-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap a 100-as netet átkötötték 1000-re, már akkor nem stimmelt a sebesség, de a szerelők mondták, hogy várjak másnapig. A csoda nem történt meg, sőt, lassabb, mint korábban a 100-as netem.
TP-Link WDR3600 routerem van, 2 gépen próbáltam:
i5 4690 - 8GB RAM - SSD
i5 8250U - 16GB RAM - NVME SSD
Kábelen és WiFi-n kb ugyanez a sebesség:Illetve most találtam rá a Digi oldalán, hogy van 30% kedvezmény routerekre az Euronics üzletekben, ez az akció továbbra is él? Semmilyen kódot nem kaptam.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz tamas.nick #64402 üzenetére
Router nélkül is próbáld ki.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
villamkez22
újonc
VIGYÁZAT! A DIGI "berheli" a hálózatát. A ZTE "modem" utáni routeren a PPPoE helyett az autómatikus IP cim lekérést kell állítani.(pld.ASUSon) Kérdésedre , hogy miért döglött meg a NET az ügyf-szolgon még a PPPoE-t erőltetik!
Közvetlenül a ZTE-re kapcsolodva a w10-en rögtön ott a net, tehát sem mükszik a PPPoE.(aztán ha kész lesznek talán visszaállitják a PPPoE-t user/psw párossal)
-
saelin
veterán
válasz villamkez22 #64407 üzenetére
És ezt egy publikus fórumon kell megtudni? Napok óta nézem a digi weboldalát és semmi közlemény nincs kint erről. Tegnap ugyan jó volt végig a net (legalábbis amikor használtam), de az előtte lévő napokról ez nem mondható el.
Csütörtökön felhívtam az ügyfsz-ot és ott sem említették. Support téren azért van még hova fejlődni úgy látom..."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
MadMancs
veterán
De csak azért mert a PPPOE tárcsázást a ZTE végzi, persze hogy az utána lévő bármely eszköz már dynamic IP. Ugyanazon user/pass párossal nem tudsz 2x tárcsázni egyidőben.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
nfsu17
veterán
A ZTE "modem" utáni routeren a PPPoE helyett az autómatikus IP cim lekérést kell állítani.(pld.ASUSon)
igen, ha a "modem=ZTE" router módban van, azaz utána nem is kellene másik eszköz és úgy is lenne net.
Közvetlenül a ZTE-re kapcsolodva a w10-en rögtön ott a net, tehát sem mükszik a PPPoE.
ez is bizonyítja, hogy router üzemmódban van a ZTE-d
De most ezzel mit akarsz mondani?
Hogy neked elállították (véletlenül?) a ZTE-d router módba? Te meg modem módban akarod használni? -
Jarod1
addikt
válasz tamas.nick #64402 üzenetére
Gigabites lancsatit van a gépeden?
-
törölt tag
Szerintem csak két dologra kell vigyázni.
1. Nehogy valaki elolvassa a hozzászólásodat.
2. Olvasgass szakkönyveket ill. érdeklődj, ha nem értesz valamihez, pláne ne egy szakmai fórumon adj tanácsot.
Az ügyfélszolgálat pedig nem "erőlteti" a PPPoE kapcsolatot - ahogy írod - hanem a DIGI Internet kapcsolata egész egyszerűen arra alapul.
Szóval nézz utána a ZTE üzemmódjainak (ROUTER ill. BRIDGE) és az azokból következő beállításoknak!
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Hali!
Ha ez egyik napról a másikra változott meg, az necces.
Ugyanis továbbra is PPPoE van a szolgáltatónál.
Milyen IP-címet kapsz dinamikusan?
Ha 192.168.xxx.xxx, akkor router módba került a ZTE, vagyis az végzi a bejelentkezést.
Ha viszont továbbra is modem módban van, és a DIGI-nél megszokott 188.143 vagy más DIGI-s IP-t kapsz, az egy érdekes helyzet. De szerintem csak router módba került az eszközöd...üdv, adika4444
-
Röhej ez a digis net. Nekem egyik eszközöm se tud rajta többet ~350/220-nál, a szerelő 3.gen? I5 laptopján meg 910megabit... Ryzen 5 2500u, friss Win10 64bit is 350megabitet megy... Ez már tényleg vicces.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
-
adika4444
addikt
válasz Victoryus #64422 üzenetére
Hali!
Az utóbbi időben ez nekem kb. csúcssebesség Windows-zal:
775 / 212
HP Elitebook 8470P I7-3520M 4 gB ram és SSDLinuxon speedtest-cli általában 900 körül lefelé, 180-200 körül felfelé...
Bennelehet a Speedtest szerver terheltsége, de olykor lemegy 200/40-re is. Gigás FTTH. Amire használom így is működik, meg ha letöltök az is megy rendben, de elég szépen ingadozik azért a sebesség időnként...üdv, adika4444
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Mostanában gyakran előfordul, hogy sávszélesség igényesebb tevékenységeknél pl 4k videó lejátszása vagy torrent töltés, többször is teljesen megszakad a net pár másodpercre majd visszaáll. Egy 15 perces 4k videónál legalább 3 megakadás történik. Torrent letöltésnél szintén. 1 hónapja van bekötve 1000-res FTTB net és csak az utóbbi 1 hétben történik ilyen. Sima böngészéskor, vagy csak FHD videó nézése közben nincs szakadás. Speedtest hozza az elvártat, router: asus ac 66u b1. Diginél van valami vagy nálam lehet a hiba?[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Victoryus #64422 üzenetére
pedig a speedtest alkalmazás win10 alatt jól mér lefelé mivel nem böngészőt használ
nálad lesz a gond amúgy mert nekem meg van 2darab i7-4790K procis PC-m 2 laptopom
egyikben i5-2540M proci másikban i3-380M és az i3-on kívül a többi simán kiméri a gigás netet router után
az i3 olyan 700-800megabitnél kifekszikszóval a net továbbra is jó csak nálad valami nem frankó
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
CirrMee
addikt
válasz Button #64420 üzenetére
Hagyd(hagyjátok) ezt az app buzulást. Egyik gépen jól mér, másikon nem. Nekünk az összes itthoni gépünkön alámér rendesen (FF alatt meg pont jó), képeket is posztoltam korábban.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
őstag
válasz CirrMee #64429 üzenetére
Biztos megvan az oka. Mindenesetre nálam is elég egyértelműen az app a legjobb. Mérés közben is látszik, hogy sokkal jobban kipörgeti a sávszélt, mint a böngészős verzió. (Meg hát a logika is azt diktálja, hogy egy "natív" app jobb, mint egy böngészős "alkalmazás".)
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
nfsu17
veterán
ezen én még mérni sem tudok
Latency Test Error
Could not connect to the test server. A firewall could be blocking the connection or the server might be having some issues. Please try again later.
ellenben speedtesten gond nélkül.
nem értem nálatok mi van, win10, új gépek, az enyémhez képest minimum fele idősek és 2x erősebbek.
valami nem kerek a win10-el, nem? nem próbáljátok ki 7-essel?
4GB RAM
AMD Phenom II X4 955 (8! éves) - alapon, nincs húzva
ssd nincs
egy sima alaplapi LAN
régi CAT5E kábel
Firefox 56.0.2 (nem is legújabb)
win7 -
mpo
veterán
válasz nfsu17 #64432 üzenetére
valami nem kerek a win10-el, nem? nem próbáljátok ki 7-essel?
Most ezt viccnek szántad?
Naprakész Win 10 x64 és FF 62.0 (64 bites). Annyit mér, mint a Speedtest app.
Menjek vissza Win 7-re, hogy ne tudjak mérni?
Regisztráltam, így másoknál is mértem LAN-on és WIFI-n is.
Most mértem: 546,8 és 213,7
App: 502,29 és 231,60[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Button
aktív tag
válasz CirrMee #64427 üzenetére
nekem aztán tök8 ki mivel mér
nálam így működik, másik helyen is így (nekem!)
mérési jegyzőkönyveket csinálhatnék, de pont nem érdekel ki hiszi el, nyilván nem írnám ide ha hazugság lenne és nem ezt tapasztalom
ha akarja kipróbálja az illető, ha nem akarja akkor meg nem
esetleg 2 perc alatt megnyugtatná magát
egy biztos, nem a digi netjével van gond, az esetek nagy részében oprendszeren, böngészőn vagy éppen az appon múlik.. nameg a hardveren -
El Gringo
senior tag
válasz CirrMee #64427 üzenetére
nálam egy ideje el se indul az app. A Speedtest feliratnál lefagy
Xeon e5420-szal is kiméri ez is a gigást, mint megtudtam, köszönet a jó routernek. tehát szar géppel is lehet mérni (de csak mérés/teszt céljából), ha van mögötte jó router, ezt se felejtsétek mindig, persze attól még nem lesz használható a gépen az a sebesség élőben, ahhoz a régi fos nem elég. De tesztnek jó, hogy a vonal mit tud.ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
válasz TeeJay #64426 üzenetére
Hát, azért tényleg vicces, hogy 6 féle konfiggal sincs a közelében se a sebesség. Win7, Win10, Ubuntu
2 laptop, 1 pc. Mind erősebb, újabb mint a szerelő gépe volt. Külön speedtest alkalmazás is csak 340/240-et mér, böngésző kicsit kevesebbet.
Erre mondom, hogy vicc az egész.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
iMaverick
addikt
Úgy látom megint sávszélesség nap van. Akkor én is "beszállok".
Ugye van az erzsébeti Digi előfizetésem, oda is vettem egy használt masinát (HP 8300 SFF, Intel G620, 4GB ram, Win10, FF). Ennyit bír a gigás netből:
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
TeeJay
félisten
válasz Victoryus #64438 üzenetére
A szerelő routeren keresztül mért vagy ő direktbe kötötte a lan-t és pppoe-t indított a gépen? Nem lehet hogy a routered nem bírja?
Mint írtam nekem a laptop i5-2540M procis és speedtest alkalmazásban simán méri a 940-et Win10 alatt
A nagy PC meg i7-4790K-s az böngészőben is tudja de ott is alkalmazásban szoktam mérni.Szélessáv oldal meg gondolom gyenge szerveren lóg... 10 gigás kellett volna mérésre de akkor nem lehet annyi pénzt lenyúlni
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
DSPx
tag
Szelessav.net, felejtős..
Huawei P10
-
DSPx
tag
Én egy dolgot furcsállok, ha speedtest.net-en mérek vagy digi.hu sebességmérőjén, akkor kevesebb a sávszél. DE, viszont ha egy másik oldalon, custom speedtesten, akkor sok esetben jön a 900..
[link]
Digi Kft-t kiválasztva itt jön a 900, digi.hu-s oldalon NEM, pedig egy az egyben ugyanaz.
Jó-jó, Telekomos nettel.. De attól még szerintem ez máshol is igaz, nem tudom mi a függvénye továbbra sem.[ Szerkesztve ]
Huawei P10
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest