Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.zolka
aktív tag
válasz freemanone #2847 üzenetére
Ismét itt. Felraktam a laptopra a Ubuntu-t, beraktam a HDD-t a rack-be, bedugtam és nem lát rajta semmit, csak egy 1,1GB-os kötetet! Mindjárt a kardomba dőlök!!!! Valakinek valami ötlete?
[link][ Szerkesztve ]
-
t.zolka
aktív tag
válasz h1ght3chzor #2843 üzenetére
THX!
Akkor, ha a notebookomra felteszek egy Linux alapú rendszert, és rádugom egy rack-ben a HDD-t, már látni is fogja és másolható lesz? Mindegy milyet, Debian, Fedora, SuSe, Ubuntu... (nem ismerem ezeket, Win függő vagyok ) -
t.zolka
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek rajtam! Eladtam a 320L-et és vettem helyette egy 345-öst. A 345-ös kap 4db egyforma HDD-t, még nem tudom pontosan milyet, de a típusuk most nem is lényeges. Viszont, megmaradt 2 HDD, amiről az adatokat nem mentettem le, és most a Win 7 Home Pro. 64 nem látja, csak mindenáron formázni akarja a partíciókat! Letöltöttem valami ext2explore nevű programot, de az sem látja! Ha belerakom egy másik NAS-ba, mondjuk egy 325-be elképzelhető, hogy megmaradnak az adatok és le tudom menteni? Nem szeretném elbukni!
Előre is köszi mindenkinek! -
t.zolka
aktív tag
-
t.zolka
aktív tag
Na mi történt, picit lement az ára?! DNS-320L
-
t.zolka
aktív tag
A 320L-re készült új FW, próbálta már valaki?
320L -
t.zolka
aktív tag
válasz freemanone #1469 üzenetére
NAS performance tester 1.4 http://www.808.dk/?nastester
Running warmup...
Running a 100MB file write on drive Z: 5 times...
Iteration 1: 46,44 MB/sec
Iteration 2: 45,89 MB/sec
Iteration 3: 46,36 MB/sec
Iteration 4: 45,83 MB/sec
Iteration 5: 42,77 MB/sec
------------------------------
Average (W): 45,46 MB/sec
Running a 100MB file read on drive Z: 5 times...
Iteration 1: 113,89 MB/sec
Iteration 2: 98,03 MB/sec
Iteration 3: 98,13 MB/sec
Iteration 4: 87,87 MB/sec
Iteration 5: 96,52 MB/sec
Average (R): 98,89 MB/sec
------------------------------Volume Name Volume_1
Volume Type JBOD
Total Hard Drive Capacity 3662.6 GB
Used Space 2475.1 GB
Unused Space 1187.5 GB[ Szerkesztve ]
-
-
t.zolka
aktív tag
válasz freemanone #1451 üzenetére
Íme a nagy teszt
Bekapcs, 20 percet vár, szoba hőmérséklete 21.6°C
Description DNS-320L
System Temperature 102°F/39°C
System Up Time 0 Day 0 Hours 20 MinutesDisk1
Seagate
ST2000DL003-9VT1
5YD7JDVB
32°C / 98°F
2000 GBDisk2
Seagate
ST2000DL003-9VT1
5YD7X1JL
31°C / 87°F
2000 GB41.7GB MKV másolása NAS-ról a PC-re. Sebesség: 64 MB/másodperc [link]
Eredmény:
Description DNS-320L
System Temperature 111°F/44°C
System Up Time 0 Day 0 Hours 33 Minutes41.7GB MKV másolása PC-ről a NAS-ra. Sebesség: 34 MB/másodperc [link]
Eredmény:Description DNS-320L
System Temperature 104°F/40°C
System Up Time 0 Day 0 Hours 54 MinutesDisk1
Seagate
ST2000DL003-9VT1
5YD7JDVB
41°C / 105°F
2000 GBDisk2
Seagate
ST2000DL003-9VT1
5YD7X1JL
40°C / 102°F
2000 GBDescription DNS-320L
System Temperature 109°F/43°C
System Up Time 0 Day 1 Hours 0 minuteNov 21 17:18:06 admin logged in.
Nov 21 17:25:15 Set Fan Speed To "LOW".
Nov 21 17:30:35 Set Fan Speed To "STOP".
Nov 21 17:36:58 Set Fan Speed To "LOW".
Nov 21 17:37:37 admin logged in.
Nov 21 17:41:20 Set Fan Speed To "STOP".[ Szerkesztve ]
-
t.zolka
aktív tag
válasz freemanone #1451 üzenetére
Nem probléma, ha hazaértem megterhelem amennyire csak lehet, aztán küldöm az eredményeket.
-
t.zolka
aktív tag
Nekem a venti (DNS-320L) csak akkor megy, amikor aktívan használom. Ilyenkor meg nem hallom, mert megy a film, vagy szól a zene.
...
Nov 20 19:26:42 Set Fan Speed To "LOW".
Nov 20 19:30:55 Set Fan Speed To "STOP".
Nov 20 19:33:19 CIFS: [::ffff:192.168.0.100] closed the connection to service [Volume_1].
Nov 20 20:29:33 admin logged in.
... -
t.zolka
aktív tag
válasz e2170Htlecso #1400 üzenetére
Már dolgoznak rajta: DNS-320L
Ird meg nekik, hogy mit szeretnél, hátha...
Engem mondjuk nem érint a torrent probléma, nem is ezért vettem.
De az igen csak zavar, hogy ha beállítom mikor kapcsoljon be, akkor 10-ből 9 alkalommal nem történik semmi, azaz nem kapcsol be! A kikapcsolással nincs baj, de hogy nem kapcsol vissza...[ Szerkesztve ]
-
t.zolka
aktív tag
válasz bence192 #1319 üzenetére
Szia Bence!
Én egy DNS-320L típusú NAS-t vettem kb. egy hete, hozzá egy DIR-636L routert, és amikor összedugtam őket, csak néztem, mint borjú az új kapura!
Nekem már egy szimpla BIOS is szinte teljesen kínai, de itt aztán kész káosz volt számomra minden.
Az alap beállítások még csak-csak, de a többi...
Végigolvastam a fórumot, de úgy láttam, hogy itt csak az kaphat segítséget, aki azért valamennyire képben van, hogy mit mivel és hogyan hová...
Egy teljesen mezei felhasználónak az itt leírtak nem igazán mondanak semmit.
Nekem sem mondtak, úgyhogy egy rendszergazdát kértem meg a cégünknél, aki segített, megmutatta és közben próbálta elmagyarázni, hogy mit-hogyan. Persze, most sem nagyon "vágom", de legalább működik!
Felraktam az otthoni gépemre a TeamViewer programot, és ő bentről csatlakozott, és kb. 5 perc alatt megcsinálta a beállításokat. Most már nem csak otthonról látom a NAS-t FTP-n keresztül, hanem bárhonnan. Sőt, a barátaim is láthatják, persze csak olvasási joguk van.
Szóval, ha az neked segítség lenne, hogy a beállításokról készítek PrintSrceen képeket, akkor jelezd, megcsinálom és elküldöm, hátha...Üdv.
Zoltán -
t.zolka
aktív tag
válasz gabika1969 #1298 üzenetére
Sziasztok!
A napokban vettem egy DNS-320L-t és hozzá egy DIR-636L-es gigabites routert. A NAS-ba belepakoltam 2db 2 terrás Seagate Barracuda (ST2000DL003) HDD-t is, amiről az adatok persze lementettem (nagy nehezen, mindenféle megmaradt és kölcsönkért vinyókra) mert az kiderült számomra, hogy a kütyü formázza, és csak utána lehet használatba venni. A varázslót elindítottam, szépen le is futott, látszik is, mint Z meghajtó. Amire kellett, hogy legyen egy kétlemezes külső rack-em, tökéletesen megfelel! Nem kell cserélgetni a HDD-ket, ide-oda dugdosni, ha meg szeretnék nézni egy filmet, vagy hallgatni valami zenét. Szuper! De, és itt jönne a kérés felétek: megtenné nekem valaki, hogy valami távoli eléréshez használatos programmal (teamviewer, vagy valami hasonló) beállítaná nekem azt, hogy a NAS-t ne csak az otthoni hálózatról lehessen használni? Barát, barátnő, esetleg én is használhassam, akkor is, ha ép nem otthon vagyok. Próbálgattam én is, utána olvastam, de ez nekem annyira kínai, egyszerűen nem értem mit-hogyan, nem látom át... már a router menüje is kész útvesztő számomra. Tehát, ha megtenné nekem valaki, (mindegy mikor, alkalmazkodom hozzá) az megköszönném! Ha lenne rá jelentkező, küldjön egy privát üzenetet, vagy egy telefonszámot, hogy megbeszélhessük a részleteket.
Előre is köszönöm!
Üdv. Zoltán
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban