- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Linux Mint
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- Mobilinternet
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Új hozzászólás Aktív témák
-
De igen, adhatsz. Nem is ez a kérdés, hanem hogy tudsz-e! Ez nem elsősorban a te tehetségedről/képességedről szól, hanem, hogy az enkóder beállításait tudod-e annyira testre szabni, hogy a készítő kamera/telefon/bármi enkóderével megegyező streamet készítsen. Ha sikerül, akkor egybe tudod fűzni, ha nem sikerül, úgyis szól a program, hogy ő erre nem képes, mert két eltérő streamet akarsz egybe gyúrni. Próbáld csak ki, és meglátod.
Nézd meg a fájlt mediainfóval. n+1 paramétert fog felsorolni, és a legtöbbnek egyezni kell, hogy összefűzhesd a két fájlt.Az azonos GOP felépítés csak 1 dolog ami kellhet hozzá -
-
-
"Az eredeti felbontáson, framerate-en nem érdemes változtatni."
A felbontáson muszáj vagyok, mert az eredeti 720x576-on egy kis alsó-felső csík jelentkezik a videón. Ezért a megjelenítési felbontást, a 768x576-ot használom, de szerintem ezzel nincs baj. A 25 fps viszont akkor megmarad, köszi.
"arra figyelj, hogy a project, és a kimenő formátum is Interlace-es legyen."
A szerkesztőm nem tud ilyet. Sem a Movavi Video Editor-on, sem a Corel Video Studio-n nincs ilyen állítási lehetőség, legalábbis MP4 vagy MKV kimenet esetén én nem találkoztam ilyennel. Nyilván van olyan kódolóprogi, ami ezt tudja, de szerkeszteni, feliratozni, áttűnésezni, hangot állítani, stb. is kell, ezt nem lehet egy egyszerű kódoló progival. -
válasz
liszi70 #1754 üzenetére
Az eredeti felbontáson, framerate-en nem érdemes változtatni. Ami nincs benne az eredetiben azt nem fogod tudni beletenni számolással. Rosszabb esetben csak megismétli az előző képkockát, hogy kijöjjön a 30 vagy 50fps.
Inkább arra figyelj, hogy a project, és a kimenő formátum is Interlace-es legyen. Vagy kell egy jó deinterlace "filter".coco2
Azzal mit érsz el? 99%, hogy úgyis tiltakozni fog az eredeti, és az újrakódolt közötti eltérések miatt. -
MiniDV-ről bevitt tömörítetlen DV AVI anyagot vágok, szerkesztek, kódolok. MP4 a kimenet, és az eredeti 720x576 helyett a megjelenítési felbontást, a 768x576-ot mentem el. Szerintetek a DV AVI eredeti 25 fps-e helyett érdemes 30fps-t (vagy akár 50-et) beállítani mentéskor? Simább lesz egy kicsit a mozgás?
-
coco2
őstag
Nyilván ha az ember copy-t használ, akkor elfogadja a meglévő kódolást.
Egyenlőre a lossless-t időbélyeg felderítésre tudtam használni, többre nem. Az ffmpeg-ben figyeltem meg egy glitch szerűséget. Ha az időbélyeg 0-val kezdődik, mint például 12 másodpercet úgy írom, hogy 00:12.000 és nem úgy, hogy 12.00, akkor eltéved az időzítés attól függően, hogy a kimenet .mp4 vagy .mkv lesz-e. Ez valami értelmezési hiba lehet, vagy nem tudom. Vágtam egy filmet, és máshol indult a vágás. Pislogtam, hogy az meg mi? A lossless-nek megvan ugyan az a hibája. Pont ugyan oda téved el a kijelölt tartalom kezdete a "normális" helyett. Szóval inkább ffmpeg-et használok vágásra.
Azt a problémát leszámítva igen, tisztán vág, de a fenti probléma miatt gyakorlatilag nem sokra megyek vele
Fizetős verziókat én sem kívánok használni. Akkor inkább 3 darabra vágok minden középső darabot, és a tiszta darabot másolhatom copy-val, a két kicsi meg kaphat újrakódolást. Elméletben működhet. A gyakorlatban meg még találnom kell rá valami módot, hogy lássam az adat frame típusokat minden egyes frame-re. Vélhetően ezek az ffmpeg gui wrapper-ek is olyasmi trükköket használnak.
Szóval tegyük fel van egy 2 órás film 30 fps-el. Az 216k frame. 216k-nyi text-et barkácsolnék belőle, ami I, P, B betűkből állna. Találkoztál valahol ahhoz való anyaggal?
-
Az avidemux pl. jelzi, de ha jól rémlik, a lossless cut esetében is beállítható, hogy kulcsframekre ugorjon.
Csak olvastam arról, hogy létezik ilyen, pl. a lossless cut esetén is van ilyen ígéret. A gyakorlatban nem működik, ha visszaolvasol pont nemrég volt ezzel problémám. A másik progi a Davinci Resolve, aminek a fizetős verziójában van ilyen exportálási lehetőség. Nem tudom mennyire működik jól, nincs fizetős verzióm.
Plusz ezzel az a probléma, hogy a kódolás minden más paraméterében is egyeznie kell (kép és hang kódek, profil, bitráta, színmélység,...) az előtte és az utána következő streammel. -
coco2
őstag
Jó lenne egy olyan video vágó, ami jelzi nekem, hogy ami időbélyegél éppen vagyok, ott hogyan van I / B / P adat a környezetben.
Nem rossz dolog az újrakódolás sem, csak cudar sokáig tart. Mondjuk annál már csak az tart tovább, ha kísérleteznem kell minden 10-20 sec-es darabon, mennyit kell kivágjak, hogy "normális" legyen. Szóval alkalmasint hagynom az újrakódolást még mindig előbb vagyok kész.
Meg azt sem bánnám, ha valami kóder lenne annyira intelligens, hogy megmondhassam neki, egy középről kivágott anyagnak csak az elejét és a végét kell újrakódolnia. A belső adatokat, amiket I + környezete egyben tud másolni, azt elég lenne másolni. Az ffmpeg doksijában például nem találtam olyan kódert. Biztos van, csak én nem találtam meg. Használtam a libx264-et, de az mindent újrafésül.
-
Nem. Csak gyorsan kerestem egy példát a frame típusokra. Egyetlen fontos dolog van amit érdemes megjegyezni, hogy csak I framehatáron tudsz vágni újrakódolás nélkül. Függetlenül attól, hogy két I frame között (GOP) hány B vagy P van.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, a P "hatása" addig tart, amíg nem jön egy újabb I vagy P:Forrás: [link]
-
-
"A virtualdub még létezik? Használj inkább avidemux-ot."
Persze, tökre igazad van. Avidemuxot ismerem és kedvelem, de egy kicsit beleszerettem a VirtualDub2 pofonegyszerűségébe, gyorsaságába, meg hogy a hangsávot is mutatja. De már mindent kipróbáltam, a vágás abban a formában ahogy elképzeltem, nem megy vele az istennek sem. És még mindig idegesít, hogy nem jövök rá a megoldásra!!!De valószínűleg a virtualdub2 nem tudja, amit szeretnék tőle.
Köszi!
-
válasz
liszi70 #1742 üzenetére
A virtualdub még létezik? Használj inkább avidemux-ot.
coco2
Mert újrakódolás nélkül csak "Frame határon" tudsz vágni. Ez az I jelzésű képkockát jelenti. [link]
Vagy megbarátkozol ezzel, vagy ha ez nem megfelelő, használj másik programot, amivel képkocka pontosan tudsz vágni, cserébe mentéskor újrakódolja az egész videót. Ilyen az avidemux, shotcut, kdenlive, stb... -
coco2
őstag
Sziasztok!
Béna vagyok video vágáshoz, kellene egy kicsike fejtágító, mit csinálok rosszul
Találtam egy app-ot ( LosslessCut-win-x64 ) - elvileg - tudok vele videót jelenetekre vagdosni. Ad rá támogatást jelenet határok mentén ugrálni (kiírja a jelenet határokhoz tartozó időbélyeget). Aztán visszalépek 1 frame-et a következő jelenet első frame-jéről, és azt hiszem én, hogy azzal van egy időbélyegem tisztán vágni ki egy jelenetet. De nem. Amikor összegyúrom a kivagdosott jeleneteket (ffmpeg), benne maradnak jelenet kezdő képek a kinyisszantott tartalomból, amik teleszemetelik digitális zajjal a képernyőt.
Mit szokás kezdeni azzal a problémával?
-
Biztos nagyon láma vagyok, de eddig nem igazán használtam a VirtualDub2 progit, és egy alap dologra nem jövök rá.
Elmenteni a szétdarabolt anyagot (eredeti minőségben!) a File/Export/Stream copy... menüponttal lehet, ez eddig rendben. De mivel kell elmenteni, ha vágtam az anyagon? Tudniillik az előbbi menüponttal nem lehet. Illetve el lehet, de a kivágott részek ugyanúgy benne maradnak az elmentett anyagban, és a törölt részek idejét a videó végéből vágja le!
Tehát a vágott mennyiséggel rövidebb lesz az elmentett anyag, csak nem ott van a vágás, ahol kellene. Szóval hogyan kell elmenteni?
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
liszi70 #1740 üzenetére
Van ilyen topik?
De a tippeket köszi mindenképp!!..
közben az lett a végső konlúzió hogy lehet kéne egy videokártya upgrade is a gépemnek, lehet kevésbé omladozna. de azért a fenti listából lehúzok párat hogy legyen...Ma úgy 250x omlott össze a D.R. pedig csak egy plusz hangsávot akartam ráhúzni a tegnap már kiexportált videóra..
-
válasz
Blindmouse_ #1737 üzenetére
Idézet a PH Milyen program, ami...? topikjából:
"VideószerkesztőkVSDC Free Video Editor | ingyenesen is jól használható videószerkesztő
Kdenlive | open source videószerkesztő #1
Shotcut | open source videószerkesztő #2
OpenShot | open source videószerkesztő #3
DaVinci Resolve | professzionális videószerkesztő, ami ingyenesen is elég sokmindenre jó | letöltése előtt egy ingyenes regisztráció kell (bármit beírhatsz)"
-
Falovas
aktív tag
válasz
A gyakorikérdéseken mindennapos kérdés már 20 éve... [link]
-
válasz
Pedig a visszaolvasás pihentetően hat, kikapcsol, megnyugtat. Nem mellesleg választ is kapsz.
-
Blindmouse_
aktív tag
Nem olvasok vissza.. ajánljon már valaki valami normális FREE videószerkeszőt ami NEM davinci resolve.
tulajdonképpen sikerült mostanra agyvérzés közeli állapotba kerülni...
-
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
Már HDD-re ripelt Blu-ray lemez mappából szeretnék kivenni egy audiotracket és egy feliratot, a többi nem érdekel.
Tudtok hozzá ajánlani egy ingyenes nem parancssoros programot?
Tudom MakeMkv.
Ez a rész a Makemkv esetén fizetős és letelt a kipróbálási időszak.
Egyéb alternatíva létezik esetleg?
Köszönöm szépen! -
válasz
Rodzser Mór #1728 üzenetére
Köszi a tippet!
-
Rodzser Mór
senior tag
Ha újrakódolás nélkül akarsz vágni vagy összeilleszteni, itt egy ingyenes program. Nekem bevált.
Free Video Cutter Joiner
https://download.cnet.com/free-video-cutter-joiner/3000-13631_4-78053900.html -
-
Falovas
aktív tag
Már mondtam, hogy próbáljátok ki a SolveigMM Video Splitter Business v7.6.2104.15 (x64) Portable programot, ha vágni akartok, de ha kell össze is fűzi a videókat persze ha azonos fájlból származnak. Az x265-öt nem mindíg szereti, de legtöbbször azt is kezeli.
A 6-os szériák csak a kulcsképkockáknál vágnak, a 7.-es szériák már a kulcsképkockáktól függetlenül vágják még az .mkv fájlokat is. -
válasz
liszi70 #1723 üzenetére
Ezt értem, de pont azért ismerkedtem volna meg vele, mert azt állítja magáról, hogy "Ez a kísérleti funkció újra kódolja a videónak a vágási ponttól a következő kulcskockáig tartó részét, hogy megpróbáljon 100%-os pontossággal vágni, miközben veszteségmentesen másolja a szegmens többi részét."
Még van hova fejlődni. -
Akkor van ilyen más program esetén is, amikor nem kulcsframe-et jelölünk ki. Akkor megkeresi a legközelebbi kulcsframe-et, és ott vág. Ha nem rólad lenne szó, akkor megkérdezném, hogy biztos, hogy kulcsframe-et jelöltél ki? De tőled nem kérdezem, ez számodra alap. Szóval lényegében fogalmam sincs. Remélem segítettem...
-
Megpróbáltam megbarátkozni a Lossless Cut programmal, de nem szeret. Papíron a kezdőpont, és a kulcsframem közötti részletet kódolja csak újra, de nem találja el a sem a kezdőpontot, sem a vége pontot. Mindkét esetben pár képkockával hamarabb/később kezdődik/ér véget a videó.
Sehogy nem jöttem rá, hogyan lehet összefűzni két videót úgy, hogy kijelölöm melyik részlet kell belőle. Előtte össze kel fűzni egyetlen fájllá (merre) majd csak azután tudom kivágni a nem kellő részeket?
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Több hosszú videóban kéne megtalálnom azokat a részeket, ahol beszélgetés zajlik és megjelöli valahogy. A környezeti zajok sok helyen majdnem olyan hangosak, mint a beszéd.
Van erre valami program, lehetőleg ingyenes, ami tudja ezt? Lehet csak hangfájlt vizsgáló program is, mert a videóból ki tudom szedni a hangot.
-
-
Filmorában hogyan lehet megcsinálni, hogy a rendszámot kitakarva, kövesse a rendszám mozgását mint itt:
HATVAN EMBER VOLT A BUSZON, ami előtt BÜNTETŐFÉKEZETT egy Mini sofőrje Rákospalotán
? -
válasz
Technoman #1713 üzenetére
Ja, de egyébként cigam jól írja, a legegyszerűbb lenne a VHS-t DVD-re írni, ha ez megvalósítható a meglévő készülékeiddel. Nincs véletlenül egy analóg bemenettel rendelkező régi videókamera a családban vagy ismerősi körben? Azzal is be lehetne digizni PC-re, viszonylag egyszerűen.
-
válasz
Technoman #1713 üzenetére
A legegyszerűbb, ha egy RW lemezre felveszed a kazettát a DVD íróval. A lemezt berakod a PC-be, és avidemux-al beolvasod a .vob fájlokat. Ezzel a programmal le tudod vágni az eleje/végét, és veszteségmentesen lementheted .mpg fájlba.
A másik (költségesebb) opció, hogy közvetlenül a számítógéppel rögzíted egy digitalizáló kártyával. Ezekből rengeteg létezik, a pár ezer forintostól a milliósig. Ez általában tükrözi a minőségüket is.
Az olcsóbbakat ráadásul hamisítani is szokták, hogy még az a 720x576 50i sem lesz meg, a minőségéről nem is beszélve.
Persze a drágábbak sem konvertálják tűéles fullHD-be a videókat, de a bizonytalan szinkront stabilizálni tudják (van bennük TBC), míg a gyengébb kártyák egyszerűen eldobják a képkockákat, ami a kép/hang szinkron felborulásához vezet.Én készítenék 1-2 próbafelvételt a DVD-vel, és meglátod, hogy számítógépben mire jutsz vele, és ez ingyen van.
Ha csak pár kazetta, akkor elviszed egy erre specializálódott céghez, és kifizeted a digitalizálás árát. Később amúgy sem tudsz majd mit kezdeni a digitalizáló kártyával.
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Régi családi videókat (VHS/VHS-C/DVD) szeretném digitalizálni Vinyóra. Egy többéves laptop van erre a célra (Win 10) ill. Philps VHS magnó, Grundig VHS-C és egy Panasonic DVD író a másik oldalról
Van, aki szerint nem kell semmi hardver kiegészítőt venni és van aki szerint kell vennem.
Nagy pénzeket nem szeretnék beleinvesztálni. A lényeg, hogy az amúgy is gyenge SD jelet nem szeretném tovább rontani ( az egyik családtag talált valami videocapture-t de az csak 640x480-ban rögzít)
Hogy álljak neki?
thx -
-
-
rsanya87
tag
Sziasztok!
Keresnék ingyenes progit, amivel egy több órás videóból ki tudnék vágni 5-10perces részeket, és ki tudnám exportálni 1440p@60fps-be. Egyéb szerkesztés nem lényeg (de nem baj, ha tud).
A windows Clipcamp (vagy mi a neve) be se tölti a videófile-t, lehet sok neki az 50gb, A movavi jó lenne, de az ingyenesbe csak 1perces 1080p@30 videót lehet kimenteni..
Köszi ha segítesz
Sanyaszerk: Az AV1 kódolót ismerje, abban lett rögzítve!
-
-
YxVs
senior tag
Avidemux bejött. Tényleg pofon egyszerű.
Kicsit megjött a kedvem hozzá, hogy akár ennél bonyolultabb dolgokat is csináljak.
Szintén kamerával készített több, kisebb m2ts videót mivel lehet egyesíteni?
Egy napon, egy eseményről készült több, kisebb videót szeretnék egy darab m2ts fájlba gyúrni, természetesen újra kódolás, és minőségveszteség nélkül. -
-
YxVs
senior tag
Régi analóg kameráról MP4 formátumba digitalizált videókat szeretnék megvágni, de csak úgy, hogy eleje, és vége, majd a következő.
Nagyon nem szeretnék ennél mélyebbre merülni.
Felhasználói szempontból melyik program erre a legegyszerűbb? -
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Getac S410 (G4) - 14" FHD, Core i5-1145G7, 32GB, 1TB SSD, Microsoft Windows 11 Professional
- iPhone 16 Pro 128gb bontatlan, független
- GETAC S410 GEN3 i5 8365U 32GB 1TB SSD 14'' FHD W11
- Honor MagicPad 2 / Fekete / 256 GB / 12GB RAM / csak Wifi / 2 év gyári garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest