Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz UberMutant #9797 üzenetére
Hát az fasza akkor.
-
bobalazs
nagyúr
Kinek mi a véleménye arról amit itt ott látok elszórtan pár embernél, miszerint a coinmarket top 100 coinja közül mind túlhypeolt szar, aminek az értéke valójában csak töredéke a jelenleginek.
-
zerodot
aktív tag
válasz Pietrosz #9794 üzenetére
Nem fixed, mert bármikor kiszedheted a pénzedet, és nem stake, mert lending
A Monthly compounding azt jelenti, hogy havonta írják jóvá a kamatokat, és onnantól az is kamatozik. APY % érték van megadva, ami a kamatos kamatot jelenti, vagyis akkor kapsz ennyit, ha 1 évig bent hagyod a teljes összeget a kamatokkal együtt, és nem nyúlsz hozzá egyáltalán.
Ajánlott irodalom: Mi a különbség az APR és az APY között? -
Pietrosz
addikt
[BlockFi Interest Account (BIA) Ezek az értékek mire vonatkoznak? Ha Binance-el hasonlítjuk össze? Monthly compounding-ot ír. Ez valami fixed 30 day stake lenne?
Binance-hez képest sokkal jobb számokat látok itt, a flexible eth % ot is viszik le szinte már naponta, semmi értelme 0,39%-al szórakozni. -
F_Balazs
aktív tag
Reméljük ez a hír új lendületet pumpál az árfolyamokba. [link]
-
Agyrák666
aktív tag
Na osszeertek lassan a kis vonalaim. Par ora, es eldol merre tovabb bitkoiny.
-
Lmh
őstag
válasz Zoli-bácsi #9772 üzenetére
Adom!
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
GuMipOkE
senior tag
-
nort_on
senior tag
SouthPark finance? Vannak még üres helyek!
-
korcsi
veterán
válasz Agyrák666 #9778 üzenetére
Igazad van, legyen 100x-os és állandó long-short váltás, mi ebben a nehéz, mikor felér longból shortba, mikor leér akkor short-ból longba, néhány nap alatt meg lenne a 100x
Nem értem miért nem ezt csinálja mindenki??? Dolgozzanak a ...
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Phobion
őstag
válasz Zoli-bácsi #9772 üzenetére
Köszi!
-
Agyrák666
aktív tag
Pontosan.
Nem erdemes pillanatnyi kilengeseket nezni.
Ha 40k alatt marad a bitkorn, nem lesz 3k felett az eth sem, ez ilyen egyszeru.[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
ADA-t vagy mit érdemes most venni? -
Solymi81
aktív tag
Na, úgy néz ki az ETH megindult megint felfele, elég rendesen...
Azt vártam h még lentebb megy, így nem vettem bele 1900 környékén, meh... bár ahogy nézem a 4 órás bontásban, lesz hova fejlődnie, hogy elérje az egy héttel ezelőtti szintet... -
zerodot
aktív tag
Adó szempontjából ez ugyanaz, mintha fiatra váltanád, vagyis ha profitod keletkezik, akkor az adóköteles.
Szerintem érdemesebb magadnak eladni nagyobb adagokban, és a kártyáról már eurót költeni, különben az összes apró kártyás vásárlásodat számon kell tartanod az adó kiszámolásához. -
HoppMaster
aktív tag
QARK-ba érdemes még beszállni?
-
BeLucZ
addikt
válasz Zoli-bácsi #9748 üzenetére
Remélem nem annyi lesz mert akkor felkötöm magam
-
őstag
válasz Agyrák666 #9745 üzenetére
Köszi, nagyjából ezzel számolok. :D
Tudsz olyan kriptot mondani, ami a legutóbbi bull run idején nagyot ment, sokan láttak benne fantáziát, de az utána következő bear market idején nullára redukálódott az értéke és a következő ciklusban sem támadt fel, eltűnt a süllyesztőben?
-
nort_on
senior tag
válasz Diocles #9741 üzenetére
PolyZap price discussion telegram, van pár arc, akik elég jól vágják ezt a témát és 100% MATIC-ban vannak nem kis pénzekkel, vagy épp mint most, stable-ben. Szóval ez nem kifejezetten MATC csoport, sőt, de nem csak PZAP-ről van szó, hanem a MATIC és természetesen a BTC is folyamatosan előkerül. Szerintem sokat lehet belőle tanulni, mert részletes magyarázatokat is írnak, hogy mi miért van.
De sok csoport van, bármit/bárkit lehet követni. :)
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
Binance kartyan milyen currency-k lehetnek? Fiat gondolom nem. Es akkor az egy kulon walletkent mukodik tulajdonkeppen?
-
korcsi
veterán
-
őstag
Akik itt voltak az előző bear market(ek) ideje alatt, hogyan kell ezt elképzelni? Az elején fel se tűnik, mert azt gondolja az ember h csak újabb dip, majd visszaáll, aztán egyre csak zuhan? Az altok az ATH áraik töredékére esnek vissza vagy akár az előző bear market áraira csökkennek? A média nem cikkezik a kriptoról, fórumokon csend honol?
-
Merlini
tag
válasz Pietrosz #9722 üzenetére
Ha Binance -en ott a pénz, akkor aktuális árfolyamtól, stratégiától függően, akár 3-4-5-X részletben, egymás után is teljesülhetnek a Limitáras megbízások.
Pl. a tőkédet felosztottad - tegnap v. ma délelőtt - 4 részre, beraktál 4 limites vételi megbízást 2599, 2550, 2499, 2450$-ra.
Amikor ide ért az ETH árfolyam, akkor ma 3 megbízás már teljesült is volna eddig.
+ Ennek a Mastercard-os 0 fee akciónak véget vethetnek.#9723 Phülöp:
[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
Köszi a válaszokat. A konkrét kérdés igazából ez volt:
0fee-vel Ft-ért venni eth-t kártyával binanceon vs ft-ot küldeni revolutra majd eur- > onnan binance eur-busd váltás majd busd-eth váltás. Utóbbi kettőnek nincs külön díja elvileg viszont két váltás van. Innen indult a story.
szerk.: Merlini, köszi igy már tisztább[ Szerkesztve ]
-
Merlini
tag
válasz Pietrosz #9717 üzenetére
Phülöp A Revolut-nál 348,2 Ft euró vételi árfolyammal számolt.
Nagyon ritka, hogy nem mozog több forintot egyik napról a másikra az euró és tegnap délután/este is ki lehetett fogni limitáras megbízással Revolut-on ennyiért.150.000 / 348,2 = 430,78 €
430,78 * 1.218 = 524,69 BUSD - Binance EUR/BUSD eladás
524,69 / 2770 = 0.1894 ETHÉjféltájt az ETH/BUSD 2770 átlag árfolyamnál volt. De megtudod nézni a belinkelt Binance oldalakon amikor Te vásároltad, ehhez érdemes 15 perces gyertyákra állítani a kereskedő felületet.
Ismételni tudom magamat, Binance stb. kripto tőzsdéken Limitáras megbízásokkal ezekből picit még lehet faragni. Bankkártyás vásárlásnál pillanatnyi felkerekített értéket vesznek.[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
> Biztos velem van a baj, de én sokszor válaszolok annak is hardware témában, aki 100-adjára megkérdezi hogy kell valamit beállítani, persze egyszerűbb azt írni használd a keresőt vagy teszteld le magadnak.
Szerintem teljesen félreérted. Ha olyan konkrét kérdést teszel fel, amire valaki tudja fejből a választ, akkor nyilván beírja. Viszont ha mondjuk órákat kellene keresgélned, hogy válaszolj az említett hardware vagy bármilyen témában, nem hiszem hogy örömmel megtennéd. -
zerodot
aktív tag
Számold össze hány platform van, hány bank, hányféle számlacsomaggal és még add hozzá az esetleges különböző akciókat. Amit te kérsz, az egy olyan táblázat lenne, amit több napos munka összerakni. És emellett kb. naponta frissíthetnéd.
> Közvetlen vettem eth-t huf-ért. Ilyenkor pl van még valami köztes váltás eur-ra esetleg vagy direktben megy a dolog?
Ha a jóváhagyásnál forintban írta ki az összeget a platfrom, akkor forintban is kellett terheljen. Amúgy a bankszámládon kellene lásd.[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
válasz zerodot #9714 üzenetére
Köszi a választ. Továbbra sem lettem sokkal okosabb, majd utána nézek akkor én. Te legalább nagyjából leírtad, mitől is függ a dolog.
Érdekes, hogy fórumozni mindenkinek van ideje, de kiszámolni, hogy mégis mennyi az annyi, arra már nem. Nem várom el, de nem hiszem, hogy olyan nehéz kérés lett volna. Biztos velem van a baj, de én sokszor válaszolok annak is hardware témában, aki 100-adjára megkérdezi hogy kell valamit beállítani, persze egyszerűbb azt írni használd a keresőt vagy teszteld le magadnak.
szerk.: Phülöp , köszi!
Van itt egy másik csavar is. Közvetlen vettem eth-t huf-ért. Ilyenkor pl van még valami köztes váltás eur-ra esetleg vagy direktben megy a dolog?[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Néztem egy gyorsat, hogy számok is legyenek.
Erste Bank, eladási árfolyam 360.38 Ft, a középárfolyamhoz képest 12.19 Ft különbség eurónként.Szemre ez olyan 10 euro különbség 100e Ft esetén, sepa (ingyenes utalással)
277.5 euro, ha ott váltod
~287.2 euro, ha a Revolutnál ( csak közelítve mert ők se pont középen váltanak)A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
zerodot
aktív tag
válasz Pietrosz #9712 üzenetére
Alapvetően a kártyás vásárlásoknak mindenhol van extra díja, kb. 1,5%-3%, de ez változó, így nehéz konkrét számot mondani. Néha lehet akció is, mikor elengedik ezt a fee-t (lehet feltételekhez is kötve, vagy pl. a crypto.com a regisztrációt követő 30 napig, stb.). Ezen kívül attól is függ, hogy az adott platform tud-e forintban terhelni, és ha igen, milyen árfolyamon számol vagy a bankod fogja az eur/huf vagy usd/huf konverziót végezni.
Szóval ez soktényezős dolog, ezért a legbiztosabb ajánlás a revoluton eurót váltani es azt ingyen sepával a váltóra küldeni. Egyébként minden más esetben konkrétan meg kell nézni és kiszámolni, mennyivel lenne drágább (= ne várd el, hogy helyetted majd valaki elvégzi). -
-igu-
addikt
-
Pietrosz
addikt
Én nem vagyok egyik mellett sem, számokat szeretnék látni de csak annyit írtok, hogy jobb. Na de mennyivel jobb. Mindig előjön ez a téma pedig hogy hogy érdemes venni meg honnan hova utalni de számok nélkül. Tisztába lehetne tenni a dolgot, hogy a kezdők is lássák a különbséget, csak emiatt gondoltam, hogy rákérdezek.
-
Agyrák666
aktív tag
válasz Zoli-bácsi #9702 üzenetére
Hat lehet az aljanak az uj alja. Vagy tripla alja. Ha az elso, akkor az 30k alatt van.
Nem mondom hogy ez lesz, de nekem ez mar tul nagy kockazat, ugyhogy tether 100%-ban -
Merlini
tag
válasz Pietrosz #9706 üzenetére
Amint Zoli-bácsi célzott rá: jobb árfolyamon tudsz beszállni, ha a forintot Revolut-ra küldöd, ott euróra váltod, azt beutalod a Binance-hez. Utána BUSD-ra váltod (eladással) -az akciós idejű - zero fee a miatt.
Majd a Markets -> FIAT Markets - > BUSD -náll lévő párokkal kereskedsz. Pl. ETH/BUSD -t .Euróra váltással elkezdve mindegyiket lehet limit árasan, párponttal neked jobb árfolyamokon beadni.
Van amikor jó beszálló miatt erre nincs idő, akkor jó ez a MasterCard-os trükk.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
_ocsisajt
őstag
válasz Zoli-bácsi #9702 üzenetére
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest