Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- TP-Link WR1043ND router
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz Zen Master #77992 üzenetére
94357 esetből általában 1.
-
HollyBoni
veterán
válasz rednifegnar #77678 üzenetére
Nincs sajnos, meg 25db kellene. Mindegy, megpróbálom valahogy megoldani vele, csak ugye nem mindig könnyű. Másik eladótól is kérdeztem hogy lehet e többet venni, erre azt kaptam hogy nem adnak kedvezményt.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Több darabot szeretnék venni egy konkrét termékből, de ennél a listing-nél nincs az az opció hogy beírok a quantity-nél egy darabszámot és aztán kosárba teszem az összeset. Írtam az eladónak (kína), aztán írt valami félig meddig értelmes szöveget hogy használjam az "Add to cart" funkciót, és úgy fizessek. Ha rámegyek hogy Add to cart, utána a shoppig cart-nál piros betűkkel írja hogy "Last one". Ha utána meg visszamegyek a listing-re, nincs már "Add to cart" gomb, csak annyit látok hogy "Already added to your cart".
Én bénázok valamit, vagy ez így működik? Tudom ezt majd az eladóval kéne lejátszani, csak mielőtt belemegyek egy ilyen több napos google fordítós válaszok megfejtésébe, gondoltam beírok ide is.
-
HollyBoni
veterán
Érdekes, most írt nekem valaki eBay-en keresztül hogy ezen az oldalon én árulom e az egyik terméket amit amúgy eBay-en árulok:
Fent van az egyik hirdetésem, minden infó és képek pontosan lemásolva eBay-ről, csak az ár az én hirdetésem negyede...
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz pulutodurumo #72273 üzenetére
Beküldtem spoof-nak ezt az emailt és azt írta az eBay hogy tényleg kamu... Ha nyomok rá egy google keresést van aki azt írja nem kamu, van aki azt írja kamu. Átnéztem a linkeket a levelekben (nem kattintottam rá ) és az összes normál eBay link, nem irányít semmi fura helyre.
Érdekes. Mindegy, megjelöltem spamként a leveleket aztán utánanézek rejtőzködik e valami a gépemen.
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
Pár naponta kapok "need help signing into eBay?" email-t, viszont nekem sosincs baj a bejelentkezéssel mivel meg van jegyezve a jelszó, szóval gondolom valaki szórakozik.
Nem tudom esetleg visszanézni a sikertelen bejelentkezéseket, ahol mondjuk ír IP címet és/vagy országot?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz MaTpr0F #66949 üzenetére
Mennie kell, valami béna embert fogtál ki, vagy rosszul mondtad mit szeretnél. Én rendszeresen küldök nemzetközi "levélpostai küldeményeket" 500-1500g között. 13000 Kanada nevetségesen sok, tényleg megoldható annyiból mint ami V/ screenshot-ján szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Valahogy meg lehet oldani hogy a hirdetett termékeimért eurót kapjak? Jelenleg .co.uk-n hirdetek, szóval fontot kapok.
Csak úgy lehetne hogy pl. ebay.de-n hirdetek?
[ Szerkesztve ]
-
-
HollyBoni
veterán
Nem tudja valaki saját unsold termékeimet hány napig lehet visszanézni?
60 nap a max amit látok, de van egy custom opció is, ami 14 nap. Ezt nem lehet valahogy átállítani?
-
HollyBoni
veterán
válasz margithid #63856 üzenetére
Nem csak Levis farmerrel van ez, meg nem csak eBay-en. eBay kínai apróságokon kívül én pl. bringa alkatrészeket rendelek sokszor angol és német webshopból, legtöbbször fél áron itthonihoz képest. Ráadásul 1000x akkora a raktárkészletük mint a legnagyobb itthoni webshopoknak, és ha valami gond van sokkal könnyebb megoldani.
Szerk.: Nem mondtam hogy mindennél ez van. De nagyon sok dolognál igen.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
eBay-en eladtam egy erősítőt. Szállítás közben baja lett, meg a vevő mással sem volt megelégedve. Visszaküldte, viszont megpróbálta szétszedni a készüléket amit nekem először nem mondott, és elég komoly baja lett. Mikor szembesítettem ezzel megegyeztünk hogy nem az egész vételárat küldöm vissza, ez meg is történt, mindenki happy. Viszont még legelőször levelezésen kívül Ő kért egy "hivatalos" return-t is eBay-en. Rányomtam hogy adok refund-ot, Ő elküldte a csomagot, rá is nyomtam hogy megkaptam, és most az a lépés jönne hogy küldjem vissza az egész összeget, de ugye közben már megegyeztünk máshogy.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor majd később fog pattogni az eBay hogy hol a refund, vagy ez csak akkor lenne ha a vevőm elkezdene nekik most panaszkodni a hátam mögött?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz radi8tor #63170 üzenetére
Üzeneteimben nincs benne. Meg nekem az a fura hogy a B nagybetű.
Itt az email. Nekem picit átverés gyanús. Kaptam már régebben is ilyet azt hiszem.
Valami rover.ebay.com a link az email-ben.
Szer.: Nevemet én töröltem ki, bár nem tudom minek.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
eBay@reply1.ebay.com
Kamu ugye?
-
HollyBoni
veterán
Visszautaltam mindent a PP számláról a bankszámlámra aztán gondoltam gyors befizetem.
Érdekes, ha az email-ben megnyitom a számlát ott azt írja még nem fizettem és 62 USD az egyenlegem, ott van hogy "make a one time payment" ha arra rámegyek meg azt írja 0 USD az egyenlegem. Mindegy, remélem tényleg nem veszik le még egyszer.
-
HollyBoni
veterán
Így néz ki amit email-ben küldtek:
Lehet nagyon hülyeségnek hangzik hogy kétszer levonják, de emlékszem volt olyan egyszer hogy a PP számlámon 0ft volt, csak elfelejtettem hogy be kell majd fizetni az eBay dolgot. Megpróbálták levonni és azt írták sikertelen, várni kellett egy újabb automatikus levonásra, ha rámentem hogy "one time payment" azt írták befizethetem, de nem fog beleszámítani ebbe a hónapba, és még egyszer levonják automatikusan.
Most nem írt semmi ilyet, és ha rámegyek a számlára az account settings-nél ott is azt írja hogy balance 0 és befizettem, de mégis itt ez az email.
Ha az email-ben lévő számlára megyek ott nem írja hogy kifizettem.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Most éppen így néz ki az invoice rész eBay-en. Amint láthatjátok én befizettem azt a 62 dollárt Márciusban, és azt írja nem tartozok semmivel. Mégis kaptam egy email-t hogy tartozok 62 dollárral, és automatikusan levonják PayPal számlámról Márciusban. Ugye most nem lesz kétszer kifizetve az a 62 dollár?
-
HollyBoni
veterán
Elolvastam az USPS oldalán a közleményt. Nekem az a fura, hogy egyik napról a másikra hirtelen nem működött a követés. Október előtt majdnem mindig működött, utána pedig bejelentette az USPS hogy pár ország köztük MO nem tesz eleget valamilyen követelményeknek. De mégis mi változott, előtte miért működött?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz havri1 #59046 üzenetére
USA-ba nem működik tavaly október óta, mert az USPS egy nagy troll.
Ausztráliába és Kanadába eddig soha nem működött még nekem. De akkor mondják azt hogy nem működik, nem is értem minek adnak ilyenkor követési számot a csomagnak...
Na meg ugye elsőbbségi és ajánlott, karácsony tájékán egy csomó csomagot adtunk fel USA-ba, és egy rakat ember írt nekem 40-45 nap után hogy hol a csomagja, nekem meg fogalmam sem volt mivel nem működik a követés. Kíváncsi vagyok, hogy mi lenne akkor ha tényleg eltűnik a csomag, fizet e posta. Mivel nem működik a követés nem tudom igazolni sehogy hogy nem érkezett meg.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz havri1 #59044 üzenetére
Tudom hogy elvileg követhető, viszont hetente adok fel európán kívülre ajánlott elsőbbségi levélcsomagokat, és szinte sosem működik a követés. USPS tudom hogy megszüntette a magyar csomagok követését, de pl ausztráliába vagy kanadába sem szokott működni. Európán belül szinte mindig ok. Drágább szolgáltatásoknál pl EMS működik minenhol a követés.
Mondjuk vicc ez hogy minden nemzetközi levél elsőbbségi, és pl. USA-ba 15-20 nap szállítási idő az átlag.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
válasz radi8tor #59001 üzenetére
Megrendeltem a futárt, meglátjuk.
Volt már fura sztorim eBay-en, akkor is gyanakodtam kicsit. Kaptam egy levelet postázok e Oroszországba, mondom igen, de 30 ezer forint, ami majdnem annyi volt mint a termék ára. Azt írta a vevő semmi gond, és megvette a terméket. Fürgefutárt megrendelem, erre másnap hívnak hogy csak cégeknek szállítanak Oroszországba, magánszemélynek nem. Megírom a vevőnek, azt mondta adjam fel sima postán, ami 10 ezer forinttal olcsóbb. Feladtam, mondtam utalom vissza a különbséget (~10 ezer ft) erre mondja hogy nem kell, tartsam meg.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Ez csak nekem fura?
Megvették egy termékemet, ma regisztrált 0 értékeléses emberke. Írtam neki hogy kéne a telszáma hogy futárral fel tudjam adni a csomagot, erre először visszaírt egy nagyon hasonló nevű felhasználóról hogy ő az akinek eladtam a terméket és leírta a telszámát, aztán egyből utána ismét megírta a telszámát a 0 értékeléses új felhasználójáról.Mi értelme van ennek? Biztos túlreagálom, de engem mint eladót valahogy át tudnak verni?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Morzsibácsi #58984 üzenetére
Lehet hogy bűnöző vagy és nem is tudsz róla.
-
HollyBoni
veterán
válasz Morzsibácsi #58977 üzenetére
Ja, azt kifelejtetted hogy mellékelni kell az eBay vagy PayPal számlát. Ott pedig rajta van a postaköltség. Szóval látják mennyi volt a postaköltség, de nem számolják bele a vámba?
Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Morzsibácsi #58972 üzenetére
Hm, érdekes.
Nálam körülbelül 2 éve fogtak meg egy hangkártyát vámon, de ott nekem kellett elküldeni email-ben egy számlát. Ilyet nem kaptam, semmit nem kellett kitölteni. Próbáltam megkeresni az emailt de nem találom.
(#58975) havri1: Én postán kaptam egy levelet, ott le volt írva valami egyedi azonosítószám, meg hogy ide és ide küldjem a számlát. Aztán pedig kaptam talán egy email-t, és el kellett nekik utalni az összeget amit megállapították. De eddig életemben 1x fogtak meg cuccot szóval passz.
Én is küldtem már USA-ba többször 40-50 ezer forint értékű 5-6 kilós csomagokat UPS-el amit MINDIG vámkezelnek és kötelező hozzá számlát csatolni. Nem kellett a vevőnek fizetni egyikért sem, kíváncsi lennék ott milyen szabályok vannak.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Morzsibácsi #58970 üzenetére
Oké, akkor én elvesztem miről van szó.
-
HollyBoni
veterán
válasz Morzsibácsi #58968 üzenetére
Sosem fogjuk megtudni, hogy pontosan mi megy ott, ha csak egy vámhivatalban dolgozó emberke nem ír ide. Biztos hogy hivatalos leírás szerint bele kell számolni a postát. Az hogy neked vagy másnak nem fogtak még meg csomagot, az nem jelenti azt hogy nem számolják bele a postát. Előttem is írták hogy volt akinek még telefon is átcsúszott.
Én alig rendelek nagyobb értékű cuccot eBay-ről, mégis megfogták az egyik rendelésem régen vámon. Elég véletlenszerű dolog ez.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Morzsibácsi #58965 üzenetére
Hivatalos szentírás szerint a posta is beleszámít.
(#58964) havri1 : Nekem fogtak már meg vámon cuccot. A PayPal és eBay számlán szerepel a posta és a termék ára is, a vámhivatal vagy mi küld postán egy levelet, és el kell küldeni nekik emailben a számlát. Befizeted a vám összegét, és még kb 1500ft postát is elkérnek, azért hogy elpostázzák neked a cuccot amit vettél.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
21 nap=majdnem egy hónap.
UK oldalon hirdetek, felsoroltak közül csak ez nincs meg:
You’ve completed more than 25 transactions on the site.
Mondjuk érdekes, eddig mindig beírtam követési számot (UPS szóval működik is), a vevő meg miután megkapta egyből írt pozitív értékelést, de mégis 21 nap volt.
(#58955) mackosajt: Eladótól függ, általában kisebb értéket írnak a CN22-re, de nekem még így is fogtak meg cuccot vámon.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Volt eddig 3 eladásom eBay-en, mindegyik pozitív, összesen van 9 pozitív értékelésem. Viszont még mindig nem elérhető majdnem egy hónapig a pénz PayPal-on mikor vásárolnak tőlem. Ez hány eladás után fog megszűnni?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
eBay-en lehet valahogy látni hogy mikor lépett be valaki utoljára, vagy elolvasta e az üzenetem?
-
HollyBoni
veterán
válasz havri1 #57464 üzenetére
"Futár az telefonál, ha van megadva szám."
Vagy nem. Kedden kellett volna jönnie GLS-nek felvenni egy csomagot, ez nem történt meg, csak úgy vettem észre hogy megnéztem az online követést. "Címzett nem található" Ami érdekes, mert egész nap itthon volt valaki, és nem is próbáltak hívni...
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Várj.
Volt hogy posta elsőbbségi ajánlott csomagom 1,5 hónap alatt ért oda Németországba... A tracking pedig nem mutatott semmit. Én csak csomagokat küldök főleg, de postánál a tracking number általában használhatatlan, csak futárszolgálatoknál működik rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz kovacs.adam9 #57420 üzenetére
Nehezebb csomagot postán nem éri meg feladni, sokszor drágábbak mint a futárszolgálat. Külföld nem tudom pontosan mit jelent, európán kívülre küldeni nagyobb cuccot feladni mindenhogy drága.
Fürgefutárt tudom ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
eBay havi eladási limit pontosan hogy van? Termék feltöltésétől számított 1 hónapig megy, vagy minden hónapban aktív addig amíg nem adtam el a terméket?
Októberben töltöttem fel egy terméket $496.25 áron (ugye a limit $500), de még mindig azt írja ebben a hónapban már csak $3.75 áron rakhatok fel terméket. -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Rendelnék, de postánál ír valamit amit nem tudok mi. [link]
Ez az each additional item mit takar?
-
HollyBoni
veterán
válasz fardem #40575 üzenetére
Olyat nem lehet bejelölni hogy csak az EU-ba küldöm mondjuk? US az alapból bent van, és még lehet választani a worldwide-ot, ennyi. Shipping calculatornál a ZIP kódhoz mit kéne beírni? Én úgy tudtam ez az irányítószám, de csak 5-9 jegyűt fogad el.
Vagy lehet nem a .com-ra hanem a co.uk-ra kéne felrakni?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Az ebay az eladott cucc árának hány százalékát kéri el? Vagy itt nincs ilyen?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest