- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Synology NAS
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- ASUS routerek
- Total Commander
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XPEnology
- Sweet.tv - internetes TV
Aktív témák
-
őstag
válasz #05055892 #3500 üzenetére
Leírás alapján elvileg már működni kéne neki. Azt javaslom, hogy ellenőrizzétek a mac-adress-t, mert több is szokott lenni a routeren, lehet hogy rosszat adtatok meg. Az is elképzelhető, hogy jót adtatok meg, csak rosszul értette az ügyfélszolgálat ( én is jártam így ) Hirtelen más dolog nem merül fel bennem, esetleg még a Mac címet beírva az asztali géphez ( mac klónozás ) meg kéne próbálni, hogy a géppel van-e net.
Az ilyen elgépelős, kommunikációs probléma kiküszöbölésére az a legjobb, ha az ügyfélszolgáltatot eleve úgy hívod fel, hogy ami most rajta van eszköz, na annak a mac-ét regisztrálják. -
mh197
őstag
válasz #05055892 #3504 üzenetére
Amúgy ez tipikusan megint a Digi kábelnet hülyesége, meg akik ezt az egész sz@rt működtetik, meg a gyengeképességű szakembereiké, hogy nem lehet beregisztrálni másik modemet a hálózatukra (mint ahogy ezt a UPC-nél lehet..), csak a saját fostalicska webstarjaikat. Ja, és persze szerintem is a MAC címml lesz ott a probléma.
Amit javasolni próbáltak, hogy dugd a géped hálókártyáját közvetlen a modemre sima UTP -vel, és a hálókártyád mac címéra klónozd rá a router mac címét (MAC klónozás gépen pl a KLC progival, vagy regisztriben is át lehet írni, utóbbi talán szebb megoldás ), amit bediktáltatok a központ felé. Ha ez megvan, mennie kell, amennyiben a hálókártya is DHCP -n van.
Ha nem menne, ugyanebben a felállásban írd be a böngésződbe:
198.162.100.1Na ekkor be kell jönnie a webstar modemed setup-jának, és ott rögtön a kezdő oldalon látod a jelszinteket, meg minden infót. Ha ez nem jön be, akkor szívás, akkor nincs a hálózatra felcsatlakozva a modem, tehát más lesz a gond, ezesetben ügyélszolgálat.
Amúgy ne várj a digi kábeltől csodákat, nekem volt, hogy két napig sem működött, majd elindult. Most a modemjüket bizgeréltem meg, mert egy rakás sz@r mint írtam, meg a jelszinttel játszok egy állítható csillapítóval, és így elviselhetően működik, most kapok akkora sávszélt, mint amennyiért fizetek. Ja, és persze ezt egyikőjük sem hajlandó beismerni, hogy szar a hálójuk, mindig a te lakásba vezető kábeledre fgoják a problémát, illetve arra, hogy rossz helyen laksz. Ja, és pl ha ledobja a netet a modemjük, utána nem akar újracsatlakozni autómatán, de úgy megy, mintha lenne net, de közben mégsem. Baromi viccesek ilyen tekintetben a digisek.
Bocs a hosszú válaszért, de ha valakinek lehetősége van, ne a digikábelt válassza, mert nem csak saját vélemyén/tapasztalat, a 9.ker belső részén (bár szinte az összes többi más helyen is) egy rakás sz@r a hálózatuk, ott semmiképp nem ajánlom, ha nem értesz a hálókhoz picit mélyebben csak szívni fogsz később is.[ Szerkesztve ]
-
mh197
őstag
válasz #05055892 #3503 üzenetére
[MAC change in windows registry]
Ja, és az előbb majd elfelejtettem, nem árt, ha nyomsz egy resetet a routeren, meg kikapcsolsz benne utána mindenféle tűzfalas marhaságot, és úgy próbálod. Talán még ez is segíthet. Feltéve, hogy a router cimkéjéről diktáltátok be a MAC címét a routernek a központhoz
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Path of Exile 2
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Xbox Series X|S
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest