Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
kábelt dugd be a gépbe a routert hagyd ki.
nézd meg a hálókártya milyen kapcsolatot mutat!
ha 1 gigásat akkor ok ha nem akkor a bejövő jeled nem gigás.
vagy rosszul van krimpelve vagy a digi eszköze nem lett kicserélve gigásra vagy központilag nem raktak át.Realme GT Master Edition
-
Varszegig
veterán
Az alaplap ok, annak mennie kéne gigabiten. Kérdés, a driver lehet még. Remélem nem a windows alap driver-rel megy. A windows mit ír a csatlakozás sebességére?
A kábel: Cat5e ok, de nem sérült-e a kábel/dugó? Másik kábelt is próbálj ki ha van, hogy ezt kizárhassuk.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
A szín az kevés, mert hálókártyától függ, hogy melyik szín mit jelöl.
Ettől függetlenül, ha a gigabites routerre kötöd a gépet és narancs, akkor lehet, ez a "gigabites színe", így ha zölden világít, akkor csak 100-as.
Van Digis telefon is bekötve?
A router beállításaiban írja, hogy milyen sebességgel csatlakozik? Ha nem, akkor dugd közvetlen a gépedbe és ott nézd meg! -
Willie
őstag
Szia!
Itt könnyedén össze tudod hasonlítani az analóg és a digitális kínálatot.
Amit adtak SD boxot annak a távirányítója szanaszét volt rágva, az eszköz tiszta retek volt, a scart kábel is dzsuvás volt, úgyhogy azt azzal a lendülettel vissza is vittem. A HD boxot gyárilag én bontottam ki, viszont amelyik TV-hez eredetileg be volt tervezve arról kiderült, hogy tudja kezelni a kártyát, úgyhogy azt visszacseréltettem egy CI modulra. Viszont előtte még kipróbáltam analóg TV-vel is, de sehogyan sem tudtam normálisan beállítani a képet vele és ezután döntöttünk úgy, hogy akkor 2 TV-ben lesz CI kártya, a harmadik TV-n pedig "csak" az a 60 analóg csatorna.
SD boxból csak használtat fognak adni és megvan az esélye, hogy ilyen szutyok készüléket adnak, amit már lelakott az előző igénytelen előfizető.szerk.: Egyébként szerintem ez már itt elég erősen off volt, úgyhogy majd gyere át ide.
[ Szerkesztve ]
-
Varszegig
veterán
Megnézheted magad is as Asus oldalán, fent van a demo. Nekem évekig draytek routereim voltak (munka miatt), de a digi net miatt ejtettem őket. (Max 600 Mbitet tud az egy hw-natos routerük 2016-ban ). Szóval akkor lett az a felállás, hogy a család használja az asus-t, és nekem maradt a régebbi draytek a munka miatt (ipsec alagút létrehozása). Lényeg, hogy nálam elég magasról indult a mérce, de meg kell mondjam, semmi gond nincs az asus felületével, sőt helyenként logikusabb, mint a draytek.
-
adika4444
addikt
Hali!
Nekem is wi-fi nélkülit ígértek. Aztán még sem az lett. Úgyhogy érdemes az ígértek ellentétével számolni
(#41275) DonMaster:
A v2 és v3 között csak fw különbség van, de fel lehet a v2-t v3-má flashelni szóval ez annyira ne legyen akadályozó tényező
Használtan 6-8k körül szoktam látni v2-ket, az már egészen jó ár érte...
(#41276) hemaka:
Direktben próbáld meg. Egyébként a 841 az már csak ilyen, nekem az 543g és a 842N is túlélte... Sztem kicsit megbízhatatlanabb mint a többi TP-LINK.
(#41278) Multibit:
Több benne az opció az igaz, tehát könnyebb benne elveszni de annyira nem ördöngősség a felülete.
Igaz én is TP párti vagyok.üdv, adika4444
-
Flashget
félisten
Nem figyeltem milyen környezetben laksz.
Ha panel/társasház egy mezei appal könnyen láthatóvá válik milyen sokan lógnak 2,4GHz-en, miután minden szolgáltató ilyen eszközöket ad + a saját routerek többsége is ezt a frekit használja ergo telítődött a környezeted vele ami visszaüthet a wifinél.
Ha családiház akkor nincs szükséged rá.Arra írtam, ha már routert kell venned, akkor célszerű ipv6 tudásút és ha wifi szempont alapján zsúfolt környezetben laksz akkor 5GHz tudással is bírót.
V1 stabilan a 100-as nettel tette a dolgát 200-hoz már gyenge.Realme GT Master Edition
-
DonMaster
addikt
kábelen , és ha késöbb váltasz 1000-resre akkor jobb a v3-mas ,
wifin ezen termeészetesen kevesekk,
a netsebesség meg attol függ mennyi gépetek van ami 1 idöben loghatrata
mert 1-2tö elmegy 200-al de ha van 4-5 akkor már az 500 jobb vagy 1000-res
persze 4-5 alat mobilok tab, laptop asztali stb .-t értek.
de késöbiekre nézve jobb befektetni 1 routerbe ,
5ghz kishatotás nagy sebesség bár vevö is kell hozzá hogy a nagy sebesség kileygen használva jol.
tehát ezt tetudod hogy szükséges lesz-e
késöbiekre nlézve lehet jobban meg éri egy ac-s routerbe fektetni persze akkro iylen 20e< -et
de ha csak alap használat-ra és kábelen futnának a gépek akkor elég egy v3-mas tplink is.
asus-bol meg nem csak nagyon bonyolult programozásuak vannak, bár én tplink párti vagyok.
de legjobb ha eldöntöd hogy mennyi az anyni sávszél amiben gondolkozol és a milyen routert vegyek topicban felsteszed a kérdést hogy ehez a sávszélhez digis-hez és enyni pc/laptop mobil ezsközhöz és ebben az árkategoriában ami kb 13-20e közöt ez a legkisebb olcsobb kat szerintem ami ér is valamit, hogy mit javasolnak ajánlanak.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Flashget
félisten
V1-hez max. 100-as csomagot rendelj azt simán viszi minden gond nélkül gyári fw-vel fagyás nélkül.
ha 200 vagy nagyobb csomagot akarnál akkor viszont kelleni fog a V3-as. Azért ne a V2, mert az még nem tudja az ipv6-ot a V3 igen minden másban egyformák.
Vagy ha kell az 5GHz-es wifi akkor ne 1043-ban gondolkodj.Realme GT Master Edition
-
koliz1
tag
Szia
Egy ilyet kaptam ZXHN F668 PON ONT */Érd családi ház/, mint router funkciónál, bejön egy optikai kábel a cuccig onnan van telefon és kábel tv is az analóg tv adás szörnyű, a telefont 3 nap múlva kapcsolták be.
http://enterprise.zte.com.cn/en/products/network_lnfrastructure/broadband_access/xpon_olt/201401/t20140109_416588.html
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Szia!
Az hogy mit kapsz, véletlenszerű. De átrakatható bridged módba, és akkor a saját eszközöd kapja a külső IP-t (én azt javaslom hogy ha routeren nem kell a DNS akkor inkább hagyd az ONT kütyüt router módban, mert akkor router kevesebb terhelést kap, dmz meg nyitható felé (igaz nem ilyen néven, hanem 1-65535 port tartomány).
Előfordul, hogy privát IP-re raknak 100-zal kezdődik (ha a wan oldali IP routeres ont esetén vagy sima esetén a routeredben 100-zal indul akkor belső ip, hálózati dolgaidat kívülről nem éred el, torrentben csak passzív lehetsz).
Szerintem a 200/100 vagy 500/200 bőven elég, lefelé elég az a 200 is, a feltöltést kell átgondolni (vpn vagy más házi szerver, de vedd figyelembe hogy például google Drive-ra az adatok felfelé 5-6 MBps-nél gyorsabban nem mennek. Lefelé a 200-at kihajtja.)
Bekötés utáni 1 vagy 2 évre kérhető a hűség. Bármelyik lejár, nem köthető újra (persze be lehet őket fenyíteni, de az ő listaáruk a konkurencia hasonló tudású kedvezményes ára) de szerintem nem éri meg újrakötni.
Az hogy mit kapsz nagyon random. Sima ONT, vagy routeres.
Padlást inkább kihagynám a helyedben, nem szeretik ott a kütyük a hőváltozást.
A Milyen routert topikban tudnak segíteni, de a DIGI legkisebb csomagjához is már ajánlott egy min. TP1043NDv2/v3.üdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest