Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz Gabonetta #254 üzenetére
Android, de lényegtelen ha semmit se mutat. Egyedül a rendőri qr kód a kérdéses hogy abban van-e adat egy mélygarázsban vagy alagútban esetleg lefogyott mobilnet keret esetén való igazoltatáskor, vagy mégiscsak ott kell lennie a szeményi igazolványnak is. (azaz nem helyettesíti azt)
[ Szerkesztve ]
-
Schafranek
tag
válasz Gabonetta #175 üzenetére
Persze, hogy ü +-t választottam, ahogy fentebb írtam.
Nekem ez év márciusában lett személyi készítve, de e-funkció nincs hozzá.
Az arc azonosítást nem szeretem, telefonon sem használom.
De mindegy is, a 2 szoftvert már töröltem, végeztem ezzel.Otium est pulvinar diaboli.
-
Schafranek
tag
válasz Gabonetta #172 üzenetére
Nem tudom. Ez egy gyors egyszerű művelet, amelyen gyorsan átléptem.
Ezért nem tudom. A folyamat lement, de az ü +-al nem enged belépni. Mindössze a folyamat végén tudtam rögzíteni a feldobott kódot, amelyet kért is.
Gondolom az MS A a kétfaktoros hitelesítés miatt van, de ezt nem igy szokták megoldani.Ez, igy, egy k...va nagy katyvasz, amiből a továbbiakban nem kérek.
[ Szerkesztve ]
Otium est pulvinar diaboli.
-
válasz Gabonetta #146 üzenetére
Bizonyos sajtóhírek alapján a valódi jövőbeli cél akár az állampolgárok teljes megfigyelése is lehet [link]:
"a programban benne rejlik a teljes megfigyelés lehetősége és az, hogy akár egy banki ügyintézésnél is hátrányba kerülhetünk. Adatainkat majdnem lehetetlen lesz töröltetni, ráadásul hiába hangsúlyozzák, hogy a DÁP használata önkéntes lesz, a törvény szövegéből ennek épp az ellenkezője következik."[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
válasz Gabonetta #144 üzenetére
A DÁP-ot úgy hirdetik, hogy mindent a telefonról lehet majd intézni.
Az Ügyfélkapu+ TFA másik autheticator megoldásokkal is megy és ez várhatóan meg is marad [link]:
"és szükségünk van egy mobil eszközre ─ telefonra, táblagépre, vagy akár notebookra vagy PC-re ─ telepített hitelesítő alkalmazásra. E célból használható például az Android és iOS rendszeren egyaránt elérhető Microsoft Authenticator, a Google Authenticator, a NISZ Zrt. saját fejlesztésű appja, a NISZ Hitelesítő, vagy például a platform-független Authy is."
Tehát nincs szó a fogalmak keveredéséről, a DÁP nem csupán egy egyszerű authenticator lesz (majd egyszer).[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
kammler
senior tag
válasz Gabonetta #80 üzenetére
Konkrétan mindegy ki mit gondol, mert konkrétan ezek szűnnek meg, alakulnak át év végével, illetve van ott egy 2026
AVDH: elektronikus aláírási szolgáltatásként megszűnik (DHSZ megmarad!)
➢
Ügyfélkapu: hagyományos egyfaktoros azonosítás megszűnik
➢
Rendelkezési nyilvántartás: kapcsolattartási rendelkezések kivezetése 2026-ig
➢
EDT (elektronikus dokumentumtár)
➢
RÉR (időszaki értesítési szolgáltatás)Aztán:
DÁP új fogalmak
SZEÜSZ és KEÜSZ szolgáltatások jelentős része megmarad, ugyanakkor létrejönnek a
Digitális keretszolgáltatások
➢
eAzonosításArcképes azonosítás
➢
eAláírásMinősített elektronikus aláírás
➢
ePostaBKSZ funkciók
➢
eDokumentumkezeléshiteles elektronikus dokumentukezelés
➢
eFizetésonline fizetési megoldás[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz Gabonetta #77 üzenetére
Mégegyszer. A közeljövőben nem fog megszűnni az ügyfélkapu. Mert irreális. Teljesen mindegy ki mit fantáziál bele jogszabályokba. De ezt se én találtam ki, van egy pdf az idomsoft-tól, ahol részletesen ki van fejtve mit mikor vezetnek be. Az ügyfélkapus kétfaktoros bejelentkezés marad, a sima jelszavas megy.
-
kammler
senior tag
válasz Gabonetta #63 üzenetére
Nem. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem szűnik, nem is szűnhet meg az ügyfélkapu. Több ezer ember esne ki, aki használja. A DÁP nem egy kötelező dolog. Az idősebbek zöme használni se tudná. Ami megszűnik, az az ügyfélkapu sima belépés. A kétfaktoros hitelesítéssel lehet majd csak belépni. Ügyfélkapu+ marad. Hogy aztán aki már regisztrált a DÁP-ba, annak korlátozva lesz csak a DÁP QR kódos belépésre, azt nem tudom.
-
aktív tag
válasz Gabonetta #66 üzenetére
Azokra a korábbi beszélgetési szálakra gondolva írtam ezt, amik alapján néhány esetben huzamosabb idő telt el az elő-regisztráció és a PUSH érkezése között. Tudni nem tudom (ez tény ), csak tippeltem a kisebb létszámú település és a gyorsaság közötti esetleges összefüggést.
Simán lehet, hogy valójában nincs ilyen összefüggés és úgy van, ahogy te írtad.
Mindenestre pozitívum, hogy ennyire gyorsan folyt le. Az alkalmazás is rendben tette a dolgát, nem akadt meg sehol (ilyen probléma is jelzésre került korábban). Az alany egy iPhone 15, iOS 18-as rendszerrel. -
Krethx
aktív tag
válasz Gabonetta #30 üzenetére
Igen sikerült.
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest