Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
Jajj, bocsánat, elsiklottam a másik kérdés felett: Szervizben átültették a telefont erre az "új" kijelzőre, majd a boltban bekapcsoltam, minden rendben volt, majd zsebre raktam és sétáltam úgy egy kilómétert, majd elővettem, hogy kikapcsoljam (mert csak 4%-on volt az aksi), erre akkor már nem érzékelte a digitizer az érintést... Visszamentem a boltba, elvileg ma ránéztek megint a szervizben, de (akkor épp) nem produkálta a hibát. Azt az infót kaptam, hogy ha újra előjön, akkor több, mint valószínű, hogy hibás a kijelző.
Azt magam is tudom, hogy sajnos sokáig tartott, amíg oda jutottam, hogy szervizbe adjam; nem tudtam másképp megoldani és a munkám miatt nem értem rá. Ha kifutottam egy bizonyos időintervallumból, vagy az eladó nem hajlandó egyezkedni, megértem (legalábbis az első okból kifolyólag), csak érdeklődni és informálódni próbálok, hogy vannak-e még lehetőségeim.
Egyébként hogyan ketyeg az idő az átvételtől? Kap az eladó egy értesítést, hogy a csomagot kézbesítették? (Szerintem nem, valamint én sem írok alá semmit, csak kiveszem a csomagokat a postaládából, vagy a postás a kezembe nyomja.)
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki tudna segíteni értelmezni ezt?
Egy fejhallgatót vettem, de kettő csomagnak látszik. Miért?
A másik, hogy próbáltam volna trackelni is, de nem működött egyik oldallal sem. Valami tipp, hogy mivel kéne?Meglett[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz jolti05 #60997 üzenetére
Nem ír garanciát, csak a vevőköltségére 30 napos visszaküldést hiba esetén:
Returns: 30 days, acquirente
Ez az átvételtől ketyegő idő.
A nem teljesen új állapotot írt, Condition: New other (see details) ami lehet ez is: The item may be a factory second or a new, unused item with defects.
A leírásban nincs az állapotról szó, így volt benne "ragacsos" rizikó. Kijelző új csak egy alaplaphibás készülékből mentették ki például.
Mivel ez egy üzlet, ha jelzed a problémát nem fognak elzárkózni a megegyezéstől, de egy kicsit sokáig tartott a "kipróbálása".
De nem válaszoltál, van vele gondod?[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
EZT vásároltam meg.
A GSM szervizben azzal indítottak, hogy úgy néz ki, hogy ez nem új termék, mert ragacsos volt a kijelző hátulja, tehát úgy nézett ki, mint amit egy készülékről szereltek le.
Érdekes, mert már nem postáznak Magyarországra...
Hogy milyen garanciát vállal az eladó, hol látom?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Sajnos idő volt, amíg eljutottam egy GSM szervizig (munkámból kifolyólag) és az is valamennyi, amíg kicserélték a kijelzőt.
Hol olvashatom el, hogy a 180 nap mihez kötött? Illetve, van bármi más lehetőségem, vagy így jártam?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Topikgazda
válasz jolti05 #60993 üzenetére
Hát akkor nem sok lehetőséged van reklamálni, általában az eladó által vállalt reklamációs időn belül kellene jelezni a problémát, de a megérkezést, átvételt követő pár napon belül ki kell derülni, hogy rossz-e. Nem azt mondom hogy a Paypal-n nincs még lehetőséged, de necces, a 180 napos határidő azért feltételekhez kötött.
[ Szerkesztve ]
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
egy eladótól több terméket is szeretnék vásárolni,de külön külön nem szeretném a posta költséget kifizetni,mivel nem nagy terjedelmű áruról lenne szó,jó lenne ha egyben küldené,ezt hol és hogyan tudom meg tenni ?Üdv, István.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
törölt tag
Ha 2 ugyanolyan termékre licitálok, akkor azt hogy lehet megoldani, hogy a szállítási díjat ne 2x számolja fel? Hogy lehet a fizetés részét megoldani egyben?
Ha úgy alakul, hogy megnyerem a liciteket, akkor elég ezt jeleznem az eladónak, hogy mind2 termék hozzám jön? -
Topikgazda
válasz #44630784 #60980 üzenetére
Az itt megfizetett ÁFÁ-t igen, mert azt Vámhivatal szedi be, a könyvelőd biztos ismeri a szabályokat.
Ha Global shippenges a szállítás, - együtt fizeted a vételárral a vámot, áfát- az bonyolultabb az eljárás, az Unión kívüli beszerzések szerinti adózási szabályok szerint. A vásárlásról olyan számlát kell kérned ami a szabályaink szerinti, nem a te adószámod a lényeg és nem minden eladótól fogsz kapni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Ebayről szeretnék rendelni alkatrészeket kb. 5-600USD értékben az USA-ból.
A vámköteles cuccokra ha jól tudom vámot + áfát is fizetni kell.
Kérdésem, hogy ha áfa körös, egyéni vállalkozóként rendelek, akkor ugyanúgy vissza tudom igényelni az áfát, mintha itthon vásároltam volna?
Ha igen, akkor az eredeti számlára is rá kell iratnom a vállalkozói adószámomat?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Április 7-én rendeltem egy kijelzőt eBay-ről és tegnap-ra sikerült oda jutni, hogy GSM szervizben beszerelték a telefonba. Elméletileg Angliából jött, Estimated Delivery-t nem látok.
Olvastam a következőt az összefoglalóban:
"Ha kicsúsztál ebből a +30 napból, de bankkártyával fizettél, akkor még nincs minden veszve. Ez esetben érdeklődj a bankodnál a pénz visszatérítése végett.
Valamint a vásárlás napjától él a Paypal-n a 180 napos vásárlói védelem."39 munkanapja, 55 napja rendeltem. Ha nem működik, abban az esetben, ha paypallel fizettem, milyen Protection vonatkozik rám? Mit tehetek annak érdekében, hogy ha valóban hibás darabot kaptam, akkor a teljes- vagy (legalább) részösszeget visszakapjak?
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
flymi
addikt
Köszi és köszi! Csak fura volt, hogy általában azonnal, vagy legalább másnap szoktak válaszolni, máskor már postázzák is, itt meg még semmi nem volt.
Akkor várok!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
radi8tor
MODERÁTOR
Normális, 2 nap alatt ne várj postázást.
A termék adatlapján ott van amúgy hogy hány napon belül vállalta az eladó a termék feladását. Ez sem olyan, hogy aztán mindenképpen ennyi időn belül fel kell adnia, amolyan iránymutató.
Ha 1 hét után sem adná fel, akkor kezdhetnél reklamálni, de simán lehet hogy csak nem jelölte feladottként a terméket.⭐ Stella
-
flymi
addikt
29-én rendeltem egy "occsó kínai" órát, elküldtem a vételárat rögtön.
Az eladó nem jelentkezett még, most írtam rá, hogy küldi-e a terméket, vagy mi van.
Ez normális egyébként?Rendeltem gombokért nyakkendőket is, azt is ugyanígy rögtön fizettem. Másnap már jött az üzenet, hogy postán van a cucc és megkaptam a pozitív értékelést is.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Topikgazda
válasz Vasinger! #60970 üzenetére
A vevő védelem egyszerű.
Nem kaptad meg, visszakapod az kifizetett összeget.
Nem azt kaptál amit kifizettél, visszakapod az kifizetett összeget.
Minőségi probléma a megérkezett árúval:
Egyezkedsz az eladóval kárpótol rész visszatérítéssel és megtartod,
Visszaküldöd, visszakapod az kifizetett összeget.( A visszaküldés költségét 9300 Ft összegig kifizeti a Paypal)
Nem kell visszaküldened és visszakapod az kifizetett összeget.eladó nem azt adná fel, Ilyen az eBay-n nem igazán létezik, de ha mégis akkor vevő védelem.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Ne érts félre, nem vagyok mindennel ilyen szinten elővigyázatos, de jó lenne ha nem abban a hitbe lennék, hogy bármi történik, vissza tudom kérni a pénzem, aztán az Ebay azt mondja, hogy hát pedig nem, mert nem elég jó az indokom.
Természetesen bízok abban, hogy ilyen nem történik, de mivel sosem volt ilyennel dolgom, ezért mikor nagyobb összeget szeretnék otthagyni, akkor nyilván utánajár az ember, mintsem sok pénze bánja.
Persze, mindenkinek megvan a joga eszetlenül vásárolnia, aztán szívnia a fogát, de én most szeretnék kimaradni ebből, ha lehet.
Csak hogy témába is vágjak:
Nyilván nem én akarok megszegni a szabályokat, engem csak az érdekel, ha az eladó nem azt adná fel, amit kértem, vagy ha nem érkezne meg a csomag.
-
chatran
őstag
Rendeltem egy tokot, aminél az e-bay azt írja van tracking number. Viszont a postás csak simán berakta a ládába, nem kellett aláírnom semmit. YT-vel kezdődik majd utána csak számok.
Akkor ez kamu tracking szám?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Vasinger! #60967 üzenetére
Csak pozitívan! Még nem is "vásároltál" és már a negatív dolgokon töröd a fejed. Egy szabályhalmaznál nincs mit kierőszakolni, le van írva hogy milyen jogosultságaid vannak, azt tartják be. Ha a vevő sérti meg a szabályokat akkor persze nem biztos, hogy visszakapja a pénzét, mivel van eladói védelem is mindkét helyen.
-
Vasinger!
nagyúr
Ez most így mind oké. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy ezt mennyire nehéz kierőszakolni? Nyilván ha mindenféle indok nélkül bárki visszakérhetné a pénzét, akkor rengeteg visszaélés lenne ebből. Ezért kérdeztem, hogy mennyire nézik ezt szigorúan, volt e már olyan, akinek ezt visszautasították. Nekem ez lenne az első ilyen esetem.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Ebayről egy 133 értékeléses (97.1% pozitív) embertől vennék, viszonylag nagyobb értékben egy terméket. Az lenne a kérdésem, ha bármi okból kifolyólag nem érkezne meg, vagy nem azt kapnám amit rendeltem, akkor ez esetben buktam az összeget, vagy az Ebay/PayPal tud nekem segíteni visszakérni a pénzemet?
Kis infó a hirdetésről:
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.:Vasinger!
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
Jó ez világos. Csak arra értettem, hogy ha bennragad egy termék a vámraktárban, akkor kezdődik a telefonálgatás, vámkezelési költség, áfa, vám.
De érdekes mert az óra még így is 50 ezerrel olcsóbb lenne, ha minden költséget kifizetek ott eBay-en, mintha itthon venném meg. Viszont a garancia ami érdekes lehet. De bízom benne egy Svájci szerkezet nem akar elromlani. -
madle
őstag
Sziasztok,
szeretnék az USA-ból rendelni egy nagyobb értékű órát és a postaköltség mellett felszámol elvileg a rendszer egy import költséget is. Ezen felül itthon már nekem nem kell fizetnem a vámolásért igaz? Tehát, ha ez az összeg be van fizetve, akkor nem fognak szívózni velem a vámosok külön eljárással stb?
-
-
Zolly444
aktív tag
Hello. Ha rendeltem egy tokot április 13. án és azóta nem jött meg, de a várható szállítás Jún.03ig tart akkor még ugye semmilyen határidőből nem futok ki? Gondoltam felesleges az eladónak írni úgyis azt mondja várjam meg a határidőt.
-
Flashcash
Közösségépítő
Ha már Dél-Amerika is szóba került, ma megérkezett egy tavaly December 11.-én rendelt csomagom.
Németországból rendeltem és a csomagon található matricák és spanyol feliratok alapján megjárta Kolumbiát és onnan jött vissza Magyarországra. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz Core2duo6600 #60946 üzenetére
Európában a legproblémásabb ország Olaszország. Különösen eladóként érdemes messziről elkerülni.
-
cbmfan
őstag
válasz Core2duo6600 #60946 üzenetére
komplett Afrika Dél-Afrika kivételével, arab területek, Közép- és Dél-Amerika Mexikó kivételével. nagy eséllyel eltűnik a cucc vagy hetekig ragad vámon, plusz nyomkövetés sincs szinte mindenhol.
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
csaba17
senior tag
-
cbmfan
őstag
válasz csaba17 #60943 üzenetére
ugyan, valószínűleg szimplán elege van a hazai hülyékből, ahogy nekem is. anno minden harmadik ember hepciáskodott, könyörögnöm kellett, hogy legyen már szíves kifizetni cuccát két hét után. mikor adtam negatívat 5 perc múlva jött viszont, hogy milyen szemét vagyok, hogy merem ezt tenni vele, mikor [random bullshit] helyzetben van. itt lett elegem a hazai bizniszből. ezt nem sértésnek szántam, ne vedd magadra.
és igen, látszik:
[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
köszi, mindegy.
az ilyen eladó rohadjon meg. elsőnek enged licitálni, utána meg már letilt?...
bár kíváncsi lennék tuti eredetit árul e, lehet félt, hogy közel a vevő, ha hamisítványt küld.
bár azt nem tudom, látja e melyik országból érkezett a licit, gondolom igen, azért tiltotta le. -
csaba17
senior tag
válasz somnia #60932 üzenetére
[http://www.ebay.com/itm/172215002663]
ez volt az. -
Nus
tag
Sziasztok!
Többször vásároltam már az Ebayen, de az egytől egyig buy it now cucc volt és most szeretnék egy bringa vázra licitálni. Az lenne a kérdésem, ha licitálok akkor, hogyan zajlik a fizetés. Nekem a paypalhoz egy virtuális kártya van hozzá adva amin csak akkor van pénz ha venni akarok valamit, átvezettem a szükséges összeget. Tegyük fel licitálok, ha megnyerem akkor automatikusan már fizetek vagy hogyan zajlik ez az egész?
Üdv...
The sky was pink...
-
aytukabozs
addikt
-
interstate76
addikt
válasz aytukabozs #60933 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy az eBay-en nem is kell sehová fordulni: ha valamit nem kapok meg 40 napig, akkor írok az eladónak, ő megkér, hogy még várjak egy kicsit, én megteszem, majd pár nap múlva full refundot kérek, amit meg is szoktak adni, megkérve rá, hogy ha később mégis megkapom a terméket, akkor fizessem ki. Volt már ilyen eset is, természetesen kifizettem.
A fenti természetesen szubjektív vélemény, ill. a saját tapasztalatok alapján íródott, de eBay-en eddig azt hiszem, pár tucatnyi reklamációm volt és összesen 1 vitás esetben kellett 3. felet bevonni a döntéshez, és akkor is a javamra "ítéltek".
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
aytukabozs
addikt
Üdv
egy másik topicban feltettem 1 kérdést úgyhogy ide nem írnám be, de válaszokat szívesen fogadnék...
köszi
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
csaba17
senior tag
válasz Core2duo6600 #60930 üzenetére
és miért? elsőnek ment a licit, utána ez a hiba jött elő, egy óra múlva tudtam licitálni, most, a vége felé meg már nem.
-
Topikgazda
válasz szemmelver #60928 üzenetére
Köszi, ebböl a vámeljárásra az a 2% volt?
-
csaba17
senior tag
miért nem tudok licitálni? egy magyar eladó termékére szeretnék, 2 napja engedte, most meg ez a hibaüzi jön be: Sorry, the seller is not accepting bids or offers from you at this time.
-
flymi
addikt
Itthon 3-5 nap. Németből is általában 1 héten belül itt van.
Kínából rendelt cuccokat is eddig határidő előtt 2-4 nappal mindig megkaptam.
Kíváncsi vagyok az angolok milyen gyorsak, de 7-10 napra saccolnám.Lekopogom, eddig nem volt semmi gondom a szállítási időkkel, a termékminőséggel is csak 1 alkalommal.
Mennyi külföldi rendelésnél a vámmentes összeg max értéke? 22 Eur?
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
DHL nagyon gyors. Németből rendeltem, két egész nap telt el és már idehaza a postán van a csomag!
Igaz 4k-ba fájt. Remélem már holnap megjön vagy legkésőbb hétfőn.[ Szerkesztve ]
-
-
Hunter2
addikt
szerintetek az ausztrál postánál fog működni a magyar track szám?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz cbmfan #60918 üzenetére
TN-es csomagom szerinted mit keresett 1 hetet a magyar "VÁMON" (ennyi volt a felirat ami az idézőjelben), aztán ma megérkezett... De, hogy egy 50 forintos nagyságú műanyagon mit néztek ennyit, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz szemmelver #60913 üzenetére
Bármelyik futárszolgálat le tud vinni Pestről az utolsó határmenti faluba is 1 nap alatt egy csomagot nyugi. Nem posta. (Na jó ők is képesek rá néha.)
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Topikgazda
válasz szemmelver #60913 üzenetére
Esetleg annyit megosztanál majd, hogy mennyit kértek most a vámolásért?
-
Topikgazda
válasz szemmelver #60909 üzenetére
Igen, de azt még szállításra át kell adni. Milyen határidőt vállaltak a szállításra, a vámolásra? Bőven benne vagy a határidőkben. Nekem vámolás nélkül -Németországból jött a csomag- 4 napig mozgott magyarországi szállítás alatt címszóval a csomagom. 7 nap volt a garancia a kézbesítésre. 6. nap megkaptam.
Kézbesítés várható ideje: Csütörtök, Május 26, 2016 A nap végéig, így nincs időhúzás, betartják
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz szemmelver #60909 üzenetére
Nincs miért idegeskedni, holnap kihozzák. Ha nem, akkor lehet verni az asztalt.
⭐ Stella
-
Topikgazda
válasz szemmelver #60907 üzenetére
A DHL is a vámkezelést 2-4 nap alatt végzi, nem értem a türelmetlenséged.
-
Topikgazda
Ha Cancel order volt az eladó részéről, akkor refundként visszakapod az összeget.
A bankod nem egy hónapig, hanem a levonásig zárolja, ez általában pár nap. (persze a banki rendszer 30 napot ír ki a képernyőre)
Nyilvánvaló hogy a Resolution Centerben lehet felvenni a kapcsolatot az eBay-el, de a vásárlás törlésről megy e-mail benne a tudnivalókkal.
Nézd meg mit látsz a Purchase historyban az eBay-n és a Paypal-n erre a vásárlásra.[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
megtalált egy kitartó idióta... ezt naponta megkapom tőle mióta feladtam:
Hi, This is Jeaneth, I am looking information about my item. Howerver the HUNGARIAN POST only have this following information:
RR--HU
DATE INFORMATION
2016.05.09
12:29 Budapest Item information : Küldemény postai átvétele / Item accepted
2016.05.13
13:27 Item information : Célországba elküldve / Item sent abroadSo, I need to know if you have more information about where is the item.
perui az illető. csak azt tudom írni, hogy várjon, nincs közvetlen szállítás, kb. egy hónap mire megkapja. de úgy néz ki, hogy write only az ember... mit írjak neki, hogy végre megértse?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- Horgász topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Éjszakai műszak
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest