- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz shabbarulez #1598 üzenetére
Múlt héten free leech volt a legnagyobb hazai torrent trackeren, ezért ugrott meg a forgalom Lol, hát erre nem is gondoltam Azért ez nagyon durva, hogy így meglátszik a sávszélességen...
Nem tudom hogyan zajlik a migrálás a LanNETre, de remélem, hogy minél elöbb beszámolhatok róla Legközelebbi ''csomópont'' légvonalban kb. 50-100m -re van tőlem, szóval akár az UTP-t is áthúzhatnák ide... Azért nagy ugrás lenne 2Mbit-ről 20-ra váltani... Mondjuk a legnagyobb előrelépés a stabil net lenne természetesen, már ha az egyáltalán... -
shabbarulez
őstag
Diginek lehet úgy 15-20 ezer előfizetője, a címlistájuk ehhez képest igen csekély. Szerepel benne mindent beleszámolva max 80 cím, és annak egy része olyan területen van ahol eddig nem is volt szolgáltatás, tehát nem átépített terület. Ha abből nagylelkűen mindre számolok egy száz lakásos tízemeletest és ott mondjuk 10% penetrációt veszek az még akkor is csak max 800 előfizető. És attól tartok a címlista nem igazán önálló épületket takar hanem sok esetben az egyetlen háztömb több lépcsőháza úgy meg akár jóval kevesebb ember is lehet érintve. Szerintem a Budapesti ügyfélkörnek csak egy nagyon csekély része lehet még átmigrálva és ha ilyen tempóban bővül a címlista akkor még nagyon odébb lesz a vége. Már ha egyáltalán cél az hogy minden címen átépítsék a hálózatot.
-
shabbarulez
őstag
Múlt héten free leech volt a legnagyobb hazai torrent trackeren, ezért ugrott meg a forgalom, de ez minden szolgáltatóra kihatott nem csak Digire. A BIX totálon is jól látszik a megugrás. Vasárnap este végetért, a megkezdett letöltések még befejeződnek de idővel visszarázódik majd a korábbi állapotba. A feltöltés azért ugrott meg Diginél mert a LAN-os userek seedelése megugrott a nagyobb feltöltési sávszélük miatt, de a kábelesek is biztos seedeltek csak a kisebb upload miatt náluk kevésbé volt ez látványos, de attól még akadozást bőven okozhatott az átlagosnál jobban leterheltebb hálózat.
A LAN-osok miatt nem hiszem hogy lesz hirtelen növekedés. A budapesti területek átmigrálása lassan és fokozatosan halad, legalábbis a címlista nem bővül valami túl dinamikusan. Mondjuk nem tudom konkrétan hogy működik az átmigrálás, ha átkötnek egy épületet ott felkeresnek minden előfizetőt hogy bekössék hozzá az UTP-t, a régi modemet elvigyék és automatikusan átrakják egy LAN-os csomagba? Vagy a migrálás nem automatikus és egy ideig párhuzamosan fut a két rendszer? Mert utóbbi esetén az ügyfelek nagy részét teljesen hidegen hagyná az hogy van LAN-os net, nem is figyelne föl a változásra, azt max a hardcorabb réteg lesi nap mint nap mikor ér már el hozzá a LAN. Az átlag usert akik a többséget adják ez teljesen hidegen hagyja.
A vidéki területek nem is kerülnek fel címlistára, úgy tűnik azokat előbb kiépítik és utána egységesen indul meg azokon a szolgáltatás. Viszont hirtelen megugrásra ott sem érdemes számítani. Akinek ma még nincs nete, az valószínűleg nem is nagyon kapar majd utána, az aki első netelőfizetőként megjelenik az nem fog azonnal nagy forgalmat generálni, egy szűz user havi 1-2GB-tal is beéri a kezdetekkor. Az aki hardcorabb annak viszont úgyis van nete amihez a hűségszerződése úgyis köti, így az ügyfél elszívás más szolgáltatóktól lassú és fokozatos lesz amíg mondjuk 1 vagy 2 éves hűségidők lejárnak. Épp ezért nagy és hirtelen ugrást a Digi forgalmáben nem hiszem hogy okozni fog. -
MODERÁTOR
nemhiába bővítettek.. nemrég vettek még +1Gigát, valszeg a lanosok ellátásához...
beszéltem szerelővel, azt mondta, hogy mihelyst vége a lan-os bekötéseknek (értsd. új optikai kábel fektetés...) akkor a kábelmodemesek már kevesen maradnak és mindenki boldog lesz... hát remélemHarrrr!!!!
-
Loha
veterán
Ha vkinek nem lenne tiszta, hogy milyen az akadozós net, csináltam egy screenshotot a routerem adatforgalmáról:
Egy magyar FTP szerverhez kapcsolódtam, ahonnan tudom, hogy szinte mindig maximális sávszélességgel lehet tölteni akadozás nélkül.
A monitorozás alatt egy nagyobb fájl töltöttem, a kék a feltöltés, zöld a letöltés.
(ugyan az mint a bix.hu grafikonjai, csak fordítva van a le és feltöltés)
alul látható, hogy ez a sok netmegállás kb. 6 percen belül történt, ráadásul már nincs is csúcsidő. Persze ez egész este folyamatosan így megy általában minden nap, kivéve néhányat.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Gyakorlat mégis azt mutatja, hogy a problémák így gyorsabban megoldódnak, legalábbis nálam eddig így volt. Először volt az amikor a 256/256-os net feltöltését megfelezték 128-ra értesítés nélkül, akkor nem csak fenyegetőztem, hanem tényleg írtam is az NHH-nak akik fel is szólítottak a HDSNET a viszgálatra, akik természetesen megállapították, hogy alaptalan volt a panaszom, de azonnal visszaállt a feltöltés 256-ra, persze csak nekem meg azoknak akik szintén így cselekedtek. Aztán nem olyan rég voltak a nagyon durva pingprolémáim, ott is az NHH-s levél után hírtelen rendbejött minden.
Nem mondhatnám azt, hogy olcsó hús, mert relatíve nem olcsó a 4 meg 8Mbit-es vagy még nagyobb sávszélességű csomagokhoz képest, amit más szolgáltatók nyújtanak, csak más szolgáltatóknál nincsen igazán olcsó, még használható csomag, mint a HDSNET-nél. -
rocket
nagyúr
Van uj ASZF, garantalt savszelesseg mbitben lannetnel:
Start/Base/Top
1/1 2/2 4/4"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Nem hiszem megijednenek az NHH-tol, a tavalyi 0 hatosagi ellenorzes sok mindent elarul, pedig panasz volt boven a tablazatok szerint.
Bekell latni olcso husnak hig a leve, most mindenkinek adtak egy remenyt a lannet kapcsan de mire mainstream elerhetosege lesz mar messze nem lesz ilyen minosege mint most, meg valoszinuleg az ara es a savszelessege is mas lesz, az elobbi magasabb az utobbi alacsonyabb."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Uthenger
aktív tag
szia!
9. ker-en belül merre lax?
a József Attila ltp-re akarom beköttetni, de jó lenne tudni hogy milyen xar lehet arraFekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
tempx
tag
Nekem is állandóan szarakodik mostanában (IX. ker) Állandóan leesik a sebesség ilyen modemes szintre aztán megjavul és kezdődik előről. mikor szarakodik kb 20%-os a ping veszteség. Ha felhívom őket h miafaxvan akkor a következőket hallom:
-pont vmi leállás volt mindjárt jó lesz
-pont áramszünet volt vhol már csinálják
-megosztom-e a netet->igen->szar a router
-szar a gépem
-indítsak újra mindent ( modem gép route ) és jó lesz
-kijönnek a szerelő kollégák ( ilyenkor kijönnek hümmögnek méregetnek, és megállapítják hogy minden jó és szétteszik a kezüket ( persze Murphy ilyenkor dolgozik és amikor jönnek akkor tényleg minden jó) )
Mondják meg kerek perec h szar a hálózatunk, de fejlesztjük.
Ez lesz még 1-2-3-x-hónapig-évvégéig és utána jó lesz. De ilyet soha nem hallok pedig jobb lenne. -
MODERÁTOR
ma megint elkezdődött a rémálom... szakadás minden percben... már a hajamat tépem, én ezt nem viselem el... pedig szombat van és ilyenkor mindig jó szokott lenni, és a héten problémám sem volt... miééééééééééééééééért???????? nem értem
(azt hiszem kénytelen leszek váltani, de ennél olcsóbban senki nem szolgáltat kábelen)Harrrr!!!!
-
neduddki
nagyúr
HI!
Kedves Szolgaltato!
3dik napja suket mind a ket vonalam. A hibabejentes szama elerhetetelen:- (
Ha a dolgozok kuzul vki erre jar emlitse mar meg ezt az apro tenyt a kollegainak!
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
MODERÁTOR
from origo (ők is abból a kimutatásból másolták ki sztem) :
Panaszkodnak az EMKTV-sek
2006-ban a legtöbb minőségi panasz az EMKTV nevű, kábeltévés internetszolgáltatást nyújtó vállalatra érkezett, ráadásul messze az átlag felett teljesítették alul az ügyfelek várakozásait: míg az ágazati átlag 1000 előfizetőnként 125 panasz, addig az EMKTV-nél közel négyezren voltak elégedetlenek a minőséggel.
legalább már az origo is foglalkozik vele, talán felfigyelnek, és összekapják magukat
az utóbbi 4-5 napra visszamenőleg nem lehet panaszom, elég jól kikupálódott a net minőségeHarrrr!!!!
-
Uthenger
aktív tag
9. kerületben József Attila lakótelepen van v.kinek modemes netje?
mennyire stabil a kapcsolat?
köszi az infót.Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
Loha
veterán
válasz Kalandor #1581 üzenetére
Így miért éri meg nekik?
Itt azt írják: [link] 2,5Ft hálózaton belül is, meg nem írnak semmit az ingyen 100 percről. Mobilra viszont drága...
Olvasom az Általános Szerződési Feltételeket...
Itt viszont már azt írják, hogy HDS-2048 csomag esetén, hálózaton belül 2000perc ingyenes, és 200perc helyi hívás.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Jelenlegi sebességek, pedig már elég késő van:
-
Loha
veterán
válasz shabbarulez #1577 üzenetére
úgy tudom a tőzsdére ment cégeknél kötelező közelni a pénzügyi jelentéseket
Én is így tudom...
A Digi TV fura ura: Teszári Zoltán portréja Érdekes, jó volt olvasni, tanulságos...
Idővel aztán sokat csiszolnak a minőségen, egyre több, a fogyasztók speciális igényeit figyelembe vevő csomaggal rukkolnak elő.
Kiváncsi vagyok nálunk mikor következik ez be? Vagy a LANnet ennek lenne az előfutára? -
shabbarulez
őstag
Tőzsdére megy az RCS & RDS [link] Talán akkor kiderül milyen is a cég pénzügyi mérlege, úgy tudom a tőzsdére ment cégeknél kötelező közelni a pénzügyi jelentéseket, míg ezt eddig nem igazán publikálták.
Ez nem tudom mikori cikk, a guggli dobta ki egy keresés során:
Láthatatlan ember - A Digi TV fura ura: Teszári Zoltán portréja [link] -
brd
nagyúr
Pontosan ez a bajom nekem is. Nekem hót' mindegy lenne, hogy 1, vagy 2 Mbit, de amikor lassulás van, akkor hiába lehetne mondjuk még 512k-val tölteni, ha pingek is az egekben vannak. Na meg a feltöltés. Ugyan nem sokszor használom ki, de amikor kellene, akkor jól jönne, ha nem a fele, max. 3/4-e lenne a maxnak...
The only real valuable thing is intuition.
-
Loha
veterán
Sztem meg a HDSNET-nél azért reklamálnak sztem többen, mert itt minden nap csökken a sávszélesség, amivel együtt jönnek a magas pingek és a csomagveszteség is.
És míg más szolgáltatónál a lassulás csak annyit jelent, hogy fele annyival jön a torrent meg max picit magasabb a ping, itt hülyére kattingathatom magam a weben is, mert sokszor csak sokadik kattintásra jön be a link, a feltöltés szakadozása miatt, vmint ugyan ezért szívás játszani is, egy hosszabb feltöltés szakadás után kivág a szerver, lehagy vagy megöl az ellen, és ha ez 2-3 percenként előfordul attól nagyon tud dagadni a fejem... -
rocket
nagyúr
Gond azzal van, hogy sok ember rogton reklamal az ugyfelszolgalaton ha eppen fele olyan gyors a net sebessege mint amiert fizet, kozben ugye boven hozza az ASZF-ben garantalt sebesseget.
Olvasgatva mas szolgaltatok topicjait ez mindenhol elofordul szep szamban, talan az lehet az indok amiert emktvnel tobben reklamalnak (feltetelezem a legtobb minosegi panasz a sebesseg miatt van), hogy a leggyorsabb csomagjuk lowned kategorianak szamit, es rosszabbul erzik az emberek magukat ha 2mbit-rol 1mbit-re csokken a sebesseg, mint ha 8mbit-rol 4mbit-re csokkene, igy mas szolgaltatoknal kevesbe van okuk reklamalni, de mint irtam csak ido es penz pazarlas az egesz, en is max. forumon osztom meg az elmenyeimet a sebesseggel kapcsolatban amig az magasabb mint az ASZF-ben garantalt.
Bovult a LANNET elerhetosegenek a cim listaja [link]
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Azt tudom meg elkepzelni azert nem viszgalodtak NHH reszerol mert a legtobb panasz a minoseggel kapcsolatban nem volt megalapozott az ASZF-ben foglaltak miatt.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Nem hiszem az emberek tobbsege tudja egyatalan mi az a reverese DNS, meg VPN igy biztos nem reklamalgat ilyenekert.
Tablazatokban a minoseggel kapcsolatos dolgokrol van szo, nem hiszem ez a dolog amit irtal ebbe tartozna
Meg mindig azt mondom lehetetlen kozel 4 panasz/felhasznalo, es mindezt buntetes nelkul, sot meg vizsgalat se volt.
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
brd
nagyúr
Én annyira nem tartom elképzelhetetlennek. Miután csendesen eltüntették a rev.DNS-em, kértem tőlük. Kaptam, egy új IP-vel egyetemben. Ezt követően 3x kellett írnom, mire sikerült a VPN-t is engedélyezniük újra... Ez már 4 bejelentés.
The only real valuable thing is intuition.
-
rocket
nagyúr
TV adasnal is messze a legtobb panasz rajuk van 1000 elofizetore 375 panasz jut, agazati atlag 116.48, hatosagi viszgalatok szama 0.
Lehet erdemes lenne valami online hir oldal figyelmet felhivni erre, ha valosak az adatok akkor vajon miert nem volt hatosagi viszgalat 1 esetben se, ha meg nem valosak akkor, hogy kerulhettek ki.
-
rocket
nagyúr
válasz Kalandor #1559 üzenetére
Szerintem valami statisztikai hiba van ebben a tablazatban, foleg ha azt nezzuk EMTKV-nel nem volt hatosagi viszgalat 1 esetben se, kozben az agazati atlagnal ~31x tobb panasz volt, szoval valami nem stimmel ezekkel az adatokkal.
Lehetetlen szerintem,hogy 1000 fore 3904 panasz jusson."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz shabbarulez #1557 üzenetére
Ezer elofizetore 3904 panasz jut? ez valami vicc? ennyire azert sose volt rossz.
Legutolso tablazat erdekes, hatosagi vizsgalatok szama ott nem szerepel az emktv
Egyebkent nem gyujteni kellene az NHH-nal az adatokat hanem tenni kellene ellene, ezert vannak.
Tegnap hosszu ido utan ujra toltottem le este 8 korul, 130k/s korul volt, este 9:15 utan mar 230k/s volt, eleg jelentos valtozas es azt tukrozi csucsidoben a net minosege jelentos mertekben csokken.
-
hojan
csendes tag
Ugy nez ki nalunk sikerult rendbehozniuk a dolgokat.
-
Loha
veterán
válasz shabbarulez #1557 üzenetére
Lol, hát ez tényleg nem semmi Elég durván piacvezető a minőségi panaszok tekintetében
-
shabbarulez
őstag
Az Internet és egyéb adatátviteli szolgáltatás minőségi jellemzői a 10 000-nél több, de 100 000-nél kevesebb előfizetővel rendelkező szolgáltatók esetében 2006 [link]
A 6. oldaltól az ezer előfizetőre jutó panaszok számánál igen érdekes az EMKTV toronymagasan kiemelkedő ''teljesítménye''.
további adatok itt: [link] -
Loha
veterán
Tegnap kb. 20.30-tól nem volt net, ma kb. egész koradélutánig.
De most is olyan tetü lassú a PH! meg minden weboldal, hogy már a modemesek kiröhögnek. Ja úgy látom a feltöltés szakadozgat... Ja nem, most csak szimplán eldobta a modem a netet... -
fasyrt
őstag
válasz juliojer #1548 üzenetére
Ugyanilyen modemem van, eléggé háklis a lelkem. Van úgy, hogy a hajamat tépem, mert naponta jópárszor eldobja magát, de most lekopogom, mert lassan egy éve semmit nem kellett állítani rajta és megy minden pöpecül. Fölös plussz fícsöröket nyomd ki.
Azt nézem, hogy a Digi a XV-kerületben újpalotán fejleszt. Várható, hogy ugyancsak ebben a kerületben más lakótelepen is belevág ebbe a fejlesztésbe? -
FNZ
őstag
válasz juliojer #1546 üzenetére
én is kőbánya (közel 1,5 év és 2/1-es csomag). néha sz@raxik a net (lassú), de nem szokott szakadozni.
nekem is egy olcsó smc routerem és webstar modemem van. a modem egy kicsit meleg. a routerem néha ki szokott akadni (valamikor 2 naponta, valamikor hetekig bírja), ilyenkor 220-ból ki, pár mp és vissza -> müxik tovább minden.
milyen rúúútered van? -
juliojer
csendes tag
Helyzet jelentése, Kőbánya:
3 hónapja van 2-es kábelcsomagunk, most már 2 gépre. Másfél hete van ocsó SMC routeren a modem, egy hete nagyon sok szakadás. Volt kint pénteken szerelő, megnézte a koaxot, csillapítót szerelt rá, mondván túl sok a modem bemenő dB-je, közben megállapította, hogy a Webstar modem elég meleg (mint egy hősugárzó).Eztán kereken 3 órát volt net, aztán újra szakadt. Kihúztam a modemet a tápból, pihizett egy órát, aztán vissza az áram alá, eztán ment húsz percet, megint elment a net. Ekkor megint ki a tápból, újraindítás (routerrel szinkronban ugyanezeket a dolgokat tettem meg), ekkor már tovább bírta.
Szombaton megint ez a játék.
Ma amióta a böngészőm ablakáb nyitva van a router admin felülete, azóta megy mint a karika csapás. Ez a megoldás, vagy a router szar, avagy modem vagy szolgáltatóprobléma? -
InfiniteReality
őstag
A speedtest szart mér, ne is foglalkozz vele.
Az hogy minden héten kintvan a szerelő, nembiztos hogy sokat ér. Legjobb lenne, ha írnál nekik a diszpecser@hdsnet.hu címre a problémáddal. Írdd le azt is, hogy soxor volt kint a szerelő de a probléma még fennáll.
Ja és írdd bele a szerződésszámod, kérdezni fogják.
Pingre jó dolog a bix.hu, onnan kaphatsz valós értéket.
[Szerkesztve]http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
MODERÁTOR
válasz InfiniteReality #1543 üzenetére
szinte minden héten jár a szerelő... már nagyon régóta próbáljuk beállítani úgy, hogy teljesen jó legyen (igaz most már jobb mint 1 hónapja, mert akkor mikor elment, azután fel sem akart szinkronizálni...)
így most hétvégén teljesen jó, semmi baj vele, hétközben meg csak este működik hibátlanul... 7köznap nappal nem jó... majd megpróbáljuk megoldani...
tegnap olyan magas volt a pingem, hogy gyakorlatilag nem tudtam online játszani...
a bix.hu-t pingeltem és átlag 60ms jött ki... a google.hu-ra meg 45ms... a speedtest.net 999-nél kiakadt...Harrrr!!!!
-
shabbarulez
őstag
Ahogy nézem pár napja frissül megint a címlistájuk. [link] Újabb kerületek és újabb címek kerületek föl rá. Úgy tűnik szépen zajlik a átépített területek bővülése. Idővel gondolom a vidéki területek is sorra kerülnek, mert most még csak bp-iek vannak.
-
MODERÁTOR
hááát méjg ijjent...
a fránya LAN hálózaton (bizonyos helyeken) 10M/10M, 15M/15M, és 20M/20M-s csomagokat szolgáltatnak... és vicc árakon... összesz.om magam... és a kábelmodemesek meg..? szívják a fogukat... sajna nekünk már csak az 1M/512k és a 2M/1M marad... de ez így nem igazság...Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Illusion1010 #1536 üzenetére
még mindig a sima kábelmodem... ha holnap hétfőn is csinálja, szólok megint a szerelőnek... múltkor belőttük jóra, akkor azt mondta hogy néha belenyúlnak méricskélni, de hogy ilyen sűrűn? az már nekem fura...
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
helyzetjelentés : Kispest
nálam nappal gyakorlatilag használhatatlan a net, mert 2percenként elmegy a fel-irány, aztán elveszti a szinkront, majd fél perc után visszatér... ezért egy rohadt letöltést sem tudok elindítani, de még böngészni se nagyon lehet, mert mire végigolvasok pl egy origos cikket és lapoznék, addigra elmegy és meg kell várnom míg visszajön...
este 8-9 ig ez a helyzet, aztán mint a kisangyal, megjavul, és onnantól kezdve reggel 8-10 ig teljesen szépen megy...
de ami nappal van... tán csak nem melege van a kábeleknek? vagy én nem értem... szörnyűHarrrr!!!!
-
rocket
nagyúr
válasz shabbarulez #1533 üzenetére
Jol osszefoglaltad a dolgokat
''Szóval visszáságok minden lesznek, hisz sosem fog minden ügyfél egyenlő feltélekkel nethez jutni.''
Nem mondtam ez uj helyzet es ilyen nem lesz, csak ismerven az embereket nehezen fogjak megerteni a mierteket, anno nekem is nehezemre esett megerteni evekig nem tudtak semmilyen szelessavu netet nyujtani ott ahol lakok, igergettek adsl-t, kabelnet nem volt elerheto, ugyhogy maradt a dialup es a draga percdijak (akkor mar ugye nem volt 150ft-os csomag).
Jelenleg mas azert a helyzet mert nincsenek percdijak es a havi 4900ft az elofizetesert se egetrengeto osszeg, lassunak se nevezheto 2mbit letoltes szamomra, persze neha jol jonne ha gyorsabb lenne de osszesegeben nekem egyelore eleg, persze mostanaban voltak gondok a stablitassal, remelhetoleg ez megoldodik mindenkinel es visszall a rend, elmult 3 napban semmi problema nem volt nalam"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
shabbarulez
őstag
Sehol nem kárpótolnak világszerte, és az FTTx migráció a technológia sajátosságokból fakadóan mindig területi megkülönböztetettséggel fog járni attól függően hogy adott lakókörnyék számára már elérhető vagy sem. Gondolj bele minél inkább előnyös helyzetbe hozná a szolgáltató a régi technológiáját, annál inkább eladhatatlanná válna az új. Mert a fogyasztó inkább árérzékeny, kevésbé érdeklik a technikai hókusz-pókuszok. Mondjuk a világ más felé az új technológiát jellemzően drágábban adják, de nem sokkal vagy azonos árszinten pont-e miatt. Ha túl olcsó lenne a régi senki nem venni az újat, márpedig a szolgáltatónak az az érdeke hogy a migráció minél hamarabb megtörténjen. Épp ezért inkább a régi drágításában szokott érdekelt lenni, hogy motíválja a fogyasztót a váltásban.
A technológiában fakadó különbségekkel meg nem lehet mit kezdeni, ha ezt ignorálnád, akkor kvázi a fejlődés lehetőségét is végleg megszűntetnéd. Az új jobb technológia azonos árszint mellett mindig többet fog tudni mint a régi, hisz pont azért vezetik be. De ez a bevezetés jellemzően hosszadalmas, időigényes folyamat, nem is mindig történik meg mindenhol, aki pedig kimarad az bosszankodni fog. Ez mindenütt így van világszerte és az elkövetkezendő 1-2 évtizedbe amíg az FTTx migráció világszerte zajlani fog így is lesz.
Pl. franciáknál Neuf-nak van 3 milliós ADSL bázisa, ami sebességben akár 20 Mbps-es csomagot jelent. Gyakorlatban ez maximum sebességben az ADSL techinaki korlátai miatt 512 kbps és 18 Mbps között bárhol lehet elsősorban a távolságtól függően, de más vonali jellemzők is bekavarnak. A feltöltési sebesség hasonló max 1 Mbps, mivel asszimetrikus a technológia. Ezért elkérnek 30 eurot. Ott ahol már építik az új optikai hálózatot, ott ugyanennyi pénzrét 50/50 vagy 100/100 Mbps fognak majd adni. Ez annál az ADSL előfizetőnél aki távol lakik a központtól és maximum 1-2 Mbps-es ért el az akár 20 Mbps-nek titulált csomagjával akár 50x-es gyorsulást is hozhat változatlan árszint mellett, miközben szimmetrikussá is válik a kapcsolata.
Viszont a fejlesztés üteme lassú, 2009 év végéig, vagyis úgy 3 év alatt 1 millió körüli optikai végpontot fog elérni Neuf és úgy 250 ezer bekötött ügyfélre számolnak. Ez még a jelenlegi ADSL ügyfélkör tizedét sem éri el a 3 évvel későbbinek meg szerintem az 5%-át sem fogja. A ADSL-> FTTx migráció egy jó évtizedes folyamat lesz majd.
De pl. amerikában is a Verizon-nak is van közel 8 millió broadband ügyfele. Ebből 1 millió FIOS ügyfél van akik már az új optikai infrastruktúrán csatlakoznak és ezt a számot az elmúlt 3 év alatt érték el, a többi DSL előfizető. Az aki ADSL előfizető 30 dollárért kap 3Mbps/768kbps-et ami természtesen a vonali jellemzők függvényében lehet kevesebb is és amcsiban elég rosszak a vonalak, távol vannak a központok. Ott nem volt két világháború ami miatt fel kellett volna újítani az infrastruktúrát így egyes helyeken akár száz éves is lehet a kábelezés. Ott viszont ahol kiépült már az új optikai hálózat, közel 6 millió végponton ott elő lehet fizetni a FIOS-ra, ahol $40-ért kapsz 5/2 Mbps-et, $50-ért 15/2-t, $200-ért 30/5-öt. Sőt azokon a területeken ahol a helyi kábelszolgáltatókkal nagy a versengés és ezért többet ad a FIOS, ott azonos ár mellett már 10/2, 20/5 és 50/5 Mbps-et adnak és a legnagyobb csomagért nem kérnek $200-árt csak 55-öt. Vagyis ha jó helyen lakik valaki mondjuk NY olyan területén ahol nagy a versengés a helyi kábelszolgáltatóval ott kap $55-ért 50/5 Mbps-et ami később felmehet még akár 100-ra is vagy fölé mert az optikában vannak tartalékok, míg más aki régi rézkábeles ADSL-es területen lakik az nem kap 30 dollárért csak maximum 3 Mbps-et. Sőt a ha vidéki kieső területen lakik lehet még rosszabb kondíciók mellett még kevesebbet kap még drágábban, esetleg még az ADSL sem lesz elérhető. És az elkövetkezendő 3 év alatt sem fog a FIOS elérni a felhasználók feléhez sem, a teljes lefedettség meg nagyon távoli hományba vész, addig pedig komoly különbségek lesznek attól függően szerencséjére ki hol lakik.
Amcsiban pl. a kábelszolgáltatók azt is megjátszák hogy adott szolgáltató, adott csomagja adott terület helyi versenyhelyzetétől függően más-más sebességet és árat jelent. Ott ahol nagyobb a versenygés, pl. egy nagyvárosban ugyanaz a csomag nagyobb sebesség és olcsó ár mellett megvásárolható, mondjuk 15 Mbps-et kap az ügyfél $40-ért. Ott ahol kevésbé van versengés, nem kap már 10 Mbps-et $50-ért, ahol még kevésbé ott csak 7 Mbps-et $55-ért, ahol meg vidéki terület és egyáltalán nincs verseny oda jó az 5 Mbps is $70-ért. idehaza azért ilyen még nincs, pl. a UPC egységes csomagot kínál országszerte, azonos áron, nincs pl. eltérés Bp és vidék között pedig a költségek, a technológia adottságok lehetővé tennék és a versenybeli különbségek is indokoltá tehetnék.
Szóval visszáságok minden lesznek, hisz sosem fog minden ügyfél egyenlő feltélekkel nethez jutni. Technológialag azonos feltétel max akkor lehetne ha mindenkinek elérne az optikai kábelvég, akkor nem lennének a szerint megkülönböztetés ki lakik távolabb, meg hol mekkora az egy nodera jutó ügyfelek száma. De különbség még akkor is lenne hisz a sűrűn lakott településeken a népsűrűségből kifolyólag mindig olcsóbb lesz a fajlagos árszint, és a sűrűbben csoportosuló ügyfeleket 1xűbb is lesz nagyobb gerinccel ellátni. Ráadásul mivel az internet Bp centralizált, itt vannak a szerverek, innen indul a nemzetközi tranzit, itt van a BIX, többnyire itt vannak az ISP-k központjai ezért Bp mindig is előnyösebb helyzetben lesz a vidékiekkel szemben. -
rocket
nagyúr
Szerintem visszasagot fog kivaltani a felhasznalokbol ez a kabelnet vs lannet dolog, sose jo ha egy szolgaltato sajat magaval verseng, tobbet fizetnek a kabelnetesek 2mbit/1mbit netert mint a lannet legnagyobb csomagja ami 20mbit/20mbit (persze a garantalt savszelesseg gondolom lesz vagy a 20-ad resze), es nem a felhasznalokon mulik, hogy ha akarjak se tudjak igenybe venni.
Mas neven kellett volna kulonallo projectkent megcsinalni, ha olyan ''gyors'' lesz mint anno az ADSL terjedese akkor lesz vagy 2 ev amire normalis szinten azt a par teruletet ahol vannak letudjak fedni lannettel, addigra meg mar a minosege messze lesz a mostanitol.
Valamivel karpotolniuk kellene a kabelnetes felhasznalokat, mivel massal nem tudjak savszelesseg emeles lenne az egyetlen ut, de mint megtapasztaltuk par honapja nem nagyon van erre esely mert nem birna a rendszer,olcsobban mar nem hiszem megerne nekik adni a mostani 2 kabelnet csomagjukat, ugyhogy erdekes lesz mit talalnak ki, lehet semmit"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
hojan
csendes tag
válasz InfiniteReality #1530 üzenetére
19. ker. Kabelmodemes.
-
tomio
tag
válasz shabbarulez #1519 üzenetére
>>Ezek szerintem nem olvastad el teljesen amit előzőleg írtam.<<
De. El, csakhogy éppenséggel félre
[link]DIGI KÁBEL oldalt pedig nem ismertem, egyáltalán. Szóval ezért külön kösz!
(#1524) shabbarulez - Ez meg még sajna nem az én XIX területem... De már van legalább címlista! Szóval: Apa keezdőőődiik!!!!!! Hát úgy legyen és legyen GYORS folytatás!
Ja és két nap alatt átalakult az Internet-aloldaluk: [link] Már a LAN-Net van elől. Árak, nemúgy mint a korábban említett Debrecen vs. Bp kábelnetnél, végre azonosak. Szóval ugyanazt ugyanannyiért!Linux, BSD, ReactOS, MenuetOS, Haiku-OS, Syllable... Van még több is! distrowatch.com/
-
hojan
csendes tag
válasz InfiniteReality #1523 üzenetére
Miután nálunk kb két hete elég szar a minőség írtam ügyfélszolgálatnak és ma kaptam is visszahívást. Valószínű valami technikai ember volt és mondta, hogy hát igen kicsit túl sok ügyfél lett mostanában és ő is hitegetett fejlesztéssel. Én viszont kicsit felháborítónak tartom, hogy a cég ennyire nem figyel oda, hogy az előfizetői valamelyest ugyanúgy kezelje. Miért adnak el 10 meg 20mbites csomagokat addig amíg a régi ügyfeleknek az 1mbitet nem tudják kiszolgálni?
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz Viktor77 #1525 üzenetére
Nalam is voltak ilyenek amikor a feltoltes a vilag masik vegere jobb volt mint a letoltes.
Hetvegen nagyon jo volt a net nalam , nem volt lassulas, es a weboldalak is normalisan bejottek elsore, remelem megamarad ez a minoseg"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz shabbarulez #1524 üzenetére
Ez nem sok, igy nem csoda azoknak akiknek van meg jo minosegu
-
Viktor77
titán
Mértem egy próba Canadát.
Vicces? (2/1-es netem van.)Csinálni kell. Kész. Pont.
-
shabbarulez
őstag
Felraktak a weboldalra egy címlistát hol érhetők el Bp-en a LAN csomagok: [link]
-
InfiniteReality
őstag
Ja egyébként természetesen ezek a LAN kapcsolatok SZIIMETRIKUSAK (azaz a le és feltöltés sebessége AZONOS). Tényleg az.
Még egy két dolgot hozzátennék a félreértések elkerülése végett. Az hogy otthon az embernek 20mbites netje van, az aztjelenti, hogy a szolgáltató ennyire nyitja a sávszélt. Azaz ha a forgalmi helyzet engedi, az ő BIX és / vagy nemzetközi csatlakozási pontján, ennyivel lehet kijutni! Ez még korántsem garantálja azt, hogy ténylegesen ennyivel fog jönni a cucc.
Tapasztalataim szerint belföldről lehetne akár 100 megás sebességgel is letölteni, de a legtöbb helyről ez nem működik. Torrentezni sem lehet mondjuk 40mbitnél nagyobbal, mert a túloldalnak nem feltétlenül van 100megás feltöltése...Még ha összeadódnak is a feltöltések, 40nél feljebb szinte sohasem ment.
Külföldről ha jó helyről tölt az ember, olyan 10-15mbittel lehet letölteni (tipikusan németországból lehet ilyen sebességeket elérni).
Azt jó tudni, hogy a Digi-nek valószinüleg igen komoly a külföldje is, ha a területén ilyen sebességeket el lehet érni.
A KTV internet más okok miatt nem az igazi.
Sokan mondják, hogy persze a UPC-nél nincs ennyi probléma a kábelmodemes nettel sem. Ja lehet... csak nézdmeg, hogy mire mész a 10megás neteddel UPC területen. Gyorsnak gyors, de mintha késlekedne az oldalak letöltődése. Külföld borzalmas, csak néha javul meg.
-
InfiniteReality
őstag
Ne aggódj. A BIX bővítés is tervben van. Nyilván felbővítik, amint szükséges. Ha már van BIX csatlakozásod, csak pénz kérdése, és néhány percen belül akár 2x10G linket is kaphatsz az eddigi 2x1G helyett vagy mellé. Elég elolvasni a BIX dokumentumokat, minden le van írva feketén fehéren. Ha meg megnézed a BIX forgalmi adatokat, rögtön kiderül, hogy az 1G-s vonal is épphogy ki van használva jelenleg...
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
InfiniteReality
őstag
válasz Illusion1010 #1515 üzenetére
Eh... nálam picit más van. De majdnem ugyanaz. Annyi a tapasztalat, hogy nagyságrendekkel jobb mint a KTV-kábelmodemes megoldás...
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
FNZ
őstag
hali!
ez mind szép és jó, hogy 10-15-20 MBit/s-os internet hozzáférés, DE nem kellene akkor majd a BIX-et is bővíteni ? különben hiába van sávszélessége az embernek, nem fog annyit bírni sosem!!!!
jelenleg 2G-s a vonaluk és ahol vannak ilyen nagy sávszélességű internet csomagok (kábelesPC, ADSL:T-Com), azoknak 10G-s a BIX-es vonaluk!! -
shabbarulez
őstag
Ezek szerintem nem olvastad el teljesen amit előzőleg írtam. A volt DMCC-nél LAN hálózatnál 10,15,20 Mbps van már jó egy hónapja, csak a honlapon még nincs frissítve. Ahogy a volt EMKTV LAN területeken is egy ideje ekkora sebesség van, pl. XIX kerület egyes részein is a honlapjuk szerint(helyileg pontosan ott ahol ki van építve a szükséges hálózati infrastruktúra). Ez a honlapukra is felkerült nemrég: [link] vagy [link]
[Szerkesztve] -
tomio
tag
válasz shabbarulez #1517 üzenetére
Valóban csak meg kellet volna néznem az ügyfélszolgálatra mutató [link]-et...
Oda az örömöm
Ha ezt látom (amit mint látható nem tettem meg) nem élem bele magam.
Budapest, Budapest te csodás!
Bp, konkrétabban BP XIX <-> Debrecen (egy része)
HDSNET-1024 @ 2.900 Ft <-> 2500 Ft/hó
HDSNET-2048 @ 4.900 Ft <-> 3500 Ft/hó
És Debrecenben van már PPPoE. Van 4Mbit. Méghozzá az a 4M olcsóbb mint itt a 2M...
Inkább nem mondok semmit.Linux, BSD, ReactOS, MenuetOS, Haiku-OS, Syllable... Van még több is! distrowatch.com/
-
shabbarulez
őstag
A volt DMCC biztos nem fog eljutni a XIX-kerbe mert az Debreceni szolgáltató. Bp-en a volt EMKTV/HDSNet az aki netet szolgáltat. A két cég azonos érdekeltségű, a románia RDS-é és azóta hogy közös brand alá lettek gyűjtve a nevük is hasonló Digi-s. A DMCC területén a LAN-os területeken már vagy 1.5 hónapja a 10/15/20 Mbps-es csomagokat adják, és egy ideje a Bp-i LAN-os részeken is. Azóta már a weboldalra is kikerült ez a változás, szóval elég hivatalosnak lehet venni. Eddig csak szórólap scannel képet lehetett látni az új sebességekről, de az is elég nyílvánvalóvá tette hogy milyen csomagok lesznek. Most már a weboldalukon is lefrissítették az új LAN-os sebességeket.
Viszont a területi lefedettségről pontos infót, a várható fejlesztési területekről ütemtervet nem lehet úgy találni a volt EMKTV oldalán mint ahol pl. a DMCC-jén fönt van.
A fórumok szerte látott hozzászólások alapján meg úgy tűnik Digi épp jelentős területi terjeszkedésbe kezdett, több vidéki városban és egyes bp-i kerületekben lakók számolnak be arról hogy náluk is a Digi hálózatot épít ki és szórólapokat dobál be. Úgy tűnik az elmúlt 6 évben nem igazán törte magát Digi azon hogy növelje a területi lefedettségét vagy komolyan modernizálja a hálózatát, de most határozott változások figyelhetők meg.
Azok a nagyvárosok alapján amiket egyes fórum hsz.-ekben megjelöltek egyesek arra is lehet következtetni hogy akár a szolgáltatási terület megduplázódása is reaális lehet. Persze mind attól függ adott nagyvárosokban mekkora területen jelenik meg a Digi. Azért többnyire mindenhol csak a sűrűn lakott lakótelepi területek bekábelezését említették a fórumozók. A Digi eddig is a 4. legnagyobb ktv szolgáltató volt, ha megdupláznák a szolgáltatási területüket akkor is kb ugyanott maradnának, maximum igen közel kerülnének a jelenlegi harmadik legnagyobb Fibernethez. Viszont ha megtörténne széles területet lefedve a hálózat fejlesztés FTTB+UTP-re, aminek azért inkább csak a lakótelepi részeken van realítása, akkor a Digi hálózata jóval modernebb lenne mint a többi piacon lévő alternatíva.
Mondjuk az nem lenne rossz, ha végre egy viszonylag nagyobbnak számító cég átfogó hálózati infrastruktúra modernizálást hajtana végre, ez talán ösztönzőleg hatna a többi cégre is hogy ők is kezdjék végre a fejlesztéseiket. Az a fogyasztónak mindenképp jó ha a szolgáltatók modernizálják a hálózataikat. A Digi most úgy tűnik elsősorban a UPC szolgáltatási területein terjeszkedik, kíváncsi leszek a UPC hogy fog majd reagálni. Fejlesztéseket el tudok képzelni, de olyan nyomott árszintet, mint amin a Digi kínálja a csomagjait, tuti hogy egyetlen szolgáltató sem fog kínálni. Szerintem ez már olyan olcsó árszint hogy a költségeket sem képes fedezni, nemhogy a jővőbeli fejlesztések beruházásait finanszírozni. Kíváncsi lennék a Diginek ez hogy éri meg, de nem igazán látni a társaságról gazdasági jelentéseket, a weboldalukon gyakorlatilag semmi infó nincs róluk. -
tomio
tag
No én ma leltem rá erre a topikra és beleolvasva (inkább csak a végébe) remélem beindul tényleg valami sebességnövekedés. Egy korábban belinkelt oldalon továbbindulva ide jutottam: [link]
Ez szerintem elég hivatalos
Bízom benne XIX-be is eljönnek hamar a szép idők...Linux, BSD, ReactOS, MenuetOS, Haiku-OS, Syllable... Van még több is! distrowatch.com/
-
Illusion1010
senior tag
válasz InfiniteReality #1514 üzenetére
Szóval Nálad már az van ?
Mik a tapasztalataid idáig ? -
InfiniteReality
őstag
válasz Illusion1010 #1513 üzenetére
A bekötések folyamatosak. Itt az Aranyban már megcsinálták, gondolom haladnak ''kifelé''. Nemtudom mennyi idő egy házat bekötni, de gondolom nem 2 perc.
Türelem LAN-os netet teremt
-
Illusion1010
senior tag
Annyira szeretném tudni hogy mikorra várható a Batthyány utcában....
De nem árulják el...pedig biztosan van valami ütemterv.......vagy nem
Már május eleje óta kérdezgetem az ÜSZ.ot de mindig csak ''a következő hónapokban'' a válasz. -
InfiniteReality
őstag
Most pénteken valóban akadtak problémák is. De egyébként a LAN-os ügyfelek bekötése igenis befolyásolja a kábeles netet is. Egy eszközön így kevesebb ember lesz, ami mindenképp kedvező dolog.
Mondjuk ettől még a zajbetörések nem szünnek meg... ha egy kedves ügyfél a kábelmodem helyére feldugja a tv-jét, akkor mindjárt kipotyog x modem. Ezen nem lehet segíteni. User hiba. Meg lehet keresni ezt a helyet és főbelőni az embert.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
rocket
nagyúr
válasz Illusion1010 #1509 üzenetére
Kabelnetrol beszelek meg mindig nem a lan netrol, lan nettel kapcsolatos fejlesztesek nem befolyasoljak a kabelnetet,a kabelnet suxxol mindenkinel az elmult hetekben eleg sokszor, amire az ugyfelszolgalat azt valaszolja fejlesztenek, de ennek semmi nyoma nincs a weboldalukon, hogy ''xy idopontokban fejlesztesek miatt kisebb-nagyobb kiesesek varhatok''..
-
InfiniteReality
őstag
Szerintem nemkéne speedtest.net latency értékét figyelembevenni. Tud totál kretén eredményt mutatni. Megkell pingelni a bix.hu-t és az ott leolvasott eredményt figyelembevenni.
10ms alatt kell lennie LAN esetén, kábelmodemnél tök változó, de olyan 20 alatti az jó.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
rocket
nagyúr
válasz Illusion1010 #1507 üzenetére
Ezzel a dumaval akarjak lerazni a felhasznalokat, ha valoban igaz semmi titkolni valo nincs benne, megkene osztani a felhasznalokkal az infot a weboldalon es akkor talan nem telefonalgatnanak annyian ha 20 percenkent szakadozik a net, sot mivel mar hetek ota ilyen pocsek a net nyomtatott formaban is tajekoztathattak volna mar az elofizetoket a juliusi csekkel karoltve.
Szoval kezd olyan erzesem lenni,hogy duma csak az egesz."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz Illusion1010 #1505 üzenetére
Kabelmodem reszre ertettem, alitolag azert suxxol mostanaban allandoan mert fejlesztenek, de ennek nyoma sincs sehol semmi hir formajaban az oldalukon, es igy mar kezd ''urban legend'' lenni a szememben
-
rocket
nagyúr
válasz Illusion1010 #1502 üzenetére
Szerintem ez a fejlesztosdi valami kamu, az ilyeneket ha igazak megszoktak osztani a weboldalukon a felhasznalokkal, en nem latok semmi erre utalo hirt.
-
AGE-T
őstag
válasz Illusion1010 #1500 üzenetére
Én azt is élvezném, ha az a 2/1-es JÓL működne!
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Nők, nőügyek (18+)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Óra topik
- Suzuki topik
- Path of Exile 2
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest