Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
Új hozzászólás Aktív témák
-
P3Dr0
senior tag
Látod erre nem is gondoltam de most,hogy irod. Itt nálunk Svédben is pénzbe kerül a vizsga meg a regisztráció is de arányaiban annyi mintha MO.-n 1000Ft ba kerüne cakk-pakk minden.
De,hogy se szó, se beszéd törölték a postom számomra nagyon meglepö volt és megvan a véleményem a srácról ezekután.... Legalább irt volna valamit,hogy mi az ami miatt nem maradhatott a post. Na de mindegy is
Elolvastam #7867-es hozzászólást.....hát igen. Sok igazság van benne. Sajnos én is jártam már hasonlóképp anno. Egyszer még rendört is hívtak rám egy okoskodó svéd as**ole. Szerencsére nem volt gond de akkor is.
Itt amúgy a törvényben benne van ha magasabban repül az ember (40-50m töl kezdve) ahol a lent lévö emberek már nem felismerhetöek akkor nem kell a GDPR szerinti eljárást követni.
Ezt itt nemtudják sokan de nekem kivan nyomtatva és ha jönnek szövegelni mostanában már mondom,hogy tessék rendört hívni ha nemtetszik valami. De látván a polisen (rendörség) oldaláról kiirt szöveget általában sunnyugva de arrébb állnak. Meg persze én is befejezem azért a repülést és távozok mert nem kell a balhé feleslegesen. -
Fuhur
kezdő
Itt gyanítom én a posztod törlésének a gyökerét.
Mert ügye ha kiderül, hogy unión belül ezt olcsóbban, netán ingyen is meg lehet csinálni akkor... nem is tudom.... "akkor van"Nekem például az UL (ultrakönnyű repülő) vezetői engedélyem érvényes az unión belül bár idehaza szereztem. De az autó jogsira is ez áll. Persze mindent lehet tiltani, de ott már nagyon kilóg a lóláb, ha unión belül megszerzett jogosítást nem fogadnak el... Ettől még XY főtörzs mondhatja, hogy nem főleg mert nem magyarul van és hát ....
De a fő gond talán nem is ez hanem amit itt már #7867 posztjában nagyon pontosan megfogalmazott KillHates
-
Fuhur
kezdő
Vissza tudsz lépni a megadott emaillal és jelszóval. Ott aztán meg tudod nézni azt is, hogy hány százalék és részletesen az egyes kérdésekre és tématerületekre is a válaszaid minőségét. Érdekes a pontozás, mert úgy vettem észre, hogy bár kérdésenként mindig csak egy válasz jelölhető mégis van a jó, van a rossz és van kevésbé rossz/kevésbé jó válasz.
Nekem se engedte beadni de nekem nem is engedte visszakapcsolni németre Aztán mikor végre lejárt az idő (kb 20 percet vártam ) akkor rákérdezett, hogy beadom-e. És ott ment az "OK" gomb.
Pár válasz nekem is a fordítás miatt rossz ugyanis előfordult, hogy még csak nem is tudtam sejteni a kérdés és a lehetséges válaszok viszonyát. De a 35%-os hibába ezek bőven befértek.
-
Hátha valakit érdekeli: [link]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
bacus
őstag
No, neki ugrottam én is, sikerült elsőre. Nem mondom, hogy nem izgultam, mikor a 18. kérdés után egyszer csak visszaváltott németre...., de pár mp alatt megtaláltam, hol tudom aktiválni a fordítást.
Ami még fontos lehet, hogy a végén mikor rákattintottam a beküldésre, akkor azt nem volt hajlandó megcsinálni fordításban, így vissza kapcsoltam németre és így már engedte a "Ja" gomb megnyomását.
Nem tudom, hány % lett, de hogy voltak benne számomra teljesen érthetetlen kérdések a fordítás miatt, az biztos, illetve volt egy kérdés ami 2x feljött.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
krx21
nagyúr
Jött új DJI app és AIR2 frissítés... Próbálta már valaki? Mi az újdonság?
-
konyi79
addikt
A kerek történet annyi, a KTi teljesen készen áll az oktatásra, kész a tájékoztató, kész az oktatási felület, páran csináljuk is sőt, túl vagyunk az online teszten.
A korábban kirakott vizsgaidőpontokat azonban törölték, ennek is prózai oka van:
Az, ami alapján az anyag, a vizsga, meg minden készült, nem jelent meg a közlönyben. Amíg nincs ott a részletes jogi háttér, nem lehet sem tanfolyam, sem vizsga.
Szóval baszogathatja bárki a KTi-t, meg nézheti hülyének, de hiába csinált meg mindent a társaság ahhoz, időben elkezdődjön a tanfolyam, a vizsgáztatás stb, amíg Magyarország Kormánya által hitelesített folyóiratban nem jelenik meg, nem csinálhatnak semmit. Ez a dolgok rendje.Mindemellett tessék olvasgatni az EU szabályozást, mert ez a pár nyakatekert napig, amíg nem teszik helyre, az van érvényben.
A DroneHungary csatornáját pár napja rágtam át. Nekem se tűnik túl komoly vállalásnak. Most is kijön egy Mini 1 teszt licsivel?
-
cd334
tag
Elég sok embernek van már jogsija itthon igaz nem magyar hanem osztrák. Ingyenesen letehető az A1/A3 kategóriában online.
Itt tudod letenni https://online-kurs.dronespace.at/einstieg/
"Elvileg" ugye ez érvényes itthon is. -
cd334
tag
Jelenleg magyarországban még nem látni a teljes képet, mert a törvény megvan, de nincs hozzá végrehajtási rendelet. Eléggé bonyolult és ellentmondásos ezért még, szerintem ezt kb a kérdést egy hónap múlva tedd fel. Elvileg csomó mindent el kéne fogadniuk abból amit svédországban megcsináltál.
Az biztos, ha lakott területen belül szeretnél repülni, akkor azt csak eseti légtérben teheted. Azt időben meg kell igényelni és max. 7 napra adják. Lakott területen kívül pedig a mydronespace appal kell jelezned, hogy hol repülsz.
-
duni84
aktív tag
ha simán a közlekedési hatóság gyakorlatát nézzük, akkor el kell fogadniuk, hiszen alapvetően EU-s keretrendszernek kell megfelelnie minden EU tagország elvárásainak (pl így érvényes az autó/kamion/busz jogsid litvániától portugáliáig), a gyakorlatban viszont franc tudja, hogy a téged igazoltató kovács főtörzs hogy értelmezi a dolgot.
röviden: elméletben megfelel a jogsid, gyakorlatban hasraütésesnek tippelném a dolgot.
légteret csak lakott terület fölött kell előre foglalnod (30-60 nappal előre, 3000 huf ellenében, max 7 napra, ez talán még mindig az ÁNYK-n mehet?)
lakott területen kívül mindössze jelezned kell, ha az előre beregisztrált "specifikációk szerint max 1 kg összsúlyú" drónodat reptetnéd, mégpedig ezen keresztül: https://mydronespace.hu/applikacio
ugyanitt kérdem: a KTI honlapján nálam határozottan tök üres minden oldal, szóval kérdem én: van köztetek bárki, aki tudott jelentkezni a hazai csoda pilótaképzésre, hogy lehessen egy jogsija és ne illegálba kelljen repülnie?
[ Szerkesztve ]
#metszéspontok
-
P3Dr0
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam,hogy megosztom örömöm a FB-on a DroneHungary csoportban miszerint tegnap meglett a drón jogsim itt Svédországban.
[kép]
Leiirtam,hogy kb. hogy is mentek a dolgok meg,hogy 250 gramm alatt elég regisztrálni nem kell vizsgát tenni és,hogy mi mennyibe is került. Gondoltam a plusz infó sose árt olvasva a magyarországi kaotikus helyzetet...
Kis biztatást is írtam azoknak akik még a vizsga elött vannak. Bár igaz én Svédországban élek és minden országban más-más dolgokkal bövült az EU. szabályozás de magyarként úgy éreztem más honfitársammal megoszthatom örömöm és talán ebben az elszomorító helyzetben kis ösztönzést is nyújthat a posztom. Elvégre ez egy nagyon szép hobbi nemszabad feladni akárhogy is próbál ellehetetleníteni egy állam.....
Sajnos hatalmasat kellett csalódnom az egész dronehungary-ban mert se szó, se beszéd azonnal törölték a posztot amit írtam.
Ez egy eléggé ellenszenves gesztus volt a részükröl, és én befejeztem velük soha többet nem fogom még a videoikat sem megnézni.
Egy pillanatra már az is megfordult a fejemben,hogy lehet talán ök is benne vannak nyakig annak a helyzetnek a kialakulásában ami jelenleg MO.-n van. Kitudja.....Ès akkor az eredeti kérdésemet feltenném itt is hátha kapok töletek segítséget és nem törlödik a posztom
Ha külföldi drón jogsim van és MO-ra megyek és ott repülni szeretnék mit kell tennem,hogy a repülés legális legyen? Ugy hallottam van valami app amit le kell tölteni és annak segiségével kell repülni. Légtérfoglalás még mindig kell?
-
veterán
Nincs benne semmi, de ennyi erővel abban sincs semmi, hogy elszáll a drón a fejed felett 30 méterre, és látod, mégis lázadnak. Ahogy írtam is korábban, az rendben van, hogy kell rá vizsga, az is rendben van, hogy jelenteni kell a repüléseket, de AZ kurvára nincs rendben, hogy a témával kapcsolatban releváns szakember 300 oldalt ír a képek felhasználásáról, meg még 80-at arról ,hogy ezt hogyan lehet elkészíteni drónról, ráadásul ez még mindig csak egy vázlat, mert további rendelkezések és pontosítások szükségesek. Most néztem a légteresek videóját, egy vicc az egész szabályozás, tulajdonképpen az OPEN kategórián kívül nincs is értelme feljebb menni, mert lakott területen belül valamiért úgysem fogsz tudni fotózni, vagy felhasználni az elkészített képeket.
[ Szerkesztve ]
-
bacus
őstag
Az átlag embert nem zavarja, ha rákerül egy kamera képére. Nincs ezen semmi titkolni való, hogy kivitted a szemetet. Szerintem
A telefon által követni tudják a mozgásom. Na és?
Az én véleményem, hogy drasztikusan kellene megnyirbálni az ilyen kamera elkerülős jogokat..., amit akár 5 ember láthat, azt bárki láthatja, vagy ilyesmi alapon..
-
Grillo
őstag
Most néztem a KTI oldalát, hogy továbbra sincs semmi. Ez most több dolgot jelenthet véleményem szerint, vagy annyira bizonytalan a vágrehalytási rendelet szövege, hogy emiatt nem tudnak semmit kirakni, vagy simán még szabin vannak ezen a héten...
-
veterán
válasz Statikus #7864 üzenetére
Hát, ez esetben ott van a drónon az azonosító, ami hozzám van kötve, tehát fizetek. Ha meg nincs meg a drón, akkor meg nem lesz meg a kezelő sem, ha van papírja és biztosítása, ha nincs.
"Nem kellett nagyon megerőltetniük mert eleve paranoiás majmok az emberek és ha egy drónt látnak akkor már megy a hiszti, hogy a csupasz bólogató valaguk fel lesz töltve az internetre"
Ja, milyen szép is, miközben ameddig csak kiérek a város főutcájára a lakásomtól (Ez nagyjából 150 métert jelent...), addig 8 darab (!) közterületi kamera vesz fel, amiről nem tudni, ki látja, nem tudni, ki tárolja el a felvett anyagot, nem tudni, meddig és ki nézheti vissza. Gyakorlatilag ha leviszem a szemetet, már rajta vagyok 2 kamera képen legalább, mert a konténereket is be kellett kamerázni a sok rongáló csöves miatt. És, ez egy kisváros. F*ck logic, f*ck GDPR, de biztos a drón a gond, ami átsuhan a fejünk felett...
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz MlbMatic #7869 üzenetére
Nem teljesen értem, most miről is beszélsz.
Ha a személyedhez van kötve a KGFB, de mondjuk kölcsönadtad családtagodnak az autót, aki csinál egy cserbenhagyásost, de megvan a rendszám, vajon mi lesz az első dolga a kedves károkozónak? Családtagomra nem teszek terhelő vallomást. Nem tudjuk ki vezette.Most rendszám alapján az üzembentartó felel, ha kell, nincs kivétel.
-
veterán
válasz KillHates #7867 üzenetére
Én ugye félrevonulva szoktam felszállni. Egyszer úgy alakult, hogy mégis oda tudtak jönni hozzám. A Milstatter See-nél az úttól elsétáltam kb. 30m-t felszállni, majd mikor felszállt a gép, visszasétáltam az úthoz.
Hallatszott a gép, kb. 80m-re lehetett tőlünk, na ott odajött egy osztrák fószer: -ááá egy drón, én irányítom, hú de faxa, odaállt mellém, látta a képet, hagy nézze egy kicsit a képet ő is! Vigyorgott még egyet, aztán továbbmenthttp://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
nagyúr
válasz MlbMatic #7868 üzenetére
Elnézést, csak pont előtte olvastam, hogy a trógertóni sameszét M. Richárd-ot megint lekapcsolták csatakdrogosan és persze nem történt semmi sem; marad a felfüggesztett (két ember haláláért), meg lett egy kis enyebenye. Aztán becsúszott még az a hír is, hogy a Lengyeleknél lekapcsoltak egy pár fejest és celebet, hogy sikerült elétolakodniuk a Covid oltásban az egészségügyi dolgozóknak akik persze nap-mint-nap teszik kockára az életüket egy jobb jövő reményében. Megérett ez az egész világ a rohadásra; Smith ügynök már megmondta a frakót; mi emberek vagyunk a vírus...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MlbMatic
tag
válasz Statikus #7857 üzenetére
és csak egy kicsi ész kellett volna ahhoz, hogy személyre legyen a kgfb, ugye ? de az még 2021 ben is smafu, amig szigorúan csak a lehúzásról szól minden,,, arról már nem is akarnék szólni, hogy keresztbe van kötve a kötelező is, mert ez igy bazi logikus,,,, mi lenne ha magamnak kötnék, ergó ha belémjössz, a sajátom rendezi, és olyat kötök ami még emelett mindkettőnket le is szop kétszer,,, igy meg ahogy van, kötök egy lószar occsót, oszt futkározz hogy legyen autód
(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\
-
nagyúr
Ez az egész egy kiszabott EU-s affektálás. Amit persze az itthoni fasiszta törvényhozók jól meglovagolják, hogy védjék az összeharácsolt javaikat. Nem kellett nagyon megerőltetniük mert eleve paranoiás majmok az emberek és ha egy drónt látnak akkor már megy a hiszti, hogy a csupasz bólogató valaguk fel lesz töltve az internetre. Érdekes módon két fajta véglénnyel konfrontálódtam amikor reptettem: a buta lump de nagyon öntudatos prolival vagy a magát nagyon okosnak tartó túliskolázottnak képzelő affektáló okostónival. Mindkettőre általában ráhagytam az aggályaikat befejeztem amit csináltam és elhúztam a csíkot, teljesen felesleges lett volna bármilyen érdemi eszmecserét folytatni velük, nemhogy olyan logikai okfejtésbe belebonyolódni, mint az, hogy légtér vajon kié amibe repülök éppen. (általában építési területeken szoktam repülni)
Szóval nagyon gáz ez az egész: mert tök jó, hogy az ember elvégzi a tanfolyamot, vizsgázik, tagságija van, fizet biztosítást, bérel légteret... Aztán a fent említett emberszabásúak közül valamelyik meg kitalálja, hogy jól le lett fényképezve amibe ő nem egyezett bele és hiába minden szabály amit be lett tartva, az embert ilyenkor szépen felültetik a szopórollerre.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Fuhur
kezdő
válasz Statikus #7862 üzenetére
Nem akarok hitvitát generálni csak némi ellentmondást vélek felfedezni:
A.) Nem repíthetem a szomszéd telke felett a magántulajdon védelme okán.
B.) A telkem feletti légtér nem az enyém.
Ha A és B igaz, akkor ellentmondás.
Az ellentmondás feloldásához vagy A vagy B vagy mindkettő hamis kell, legyen.Amúgy mekkora magasságig az enyém és mettől nem
És ha a szemközti dombról teleobjektívvel fotózom a szomszéd kertjét?
És ha a gépemmel elrepülök felette és közben készítek egy-két fotót? Mert azzal mindenféle drón izé nélkül bármikor megtehetem -mint ahogy szoktam is, csak épp a saját házamat fotózom amin látszik pár szomszédos ház is- teljesen szabályosan.Különben értem amit mondasz és nem is veled vitázok. Csak az átgondolatlan törvényre próbálok rámutatni messze a teljesség igénye nélkül
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz Statikus #7857 üzenetére
Jó, autók esetében ebben van valami. Viszont elvileg drónt csak pilóta reptethet mostantól, tehát ha személyhez lenne kötve a biztosítás, akkor is fedezve lenne minden levegőben lévő drónom, tök mindegy, abból mennyit reptetek én, vagy épp más képzett pilóta.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Fuhur
kezdő
Csak egy érdekesség ami velem történt már egy éve. Én nem vagyok egyébként tagja se a DOE-nek, se más gittegyletnek.
Szóval munkám miatt biztosítást kellett kötnöm. Kaptam is ajánlatot (nem írhatom le a biztosító nevét mert a szerződésemben ez is szerepel ) amitől kerekre tágult a szemem. Felhívtam őket és elmondtam, hogy egy "kissé" túl lőttek a célon. Mondtam (és ez így igaz!), hogy a megajánlott biztosítási díj egy Inspire drónra amivel nem repíthettem lakott terület felett mert ezt kikötötték a szerződésben, csak magyar országra (!) többe kerül, mint a repülőmre amiben mégiscsak legalább én, de általában két ember ül, felszálló tömege 450 kg és semmiféle területi korlátozás nincs benne valamint EU-ban mindenhol érvényes. Erre kaptam egy értelmesebb ajánlatott azzal a kikötéssel, hogy az összegről másnak nem nyilatkozhatok, mert az üzleti titok.
És, ha a sors úgy hozza, hogy megint szükségem lesz drón biztosításra nagyon valószínű, hogy akkor is magán úton fogom megkötni. Hacsaknem lesz olyan szervezet amely valóban érdekvédő és rajta keresztül valóban kedvezőbb, noch dazu munkavállaláshoz is jó lesz a biztosítás . -
veterán
Háábazzz, DOE szerint a biztosítási díjak is duplázódnak idén. Mi a tököm, tényleg ideje lesz kiszállni a buliból... Groupama is megőrült.
[ Szerkesztve ]
-
TXT
őstag
DJI Osmo Pocket 2-hoz milyen SD kartyat ajanlanatok, ami barmilyen felbontashoz es sebesseghez jo lehet es ar/ertek aranyban best buy?
[ Szerkesztve ]
-
Fuhur
kezdő
válasz Tomdriver #7847 üzenetére
Annyira nem illegális a dolog mert az engedéllyel rendelkező pirotechnikai üzletek (egyszerűség kedvéért az egész évben üzemelőkről van szó) árulhattak. Tűzijátékozni pedig csak közterületen volt tiltva, magán területen nem.
Természetesen a sajátomat fotóztam és a telkemről indítottam és a fölött fotóztam.
És hát .... határ eset, mert 40-70 méter magasságban a saját telkem felett repítettem, így kérdés, hogy valóban kell-e az a szerencsétlen légtér foglalásKülönben Mavic Pro Platinum volt. Régebben Inspirével csináltam, de ez kényelmesebb volt most Különben is hirtelen "felindulás" volt mert egész nap ködös, vacak idő volt és nem tudtam kimenni a reptérre egy óév búcsúztató repülésre. Estére meg szélcsend és tiszta idő lett. Ekkor jött az ötlet, hogy lefotózom a szilveszter tűzijátékot. És a Mavic általában bevetésre készen áll nálam
-
Tomdriver
őstag
Ááááá, dupla szabálysértés, illegális repülés plusz petárdázás (már ha a sajátod filmezted), remélem megadtad az adataid MydroneSpace oldalán, jöhet a yard!
Amúgy ez milyen tip. drónnal készült? (bocs, már nem emlékszem milyent reptetsz) Air 2 elég gyenge sötétben, nekem lehet felejtős lett volna.
-
veterán
válasz sityupityu #7845 üzenetére
Nekem mondjuk a természet a minden, az emberi rombolás meg a semmi
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
veterán
Így gondolom én is.
Én idáig is azt a réteget erősítettem akik kinn a természetben röpködtek csak, viszont azt is látom és meg is értem, hogy akik nem csak a "semmit" szeretnék fotózni azoknak ez nem igazán vigasz sajnos.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Fuhur
kezdő
Nem kell annyira parázni szerintem.
A megoldás talán az lehet, hogy olyan helyeken kell reptetni és képeket készíteni, ahol nem "sérti nemzetünk gyertyái lelkeit".
Ha a "semmit" fotózzuk, ha a saját dolgainkat fotózzuk vagy felkérésre fotózunk, ha a "pusztában" repítünk másokat nem zavarva, akkor nem lesz semmi.
Persze tudom, hogy ez is korlátozás... főleg azoknak akik városok közepén laknak, de végül ha áldozatok árán is, mégis repíthetünk.Amúgy meg "Nagy Testvér" mindent olvas. Erről személyes tapasztalatom van, de ezt itt nem teszem közkinccsé. Őket is csak akkor érdekli a dolog, ha ténylegesen tiltott helyen történt repítés. Az, hogy valaki zümmögött a Pilisben és ettől három denevér rosszul aludt őket kicsit sem érdekli.
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz sityupityu #7839 üzenetére
Kellene a topikra is egy álcaháló!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
veterán
-
thomasvold
őstag
BUÉK minden kedves DJI tulajnak és topiklakónak!
-
veterán
-
-
Grillo
őstag
Mondjuk a KTI oldalával is kezdhetnének valamit. Kellett még céges ügyben fotóznom, bementem inkább szabin tegnap, mert ez így hetekig/hónapokig esélytelen lesz...
-
-
Rico45
őstag
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
bacus
őstag
DJI Fly app mennyi idő amíg a play áruházban is a legfrissebb lesz elérhető?
Érdemes letölteni az APK-t és onnan frissíteni?
-
veterán
-
feka007
veterán
Sziasztok!
Sikerült valakinek működésre bírnia a DJI Flight Simulator-t Mavic Mini-vel?
Telepítés után telepítettem a root folder-ben található USB driver-t ennek a leírásnak megfelelően: [link]
Kontrollert bedugom, bekapcsolom, játékot elindítom, de nem reagál a kontrollerre se a menüben, se a játékban, csak a billentyűzettel lehet bármit is csinálni. Elvileg mennie kéne Mavic Mini-vel is, mi lehet a gond? Remélem, tud valaki segíteni, mert én már kifogytam az ötletekből, angol fórumokon sem találok rá megoldást.. -
Na akkor nem hosszabbítom meg náluk a tagságomat mondjuk így, hogy nincs drónom már nem is lett volna érdemes.
A következő törvény mi lesz? Csukott szemmel kell majd mennem a járdán nehogy belássak valaki udvarába?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
veterán
Lemond a DOE vezetősége. Ezzel máris demokratikusabbak, mint bármelyik eddig hatalmon lévő kormánypárt. Szerintem kár volt, mindannyian tudjuk, hogy nem rajtuk múlt a siker.
[ Szerkesztve ]
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Mavic mini akkumulátorokat mennyi százalékos töltéssel érdemes elrakni hosszabb időre?
Válaszokat előre is köszönöm!
Boldog karácsonyt minden drónosnak!!
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
Fuhur
kezdő
válasz Geresics #7795 üzenetére
Szia,
Én végig olvastam
Sok érdekes dolgot írtál amiről nem tudtam, de teljesen logikus. Nekem is van egy kisebb (20 kWp, azaz évi 21-25 MW/h) napelemes rendszerem. Még tervezéskor én is gondolkoztam a hidrogénes tároláson de lakossági kereskedelemben semmi értelmeset nem találtam. Szóval maradt a rátáplálás, mint egyedüli használható alternatíva, de ahogy írtad itt is várható szerződésmódosításDrónos munkáim során mindkét nagy áramszolgáltatónál megfordultam és erről is beszélgettem a vezetőséggel holtidőben. Nos, kételyeim nincsenek...
Mellesleg a tiszte levegő kapcsán akartam nagy magasságú ballonos méréseket is, de nem hajtottam eléggé a dolgot, így az nem is lett. Sajna a ballon túl gyorsan emelkedik, a lefele út meg még gyorsabb. Lassú szenzorokkal ott soki keresnivalóm nincs.
Ez a drónos dolog jó lenne, de repidőben erősen korlátozva vagyok. Valami légi utántöltés jól jönne. Volt mérésem 1500 méteres magasságig, de az egy merevszárnyú robotrepülővel történt. Az jó volt, mert viszonylag lassú volt az emelkedés és el lehetett használni a teljes akkut a felfele útra. Vissza pedig siklással jött, de mivel egy vitorlázó jellegű gép volt, szépen, lassan történt az is. Mellesleg azt a gépet, a benne lévő robotot és a hozzá kapcsolódó földi szoftot az irányításommal fejlesztette egy kis csapat, tehát teljesen egyededi és HAZAI volt
-
őstag
-
Látod Csaba senki nem kívánt vissza mind elvannak foglalva MO legjobban leamortizált hobbijával. (aki meg munkára használja van annyi bevétele, hogy ne okozzon gondot neki a drón fenntartása szabályok szerint)
Neked is Kellemes
drón elkapó sasok nélküliÜnnepeket Kívánok és BUÉK!!!S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
krx21
nagyúr
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
őstag
válasz forceberg #7800 üzenetére
Sok itt még a homályos részlet. Ezért én most április végéig nem foglalkozok a dolgokkal. Amúgy kint eddig ki lett tolva a regisztráció. Szerencsére a DLA belátta, hogy nem készült fel rendesen az átállásra.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gurulunk, WAZE?!
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest