- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Windows 11
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Xiaomi AX3000 és a AX3000 NE
- VoIP telefonálás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
burny
aktív tag
Sziasztok egy kis ebay és egy nagyon kicsi német segítségre lenne szükségem:
Volt ez utána pedig ugyanaz a termék ebay.de-n. Mivel csak német oldalon van, én meg Angliában, kérdeztem tőle hogy: küldi-e angliában, paypal mehet-e?
A levelezés:
Én: Hi!Can you send this item to England, with tracking number, and use paypal?
Danke
Válasz:
Versand nach England möglich
Paypal no (google forditó szerint lehetséges az anglia szállitás)
Mielőtt a választ megkaptam volna, újra felrakta a hirdetést, ezért van 2 termék link.
Fizetés ebay szerint átvételnél van, ez mit jelent pontosan?
Vagy inkább hagyjam az egészet?Köszi!
-
válasz
overland #66391 üzenetére
Mit csináljak? paypal?
Nem. Van az eBay-nek vásárlói védelme, vedd igénybe, mivel ott vásároltál.
Tényleg nem értem, ha megveszel valamit a boltban és nem jó, akkor sem a bankba mész rögtön a pénzed visszaszerzése miatt.
Ha az eBay-n nem tudod lerendezni, akkor a második lehetőség a PayPal vásárlói védelme.
Most nem értem az alatt azt, hogy az eBay rögtön átpasszolja a felelősséget a PayPal felé. Sajnos néha elfelejtődik, hogy vannak vásárlói védelmi kötelezettségeik.Ha hibás és a teljes pénz kell, akkor vissza kell küldeni, a szállítási költségből 9300 Ft-ot a PayPal visszaad.
De akkor működik? Kérhetnéd a szerviz munkadíját, de ezek szerint csak jó volt, amikor megkaptad.
Kérdés javítottak-e rajta, vagy csak bekapcsolták az USB portokat abiosban, opr rendszerben.
Gondolom rákérdeztél.
Ne értsd félre, de az eladó nem felel azért, ha a vevő nem tudja kezelni az adott terméket.
A töltő esetén jogos a kérés, ha a termék leírás azt tartalmazta, hogy gyári töltővel árusítja. -
-
overland
aktív tag
Sziasztok, help me!
Vettem ebay-en egy laptopot, kiderült, h nem működik egyik usb port sem, elindítottam a visszaküldést, de nem akarom mert nagyon drága lenne, csak valamennyi visszatérítést szeretnék.
Az eladó erősködik, h jó volt, meg töltsek le drivereket stb., próbáltam nem lett jó.
Úgy árulta, h 100% működik!
Ha lezárom a visszaküldést akkor vége az ügynek?Nem szeretném már visszaküldeni! Már ráköltöttem és azt az 50$ akarom visszakapni a 350-ből.
Egyébként is becsapott az eladó, mert nem írta, hogy a gyári töltő helyett csak utángyártottat küld hozzá.
Ő nem akar pénzt visszaadni.
Van valami esélyem?Mit csináljak? paypal?
-
törölt tag
Sziasztok,
Az Item location résznél helyreálltak a szűrők? Eddig ha európai termékeket akartam listáztatni a US Onlyt kellett választanom, most viszont úgy tűnik itthon, hogy működik a Europe szűrő
Ami azért fura, mert a céges gépen angol IP-n még mindig a régi beállítás működik. -
rukka
csendes tag
Leütötte egy termékemet egy 2013-ban regelt indiai 0/0-as account, ez az első aktivitása. kb. 20ezer forint (még nem fizette ki). Biztos én vagyok az elfogult de leginkább cancelelni akarom, a kérdés az hogy ha mégsem és kiszállítom ha kifizeti, akkor hogy tudok egy esetleges ebay vitában kivédeni különböző scameket, pl. ha azt mondja, hogy ő egy darab követ kapott, vagy hogy rossz, hiányos, sérült stb. Illetve ha simán cancelelem és újrahirdtem akkor azért jár valamilyen retorzió?
-
pulutodurumo
őstag
válasz
access_denied #66385 üzenetére
A mezei nem regisztrált küldeményeknél igen. Az okát V/ írta.
-
válasz
access_denied #66383 üzenetére
Be szokták írni a küldemény azonosítót -ez a mező áll rendelkezésre ami előtt tracking number szöveg van- mert a feladást ez is bizonyítja az eBay felé, ha később a vita során bekérik, akkor be tudja mutatni a nyugtát amin rajta van ez a szám, a dátum és esetleg a címzett adatai és akkor a vevő hiába reklamál, hogy nem lett feladva. Amelyik számot meg lehet követni, az nézhető is vevő részéről is.
-
válasz
access_denied #66381 üzenetére
Igen, egyszerű küldemény azonosítók, amivel a szállító azonosítja magának. Van amelyik bejegyzés az adott cég oldalán "követhető", de ez nem igazán hasznos infó. Legfeljebb arra, hogy el lett küldve az árú.
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Kínából eléggé furcsa tracking számokat kaptam:
89083034438
KWTYB6101543624YQIlyen formátummal nem találkoztam még és a megszokott keresők sem adnak találatot.
Valaki találkozott hasonlóval?
-
Remekelek28
őstag
Pont a két általad irt opcio miatt irtam,hogy kézbe várom. Mármint,ha otthon lettem volna. (Értsd jól,nem a postaládába teszi,hanem csenget) errefel kaptam az értesitőt. Több csomagot is várok,de a többit bedobná.
A kamu azonositót pedig nyilván nem a csomagra irt azonositóra értem,hanem amit megadott az eladó a terméknél. A purchase historyban látom ezeket. -
válasz
Remekelek28 #66376 üzenetére
Az értesítőre a postás ráírja azt a számot amit azonosítónak vél.
Ezt nem értem: ami vélhetően nem postaládába kerülne,hanem kézbe.
Ha nem vagy otthon, akkor hagynak értesítőt akkor is, ha nem fér bele a postaládába és akkor is ha alá kell írni.
Az R-es értesítő így nem mond semmit, ha a végén ott az ország azonosító két betű, (pl TW) akkor már nagyjából lehet tudni, hogy honnan jön.
Az a szám ami a küldeményre rá van nyomtatva, írva az nem tekinthető kamunak, mert valódi, ott van.
Ha átveszed akkor meg egyértelműen kiderül, hogy mit kaptál meg.
Nem igazán tudunk innen segíteni.Általába az R betűs,vagy a sima számos szokott kamu lenni?
Ha rajta van a küldeménye, egyik sem.
Írtuk már van amit lehet nyomon követni, van amit nem. Nem ez adja a kamu fogalmát. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Remekelek28 #66376 üzenetére
Persze hogy lehet, de akár az is hogy elírta.
Vedd fel a kapcsolatot az eladóval ha meg akarod tudni a pontos tracking ID-t. -
Remekelek28
őstag
Ma jött volna egy csomagom. Jelenleg 2 csomagot várok,ami vélhetően nem postaládába kerülne,hanem kézbe. De az értesitőn levő azonositó szerint,ilyen csomagot nem is rendeltem.. R betűs értesitő és amit várok abból csak az egyik r betűs,a másik csak számokból áll. Lehet,hogy valahol kamu számot adtak meg?
-
flymi
addikt
Jókor kérdezem, de Angliából érkező holmira továbbra sincs se vám, se áfa ugye?
-
válasz
barcaforca #66366 üzenetére
Kapsz hivatalos értesítést arról, hogy átvette, vagy azt hogy nem vette át. Nincs lehetősége bármit letagadni.
Tértivevény az elsőbbségi és az ajánlott szolgáltatás mellé fizetve. (445 Ft, Posta levélküldemény esetén) -
válasz
Remekelek28 #66364 üzenetére
Nem kell számolgatni nagyon.
Ha valamit 22$ felett vásárolsz arra mindig számolni kell a vételár fizetéskori forintértéke után a 27%-ot és a szállító vámeljárási költségét. Így számolsz, hogy megéri-e megvenni, ah ezeket is figyelembe veszed.
Ez nem lesz nagy eltérés a ténylegesen fizetnivalóhoz viszonyítva.
Ha meg nem kerül vámeljárás alá, akkor örülsz hogy olcsóbb lett a beszerzés. -
RAiN91
őstag
Nem eldugott helyre ment. Az a gáz, hogy 2 USA csomaggal is ez a helyzetem (1 hét különbség van a 2 között), még csak az egyiktől kaptam privát üzenetet, hogy mi van. Holnap hívom a postát, ma már kifutottam az időből.
Ha case-t indít, mit tudok tenni? Megy vissza a pénz magától, aztán 2 hét múlva meg véletlenül megérkezik a cucca?
(Taiwanra is postáztam nemrég, bár az ebay-en kívül, de az 1,5 hét alatt megérkezett.
-
Remekelek28
őstag
mindegy már,fáradt az agyam ahhoz,h számolgassak.elküldtem a számlát stb..kész ,majd jön a futár.. Amúgy érdekes ezt a csomagot 26-án rendeltem és már jeleztek is,van egy másik csomagom,ugyanettől az eladótól,annak 35000 ft az értéke,jan 5-én adták fel és még sehol semmi info.. pedig elvileg minimum 2500 plusz áfát ott is kellene fizetne.. Már 13.-a óta Budapesten van a dhl szerint...
Mindegy ezt meg hátha megúszom és egyszer majd jön a free csomag..Ha meg nem jön időben refundot inditok..
-
válasz
Remekelek28 #66362 üzenetére
Ne haragudj, nem értem, hogy mi az a mi nem világos a leírásokban és az Interneten lévő jogszabályokban.
Az Összefoglalóban és jobb szélen a Tudnivalóknál ott a 2017-es vámértékhatárok. Nem forintban kell számolgatni és ahhoz viszonyítani. € az alap.
Akkor magyarázom.
Megveszel valamit egy EU-n kívüli országban és fizetsz ausztrál $-ban érte 210-et. Ezért a bankodnál ezt számolják: 210.00 Australian Dollar = 45961.24 Forint.
Megérkezik és vámeljárás alá vonják.
Meg kell állapítani hogy ez hány €. A jogszabály azt írja, hogy az EKB keresztárfolyamán €-ra konvertálják. Ez ma AUD 1 = EUR 0.7043. Ez 147.9 €.
Tehát 22 felett van, de 150 alatt. Erre csak a 27% Áfa lesz előírva. És itt már nem is kell tovább gondolkozni.
Azt a követően a gyakorlat az, hogy a beérkezés napi MNB árfolyamon a vámosok kiszámolják a forint értéket -áfa alap- ma 1 AU $ = 218,43 Ft, tehát ez 45870,3 Ft ennek a 27%-a = 12385 Ft.
Összegezve:
Megvettél 45961,24 Ft-ért valamit.
Fizetned kell az Államnak 12385 Ft-ot, mint Áfa.
Fizetned kell a DHL-nek, mert a DHL vámoltatott 7607 Ft vámeljárási költséget.
Tehát neked a valami összesen 65953 Ft-ba kerül ami a 22,1-150 € sávba tartozik.
Ha 150 felett lenne és van rá 1,5 % vám. Akkor annak összegével növekszik az Áfa alap, nem csak a vételár fog abba beleszámolni.
Vételár a fogalmaim szerint termék ára és a szállítási költség együtt.Ennek több okból nincs értelme: A max határ amit kiszámolhatunk az kb 120 euro és vagy 36000 ft.. ...Ha e f
1. 150 - 1000 €-ig nagyon sok termék 0%-os kereskedelmi vámtarifába tartozik.
2. Csak azzal lenne több a fizetendő összeg, amit vámmértékként felszámolnak az Áfán felül. (0-15% terméktől és érkezési országtól függően)
3. 22,1-től mindig fizetsz Áfá-t, nincs mit kalkulálni (alatta-felette) az 150-es értékhatáron.A jogszabályban, ha forintosítasz, de az nem befolyásolja a fizetendő összeget, a jobb felső sarok Téma tudnivalók 2017-es vámhatárok linken lévő anyagban egész évre 308,18 HUF/EUR van meghatározva.
-
Remekelek28
őstag
2 teljesen világos példa,a második pont az én kérdésemre..[link]
[link]De nem kötözködni akarok,csak nehogy mások is ebbe a csapdába essenek. Nézegessük a terméket,osszuk szorozzuk,hány darab is jöhet ki a termékből,hogy még beleférjen a 150euroba,47000 ft-ba,de igazából nem annyival kell számolni a max határt,ha az áfát is beleszámolják.. A max határ amit kiszámolhatunk az kb 120 euro és vagy 36000 ft.. ...Ha e fölé megyünk már az áfát hozzáadva túlléphetjük a vámküszöböt és ott már 7200 a nemkivánatos fizetendő összeg...+ természetesen a 27% áfa.
A 120 eurot 300 ft os euroval számoltam. Ez változhat.. -
válasz
barcaforca #66360 üzenetére
Úgy add fel, hogy ne tagadhassa le.
Nézd meg milyen garanciát vállalt, ha nem a leírás szerinti méretű, vagy hibás akkor jelezd az eladónak, majd reagál valamit.
De ténykeg az alap dolog, hogy vissza kell küldeni. Címke nélkül is fel lehet adni ha meg van a cím, ráírod. -
barcaforca
tag
Sziasztok! Belefutottam egy hamis sd kártya vásárlásba.Most csinálom a tesztet(H2testw)amit majd felhasználok.Mit javasoltok mivel kell kezdenem?Egyszer az egyik haveromnak volt már ilyen esete.Addig emlékszem a történetre,hogy vissza akarta küldetni az eladó.De nem küldött labelt neki.Most hogy így vissza lehet e küldeni vagy nem,ezt a részét nem tudom.Ha vissza küldöm és letagadja,akkor vissza kaphatom e még a kártya árát?
-
MaTpr0F
senior tag
Értelek már.
Szóval bemegyek, leteszem a pultra a dobozt, megmondom, hogy erre a külföldi címre szeretném feladni, elsőbbségi, ajánlott, tértivevényes megoldással és ez lesz a végösszeg.Kérdés:
A csomagot lemértem cakk-pakk 890g körül van. Gondolom ez az 1000g-os kategória lesz. Ott mennyire számítsak szállítási költségként? -
válasz
Remekelek28 #66354 üzenetére
Most komolyan?
Ez volt a kérdés:
sziasztok! első ebayes vásárlás előtt állok, 22 euroig ha jól értem nem kell foglalkozni áfával/vámmal, még akkor se, ha kínából jön a cucc? megrendelem, és várom, hogy jöjjön ennyi? köszi a segítséget előre isErre válaszoltam ezt:
Igen pontosan (22 €, 6000 Ft), de 150 €-tól (47000 Ft) fordulhat elő csak vám, de pl. mobiltelefonra, tabletre 0%, addig 22,1-től csak Áfa fizetés van, vételár+szállítás iköltség együtt számol az alapba.Mivel nincs áfa és vám a kérdező esetében, ezért a szolgáltató nem számol fel vámeljárási, vámügynöki szolgáltatás díjat, ezért a válaszban erre nem lett kitérve.
De értelmezve a leírást nem kell bogarásznod a Posta szabályzatát, mert az egyértelmű, hogy van + költség az idézett szöveg alapján. Ha megkérdezed, hogy az épp aktuálisan mennyi, többen válaszoltak volna. -
Remekelek28
őstag
-
válasz
Remekelek28 #66352 üzenetére
Mi jól írjuk. És nem kell elferdíteni a határokat, azok a jogszabályban egyértelműen le vannak írva.
22 $ felett fizeted a szolgáltatási díjat is.
Ez nem vámdíj.
Van vám mértéke ez lehet 0%-15%. Van Áfa 27%. Ezeket fizeted az Államnak.
Azért a munka tevékenységért, amelynek során a megvett termékednél megállapítják a postánál vagy a futárcégnél hogy kell-e vám mérték és az mennyi és a fizetendő áfa kiszámítás is megtörténik, arra kérik ők a vámeljárási díjat.Linkelve a Posta vámolási oldala az Összefoglalóban. Ott ezek olvashatóak:
A küldemény abban az esetben kerül kézbesítésre, ha a címzett a vámterhet és a postai vámügynöki szolgáltatás díját megfizeti.
vámteher = áfa és az esetleg fizetendő vám
postai (futár cégi) vámügynöki szolgáltatás díj = amiért elvégzik neked a vámteher megállapítását. -
válasz
Remekelek28 #66347 üzenetére
Az Áfa is vámeljárás keretében számítódik fel. És ez 22 € felett van. De ezeket már nagyon sokszor írtuk.
A 6000 Ft az eljárási díjuk (No, ezt szépen felemelték, mert eddig ez a bruttó volt, ez most 7607 Ft lesz) és majd még fizeted a 27% Áfát az árú értéke után. -
MaTpr0F
senior tag
Néztem a nemzetközi díjszabását a postának, de sem a levélpostai küldeményeknél (feltéve persze, ha ebbe a kategóriába egyáltalán beletartozik egy dobozos csomag), sem a nemzetközi csomagnál nincs ekkora összeg.
Az ajánlás és tértivevény díjáról nem is beszélve ami még pluszban rájönne.Vagy rossz helyen nézelődöm?
-
Remekelek28
őstag
Egy kérdésem lenne,hogy a 179 CAD 40000 ft értékű csomagomra mért szabtak ki vámdijat? Ez nem volt 150 euro. A Dhl. Vámrészlegtől jött a telefon,meg email. És,ha 3 napon belül nem küldöm el a papirokat 4200 ft /nap/kg.
Emailbe ez volt.
Tájékoztatjuk, hogy vámteher kiszabás esetén a DHL vámjogi engedélyeinek felhasználásával a vámteher megfizetése előtti árukiadásért a közteher 2,5%-a, de minimum 5.990,-Ft + ÁFA kerül megállapításra! -
válasz
Bogyi007 #66343 üzenetére
Nem 8-at, hanem 4,1-et fizetsz. Mi lenne a kérdésed? Azt gondoltad, hogy egynek a szállítási költsége lesz a 2 terméké? Az a 10 cent a +súly miatt mehet rá. Ez korrekt.
Ha vásárlás ellenértékeként küldöd van PayPal védelem és küldhet PayPal pénzbekérőt "számlát" is akkor is van védelmed.
Lehet, hogy valamiért túl bonyolultnak tartja az eBay átárazást, számla készítést. -
Bogyi007
veterán
válasz
Bogyi007 #66315 üzenetére
V/ és (#66316) DJ. Ru$y
Ezt írtam az eladónak:Hello!
I enclose also the contents of the basket, but I'm writing it down. So the safest.
http://www.ebay.com/itm/131830285349 - this should be a piece of
http://www.ebay.com/itm/380925722609 - this is a package which found five pieces.Look forward to your reply as soon as possible to finalize know the order. The purchase price then I would like to sort through PayPal.
Thanks
Zoltan KrisztinEzt az üzenetet kaptam vissza az eladótól
hello dear,
thanks for your reply,
do you need 1pc each part, is it right? if it is, following is the total fee.
and the total fee=$3.33+$3.75+$4.1 shipping fee=$11.18
and if you need to pay for it, you could directly pay it into our paypal account,
Paypal :whfmco@hotmail.com,Szerintetek?
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
MaTpr0F #66341 üzenetére
Elnézést a dupláért, kifutottam az időből.
ÖF alapján belőttem mindent, viszont ott nem esik szó a U.S. shipping szekcióról.
Ha No shipping, pickup only-t állítom be, akkor az international rész is eltűnik.
Szóval, ha oda nem akarok szállítani, akkor mi a teendő? Betettem a kizáró listába mindent, de az egyesült államok nem szerepel sehol, ha kinyitom az országlistát. -
válasz
MaTpr0F #66337 üzenetére
Ha UK akkor + fizetésért látszik a máshol is: eBay.com and eBay.ca (£0.32)
Ha Csak EU belülre akarsz postázni az bármelyik oldalon is hirdetsz előre megadható.
Ezért is van asz Összefoglalóban benne, hogy miként lehet a szállítást beállítani a USA és az UK oldalon.
Az eBay-n történő eladásról néhány gondolat
Mivel a postaköltség előre tudható, fixen meg lehet adni, de valójában nincs értelme centizgetni, a legmagasabb EU és a legmagasabb EU-n kívüli szállítás és kész. Persze ez függ a termék súlyától is.
Nem igazán működik a kérdezze az eladót, nem minden vásárló akar levelezgetni.
utána meg a haszonból kipótolni, vagy éppen nyerészkedni rajta. Ezen nem igazán érdemes agyalni. Az árképzésed eleve a haszonra alapul.
Költségként meg (eBay és PayPal jutalék) 15%-ot építs be az árba. -
válasz
RAiN91 #66338 üzenetére
Maximum 20 nap, ha nem valami eldugott helyre küldöd, egy tértivevény kiegészítést (400 Ft körül) még jó lett volna rátenni.
Annyit javaslok, hogy a telefonos ügyfélszolgálatnál kérdezz rá a jelenlegi helyzetére, ők többet látnak a nyomkövetésből.
Kérj egy kis türelmet, de nincs kizárva hogy jön a request. -
RAiN91
őstag
Sziasztok
December 29-én vettek tőlem egy alkatrészt, USA-ba kellett szállítanom. Ajánlott elsőbbségivel ment,
ez az utolsó tracking pont:"2016.12.29
02:42
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad"Az "Estimated Delivery" Jan 12 - Jan 25, tracking szerint még nem érkezett meg, és a vevő is most írt:
"I have not received this yet. What's going on?"
Mit írjak neki? (én meg reménykedjek, hogy nem indít case-t?
)
Köszi.
-
MaTpr0F
senior tag
Tiszteletem!
Szeretnék eladni valamit eBay-en, ehhez kellene egy kis segítség.
Ha csak az EU-n belülre szeretnék postázni, akkor hol érdemes meghirdetni? .com-on vagy a co.uk-n?
Illetve, van lehetőség beállítani valahol, hogy a postaköltség a vásárló helyétől függő legyen, konkrét összeg helyett?
Valahol mintha már láttam volna, hogy "kérdezze az eladót a postaköltségről".
Nem látom értelmét megadni valami fixet, utána meg a haszonból kipótolni, vagy éppen nyerészkedni rajta.Köszönöm előre is!
-
ZsoltG60
aktív tag
-
totyak
aktív tag
Szerintetek meg lehet kockáztatni egy pár ezer Ft-os videojátékot egy 15+ eladótól? Kicsit bizalmatlan vagyok az ilyesmiben. Ha esetleg nem jönne meg a játék és az eladó nem is refundol, akkor mi van? Case, aztán majd az eBay dönt? Mondjuk az én szavam állna az övével szemben. (Hú, nagyon előre szaladtam
) Szóval véleményetek szerint?
-
ZsoltG60
aktív tag
Rendben köszi...
bár lenne még egy off kérdésem : chrome böngészőt használok és azt vettem észre január elejétől ,hogy ha kikapcsolom a gépem a következő bekapcsolásnál ki vagyok jelentkezve az Ebay oldalról. Más is tapasztalta ezt ? próbáltam a chrome újratelepítését de akkor is ez van... valószínű ez valami chrome bug lesz mert ugyan ezt csinálja a facebook-nál is..
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. még decemberben vásároltam egy ilyen akksit. Eddig nem nagyon foglalkoztam vele mert még messze van a megadott szállítási határidő vége, de ma ránéztem és azt írja ki az eladóra ,hogy nem regisztrált tag-
Elvileg úton van, de én már nem bízok benne hogy ideér ,amit kaptam tracking számot az dec. 25-től nem változott semmit (gondolom kamu )
Érdemes még várni , mivel lassan szükségem lenne az akkura így valamit kellene intéznem ha ez nem jönne meg, vagy mindenképp meg kell várnom a feb.8 határidőt ?
-
válasz
szakalistvan #66321 üzenetére
Ez nem egészen olyan, az ottani eBay hirdetést azt az eBayen veszed meg, ezt inkább tematikus ajánló oldalnak lehet tekinteni.
-
szakalistvan
senior tag
Üdv! www.ebay-kleinanzeigen.de oldal hogy működik,rendelt már onnan valaki?? Ez olyan lehet mint az itthoni jófogás pl? Ezt a gyerekülést nézte ki egy ismerősöm [link] de csekély a német nyelvtudásom
-
st6969
őstag
Üdv,
úgy szeretnék rákeresni valamire, hogy csak azokat dobja ki, amiket EU-ból jönnek (hogy hamarabb ideérjen). De hiába jelölöm be az "item location: EU" szűrőt, megjelennek szép számmal China, Hong Kong eladók is. Mit csinálok rosszul? -
flymi
addikt
Ezt az üzenetet kaptam a hibás vga-val kapcsolatban:
The seller sent a message
Can you please send me the 5 photos you took by the regular eBay mail system? I am unable to view them in the return request, there is a bug on eBay site, I just see black squares.We'll send you an email when the seller responds to your request. If you have not agreed on a solution or the seller has not responded by Feb 02, 2017, you can ask us to step in and help.If you and your seller need more time to work things out, your request will stay open until Mar 14, 2017.
Reply to seller If you no longer want to return this item, you can close this return.
Refund summarySubtotalC $9.99
Original shippingC $20.00
Estimated refundC $29.99
Photos from your seller.Mi a gond a képeimmel? Nem látja? Explorerben nézi, erről küldött (fekete) képeket.
-
kirkri
addikt
Elég lenne logikusan használni a szűrőt és meg is találod amit keresel.
eu + szűr Ne mást ugráltassuk, ha magunk is meg tudjuk találni amit keresünk.
Hidd el nagyon fárasztó tud lenni ezerszer ugyanazokat a kérdéseket megválaszolni. Persze nem kötelező, de a topikgazda igyekszik segíteni, ezért ő mégis válaszolni fog újra és újra.
-
denko
senior tag
általában keresek topikokban és olvasom az összefoglalót!
De nem mondonám hogy most pont ezt a topicot kezdeném el böngészni szivesen amiben van 100000+ hozzászolás van naponta.Szerintem ez pont nem olyan dolog mit rákeresel topicban 1 adott termék modell-re , vagy szolgáltatásra, hátha valaki már kérdezett róla valamit, mert az pl jól müködik de itt ha rákeresek pl: EU-ra???
csak 50000+ hozzászolásban emlitik meg..De nem vitatkozni jöttem, hanem megköszönni a segitségedet, úgy hogy köszönöm!
-
denko
senior tag
sziaztok,
Hogy tudom szürni hogy az emabyen csak az adott ország terméket/ liciteket lássam?
Mert van bal oldalon szürű hogy " europe" de állandóan ott van csomó termék US ből.vagy adott esetben pl : ebay.de-t használjam? Ha igen, akkor lehet azt nézmi, de angol nyelven?
-
ace05
senior tag
Üdv egy kérdésem lenne.
Ha az ebay.com-on laptopot akarok keresni Európában, miért van az, hogy csak Amerikából mutat? De ha az angol(uk) oldalon keresek, akkor mutatja az Európában lévőket.
-
válasz
chungee #66302 üzenetére
Azt írtad hogy nyitottál rá case-t. Akkor nem értem azt, hogy ezt nem vásároltad meg. Egyébként mi volt az?
Megint az a tipikus eset, hogy törlik, felfüggesztik az eladót vagy a vásárlást és aztán mossák a kezeiket és mehetsz a PayPal-ra visszaszerezni a pénzed, amit az eBay cseszett el.
Nézd már meg a PayPal-n a vásárlásra vonatkozó tételsort. -
flymi
addikt
Megtörtént. Fotókat csatoltam és leírtam a hibajelenséget és a sérülést.
Ha én hirdetek meg egy terméket, azt eladás előtt azért alaposan átnéznem, le is tesztelem. Biztos ami tuti.
Ha van valami hibája, akkor azt feltüntetném. Egy vga-ról van szó egyébként amiről hiányzik (letört) egy kondenzátor, valószínűleg csatoló, így ezért nem ad képet. Két alaplapban is teszteltem.
Az eladónak tudnia kellett volna erről a sérülésről, mert ha tudjuk hol a hiba, ki lehet szúrni a hirdetésben szereplő képen is, amúgy könnyű átsiklani felette.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Külpolitika
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Windows 11
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Eladó számítógép
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- SzoftverPremium.hu
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest