- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz
aranymakk #8149 üzenetére
Oké, várom a képet
Analóg vételnél ha jelerősség vagy egyéb vételi probléma van szemcsés lesz a kép, vagy szellemképes, átlós hullámok futnak de az adást tudod nézni hang is van csak zavaró, digitálisnál vagy van adás vagy nincs. Ezért fontos ellenőrizni és kizárni a kábelhibát, cseréld meg a két tévét, húzd meg az osztónál és a bejárati ajtónál lévő toldásnál az F csatlakozókat amennyire csak tudod. Esetleg analóg adásokat is keresd meg ha látsz hibát az alsó frekis adásoknál (átlós hullámok) akkor cserélni kell a kábelt. -
aranymakk
tag
válasz
kabelmania27 #8148 üzenetére
Értem amit mondasz meg is nézem, de vagy tökéletes a vétel vagy nincs. Szóval vagy 98-100% vagy nincs is jel adott frekvencián és konkrétan a középső tartomány nincs meg. 121.000 khz-en vannak, meg 770.000 khz és afelett és gyakorlatilag a közötte levő részt nem találja, és még1szer hangsúlyozom öcsémnél is ki lett próbálva ott pedig az ő tv-jén minden megy 100%-os jelminőségen és 100%-os jelerősségen, az én tv-m viszont ugyanúgy szar ott is, de minden lehetőséget kipróbálok és megnézek mert most már nagyon bosszant :S
Igen olyan ránézésre, de nem fix meglesem ha hazaértem.
-
kabelmania27
félisten
válasz
aranymakk #8142 üzenetére
Azért nem teljesen mindegy, ha nem 3x árnyékolású a koax, az alacsonyabb frekvenciákon összetudja szedni a zajt. Az sem mindegy milyen az osztó, ha régi 5-900Mhz tartományú nem árt cserélni új 5-1000Mhz-sre. Műholdas digitális vételnél tapasztaltam, hogy lehet a jelerősség 90-100 mégis a minőség 50% kockásodik a kép és megszakad.
A jelveszteséget célszerű minimalizálni.
Ilyen az osztó? -
hb000
aktív tag
válasz
aranymakk #8142 üzenetére
Szerintem édes mind1, milyen a kábel mivel öcsémnél jo a tv, az enyém pedig nem
Tévedsz, nagyon nem mindegy, hogy milyen a kábel. Sőt, az sem jelent semmit, hogy egyik tv-hez jó a kábel, a másikhoz nem, mert tuner és tuner között is van különbség! Ilyen kacifántos hibajelenségnél szerintem ne zárd ki a kábelhibát sem.egyébként ott egyénileg kalibrált sokkal faintosabb kábel van
Hogyhogy "kalibrált"? -
aranymakk
tag
válasz
kabelmania27 #8139 üzenetére
Az elosztóról most nem tudok feltenni képet, két kábel jön a lakásba, egyik meg van osztva egy elosztóval, ezen vagyok én emiatt 'csak' 97-98%' a jel, öcsémnél pedig 100%. Szerintem édes mind1, milyen a kábel mivel öcsémnél jo a tv, az enyém pedig nem, egyébként ott egyénileg kalibrált sokkal faintosabb kábel van, normális véggel, nem olyan mint amit a digi ad. Biztos, hogy nem a szolgáltatóval van a gond se a kábellel, mert van egy tökéletesen működő Samu tv... írtam az LG-nek ők is nagyon komoly tippel láttak, el főleg, hogy leírtam nekik hogy már kipróbáltam..., hogy rakjam át Finnországra, vagy '--' típusra a régiót illetve teljes keresés automatikus programozás nélkül, hát az is megvolt. Én attól tartok vmelyik tunerrel lehet probléma, de akkor meg miért talál meg egy biz. frekvencián csatornákat másikon meg nem... :S
-
nagyfejü
őstag
Hali Nekem Debrecenben a Pana továbbra sem lát digitális adást Magyarország beállitásnál.Finnország ok. Akkor most van ahol trükközni kell van ahol nem???
-
Kwisatzh
senior tag
válasz
aranymakk #8134 üzenetére
Teljes csere...
Te átviszed az LG -t az öcsédhez, Ő meg megpróbálja a samut nálad...
Aztán kiderül valami, vagy nem...
Még egy dolog lehet:
A hangolás legeslegelején mit ír ki? Egy hete programoztam egy LG-t az "UPC" és "Egyéb szolgáltatók" opciót kinálta fel... Nem lehet, hogy UPC-n van a tied???
( Az enyém ugyanitt "ismeri" a DIGI-t is, igaz a firmware novemberi rajta..)
-
hb000
aktív tag
-
Golyo69
senior tag
Hát nekünk akkor mákunk van
Nemrégiben vettünk egy LG 42LW4500-at (kb. 2-3 hónapja) és nekünk semmi gond nem volt a Digi hangolásával..elsőre megtalált minden csatornát..azóta se kellet hozzányúlni....
automatikusan behangolta mind az összes digitális és analóg csatornát!! -
-
Kwisatzh
senior tag
válasz
aranymakk #8128 üzenetére
Ok.
A zisten áldjon meg!
Nézdd meg már végre, hogy komplett frekvenciák "maradnak ki", vagy az van, hogy egy egy frekvencián nincs meg pár adó!!!!!!!!!!!!
Pl.Rámész a digire. Megnézed hogy mondjuk a 402 -n hánynak kellene lennie. Megnézed megvan-e? Egy sincs belőle, vagy csak hiányzik pár... és így tovább az összes frekin...
Öcsédnél jó?????
-
aranymakk
tag
válasz
Kwisatzh #8125 üzenetére
Na eddigi tapasztalataim részletesen:
- Magyarország, Finnország kipróbálva
- öcsém itt van mellettem levő szobában kipróbálva, már nem öcsém hanem a kábel...
- gyors keresés sima keresés kipróbálva, úgy is hogy másik frekvenciáról kezdtem
- jelszint jelminőséggel nincs gondÉs az eredmény:
- belerak 47 csatornát DTV-be ebből 3 HD: M1, M2, DUNA többi SD
- belerak 35 csatornát Kábeltévébe, amihez ugyanúgy azt írja és a minőség is valóban 576i vagyis SD és van bőven átfedés a DTV-s résszel szóval kb van maximum 50-55 csatornám ergó még nincs is meg az összes
- belerak 3 csatornát rádióba.Gyári beállításra is raktam már most már kezdem felbaszni magam, már elnézést :S
-
Kwisatzh
senior tag
Teljesen igazad van, mondom ezt LG tulajként....
A probléma az LG vel szerintem a következő. Idióta módon el van bonyolítva ez az egész dvb-c történet kezdve ott hogy évekig teljesen felfoghatatlan barom módon tényleg csak pár országra állítva lehetett beüzemelni a c-tunert.
Sőt még a kezelési útmutatókban sem említődött általában, hogy egyáltalán dvb-c vételre alkalmas a készülék, mintha ez bizony valami szégyenletes dolog lenne...
Ez megszűnt, de még mindig abszolút nem felhasználóbarát a beállítás....
-
dh66e
veterán
Szerintem ennek pont nincs köze hozzá,mivel akkor a samu tulajoknak is itt kéne irkálniuk hogy nem működik első nekifutásra.Pár samut beüzemeltem elég felhasználó barát volt.Olvass vissza a kezdetektől fogva és meglátod hányszor szenvedtek a kábeles beállításokkal az évek alatt az említett márka tulajai .Más fórumokon is lehet olvasni litániákat a digi és az lg kapcsolatáról.Ezek tények de senki ne higgye hogy ágálok az LG ellen,csak ténymegállapítás.
-
Kwisatzh
senior tag
válasz
aranymakk #8124 üzenetére
Gyorskeresés???
azt próbáld ki mindenképpen
a teljesnél nálam is csak 4x adás van...Azt nézd meg, hogy egy adott frekvencia adásai komplett hiányoznak vagy csak adások hiányoznak az egyes frekvenciákból??????
Öcséd ugyanott lakik??? Ugyanabban a házban/lakásban???
1000 % hogy nem a tv szar...
-
NoOne1976
őstag
Most akarom beköttetni a Digikábelt, mivvel most kábeletek be minket, viszont a plazmámban nincs dvb-c tuner. Egy stb-t akarok venniezért hozzá, addig, amíg nem lesz tv csere.
Ismeri valaki, esetleg van is neki, Optibox C1000 HD vevő? Mi a vélemény, tapasztalat? Megéri beszerezni egy ilyen használt készüléket? (A gyártó weboldalán az archive-ban megtaláltam a készüléket, de egy szoftverfrissítést sem látok.)
-
Kwisatzh
senior tag
válasz
aranymakk #8116 üzenetére
Kizárt dolog, ugyanis az LG- kben EGY HIBRID tuner van...
Tehát VAGY/VAGY
Vagy kábelt dtv-t keres, vagy földfelszinit
Lehet a jelminőség miatt nem talál meg mindent! Az elején van valami olyasmi, hogy csak a "jóminőségűek" alapon: "pipa". NA azt semmiképpen se hagyd benne!!!!
-
Kwisatzh
senior tag
válasz
aranymakk #8114 üzenetére
Azt nézd meg, hogy adott frekvencián megtalál-e minden adót. Tehát ha mondjuk lennie kell 8 nak, akkor megvan.-e mind?
(Ezt én gyakorlati lehetetlenségnek gondolom de ki tudja...)
A jelerősség mellett a minőség is fontos! Van olyan: Signal information... tanulmányozd az adott frekvencián, amin valamit nem találsz...
-
aranymakk
tag
Hát ezt most meg nem mondom, hazamegyek minden szir-szart kipróbálok átviszem öcsémhez is hátha ott befogja, és akkor nyilván a kábellel van a hiba, de akkor meg az m1, m2, DUNA akkor a DVB-T tuner miatt jöhet FULL HD-ba? Na ha mindent végigpróbáltam jelzek, és köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
aranymakk
tag
QAM: 256, szimbólum sebesség 6900 ez stimmel, hz viszont asszem alapon maradt ezt is kipróbálom köszi, csak az a furcsa, ha egyszer tudom, hogy hol van az adó, pl a digisport plus HD (402.000 kHz) és odabököm neki manuálisan akkor sem találja meg, a jelszintet ellenőriztem a digitális adások min 98%-on vannak az gondolom jó..
-
hb000
aktív tag
válasz
aranymakk #8108 üzenetére
Hogyan keresteted? Nem muszáj a teljes (=lassú) keresést választani, ha megadod kézzel a paramétereket, akkor nagyobb esélyed van, hogy sikerül mindent behangolni. Érdemes régióváltás előtt kipróbálni.
Paraméterek: QAM: 256, szimbólum sebesség 6900, kezdő frekinek pedig a csatornakiosztás alapján adj meg egy olyan frekit, amin nálatok biztosan van digitális adás. Pl Bp-en mondjuk 362000 kHz, ebből rájön a többire. A 121MHz-et első körben nem érdemes megadni, mert azzal lehet, hogy külön szívás lesz. -
aranymakk
tag
válasz
Kwisatzh #8109 üzenetére
Az az igazság, hogy konkrétan rákerestem a digi sport plus HD-re 402.000-esen van és nem találta, kiírta, hogy nincs jel, ugyanakkor mint írtam öcsémnél jó neki a Samsungon automatán behangolta mind a 91-et, szóval nem tudom mit tud nekem mondani a Digi, mert jön a kábelen az adás, tehát csak a tv-vel kellene buherálni valamit és gyanítom azt fogják mondani, hogy nem az ő dolguk a tv beállításainak ismertetése
, de ezt a lehetőséget is kipróbálom hátha...
Kösz neked is a segítséget
-
Kwisatzh
senior tag
válasz
aranymakk #8108 üzenetére
Hali:
1 Hagyd békén az országot: Magyarország
2. A keresésnél "egyéb szolgáltató" ( A másik az UPC)
3. NE a "teljes" keresést válaszd hanem a "gyors"-t ( Van valami minőségi rubrika is, azt NE ixeld be, mert akkor csak a nagyon jó jelet találja meg. A kötött csatornalistát SE mert akkor nem tudod sorba rakni őket)
4. Öröm bódottság ha megvan a 91 adó.
5. Ha nincs meg mind akkor megnézed melyik hiányzik, aztán a DIGI honlapon megnézed hogy az hány MHZ-n jön, aztán "kézi" módban megkeresteted vele...
6. Öröm bódottság...
7. Ha úgy sem, akkor telefon: DIGI ÜFSZ hibabejelentés....
HD ban vagyis 1080 i 16/9 ben csak pár adó jön a 91 ből, a többi digitális, de nem HD.
A "maradék" egy része 16/9 a többi meg 4/3 letterbox vagy sima 4/3 és 576i SD ben jön....
-
aranymakk
tag
válasz
eketomy #8105 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet, melóból hazaérek első dolgom lesz, hogy megpróbálom, öcsémnek egy Samsungja van, neki minden megy tökéletesen neki is 91 csatornával, szóval nekem is kellene mennie, akkor jól gondoltam, hogy nem a tv-vel lehet a gond hanem inkább a beállítással.
Még1szer köszönöm
-
eketomy
senior tag
válasz
aranymakk #8104 üzenetére
hi!
azt nem tudom, hogy az LG-nek milyen a menüje, meg hogy hogyan kell beállítani, de nekem egy SHARP 40-es fullhd-s tv-m van szintén van benne DVB-C -s tuner és nálam a (digi kábelem van szintén) 91 csatornát talált, ami mind digitális, köztük az m1,m2,duna,duna2,magyar atv,musicchanel hd, digisport,digisport+, tuti hd-ba jönnek be.ezeket a fent említett csatornákat megtalálta simán digitálisan is, meg külön hd-ban is, magyarul mindenből kettőt talált, szal sztem valami ilyesmit kellene találnod.
talán próbálj meg régiót váltani (asszem az LG tv-knél) finnországra kell állítani és úgy megpróbálni keresni csatornákat. próba cseresznye ha nem jó akkor visszaállítod.
-
aranymakk
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok csak remélem. Tegnap vettem egy LG42LD650-es tv-t bárki kérdezi csak ajánlani tudom, nagyon szép képe van. Digi tv-m van otthon és ha behangolom automatán a csatornákat, talál 47 DTV csatornát és 35 Kábeltévét (alapbol kevésnek tűnik). Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy nem kellene minden csatornámnak (csak hogy a 'minőségieket' emítsem RTL Klub, tv2 stb.) digitálisan jönniük? Illetve összvissz M1, M2 és DUNA jön FULL HD-ban a digik szerintem még nem is digitálisan nem hogy FULL HD-ban. A tv-n van MPEG4-es DVB-c tuner és természetesen full HD-s. Ezzel kapcsolatban esetleg tud vki segíteni? Valószínűleg inkább LG tv-s emberkékhez fordulnék
Előre is köszönöm, ha rossz helyre írtam akkor pedig sry
-
Kwisatzh
senior tag
Soha nem vettem ki....
Az alábbiak pusztán elméleti okoskodásnak tekintendők tehát:
Az LG-ken beágyazott linux fut, ezért gondolom, hogy valami linux formázás lehet a belső vinyón.
Gondolom ezért egy eccerű winfos valszeg nem fogja látni ha kivetted, de valami linuxos gép talán igen.....
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest