-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fooler89
őstag
Debiant szeretnék egy helyi NAS-ra backupolni hetente.
Rsync-re gondoltam ami esténként futna (amikor egyáltalán nincs használva a gép)
Az mennyire problémás, ha SMBn keresztül felcsatolom a nas-t és arra a mappára rsyncel küldöm át?
Vagy maradjak az SSH-s megoldásnál? Van különbség? -
Fooler89
őstag
Telepítettem egy ispconfigot egy debianra.
A squirrelmail webmail felületet használjuk, de valamiért bejövő levelekre nem tudok rákattintani.
Próbáltam ut8-ra meg iso-8859-2-re állítani a squirrelmail karakterkódolását, de nem segített. Mint ahogy a google se.
Valaki tud rá valamilyen megoldást?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Köszönöm szépen ez így érthető és sikerült is. A problémám, hogy így a gépek nem érik el a belső hálózati eszközöket. Most olvastam, hogy ez azért van mert ilyenkor az iptables szabályait nem veszi figyelembe. Hogy tudnám megcsinálni ezeket az átítányításokat?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz
Fooler89 #7930 üzenetére
Szóval, egy gépet megfogok és átirányítom ezzel a paranccsal akkor az összes hálózati kérését ilyenkor az internet felé küldi vagy hogy kell ezt elképzelnem?
/var/log/kern.log
Oct 10 17:25:30 localhost kernel: [597906.404858] martian source netIP from netIP, on dev ppp0
Oct 10 17:25:30 localhost kernel: [597906.404863] ll header: 45:00:00:3c:c8:fb:40:00:3b:06:af:c2:54:03:50:1c:51:b6:d1:28:93:40
Oct 10 17:25:33 localhost kernel: [597909.271744] martian source 192.168.0.186 from 192.168.0.252, on dev vlan100
Oct 10 17:25:33 localhost kernel: [597909.271749] ll header: ff:ff:ff:ff:ff:ff:00:04:75:f7:5f:d8:08:06Ip címet kivettem
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Volt egy dovecot és most is dovecot van csak új szerver. A kérdésem annyi lenne, hogy van egy pár fiók amit a régi szerverről át kéne raknom az újra. Jelenleg ugyanazzal a névvel, más jelszóval létrehoztam a fiókokat. Van valami egyszerű módja az átmentésnek?
Eddig a Doveadm-Sync, Imap-sync találtam. Na mármost csak hogy könnyű legyen a dolgom, voltak akik imap-on keresztül használták a levelezőt, voltak akik pop3. Külön kell átmenteni őket?
-
Fooler89
őstag
Ja bonyolultabb mivel van vagy 8 vlanom. Egy iptables ami tele van régi beállításokkal. Fele kommentelve az még a jobbik eset.
A problémám, hogy nemsokára érkezik az új internet és valahogy az itteni gépeket azokra a netre kéne rakni, de a szervereknek a sulinetes domain miatt muszáj a sulinetes ip-n lenni.
Most viszont nézegetem ezeket a szabályokat és nagyon nem látom át az idő meg sürget.Ip route ha megadtam a másik internetet mint alap átjáró akkor az, hogy működik?
Kell át irányításokat csinálnom a szerveres vlanra? -
Fooler89
őstag
válasz
Fooler89 #7911 üzenetére
Igen, letörölte az nfs-commont meg az nfs-kernel-server, mert a 8-as repóból telepített egy új grubot.
Hogyan tudnám ezt visszaforgatni?
Most nem akar települni az nfs-common
nfs-common : Depends: libtirpc1 but is not going to be installed
Depends: rpcbind but is not going to be installed -
Fooler89
őstag
válasz
Fooler89 #7910 üzenetére
Sikerült grub2-öt kellett újratelepíteni külső debianról viszont lehet hülyeséget csináltam. Elfelejtettem hogy debian 8-ról ment a rescue mode és a szerveren lévő rendszer meg 7-es most nem akar indulni az nfs megosztás. Emlékeim szerint mintha az is a függőségek miatt frissült volna grub telepítésénel. /etc/init.d/nfs-kernel-server start / status - ra nincs válaszom. service - - status--all-ra meg nem üres a négyzetes zárójelben.
Ti mit tennétek?
-
Fooler89
őstag
Na meg van a boot partíció, raidbe van téve. beállítom hogy set prefix=(md/0)/grub ott is vannak a fájlok, set root=(md/0) de nem tudom insmod normal mert kiadja hogy missing grub_divmod64_full. mit tudok ilyenkor csinálni?
-
Fooler89
őstag
Szóval, van egy raid 1-be rakott vinyó a rendszer rajta van viszont a boot partíció az elsőn volt. Ez a vinyó kattant egyet és megállt. Nekem addigra sikerült lementeni a boot tartalmát de nem sikerült bebootolnia. Mi a menete annak hogy helyreállítsam a rendszert? Nyilván boot partíciót nem rakunk raidbe.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
köszi a válaszokat. bár most az lenne a kérdésem hogy van-e esélyem egy raid 1 tömből ami lvmben van vissza állítani a rendszert?
most grub secure módban indul el a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen névvel találnék olyan iptables tutorialt amiben egy hálózaton belül lévő gépet szeretnék másik internet kapcsolatra irányítani. Jelenleg két internet van bekötve a hálózatba de az egyikre nincs irányítva adat.
-
Fooler89
őstag
MX rekordot hogy tudok átállítani?
-
Fooler89
őstag
Sziasztok
Kaptam pár szervert de bevallom nagyon rég és keveset linuxoltam.
A problémám annyi lenne, hogy ldap szerver root kódját nem kaptam meg.
Hogy tudnám ezt lecserélni?
Rootként hozzáférek a virtuális géphez.A másik az egyik gép virtuáli szerverén ugyancsak debian van és a következő hibát dobja a konzolon.
smartctl is using deprecated SCSI ioctl, please convert it to SG_IO
Ha jól olvastam itt az egyik vínyó döglődik.
Kérdés, ha raidben van, azt fstabban látom? Hogy tudom ezt unraidelni?Bocsi ha butaságot kérdezek, de eléggé úszok a melóban
-
Fooler89
őstag
Jövőben szeretnék ssdt rendszervinyónak. Logouton láttam leírás a ssd-ről. Ilyen fajta beállitások kellenek-e debianra? Érdemes-e egyáltalán használni? Foglalkozott ilyennel valaki a topikba?
-
Fooler89
őstag
Újra lett telepítve a debian mert vinyókat kellett variálnom plusz akkor már ext4-et és kdet használok.
Kérdésem egyszerű lenne, lefuttatom az apt-get update és upgrade társát, erre a jobb alsó területen jelez nekem, hogy van 27 frissíteni való. Hol tudom ezt lefrissíteni?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Az mitől lehet, hogy a pidgin kétszer indul el, mióta kde van?
Automatikus indításba csak egyszer van benne.Ez a plasma felület fagy le mindig, gondoltam a squeezeben ez is stabil. Általában, mikor új elemet akarok hozzáadni az asztalhoz, akkor nyomja ki a bug report ablakot. Bud reporttal érdemes fárasztani a debian közösséget?
-
Fooler89
őstag
Használtam úgy egy hónapja a gnome felületet, most viszont úgy éreztem megnézem a milyen ez a KDE. Feltelepítettem működik tetszik, viszont nagyon sokszor meg fagy és azt kéri, hogy küldjek bug reportot. Lehetséges, hogy ez a gnome felülettől van?
Ha igen, valahogy meg lehet oldani vagy ilyenkor kell egy szűz telepítés, hogy stabil legyen a kde?
-
Fooler89
őstag
válasz
CPT.Pirk #3423 üzenetére
Én is így kezdtem, azóta se vagyok nagy mester viszont amit ubuntu alatt kigugliztam az nekem csak a debian alatt működött.
Iscariah: Ha türelmes vagy és utána jársz a dolgoknak akkor érdemesebb a debiant választani. Fontos a debian oldalon elolvasni pár doksit például a hardver kompatibilitás, meg amúgy is sok dologra találsz megoldást azon az oldalon.
Az ubuntus közösségbe még azt szerettem, hogy a legtöbb embernek az volt egy kérdésre a válasza, hogy nekem működik. Irtó idegesítő mikor úgy gondolják, hogy ezzel megoldották a problémát.
-
Fooler89
őstag
fooler@fooler-linux:~$ dmesg | grep power
[ 25.638098] powernow-k8: Found 1 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+ processors (2 cpu cores) (version 2.20.00)
[ 25.638113] [Firmware Bug]: powernow-k8: No compatible ACPI _PSS objects found.
[ 25.638115] [Firmware Bug]: powernow-k8: Try again with latest BIOS.Ha jól értelemezem akkor nem működik a c'n'q amit én is tapasztaltam.
Találtam egy leírást [link]
azt írja, hogy ezzel nagy károkat is okozhatunk. Igaz nem ilyen lapom van, de az elején leírja, hogy kell a c'n'q-t aktiválni debianon.Ez a leírás működhet nálam vagy mást keressek?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Így megoldódott a függőségi hiba.
Pulse drivert még mindig nem tudok feltenni és vlc alatt még mindig nem megy a hardveres dekódolás, VLC foruromot böngészve se találtam megoldást a google is cserben hagyott.
bambano: halandókat(felhasználó) miben érinti ez?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz
Fooler89 #3397 üzenetére
"This unofficial package repository is well known to introduce incompatibilities in the FFMPEG libraries. This causes VLC media player and possibly some other multimedia software to stop working, as the FFMPEG binary interface is silently broken. The VideoLAN project strongly advises that you do not use the Debian Multimedia repository under any circumstances. Before you report problems with VLC on Debian or Ubuntu, make sure you have not installed any package from that repository."
Forrás: [link]
és egyben egy rejtett up!
-
Fooler89
őstag
válasz
CPT.Pirk #3396 üzenetére
SMplayer fent van. Ott megy a vdpau, de pulsera állítva a hangot nincs hangja.
Ez mitől lehet?Felvettem tárolónak amit ajánlasz a logout blogodba.
deb http://www.debian-multimedia.org/ squeeze main non-free
frissítéskezelő elindítva, majd ilyen kérdés tesz fel nekem.Upgrading may require removal or installation of new packages.
Do you want to perform a safe-upgrade, which does not remove packages or install new ones?Nemre kattintva beajánl egy-két csomagot frissítésre párat meg nem mert függőségi problémák vannak. Mi ilyenkor a teendő?
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Hogyan tudom elérni Debian alatt, hogy hardveresen gyorsítva legyen a videólejátszás?
(debian squeeze x64, NV g210)[link] Ez alapján feltettem az nvidia zárt meghajtóját.
-
Fooler89
őstag
Sziasztok!
Kezdő linuxos létemre debian squeezet tettem fel a gépre.
Két alapvető kérdésem lenne.
Flash lejátszót, hogy tudok feltenni?
Iceweasel 4-et feltettem. ez alapján, már csak az a bajom, hogy a magyar nyelvet szeretnék rá varázsolni.
Synapticba csak a régihez van a 3.5-ös verzióhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest