-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
allfinanz
senior tag
Film+ hangja a DVB-C-n nektek is akad?
-
allfinanz
senior tag
Új adók:
- Nat Geo HD
- Nat Geo Wild HDEgyik se tud magyarul.
-
Morris
veterán
válasz
lárifári #2343 üzenetére
mennyin van a jelerősség és a jelminőség?
Ha az erősség kb 100% körül, a minőség meg 80%- felfele, akkor tuti, hogy a Diginél lesz a gond.
Nálunk is csinálta ezt Békéscsabán, aztán 2 hét folyamatos telefonálás és hibabejelentés, majd eljutottunk odáig, hogy tudnak róla,h központi hiba van.mondjuk azóta nem is nagyon láttam szaggatást
-
lárifári
csendes tag
válasz
allfinanz #2340 üzenetére
Szia! Köszi a gyors választ!
A jelet nem osztom meg semmivel. A kábel elég hosszú amíg a faltól a TV-ig elér: cirka 5m. De az igazat megvallva nem érzem úgy, hogy ez okozhatja a hibát, hiszen ha más HD minőségben fogható adó (pl.: a DigiSport HD) vétele tökéletes, akkor elméletileg a többi vétele esetében is hasonló minőséget kéne tudnom fogni. Vagy rosszul következtetgetek?
(ma egyébként nagyságrendekkel élvezhetőbb a dolog: ~fél percenként egy kockásodós szétesés)
-
zhagyma
őstag
válasz
Franco9 #2341 üzenetére
Egy "tunerben" DVB-T / DVB-C / DVB-S/S2 szabványt bele lehetne zsúfolni (TV-ben szokott ilyen megoldás lenni), de PC-s változatot még nem láttam: Analóg / DVB-T / DVB-C . Ha lenne ilyen "all-in-one" DVB tuner PC-be, az érdekelne ...
-
Franco9
tag
Az lenne a kérdésem hogy milyen Tv-tuner tudja a kábel tv-t,műholdas tv-t, és a dvb-t(lehetőleg full hd-be)
Mert egyilyen tuner kéne az uj konfigomba ha egyáltalán ezek megtalálhatók egy tunerbe. -
allfinanz
senior tag
válasz
lárifári #2338 üzenetére
Javaslat: köss be egy másik antennakábelt (rövidet) a falból közvetlenül a tv-be, más ne legyen bekötve.
Ha úgy is hibás, akkor a diginél van a hiba.
Ha ott jó, akkor vmi zavarja a jelet, pl. videóval osztod a jelet, stb.
Ha messzebb van a tv a csatlakozástól, akkor próbáld meg jelerősítővel. -
GazRic
senior tag
DigiKábel nem szeretne HBO HD csatornát sugározni? Nincs erről infó?
-
lárifári
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! A foci vb meccseit szeretném nézni az m1 HD-n [megj.: egyéb HD minőségű adások (pl.: DigiSport HD) teljesen élvezhetők], de iszonyatosan rossz a képminőség: előfordul, hogy másodpercenként kockásodik, szétesik a kép és még a hang is besszagat. A hiba nem csak az élő közvetítéskor tapasztalható, hanem normál adás közben is. A vétel már két nappal ezelőtt is elég rossz volt, de akkor még percenként 5-6 kockásodással megúsztuk. A mai naptól viszont lényegében nézhetetlen az adás. Légyszi mondjátok meg, hogy mit tudnék tenni annak érdekében, hogy élvezhető legyen a vb HD minőségben? Leírok pár adatot ami fontos lehet, ill. segítheti az esetleges hiba beazonosítását:
- a TV típusa: Samsung LE32B650T2W
- a csatlakozás: egyszerűen a kábel bele van dugva a TV-be, semmilyen box nincs rákötve
- a csatornák keresésének paraméterei:
#ország: Magyarország,
#keresés: kábel, digitális teljes keresés
#a megtalált adók száma: 79
- jelinformáció m1 HD csatornáról:
#frekvencia: 38 000 kHz
#szolg. azon.: 012c
#Multiplex: (TSID 0009, ONID ffff)
#Hálózat: ... (ID 0001)
#Bithibaarány: 3-7ig változó
#Jelerősség: 80-88%-ig változó
- a vétel helye: XI. kerületA segítséget előre is köszönöm!
Remélem tudtok mondani valami okosat, mert nagyon szeretném normális minőségben végignézni a vb eseményeit! -
GuruZone
őstag
Ha sajat fajlrendszere van a STB-nak, a kulso adattarra rogzitett musorokat le lehet jatszani, szerkeszteni, vagni stb. mondjuk PC-n? Csinaltatok mar ilyet? Gondolom a kutyu egy az egyben letarolja az MPEG TS-t, innentol kezdve pedig azt csinalhat vele az ember amit akar, ha elerheto.
hát ha lemented róla pc-re a cuccot visszamásolni már nem tudod rá.
Amíg rajta van tudsz szerkeszteni, vágni, könyvjelzőket hozhatsz létre, könyvjelzők közti anyagot kivághatod, a könyvjelzők közti anyagot lementheted új felvételként.
Pc-ről megvágni a pendirveon/hdd-n lévő ccucot nem lehet.
Viszont pc-re áttolva már tényleg amit azt csinálsz vele amit akarsz.
-
Cyphon
csendes tag
válasz
wlantal #2319 üzenetére
Ha sajat fajlrendszere van a STB-nak, a kulso adattarra rogzitett musorokat le lehet jatszani, szerkeszteni, vagni stb. mondjuk PC-n? Csinaltatok mar ilyet? Gondolom a kutyu egy az egyben letarolja az MPEG TS-t, innentol kezdve pedig azt csinalhat vele az ember amit akar, ha elerheto.
-
Misi 007
őstag
Köszi mindent skacok berendelem én is a kábeltv-t.
Eddig bírtam a T Sattal de most is siet a hang az Eurosporton (bár amikor épp olyanja van akkor késik) oszt nézzed a Le Manst...
Nekem a netem Digi ami gyakorlatilag kifogástalan remélem a DVB-C-be sem fogok csalódni. -
GazRic
senior tag
Nagykanizsa . Nat Geo Wild - kódolt csatorna - egész nap ezt írja ki. Tegnap még jó volt...
-
Bruce_01
csendes tag
válasz
konrada #2328 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerült!
Újra reseteltem a TV-t és finnországra állítottam, megtalált minden csatornált! Most megy a korea-görög meccs, HD-ban zseniálisan szép tényleg!
Az analóg adás eddig is szép volt egyébként, de ég és föld a digitális és e között a különbség!
Köszi a segítséget mégegyszer! -
anrab
addikt
válasz
konrada #2328 üzenetére
philipsnél volt eleinte a hangolás másfél óra. aztán kiadtak egy frissítést és lecsökkent húsz percre. majd valamelyik következő frissítéssel sikerült a philipsnek feltornásznia egy óra hosszára a kábeles keresést.
más tv-k-nél valami 10 perceket hallottam. pl. haver sony-ja. -
konrada
tag
válasz
Bruce_01 #2325 üzenetére
Ha valóban tudja a DVB-C-t (és abból is az mpeg4-et: az a HD miatt lényeges, nem a kábeles digi adás miatt, annak jönni kell mpeg2-vel is), úgy mindenképpen a következő folyamaton kell át menni (más tv-ken így van, gondolom a panán is):
1. megkeresed a digitális hangolást, kiválasztod a földi és a kábeles közül az utóbbit.
2. automatikus és teljes keresésből az utóbbit választod (ha van benne országkód, akkor esetleg a finn, vagy mittudomén milyen skandináv) és hagyod kereseni. Ez elsőre akár 20 perc, de sokkal több is lehet.
Ha valóban C-s a tv, akkor ezek után - amennyiben olyan területen laksz, ahol van digitális adás - jönni kell a 80 valahány digitálisnak.
-
Bruce_01
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám, amire remélem kapok itt választ tőletek!
Tegnap vettem egy plazma tv-t (Pana 42G20), amiben van mindenféle tuner ami kell, pont azért, mert kábeles Digi Tv-s előfizető vagyok Zuglóban.
Reméltem, hogy ma már HD-ben nézem a VB-t, de sajnos csalódnom kellett, csak az analóg csatornákat találta a tv. Pedig próbáltam több országot is (Svéd, Finn, Dán, Norvég). Mi lehet a probléma?
Köszi előre is a segítségeteket!
Egyébként az analóg adás minősége így sem rossz, rosszabbra számítottam, de azért jó lenne ha működne...!
Üdv, Bruce -
Bucy
aktív tag
válasz
wlantal #2318 üzenetére
Igen, M1HD meccs volt, visszanézve tényleg jó, biztos a felvétel a magasabb prioritású, azért akad az élő adás.
Én pendrive-ra mentek, de majd kap egy saját 2,5"-ost.
szerk.: M1HD meccs EPG-ből (előtte +30perc) programozva nem fér rá egy 8GB-os penre, a hosszabbítást buktam volna. Megy bele a 16GB-os. -
Misi 007
őstag
Mire rögzítetek egyébként HD4-CX-el?
Külső winchester (2,5" vagy 3,5") vagy Pendrive? Mit szeret?
No meg tényleg igaz amit blúmen fórumtárs írt hogy 26 órát is lehet egyhuzamban rögzíteni vele?
Ezt azért furcsállom mert úgy olvastam FAT32-es fájlrendszert használ. -
Bucy
aktív tag
Ha már szóba jött a felvétel, tapasztalt már valaki olyat, hogy HD4-CX-el felvétel közben nézve az élő kép megakad néha kicsit? Mintha nem bírná szuflával a kütyü.
-
GuruZone
őstag
"Masreszt Technisat belterivel (vagy a tobbivel) egyszerre hany csatornarol lehet felvenni, illetve lehet e mellette masik csatornat nezni? A UPC doboz 2 tuneres, es ez?"
Lehetőségeid felvétel közben:
- elalváskapcsoló használata
- EPG teljeskörű használata
- Teletext használata
- élő műsor visszatekerése (onnantól Timeshift)
- hangerő csökkentés/növelés
- képarány állítgatáscsatornát váltani közben nem tudsz.
-
sixtybi
tag
válasz
allfinanz #2309 üzenetére
Köszi a segítséget, valóban megy a hangváltás, és a francia csatornákon a felirat is.
Sok nem megyek vele, nincs még egy nyelv a világon amijobban taszítana mint a francia. Angol feliratot most sehol sem találtam. Van 1-2 csati, ahol aztmondják magukról, hogy van felirat, de aztán semmi se jön be. Pl: m1
A sport1 meg azt mondta magáról, hogy svédül beszél, közben magyarul.
Van még mit állítgatniuk, de tök jó, hogy van már ilyen.
A samsung meg elmehet a sunyiba. Így eldugni ezt a hangsáv váltást.
Annyi gomb van a távirányítón, igazán tehettek volna erre is egy hotkey-t.
Minden esetre köszönöm. Arra nincs valami hasonló trükkötök, b530 tulajok, hogy csatornaváltáskor az info bejöjjön pár másodpercre. Rájöttem, hogy minden csatornaváltás után egyből megnypomom az info-t, hogy lássam mi megy.
T-Home-os STB ezt alapból tudja. -
Laca19 (a)
aktív tag
Amikor az oldalt csinálták a "Digitális szolgáltatás" menüpont alatt, akkor még csak a Kaon HD boxot lehetett bérelni/vásárolni. Akkor írták oda, hogy felvételre nem alkalmasak.Mert a Kaon valóban nem. Közben megjelent ez az új Technisat, de egyszerűen ezt a sort, hogy nem alkalmas felvételre, azt elfelejtették kitörölni. Ugyanúgy, ahogy a Digisport HD-t sem írják oda, hogy nézhető HD-ban, csak a másik 3-at.
Nem sok értelme van - hát akinek nincs DVB-C tunere, és csak nézni akar TV-t annak jó.csatornakiosztás
Van amúgy országos akció, érdemes rápillantanod.
Középső bekezdésedre meg majd egy Technisat tulajdonos ír, nekem csak Kaon van.De fennt van amúgy a használati útmutatója a Digitális szolgáltatás alatt. -
Cyphon
csendes tag
Sziasztok!
Hozzaszolasaitok alapjan ugy vettem ki, hogy a digis HD STB (es tobbi)-vel lehet felvenni, akar USB portjan keresztul sajat adattarolora is. Ez fura, ugyanis a Digi honlapjan azt irjak, hogy "A berendezések nem alkalmasak műsorrögzítésre". Igy nem sok ertelme lenne egy STB-nek
Tehat meg tudnatok erositeni, hogy siman mukodik a felvetel ezekkel?
Masreszt Technisat belterivel (vagy a tobbivel) egyszerre hany csatornarol lehet felvenni, illetve lehet e mellette masik csatornat nezni? A UPC doboz 2 tuneres, es ez?
Lehet csak en vagyok ilyen noob, de marhara nem talalom a honlapjukon mennyibe kerul a tv elofizetes, de a STB 1000-es berleti dija megvan. Bar erre lehet nem is lesz szukseg, mert ahogy olvasom a napokban helyrejott a digitalis adas a Philips es LG teveken. -
allfinanz
senior tag
Van még felirat: TV5 Europe, M6
-
allfinanz
senior tag
Nekem is Samsungom van és ott én így állítottam be:
Menü -> Beállítás -> Nyelv -> Beállítás
Elsődleges nyelv audio -> magyar
Másodlagos nyelv audio -> angolElsődleges felirat nyelv -> magyar
Másodlagos felirat nyelv -> angolAz EuroNews így rögtön angolul jön és ha elváltok akkor is így marad!
-
zhagyma
őstag
válasz
sixtybi #2303 üzenetére
Hangváltás: menü -> hang -> szinkronhangnyelv
Felirat: menü -> beállítás-> műsorszórás -> feliratAz HBO / HBO2 / HBO Comedy / Cinemax / TV5 esetén biztosan jön DVB subtitles stream. A TV5-t próbáltam, de sem DVBViewer (PC) sem B530-n (Digitális szöveg: tiltás opció szürke) nem sikerült előcsalni ...
-
KTTech
veterán
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Milyen RAM-ot vegyek?
- E-roller topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest