- Linux kezdőknek
- Debian GNU/Linux
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
őstag
40 perce keresi a csatornákat, eddig 37 digit talált..
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
-
-
hcs57
őstag
A legujabb fw van rajta.. magam sem értettem ezt a lassú keresést. Az EPG is csak az elején mutatott jó időt, mire végig néztem a csatornákat már egy órával többet mutat.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
vivaldee
csendes tag
Koszonom a segitsegedet es egyben ismet egy kerdessel fordulok hozzad
Mivel a kozeljovoben TV-t is kene vasarolnom,erdekelne,hogy milyen arban vannak a DVB-C tuneres televiziok es meg az is,hogy box nelkul hogyan valosul meg a timeshift funkcio?
A tv-re lehet kotni USB-n a kulso egyseget amire rogziti a felvetelt? -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Én is béreltem egy TechniSat digit hd4 cx boxot. Hálóba kötöttem a PC-vel, így szépen lehet a PC-n lévő zenéket, képeket nézegetni/halgatni. Az lenne a kérdésem, hogy milyen video fájlformátumokat tud kezelni a box? A filmek a PC-n legtöbb avi-ba van de azzal nem tud mit kezdeni.
HMNote10Pro
-
sonykor
tag
Hadd kérdezzem meg, hogy a kábelen jövő digitális adások vételéhez kell a tv-ben az MPEG-4 tuner? Amelyik LCD tv-ben nincs ez meg, az csak az analóg adásokat tudja fogni?
Én eddig úgy tudtam, hogy a földi sugárzású digitális adásokhoz kell az MPEG-4 tuner.
-
-
anrab
addikt
válasz vivaldee #857 üzenetére
"erdekelne,hogy milyen arban vannak a DVB-C tuneres televiziok"
már minden méretben és árkategóriában megtalálható.
"box nelkul hogyan valosul meg a timeshift funkcio?"
nincs bennük.
"A tv-re lehet kotni USB-n a kulso egyseget amire rogziti a felvetelt?"
elég sok tv-re lehet usb-s eszközt kötni és arról lejátszani, de rögzíteni még nem lehet róluk. -
anrab
addikt
érdekes az EPG-d mivel neked javult meg magától még annak idején a frissítés előtt ha jól emlékszem. nekünk csak a frissítéssel.
ha most csinálok egy csati keresést először el van tolódva, de beáll ahogy kezdi összeszedni magát. viszont sok helyen még nincs is EPG.
biztos hogy a 69-es vagy a 70-es fw van fent? -
akicsrak
csendes tag
Sziasztok, jelentem, kőbányán minden digitális adó megjött automatikusan(67), a jelerősség "gyenge"-ről "kielégítő"-re váltott. Nincs kockásodás, minden csatorna OK. EPG még nincsen. Nem jelentettem be, valamit enélkül is dolgozhattak rajta, reggel még katasztrófa volt.
-
akicsrak
csendes tag
Nos, picit elsiettem a hozzászólásom... Itt az este, megint minden hullik szét.
Létezik, hogy a környéken több tv megy, mint délután, és ezért gyengébb a jel?
No, én holnap kihívom a szerelőket.
Remélem nálatok minden Ok.
Sziasztok -
anrab
addikt
válasz simi12345 #866 üzenetére
jó neked! az én körzetemre ez nem mondható el.
ráadásul az rtl-nél megint nem megy az autómatikus képformátum minden adásnál. pl.: hiradó
az EPG meg nincs meg mindenhol. pl.: AXN, Hallmark...
nem hiszem hogy egy csatorna ujrahangolás megoldaná, de reggel megpróbálom. vagy esetleg ezek nálad sincsenek?[ Szerkesztve ]
-
Dog 11
tag
Ma reggeli infó. - Megjelent az Euronews a 370 MHz-es digitális sávban,de műsort még nem továbbit. - A Mezzó a 794 MHz-en továbbra is akadozik időnként kimerevedik ,lefagy vagy teljesen sötét a IX kerben.Tegnap a XIX . kerületben ugyanezt észleltem.Az analóg FX pillanatnyilag nem továbbít műsort.Tegnapig ferde csikozódás volt rajta.Remélem a Digikábel rendezi a sorait.
-
hattorihanzo
aktív tag
Hát és úgy érzem, hogy itt is igaz: olcsó húsnak híg a leve.
Egyébként nemrég a kódolással próbálkoztak a digitális csatornákon, szerintem nem sokáig lesz ingyenes az analóg mellett.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz hattorihanzo #870 üzenetére
igen, mivel csak teszt jelleggel lehet fogni a digitális csatornákat ingyenesen.
szóval így terjednek a rémhírek! ha olyan mint a politika és sokan kezdik el mondogatni valószínű hogy úgy is lesz és bevezetik, megvonják, felemelik...
a multkori pár napos szuttyogás után is rendben volt minden! rögtön kétségbe vannak esve egyesek ha van egy kis molyolás. végül is érthető is valamennyire mert akármilyen savanyú az a narancs, akkor is a miénk, és nem szeretnénk elveszíteni.
vagy nem? -
bradley001
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam jó pár hozzászólást, de csak egyre jobban bele zavarodok a témába.
A következőben kérném a segítségeteket:
Van egy Sharp LCd tv-m és nem tudom, hogy tudom-e rajta fogni a digi digitális műsorát STB nélkül, vagy minden képpen kell hozzá. Jelenleg még nincs nálunk digi de már lassan ideérnek és bekötik itt is.
Itt a link a TV-ről: [link]Segítségeteket előre is köszönöm!
-
zhagyma
őstag
válasz bradley001 #875 üzenetére
A küldött linken a specifikáció szerint ( műszaki leírás / vételi rendszer ) alapján Analóg / DVB-T tuner van benne MPEG2 / MPEG4 videódekóderrel. A digitális kábeltv (DVB-C) jelet nem tudja feldolgozni, ezért a DIGI digitális sugárzását is csak STB-vel tudod fogni. Az analóg nyilván menni fog.
-
anrab
addikt
"Amig nincs kesz a kereskedelmi ajanlat es nemjonnek meg a HD belterik, addig free a dolog"
akkor kelet felől jön a vihar? na innen lehet előre informálódni egy kicsit.
de lehet hogy csak a HD lesz majd kódólva és abból is csak ami nem köz tv. a sima digitalizált pedig marad free.
csak optimistán. -
hcs57
őstag
Igen, emlékszem.. nekem jó volt, de áramtalanítottam (kikapcsoltam az elosztót) a wifi router miatt, s most nem jó.. persze a digi vételt sem rendezték két napja.
-
afro9
tag
Sziasztok, olvasgattam, milyen infók mennek itt a fórumon, és leírom az én tapasztalatomat és szeretnék segítséget is kérni.
Szóval márc 1én eltűnt pár csatorna, főleg a discovery-k. Jó, újrahangoltam, de már csak 52 digitális jött be. Azok közül is a spektrum, a discovery science el-el tünedezett. Másnapra megint a csatornák fele eltűnt. Újra állítottam automatával, már csak 41 jött be. (vagy 5ször újrakerestettem vele, kb. 15 perc alatt ment végig egyszer).
Aztán harmadnap már csak 26 csatornát talál... Meg ma is persze.
Felhívtam őket, és azt mondták, hogy ne automatán keressem, hanem kézzel állítsam be.
Az ÁSZF -ben leírt frekvenciák felén viszont vagy nincs jel, vagy olyan rossz, hogy szinte el-el tünedezik. (sample r: 6900, mod: 256QAM)
XV. ker.Ja és eddig (február végégig) kb. minden csatorna hibátlanul bejött.
És akkor a kérdés: ötlet?
Lehetséges, hogy még szórakoznak a dologgal és még nem végleges?Amúgy azt én is tapasztaltam, hogy digitálisan a minimax és boomerang-re időnként kiírja, hogy kódolt...
Amúgy LG TV -b van, DVB-C tunerrel, és mondom: eddig minden ment.
-
zhagyma
őstag
Mivel a DIGI kábelen új frekvenciákra költözött a digitális adás, ami az analóg és a digitális frekvenciák optimális jelszintjének beállítását is szükségessé teheti (rossz jelszint = rossz vétel). Ha mégsem találod a DVB-C csatornákat, akkor valószínűleg alacsony a jelszint. Szólj az ÜFSZ-nek, hogy többszöri újrahangolásra sem talál semmit a TV, eddig meg jó volt ...
[ Szerkesztve ]
-
Outlaw7
csendes tag
XIX.ker 26digi adás
hihetetlen :
sport1-2 full szar, de olyan szinten h ááá[ Szerkesztve ]
-
afro9
tag
Köszi a tanácsokat!
Szóval a helyzet az, hogy nekem a frekvenciákon:
354 MHz-5 db.;362-8;370-7;378-6; jön be, és utána semmi.Még próbálkozom, hogy a TV-t átviszem másik csatlakozóhoz, meg lehúzok minden más TV-t, de hát ez azért érdekes. Valamit ott nagyon megbuheráltak.
Outlaw7: neked is ugyan az a 26 jön be, ami nekem? (frekvenciák alapján)
Ja és még valami: 69 digitális csatorna? Én akárhányszor nézem a sima DIGI+ előfizetésben, még ha a sima és HD csatornát 2-nek veszem akkor is csak 60 csatornát számolok + 4 rádió (+2 mivel a supeone, és visatexen éjjel ugye más megy) De ez így is csak 66.
-
vivaldee
csendes tag
Lehet,hogy hulyeseget kerdezek de az en Tv-m csak Mpeg2 tunerrel rendelkezik ,es arra gondoltam veszek 1 usb sticket,ami DVB-C tunerrel bir es bedugom a tv-m usb csatlakozojaba.
Tudom,hogy ezeket szamitogepekbe terveztek de letezik ilyen megoldas LCD tv-re is? -
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Terra PC,i5-4670,8GB DDR3,120GB SSD,Win 10 Pro,számla,garancia!
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest