Hirdetés
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Oldman2 #20472 üzenetére
Csak pár szó: KOreader nem támogatja natívan az Onyx olvasókat, tehát nem ismeri fel, hogy e-inkes eszközzel van dolga, neked kell kikapcsolni a színes renderelést, ami segít az energiatakarékosságban. Nem lesz teljes képernyőfrissítés alkalmazásból (a hozzárendelt gesztus nem csinál majd semmit), meg a Regal képfrissítés is csak alkalmazás optimalizálással megy, de szerintem nem úgy, ahogy azt megálmodták. Plusz néha ezt beállítva kettőt lapoz.
Az AlReader X felismeri az Onyx-et, és képes e-inkes eszközként kezelni, de abban messze nem olyan jó a style tweaks opció.
Az alap Neoreader jónak tűnik, de a szótár megjelenítése nagyon gyenge, külsőt meg nem kezel. Plusz még van egy trükk, ha megfelelően kicsi betűtípust szeretne az ember, mert a csúszka legkisebb állapota is túl nagy betűt eredményez: pinch and zoom bekapcsolása, alapból kikapcsolt.Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
KnightAxe2
friss újonc
Sziasztok!
Probáltam a neten rákeresni, de egyértelű választ nem találtam, ezért remélem, hogy ti tudtok segíteni. Van egy régi (E800BK) Icarus 8 e-book olvasóm, amin hirtelen elkezdett kifakulni a szöveg (a felső harmad teljesen jó, az alsó kétharmad, pedig nem sötét, hanem világosabb szürke, nem olyan kontrasztos.)
Nem tudom, hogy ez normális, javítható-e , vagy elöregedett és már csak rosszabb lesz?
Előre is köszönök minden választ és segítségnyújtást!
Üdv: KnightAxe -
cellpeti
nagyúr
Higgyétek el h kerestem
Tigris, tigris, csóvafény...
-
hockeyapu
aktív tag
Voilá! Probléma megoldva ! Gogliban a 4. találat. A bookline-n 8.455,-kemény pénz a nyomtatott változat!
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Andrew S. Tannenbaum - Számítógép hálózatok
-
hockeyapu
aktív tag
válasz cellpeti #20474 üzenetére
Melyik az a könyv ? Keresünk neked másik formátumot . Egyébként olvastam már pdf-ben könyvet, csak görgretni kell , laptopon megy, az nem kicsi.
[ Szerkesztve ]
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
laracroft
aktív tag
Ebook olvasó szűzként kaptam egy PocketBook Touch Lux 5-öt (628).
Tudtok tippeket, trükköket adni, ami esetleg megkönnyíti használatát?
Vagy csak egyszerű okosságokat, amiket bármilyen ebook olvasóhoz jó tudni egy teljesen kezdőnek
előre is köszi -
fattyu
veterán
-
-
-
Nem feltétlenül a konkrét márkához kapcsolódóan, de érdemes alaposan ellenőrizni a véleményeket a nagyobb webáruházaknál, különösen, ha nincs hozzá magyar garancia.
Az amazon-on nemcsak a csillagok száma, hanem eloszlása is árulkodó lehet, például a hibás készülékek arányáról:Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
válasz cellpeti #20477 üzenetére
A PDF (=hordozható dokumentumformátum) arra lett kitalálva, hogy mindenhol ugyanúgy jelenjen meg, főleg a nyomtatásban. Ehhez Postscript alapú programozási nyelvet használ, amiben minden lehet,: szöveg, táblázatok, képek, videó, hárondimenziós objektumok.
Ezt normálisan áttenni epub-ba gyakorlatilag lehetetlen. Sosem lesz jó az eredmény, legfeljebb tűrhető.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
hockeyapu
aktív tag
Nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is Android 10 -et futtat (már megy a 11-es, de azzal még sehol nem találkoztam. Egyébként a 4.2-es verzió is sok gépen fut tökéletesen.
A 7,8"-os az nagyobb, de akkor már onyx nova 3 és az jegyzetel is, persze az 108e !
Nekem a boox nagyon bejött és már több embert rábeszéltem a poke3-ra , eddig elégedettek nagyon. De gondolom a mars is jó gép csak az 2018-as modell [link] (innen is meg lehet venni) Igen ennek van kártyahelye (128G) az ára sem rossz. Ha számít az ár, már a nova és a mars között, akkor nehéz döntés ![ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Miért van, az, hogy van, egy tökéletes PDF fájlom és a Calibre iszonyat böszmén konvertálja át ePUBba?
-
arcsin
senior tag
Marsom van és nagyon szeretem De volt már téma a topikban és csak jó tanács, hogy az alis shopjukból vedd (spanyol raktárból), vagy banggoodról, mert adnak mellé tokot. Ha ezt elszalasztod, akkor kb tízezer amazonról. Megéri az eredeti tokkal venni, mert az mágneses és el is alszik amikor lecsukod, plusz kényelmes a fogása. A színhőmérséklet (hideg-meleg) és ezek intenzitásának külön állítása ami a legjobban tetszik. Gondom nem volt vele soha, amiért azt mondtam volna hogy kihajítanám, vagy egy SZAR!. KoReaderrel használom, de a beépített olvasó is jól használható, néha azzal olvasok, és nem zavar. Ha van olyan ingerenciád, hogy külföldi nyelveken tanulnál, akkor van beépített szótanuló kártyás app az amúgy jól működő dictionary mellett. Van leírás hogy melyik mappába kell másolni a dictionaryhez a szükséges fájlt. Szerintem a 8as androiddal még biztosan lehet használni egy jó darabig, persze a 10essel még tovább De ki tudja, lehet lesz erre is 10es. Éna marsot képregény/manga olvasásra is vettem, szóval a nagyobb kijelző nekem ezért volt szimpi Különösen nem telepítgettem rá semmit a koreaderen, tachiyomin túl. A wifit csak akkor kapcsolom be kb 2percre amíg a mangákat lefrissítem, vagy frissítés van.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz hockeyapu #20442 üzenetére
Ha már felmerült az Onyx Poke 3, egy eldöntendő kérdés:
Nem szeretnék a továbbiakban dedikált olvasót, emiatt egy idő óta ismét Androidot futtató, E-Ink kijelzős készülékeket nézegetek.
Van ez a 6"-os Poke 3, meg van a 7,8"-os Boyue Likebook Mars amiken jelenleg agyalgok.
Mindkettőben 2GB RAM van, a Mars-ban majd dupla kapacitású az aksi.
A Mars 8.1-es, a Poke 3 meg elvileg 10-es Androidot futtat.
A Poke 3-at hazai garival meg lehet venni, a Mars-ot nem igazán.Akiknek hasonló készülékei vannak, melyikről mi a jelenlegi véleménye?
Pocketbook és hasonló készülék tulajdonosok (ezek dedikált olvasók), kérem ne kezdjenek flame-be...
-
hockeyapu
aktív tag
Konvertálgatunk, konvertálgatunk !
Van egy 27 éves swiftem (1.0 53LE), felraktam rá egy carrera 911-es emblémát, azóta alázok mindenkit ![ Szerkesztve ]
-
válasz unravel #20466 üzenetére
Calibre-vel meg is van adva, hogy milyen formátumokról tud a legjobban konvertálni (az elsőnél a legjobb az eredmény, az utolsónál a legrosszabb) [link] : LIT, MOBI, AZW, EPUB, AZW3, FB2, FBZ, DOCX, HTML, PRC, ODT, RTF, PDB, TXT, PDF.
A LIT-et calibre-vel kell konvertálni epub-ra és úgy tudja kezelni a PB TL 5.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
fattyu
veterán
válasz csendes #20464 üzenetére
a yota 2 nem volt rossz egyáltalán.
Akkori csúcs snapi volt benne elég rammal. jó szofttalA baj az hogy a két kijelzővel sajnos nem +3 mili melett döntöttek hanem a NAGYON csutka akku mellett. pusztán einket használva is egy napos telefon volt. erős használattal annyi sem.
Nekem volt egy fél évig. Szerettem csak az üzemidőtől kaptam heti többször szélütést.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
válasz hockeyapu #20463 üzenetére
Már 2012-ben megjöttek [link], de 2019-ben (amikor új nagy trendként harangozták be az e-ink kijelzős okostelefonokat) tönkrement az eredeti gyártó [link]. Miért nem vették többen például a Yotaphone 2-t? Mert rossz volt a kamera rajta, gyenge volt a SoC és nem volt világítás az e-ink kijelzőhöz, és persze drágább volt, mint a hasonló telefonok e-ink nélkül [link]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
hockeyapu
aktív tag
És jönnek az e-ink kijelzős telefonok is ! [link]
Szívesen kipróbálnám !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
h.zoltan
csendes újonc
válasz cellpeti #20457 üzenetére
Nézőpont kérdése, de ez a 6" nem összehasonlítandó a mobil készülékek 6"+ méretével, mert mások a képarányok. Első olvasatra ezt szokták benézni az emberek, pedig rengeteg múlik ezen. A mobiloknál jellemző manapság a 19:9 körüli, az ereader-eknel meg a 4:3 körüli érték. Ebből is következik, hogy a kijelző területe nagyon eltérő lehet, így önmagában ez nem elegendő az összehasonlításhoz, pontosabban félrevezető lehet...
-
hockeyapu
aktív tag
6"-nál nagyobb az sajnos 75 ezertől fölfé ! Valahol olvastam, hogy várni kell, lesznek majd ezek olcsóbbak ! Hát 10 évet vártam , nem jött be !
-
hockeyapu
aktív tag
válasz cellpeti #20457 üzenetére
De , amikről beszélünk az mind 6"-os . Az ennél nagyobbak már más árfekvésűek .
De a legtöbb embernek ez elég.
Azt ajánlom nézd ki a számodra elérhető árkategória gépeinek a paramétereit és hasonlítsd össze. Olyan weboldal, ahol tutira minden a legjobb áron van nincs (legalábbis Én nem tudok), szóval a kiválasztott gépet is monitorozni kell, hol a legjobb az ára.
Az androidos gépeknek meg az az előnye, hogy olyan olvasószoftvert töltesz le rá, amilyet akarsz és nincs gond a formátumokkal, a konvertálgatással, meg az olvasási szokásokkal !
Még pdf-es könyvet is gyönyörűen lehet olvasni a pocketbook progi androidos
változatával és az olvasószoftverek száma rengeteg.[ Szerkesztve ]
-
-
cellpeti
nagyúr
De ugye ezek nem 6"-ak. Vagy igen? Az nem kicsi?
-
Ébri
senior tag
válasz cellpeti #20451 üzenetére
Bocs, az nálam lemaradt, hogy a kiindulás PDF. Azon dolgozni is kell, én nagyjából egy könyvnél éreztem akkora lelkesedést, hogy kiszedjem a nem bekezdésvég sorvégeket, elválasztásokat, oldalszámokat, lefuttassak egy teljes helyesírásellenőrzést, formázzam a mindenféle címeket és az elejét, s utána EPUB-ra konvertáljam. De szerintem calibre beállításokon belül is lehet ennél jobbat kihozni, a konvertálási beállításoknál tudsz állítgatni sorhosszokat, ilyeneket. De igazán szép nem lesz, az aránylag sok munka, mint fentebb írtam, ha pl. DOC-ban megvan, már jobban jársz. (S én nem Wordben, hanem LibreOffice-ban csináltam ,amihez jól jött az Alternative Find & Replace extension, hogy regexeket lehessen keresni.)
-
Bozek
nagyúr
válasz LittleBiG007 #20450 üzenetére
Milyen előnye van olvasáshoz az Android-os eszköznek? Mi az, amit nem tud egy sima PocketBook például?
-
bwoay
nagyúr
"Az a legnagyobb probléma, hogy egy e-book olvasót már nem csak olvasásra akarnak használni az emberek."
nem gondolom, hogy ez probléma lenne. Jópár gyártó van, aki igyekszik mindenféle igény kielégíteni, ezért van rengeteg "olvasó", amiket szerintem sokkal célszerűbb lenne tabletnek vagy jegyzetelőnek hívni. Az én példám egyébként arra hivatott rávilágítani, hogy olvasás és olvasás között is van különbség, formátumtól, műfajtól függően. Aki műszaki doksikat, tananyagot akar olvasni pdf-ben, annak mást ajánlunk, mint aki szépirodalmat epubban, vagy mobiban. Ettől még mindkettő olvasás.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Ébri
senior tag
-
cellpeti
nagyúr
mielőtt háború robbanna ki, nekem csak olvasásra kell
Most van egy Icarus Omnia M703BK, de a Calibre-ben nem tudom melyik gépet állítsam be neki, mert össze vissza konvertálja át a könyveket. Esetleg ebben tudnátok segíteni?
Illetve tudtok jó e-book letöltő oldalakat, vagyis ingyeneseket?
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Egy e-book olvasó az olvasásra való. Az mindegy, hogy jobbról balra vagy balról jobbra olvas.
A példád inkább úgy kellene megfogalmazni, hogy azt nem kérdezi meg senki, hogy befűzze-e a cipő a fűzőt saját maga, villogjon-e körbe, stb. Az a legnagyobb probléma, hogy egy e-book olvasót már nem csak olvasásra akarnak használni az emberek.
-
-
hockeyapu
aktív tag
válasz cellpeti #20440 üzenetére
Én mint androidos, az Onyx boox poke 3-ra szavaznék ! Bár ez 59e, de nagyságrendekkel többet tud mint a dedikált olvasók ! 2G ram 32g memória és a C csati OTG-s .
-
-
cellpeti
nagyúr
Milyen ebook olvasót ajánlotok? Keret legyen 50k.
-
hockeyapu
aktív tag
Ha már a világításnál tartunk Én nagyon élvezem, hogy lehet keverni a hideg és a meleg fényt, hangulattól függően használom.
-
válasz elistvan #20434 üzenetére
Nem vagyok a téma szakértője, én is ide járok a kérdéseimmel, de a Kobo H2O és a Pocketbook Color világítása olyan alacsonyra állítható ami teljes sötétség mellett is elégtelen. Biztos vagyok benne, hogy más árkategóriában is létezik ilyen, persze kérdés milyen más kompromisszumok mellett.
[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
bwoay
nagyúr
válasz Oldman2 #20435 üzenetére
a PW4-nél is nagy a szórás. sőt, az Oasis 2-3-nál is. ez általánosan jellemző mindegyik Kindle olvasóra, bár megkockáztatom, hogy minden olvasóra, gyártótól függetlenül - vagy a fényerő, vagy a színhőmérséklet nem homogén. ki lehet fogni tökéletes darabokat, de azokon meg pixelhiba lesz
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
válasz previa69 #20432 üzenetére
nem háttér, csak világítás - elölről világítja meg a kijelzőt. Kindle olvasóknál elég nagy a szórás ilyen téren, nem típustól, hanem konkrét darabtól függ, milyet fog ki éppen az ember.
A Voyage-nál sokan panaszkodtak arra, hogy a világítás színe nem homogén, hanem felül sárga, alul kék (vagy fordítva? mindegy), de szerintem ezzel bőven együtt lehet élni, pláne, ha cserébe a legjobb kijelzőt kapja az ember, amit az Amazon valaha gyártott.
Egyébként a Paperwhite 3 is egy kiváló modell, sőt, az egyik legjobb ár/érték arányú Kindle, de a Voyage komolyabb.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Icarus könyvolvasóm. ePUB formátumba próbálom átrakni a könyveket, de hiába, mert a 2.oldalnál elakad. Ötlet?
Calibre programmal próbálkozom
-
Maestro85
tag
válasz elistvan #20423 üzenetére
A fényerőt 4 lépésben lehet állítani (a 0. vagy 5. a kikapcsolás). A menyasszonyom használja, neki éjszaka sem zavaró a legkisebb fokozaton, de ez ugye egyénfüggő. Viszonylag ritkán használja teljes sötétségben. Próbáltam fotót készíteni, de telefonnal egyforma fényesnek tűnt a legkisebb és a legnagyobb fényerőn is
[kép][ Szerkesztve ]
-
previa69
csendes tag
Üdv
Használt olvasókat néztem,melyiket válaszam,melyk jobban használható a kettő közül ?
Jelenleg egy Kindle 3G használok, van mellette egy időnként lefagyó Nook touch is
A háttérvilágitás miatt váltanék
Amazon Kindle Paperwhite 3 4GB vagy Amazon Kindle Voyage 2014 3 gigás ? -
elistvan
őstag
Sziasztok!
Pár hete a háttérvilágítás miatt szereztem egy Koobe Sligjtbook Shine olvasót. Eddig jó de a legkisebb fokozatos is szerintem túl nagy a fényerő. Az olcsóbb olvasó tulajoktól kérdezném mivel a körítés ugyanaz a rockchip 2818 600mhz processzor mint mondjuk az Alchor Myth led él, hogy náluk ez mekkora fényerővel jár, hány lépésben állítható a fényerő? Esetleg a legalacsonyabb fokozatról tennének fel képet? Esetleg alternatív szoftvrerrel valaki meg tudta-e oldani a problémát? Előre is köszönöm.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
hockeyapu
aktív tag
válasz gyuszmó #20418 üzenetére
Éjjel tök sötétben inverz módban olyan 10%-os-ra állítom(5%sárga-15%kék) fényerő mellett. (Asszony még erre is azt mondja, hogy nem tud aludni mert világítok!)
Nappal pedig , ha lehet kikapcsolom a világítást.[ Szerkesztve ]
-
gyuszmó
őstag
Köszönöm, igen este:)
[ Szerkesztve ]
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
gyuszmó
őstag
Üdvözlet, általában, kb. hány %-os fényerőt használtok az olvasón?
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
hockeyapu
aktív tag
-
Jarod1
veterán
a minap, egy régi PB1 es ben kiváncsiságból rákerestem van-e firmware frissítés, és volt, 250 Mega, bár ha jól láttam 2016 os csomag
-
hockeyapu
aktív tag
válasz Oldman2 #20403 üzenetére
Igen Én is így vagyok vele, ha valami tökéletes egy adott feladatra, miért változtassunk rajta.
Ez még most sem egy elavult készülék (utánaolvastam), és ennyiért tényleg megéri.Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
Oldman2
veterán
válasz Oldman2 #20305 üzenetére
Most jött meg az előző posztban említett Kobo Aura HD amit az Ali-ról rendeltem január elején.
Doboz nélkül, a készülék és a tok is vadi új, fóliás volt mindkettő.
Már két hete itt volt az országban, úgy tűnik az itthoni feldolgozás ami az időt felemésztette.
„Mindent” sikerült belőni rajta, ami számomra fontos volt (Koreader).
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Ipad Pro 12,9" 5th M1 Chip 256Gb (WIFI), ZUGU mágneses bőrtok, TomToc táska
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest