Hirdetés
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Dehogy nincs! Kindle is van 35-ért... Árukereső...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
koma106
senior tag
Köszönöm mindenkinek, így már könnyű lesz a választás!
-
-
consono
nagyúr
Én inkább az idei verziót javaslom, ugyan annyiért, ebben már 300ppi-s a kijelző: [link]
Ezt ráadásul szállítják Magyarországra is, trükközés nélkül.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
koma106
senior tag
Sziasztok! 10 éves lányomnak szeretnék e-olvasót venni. Javaslatot szeretnék kérni. A Hardverapron hirdetnek egy típust, ami árban megfelelne (30-40k), kérdés, hogy ez szerintetek alkalmas-e, javasolt-e. Alapvetően nem a Kindle boltjából venném hozzá a könyveket, hanem Calibre programmal konvertálnám rá.
Kindle 10. generáció fekete 8 GB (2020) - Kid's edition - 2 év garancia + gyári amazon tok - reklámmentes
-
-
válasz consono #23084 üzenetére
Vagy, ha valaki androidos tabletet akar:
A dobozban ott van hozzá a toll, és meglepően jó tablet. Lehet vele PDF-re is írni, van Dex mód (ami egy desktop mód, mint a windows), és elég jó áron van (130 ezer, de lehet 10%-os kupont szerezni hozzá).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
consono
nagyúr
-
Bertiee
senior tag
Szép vasárnapot kívánok!
Tudnak ezek az olvasók olyat, hogy olvasás közben szöveget kiemelni, hasonlóan mintha tollal tenné az ember? Ergo alkalmas lehet egy ilyen kütyü főiskolai tanulásra, hogy a kapott anyagot ne kelljen kinyomtatni? -
hockeyapu
aktív tag
válasz Skynet258 #23076 üzenetére
Igen Én is imádom az enyémet, most év végén lessz 2 éves.
A Nova Air-is tényleg jól néz ki, 'val' veszek a családnak egyet.
Az új Nova 5 , ami fekete nem tetszik annyira (legalábbis az első képek alapján)!Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
hockeyapu
aktív tag
-
hockeyapu
aktív tag
Kedves gombmániás barátaim, mostmár prémium készülékeken is lapozhattok gombokkal !
Az Onyx Boox piacra dobja 7"-os Leaf és a 7,8"-os Nova lapozógombokkal szerelt változatait !
Nyomogathattok kedvetekre !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
arcsin
senior tag
válasz arcsin #23067 üzenetére
A video első 30 másodperce releváns. Szóval nem egy nagy műtét és 5000Ft alatt kijön az akksi aliról.
-
Ajándékok
aktív tag
Ha csak 2 drótos az akku bármilyet beletehetsz, ami belefér.
Bozek "szerintem a 212 dpi is elég"
Szerintem ebookhoz a legkisebb felbontás is elég, pdf-hez a jelenlegi legnagyobb is kevés 6"-8" méretben.Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
grosy
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi Pocketbook mini-m (515), ami már 9 éves. Imádom, mert egyszerű és kicsi, de az aksija már nagyon nem az igazi. Írtam a hivatalos Pocketbook szervíznek, hogy tudnak-e benne akkut cserélni, de ők sajnos már nem. Van valakinek valami ötlete, hogy hol lehetne ezt megoldani, vagy el kell engednem?
-
Bozek
nagyúr
válasz rob210 #23061 üzenetére
Nekem a drágább van, még nem volt gondom a kijelzővel. Ismerősnek az olcsóbb, és még ő se panaszkodott, hogy "milyen sz*rt ajánlottál".
Ha nem kell a vízállóság, a hangoskönyv/felolvasás, akkor elég az olcsóbb is. Igaz, hogy a Touch HD3-nak nagyobb a felbontása, de szerintem a 212 dpi is elég.
-
rob210
nagyúr
Sziasztok.
Kérdésem lenne, választással kapcsolatban.
Kiszemelt példány 1: [link]
Kiszemelt példány 2: [link]
Nem egy kategória, de ha az egyes azaz a touch 5 nél a kijelző probléma nem igaz akkor inkább azt venném.
Páromnak lesz ajándék Karácsonyra, nem szeretnék befürödni vele.
Ha jobb és problémamentesebb a drágább, akkor egyértelműen azt veszem.
Köszi aki tud segíteni.Renault power
-
Sanyi.mTs
addikt
Most használok először ebook-ot (kindle 10), normális, hogy emailben küldött könyv megérkezéséről nem kapok értesítést az ebook-on, hanem csak megjelenik a library-ban?
-
hockeyapu
aktív tag
Miért kell elcseszni valamit , ami tökéletes volt ?
De fogok írni nekik !
Különben imádom a kis (10,3") gépemet és tuti nem kell másik a mai olvasó kínálatból, max ugyanilyen csak erősebb hardverrel ![ Szerkesztve ]
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
@Pal
tag
válasz hockeyapu #23057 üzenetére
A "hatalmas" kijelzőjű cuccodhoz képest az enyém kis vacak, de nem csinál ilyet szerencsére.
Írd meg nekik. Előbb utóbb állítólag számba veszik az ilyen hibákat és javítják. Mondjuk amit én felvetettem nem oldották meg, de talán majd, valamikor... Viszont minden vacakkal foglalkoztak, már tud offline fordítani és felolvasni, meg mindenféle beállítást beletettek stb. -
hockeyapu
aktív tag
Booxosok !
A jegyzetelésnél régen nem volt gond, hogy rátenyerelek a kijelzőre, mintha paíron írtam volna, de az elmúlt egy év frissítései után állandóan bejön a felső kezelőpanel, hiába kapcsolom ki az érintést !
Ötletek?Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
Sedus
újonc
Sziasztok!
A kijelző méret (Pl. 6.8col) csak a kijelző méretére vonatkozik (kávák nélkül)?
-
mcsm88
senior tag
válasz Apollyon #23048 üzenetére
Ok, hogy magát a kijzőt ugyan az gyártja, viszont a a beszerelésből adódható belső feszültség, vagy akár a beszereléskor keletkezett mikrosérülés, ami később jön elő az akár már lehet az adott márka jellemzője is.
Ahol vettem, ott valóban dupla annyi vevői értékés van pocketbookból, mint kindleből.
Viszont amíg a pocketbookból a negatív értékelések tele vannak a meghalt kijelzők miatt, addig kindleből egy darab sincs.
Ez azért elég beszédes nem?[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz hampidampi #23051 üzenetére
És melyik menüben?
Vagy esetleg tudsz linket adni? -
hampidampi
senior tag
-
Sanyi.mTs
addikt
megjött a kindle 10 (gyerek kiadás).
egészen meglepődtem, hogy a hozzá adott tok milyen masszív, érzésre nehezebb, mint maga az ebook.van mód arra, hogy számítógépről hozzak létre és rendezzek collection-őket?
-
Apollyon
Korrektor
válasz mcsm88 #23045 üzenetére
Azért van sok Pocketbookos beírás itt, mert a legtöbb embernek az van. A kobohoz, kindlehöz képest sokkal jobb ár/érték aránnyal rendelkezik, olcsóbban kapod meg ugyanazt / jobb funkciókat, mint pl. a kobónál.
A kijelzőt meg egyetlen cég gyártja az összes eszközbe: [link] ... ergo monopolhelyzetben vannak.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
mcsm88
senior tag
válasz hampidampi #23044 üzenetére
Így értettem én is a javítást.
Közben megtaláltam a márkaszervízt, majdnem 40k lenne a csere.
Alli-n is 30k felett egy panel.
Szóval majdnem egy új készülék árát kifizetném és retteghetnék, hogy megint meghal egy érintéstől.
Szóval ezt elengedtem.Érdekes, hogy itt visszaolvasva erről a márkáról találtam csak ilyen tömeges problémákat.
PocketBookot soha többet!
Ha itthon tud valaki olyan helyet, ahol lehet venni biztosítással is ebook olvasót az jelezze legyen szíves.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bertiee #23037 üzenetére
Kindle Paperwhite van itthon 50k körül, vagy megvárod a black friday-t valszeg ennél olcsóbban lesz a német amazonról az újabb pw. Van még Kobo Nia kb ennyiért.
Meleg háttérvilágítást szerintem nem kapsz 80-100k alatt. Sajnos a forint olyan lejtmenetben van, hogy kb dupla áron van most minden műszaki cikk, mint 3-4 évvel ezelőtt. És ez scak rosszabb lesz.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
szkaroly
senior tag
válasz mcsm88 #23038 üzenetére
Magyarországon sehol. Németeknél van olyan lehetőség, hogy írsz egy papírt hogy megesküszöl hogy nem te okoztad a sérülést, van esélyed hogy a gyártó pozitív elbírálásba részesít. Ezenkívül a Pocketbook egy ideje kinál képernyőbiztosítást 29 euroóért, ezzel a gari is 3 évre nő. Ezt a vásárlás után is meg lehet venni, persze még a serülés előtt.
[ Szerkesztve ]
Poco F6
-
mcsm88
senior tag
Sziasztok
Pocketbook kijelző szétfolyást sikerült már valakinek gariztatnia? Ha igen, akkor leírhatná, hogy hogyan sikerült.
Kívül nincs nyoma sérülésnek. Nem ejtettem le, nem ütődött meg, a gesztusvezérléstől folyt meg. Nem nyomtam erőből.
-
válasz Bertiee #23034 üzenetére
Az ebook olvasó nem pdf-re való, a pdf nem ebook formátum. Ha pdf-et akarsz olvasni, akkor csak nagy, 10+ ereadert szabad venni, hogy élvezhető legyen a pdf "olvasása". Szóval vagy mondj le a pdf-ről (szerezd be a könyveid epub, mobi, stb formátumokban), vagy vegyél egy nagy ereadert (de azok 200k körül vannak), vagy vegyél egy tabletet.
[ Szerkesztve ]
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok! Karácsonyra szeretnék ebook olvasót vásárolni.
Ami jó lenne: meleg háttérfény, esetleg érintő kijelző -bár ebben nem vagyok biztos, hogy valóban szükséges-e...
Csak olvasás, nem kell játék, de böngésző sem fontos.
Ezek a modern gépek hogy kezelik a régi Ocr pdf fájlokat? Ezer éves kobe olvasón nem szerette, sokszor csak 3 - 4 pixeles karakterekkel jelenítete meg a betűket, szinte olvashatatlanul.Ja, jó lenne max 50k vagy alatta...
Köszönöm!
-
igor1
csendes tag
Akkor használom a tartót.
Meg hát most derüljön ki amíg garis...
-
Apollyon
Korrektor
A modernebb olvasókban mágneses érzékelő van az automatikus ébresztés / alvó módhoz, az egyes modellekhez gyártott tokokban pedig mágnes, ezt érzékeli az olvasó szenzora. Így valszeg semennyire sem árt neki a mágnes.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
igor1
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek hogy viszonyúl az e-ink a mágneses telefon tartóhoz?
Ugyanis most vettem uj olvasot és a régit egy ágytamlához rögzített csipeszes tartóval használtam.
Az ujjat nem fogja meg...
Ezért a legegyszerűbb átalakítás a mágneses tartó lene...
Most a régihez nyomkodom a magnest...nem látok semmi baját.
Esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Előre is köszönöm ha esetleg tud valaki segíteni. -
Laslow
senior tag
válasz Sanyi.mTs #23026 üzenetére
Igen, ismerem a lehetőséget, de köszönöm a segítséget.
Nekem kint él a húgom, így enélkül is meg tudom oldani, csak nem akarom őt ezzel terhelni, nekem pedig nem sürgős - egyelőre várok a következő akcióra, meg akkor már hátha Magyarországra is hajlandóak lesznek kiküldeni (bár, kétlem). Az előző akcióról pont lemaradtam - még láttam akciós áron, csak akkor kezdtem utánaolvasni, hogy mi is lenne jó nekem, és mire eldöntöttem, addigra vége lett az akciónak... Akció nélkül meg azért már - számomra - határeset az ára, akciósan sokkal befogadhatóbb."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
válasz Sanyi.mTs #23023 üzenetére
Pont azért olcsóbb, mert az gyerek verzió. A gyerekeket már most rá akarja szoktatni az amazon a saját ökoszisztémájára. Egyébként pont azért, mert jobb deal, sokan inkább azt veszik maguknak a sima Kindle helyett.
Amúgy igen, amit belinkeltél, az a 10. generáció. Kb 1 hét múlva jelenik meg a 11. Azt érdemes venni, mert duplájára nőtt a tárhely meg a kijelző felbontása is, és már Type C csatlakozós lesz az is.
-
Sanyi.mTs
addikt
nézem a kindle-t amazon.de-n
Ez lenne a 10.gen (2020) verzió?
A gyerek verzió hogy, hogy 25 eruróval olcsóbb és még tok is jár hozzá, meg +1 év gari? -
Cyone
tag
Szia!
Az én Alcor Myth Led olvasómon semmi probléma nem volt epub formátumú könyvekkel. Nem kellett firmware-t frissíteni rajta. Talán a 12-es verzió van rajta. A korábban olvasott könyvek listáját nekem a bekapcsoló gomb nyomásával sikerült véletlenül törölni (talán a bekapcsoláskor túl sokáig nyomtam a gombot). Esetleg egy gyári visszaállítás nem segíthet? Én már régóta nem ezt az olvasót használom (teljesen hibátlanul pihen valamelyik fiókban).Cyone
-
válasz consono #23019 üzenetére
Nem csak. Ha a com-ról vennéd, jönne még rá plusz vám meg 27% áfa is (mert a dolláros árak mind nettó árak). A de oldalról meg csak a német és magyar áfa különbsége megy rá (7%).
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz LittleBiG007 #23015 üzenetére
HA nem ennyi lenne a dollár, el is gondolkodnék rajta, mert néha jól jönne jegyzetelni, meg a nagyobb képernyő is... De így csak csorgatom most a nyálam Mondjuk november 30-ig bármi megtörténhet.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
válasz LittleBiG007 #23015 üzenetére
Én is ma reggel olvastam, még szerencse, hogy nem vettem asszonynak Onyx Boox Note Air 2-t, valszeg ez lesz helyette.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Megjött a Kindle Scribe.
Minden reggel megnézem az Amazon napi akciós könyveit, így akadtam rá az új (író-)olvasóra. De úgy látom, már vannak magyar cikkek is a megjelenésről, ha valaki nem tud angolul, keressen rájuk.
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Totis
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy cirka 2-3 éves Alcor Myth LED-em. Az már pár hónapja előjött, hogy törölte az előzőleg olvasott könyvek listáját. Viszont pár hete kezdte el azt, hogy EPUB megnyitáskor szétesik a kép és csak reset-elni lehet. Az általam feltöltöttekkel és a gyárilag rajta lévőkkel is ezt csinálja. Amúgy minden más funkciója működik.
Leszedtem a legutolsó firmware-t a hivatalos Alcor oldalról - 1.1.12. - viszont a frissítésnél kellene a driver - illetve nem Windows 10 kompatibilis - de cska Windows 7-es. Ráadásul amit észrevettem, hogy az enyémen 1.1.13-as van. Arra gondolok, hogy egy firmware frissítés megoldaná a dolgot. Esetleg valakinek sikerült Windows 10 alatt a firmware-ét frissíteni a Myth LED-nek?Előre is köszönöm!
Üdv.:
TotisASUS 1015BX, Nexus 7 (2nd), Nokia Lumia 735, Nintendo Wii, Netgear Stora
-
Shdgfnn
friss újonc
válasz LittleBiG007 #23008 üzenetére
Elsőre a kijelzője fogott meg a Libra2- ban...aztán megnéztem egy csomó videót,összehasonlítást, stb..nagyon szimpatikus,h.lehet böngészni egy adott könyvben,fejezetek ugorhatok át úgy,h.van egy előnézeti képem is róla..( a használati utasítás szerint)..az Aqua2- n atom rossz volt oldalakat átugorni( magánvélemény),persze nem szabad összehasonlítani egy fejlettebb konstrukcióval..
A Pocketbook Era meg csak simán..na mondjuk ki..nekem nagyon szép...meg én jegyzetet már az Aguan is csak karikázással csináltam,nem aláhúzással,ami itt is megvan..a Librára hogyan lehet angol- magyar szótárat telepíteni? Az Era- n van előre telepített eng- hun az tuti.. nem értek hozzá sajna -
Bozek
nagyúr
De nem a default fontot használta, hanem átállította a PocketBook-on DejaVu Serif-re. A videón is láthatod, hogy van ott felette egy "default". Azt nem tudom, hogy Kobo-n a Merriweather-e a default, de ott meg az van beállítva. Plusz ugye az a Bold beállítás se épp előnyös összehasonlításnál.
LittleBiG007: Ha valóban alap beállításon használná mind a kettőt, akkor nem is lenne vele problémám. De itt nem ez történt.
[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
Igazad van, ha a különbséget nagyon kell keresni. De ha szembetűnő, akkor ennek semmi értelme. Amikor a Voyage-omat egy másik olvasó mellé tettem anno, nem kellett ott semmiféle fontot állítgatni, csak rá kellett nézni a kijelzőre...
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Átlag felhasználó számára pont ez hiteles, hiszen a legtöbben az alap fonttal fogják az ereadert használni. Egyébként meg beszélt arról, hogy van egy plusz réteg a Pocketbook kijelzője előtt, és a miatt látszik elmosottabbnak és kevésbé kontrasztosnak a kijelző.
-
Bozek
nagyúr
válasz LittleBiG007 #23008 üzenetére
Mennyire hiteles egy összehasonlítás, ahol a két eszközön nem ugyanaz a font van? Simán fel lehetett volna rakni az Era-ra is ugyanazt, akkor látható lett volna a valós különbség.
És ugye azt is láthatjuk, hogy a Kobo-n a Bold értéke 1-re van állítva, nem pedig 0-ra.
-
LittleBiG007
Topikgazda
-
Shdgfnn
friss újonc
Köszi. Választ,már csak az a kérdés,H. Pocketbook Era,vagy Libra2
-
Shdgfnn
friss újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Pocketbook Aqa2 e- book olvasómat szeretném lecserélni és elbizonytalanodtam...
A Kobo Libra2 a magyar ékezetes betűket kezeli? Ez a kérdés azért merült fel bennem,mert ha jól tudom, akkor nincs magyar menüje és a kiválasztható nyelvek között sincs..
Köszönöm a segítséget!!
Ami még szóba jöhet,az a Pocketbook Era -
Szótárként nem tudod felvenni, így beállítani sem. Itt van a hivatalos szótár telepítési segédlet Pocketbook-ra: [link] De ha visszaolvasol, akkor találsz leírást arról, hogy hogyan lehet szótárakat a Pocketbook *.dic formátumra átalakítani.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
schor
tag
válasz Arolotifar #23000 üzenetére
Köszönöm. Megpróbálom újra... Ha nem sikerül, tudnátok ajánlani egy olyan olvasót, amin eleve van esetleg német-magyar szótár vagy biztosan letölthető rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- iPad Pro 11 M4 256GB Wi-Fi fekete színben tokkal dobozában
- Eladó Samsung Galaxy Tab A9
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest