- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
M@Db0Y
senior tag
A router alján vagy a dobozon szokott lenni egy default SSID és jelszó. Persze ezt ajánlott megváltoztatni.
Direktbe vagy kötve a huawei eszköre? Ha van utána saját routered akkor lehet, hogy azért nem éred el. Kapcsold be a wifit , ha rá tudsz csatlakozni akkor azon keresztül el kéne érned a 100.1-et is.
-
Bennyboy
őstag
frissen bekötött routernél érdemes bármit állítgatni vagy ha minden működik akkor inkább ne piszkáljam?
-
Daweeeeet
csendes tag
Csak ki és bekapcsoltam. Eszembe se jutott a reset.Mindjárt ki is próbálom.
-
DCT3
csendes tag
Sziasztok!
Mit lehet csinálni, ha egy Huawei GPON HG8247H-t nem lehet elérni a 192.168.100.1 címen? 2015 nyarán lett telepítve, eddig nem is foglalkoztam vele, de most nem jönne rosszul, ha be lehetne kapcsolni a Wi-Fi-t rajta.
Köszönöm szépen előre is!
-
-
Daweeeeet
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek miért lassult be az internetem?
Diginet 1000-re fizettem elő kb 1 éve. Eddig nem volt vele semmi gondom, hozta a garantált 300 megabit/sec sávszélességet.A napokban viszont feltünt (főként torrentezésnél) hogy 10 megabyte/sec-nél tovább nem nagyon megy.Na most nekem arouteren keresztül jön kábelen az internet.Többször is újra lett indítva a router de a letöltési sebesség még mindig 10 megabyte/sec körül mozog.Független attól, hogy mennyi seeder vagy leecher van azt a 30 megabyte/sec letöltési sebességet eddig hozta mindig.Mondom eddig egyszer sem volt vele probléma.Diginek már bejelentettem a hibát, küldtem is több internet sebesség tesztet, az is igazolta, hogy 100 megabit felé nem megy. Annyit reagáltak rá, hogy ellenőrizzem az eszközeimet, mert lehet hogy nem felelnek meg a követelményeknek.CaT5e kábel stimmel, procira annyit írtak hogy i7-es 4 magos vagy ezzel egyenértékű.Nekem Amd fx 8120 eight core van szóval elvileg ez is stimmel .Ram-ra 4gb-ot írtak, nekem 8gb van ez is jó.Gigabites hálózati kártya kell, az is stimmel. Nyilvánvalóan mielött bekötötték leellenőriztük, mivel már lassan 7 éves a gépem nem emlékeztem pontosan milyen hálózati kártya van benne.Minimum windows 7, nekem win7 ultimate van, az is passzol. Na most tárolóra ssd-t írtak.Nekem 1TB westerndigital caviar blue sata3 64mb cache 7200 rpm van. Most akkor a merevlemez miatt nem tudja kihasználni a gépem az 1000-es netet. Eddig miért működött rendesen?
-
Benőke
őstag
válasz
herdsman12 #64836 üzenetére
Nálam a ZTE eszközök mindig anomáliákat csinálnak.
A digi jelszót felejtette el mintha reseteltem volna de amúgy minden beállítás maradt.
Fél óra telefonos zenehallgatás után jöttem rá hogy a bekötési papíron mintha láttam volna felhasználónevet és jelszót. Azzal megint megy...Nekem függőlegesen van felszerelve de gondolom ez nem oszt nem szoroz
Ez a wifi hogy minden ki és bekapcsolásnál ha akarom ha nem mindig bekapcsol...
Menüből meg nem lehet kikapcsolni fixen...Nem akkora dolog ez hogy ne lehessen megcsinálni.
Na de ez ZTE...No de bridge módban nem lesz baj a wifivel fixen ki lesz kapcsolva... Remélem.
-
herdsman12
őstag
válasz
Benőke #64835 üzenetére
Nálunk több mint három hónapja működik hibátlanul, oda-vissza router-bridge mód állítással. WiFi-t rendszeresen kikapcsolom, viszont a routert azt nem.
Nem olvasok itt hasonló panaszokat, így az lehet, hogy valóban rossz F660 van nálad.
Azt a WiFi ki-bekapcs, jelszó felejtést könnyű reprodukálni, bejelented, megnézi a szerelő és kicseréli. -
Benőke
őstag
válasz
herdsman12 #64825 üzenetére
Szuper ez a wifi gomb. Elfelejtette a felhasználó nevet és a jelszót is egyben.
Igazán fos ez a zte...
Monjuk legalább tartják a szintet mert bármilyen eszközük akadt a kezembe az egy kalap sz@r volt, ez most sincsen másképpen...
Na és persze minden ki és bekapcsolás után újra lesz wifi... Tragédia ez az egész működése. Hogy a huaweivel semmilyen gond nincsen... -
Bennyboy
őstag
tegnap jött a szerelő és kicserélte a modemet meg megcsinálta a másik szobában a tv-t is mert rossz volt a vétel. Bár én nem voltam otthon de nagyon kedves és gyors volt. Köszi innen is.
Ma tesztelem ha hazaérek.
-
4Grider
nagyúr
A törvény betűjénél maradva:
127. § (6): A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél. -
-
iMaverick
addikt
Az hogy Te hogy értelmezed a törvényt, az igazából teljesen mindegy is. Attól még ezek a "játékszabályok", be kell ezeket tartani.
Én biztosan nem írtam olyat, hogy törvényileg leszabályozták: a szolgáltató nem emelheti a díjakat. Ilyen természetesen (kapitalizmus van!) nem létezhet, csődbe is mennének a szolgáltatók.
Amire próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ha ez meg akarja lépni a szolgáltató, Te, mint előfizető ezt nem vagy köteles ELFOGADNI, mindenféle büntetés nélkül (kötbér) kifarolhatsz a köztetek korábban létrejött szerződésből. EZT biztosítja (többek között) a törvény.
"ELŐZETES ÉRTESÍTÉS
Az előfizetőket az általános szerződési feltételekben bekövetkező változásokról 30 nappal a módosítás hatálybalépése előtt értesíteni kell. Az előzetes értesítési kötelezettség nagyon fontos követelmény a szolgáltatóval szemben, mert így az előfizetőnek elegendő ideje van arra, hogy átgondolja, továbbra is megéri-e számára a szolgáltatás igénybevétele.FELMONDÁS AZONNALI HATÁLLYAL
A szolgáltató egyoldalú szerződésmódosítása esetén az előfizető élhet a szerződés felmondásának lehetőségével, mégpedig azonnali hatállyal az értesítést követő 8 napon belül. Ha a szerződésmódosítás hátrányos rendelkezéseket tartalmaz a fogyasztó számára, az értesítéstől számított 15 napon belül mondhatja fel szerződését."szerk: az megint más kérdés, hogy főleg ha nincs más értelmes alternatíva, akkor úgyis lenyeli az ember a békát és köhögi az emelt tarifát.
Értem én, amire célozgatsz ezzel a bérek reál értéke akkor és most dologgal. Annó amikor bejött a Datanet-es ADSL 386Kbps-kel (!), azért fizettünk valami 7-8eFt-ot. Most meg a "gigás" Digiért 2250Ft-ot. Közben meg a fizuk azért emelkedtek...
-
mpo
veterán
válasz
iMaverick #64822 üzenetére
Ahogy én értelmezem a törvényt már sokszor leírtam, nem ismétlem meg századszor.
Olyanokat írtok, ami nincs a törvényben.
Az előző hsz-ben arra próbáltam rávilágítani az adatokkal, hogy mi tekinthető drágulásnak és a keresetekhez képest mit kaptam akkor és mit kapok most, egyesek meg azon problémáznak, ha lejár a hűség és újat köt valaki, akkor Diginet 500 esetén havi 400 Ft-tal többet fizet éves viszonylatban, mert más lett a kedvezmény konstrukció.
Szeretné élete végéig azt fizetni, amire két évre szerződött.
Ha így lesz, akkor a DIGI jogászait is ki kell cserélni. Mindig mondtam, a jog nem tudomány.
A matematika az igen, mert 2+2=4, már elég régóta.
---------
Az ügyvédtanonc a tárgyalás után fölhívja a főnökét.
- Főnök, győzött az igazság.
- Megfellebbezzük. -
TeeJay
félisten
már idehaza is Huawei HG8121H V2 ONT-t adnak?
vajon a V2 mivel tud többet?
-
Benőke
őstag
Sziasztok.
Egy ideje Trékomról digire váltottam.
Eddig minden megy de a wifi -vel nem vagyok megelégedve.
Azt hozza amit az eszköz tud de annál azért többet szeretnék.Gondoltam kikapcsolom a kütyün a wifi -t aztán kész.
ZTE ZXHN F660 RV1
NA most azt leszámítva hogy igen fapados és alap beállításokat ismer csak a rendszer, jól működik.
Bár azt káoszosan mutatja ki kapcsolódik a hálózathoz szerinte.
A wifi kikapcsolás opció mint olyan az szürkeMit lehet ezzel így kezdeni?
Csak akkor tudom kikapcsolni a wifi -t ha bridge módba kérem a kis ZTE -t? -
törölt tag
válasz
A_ScHuLcZ #64820 üzenetére
"Tökmindegy" a másik oldal ... bár lehet, hogy ott a hiba pl. 100-as port, vagy kábelhiba.
Amennyiben egy a kábelvégre dugott számítógépen a Windows - merthogy fizikai kapcsolat ellenőrzése szempontjából pont úgy működik, mint egy kábel teszter - 100-as kapcsolatot mutat, az akkor 100-as és kész. Már csak azt kell megkeresni, hogy mi miatt az, merthogy Gigabitesnek kellene lennie.
Ehhez viszont már kell a szolgáltató, mert lehet hogy tényleg a lépcsőházi doboznál van a gond.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
#29810560 #64805 üzenetére
Lehet, de nem tudom ellenőrizni, a másik vége a lakáson kívül található.
Úgy érzem félreérthető voltam, NEM az újrakrimpelés után jelentkezett a probléma.
Előző posztban leírtam, hogy a routeren és switchen kívül 3 PC-vel is ellenőriztem.
TeeJay: Van tesztelőm, de mint fentebb is írtam, a kábel másik vége a lakáson kívül van, így a tesztelés részemről nem lehetséges. Sokkal szebb megoldás lett volna a Digi részéről, ha anno egy fali csatlakozót raknak fel, nem pedig csak belógatják a kábelt.
És mint fentebb írtam, a hiba nem lehet a krimpelés következménye, mert időben megelőzte. (+ csukott szemmel is szebben megcsinálom, nagyon gány munkának tűnt)Nem a 2500Ft-ról van szó, hiszen ez aprópénz, hanem az elvekről!
Mindegy, bejelentem, meglátom mi lesz.
-
törölt tag
válasz
MakkMarc #64815 üzenetére
"Ha Bridge módban lesz,akkor úgy fog működni, mint egy sima modem?"
Igen. BRIDGE módban a szolgáltatói eszköz transzparens. (Az adatforgalom oda/vissza "csak átfolyik" rajta.)
"Más megoldás nincs, megint ügyfélszolgálat?"
Igen, mert csak a szolgáltató tudja átállítani BRIDGE módba. Ettől kezdve a routereden kell a PPPoE-t ill. minden egyebet beállítani. (Az átállításról SMS-ben értesítést kapsz. ... elvileg.)
-
törölt tag
válasz
Bennyboy #64814 üzenetére
FTTH esetén mindenképpen kapsz egy szolgáltatói ONT-t.
Routert ráérsz akkor is venni, de előre is vehetsz egyet. Nincs jelentősége, mert optikai uplinkkel rendelkezőt úgysem érdemes venni. A jelenlegi SOHO Gigabites Ethernet uplinkkel rendelkező, Gigabites LAN portokkal rendelkező, lehetőleg AC WiFi routerek között érdemes nézelődni.
-
MakkMarc
csendes tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni, hogy miként tudnék portot nyitni egy digis ZTE + MI 3G routeren. Eddig UPC volt és gond nélkül ment minden, most bekonfigoltam a ZTE portforwarding részt + a Mi 3G-t is, de mindig zárt portot ír. Már kértem publikus ip-t is, de az sem segített...
Ilyen esetben úgy kell átirányítani, hogy a ZTE pf a MI 3G router IP-re mutasson és onnan a gép ip-re? Előre is köszönöm.
-
mpo
veterán
válasz
iMaverick #64804 üzenetére
Most nem azért, de nem pont az a lényeg, hogy a törvény arra kötelezi őket, hogy egyoldalúan nem emelhet árat?
Másokra is ki kellene terjeszteni a törvényt, hogy nem emelhetnek árat.
1971-75 között Bp-en tanultam, akkor 1 Ft volt a villamosjegy (és a lángos is), 1,20 Ft a buszjegy, most 300 Ft.
De ez csak egy példa volt.
-------------
A mostani (FTTB) DIGINET 500 csomagom 7812,5-szer gyorsabb, mint a 2002-ben használt Kajak csomag.Havi bruttó átlagkereset (adatok innen):
[link]
2002-ben 122 482 Ft
2017-ben 297 017 FtInternet (adatok innen):
[link]2002.
Datanet Kajak csomag 64 kilobit/s
50 óra, kedvezményes időszakkal együtt 594 óra
3500 Ft/hó2018.
(adatok innen):
[link]
FTTB hűség nélküli ár
100 Mbit/s 2225 Ft
500 Mbit/s 2580 Ft
1000 Mbit/s 2935 FtFTTH hűség nélküli ár
1000 Mbit/s 2225 Ft95-ös benzin
2002. júliusában 216,90 Ft
Mai napon kettő forinttal csökkenti a MOL a 95-ös benzin árát, így az átlagos literenkénti benzinár 398 Ft.
[link] -
Bennyboy
őstag
hozzám ma jön szerelő, h megnézze a routert (vmi ősi ZTE). Kb 1-2 hetente ha nem resetelem akkor teljesen használhatatlan a net. Utána kb fél óra amire visszajön. Az a baj, h most pont működik és ha megnézi nem hiszem, h fog hibát találni, így remélem nem kell a 2500Ft-ot kifizetnem a kiszállásért. Érdekes mert amikor telefonon hívtak azt mondták cserélik a routert de amikor a szerelő hívott ő meg azt mondta megnézik, h jó-e.
-
törölt tag
válasz
A_ScHuLcZ #64802 üzenetére
"Még újra is krimpeltem, de semmi változás."
... és lehet, hogy rosszul csináltad. Így mivel sanszos, hogy minimum egy ér nem érintkezik jól, automatikusan 100 Mbit/s-es lesz a kapcsolat a lépcsőházi switch-el.
Router nélkül kellene ellenőrizni a kábelt/kapcsolatot/sebességet. (A bejövő Ethernet kábelt közvetlenül a számítógép LAN portjába csatlakoztatva és PPPoE-el kapcsolódva. A Windows a LAN kapcsolatnál jelzi, hogy Gigabites a kapcsolat vagy sem.)
-
iMaverick
addikt
válasz
szabogabor10 #64795 üzenetére
Most nem azért, de nem pont az a lényeg, hogy a törvény arra kötelezi őket, hogy egyoldalúan nem emelhet árat? Tehát megküldi levélben/email-ben, hogy módosulnak az árak, az előfizető meg ezt nem köteles elfogadni, hanem mindenféle további "bünti" (a hűségszerződés miatt) nélkül teheti ezt meg.
Vagy nem szól semmit és akkor fizeti az emelt árat.
-
TeeJay
félisten
válasz
A_ScHuLcZ #64802 üzenetére
aztán ha újra krimpelted a másik végére hogy tudták tenni tesztelőt hogy mind a 8ér faszántosan érintkezik-e?
tudod mikor behúztak hozzám 20méter kábelt a 3.-on lévő ONT-től akkor felrakott rá egy csatlakozót majd a tesztelő egyik felét
utána a kábel másik végére csatlakozó a lakásban és oda a másik tesztelő és mikor mind a 8 pötty felvillan akkor fasza a kábel
ha te csak újra krimpeled egyik végét simán lehet gáz
amúgy meg 2500-at ki tudsz csengetni hogy átnézzék mi a szitu -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Mit tudok kezdeni, ha az ügyfélszolgálat hülyének néz?
500-as netünk van, és hozza is ezt a sebességet, direkt olyan routert vásároltam, ami alkalmas a gyorsabb netekhez is (MikroTik hEx). Az elmúlt napokban probléma volt az eszközzel, emiatt egy régi ASUS-t (RT-16) üzemeltem be a helyére átmeneti jelleggel. Ettől nem vártam csodákat, hiszen a proci gyenge, és a wan port is 100mbit-es.
Azonban miután visszakerült a MikroTik, a link továbbra is 100mbittel áll össze, bármit csinálok. 3 PC-vel és értelmes hálózati eszközzel is teszteltem a MikroTik-en kívül, gigás sebességgel nem jön fel a link.Switch#
Sep 18 21:01:50.390: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up
Sep 18 21:01:51.390: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up
Switch#sh int g0/1
GigabitEthernet0/1 is up, line protocol is up (connected)
Hardware is Gigabit Ethernet, address is 00a3.d152.6901 (bia 00a3.d152.6901)
MTU 1522 bytes, BW 100000 Kbit/sec, DLY 100 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation ARPA, loopback not set
Keepalive set (10 sec)
Full-duplex, 100Mb/s, media type is 10/100/1000BaseTX
input flow-control is off, output flow-control is unsupported
ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00
Last input never, output 00:00:00, output hang never
Last clearing of "show interface" counters never
Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0
Queueing strategy: fifo
Output queue: 0/40 (size/max)
5 minute input rate 2000 bits/sec, 4 packets/sec
5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
15758 packets input, 1024199 bytes, 0 no buffer
Received 15743 broadcasts (311 multicasts)
0 runts, 0 giants, 0 throttles
0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored
0 watchdog, 311 multicast, 0 pause input
0 input packets with dribble condition detected
1039 packets output, 86172 bytes, 0 underruns
0 output errors, 0 collisions, 1 interface resets
0 unknown protocol drops
0 babbles, 0 late collision, 0 deferred
0 lost carrier, 0 no carrier, 0 pause output
0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out
Switch#conf t
Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z.
Switch(config)#int g0/1
Switch(config-if)#speed 1000
Sep 18 21:02:28.991: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down
Sep 18 21:02:29.992: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down
Switch(config-if)#shut
Switch(config-if)#no shut
Switch(config-if)#
Sep 18 21:02:41.148: %LINK-5-CHANGED: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to administratively down
Sep 18 21:02:43.766: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down
Switch(config-if)#speed auto
Switch(config-if)#
Sep 18 21:03:14.590: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up
Sep 18 21:03:15.590: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface GigabitEthernet0/1, changed state to upÁllítják, hogy nálam van a hiba, pedig tudom, hogy nem. Közvetlenül a panel központi switchre csatlakozunk, nincs aktív eszközük a lakásban. A kábel ép, sérülés, törés nem látható rajta, nem is volt piszkálva mostanában. Még újra is krimpeltem, de semmi változás.
Leírták, hogy amennyiben nálam van a hiba, kiszállási díjat fognak felszámolni.
Tartok tőle, hogy kijavítják a hibát, majd becsönget a szerelő, hogy jött tesztelni...
Hogy a jelenlegi témához is hozzászóljak: az utóbbi napokban rengeteg szakadásunk volt, de nem tudom, hogy az ASUS, vagy a net gyengélkedett.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest