- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Asustor NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Gmail
- Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Csöves #167922 üzenetére
Szia, a problémától függően más-más lehet a megoldás, vagy a jó. Jó lehet az a fajta ami egyszerűen csak "ferde" (a közepén persze van egy kis lyuk ami jó az aranyér vagy a farkcsont kímélésére.)
Ezt a fajtát is ki lehet próbálni: [link]
(már régóta gondolkodtam én is valamilyen párnán, szoktam kollégákat kérdezni akiknek látom a székén különféle megoldásokat többfélét látok de általában elégedettek. Nyilván nem mindegy, hogy gerinc probléma, farkcsont probléma, aranyér probléma vagy láb probléma, stb.
Ezen párnák előnye hogy sokszor az ülés közben felvett "tartás" is rossz és akár ebben is segítenek.
Megjegyzem az is lehet egy kiegészítő megoldás, hogy egy rövid időt pl. egy gumilabdán ülve töltöd. (pl. a 8 órából 1-et vagy kicsit többet vagy időszakosan)
Egyszer láttam olyat is (ötletes azóta rákerestem és árulnak ilyet) hogy az íróasztal lábai megemelhetőek annyira hogy az asztal mellett állva is lehet dolgozni. Tehát aki egész napos ülő munkát végez ugyanezt a munkát a munkaidő adott százalékában akár állva is végezheti.
ez az "ék" párna: [link]DE a legfontosabb az lenne, hogy az ember nem arra van "teremtve" hogy napi 8-12 órát egy helyben üljön. Állíts be a telefonodon egy értesítést hogy pl. óránként jelezzen, ekkor állj fel sétálj egyet csinálj pár guggolást, karkörzést, nyújtózz, mozgasd a nyakad hajolj előre hogy húzódjon egy kicsit a lábhajlító izom stb. akár egy kis "helyben" futás. Most így kapásból ezek a gyakorlatok jutottak az eszembe de mást is beiktathatsz, már egy 2-3 perc folyamatos gyaloglás is jó de ezt a pár percet a fentebb említett gyakorlatokkal még hatékonyabbá teheted.
PRO szint: ha van melletted egy polifoam és akár pár földön elvégzett nyújtó gyakorlatot is elvégzel (kb. mint a gerinctorna gyakorlatok) pl. akár hason fekve feltolod magad kézzel és "homorítasz" a YouTube-on rakás ilyen kis segítő gyakorlat van.A legfontosabb, hogy a probléma sokszor összetett és a megoldásnak is többrétűnek kell lenni: időszakos átmozgató torna, ülőpárna, tartás javítás.
Akinek pl. a háta fájdul meg annak nagyon jót tesz ha elkezd "gyúrni" tehát súlyzós gyakorlatokat végezni a legjobb, legegyszerűbbek a csigás hátgyakorlatok: szélesen lehúzni mellhez, szűkön lehúzni mellhez, ülve szűkön mellhez húzni, már ezzel a hárommal karban lehet tartani. (esetleg egy kis plusz fehérje bevitel mellett az izomzat is elkezdhet intenzívebben fejlődni és a megerősödött hátizom segít a gerinc tehermentesítésében.)
A nyakprobléma is lehet nagyon súlyos amikor már kvázi elkezd nőni a "púp" a tarkón.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest