- AliExpress tapasztalatok
- Milyen routert?
- Batch programozás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP telefonálás
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
válasz bagyulajuve #107781 üzenetére
Szia! Keresel még burkolót?
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Valaki nem tud olyan helyet Debrecenben, ahol emberi áron tudnék(7000Ft környéke) venni gumiszőnyeget Pug 206-oshoz?1.4 T-jet M32
-
copass
veterán
építkezés, felújítást ahhoz tudnám hasonlítani amikor kipeckelt szájjal rohansz a faxerdőben!
mondom ezt úgy 15+ éve rajzolok terveket építészeknek.
azt a kib..ott gányolást amit megcsinálnak a szakik, agyrém!
(saját lakásomban 2x szedettem vissza a csemépt a burkolóval :
- b+! itt a burkolatkiosztásiterv! mi a tökömet nem értesz rajta?
- hát ő nem így szokta csinálni!
- akkor viszlát! )költségvetés, tételes árajánlat nélkül meg sehová!
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
lappy
őstag
válasz Zola007 #108093 üzenetére
kis pontosítás:
A felelős műszaki vezető a kivitelező kötelezően alkalmazandó embere, aki elsősorban a kivitelezés szabályosságáért felel (vagyis biztosítja, hogy a kivitelezőt később ne vonhassák felelősségre a munkája miatt).
Ezzel szemben a műszaki ellenőr a megbízó érdekeit védi, és azt vizsgálja, hogy az építési kivitelező milyen szabálytalanságokat követ el a munka minősége, a számlázott összeg vagy a beépített, felhasznált alapanyagok vonatkozásában.
[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Zola007
veterán
Az imént beszéltem egy ismerössel, aki szintén házat ujit fel ~4 millio forint ertekben.
Mondtam neki, hogy mi a szitu nálatok, azt üzeni, hogy ha egyik vàllalkozó sem barát vagy ismerös, akkor keressetek fel el un. "felelös müszaki vezetöt".
Neki az a szakmaja, ha szerzödtök vele, akkor muszakilag felmeri az elvegzendo munkat es megmondja, hogy arra mik a realis arajanlatok es melyiket erdemes valasztani vagy tud ajanlani olyan vallalkozot, aki korrekt aron dolgozik es betartja aszerzodesben elore rögzitett körulmenyeket, hateridoket es azt a kesztermeket kapod, amit megrendeltel.Azt mondja ~40-50 ezer forint, az elozo haznal ö is sajat kutföböl probalta megoldani, de ha nem ertesz mindenhez, akkor riziko a döntes.
40-50 ezer forint körül van egy ilyen müszaki szemle es a munka managelese, de erdemes ra kolteni, mert sok kellemetlensegtol es kiadastol megkimel.
.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
tothantal27
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül egy Dell D630 kijelzője,normális elérhető áron?
Nem vagyok új csak elhagytam a régi e-mail címem emlékeztető válaszát!:-)
-
lorcsi
veterán
válasz customer114 #108087 üzenetére
elsőre megörültem, h valami jó minőségű szuper kisautót adnak
de utána elég csalódottan néztem a honlapjukon a képeket..nem valami kidolgozott autócskák ezekeladó: vadi új soundcore motion+
-
bob011
aktív tag
Keresek Shell benzinkút pontokat(matrica) csoki/sör-ért cserébe.
Privát üzenetet írj![ Szerkesztve ]
-
iscsu
tag
Valakinek nincs PL2303 chipes USB-soros átalakítója? Rendeltem, megérkezett, de kisecseng bácsi CH340-est küldött...
[ Szerkesztve ]
-
John_Deere
tag
Én hivatalos kipufogó-szerelőhöz mentem el egy olyan melóval, ami kb. 2 emberes, és ha dolgoznak, kb. fél napos munka. Az legyen 6 óra. Nem kell heggeszteni, csak egy kipufogórendszert cserélni egy nagy autón. Elmentem, érdeklődött, mindent elmagyaráztam, hogy miről lenne szó. Aztán kerek perec megmondta az Úr, hogy Ő ezt tuti nem vállalja el, mert 2 óránként legrosszabb esetben kitol egy autót, abból jól megél, ebből nem. Amennyit elkérne, amiért bevállalná azt meg biztos ki nem fizetném 6 óra vagy kicsit több munkáért. Legalább őszinte volt...
-
tsyl
aktív tag
válasz Salex1 #108075 üzenetére
Jómagam is hasonló cipőben járok, mivel most vettünk egy családi házat, amit felújítani szeretnénk.
Kőműves egy volt hajlandó arra, hogy megnézi hétfőn, de majd csak szombatra ígért árajánlatot.
Két villanyszerelővel sikerült idáig tárgyalnom (teljes vezeték cserét szeretnék). Az első hümmögött és vakargatta a fejét, hogy jó nagy a ház és mennyit kell majd itt hornyolni, meg különböző kifogások, nem tetszések...aznap estére ígért árajánlatot. Nem hívott. Másnap felhívtam, hogy biztos elfelejtette...nincs még kész az ajánlat de majd "ma este" felhív feltétlen. Nos nem hívott. Másnap legalább egy tucatszor hívtam, de nem volt hajlandó felvenni a telefont. Nem foglalkoztam tovább vele.
A másik elmondatta, hogy mekkora a ház, mikor épült, milyen fogyasztókat szeretnénk használni stb..és szerda 11 órára ígérte magát. A párom várta 13 óráig türelmesen.( hiszen mester és a tiszteletet megadva ne zavarjuk már) viszont két óra elteltével ő sem bírta tovább. A szaki elnézést kért mert "bolondok háza" van nála, de 16-ig biztosan oda ér. Elfelejtett szólni...Munka után már én is haza értem és együtt vártuk este 8-ig... mert resteltük felhívni, hiszen gondoltuk ha már megígérte biztosan jön...Elég idegesen már sötétedéskor újra csörgettük...nem vette fel. Ötször próbáltuk...semmi. Tegnap szintén szinte óránként hívtuk volna, sikertelenül.
Én azt nem értem, hogy ha nem fogára való a munka, miért nem lehet azt kerek-perec egyenesen megmondani. Vagy nagyobb melóra vágynának? De azt is megmondhatnák nyugodtan.De visszakanyarodva az árakhoz.
A vizes kijött megnézni a helyszínt és közölte mindent ki kell cserélni, mert bármikor kilyukadhatnak a 70-es években leásott csövek és ez a mi érdekünk is. Mondtuk, hogy ő a szakember és ha így látja ám legyen. Csak mondjon egy árat végre, hogy körülbelül mennyire számíthatunk. Szabadkozott, hogy neki ehhez idő kell és majd másnapra kiszámolja, de úgy készüljünk hogy bőven egy millió felett lesz (bontásokkal, ásásokkal) de talán megtudunk állni a 1,5 millió alatt is.. a szívünk is kihagyott ezt hallva. Úgy ment el gondoljuk meg és szóljunk rá, addig nem is számolgatna pontosan. Nem sokat gondolkoztunk rajta, már késő délután szóltunk, hogy ez nekünk rengeteg pénz még a felét is elég lenne most előkaparni...erre:
Jó! Jó lesz a fele is, lehet kicsit rosszul adogatta ott a helyszínen össze a számokat. Meg tudom csinálni ha jobban belegondolok 700 ezerből -ből is.. Kértük akkor számolja ki...500 lett kereken a vége..
...ki vagyok akadva én is rendesen, milyen pénzeket húznának le egyesek..De van ellen példa is.
Nyílászárókat is cserélnék modern hőszigetelésesre. Elküldtem e-mailbe az adatokat egy ezzel foglalkozó cégnek és fotót is csatoltam hozzá, hogy lássák vizuálisan is miről lenne szó. Olyan részletes és pontos öt oldalas ajánlatot küldtek, melyen az utolsó csavar ára is szerepel. Nem olcsó ugyan, de nem érzem becsapva magam mint az előzőekben felsorolt mestereknél. Bocsi a hosszúságért...[ Szerkesztve ]
18 éve a PH-n....
-
atike
nagyúr
válasz Salex1 #108071 üzenetére
Nekem 30 m2 betonra (20 cm vastag, 10 cm kavicson) anno 200-as ajánlatot adtak. Többfelől is (+/- 10-20 eFt) - természetesen anyaggal együtt.
Ha lett volna betonkeverő valahonnan, és mi ássuk ki magunknak, mi zsaluzzuk (és persze ehhez is minden megvan) akkor olyan 110-120 körülre jött volna ki.
Készbetont hozattunk mixerrel, úgy 150-160 lett a vége.
Szóval nem olyan egyszerű, meg nem annyira "olcsó" mint ahogy mi is anno gondoltuk.
De a 350 az valóban sok.
Szerk:
100-ért egy másik....? Munka + anyag...? 5 cm betonréteg kell, vagy mi? Az elég alacsony ár...[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
Hali az https://www.alza.hu/, rendelek ma este, vki postát felezni?
-
Salex1
őstag
válasz lorcsi #108073 üzenetére
Nem térkő, beton!
Majd egyszer lehet megy rá térkő.
350 nem kicsit sok, hanem nevetséges. Egy másik kőműves 100-ért megcsinálná, de még október végén sem biztos, hogy tud jönni.
Megcsinálnám, csak nincs eszközöm, de van gerinc sérvem, így még kiásni sem bírnám. De most hajlok a felé, hogy kiásatom, és valami segítséggel megcsinálom. -
bobace
addikt
válasz Fricu #108068 üzenetére
"Szóval csak azt akarom mondani, hogy az az ügyvéd sokat tanult, képezte magát, hogy jó szerződést tudjon írni, amivel neked sok pénzt spórolhat meg."
Csak egy a baj, hogy nem érdekük, és nem is csinálják legtöbbször tisztességesen. Abban érdekeltek, hogy te sokszor visszamenj hozzájuk, hisz abból van a pénz. A legtöbb ügyet meg lehetne oldani belátható időn belül, csak hát akkor elégedett emberek járkálnának az utcán, ők meg sokszor maradnának munka nélkül. Persze, ez sok szakmára igaz, ahol megoldható. Tisztelet a kivételnek, persze.
És nem azzal van a baj, hogy valaki sokat tanult, akár orvos, akár ügyvéd, hanem azzal, hogy lenézi a többi embert, ahogy bánik velük, és más zsírján élősködik. Ez a visszataszító bennük, a "hatalommal" való visszaélés.
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Salex1
őstag
Kőművest keresnék, kocsibejáró betonozáshoz...tudom nehéz feladat. Tegnap eljött egy, megnézte és adott egy 350eFt-os ajánlatot...majdnem a szemébe röhögtem. Ennyiből építettem a garázst kb.
45nm-ről lenne szó, max 2 nap munka, de ha dolgoznak egy nap alatt megvan.Tudtok ajánlani valakit, aki nem egy elszállt idióta?
-
dewil666
őstag
válasz Fricu #108069 üzenetére
Ezt mondjuk telefonon is meg lehetett volna kérdezni, hogy esetlen nincs e le kapcsolva a táp, elosztó....stb.
Ha én is ami vga-kat eladok és az "user nem ért hozzá" mindet visszaküldenék már régen agyvérzést kaptam volna. Esetek 90% driver csere megoldja a problémát.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Fricu
tag
válasz #33253120 #108059 üzenetére
Hívtak számítógépet javítani a szomszéd városba (16 km). Elmentem. Mondom a hölgynek, meg lehet javítani a gépét, x Ft. De szerintem nem érdemes, mert x+5000 Ft-ért újat rakok össze nekik, garanciával. Megegyeztünk, megcsináltam, elvittem, beüzemeltem, megmutattam.
Másnap reggel hív a hölgy, hogy baj van, a gép meg se mukkan. Se kép se hang, hiába nyomkodja.
Kimegyek, nézem. Hát a kedves férje hátul a tápot is kikapcsolta, csak nem szólt anyának. A gép persze jó.
Kérdezi, hogy mivel tartozik?
Semmivel mondom, majd legközelebb..
Én meg elmentem nekik 32 km-t bekapcsolni a gépüket..
Van ilyen.Fricu
-
Fricu
tag
válasz lorcsi #108050 üzenetére
Nagyapám mesélte az alábbi két történetet:
1./ Vettek friss házasként egy vekkerórát az órásnál. Egy héttel később visszavitte, hogy nézné már meg a mester úr, mert leállt, mikor ment érte azt mondta nekik a mester: 10 Ft (sok pénz) lesz, és ha ennyire érdekli az urat a szakma, felveszi tanoncnak, 3 év alatt kitanulhatja. Csak otthon merte bevallani a nagymamámnak, hogy ő bizony szétszedte az órát, mert érdekelte hogy működik, össze is rakta, csak akkor már nem ment..
2./ Vidékre ment Pestről rokonokhoz motorral. A motor köhögni kezdett egy faluban, majd leállt. Betolta egy szerelőhöz, aki tekert kettőt a karburátoron, majd ráütött valahova egy kalapáccsal, és jó lett.
Kért 10 Ft-ot. Nagyapám méltatlankodott, hogy azért a egy kalapácsütésért ennyi pénzt kér. Nem, mondta, azért kérek ennyit, mert én tudom hova kellett ütni!
(tudom, hogy régi a történet, de velük valóban megesett).Szóval csak azt akarom mondani, hogy az az ügyvéd sokat tanult, képezte magát, hogy jó szerződést tudjon írni, amivel neked sok pénzt spórolhat meg.
Vagy egy orvos magánba 10.000-ért ír fel neked egy receptet a bőrödre. Igaz. De ő 6+2+2 évet gürizett érte (plusz ágytálazott, vagy őrizte a haldokló betegét, miközben otthon a kisfia várta) azért, hogy eddig jusson.
Szóval, meg kell adni a tiszteletet minden szakmának, és meg kell fizetni rendesen.
Persze én se a holdon élek, vannak szemét lehúzások is bőven...
Fricu
-
zolikaDB
veterán
A Windows 7-ben meglévő, de 10-ből kiszedett Hangrögzítőt hogyan tudnám visszaszerezni? Vagy olyan appot, ami rögzíti azt a hangot, amit épp lejátszok gépen? (tehát nem akarok külső mikrofont csatlakoztatni, mert nem ez a cél)
-
7Sony7
addikt
válasz diablo1984 #108065 üzenetére
úgy is lessz, de nem mindegy mennyit kell kivágni. Idén már nem "fér bele", addig meg hátha nem megy tovább.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
elfelejtette
veterán
Csatlakozva a kéregetők táborához én is szeretnék 3db Pennys matricát igényelni valakitől.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bul07
nagyúr
válasz #33253120 #108059 üzenetére
Én is jobban jártam volna villanyszerelőként
Majdnem az is lettem, szakmunkásba 1villanyszerelő 1 elektroműszerész osztályt indítottak, és pontozásal döntötték el hogy ki kerül az elektroműszerész osztályba én 1 ponttal kerültem be
De jól megszívtuk, az oktatónk villanyszerelő volt aki szinte semmit nem tudott amit kellet volna, nyugdíjazás előtt is volt, semmit nem tanultunk
Na viszont a villanyszerelő oktató az igen rendesen oktatottAz osztályomból senki nem dolgozik a szakmájába mert nagy nullát tanultunk
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
7Sony7
addikt
válasz diablo1984 #108058 üzenetére
Valami paszta állagú trutyi volt, de lehet akkor bekenem alvázvédővel...
-
törölt tag
válasz #05304832 #108055 üzenetére
Lehet.
Jó párnak már lehet dolgoztam is.
Lehet nem mindent jelentettem le, de a nagyját igen.
Nem érdekel. Én nem pénzért dolgozom, hanem mert szeretek. És nem értem miért utálja majdnem mindenki a szakmáját. Teccett volna jobbat választani anno... Vagy átmenni évközben. Van egy villanyszerelő szakmunkás papírom, van egy okj kerékpár- és segédmotorkerékpár szerelőim. Az első inkább hivatás mint szakma. A másodikat nem csinálom pénzért, mert a mai napig tanulnom kell.
Villanyszerelés vonalon: Volt pár megrendelő akinél első körben visszahajtogattam egy foglalat lábait, visszaraktam a kilazult dugaljat, leesett csillárrózsát, stb, és azt mondtam, hogy boldoguljatok, majd ha valami erősebb lesz, hozzádobjuk. (Persze sosem történik meg a gyakorlatban, mert nem számolom hozzá.) Van akinek meg 2 év után is vissza fogok menni ingyen, mert úgy alkudtunk, hogy ha most nem is lakik senki ott, de ha megy oda valaki lakni, akkor szólj, mert előtte még lehet van dolgom, és meg akarom csinálni.
Ezek egy része papírozhatatlan dolog. -
rayoliviero
veterán
-
Zola007
veterán
válasz lorcsi #108050 üzenetére
Az sem természetes, csak ügyvédböl nincs olcsó konkurencia.
Vannak szakmák, ahol "kartell" szerüen ki vannak alakulva tarifák és senki nem kér alatta, mert nincs árverseny.
Ezekben a szakmákban ha nem hajlandò a kliens ("munkaadò") adott összeget fizetni, akkor nem kap szolgáltatást, mert más nem tudja elvégezni a munkát (pl. fogorvos, építész) vagy nincs rá jogosultsága (közjegy, ügyvéd, klímaszerelo)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
7Sony7
addikt
Láttam valahol, hogy üregvédelem után valami kenőcscsel bekenve rakták vissza a gumidugókat. Nem tudjátok mi lehet az?
-
törölt tag
válasz Aryes #108033 üzenetére
Nem kell. Teva évi leállás. A kis falumban a helyi vállalkozó összeszedett minden embert a kocsmából. Mentek szekrényt porolni, meg csavarokat utána húzni. Mindenki villanyszerelőként lett lejelentve, akár ács, kertész, festő, autószerelő végzettségű volt. A generál leigazolta, hogy ellenőrizte a papírt. Fel lett véve utánuk valami kiemelt szakmunkás/technikus bér, nekik meg 650/óra lett kifizetve, de az is szájhúzással (előző munka készre jelentése, majd az új munka felvételénél ki kell kérni a tűzoltók áldását, a helyi erők áramtalanítanak, stb. ~kb másfél óra, majd mehetsz a következő 20 perces melóra) mert nincs mögötte teljesítmény.
-
törölt tag
válasz #65675776 #108023 üzenetére
Szerintem mint aki építőparban dolgozik ez egy mókás dolog.
Kőműves segédmunkás aka néger a fenti állásajánlat alapján feketén Debrecenben 800-1200Ft/óra körül van. És röhögnek rajtunk, villanyszerelőkön, hogy te, ennyiért, ezt így?
Az ennyiért esetemben az a visszább elhangzott 140e nettó, de teljes bejelentéssel. Mellé ruha, szabadság, közlekedés térítés, és még a szerszámot sem a sajátomat koptatom mint ők.
A pillanatnyi fölény az övéké, a hosszútávú meg az enyém.
Amúgy havi szinten keresnek meg szürke-fekete ajánlatokkal, hogy project van, és kell az ember. Az alku 200-250k bejelentés nélkül, de a szuperbruttó, önerős TB, Nav, szerszámamortizáció, utazás szponzoráció nem működhet egyszerre ekkora összegnél, hatékonyan annyira, hogy a végén több jöjjön ki a jelenleginél. Viszont ha ettől eltekintünk, akkor mi történik a project végén? Szivatás. Függőség alakul ki, a következő project kell, mert munka nélkül nincs pénz, és apránként letolnak a francba. Pár szaktárs járt így.Tehát most én úgy döntöttem, hogy nem fogok ugrálni, maradok a jó helyen és mellete ha van fogamra való munka azt mellette megcsinálom szürke/fekete vonalon.
-
qfm
őstag
Sziasztok!
Tud valaki normális könyvelőt, akit lehet keresni 4 óra után is? Kis forgalmú egyéni vállalkozásról van szó, tehát nem ezen gazdagodna meg, de néha jól lenne, ha lehetne valakit keresni 1-2 kérdéssel.
-
nagyúr
válasz lorcsi #108037 üzenetére
Tulajdonképpen példával alátámasztottad, amit mondtam. Köszi.
A gond ott van, hogy van egy egyre mélyülő szakadék a munkavállaló bérigénye és a munkáltató fizetési hajlandósága közt. Hogy utóbbi miért nem nő, zsugoriságból, vagy mert nem tudja kitermelni a bért, az mindegy. Látható, hogy nincs pl. már normális orvos az országban, egész települések vannak háziorvos (!) nélkül, mégse emelik mondjuk német színvonalra a béreket. És ezt nyilván minden szakmáról el lehet mondani, de ez mégiscsak WTF?! Még elmegy félmillió ember Londonba, és majd észbe kapnak. Vagy nem.
"még mindig nem értem, hogy lenne kevés a napi 7k netto"
Akkor én azt nem értem, hogy egy bútorszállító 1 óra munkáért miért kér el fejenként 10000Ft-ot, egy gázszerelő miért kér el 8000Ft-ot csak azért, hogy a lakásajtóig eljön?!
Debrecen drága város, itt a négerek se jönnek el annyiért, mint egy csóri faluban, ahol 90%-os a munkanélküliség. -
Salex1
őstag
válasz bul07 #108038 üzenetére
Nálunk műszaki területen is nagy gondok vannak: elmegy a cégtől a szakember, aki már néha 10-30 éves gyakorlattal rendelkezik, mert nem hajlandóak kicsit emelni a béreken, és a főnökség annyit mond, hogy lesz helyette más...lesz is, fél év alatt felvesznek egy 1-2 év gyakorlattal rendelkező embert, akinek még több év mire rálát a rendszerekre. Aztán csodálkoznak, hogy állnak a gépek, nincs műszaki támogatás.
-
pomorski
őstag
válasz rayoliviero #108039 üzenetére
Én is a 47-est javaslom Újfaluig, onnan pedig tovább a 42-est Biharkeresztes-Ártánd irányába! Párszor már mentem én is a Hosszúpályi-Pocsaj-Esztár útvonalon, de az nagyon döcög, lassabban lehet rajta haladni, mint a 47-esen. Az autópálya építés miatt Tépe és Újfalu között sok 40-es és 60-as tábla van, de megállni nem kell, lehet haladni.
-
csapee
őstag
válasz rayoliviero #108039 üzenetére
Mind1 a Pocsaji szarabb de szinte nulla forgalom, a 47-es szinte tükör de most az autópálya építés meglephet. Reggel 7-9 között és este 4-6-ig Pocsaji amugy a 47-es.
Csapee
-
qfm
őstag
Penny pontot keresek
Most hogy vége a pontgyűjtésnek, akinek nem jött esetleg össze a szükséges mennyiség, kimaradt pontokat megvennék. 6 darabra lenne szükségem. Jelentkezni privátban lehet, azt gyorsabban észreveszem. Jelölj meg árat, hogy mennyit szeretnél érte, és hány darab van.
Köszönöm
-
rayoliviero
veterán
Debrecenből Nagyváradra melyik útvonalon érdemes menni? Pocsaj vagy Berettyóújfalu?
-
bul07
nagyúr
válasz csapee #108035 üzenetére
Ez pontosan így van
Itt nap mint nap raknak ki hirdetést hogy Nagyváradra keresnek munkásokatMár buszjárat is van aki viszi a szalag munkásokat
Múltkor olvastam hogy varrónőket keresnek bejelentett és 140 kézbe, és még egyéb juttatások
Lehet hogy idővel majd én is rá fogok szorulni hogy Nagyváradra járjak szalag mellé dolgozni
Már a traktorosok is Romániába mennek dolgozni, méghozzá vasbeton szerelőnek(konkrét példa megtörtént), igaz kintalvós
(#108037) lorcsi
Biharkeresztestől nem messze lévő falu, Nagyvárad nekem kocsival 25-30Km
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
lorcsi
veterán
válasz Aryes #108032 üzenetére
Mindent annyiért lehet eladni, amennyiért van rá vevő. Ha kevés a befogható ember, felmegy az tarifa.
ha ez így lenne, már rég megszűnt volna a 100e körüli netto bér -meg az alatti
10 éve is ennyit ajánlgattak..és azóta is ezt etetik be, holott állítólag valahol munkaerő hiány van
vagyis elméleted szerint több bért kellene adni..de sehol nem teszik...hanem majd jön más elven..és tényleg jön..de mondjuk 2-3 hónapraa Balatonon is minden szezon előtt sír mindenki, hogy nem jönnek dolgozni
aztán a szezon elején bekínálják a 100e..meg minimumon bejelentve..és 12-14 óra és csodálkoznak hogy lelépnekmég mindig nem értem, hogy lenne kevés a napi 7k netto
egész biztos vagyok benne, hogy sok fizikai, gyári és egyéb munkás is örülne, ha ezt valóban bejelentve kézhez kapnásto1911 +1
én is ilyesmit tapasztalokbul07:
Itt nap mint nap raknak ki hirdetést hogy Nagyváradra keresnek munkásokathol az az itt ?
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
csapee
őstag
Meg lehet nézni mi van most Romániában, ugyanaz lesz itt is csak cifrábban. Sokkal hamarabb kiürült a munkaerőpiac és nagyobb volt a különbség a nyugati és helyi bérek között. Ezelőtt 10 évvel volt olyan hogy komplett műszak mondta a főnöknek egy reggel hogy kuss vagy nem jövünk be. Azt csak félve mondom hogy a nagyvárosokban most jobban keres már az átlag is mint itt (azon a területen ahová rálátok).
Csapee
-
sto1911
veterán
válasz Aryes #108032 üzenetére
Tanar nem kap annyit es o is eszik...
Ill. gondolom egy kis enni- es innivalot csak kapott volna. Azert napi 7-bol csak tud enni egy jot, ne rohogtess, ne a Costesbe menjen enniMi jopar eve egy ciganygyereknek meg az apjanak kinaltunk munkat, penz+ellatas. Fedett helyen, nem hidegben, nem forrosagban. Ezt onnan tudom, hogy en is csinaltam Elso nap lemegy, megkaptak a jussukat, masnap megyunk ertuk, az apa meg aludt, bekuldjuk a fiut, hogy azert induljunk mar, erre: nem jon az apja, mert esik kinn az eso Ismetlem, fedett helyen kellett volna pakolni, es raadasul hoztuk-vittuk oket.
Masreszt szerintem nem olyanra van szuksege, aki egyebkent nap kozben dolgozik, hanem aki "raer".
-
nagyúr
válasz #65675776 #108023 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy van fix munkahelyem, ott van egy bizonyos órabérem, ami nem nagy. Ezen kívül szoktam vállalni alkalmi munkákat, ahol a fix munkahelyem fix órabérének az ötszöröse alatt a kisujjamat sem mozdítom meg. De inkább a tízszereséért. Nem nagyképűségből, mert ez is aprópénz ahhoz képest, amennyit emberek munka nélkül tudnak keresni bizonyos helyeken... Ez is kb ilyen helyzet. Ott hibás a gondolatmenet, hogy ha egy egész vagy több hónapra kellene "néger", az ember jobban elvállalja ilyen bérért. De 7 ezer forint mondjuk 8-10-12 óra fizikai munkáért? Kb a munkával elégetett energiát sem tudod belőle fedezni. Kinek éri meg?
Aki kapható lenne ennyiért, az vagy fix helyen dolgozik, vagy már rég elment mosogatni Londonba, vagy babysitternek, vagy otthon ül és a segílykét várja.
Ja, még annyit akartam írni, hogy így működik a piacgazdaság. Mindent annyiért lehet eladni, amennyiért van rá vevő. Ha kevés a befogható ember, felmegy az tarifa.[ Szerkesztve ]
-
tsyl
aktív tag
Szekrénysor eladó Hajdúbagoson(13.000Ft)
GTX 560 Ti 1GB GDDR5 eladó Debrecenben(17.000Ft)[ Szerkesztve ]
18 éve a PH-n....
-
törölt tag
válasz lorcsi #108025 üzenetére
Nincs munkaerőhiány, csak a városban a legtöbb cégnek már megvan a hírneve, ezért meg nem is nagyon akar odamenni senki sem dolgozni. Főleg nem minimálbérért.
lara: A bruttó 300k nem olyan sok. Az leadózva 170-180k környéke. Szakmunkás minimálbér (bruttó 926 HUF/óra) műszak és hétvégi pórlékokal ~140k-ra jön ki. A 170-180k-hot ~1000-1100HUF bruttó órabér kell. Szóval a 300k bruttó átlag azt jelenti, hogy a munkavállalók 70-80%-a minimálbéren van foglalkoztatva.
-
lorcsi
veterán
válasz Laraxior #108026 üzenetére
pont ezt mondom én is h nem sok
főleg mutyizvaidegesítő az egész, h keleten meg az ország 40-50%-ban megálltak a bérek a bejelenett br. 167-nél
aztán meg megy a hápogás, h ennyiért nem dolgoznak/ nem maradnak itthon..hanem lelépnek 3-4* ennyi fizuért
meg ugye a nyelv tudás is..90-től nem sikerült oylan generációt kiképezni, akik stabilan piaci eladható módon tudnak legalább egy nyelvet
most meg mindenféle engedményeket találnak ki a nyelvvizsgához..és méricskélik, hogy miért nem tudják oylan szinten ahogy a piacon kelleneeladó: vadi új soundcore motion+
-
ballor.hu
tag
Három utángyártott tintapatron eladó, típus: HP 364XL
Színek: cyan, yellow, magenta3200 volt darabja, 10k a három. Bontatlan mind!
===
Eladó egy 240x340-es szőnyeg, a hozzá való kicsivel (85x150) méretben: 8k
Egy tisztítás ráfér, egyéb baja nincs.The following takes place between 06:00 A.M. and 10:00 P.M.
-
Laraxior
titán
válasz lorcsi #108025 üzenetére
Én annyit kerestem otthon... Aztán a végén már többet, de mégis eljöttem.
Azért nem olyan fasza ám éveken keresztül heti 6 napot dolgozni. Mert ha csak 5 napot dolgozol, akkor az lfsz
Nehogy azt hidd, hogy olyan sok a 7k. Főleg azért nem, mert mellette minimálbérbe vagy bejelentve, hogy ugye jó legyen a munkáltatónak. Aztán ha beüt az okosság, akkor meg nézegethetsz a havi 55k-s kis betegpénzzel. Mint amikor volt a kis balesetem. Ki is tömtek volna ennyivel (8,5 éve dolgoztam ott akkor már), ha véletlenül nem ír az orvos rossz kódot a betegpapírra
Azonfelül, hogy vágytam volna új, vagy legalább újabb autóra, motorra, hogy ne kelljen éveket várni rá, mondjuk egy kis hitellel megtoldottam volna a kasszámat. Úgy elhajtottak mint a szart mindenhonnan. Pedig a hitelkonstrukciók sem olyan hűdejók...Arrébb jöttem 1200km-el, itt pontosan 2 óra alatt keresek annyit, mint otthon egy nap alatt.... és még rohadtul nem azt csinálom amihez értek, hanem elmentem inkább iskolába.
...és akkor felmerül a kérdés, hogy ugyan miért vándorolnak az emberek, holott a magyar átlagkereset 300.000HUF*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
-
törölt tag
-
bul07
nagyúr
Kis humor(érdemes feliratkozni)
-
Laraxior
titán
Eladó a kölök gépe. Tovább nem bővíthető, de azért el lehet játszogatni vele.
CPU-hoz nem vettem másik coolert, ezért tuningolva sem volt. (Nagy hiba )alaplap: ASUS M2N68-AM SE2
processzor: AMD Phenom X4 9650, gyári cooler.
ram: 2x2GB DDR2
winchester: Seagate 500GB sata
videokártya: Asus GTX750Ti 2GB (HDMi-DVi)(Dobozos, garanciás)
táp: Chieftec GPS-450AA-101 A (450W)Rosseb tudja mennyit ér. Nem akarom ideírni, hogy mennyit akarnak érte kapni.
Debrecenben, 'böszörményben elvihető, átvehető.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Zola007
veterán
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ProdyG
őstag
Sziasztok,
Légyszi ajánljatok egy korrekt, jó, normális áron dolgozó autópolírozó emberkét a városban.
Nemrég megcsináltattam a kocsimat, de nem lett az igazi... Hologramos az egész (azt olvastam több helyen, hogy a túl gyorsan csinált polírozás okoz ilyet), illetve egy csomó helyen kis körkarcokat is látok (amiket a polírozó gép csinált volna?).
Szóval ha valaki tud embert, aki megcsinálná nekem tényleg hibátlanra (nem összecsapva), akkor azt megköszönném! -
Marci79
senior tag
válasz Aryes #107984 üzenetére
Évekig dolgoztam annyiért. Igen. Annál többet szakmunkáért kap az ember. Nem segédmunkáért.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
dewil666
őstag
Köszönöm mindenkinek a motor mosós hozzászólást!
Lefújom a nagy részét persze nem mint az állat azután áttörölgetem.
Skoda Fabia II 1.2 kombiról van szó.Az itteni vélemények alapján szívó benzines és nem turbó disel lett.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
rayoliviero
veterán
-
erik365
senior tag
Kompresszorral 4-5 bar körül, simán lefújok bármilyen koszt a motortérből, ha valami így sem menne kap egy kis féktisztítót, az meg semminek sem árt.(Láncfűrészt is így tisztítok a mai napig, 7 éves Husky olyan mint az új)
[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
Zoja™
őstag
Józsán a Gönczy Pál utcán az Adu marketben, vagy a Függetlenség utcán Sütő boltjába érdemes lehet benézni.
Vagy ha jársz az Auchan felé, ott elég korrekt autó ápolási felhozatal van.
Autós bolt, mint olyan az általad említett Bárdi van, Unix, AD Total, esetleg a Pláza mellett egy kis autós bolt a Darabos utcán, vagy a Bethlen utcán a Modemmel átellenben. -
Wajk
addikt
kellene nekem Krómtisztitó paszta, de nemrég költöztünk Debrecenbe és nem tudom hol lehetne kapni.
A Bárdi Autó-t néztem ki, de ha a Nagyerdő környékén Józsa fele lenne valami autós vagy valami vegyszer bolt, ahol lehet, akkor tippet szívesen vennék...köszönöm
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Zola007
veterán
válasz Chesterfield #108000 üzenetére
Én vittem autót már vagy 10 szerelőhöz és szervizbe, de sehol senki nem panaszkodott.
Akivel pedig beszéltem a témáról azt mondta - és józan parasztésszel is belátható - hogy ha egy motor jól meg van csinálva, akkor oda a kosz nem juthat be.
Arra vannak a tömítések és a szűrők, kívül meg mindegy, hogy csak kicsit poros vagy centi vastagon sáros, nem számít.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz dewil666 #107997 üzenetére
Kompresszorral is csak óvatosan!
Ha tartályos, akkor az a 10-12 bar már mert meg tudja b.szarintani a kisebb tömítéseket és elektromos csatlakozókat vagy éppen pont befújja oda a koszt és vizet, ahová egyébként esélye nem lenne befolyniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
törölt tag
Mert szegénynek így koszos lett a keze.
-
Peti78
őstag
Az enyém meg pont azt mondta, hogy nem kell. Sőt... Kinek van kedve bármilyen elektromos hibát előszedni?
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!