Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Az eBay már kiutalta neked? Azon az oldalon ahol hirdetve volt a vásárlási tételnél kellene a refund indítás, nem tudom hogy mit látsz, illetve van-e most az hogy elfogadod a kérelmét.A pénznek annyinak kell lenni amennyit a vevő fizetett, de az eBay írja hogy neked akkor mennyit is kell küldeni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Egyébként a lengyel posta két kézbesítési kísérletet, értesítést írt 12.07 és 12.15.
December 5-én írtam volna neki hogy megérkezett és pár napon belül kézbesítik, így várta volna. Vagy ha akkor nem, akkor 12.07-én hogy már ki is vitték, át kellene venni. Az eladás nem áll meg a feladással.[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Jártam így vevőkent usa-ból jött csomaggal.
Akkor Pesten laktam. Szerintem hanyag postai munka...
Se értesítő, se semmi.
Egyszer csak írt az eladó, h visszament a csomag.
Nem volt nagy érték, nem foglalkoztam vele.
Onnantól mindig csak a vidéki címet használtam.
Nehéz szitu.
Direkt nem vette volna át, mert talált jobbat?
Ő is csak beszívta a posta hanyagságát?
Én rád bízom a döntést.
Lassan letelik a 60nap, azután nem nagyon tud mit csinálni, de ha hatarozott lépéseket tesz akkor vissza kell téríteni. -
Topikgazda
Ha nálad a termék akkor vissza kell adnod a pénzt. Lényegtelen hogy miért nem lett kézbesítve.
Ha posta akkor csak tértivevény esetén biztos hogy értesítik a címzettet, de neked a feladásnál meg kell adnod a telefonszámát és az e-mail címét.
Be van állítva nálad az eBay hogy a vevő telefonszámát is kéred? Mert akkor azt megkapod és rá tudod írni, meg tudod adni.
Minden posta elektronikusan dolgozza fel a könyvelt küldeményeket, nem mindig nézegetik a csomag címkén lévő adatokat.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Én nem kaptam ilyet. Valószínűleg ennek a reklámozásáról van szó.
De ha az eBay az oroszokhoz köti a magyar ügyfeleket, akkor el fogunk köszönni egymástól. Cégünk már megégette magát orosz kereskedőkkel, köszönjük nem kell több orosz f...ság.
Hatalmas pálfordulás az eBay kapcsolata az orosz, kínai és török államok vonulatával, hogy is fogalmazzam ezt hogy ne legyen belőle politikai felhang?[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
Egy noname S3 Savage4 kártyáról van szó, a borda nem sokkal nagyobb mint a GPU, csak ragasztás tartja pöckök nélkül. Ha egyértelmű a dolog és már ránézésre tudni, hogy ragasztott jó kérdés, hogy miért állt neki feszegetni úgy, hogy feltépte a chipet. plusz amivel csinálta az is megzúzhatta környéket nem kicsit, a kártya így már abszolút menthetetlen..
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Topikgazda
március óta őrzik a másik kettőt, Akkor maradjunk annyiban hogy a te postád egy nagyon gagyi, mert 10 nap az őrzés és akik ott ellenőrzik a kézbesítési munkát amiért fizetik őket, egy nagy 0-ák, mert áprilisban ezeknek a csomagoknak elő kellett volna kerülni. Milyen problémák lehetnek még ott?
-
Topikgazda
Általában az adott ország postája. Így Olaszország esetén is. A honlapjukon van árkalkulátor, ahol levélküldeményt kell keresni, mert 2 kg-ig náluk is az kell, nem csomag, az olasz nem megy annyira, úgy hogy ebben most többet nem tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem akarlak elszomorítani, de ezt nálunk bizony senki sem könyvelte, így az hogy szerinted gyorsan ideért az nem teljesen biztos.
Ez az utolsó bejegyzés:
2018-09-17 18:45 Hungary, 【Oversea Distribution Center】 Shipment transiting to destination country
Ha előtte a vámosaink ültek rajta, 2018-09-14 18:00 (Hungary, 【Hungary】 Customs clearance in progress) akkor most melyik országba lett továbbítva?
Meg oda-vissza szaladgált Magyarország meg Németország közt miután 12-én ide megérkezett 2018-09-12 08:17 Hungary, 【Hungary】 Arrived at the destination country
Meg Kínából elment Hong Kongba, majd onnan vissza Kínába?
Kamu az összes bejegyzés.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
csak EGT tag, mint Svájc, Liechtehstein, és Izland. pár dolog könnyebb, pl. személyivel utazhatsz meg ilyenek.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Topikgazda
Nem EU ország, így kell vámárúnyilatkozat, ha árú tartalom van a "levélben", de elég a CN22 ha nem fogják visszaküldeni. Ha visszaküldenék akkor a CN23 nálad lévő példányával tudod igazolni, hogy nem te vásároltad.
Az hogy Norvégia schengeni térségbe tartozik nem vonatkozik a vámszabályok megszűnésére.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Volt olyan hogy kártalanítva lett a vevő úgy hogy az eladótól nem kértek semmit.
Nem dönthetnek úgy, hogy tőled a pénz beszedik és a termék is a vevőnél marad, ha van visszaküldés akkor csak azután jár vissza a pénz ha te megfelelő állapotban visszakapod.
Jelen esetben mivel írtad hogy nincs visszaküldés bármi keresnivalója akkor van, ha nem fele ega leírásnak a dolog. Az hogy nem tudja vagy nem jól üzemeli be szerintem sem az eladó hibája.
Ha nem volt sérült a csomagolás az átvételkor akkor a szállítás közbeni elromlás sem fogadható el.
Ha elfajul akkor majd az eBay ír, te elküldöd a bizonyítékaidat, aztán döntenek. -
Topikgazda
Bocsi ezt benéztem. Az nincs ebben a listában. De az biztos hogy csak olyan probléma esetén él az eBay pénz visszafizetési garancia ha a megkapott termék nem felel meg leírásnak.
Hozzáteszem, hogy van negatív tapasztalatom hogy ezt a szabály nem mindig alkalmazzák. Vevőként már belefutottam.Important: Even if you specify 'no returns accepted', under the eBay Money Back Guarantee the buyer can still return an item if it doesn't match the listing description.
-
Topikgazda
Van eladói védelem is. Nem feltétlen lesz veszteséged. Gondolom a szállítási költséget beépítetted az eladási árba, így a vevő fizette.
Ez a pénz visszafizetési garancia jogilag nem létező kategória akár hogy is írogatja az eBay ha te a hirdetésnél egyértelműen le van írva reklamáció nincs, garancia nincs, visszaküldés nem opció. ennek ismeretében vásárolt és magánszemélytől, nem cégtől (feltéve ha nem üzleti fiókod van).
Ha a németeknél a Polgári Törvénykönyvükre hivatkozva megengedik hogy nincs visszaküldés, nincs garancia, nincs reklamáció, akkor ez nálunk is érvényesíthető.
Legtöbb esetben a saját költségükre kártalanítják a vevőt. De egyértelműnek kell lenni a szituációnak, hogy nem lett a vevő becsapva.
Egyébként meg ők is írják, kivonat a listájukból:
You don't have to accept returns for these categories:
Business & Industrial
Cell Phones, Smart Watches & Accessories > Cell Phone Cards & SIM Cards > Cell Phone SIM Cards
Computers, Tablets & Network Hardware > Computer Printers, Scanners & Supplies > Printer Ink, Toner & Paper > Printer Ink Cartridges
Computers, Tablets & Network Hardware > Computer Printers, Scanners & Supplies > Printer Ink, Toner & Paper > Printer Toner Cartridges
Computers, Tablets & Network Hardware > Computer Software[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Mások is jelezték, illetve a postásom is mondta, hogy valahol torlódás volt, mert hirtelen sok küldemény érkezett Távol-Keletről, gondolom van egy kis kapacitás probléma nálunk is emiatt. Nekem i s késik gy ausztrál küldemény edig mindig megkaptam 14 napon belül (ugyanettől a cégtől) ma fordult a 21. napra és még semmi nyoma. Pedig ez nem keleten van.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Ha nem az alábbi formátumú a nyomkövetési számod vagy ilyen de U-val kezdődik, akkor a megérkezési bejegyzést tekintsd kamunak. Rx999999999CN.
Ha Postánk nyomkövetési oldalán nincs róla információ, akkor nem könyvelt küldemény, nem írják az infókat.
Nyugodtan leírhatod a nyomkövetési számot, nem igazán tartalmaz személyes jellegű információt.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Az RR396948548HU-ra.
Már megkaphatta, ilyenkor a vevő irányában egy udvarias e-mailben én megszoktam érdeklődni, hogy esetleg nem e megkapta.
A postai értesítőre ne várj és a Magyar Posta nyomkövetési információjára se várj, mivel 20-án megérkezett max 2 nap a vámolás és 7 napon belül az ország bármely részére eljuttatják. -
Spet
addikt
Ha lejár a termék és újra aktiválja, akkor tudnia kellene módosítania.
Request totalt, csak egyszer lehet kérni (tudtommal), de azt neked is el kell fogadnod x időn belül, hogy érvénybe lépjen.
Ha mondjuk e-mail címet ír, akkor nagy eséllyel a különbözetet vissza akarja majd neked utalni PP-n keresztül.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Topikgazda
Őszintén nem tudom, hogy milyen esélyei vannak annak, hogy miután kérik és miután nem, elméletben kellene minden EU-n kívüli esetén meggyőződni arról, hogy mennyi az értéke. Az biztos hogy nagyon sok a küldemény és hogy emberekkel hogy bírják a munkát azt elképzelni sem tudom..
-
Topikgazda
A Vámkódex alapján havonta kerül megállapításra.
Nem csak a vám nézi, ez egy közös feladat a Postával, mert a legtöbb postai küldemény.
Átvilágítják a csomagokat, annak függvényében döntenek a vámjogi szabadforgalomba helyezésről hogy mit látnak belül és mi szerepel a küldemény információknál, az értékhatár alattiak egyszerűsített eljárással, míg a feletti értékűekhez be kell nyújtani a vásárlási igazolásokat.
Mivel sok a csomag és van emberi tévedés így előfordulhat hogy "tévednek".
De jogilag ez az alap: Minden, akár 0,5 $-os tétel EU-n kívülről vámeljárás után kerül be a vámjogi szabadforgalomba az országba. Amelynél vagy fizetsz közterhet vagy nem fizetsz közterhet az értéktől függően.[ Szerkesztve ]
-
atua
aktív tag
-
Topikgazda
Az változott az eBay-nél legutóbb hogy automatikus az újra lista, ha te külön nem állítod át kézi vezérlésre.
Azt a súly valamit azt hol érted?
Nálam Weight: Custom weight és azt írom be oda amennyi a súlya csomagolással együtt, bár nincs jelentősége, mert a súly alapján én adom meg a szállítási költséget és nem a rendszer számolja.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ez nem így működik.
Ha nem érdekli a dolog akkor sem köteles válaszolni, a nem válaszolás azt jelenti, hogy nem szállít ide.. Az udvariasság nem mindig mérvadó.
Ha nincs megadva az egész Világra szállítás, akkor attól még nem pontatlan hirdetés, ez téves megközelítés.
Nem szemétség hogy licitáltál, csak nem volt értelme.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ha nincs Magyarországi szállítás megadva akkor nem köteles elküldni.
Most majd el kezdesz alkudni hogy az X szállítási költség amit meg fog adni az sok neked?
A kategóriára meghatározott maximálás összeg ilyenkor nem érvényes.
Meg ezt sok eladó kényszerítésnek is gondolhatja. -
Topikgazda
Esetleg egyeztettetek abban hogy milyen driver-el megy, ha elküldöd azt amivel neked működik az nem lesz jó? Mert azért általában ez a probléma.
És az is egyértelmű hogy a kártya okozza? A hibaüzenet olyan kódot tartalmaz?
A részleges refundot a PayPal-on simán vissza tudod küldeni, még request sem kell. a refund-ot választod és oda meg beírsz annyit, amennyit ígértél neki.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ne haragudj, de ez nem így működik. Amit mondtak neked az nettó hülyeség.
Ha kerestetni akarod, még azt is a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül elindíthatod vagy személyesen a felvevő hivatalban. De hogy a nyomkövetési információért be küldenek azt soha nem tapasztaltam az mondjuk elmúlt 15 év alatt.
Mi a nyomkövetési szám?
Ha felvették és elküldték akkor nincs miért a helyi postára menni, értelmetlen dolog. -
Topikgazda
Azt nem tudom hogy a USA vám mit használ, de úgy gondolom, hogy mivel náluk 2000 $ a vámmentes határérték, tovább engedték De náluk nem lehet tudni, hogy milyen szigorítást alkalmaznak épp.
De előbb érdeklődj a postánk telefonos ügyfélszolgálatánál, mert az ajánlott és a tértivevény miatt is könyvelt a küldemény az USA-ban is. -
Topikgazda
Ha csak levél megy, akkor nem kell, ha csomag, de ami még levélküldemény kategória akkor kell.
Az ottani vámosoknak kell nem a mieinknek.
Az lehetséges, mert erre joguk van a vámszerveknek, hogy nem fogadják, mert nincs okmány és visszaküldik.Nyomkövetés:
A küldemény felvételnél szövegnél többnek kell látszódni, legalább az hogy kiment.
Telefonos ügyfélszolgálatnál érdeklődj, ők mást is tudnak nézni, míg a helyiek meg nem.
12-15 nap alatt kézbesítik is az USA-ba, most nem volt hurrikán korlátozás. Ha azt látod írva, hogy elhagyta az országot akkor 72 órán belül az USA-ban van. -
flymi
addikt
Kétszer is írtam neki (Request total from seller), de nem küldi a postaköltséggel kiegészített számlát, nekem meg cikra fél órán belül lejár a 48 órás fizetési kötelezettségem...
Ilyenkor mi van?/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Topikgazda
Mivel már hetente kérdezi valaki, lehet hogy beírom az ÖF-ber, ugyanúgy az eBay és Paypal kettősön keresztül megy ez a dolog, küld egy olyan ajánlatot, (számlát) amelyben a link a fizetésre visz, egyébként meg hogyan tudná a azonosítódra küldeni az ajánlatot?
Ha meg olyan üzenet küld hogy eBay-n kívül van neki ajánlata azt ugye tiltja a szabályzat és ha megnézed a PayPal-n a pénz küldési lehetőségeket ha nem barátilag küldöd neki akkor van vásárlói védelem. Sötétkék alászínnezéssel Buyer protection szöveg utal rá[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Egy kicsit visszatérve az EU-s szálításra. Itt él a Föld lakosságának 6,81%-a.
Egy 500 g-os küldemény postai úton ide 3640 Ft, a Föld 93,19 %-nyi többi részre meg 3950 Ft.
A 310 Ft-al olcsóbb szállítás -amit a vevő fizet- ha csak EU, nagyon lekorlátozza a potenciális vevő körödet. -
Topikgazda
Akkor az alapján: Sok szerencsét az eBay-es pénzkereséshez!
Ebben sem úgy van leírva néhány dolog, ahogy használni lehet. Pl: a PayPal az nem ajánlott, hanem kvázi kötelező, mert kevesen fognak a bankszámládra történő utalással bíbelődni. Ami neked is +költség lehet.
És pénzkeresés mifelénk adózással is jár, no arról azt bőszen hallgatnak[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
elég ha beírom a címbe/szövegbe, hogy EU only Melyik részén? Nem így megy a dolog.
Esetleg nézz rá az Összefoglaló ezen részére:
7. Az eBay-n történő eladásról néhány gondolat
Az eBay (USA) hirdetésnél magyar szállítás megadása.
Segédlet
Az adott termékkategória maximális szállítási költségeinek listája itt olvasható.
Az eBay (UK) hirdetésnél magyar szállítás megadása.
SegédletÉs olvas már azért ennél frissebb 2008. február. 17. 0810 dolgokat, mert valójában megváltozott a lényegi része.
És sokat segíthet a topik keresője is, ha az Összefoglaló nem segít.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Azt mondja, ha találok olcsóbbat szóljak... Hát ez elképesztő!
Találtam neki olcsóbbat, többet is. Komolyan mondom, az ész megáll!
Ettől a fazontól sem veszek többet semmit, az tuti...
Lehet egyszerűbb lenne egy refund oszt jólvan. De nehogy már neki legyen jó, mert benézte!
Egyébként vásároltam már két darab vga-t 6 Fontos szállítási költséggel is ongliából, de nem találtam meg, hogy milyen formában is jött, még 2016 elején volt valamikor. Szóval nem értem.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Topikgazda
Inkább Firefox-ot használj, de írtam hogy a kivétel kezelése sem korrekt a Chrome-nak, teljesen felesleges a felugró ablakot tiltani a böngészőkben, egy kattintás és zárható.
Ha nem törlöd a PayPal és eBay sütiket és a gyorsítótárat, akkor maradnak a "berögzült" dolgok.
Nekem ilyen hibaüzenet egyik böngészőnél sem jelentkezik.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
Talán hívd fel a bankodat vagy nézd meg a szerződést.
Mivel ez kártyaként funkcionál, ez egy alszámla a pénzforgalmi számládhoz kapcsolva és egy MC kártyaszám hozzárendelve. Nem ugyanolyan mint egy normál bankszámla.
A kártyáknak van számlája, így kártyáról nem pakolhatsz semmit máshova, azzal vásárolni szoktunk vagy pénzt felvenni ha olyan féle.
De miként jön ez ide?[ Szerkesztve ]
-
MySeeGee
csendes tag
Ugyanez a hiba nálam is. Maestro kártya, ami az elmúlt 1,5 évben simán működött (51 vásárlás eBay-en).
Beszéltem a PayPalal és a K&H-val is. A PP elküldi a tranzakciós igényt és kap egy generált tranzakciós számot is, a KH viszont nem kapja meg a tranzakciós kérést. A KH szerint náluk nincs hiba, érdeklődjek a PayPalnál, a PP szerint meg náluk nincs hiba, érdeklődjek a bankomnálKeep calm and Think logically!
-
-
Topikgazda
Szerintem már neked is írtam, hogy az a kártya néha képtelen fizetni.
De nemrég valaki jelzett, hogy fizetéskor átváltott banki váltásra és akkor sikerült a fizetés a Maestroval.
A csomagoláson látod a felbontást? Lehet, hogy ilyet kaptál.
Nincs miért felbontani, látják anélkül is a tartalmát és ha mégis felbontanák 3 fős bizottság kell és jegyzőkönyvezni, nem érnek rá ilyennel foglalkozni, inkább tovább engedik.
Mennyi volt az értéke egyébként?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Thrustmaster t300 rs gt szett
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest