- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 11
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Linux kezdőknek
- Milyen program, ami...?
- ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Atomantiii #19099 üzenetére
Az antenna nyeresége az adott frekvencián lesz a legnagyobb. A marketing csoportnak elég információ az ütős szögekhez. Néhány éven belül, ha jön a 4K, DVB-T3. A 4K-d antennák is jönni fognak.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Atomantiii
addikt
válasz Hieronymus #19097 üzenetére
Teljesen lényegtelen, nem a freki fogja megmondani, hogy most SD vagy HD csatornát fognak rajta adni, parasztvakítás az egész mert jól hangzik.
-
veterán
válasz Atomantiii #19095 üzenetére
nyilván semmi a világon.
viszont ha 4k feliratút veszel, azt egész selymes érzés lesz simogatni.hanyas vagy, te disznó?
-
Elméletileg akkor lehetséges, ha olyan csatornára van méretezve, ami FullHD-ban sugároz.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Diák66
őstag
Szerintem qnadam rövid válasza a semmire akart utalni.
-
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
DVB-T antenna kérdés.
3,5 km-re, totálisan tiszta rálátással a toronyra melyik antennát javasoljátok, melyik, ami már elég a jó vételhez? A dolog huncutsága, hogy a vett jelet kétfelé osztanám, de ha nem muszáj kerülném az erősítő használatát
[link] vagy [link]Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
őstag
válasz bena_butus #19085 üzenetére
Ápr 12-én rendelt csomagom tegnap került a postához. Sajnos normális. Az előtte rendelt csomagok még lassabban értek ide és sajnos a Posta sem kapkod (as always).
-
wassermann
Topikgazda
Nekem is nagyon lassan jön egy rendelésem : ( még csak most kel át vele a karaván a nagy hegyeken... ?
-
bena_butus
csendes tag
válasz bena_butus #19041 üzenetére
Szerintetek a koronavírus mennyit lassít a szállításon? Az normális, hogy egy április 26-án megrendelt és kifizetett TV tuner még mindig nem érkezett meg (Aliexpress)?
Ez az utolsó bejegyzés, azóta semmi:
zhengzhou-Hand over to airline:Hand over to airline
2020-05-06 16:00:00 [GMT+8] -
pjen
félisten
válasz Atomantiii #19083 üzenetére
Nézni lehetett vele,felvenni nem.
-
pjen
félisten
válasz Atomantiii #19081 üzenetére
Az Amiko szépen viszi a DIGI CI kártyáját viszont amihez kell a kártya,pl:HBO azt nem veszi fel nézhetően.
-
yogibear
addikt
@pjen
@AtomantiiiNem csak a felvétel a lényeg, hanem hogy az kódolatlan legyen (értelemszerűen kódolatlan Digis adókról, a többi szolgáltató eleve kódolja, UPC is) és felhasználható, szerkeszthető, demuxolható, satöbbi, legyen utána számítógépen.
Ahogy most az Alcor teszi, a bejövő streamet simán csak kiírja a külső hdd-re, amit utána rákötök a gépre és azt csinálok a felvett *.ts fájllal, amit akarok.
Sok stb, főleg szolgáltatói ezt nem tudja, csak lejátszani azt, amit felvett.
A Digis is, UPC-s is...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
-
yogibear
addikt
Köszi a segítséget.
Igazából az az érzésem, hogy ezzel a funkcióval egyik stb-nél sem foglalkoztak túl sokat.
Abból indultak ki, hogy a stb-ok a userek tévézésre, max time shiftre használják, a többi csak dísz benne, mert volt még hely a szoftban.
Eonokkal ezelőtt Asus alaplappal jártam így, az első biosában még volt olyan funkció, hogy standby-ból "felkel", aztán mikor valami javításnál kellett a hely, ezt kiegyelték belőle.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Köszönöm a segítséged és a tesztelést.
Az a baj sajnos, hogy ilyen infók sehol nem szerepelnek, fórumokban sem, mert jellemzően tévézésre használják a userek, max. time shiftre, így magát a felvételt, többszörös felvételt, sorozat felvételt, kb senki nem teszteli.
Ez van.Erősen hajaz a dolog egy szoft hibára, ami sosem lesz javítva.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
-
tordaitibi
veterán
válasz Hieronymus #19066 üzenetére
Köszönöm, sikerült.
Van hang minden csatornán de kép nincs.
Illetve hang se volt míg a nem állítottam át a kimenetet és azonnal meg is fagyott szegény de most lehet csatornát váltogatni fagyás nélkül, minden működik csak kép nincs. -
yogibear
addikt
Ha földi adás rögzítésére volt programozva és másik földi csatornán hagytuk, szerencse kérdése, hogy sikeres lesz-e. Többnyire nem, mert hiányzik a video, csak a hang lesz benne a felvételben.
Erre gondoltam.
Mondjuk ezt a mostani kiadásra írja, mert februári bejegyzés...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Köszönöm a segítséget és a válaszokat.
Bár itt ez a beírás elég csúnyán hangzik:
A PVR funkciót senki ne vegye komolyan. A timer nem tud átkapcsolni a felvétel kezdetén a megfelelő csatornára. Ha földi adáson volt utoljára, és műholdas adás rögzítésére volt programozva, számtalanszor újraindul, végül nem vesz fel végül semmit. Ha földi adás rögzítésére volt programozva és másik földi csatornán hagytuk, szerencse kérdése, hogy sikeres lesz-e. Többnyire nem, mert hiányzik a video, csak a hang lesz benne a felvételben. Ok? Gyenge processzor, hiányos programkód, tesztelés hiánya. Hamarabb fog megszűnni a támogatása, mint amire elkészülne a megfelelő firmware.
https://bolt.sat.hu/amiko-8265-muholdas-es-foldikabeltv-vevo-2899[ Szerkesztve ]
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
válasz tordaitibi #19061 üzenetére
"Smart AVSrc.ax is registered (with regsvr32.exe"
Ezt kell megcsinálnod.
Megkeresed AVSrc.ax fájlt és rendszergazda jogokkal parancssorba beírod regsvr32 AVSrc.ax
A regserve32 helye.: %systemroot%\System32Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
pjen
félisten
válasz yogibear #19063 üzenetére
Az biztos,hogy egyben vesz fel filmet és át is kapcsol.Ezt a ki be kapcsolást még nem próbáltam,de egy próbát megér.Kipróbáltam:időzítőben beállítottam egy felvételt,kikapcsoltam.Simán felébredt és felvesz.Egyébként van egy ötödik éves LG Tv m,van rajta PVR.Simán felvesz egy 2,5 colos HDD re külső táp nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
Akkor mázlid lehet, mert az usb2 alapban 500mA, az usb3 tud 1A-t kb.
500mA meg elvben elég, ha pörög a 2,5-ös hdd, de indulásnál a dupláját is felveszi áramban...Ha már voltál szíves említeni, kérdés a 8265-tel kapcsolatban:
darabolja a felvételt, vagy képes egyben rögzíteni ntfs-re akár 10 gigákat is, ahogy az Alcor 3500?
Ha egy éjjel mondjuk 2 külön felvétel van (természetesen nem átfedésben, hanem külön, egymást követő időpontokban), akkor megcsinálja-e rendesen, azaz képes-e átváltani a másik csatornára és felvenni onnan is, ha eljön az ideje?
Mert másik ismerősnek az Alcor 3500-as rendszerint ezt elcseszi, nem vált át, vagy ha át is vált a másik csatornára, nem vesz fel onnan semmit, néha egyikről sem...
És még valami, ez engem érdekelne konkrétan:
Az Alcor 3500-nak van ki/be kapcsolás időzítője. Az apró gondom vele a következő:
Beállítok egy felvételt éjjelre, majd beállítom az "ébresztést" és a standby-ba kikapcsolást is.
Példa: felvétel 03:00 - 04:00, "feléledés" standby-ból: 02:50, "elalvás" standby-ba 04:10.
Na az Alcor ez nem csinálja meg úgy, hogy fel is vegyen közben. A külső hdd-m nem külső házas, hdd-vel, hanem kompakt, WD példány, 3,5 coll, saját táppal.
Vagyis kénytelen vagyok az Alcort bekapcsolva hagyni egész idő alatt, akkor felveszi, és csak a standby-ba való kikapcsolást állítom be, így működik, de "ébresztésre" nem.
Ezt tudja esetleg a 8265-ösöd? Már ha van vele ilyen irányú tapasztalatod...
Köszi előre is a választ.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
tordaitibi
veterán
Sziasztok.
Pár év kihagyás után Smart DVB, a tuner drivere jó, a programot könnyen beállítottam, csatornák megvannak.
De nincs se kép se hang.
Tools-Settings-Directshow-Connection alatt ott a Microsoft DTV-DVD kodek, de ezekszerint nem tudja használni?
Hibaüzenet:
Error creating smart filter, please ensure filters /Smart AVSrc.ax is registered (with regsvr32.exe)
Jól értelmezem, bár a Smart DVB 64 bites, a kodekek 32?
LAV kodek kellene? De x86 vagy x64? -
yogibear
addikt
Jellemzően szinte mindegyiknek az usb kimenete csak 500mA-es, vagyis csak pendrive-ot képes meghajtani, ezért kell a külső tápos hdd, ezt amúgy a 3700-as leírásában is kiemelik már, elolvastam, de ez nem gond, amúgy is alap dolog, ha sokat vennél fel és nem csk havi egyet.
Köszi, a Forgatot majd megírom neki, hogy ott keresgéljen valamit, kérjen tanácsot.
Sajnos nincs a környékén senki, aki szétkapná a 3500-asát, mert szerintem csak valami apróbb forrasztási hiba lehet, pl. az infra vevőledé, vagy vmelyik elko kezdi megadni magát, de ez csak tipp látatlanban az alapján, amit az enyémben láttam belül.
Sajnos ennyiért ez van, nekem is azzal szórakozott régebben, hogy a rádugott hdd-t menet közben elfelejtette és újra felcsatolta... kicserélhettem volna az usb csatit, 50 huf egy ilyen, de az sem megoldás az is megadná magát hamarosan, így egy usb hosszabbító anyáját csutka kábelel forrasztottam be helyette, azt atomstabil azóta is.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
pjen
félisten
válasz yogibear #19057 üzenetére
Pcland al igazad van,viszont az euronicset felhívnám.T2/C m volt.nem szerettem.Gyenge a tápja,nem szép a képe.Nálam nem ment csak aktiv tápos vinyóval.Én elmennék a FORGAT SAT hoz.több fajta van és értenek is hozzáOtt vettem,kiválasztottam,megrendeltem neten és átvettem.Öt perc.
[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
Segítek, mert kapkodsz, nem figyelsz...
Én is szoktam tőlük is rendelni, ismerem őket.
https://www.pcland.hu/alcor-hdc-3500-dvb-c-alchdc3700Alcor HDC-3500 DVB-C
13 233 Ft nettó: 10 420 Ft
Gyártó:Alcor
Gyártó cikkszám:ALCHDC3700
Garancia:1 évPlusz a kép is a 3700-asé...
Nem javították a "3500"-at "3700"-ra, mikor a régit átjavították az újra... van ilyen, ezért kell jobban odafigyelni... Ja és a link címében is pont a 3700 van már, nem véletlenül...[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
Köszi, ezt majd megírom neki...
De a gugli neked is barátod.
Nem kapható már sehol, szólok előre... ahol még ki van írva, ott "nincs készleten" vagy "nem rendelhető" és a többi, hidd el, végig bányásztam a netet... van ahol ha rákattintasz a 3500-ra, a 3700-ast adja ki...https://euronics.hu/termekek/alcor-hdc-3500-dvb-c-belteri-egyseg/p/201985
Ezen az 5 helyen van még elvileg, de csak elvileg, mert tapasztalat szerint a rendszerük egyáltalán nem naprakész. Amúgy is mind vidéki hely és "bemutató, vagy utolsó darab"... és persze csak a boltban érhető el: "csak üzletünkben"...
[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
Sziasztok.
Ismerős Alcor 3500-asa meghalt, nem garis. Bármi lehet a hiba, nem tudom távolról, ő meg nem ért hozzá. A távirányítót leteszteltettem vele, az elvben működik, lehet csak forrasztási hiba vagy bármi, de egyrészt ilyenhez nem ért, másrészt távolról én sem tudom felmérni.
Lényeg, venne olyan boxot, kimondottan tévé adás felvételére, ami ugyanazt tudja, mint a 3500-as.
Megvette az újabb 3700-as Alcort, de annak több problémája is van: egyrészt, ha usb2-es hdd-t köt rá, az eszköz kiírja, hogy annak sebessége nem elég a felvételre, ami nonszensz, a 3500-as simán felvesz HD adást rá, nekem is ez a rendszer van.
A másik, nagyobb gond, hogy a 3500-assal ellentétben a 3700-as a felvett *.ts fájlt 1Gb-os darabokban veszi fel, ellentétben a 3500-assal, ami nem darabol. Igen, ntfs fájlrendszerre, mielőtt felmerülne, hogy fat a fájlrendszer.
A kérdés az, kapható-e még olyan dvb-c tuneres, usb csatlakozós, felvevős set top box, ami képes a felvételt egy darabban rögzíteni, kódolatlanul, stabilan, akadás mentesen, ahogy Digi kábelen jön.
Az Alcor 3700 ugye kiesik. Ezek mellett 3 olyan elérhetőt találtam a neten, ami dvb-c tuneres és elvileg felvevős usb-n át, de konkrét infót arról nem, hogy darabolják-e a felvételt:
Thomson 300/301 és egy Amiko. Ha van még más elérhető típus, érdekelne, de mind csak akkor ha a felvételt nem darabolja.
Előre is köszönöm a segítséget.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
azbest
félisten
válasz bena_butus #19049 üzenetére
sajnos windows alatt az is mostohán kezel dvb-c -t. Sőt, a mygicához nincs is külön kábeltévés driver, mitn az astrometához, hogy más programok is tudjanak hangolni kábeles adást. Szóval valószínűleg a mygica windows alatt mediaportallal csak T/T2 módban megy. A driver verziószáma is 2017-2018-as szóval nem hiszem, hogy azóta javították volna. Egy próbát persze megér, hátha mégis.
Linux alatt szépen megcsinálták, hogy a tunereken használható legyen a t(2) és c rész is. Nekem az astromate van bedugva. A mygica t2 -vel türelmetlen volt linuxon a hangolásnál ezért nem találta meg a csatornákat és nem láttam hogyan lehetne megadni türelmi időt neki. A legújabb változataik lehet még nem mennek bármilyen linuxon, de az ubuntu 20.04 már szinte biztos, hogy támogatja bármelyik mostani fajtájukat.
Egyébként eszközkezelőből meg lehet csinálni azt, hogy külön-külön más drivert telepítsünk és ha ugyanoda van badugva, akkor azt használja ami hozzá lett. De mielőtt bárki megörülne, a windows buta és ugyanabba a könyvtárba hánnya a driverek fájljait. És az astrometa dvbt és dvbc drivere is pontosan ugyanolyan nevű fájlokat használ és ezért felülírja a nyomorultat. És még átnevezéssel sem lehet játszani, mert a digitális aláírás nem engedi az inf fájlban a módosítást, elromlik a hitelessége attól. Meg tán az astrometa driver a win registryben tárolja, hogy t vagy c módban van, szóval lehet az is közös és bekavar.
Összességében azt tudom mondani, hogy a kínaiak nem tudnak drivert írni A jobb támogatásúak meg sokkal drágábbak és elég ritkák is mert kevesen használunk tunereket.
[ Szerkesztve ]
-
bena_butus
csendes tag
Azon gondolkodtam, hogy a T230C tud DVB-C-t is, tehát akár azt is rárakhatom a UPC kábelére, ha már az astrometát bekonfoltam a MinDig TV-hez T2-ként.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz azbest #19044 üzenetére
az astrometa. pár hónapja próbálkoztam utoljára akkori friss kernellel, az astrometa még nézhetetlen szinten volt, az xbox nagyjából nézhető (mondjuk negyedpercenként egy kockásodással), de rossz pillanataiban ugyanazokon az adókon sokkal rosszabb volt, nem is értem, mitől függ. meguntam az egészet, visszament az astrometa windowsra, most már csak a tvh hiányzik
hanyas vagy, te disznó?
-
azbest
félisten
válasz bena_butus #19045 üzenetére
igen, valóban jót. (A link amúgy rossz, mert a fiókon belülre mutat, de a product id-ből meglett, hogy a fehér stick képes geniatech hirdetés )
A másik hirdetésük a fekete stickes képpel megy [link] , de valószínűleg ugyanaz a kettő. Nem hiszem hogy régi fajta változatot küldenének a fekete változatnál.[ Szerkesztve ]
-
bena_butus
csendes tag
válasz bena_butus #19045 üzenetére
6547,- Ft-ot vontak le. Annyit bőven megér, ha tényleg működni fog a terveim szerint.
-
azbest
félisten
válasz qnadam #19043 üzenetére
akkor japán, eh, hány féleképp tudták ezt is csinálni
(#19040) qnadam
egyébként melyik az a gyalázatos dvb-c stick linux alól?Ha jól emlékszem az astrometa és régebbi mygica t230 is ment nekem régebben raspberry pi-vel, bár a t2 alapból kifogott a t230-nak, mert türelmetlen a drivere. persze az újabb változatokkal lehet nyűg. De épp az új 5.4-es kernelben (ubi 20-04 azzal jött ki) variálnak a driverével, szal lehet változik a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz bena_butus #19041 üzenetére
Hol találtál annyiért? Remélem nem az ISDB-T fajtát rendelted, mert az egy amerikai sugárzási forma, nem dvb-t(2)
-
veterán
válasz azbest #19039 üzenetére
jogos, nem gondoltam végig.
lehet megpróbálom újra beizzítani a mediaportalt, elsőre nem tudtam addig ütni, hogy elinduljon... most nextpvr van, de fájóan buta és kényelmetlen a tvheadendhez képest. viszont windowson hibátlanul működik az olcsó kínai dvb-c stick, linux alatt gyalázatosan. az xbox-féle valamivel jobb, de a wines kínai órákig el tud menni képhiba nélkül, ami linuxon egyikkel se jött össze.
hanyas vagy, te disznó?
-
azbest
félisten
válasz qnadam #19038 üzenetére
Hát, nem valószínű, hogy segítene neki. Akkor két backendet kéne külön futtatnia a mediaportal-ból, hogy mindkettőt külön tudja kezelni, mintha két külön gépen lenne.
Egyébként rákerestem még, hogy milyen tunert lehet kapni és úgy látom, hogy a 16 ezer körüli evolveo sigma-t2 [link] konkrétan 22 dolcsis geniatech T230 átbrandelve. Az evolveo driverben megvannak az usb id-k és működik is a t230 vele.
-
veterán
esetleg egy virtuális gép az egyik tuner alá? és akkor az mehet más driverrel.
hanyas vagy, te disznó?
-
azbest
félisten
Nem maga a tuner kezeli az előfizetést, hanem a kártyaolvasó és szoftver, ami a kártyát kezeli.
Úgy tudtam, hogy a upc kábelen a tőlük kapott modullal lehet csak használni az előfizetői kártyájukat. Viszont most olvastam, hogy ~26 csatornát kódolatlanul adnak dvb-c -vel. Szerintem kódolatlanokról lehet szó.
Jelen pillanatban, hóvégéig lehet, hogy több csatorna is kódolatlan egy akció keretében.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz bena_butus #19027 üzenetére
Ezek a tunerek ki is kódolják a UPC adást?
-
azbest
félisten
válasz Hieronymus #19032 üzenetére
Külsőre úgy néz ki, mint a mygica t230 változatok.
Belsőre viszont úgy látom neten, hogy valamilyen IT9300 változat + si2157 chipsetre épül.
És 37 dolcsi felett van + szállítás németektől vagy lengyelektől.[ Szerkesztve ]
-
Nézegettem a szóba jöhető tunereket.
Talán a LogiLink VG0022A DVB-T2 USB 2.0 illetve ennek a más matricával ellátott társai.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Bozek
nagyúr
válasz Hieronymus #19025 üzenetére
"Ez egyáltalán nem lehetetlen."
Sajnos azonos tunereknél eléggé problémás ez, az Astrometa esetében meg nem igen lehet fent mindkét driver tudtommal.
-
azbest
félisten
válasz bena_butus #19029 üzenetére
Szerintem igen, az is egy változata lehet. Egyébként nem azt az írást / topicot érdemes nézni astrometához, hanem a másikat. Még a szerzője is ugyanaz volt, de az utóbbinál majd 1600 komment van és ott szoktak naprakészebb infók és tapasztalatok lenni.
Az utolsó előtti kommentben pont egymás mellett van a kétféle műanyag házas. Az ezerarcú tuner
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Én is kíváncsi lennék olcsó t2-es tunerre
Csak mert 17 dolcsi körül az astrometa kombó tuner van. 22 dolcsi körül a mygica t230 kombó tuner változatok.
A R820T2 chipsetes pedig félrevezető, mert csak az újabb változata a R820T -nek, de valójában nem dvb-t2 -es, hanem sima korábbi generációs.
Itthonról meg talán csak avermedia tunereket látni, de borsosabb áron. Hm ez az "alma dvb-t2" vevő érdekes, bár még mindig drágább, mint a kínaiak. Kíváncsi vagyok melyik kínai tuner rebrandelve Viszont a linkelt kommentek alapján lehet csak a saját szoftverével működik.
[ Szerkesztve ]
-
bena_butus
csendes tag
"Ha mégis akarsz egy másikat venni, akkor a meglévőt érdemes használni a -C-re. A DVB-T2 tuner olcsóbb mint a -C."
Köszi, ez hasznos infó. Tudsz ajánlani akkor USB-s T2 tunert?
-
bena_butus
csendes tag
Én MediaPortalt használok. Eddig a UPC-re használtam ezt a két Astrometat, de mivel a Mindig TV átállt T2-re, az eddig sima T-s tunerek helyére raktam az egyiket. De szerintem a driver szintjén még mindegy, milyen program fogja használni.
Ha beállítom az egyiket T2-nek és bedugom a másikat, megadom neki a C-s drivert, az elsőt is átrakja C-re a gép újraindítása után. -
válasz bena_butus #19024 üzenetére
"De mivel a kettőt nem lehet egyszerre úgy használni, hogy az egyik T2, a másik C driverrel menjen, gondolom, kellene egy teljesen másmilyen C-s. "
Ez egyáltalán nem lehetetlen.Nekem i van egy ilyen tunerem. A driver hozzá egy nem túl barátságos.
Elméletileg a DVBViewer kezeli dupla tunert.
Ha mégis akarsz egy másikat venni, akkor a meglévőt érdemes használni a -C-re. A DVB-T2 tuner olcsóbb mint a -C.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
bena_butus
csendes tag
Sziasztok!
UPC adás vételéhez keresek USB-s DVB-C tunert. Jelenleg van 2db ilyen Astrometa DVB-T/T2/C tunerem, amiből egyet használok a Mindig TV adás fogadásához. De mivel a kettőt nem lehet egyszerre úgy használni, hogy az egyik T2, a másik C driverrel menjen, gondolom, kellene egy teljesen másmilyen C-s. Windows-on kellene működjön. Tudtok ajánlani?
-
luciferk
senior tag
Szevasztok, a AB Cryptobox 702T MINI stb-ről pozitív-negatív infót tudna valaki írni?
-
dchard
veterán
válasz fecke78 #19021 üzenetére
Nálam frankón működik. Persze mivel te felraktad rá a butított MinDig-es FW-t, simán lehet, hogy onnan nem enged már vissza, vagy csak a bootloader-en keresztül engedi. A tanulság: nem szolgáltatótól való box-ra sose toljuk fel a szolgáltatós FW-t.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz fecke78 #19017 üzenetére
https://www.amikostb.com/product/216-impulse-t2-c
Oldal alján van a generikus gyári firmware. (ugye ha nem a H.265-ös verziód van Impulse T2/C-ből). USB-re felrakod de nagyon fontos, hogy a frissítésnél az "All + bootloader"-t válaszd ki. Ha kábelen használod (de ha nem, akkor is) én biztosan nem használnám AH-s szoftverrel...
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
garga01
őstag
válasz fecke78 #19017 üzenetére
Hülye kérdés...de miért raktál a boxra amin kábelt nézel, egy mindigtv-hez való sw-t?
(Az AH direkt olyan szoftvereket ad/adott ki a boxokhoz, amibe a legkevesebb manuális beállítás van, hogy az egyszerű user csak lekeresi és nézi az adást, új adó esetén újra is hangolta/ja magát a legtöbb ilyen box.)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
fecke78
senior tag
Szia probáltam , de nem engedi ekkor ezt írja ki "a kliens készülék más módban van sw frísités nem engedélyezett"
Alaphelyzetbe állítás meg nem oldja meg csak föld felszini beállitások vannak -
fecke78
senior tag
inenn szedtem le a vackot ami most fent van és nem tudom leszedni https://mindigtv.hu/amiko
AMIKO_Impulse_T2C_3.3.54_conax_AH.abs
?? -
fecke78
senior tag
Sziasztok
Amiko impulse t2c használtam digi kábelhez .megprobáltam frisiteni a firmwaret , frissités után csak földi telepítés van nincs felület ahol meg tudnám adni a frekvencia symbol rate értékeket , hogyan tudnám vissza csinálni , probálgattam pen drival felrakni külömböző firmwaret-t de akkor "a kliens készülék más módban van sw frísités nem engedélyezett"
Ezen , hogyan tudnék változtatni -
Atomantiii
addikt
válasz #50193664 #19001 üzenetére
Kelet 28 fokon azokat nem tudod fogni, amelyek az UK nyalábon vannak:, A többi jön akár kis antennával is https://www.flysat.com/astra28.php
A 15 W-nek is elég normál méretű antenna, a 19, 13 E jön 60 cm-vel is kb.
-
Bozek
nagyúr
válasz qnadam #18994 üzenetére
"dvbviewer media server drága és nincs demó belőle"
Azért a 19 euró nem olyan drága szerintem a mai világban. Én régóta azt használom, van hozzá Android-ra alkalmazás is, amivel még egyszerűbb az élet.
A tunerem saját programját is előveszem néha, de csak azért, mert az kezeli a 4 TV-adást egymás mellett.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Egyébként a 3 műholdon rengeteg más ingyenes adó is elérhető, az Astra1-en főleg német, az Astra2-őn pedig angol nyelvű. HotBird vegyes ott van mindenféle.
Az ingyenes adókról itt 1-1 lista:
Astra1
HotBird
Astra2 európai nyalábjai (ezt lehet Magyarországról is könnyen fogni): Astra2G, Astra2E, Astra2FNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Amit linkeltél, Astra 1 (19,2ºE) és Hot Bird (13ºE) vétele simán megoldható, akár 1 db antennával is.
Az Astra 2 (28.2°E) már kicsit más tészta, ott van amit nem sugároznak felénk, ott meg kell nézni a nyaláb footprintjét (besugárzási térkép) részletesen. Van még pár műhold amit írnak, a Telstar12 vétele megoldható, az neccesebb a kilátás miatt. Ha érdekel részletesen, írj nyugodtan.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
törölt tag
Üdv minden kedves fórumtársnak!
Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e Magyarországról az amerikai Free-to-air csatornák vétele? És ha igen, akkor milyen eszközök szükségesek hozzá? Sajnos teljesen laikus vagyok a témában.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
- Xiaomi ultra wide 34 colos monitor
- Huawei P Smart 2019 64GB
- Félkonfig - AMD Ryzen 7 5700X3D, ASUS ROG STRIX B550-F GAMING, 32GB RAM
- Legion Y540-17IRH 17.3'' FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest