- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 10
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Rendszergazda topic
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
válasz nort_on #20797 üzenetére
alap hogy olcsó hitelt veszünk fel? Ma is tanultam valamit. Izgi lehet amikor kell venned valamit vagy foglalni szállodában és hitelt kell felvenni vagy éppen ki tudja milyen árfolyamon eladni és a befektetési számláról kivonni lét. Én ezért tartok likvid állományt bankban 3 havi lekötésben. 1 kattal felold és költhető, ha kell valahova befektetni vagy depozitnak akkor is egy katt és mehet fel. Ha nem költöm hoz 6,5%-ot, ami nem sok, de likvid pénzre pont tökéletes, kártyáról meg lopni nem tudják mert lekötésben van.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Szabikaa20
őstag
válasz nort_on #20705 üzenetére
Azért, mert nem szeretném szétoffóni s csoportot ilyenekkel amit pl most fogok kérdezni…
Nekem ilyen lehetőségek vannak.Ha a “bank transfert” használom ezt írja ki.Ha a paymonade-es lehetőséget választom akkor meg ezt…
A kérdésem az hogy ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
nort_on
senior tag
válasz nort_on #20698 üzenetére
Meg azt kell látni, hogy 5-10 éve hol volt ez a történet. Ilyet el nem képzelt volna senki, hogy csak hír (pletyka, stb) szinten felmerül hasonló (USA, M7 cégek, ETF, stb). Az, hogy nincs 50-80-100 éves track record, mint hagyományos tőzsde esetén, az meg természetes, mivel egy új eszközosztályról beszélünk. Majd lesz. Vagy nem. Ezt nem lehet tudni. De látjuk, hogy mi megy, jelenleg ömlik bele a pénz. Ignorálni egy teljes eszközosztályt, vagy annak a legnagyobb eszközét szerintem nem helyes. De mivel semmi sem kötelező, így nincs gond, ha valakit nem érdekel, nem ismeri, nem hisz benne, nem látja ezekek a változásokat vagy nem bírja a vele járó volatilitást és nem rak bele pénzt. Mindenki máshogy kezeli a pénzügyeit, mivel mások vagyunk. És ez így van jól. Én 16-17k-n sokaknak mondtam, meg előtte is, hogy vegyen Bitcoin-t, most mindenkit lebeszélek róla, mert most már magas a kockázati szint.
-
BaLee
addikt
válasz nort_on #20650 üzenetére
Hozza a 12-15k-t? Majd 1-2 ciklus múlva lehet.
Most nagyon meglepődnék...Előző ciklusban épp 6-8000-ig várták amikor 1.5 hónap alatt felment 2800-ról majdnem 4800ig. A többség 4000 körül szállt be és ült fel a vonatra. Fél év múlva meg 1000$ alatt volt.
Szerintem veszélyesek az ilyen várakozások. Bár ha nem adod el akkor igazából mindegy, max vár megint 3-4 évet.
-
kwzatz
addikt
válasz nort_on #20650 üzenetére
Hosszú távú stratégia, tervezés, meggyőződés, illetve a tervek végrehajtási képességének a hiánya. Furcsa egyvelege annak, amikor valaki annak ellenére, hogy high timeframe-re hozott elvileg egy - amúgy jó - döntést, tekintve, hogy évek óta tartotta, azzal követi, hogy hoz egyfajta nem átgondolt impulzusdöntést, amit ha leülne és csak saját magának feltenne néhány kérdést, és igyekezne azokat megválaszolni, elkerülhető lenne.
Jelen esetet tekintve pl. ETH/BTC graf, az akkori daily, weekly, monthly RSI mindkét grafon (USD, BTC páron), előző ciklus mozgásai, reális, akár totálisan konzervatív várakozások árra/market capre, crypto total market capre és ebből az ETH market capre, stb. Sőt, tekintve, hogy november 5-én történt a "baleset", még a választási eredmény valószínű kimenetele, és annak az esetleges várható következményei, minimum rövid táv tekintetében.
Túl sokat már persze nem érdemes rágódni rajta, de hazudni sem érdemes önmagunknak, hogy "kockázatot csökkentek". Ez nem az. Ráadásul hosszú távon visszaüthet, ha a nyerőket azelőtt vágja el az ember, hogy azoknak egyáltalán lehetősége legyen nyerővé válni a piaci körülmények alakulásának köszönhetően. A hagyományos tőzsdéhez mérten relatíve gyorsan vannak új lehetőségek - legalábbis eddig a 4 éves ciklusnak köszönhetően, amin belül egyébként már mutatkoznak jelei egész jól behatárolható kisebb "mini bull" szezonok -, főleg ha altokban is mazsoláz az ember, de ha hosszú évek várakozását kiikszeljük egy hirtelen felindulásból elkövetett rossz döntéssel, főleg úgy, hogy egyébként nem próbálkozunk túl sok mindennel, az erősen csökkenti a hosszú távú nyereséget.
Az azért ironikus persze, hogy az általa "senkit nem érdeklő motivációs beszédnek" titulált hsz-emben érintettem néhány dolgot ebből. Lehet érdemes lett volna inkább átolvasni. De legalább láttunk egy "valódi trade-et".[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Yános
csendes újonc
válasz nort_on #20611 üzenetére
Remek, koszonom a valaszt!
Akkor en is binancen valtok fiatra, hallottam olyan pletykakat, hogy ha revolutos crypto addressre kuldesz, akkor hajlamos megakasztani a dolgokat azzal, hogy mindenfele bizonyitekot ker ra, hogy ez nem valami buncselekmeny reszekent lett a tied. -
Szabikaa20
őstag
válasz nort_on #20544 üzenetére
Binanceba-n…Nem tudom mi az a spot wallet annyira nem vágom a témát! Haver is így vette ki,de neki működött.
Hogy nincs rá fedezet? Van egy x összegem a binanceban. Rámegyek hogy kivétel/100%/ hogyan szeretném ott kiválasztom a paymonade mastercard stb opciót. Átirányít paymonade-re,dob emailen egy 6 jegyű kódot aztán jön az a két kép amit feljebb linkeletem.Akkor nem értem,hogy nincs fedezet? Nem többet akarok kivenni hanem azt ami ott van.Vagy mi ennek a titka?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
kwzatz
addikt
válasz nort_on #20514 üzenetére
De már most aggódom, hogy milyen árakkal számoljak majd, amikor ennek a felét rotálom SOL-ba, a másik felét pedig átforgatom 10 másik altcoinba.
(természetesen fiktív, mert már nagyon rég 100%-on van a portfólió, bár a fentiek mentén lehetséges lenne a "10$-os ETH" a 450x-es memecoinból - bár lehet már az sem helyes számítás, mert az meg az előző ciklus 32x-es coinjából lenne... de akkor centekért venném ma az ETH-et? )[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz nort_on #20506 üzenetére
Két egymás utáni hsz-ben írtál arról, hogy 2021 óta adod-veszed, majd a következőben, hogy jó lesz a 600$-on vett ETH-et a nagymamákra dumpolni. Annak, akinek az elméjébe van égve a Top 100 coin komplett grafja (ami napi szinten frissül), rögtön feltűnik, hogy ez nem kerek, akkor sem ha nem egy kommenten belül van.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz nort_on #20473 üzenetére
Ez mit jelent pontosan?
Hát igen, én is beszívtam anno... 1,13-ért vettem valamikor régen 400 pár dollárért...aztán bezuhant a felére... akkor lapot kértem 19-es és 440 dollárért vettem 0,5-0,6 körül... A nyitott bukós pozit nem zártam, így az most már pozitívba fordult. Az új meg dupla... szóval ezt most bejött. De azért van mit ledolgoznom.
OMG-vel sikerült durván beszívnom anno. 7.5 entry price-al futottam neki, aztán most 0,30 körül van éppen... Ez egy 3770 dolcsis negatívban üldögélést jelent. A pozi nyitva...ha esetleg javulna a helyzet... De addig is elkezdtem ezt másik ügyletekkel kitermelni... Ezek a felfutások, BTC, ETH, XRP. most nagyon sokat dolgoztak le ebből... Szóval alakul a molekula.,Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz nort_on #20471 üzenetére
Én ma reggelre az XRP pakkomon lepődtem meg... pár hónappal ezelőtti vásárlást duplázta. Lambo még nincs belőle, de azért melengeti a szívem.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Lacesz88
tag
válasz nort_on #20425 üzenetére
Sell order? A vásárlás után rögtön beadom. Szal nem az a kérdés, hogy mikor, hanem hogy hova.
Jogos Legutóbb mikor elhamarkodottan döntöttem eladtam a SOL-t 155$-os árfolyamon utána néztem ahogy vágtat tovább. Ez még a tavaszi körnél volt azóta ugyan megint van de megint megy a fejvakarás vele mert elég jó az átlagáram.Én ugyan nagy elemzéseket nem szoktam csinálni, de a 100K-t a köztudatban is egy nagy mérföldkőnek érzem, így itt számítok némi megtorpanásra plusz a Market Cap is ATH-n szóval kérdés hova tud menni innentől kezdve.
Utoljára 2021 novemberében voltunk hasonló szinteken és az ott sokaknak fájt végül.
De azért még örülnék egy erős altseasonnakEgyenlőre nyugodt vagyok mert a topik két komolyabb pozijával rendelkező tag 140 körülre várja a BTC-t (Oppenheimer és Te)
-
veterán
válasz nort_on #20412 üzenetére
Ha eddig elmenne mostanában eléggé meglepődnék, de adnám..
Solanat is szívesen adnám el 300 környékén ahogy a doget 2-3 euróért.
Realitás talaján maradva viszont jó lenne egy ismételt ATH a kisebbek esetén is, rég volt már 2021.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz nort_on #20403 üzenetére
HODL az fix, de mikor kell eladni?
Folyamatos ATH a Bitcoin, Solana is $210 felett, bár az ATH abból 260 körül volt.
A doge már viccből volt csak megtartva nekem, de az se volt ennyi jó ideje.#20409 A bányászatot én is szerettem, tényleg nem kellett fűteni a lakás egy részét..
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
3800+
őstag
válasz nort_on #20406 üzenetére
Hat az biztos hogy majd kiszallni lesz a nehez nem vasarolni. Motorvasarlas miatt ki kellett szallnom egy nagyobb osszeggel es rohadtul orulok hogy kaptam meg egy felvonast a bikakbol, de meg kell mondani fogalmam sincs mikor hogy szalljak.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Agyrák666
aktív tag
Uljunk fel a vilag legnagyobb tulipanhagymajara.
100k-nal lehet lesz egy ,,taxisofor/fodrasz is beszel rola" szakasz..Na..majd utana kell panicsellozni.
De amugy 10 eve ez megy. Talaljunk egy nagyobb idiotat, aki megveszi a shitcoinokat nevetseges aron, amit igazabol soha semmire nem hasznal, csak remenykedik, hogy vannak meg nagyobb idiotak.
-
Oppenheimer
nagyúr
Tudom, de nem bánom. Kockázatot kellett csökkenteni, így is rengeteg bitcoinom van, és a kettő közül a bitcoin a kevésbé kockázatos.
Igen, exiten ideje nekem is gondolkodni ebben a ciklusban, biztos nem fogom végigülni a következő, zuhanást.
Majd írjál ide ha eladsz. 140k körül nekem is nagyon viszketni fog a tenyerem, ott már 60k euróm lenne kockára téve.[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Frozen
addikt
válasz nort_on #20295 üzenetére
Miért nem volt jó ötlet? 1000 euro/db körül volt az árfolyama ,jelenleg is több mint a dupláját éri. Aki nem pár ezer forintal kereskedett hanem pár darabbal az jelenleg is bőven duplában van nyilván volt ez idő alatt több is az árfolyam és aki kimákolta a tradelést jobb helyzetbe kerülthetet ,de ugye nálunk pl ilyen esetben -30-40% adó még lejön szóval nem biztos hogy megéri kockáztatni a tradelésel a fix vagyont.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
3800+
őstag
válasz nort_on #20290 üzenetére
De hosszu tavon, ahogy csokkeno kamat miatt ataramlik a kockazatosabb befektetesek fele a penz, inkabb arfelhajto lesz. Lasd 2019-2020.
En a rate cut elott vasaroltam inkabb, bar en sem voltam teljesen biztos hogy erdemes-e megjatszani az elsot. De annyira nyomtak le az arakat, hogy mondom proba cseresznye.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz nort_on #20288 üzenetére
Én sem érzem az erőt és se nem látom az okát a piacban a feltámadásnak, de adok neki pár napot megnézni, hogy merre megy, aztán az ETH pozit lezárom.
Azon van jelenleg 32% profit, kicsit több mint 1 tipikus havi megtakim, szóval nem rossz, de nem is váltja meg a világot.
-
-
Oppenheimer
nagyúr
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz nort_on #20190 üzenetére
Durva hogy amikor nincs medvepiac ez a stratégia mennyire jól működik.
A tegnap vett csomagot majd én is kiszórom (70k felett), már kezd túl nagy lenni a bitcoin pozim, mert állandóan ezt veszegetem a pull backekben, eladni meg sose volt szívem De mostmár muszáj eladni is kicsit
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz nort_on #20021 üzenetére
nagyobb cél lenne usdt ről usd re váltani 1-1 ben és kiutalni revora usd ben, de lehet ezt eus számlára nem engedik
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN