- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecsike
kezdő
Sziasztok!
Fiberhome-os routerrel kötötték be hozzánk a digi ftth 1000mbit netet. A probléma az, hogy ez csak 100 megát tud. Hívtam őket, kértem, hogy tegyék bridge módba. Rákapcsoltam LAN1-be egy Asus rt-ac68u routert, és így n szabványon ugyanezt a 100 megát tudja, ac-re rárakom, úgy 450-et.
Kérdésem pedig az, hogy tudnám elérni az elméleti 900 megás sebességhatárt?
Előre is köszi. -
Fecsike
kezdő
válasz #29810560 #73440 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Ez némi komplikációt okoz. Jelen pillanatban olyan gép áll a rendelkezésemre, amin csak USB-C bemenet van. Tehát, akkor szükségem lesz egy USB-C/Ethernet adapter átalakítóra. Ami nem olcsó mulatság.
Én gyanítom, hogy valami beállítási probléma lehet. Mert ennek a routernek tudnia kéne n szabványon is akár a 600 megát. Direkt azért rendeltem. Tehát, ha tudja ac-n a 450 megát, akkor n-en is tudna kellene, nem? Viszont a Fiberhome-os digis routeren is csak 100 körül volt a wifi. Ez normális ez a sebesség?
[ Szerkesztve ]
-
Fecsike
kezdő
válasz #29810560 #73443 üzenetére
a tv-re sikerült csatlakoztatnom cat 5 kábellel: ping 6ms, 95 mega fel, 89 le... ezt úgy, hogy digis fiberhome router bridge módban, rá az én routeren, és arra a tv. sztem vmi gikszer van a beltérijükkel. ez már a második, az előzőn egyáltalán nem működött a net.
[ Szerkesztve ]
-
Fecsike
kezdő
válasz #29810560 #73445 üzenetére
Tényleg Az egyik kábel cat 5e patch, a másik sima 5: )
Azért elég drágák azok az átalakítók. Pár ezer forint azért, hogy megnézzem a sávszéllel v vmi mással van-e a baj.
woodworm
"20e Ft alsó hangon"
37 volt, direkt a 900 megához vásároltam, hogy jó messze is gyors netem legyen. Éppen ezért pörgök most a témán, mert ez így kuka... -
Fecsike
kezdő
válasz DonMaster #73458 üzenetére
NAT Acceleration CTF (Cut Through Forwarding) is enabled.
közben keresgéltem, szerintem ez az, és igen, be van kapcsolva.találtam egy ilyet a gépen:
átmegyek n-re, akkor meg:alt gombot nyomva tartva raklikkelek menüben a wifi ikonra, élőben mutatja ezeket az adatokat, nem állandó. n-en például 175-215 között ingadozik. vagy pl, ha átmegyek a telenoros 4g-s mobil hotspotomra, akkor ott 100-144 Mbps közötti a sebesség érték. lehet ezekből valamire következtetni?
[ Szerkesztve ]
-
Fecsike
kezdő
50-100 mbps között szokott ingadozni, attól függően, hogy éppen mennyien csüngnek rajta. ms ping nálam is 20-25 között. északkelet-magyarországi faluról beszélünk.
szerezz egy ismerőst, akinek telenor mobilnete van, és azon mérjetek szpídtesztet. kb ugyanaz lesz egy ilyen jó routerrel is az eredmény. de ha pl mobilról hotspotolod egy eszközre, az nem ugyanaz, ott lassabb lesz. -
Fecsike
kezdő
válasz DonMaster #73872 üzenetére
pontosan. nálunk is mindenki telekomos volt ezelőtt. most ahogy bejött a digi, legalább 300 embert tudnék mondani, aki abban a pillanatban átment hozzájuk, még szórólapozás se volt. az havi 9m ft/hó extra profit, alsó hangon. ha a tv-t is átköttetik akkor 18. ahol a régi optikát cserélgetik újra, abból 0 ft haszon lesz
-
Fecsike
kezdő
sziasztok!
az ip címet tudjátok esetleg hogy válltozik? valaki belépett az email fiókomba. viszont az ip cím nagyon hasonló a miénkhez. az első két rész ugyanaz, utolsó kettő változott. tehát pl
12.20.54.456
12.20.34.43ugye mindkettő digis ip, de azt írja a gmail, hogy nem felismert eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
Fecsike
kezdő
válasz Intruder2k5 #74934 üzenetére
értem, köszi. és ha az első kettő azonos? annak sincs jelentősége?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.