és rátekered. Nem nagy dolog.Én a parksidot venném kicsit erősebb papíron.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Nekem az akkus verzió van, kinézetre működésre szinte ugyanez mint ez a 220v -os.
Nagyon szeretem kézreálló, könnyű és király az automata száladagolása.
Csak kis megszokást igényel. Mindig akkor adagol egy kicsit mikor megáll. Szóval úgy gazdaságos ha folyamatosan pörgeti az ember. Persze odafigyelve, hogy ne fogyjon le teljesen mert akkor a tövében fog elszakadni a damil és utána lehet vele bűvészkedni."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Findzs #11386 üzenetére
Megvettem.
Jobb mint vártam. 2 barrol 2,5 re tényleg pár másodperc alatt felnyomja a kereket.
Gyorsabban felfújja mint ami itt a kisvárosban lévő benzinkutas.
Portalanítani is lehet vele de ha 2-3 mp ig nem nyomjuk a levegőt akkor utána van igazi nyomás. Hangja van de szerencsére az az elviselhető mélyebb fajta.
Használtam egyfolytában kb. 10 percet de csak kéz meleg lett a burkolat.
3 m a levegőcső és 5 m a 230v os kábel. Szóval elég hosszú lesz minden alkalmazáshoz.Nekem van egy azt hiszem 6l -es levegőhordozó tartályom ami 8 bart tud.
4 barra kb. fél perc alatt felnyomja és utána megfelelő nyomással lehet portalanítani pl. számítógépet.Szóval nekem megérte jó vétel volt 3 év garral 20 ezerért.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
04.28-tól lesz az Aldiban Ferrex kompresszor:
Itt van egy teszt ahol szét is szedik (korábbi kék színű verzió) bár nem pumpálnak vele.
Itt pumpálnak is vele kocsikereket (jelenlegi szürke verzió) és elég meggyőző ahogy kb. 10-20 másodperc alatt majdnem fél bart nyom a kerékbe. A benzinkúton kb. hasonlóan szoktam pumpálni.
-
Findzs
addikt
zoli03, f4lcon
Köszönöm a részletes, hozzáértő válaszokat!
Akkor lehet elég egy 150mm es is általános célokra.
Csak abból nincs az olcsóbb fekete színű. És hiába nem lehet kihasználni a 180 as kulcsnyílását de olcsóbb mint a 150 es krómozott."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz f4lcon #11367 üzenetére
Én is gondolkodtam már ilyen fogón.
Mi a különbség a színén kívül a 86 01 180 és a 86 03 180 között?
A knipex honlapon sem találtam róla semmit.
A 01 es fekete sokkal olcsóbb. Nagyjából meg lehet venni egy nagyobb 180mm eset a 01 esből a 03 150mm árából.A 180mm -es 40 -es csavarig nyit a 150mm -es 27 -es ig.
Jobban ki lehet tehát használni a nagyobbat.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Van egy kicsi bosch x-line készletem meg egy ahhoz hasonló b&d amit linkeltél.
Szerintem sajnos gagyi mind a kettő.
A boschba is van vidiás fúrószár de pár perc használat után benne maradt a falba valahol a lapka
Pedig nem tömör beton fal volt hanem ilyen falusi vegyes. Ami volt otthon abból építettek mellékhelyiséget.
A b&d -be van több olyan szár is ami görbe. A bitek nagyon gyengék. Ha egy facsavarba megugrik akkor már nyalja is lefelé.Mind a 2 nagyon alap hobbi szint.
Én jót eddig csak az irwin meg a bosch drágább fajtáiból tudok mondani.
Makita olcsóhoz még nem volt szerencsém csak a gold impact van itthon ez jó.
Egy ilyen készlet nem tudom mit mutatna gyanítom ennyi pénzért ez sem sokat[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz ph_5.5 #11294 üzenetére
Én is pont erre gondoltam mikor írtam a hsz -omat csak elfelejtettem megírni, hogy van ezekből is kicsi kompaktabb verzió.
Persze drágább de a mini láncfűrészből is egy jobb minőségű is értelem szerűen többe kerül.
Nem turkáltam a neten de biztos van olcsó kompakt méretű az orrfűrészből is.Nekem van akkus orrfűrészem pont tegnap vágtam szét vele 2 ajtót (mindkét oldalt tele farostlemezes) tűzifának. Ezt kézi fűrésszel elég necces lett volna. De pl. metszegetni nem szoktam elővenni, arra nekem is van egy nagy metszőollóm mint amit kopepe linkelt + kis kézi fűrész. Ennyi mozgás kell
-
Findzs
addikt
Ezek a kis láncfűrészek miért jobbak mint egy orrfűrész?
Macerásabb és drágább a lánc beszerzése és másra nem igazán használhatóak.
Az orrfűrészhez lehet kapni jófajta bosch lapokat amivel szépen lehet vágni.
Meg ha vesz az ember egy parksidot, einhelt, makitát stb. akkor az akkuval a márka hasonló gépeit is lehet használni.Egy videó arról milyen sokoldalú lehet az orrfűrész a megfelelő fűrészlappal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- ÚJ Schwalbe Wicked Will Super Race 29x2.4 (62-622) mtb külső gumi
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest