Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• keresztg

csendes tag

válasz Geth #110301 üzenetére

A fő jelenség az volt, hogy a Win10-es gépről a web.telegram.org (meglévő session, nem volt login page) addig homokórázott, míg át nem ment az IPv4-es címre a böngésző. Utána már működött.

Hetente ugyebár a DIGI újracsatlakoztat a PPPoE-n, és olyankor új IPv6 címet kap az ügyfél. Volt hogy nem volt semmi gond az IPv6-tal, és volt hogy előjött a fenti jelenség.

Olyankor egyébként a Youtube, GMail, Yahoo Mail is hajlamos volt a böngészőben homokórázni, majd átmászni IPv4-re.

Aztán valamikor már harmadik hete nem ment, és elkezdtem kísérletezni. Az MTU explicit állítása előtt ping-eltem a telegram-ot különböző méretű csomagokkal. Ott bukott ki, hogy bizonyos méret fölött egyszerűen elvész a csomag. Amint beállítottam a kipróbált MTU-ra a Win10-et, elkezdett IPv6-on is működni a web.telegram.org.
    Próbáltam ICMPv6 Packet Too Big csomagokra is vadászni wiresharkban, de nyomuk sem volt. Pedig az IPv6 tűzfal nyitva van minden ICMPv6 csomagnak (mondjuk rate limittel, de az 20/sec)

Olyan érzésem van, mintha a DIGI IPv6-os címtartományainak egyes részei nem ugyanúgy lennének routeolva és/vagy tűzfalazva, de amióta levettem 1300-ra az MTU-t, nem volt gondom...

Új hozzászólás Aktív témák