Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz pulutodurumo #66599 üzenetére
Hopp. Nekem január 16-án ment a rendelés. Lehet még mindig gond van itt a Magyar Postánál? Nem csengett még le az ünnepi káosz?
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz HollyBoni #66596 üzenetére
Nem szoktam lopni, szóval akkor majd megkeresem az eladót, de egy hónap alatt már a marsról is ideért volna az a csomag.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
Rendeltem valamit Liverpool-ból egy jó értékelésű vevőtől. (Érték 6000ft) De a csomag csak nem akart megjönni egy hónap alatt sem. Kértem trackinget. Azt írta az eladó, hogy sima Royal Mail csomag, nincs tracking. És volt még huza-vona...Ezért ma visszakértem a pénzem. A paypal küldött is email-t, hogy megvolt a refound.
Ilyenkor mi van, ha mégis megjön a cucc? Elvileg nem veszem át oké, de ha átveszem?
-
-KP-
addikt
hali,
ha ebayen eladok valamit, megadva az összeget, ha valaki megadja, akkor a paypal tőlem vonja le a saját részét, vagy a vevőtől?
-
törölt tag
Bankkártyás fizetést válaszottam, az e-bankom még mindig zárolt összegként mutatja a kifizetett pénzt. Hány napot vesz igénybe, mire átmegy az eladónak a pénz? Már 2 napja ez van...
-
HollyBoni
veterán
Nem tudja valaki saját unsold termékeimet hány napig lehet visszanézni?
60 nap a max amit látok, de van egy custom opció is, ami 14 nap. Ezt nem lehet valahogy átállítani?
-
Remekelek28
őstag
válasz Remekelek28 #66580 üzenetére
Már megvan,be is irtam,de elvileg csak az usába lehet csak beváltani.. Akkor mért ilyet küldenek
You can't redeem a US gift card for orders in other countries. -
Riccsiz_h
aktív tag
Van remény ! A mai napon egy 2016.12.03-án rendelt kicsiny csomag landolt a postaládában
(biztos kezdi előszedni a mélységekből a Magyar Posta a csomagokat )[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Ezt a billentyűt szeretném megvenni.
A tapasztaltaktól kérdezném, hogy megbízhatónak tűnik az eladó ?? Semmi gyanús nincs a leírásban ? Nem a legjobb az angolom.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Remekelek28
őstag
Azegyik eladótól kaptam egy 3 dolláros kuponkedvezményt. 5 számjegyből áll. Ezt hova kell beirnom a vásárláskor?
-
-
Topikgazda
válasz Elektrosokk #66574 üzenetére
Ugye ezt javasoltam anno.
-
Tamy
senior tag
Vettem egy használt telefont az USÁ-ból szállítással együtt kb. 31 Euro értékben. Ha jól tudom ez vámmentes, de mi a helyzet az ÁFÁ-val? Hazai értékesítés esetén nem kell utána fizetni, mivel egyszer már kifizették, de EU-n kívül is így van?
Illetve honnan fogják tudni, hogy használt (Seller refurbished), azon kívül, hogy már évek óta nem kapható.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Elektrosokk
veterán
válasz Elektrosokk #66522 üzenetére
Tegnapi napon Feljelentést tettünk a rendőrségen az ebay support kérésére.
Így megkaptuk a refund-ot.Ha bármi kiderül a dologgal kapcsolatban azt jelezni fogom. érdekes hogy amikor leírtam az eladónak a helyzetet tegnap már úgy írta alá az üzenetet hogy Stepahnie. eddig meg végig Mario volt....
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
törölt tag
Köszi a választ. Bizonytalan voltam a kilépési szándékuk miatt.
Még egy valami. Véletlenül rákattintottam a Return this item szövegre bejött egy február 15-éről szóló angol szöveg. Hogy ekkortól élhetnék vele vagy ilyesmi. Nem akarom visszamondani, kifizettem. Írjak ez ügyben az eladónak? -
törölt tag
Sziasztok!
Tegnap rendeltem egy sráctól egy műszaki cikket ebayen. Angliából jön majd a csomag.
Nem PayPal segítségével utaltam, hanem bankkártyás megoldással.
Forintban ez a szállítással együtt 67.000 forintra rúg.
Kb 15 kg lesz, szóval nem annyira kis csomag.Shipping: International Priority Shipping to Hungary via the Global Shipping Program
Kb 10.000 forint.
Azt írja az ebay, hogy Estimated delivery Feb 27, 2017 - Mar 01, 2017
Import charges HUF 0.00Számolnom kell még valami vámolási díjra még, vagy ennyi volt, amit kifizettem?
Nem annyira megy az angol, meg az ebay-re is most regiztem be, hogy meg tudjam venni a cuccot. -
mokus1
addikt
Már nincs zárolási ciklus, tehát a 21 nap letelt, de a case miatt tartva van a pénz( Held).
A case 3. napján vette át a csomagot, de nem zárta a caset és nem is válaszol semmire. Ezért kértem az ebay közbeavatkozását. Vagy mit kellett volna csinálnom?
Most az ebayen ez van ,,
Your funds will be available on: Funds now available*
See more detailseBay note: You contacted Customer Service. Awaiting response. See case details"
Tehát az ebayre várok.
-
Topikgazda
válasz mokus1 #66564 üzenetére
Ha átvette akkor a case már tárgytalan. Mire kellene válaszolni?
Neked már nincs a 21 napos zárolási ciklus a PayPal részéről a vásárlói védelem miatt? Mert ha igen, akkor csak azután férsz hozzá a pénzhez, hiába vette át.
Nincs kiírva, nem kaptál értesítést hogy 21 nap után lesz nem pending a pénz?[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Igen, így történt. Már a csomagot is átvette de nem válaszol. Így írtam az ebaynek, hogy lépjen az ügyben, mivel így a közel 100 dollárom zárolva van pedig a termék odaért.
A vevő viszont, egy hete nem reagál semmire.
Ilyenkor ha írok mi a további határidő? Nem szeretném elbukni a pénzem.
-
Topikgazda
válasz neophyte79 #66560 üzenetére
Oksi, előző hsz utolsó bekezdés, a hangya betűket a képen az előbb olvastam el. De már a kérdésedben írhattad volna hogy a hirdetés eltávolítva, mert akkor hamarabb megértettem volna a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
neophyte79
tag
Úgy látom nem érted, vagy valami nem kerek most ezzel.
Ezt a képet látom most, nem jeleztem vissza, nem értékeltem. Egyáltalán semmit sem nyomtam ezen az oldalon. Nincs semmi amire kattinthatnék.
Pl itt már ment a Leave Feedback, és elérhetőek ezek a menük.
De a másiknál semmi, se leave, se más.a Resolve a problem-nél gondolom ez kell:
I received an item that wasn't as described
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz neophyte79 #66558 üzenetére
A probléma jelzési link ott van felette most is, a Resolve a problem
vagy csináld ezt:
menj a lap aljára.
Ebben a sorban:
About eBay Announcements Community Security Center Resolution Center Seller Information Center Policies Affiliates Help & Contact Site Map
Ott ezt jelölni: I received an item that does not match the seller's description. azután Continue, válaszd ki a problémás vásárlást. Onnantól a leírás alapján tovább.
Ha ez nem működne, mert sajnos az eBay ilyen -törli a hirdetést, te meg csinálj amit akarsz- és valószínűleg most is ez lesz, akkor a PayPal-n van hasonló opció, ahhoz segítség a PayPal topik Összefoglalóban lesz. 9. PayPal Dispute és Claim indítás leírása[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz neophyte79 #66556 üzenetére
Értékelted már? Mennyi idő telt el a várható megérkezést utolsó dátumától, illetve ha ilyen nem volt, akkor benne vagy még a vásárlás napjától számított 30 napban?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz neophyte79 #66554 üzenetére
Kérdés az hogy azt kaptad-e meg amit kifizettél? Ha nem, akkor reklamálhatsz, akár van neki akár nincs, pénz az mindig van neki, legfeljebb a vételárat kapod vissza.
Nem termék azonosítót vásároltál.
Az Összefoglalóban van segítség a probléma rendezéshez. eBay-en Case indítás, ha a vásárolt termékkel gond van[ Szerkesztve ]
-
neophyte79
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Rendeltem az eBay-ről egy ruhát, és nem egészen azt kaptam, amit rendeltem.
Érdekesség, hogy miután feladta a csomagot, utána írt, hogy már nem rendelhető. Ezt betudtam annak, hogy az utolsó volt. De mást kaptam.Mit lehet ilyenkor tenni? ID alapján nem tudok reklamálni, mert már nincs az a fajta. Írtam a kereskedőnek, ID számot is megadva a levélben, hogy valamit írjon a történtekre.
Mit tudok tenni, illetve mi szokott történni?
Köszi a segítséget.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz sensejke #66551 üzenetére
YW = Yanwen
Kamu, ezt látod abból is, hogy minden időpont egész vagy fél órákra van felvéve.
Magyar Postát emiatt hibába zaklatod, ez egy nem nyomkövetős csomag, egyszer csak bedobja a postás majd a postaládádba és kész.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
sensejke
aktív tag
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni nekem egy kicsit. Rendeltem egy csomagot amit azt hittem nem jött meg az adott szállítási időn belül. Ráírtam az eladóra aki szerint meg jött már január 2-án Magyarországra. [link] Az adott linkbe bemásolva a (YD149077833YW) a nyomkövető számot kiadja, hogy ugye a repülőtéren van(?). Ilyen esetben mit vagy kit lehet keresni? Magyar posta nyomkövetésében semmi, őket zaklassam?
ID: sensejkehun / steam: http://steamcommunity.com/id/Eeeyore
-
Topikgazda
Szerintem Magyar Posta viszi ki, ez egy express szállítás, nem pedig expedited, olyan mint az EMS gyors posta.
Nincs Mo-n senkinek postai elosztó bázisa a Magyar Postán kívül. A futár cégeknek van.
Legalább egy hét a szállítás és nem jön francia futár, hanem a magyar partner cég kézbesít.[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
Franciaországból jönne.
Amúgy ez ilyenkor egy futárcég aki hozza végig, vagy valahol ezt átadják magyaroknak? (illetve van egy magyarországi elosztó-raktár?) Főleg mert ha aznap épp nem vagyok, és direktbe hozzák külföldről (nyilván sok más csomaggal együtt), akkor megvár és addig nem indul vissza? Ezért lenne nekem logikus az első (tehát hogy van egy magyarországi elosztóbázis) csak nem találtam erről infót és gondoltam hátha nektek vannak erről konkrét infóitok."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
b.vr
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy rendelnék egy objektívet, aminél a szállítási mód "Express Int'l Postage" , csak közben pár napra meg el fogok utazni és kb pont akkoriban mikor megérkezne. De egyébként is érdekelne: ilyenkor ha épp nem vagyok otthon, akkor mi szokott történni? Ez olyan mint bármelyik házhozszállítós magyar futárcég hogy előtte nap kapok sms-t hogy másnap hozzák, és ha véletlenül elkerüljük egymást akkor telefonon megbeszéljük hogy legközelebb mikor, stb?
(a másik véglet meg ugye a Kínából rendelt kis értékű dolgok, az szabvány postai csomag, ha épp nem voltam itthon, hagytak értesítőt és bementem érte a postára átvenni)Szóval ennél az "Express Int'l Postage"-nél ez hogy néz ki?
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
álommanó
csendes tag
Üdvözletem.!
Srácok kérlek próbáljatok segíteni nekem egy eldöntendő kérdésben.
Pár napja vásároltam ebayen 3000ft értékben egy windows 10 retail CD kulcsot.
Ezt a kulcsot a microsoft supporton keresztül ellenőriztem.
Az operátor tájékoztatott,hogy működő be nem váltott kódot kaptam.A kérdésem az volna hozzátok,hogy ezek az ebayen vásárolt win10 kulcsok valójában mennyire legálisak???
Sem számlát sem matricát nem kapok.
A kódot beváltani nem merem.
Magánemberként használhatom a kódot???
Megüthetem miatta a bokámat??Jó lenne legális nem mókolt windows,de nem minden áron.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz newmoonlight #66539 üzenetére
1. angol és az USA szóhasználat különbözősége a szállításra.
2. Az eladó indít egy nem fizetett a vevő case-t 48 óra után mert neki már előjegyezték a számláján a 10% jutalékot 43 Font és így tudja azt eltörölni.
Ha egy tényleg ajánlatos dolog volt, lesz szankció az eBay részéről, fiók korlátozás.
Ha az eladót komolyabban érinti -volt listázási költsége és azt ilyenkor nem kpaja vissza, de kártérítésként benyújtja, akkor ennek kifizetésére is kötelezhetnek.3. Ez így most nem világos.
Ha tehetsz vételi árajánlatot akkor ezt a Best Offer: részem a Make Offer gombra kattintva teheted meg, ennél beírod az összeget amit ajánlasz 390, a megjegyzésbe azt amit írt make note it s 8gb and include postage elküldöd, ezt ő elfogadja és akkor kapsz egy fizetős linkes visszaigazolást és annak megfelelően fizeted.
Gondolom így történt? Mert addig nincs ez: 3. A kosárba rakás előtt, mert akkor full árat fizetsz.
Erről írtam:4. Kérdés az, hogy a 3. pont fényében milyen történetet akarsz elmesélni?
[ Szerkesztve ]
-
-
eron
csendes tag
Sziasztok
Még december 12-én rendeltem egy selfi botot aminek a várható szállítási határidejének a vége február 8-volt. A terméket még nem kaptam meg, gondoltam várok még, hiszen ha jól tudom február 8-tól számítva 30 napom van reklamálni ha addig sem kapom meg, viszont most hogy nézegettem a vásárlási előzményeimet, a termék alól [eltűnt] a várható szállítási idő.
Nem egy nagy összeg, de nem kaptam meg, illetve aggasztó, nehogy drágább terméknél is gond legyen.
Ilyenkor mit tudok tenni? Ha a hónap végéig nem érkezik meg akkor visszakérném a pénzem, de így nem tudom hogy lehet majd -
newmoonlight
senior tag
Köszi!
1. A "postage" és a "shipping" tulajdonképpen ugyanazt takarja?
2. Mi van, ha mégsem veszem meg?
3. A kosárba rakás előtt (amikor a 390 GBP-s ajánlatot tettem a termékre, az eladónak (ahogy kérte:csatoltam egy üzenetet (amiben megállapodtunk), hogy "include postage".
4. Ha minden kötél szakad, hogyan tudom az eBay-el ismertetni a történetet?“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Topikgazda
válasz newmoonlight #66534 üzenetére
Röviden, köteles vagy fizetni. de kérjél számlát, ha kevesebb összegben egyeztetek meg. Request total.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Ha az eBay-en ajánlatot teszek egy termékre, azt a kereskedő elfogadja és a termék a kosaramba kerülve "kötelezve leszek a megvásárlására(?)", akkor mi van, ha mégsem veszem meg?
Konkrétan a a hasfájásom, hogy megegyeztünk abban, hogy "390 GBP include postage", a fizetendő összegnél viszont a 390 GBP-n kívül pluszban fel van tüntetve "40 GBP shipping", azaz összesen 430 GBP a fizetendő.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
regos
tag
üdv
most vásároltam és feltünt,hogy fizetés közben nincs olyan ablakom ahol menet közben esetleg tudok állítani a konverzión,hogy ne a PP váltson.
Eddig 3 lépésben tudtam fizetni.
A Pay Now után egyböl csak a sikeres fizetés oldal jön be.
Eddig volt ilyen köztes ablakom,vissza lehet varázsolni vagy már nem létezik?
Belegondolva itt gépelés közben lehet az a gond ,hogy automatikusan bejelentkezik PP-re? -
Topikgazda
válasz RAiN91 #66527 üzenetére
Tényleg pofátlanok, mert nekem tavaly augusztusban konkrétan végig sorolta a telefonos ügyfélszolgálatos hogy mi van a küldeménnyel USÁ-ban, úgy derült ki, hogy már volt egy sikertelen kézbesítés.
Én semmit nem láttam a nyomkövetésnél az elküldést kivéve.
Már akkor élt az a baromságuk, hogy nem lehet követni az ajánlottat az amerikaiak miatt, persze kiderült, hogy a magyar posta a hunyó.
Másik lehetőség az, hogy már szándékosan nem látják az ügyfélszolgálaton sem.
A tértivevény csak ajánlottal együtt működik, annak van száma, tehát csak van valami követés.[ Szerkesztve ]
-
-
cstomi15
tag
Sziasztok! Nagyon sok csomagom késik ebay-ről, 6 darabnak már hetek óta itt kellene lennie, de semmi. Mindegyik Kínából érkezne, egy darab jönne Malajziából. Tapasztaltatok ilyet mostanában?
Magyar postával lehet gond vagy Kínában lehet most valami ünnep, és ezért késnek a csomagok?Természetesen előfordult már, hogy sokat késett egy-egy csomag, vagy nem is kaptam meg, de ilyen sok és ennyire egyszerre még sosem fordult elő velem.
-
Elektrosokk
veterán
válasz DJ. Ru$y #66518 üzenetére
2 angol nyelvű könyv volt benne, a maradék újságpapír amivel ki volt töltve az meg német.
ez volt az üzenet: "I apologize for the late reply but let me explain, please. You bought the camera from my sister Stephanie, it's their ebay name. Normally she is very reliable, as you can read in the positive fedbacks. Unfortunately, there were two tragic incidents. On the same day Stephanie had printed the shipping label, our father died surprisingly at a heart attack and less than 48 hours later, Stephanie's 2 year old daughter had to go to the hospital. The daughter has scarlet, her doctor had recognized this too late and now the kidneys and heart of the girl are attacked. My sister is with her day and night, so no answer came. I've been to german tv movie shooting in Asia, I've been back since last night and I'll take care of it tomorrow, I guess I can ship it on Wednesday. When this is too long, i can refund your payment of course too.
Best Mario "
érdekes hogy amióta megjött a csomag szinte perceken belül képes válaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Maksifül
senior tag
A postai díj bukásán azt értettem, hogy elküldtem a csomagot, kifizetttem a költségét, a vevő nem vette át és mivel visszaérkezett és úgy dönt, hogy már nem kell neki, s visszaköveteli a teljes vételárat. /Különösképp igaz ez akkor, ha "Free shipping"-gel árulja az eladó. /
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Elektrosokk #66510 üzenetére
Végig olvastam a dolgot, de egy valamit nem kérdezett meg senki. Milyen nyelvű könyvek voltak benne? Német? Akkor vagy a német postások vagy az eladó (gyanítom inkább utóbbi) a hunyó... Úgy sejtem nem magyar könyvek voltak benne.
Ez a haverom testvérének a barátnőjének a kutyája beteg lett dolog a leggyakoribb kamu kifogás átverések esetén.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Topikgazda
válasz Maksifül #66516 üzenetére
Ha akar valamit, akkor indít dispute-t. Ha refundként visszaadod a pénzt, a jutalékokat visszakapod.
Nem értem a posta díj bukását, azt a vevőnek kell fizetni.
Ha nem kaptad vissza a postától, akkor azt ő bukta, te a saját költségeden nem vagy köteles elküldeni, ha kifizeti akkor rendben a dolog.
A vásárlói védelem keretében nem igazán értelmezhető, amit kérdezel: Hogy jöhet ki jól az eladó egy ilyen esetből, ha a vevő mulasztott? Nem vette át, de nem kapott a pénzéért semmit, a pénz így visszajár. Szankció nincs érte, esetleg dönthet az PP úgy, hogy nem kell a pénzt visszaadni, de ez csak a vita során derül ki.
De az tény, hogy az árú nálad van.
Gondolom az eBay 30 napja az már lejárt.[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Értem, köszönöm!
És ha nem jelentkezik, nem reklamál? Nyilván az etikus az lenne, ha az eladó utánamenne, s megérdeklődné, hogy mit szeretne, de ebből legvalószínűbben az jöhet ki, hogy:
a, visszakéri a pénzét, ergo az eladó bukta a postát, kifizette a jutalékot az ebaynek, paypalnak, s a vételárat is vissza kell fizetnie.
b, Azt kéri, hogy küldd el újra. Ilyenkor kinek kellene fizetnie a postaköltséget?Hogy jöhet ki jól az eladó egy ilyen esetből, ha a vevő mulasztott?
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Topikgazda
válasz Maksifül #66514 üzenetére
Újra postázást nem kell csinálnod. Az hogy nem vette át jelentheti, hogy meggondolta magát és nincs rá szüksége. (Néhány magyar vevő is szokott ilyet tenni)
Ha indít PayPal dispute-t, akkor a vételárat vissza kell adni, de csak annyi, másra nem vagy kötelezhető.
Ha neked volt költséged a visszaérkezés miatt (pl. a visszaút költségét ki kellett fizetned a szállítónak), az levonható vagy követelhető tőle.[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Az tiszta sor, hogy ha PayPal-lal fizetett, akkor reklamálhat, s visszakérheti a pénzt, de az, hogy nem vette át a csomagot, nem az eladó hibája. Vajon az eBay/PayPal kinek adna igazat vitás esetben? Kinek a költsége lenne, ha újra akarja postáztatni a vevő?
Jogosan követelhetné-e vissza a pénzét, s köteles-e az eladó visszafizetni, ha ő annak rendje, s módja szerint elküldte, s a vevő nem ment a csomagja után?Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Maksifül
senior tag
Mi az általános gyakorlat, ha visszajön az ebay-en eladott termék hónapokkal később? A nyomkövetés szerint a vevő kapott értesítést, nem ment érte a postára, tartották ott egy hónapig, majd visszaküldték.
A vevő nem reklamált, hogy nem kapta meg, nem is nyitott case-t, egyszerűen csak visszajött a termék, s nem tudom, mitévő legyek vele.
Ki mit szokott csinálni az ilyen csomagokkal?Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Topikgazda
válasz Elektrosokk #66510 üzenetére
Természetesen ezt mondják és ez rendben is.
Csak!
Mivel te átvetted a csomagot, az bizony már a te tulajdonod és a felelősség így valójában rád szállt, jogod van a postát is feljelenteni. Így a feladó nem kezdeményezhet semmi.
De azt hogy nem tablet volt a csomagodba, hanem egy tégla és azt nem a postások tették bele csak a rendőrségi nyomozás közben derül ki.
Mintha csúsztatnának a postások egy kicsit.
De nézzük mit írnak az üzletszabályzatukban:
9.1.6. A kártérítési igény érvényesítése
1) A kártérítési igény érvényesítésére - a 2) és 3) bekezdésben foglaltak kivételével - a feladó jogosult.
2) A címzett kizárólag abban az esetben jogosult a kártérítési igény érvényesítésére, ha
a) a postai küldeményt részére vagy egyéb jogosult átvevő részére kézbesítették,[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Elektrosokk #66508 üzenetére
Az utolsó mondatban írt dolog nem releváns, nem kötelező értékelést adni és arra meg egyébként 60 nap van, tehát március 23-ig értékelhetik.
A gond az, hogy neked lehetséges, hogy előírják a megkapott dolog visszaküldését a teljes kártalanításhoz, refundhoz. Mivel a nem megfelelő termék a gond.
A negatív értékelés adása értelmetlen, mert még nincs lejátszva a dolog, de ha te ettől megnyugszol mivel se nem oszt vagy szoroz ez abban hogy a pénzed visszakapd, akkor adjál. Bár a szállító általi "csere" nem igazán az eladó hibája.
Ha az eBay nem is kéri még a rendőrségi feljelentésről az igazolást, ha a PayPalhoz kerül a dolog, ők kérni fogják, mert természetesen nem a rendőrség kártalanít, de ezzel igazolod, hogy tényleg van valami probléma, nem kamu a dolog. -
Elektrosokk
veterán
Az ebay azt kérte hogy nyissak egy return requestet, mert nem a leírásban megfelelő terméket kaptam. Az első requestet azzal nyitottam hogy nem kaptam meg a terméket, de azt írta a support hogy az nem jó.
Az eladó azt mondja hogy tartsam magamnál a dobozt és vigyem be a rendőrségre, állítása szerint neki ezt mondta a support. De engem a rendőrség nem tud kártalanítani csak az ebay, ezért azt teszem amit az ebay support kér.
őszintén szólva nem tudom ki a hunyó, a posta vagy az eladó. De könyörögtem neki hogy ne DHL postával küldje el, megértem hogy nem akar 2 könyvet visszakapni ha egy értékesebb dolgot csomagolt be és küldött el. De előszőr egy Nő írta alá az üzeneteket, kifizettem a terméket kaptam egy tracking-et (2017.01.24) és utána semmi.
Folyamatosan érdeklődtem és állítólag a testvére az aki feladta ténylegesen a csomagot 2017.02.02 dátummal.Azt mondja a nővére apja korházba került és azért nem tudta időben küldeni. Ez miatt nem látom olyan tisztának a helyzetet így utólag... Meg ugye ott a másik 2017.01.23. dátummal eladott másik terméke ami után semmi visszajelzést nem kapott.
-
Topikgazda
válasz Elektrosokk #66503 üzenetére
Akkor kiderült már, hogy ki a felelős a kamu csomagért? A postások lopták el vagy ő tett bele mást?
Annak adj negatívot aki átvert. Bár a postának nem tudsz.[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
válasz radi8tor #66502 üzenetére
koszonom a valaszod. Angolul nem tudok jol.
Ezt az uzenetet kaptam, ez mar a masodik valasz, ahol azt akartam kerdezni,hogy mit kéne elfogadnom,vagy hogy el e fogadtam már.
Eloszor az elado irt,hogy mi legyen,mivel hogy elfogyott nekik a telefontarto, es hogy meg e akarom szuntetni. Erre csinaltam egy olyan kerelmet a rendelesnel ,hogy szuntessuk meg.
Nem jott eamilben semmi megerosites, csak ez az uzenetet.
-
Elektrosokk
veterán
Aznap amikor megvettem tőle a terméket eladott egy másik nagyobb értékű terméket is. Ez január 23. volt, azóta nem jött értékelkése, és most küzdünk még.
még soha nem adtam negatívot senkinek, de most fogok. Ha most negatívot adok akkor az nem befolyásol semmit az ügy hátralévő kimenetelében igaz ?
-
artiny
őstag
Ebayen hol tudom elfogadni a vasarlas megszuntetesenek kerelmet - azt irta az elado hogy elkuldte es hogy fogadjam el,de nem talalom sehol sem?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok