Keresés

Aktív témák

• I2oli

tag

A történetem:
    Új lakás vásárlás, panel, XI ker., FTTB
    Az előző tulajnak fullos csomagja volt 100as nettel. Nekem se telefon se tv nem kellett viszont gyorsabb net igen, ezért bementem a digi pontba lemondani a felesleget és megkötni az 500as netre a szerződést.
    Tájékoztattak, hogy 60 nap a vállalt idő, de mivel végülis net volt nem izgatott, kivárom van elég más dolog intézni.
    Ami fura volt, hogy a net a routeren is, és laptopba csatlakoztatva is kiírta, hogy 10/100-as kapcsolati módban van. Visszakövettem a folyosói villanyszekrényig az utp-t, cat5e midenütt, aztán ugye a digis kábel elment másik emeletre, én arra tippelnék, hogy az ő dobozuk amit itt x szintenként lettelepítettek nem volt gigabites, így még meg is értettem miért 60 nap felváltani 100ról 500-ra.

Letelt az idő, se puszi se pá, gondoltam rájuk csörgök, hogy akkor lesz-e ebből idén valami vagy nem, mindkét választ elfogadtam volna, nem haragudtam volna, 3100 helyet 3300al nőtt volna a havidíjam, ha csak miattam kell eszközt is cserélniük nem igazán éri meg, megértem és elfogadtam volna.
    Azt mondták, hogy megsürgeti és a héten keresnek mindenképp időpont egyeztetés miatt (az első hét a 60 nap letelte után).
    Nem kerestek. Bementem a digi pontba, hogy tudnák-e a szerelő nevét megadni aki a munkalapot kapta, vagy hívják fel ők nekem mindegy, hogy mondja meg megtudják/akarják csinálni vagy sem. Nem volt kiosztva, nem is értették miért nem kerestek már, de megsürgeti mostmár tényleg hívni fog a szerelő.

2 nap múlva hív a digis ügyfélszolgálat (nem a szerelő), hogy az épületben lecserélték az eszközöket, behúzták az emeletekre az optikát meg a dobozokat, cserélnék nálam is, ami azt jelenti egy gpon be stb. Mondom remek, akkor már nem 500 hanem gigabit ugyan annyiért, persze hogy kell/jöhetnek, de jönnek-e és mikor? Hívni fognak időpont egyeztetés miatt.
    Másnap hívtak, hogy azon a héten szombaton 12-16 között jönnének, szuper.

Aznap 16:30-kor becsörgök az ügyfélszolgálatra, hogy jönnek-e még vagy ilyenkor mi van? Sűrű elézés közepette, mondta, hogy sajnos sokszor előfurdul hogy megcsúsznak, még egy órát várjak és ha akkor sem ér ide szóljak be megint. Rá 15 percre hív a szerelő, hogy 18 körül érne ide, az jó-e még, természetesen erre várok lassan 3 hónapja, felőlem ha este tízre ér ide se baj csak jöjjön :)
    Tényleg jött 18ra, addigra előkészültem, annyi volt a feladata, hogy az optikát az előre kifúrt lyukon átdugja és életet leheljen a FiberHome feliratú csodájukba, kb 30 perc múlva élt is a kapcsolat, de még a 100as net mert ha majd lezárja a munkalapot raknak át 1000-be és élesedik. De már itt gyorsabb volt, mert eddig a 100as korlát miatt 93-94eket méregettem speedtesten, itt már most 104-ek voltak.
    Másnap délután egy kósza ötlettől vezérelve nyomtam egy restartot az eszközöknek, és láss csodát 930/320.

Szóval lehet szidni őket, meg köpködni hogy lassúak, de ha már megvan akkor a szolgáltatás és az ára szerintem bőven kárpótolja az embert aki nem szerencsés, hogy sokat kell(ene) várni rájuk.

Nah csak ez így kikívánkozott belőlem az eddigi kommentek után.

A pingeléses témához egy [kép] (google.com), ha bárkit is érdekel.

Üdv,
    R.

• I2oli

tag

Sziasztok!

Jelenleg nincs digi-s TV előfizetés, de szeretném a DIGI Online appot kipróbálni egy okosnak mondott TV-vel, rá lehetne-e valahogy varázsolni a képet.
    Esetleg valaki aki rendelkezik vele, egy teszt hozzáférést tudna biztosítani számomra egy rövid időre PM-ben?

Illetve van tapasztalata bárkinek milyen megoldásokkal lehet kijátszani TV-re a képet? Gondolom mhl képes mobil HDMI-n kitudja tolni, de esetleg chromecast vagy hasonló wifi/dlna stb megoldás is érdekelne, mert ha működőképes elkezdeném papírozni is a tv előfizetést digivel, ami gondolom nem 1 nap átfutásos.

Előre is köszönöm!

Aktív témák