Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
bozso073
tag
válasz Minstrel #11399 üzenetére
Szia! A kérdésedre ezt válaszoltam:
"215GB-t formázott le a beltéri EXT3-ra. Ki is írta a 4 órányi felvétel után, hogy még van cs. 200 GB hely. Szóval nem értem. Akkor az "Időeltolás" ki, vagy bekapcsolásának nincs jelentősége a felvételre.
Egyéb ötlet?"
Nincs esetleg újabb ötleted, mi lehet? -
bozso073
tag
válasz Watt25 #11397 üzenetére
Nem kellett külön állítanom, hiszen a műsorújságban jegyeztem elő; az ottani időpontokat veszi figyelembe a rendszer. Másrészt az első két meccs műsorújság szerinti időtartama is több volt, mint 4 óra; hiszen a műsor nem a meccs tényleges kezdési időpontja, hanem a a stúdió beszélgetések, felvezetőkkel együtt egy meccs körülbelüli ideje 2és fél óra. A két meccs esetében is legalább 5 óráról beszélünk, de pontosan 4 óra után leállt a felvétel.
-
bozso073
tag
válasz Watt25 #11393 üzenetére
Ha jól értelmezem, háromféle felvételi mód lehetséges:
1. Amikor pl. a műsorújság alapján előjegyzésbe veszek egy (vagy több - értelemszerűen különböző időpontban sugárzott) csatornát; ez esetben a műsorújságban szereplő kezdő időponttól a záró időpontig tart a felvétel.
2. Direkt felvétel, amikor az éppen nézett csatornára nyomok a "REC" (piros) gombbal egy azonnali felvétel indítást. Gondolom erre szolgál a "Beállítás/Média beállítás"-ban szereplő "Alapértelmezett felvételi hossz", ami lehet 1, 2, 3, vagy 4 óra. Gondolom azért, hogy az így elindított felvétel ne menjen mondjuk 24 órán át, - amíg észre nem veszi a delikvens, hogy nem állította le -, hanem állítsa le a felvételt a beállított érték szerint.
3. Szintén a "Beállítás/Média beállítás"-ban van egy "Felvétel kezdetének időpontja" és egy "Felvétel befejezésének időpontja" lehetőség; itt megadhatom a két időt, ami gondolom bármi lehet (ha a tárolóhely egyébként elég) és ez alapján indul és áll le a felvétel. Ilyen esetben mindent felvesz ezen idő alatt (reklám, stb.).Esetemben az 1. verzió indult, amikor a műsorújság szerint elindítottam a VB 18:00-kor, 21:00-kor és 00:00-kor kezdődő meccseit felvételre. De mégis közbelépett (szerintem) a 2. verzióban szereplő 4 óra (nálam ez ennyire van állítva), holott ennek nem lenne itt szerepe.
Egyébként van még a Média beállításokban egy "Időeltolás" - gondolom ez lenne a Timeshift. Ennek van jelentősége, hogy be, vagy ki van kapcsolva? A fentebb említett esetnél (csak négy órát vett fel a három meccsből, ami a felvezetőkkel együtt kb 7,5 óra kellett volna legyen) nálam "Be" volt kapcsolva; ez volt az alapbeállítás.
Egyébként mire jó a Timeshift - időeltolás?Szóval valakinek, valami ötlet?
-
bozso073
tag
-
bozso073
tag
válasz Watt25 #11380 üzenetére
Úgy látom nem fogalmaztam elég világosan. 3 meccs, 3 különböző időpontban, műsorújságban szereplő, MECCSENKÉNTI kezdő és végső időpontok alapján előjegyezve még mondjuk egy nappal előtte. Tehát kb. 6-tól 8-ig, 9-től-11-ig és éjféltől hajnal 2-ig, közöttük nincs felvétel, hiszen nem azt állítom be, hogy este hattól hajnal kettőig vegyen folyamatosan, hanem csak a meccsek elejétől az adott meccs végéig és így tovább. És azért nem nyomkodom a gombot picit többet, mert nem vagyok otthon a TV előtt; ezért is szeretném felvenni, logikus nem? Ha ott ülök a TV előtt, akár meg is nézhetném; minek felvenni. Ezért nem evidens.
Másrészt megoldást keresek, nem pedig az ellenkezőjét. -
bozso073
tag
válasz bozso073 #11362 üzenetére
Valaki erre? (kiegészítésképpen: a beltéri a vinyót NTFS-ről EXT3-ra formázta le):
"Felvétellel kapcsolatban. Egy külső vinyó (500 GB 3,5" saját táppal, USB3.0) van csatlakoztatva a beltérire. Mivel egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtam nézni a VB meccseket élőben, gondoltan, beállítom a 18:00-ás, a 21:00-ás és a 00:00-ás meccseket felvételre. A műsorújságból kiválasztottam mind a hármat M1 HD csatornán (persze az M1 HD tartalma a műsorújságban nem jelenik meg, de az M1 SD-nél megnéztem, melyik meccs mikor kezdődik) és az előjegyzésben beállítottam mind a három meccset felvételre. Másnap megnéztem, hogy minden rendben megtörtént-e, de sajnos csak 4 órányi tartalmat vett fel a beltéri (ennyire volt ugyanis állítva - ez a max beállítható időtartam a menüben). Hogyan lehet megoldani, hogy több, különböző időpontban történő adás is rögzítésre kerüljön? Azt tudom, hogy a direkt felvétellel is elindíthatnám a 18:00-ás meccskor a felvételt, de nem próbáltam, hogy ekkor is leáll-e 4 óra után. Persze ilyenkor a sallangot (reklám, stb. ami a két meccs között van) is felveszi, de ha tovább megy 4 óránál, akkor nem probléma, a vinyón van elég hely. A másik lehetőség, hogy beállítom a menüben a kezdő és a befejező időpontot, de ekkor is csak 4 óra a max felvételi idő?"
[ Szerkesztve ]
-
bozso073
tag
válasz frovery #11367 üzenetére
Egy NAS-ból szedtem ki (már nincs rá szükség) az 500 GB-s vinyó-t, amit formáztam 2 NTFS partícióra. Az egyik 215GB, a másik a maradék. A 215GB-ost az Easeussal primary-ra állítottam, a másik logikai. Rá a beltérire; ezt a 215GB-os (pc-n NTFS-re formázott) részt fel is ismerte és le is formázta saját magának (gondolom EXT3-ra, de ezt nem ellenőriztem le). Bár olvastam itt korábban valahol, hogy még egyszer leformázva már műkszik a dolog?
[ Szerkesztve ]
-
bozso073
tag
Felvétellel kapcsolatban. Egy külső vinyó (500 GB 3,5" saját táppal, USB3.0) van csatlakoztatva a beltérire. Mivel egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtam nézni a VB meccseket élőben, gondoltan, beállítom a 18:00-ás, a 21:00-ás és a 00:00-ás meccseket felvételre. A műsorújságból kiválasztottam mind a hármat M1 HD csatornán (persze az M1 HD tartalma a műsorújságban nem jelenik meg, de az M1 SD-nél megnéztem, melyik meccs mikor kezdődik) és az előjegyzésben beállítottam mind a három meccset felvételre. Másnap megnéztem, hogy minden rendben megtörtént-e, de sajnos csak 4 órányi tartalmat vett fel a beltéri (ennyire volt ugyanis állítva - ez a max beállítható időtartam a menüben). Hogyan lehet megoldani, hogy több, különböző időpontban történő adás is rögzítésre kerüljön? Azt tudom, hogy a direkt felvétellel is elindíthatnám a 18:00-ás meccskor a felvételt, de nem próbáltam, hogy ekkor is leáll-e 4 óra után. Persze ilyenkor a sallangot (reklám, stb. ami a két meccs között van) is felveszi, de ha tovább megy 4 óránál, akkor nem probléma, a vinyón van elég hely. A másik lehetőség, hogy beállítom a menüben a kezdő és a befejező időpontot, de ekkor is csak 4 óra a max felvételi idő?
-
bozso073
tag
válasz repvez #11346 üzenetére
Igen, nekem is ez a gondom. Többek között azért is, mert az egyik hozzászóló a csatornafrissítés kapcsán írta, hogy megnyomni a kikapcs gombot, amíg megjelenik a kijelzőn négy vízszintes vonal.... Nálam semmilyen kijelzés nincs.
És igen, arról nem is beszélve, lövésem sincs, hogy megy-e, vagy sem, mivel a bekapcsolási folyamat gondolom min. 30 másodperc, de lehet, hogy több?[ Szerkesztve ]
-
bozso073
tag
A kérdésem, hogy a Kaon 1000HD-re kötött HDD-t hogyan érdemes formázni? (500 GB, 3.5", külső, saját táppal, USB3.0). EPM-mel (Easeus Patition Master) csinálnám. Mondjuk 100 GB-t hagyok a beltérinek, a maradék 400 pedig marad továbbra is NTFS.
Most van egy db partícióm NTFS 500 GB. Ezt megosztom NTFS 100 és 400-ra, de hogyan? A 100 pl. primary vagy logikai legyen? (ebből lesz ugye az EXT3). A többi 400-zal elvileg nem kell már foglalkozni; az marad egyébre.
Mert megcsináltam a fentieket, (100GB EXT3-ra PC-n), majd rádugtam a beltérire, de nem látta, csak a 400 GB NTFS-t és azt formázta le; a 100 GB EXT3-ra pc-n formázott részt fel sem ismerte. Ezért kérdezem, lehet, annak van jelentősége, hogy a már megosztott (100; 400 GB), de még NTFS formátumból melyik a primary és melyik a logikai? Vagy lehet mindkettő primary, vagy mindkettő logikai? Vagy nem ez a probléma?
Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Háztartási gépek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Adobe Photoshop
- Hardcore café
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless /// Újszerű // Számla + Garancia
- Beats Studio3 wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- HyperX Cloud Stinger 2 core gamer fejhallgató // Új // Számla + Garancia
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech H390 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok