-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
LittleBiG007 #23153 üzenetére
Köszönöm, akkor nem rakom fel rá.
Igazából a telefonomon sincs fólia, csak tok. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Az olvasómhoz rendeltem origami tokot, ami meg is érkezett. Ajándékként küldtek pluszban kijelzővédő fóliát meg érintőceruzát.
Érdemes feltenni a fóliát rá? -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Nézd meg ezt a linket: Derült égből (mobi) szótár
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
LittleBiG007 #22977 üzenetére
Egy telefonon elkezdett könyvet tegnap már az olvasón fejeztem be.
Eleve olyat kerestem, amin legalább a KOreader megy. Nemrég kapcsoltam be a developer mode-ot.
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Tapasztalatokra, véleményekre lenne szükségem. Nézelődök az olvasók között. Most konkrétan 2 típus között töprengek, hasonló árban tudnám őket beszerezni.
Amazon Kindle Oasis (2017) és Pocketbook Inkpad
Az Oasisnek tetszik a prémium érzete, azt olvastam, hogy elég gyors. De elég zárt a rendszere.
Az Inkpad még nagyobb, egyszerűbben lehet rá tenni plusz dolgokat, tud TTS-t. De alig találni róla információt. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Amikor nézegettem az olvasókat, láttam olyan Kobo-t, amelyikbe integrálva volt a Pocket kliens. Ugye ezzel későbbi olvasásra el lehet menteni cikkeket. A Pocketbook-on viszont ez nem elérhető.
Ez nem hagyott nyugodni és kerestem a megoldást, amit végül sikerült megtalálni.
A Pocketbook olvasókhoz létrehozható egy e-mail cím, ami az oda küldött könyveket letölti az olvasóra. És találtam egy böngésző kiegészítőt, ami a weboldalból epub-ot generál és elküldi egy beállított e-mail címre. A kiegészítő neve: EpubPress. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
LittleBiG007 #20883 üzenetére
Én ezért nem is akartam Androidos olvasót. Kecsegtető volt, hogy mindenfélét lehet vele csinálni, de ez a merülési dolog kizárta nálam.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A világítós olvasóknál általában mennyi a normális merülési sebesség?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A Pocketbook-okon van "standby" mód. Tok nélkül is lehet altatni. Nekem Mini-m van, ahhoz vettem mágneses tokot.
Touch Lux 3-hoz is van. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #14377 üzenetére
A pdf NEM e-book formátum. (Inkább nyomdai célokat szolgál.) Az a lényege, hogy az elemek elrendezése ne változzon, se PC-n, se Mac-en, se 10"-on, se 24"-on.
Ezzel ellentétben az e-book lényege, hogy a kijelzőhöz igazítja az elrendezést. Ugyanakkora betűméret esetén egy 10"-os kijelzőn hosszabb sorok lesznek és több sor is kifér, mint egy 6"-os kijelzőn. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
pitama #14323 üzenetére
Eddig még nem találtam rá. De én nem is olvasok orosz nyelvű anyagokat.
(#14324) Polllen: Reading Flexible White LED For Reader Kindle
Ilyenre gondoltál? -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
BMizutani #14160 üzenetére
Ebook Converter
vagy
Ebooks & Documents ConverterBár én a Calibre-t használom PC-n.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Egy-egy olvasónak vagy legalább gyártónak nem lehet saját topikot nyitni?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
hampidampi #14020 üzenetére
Erről a Boyue-ról még nem is hallottam.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
#82562445 #14014 üzenetére
Már egy párszor leírták itt, hogy a pdf nem e-book formátum.
A pdf--fel az a baj, hogy egy fix oldalmérettel dolgozik. Ezért csak 9-10"-os tableten vagy monitoron kényelmes olvasni.
Az e-book olvasónak az az előnye, hogy pl a betűméretet szabadon állíthatod és a szöveget újratördeli a képernyő méretének megfelelően, így akár 5", akár 8" méreten lehet olvasni kényelmesen. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
mike1334 #13966 üzenetére
Nézd meg ezt a kiegészítőt. Működik Chrome és Firefox alatt is. Egy weboldalt konvertál epub formátumba.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
LittleBiG007 #9947 üzenetére
Szia!
Nekem is Pocketbookom van. Hogy van ez a többféle olvasóprogram?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sorozatok
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- SoundBlaster X-Fi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Alcatel OneTouch Pixi 3 (8079) 10,1 tablet
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest