- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Rendszergazda topic
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoppMaster
senior tag
Használja valaki a BitUniverse-t?
-
zerodot
aktív tag
válasz butch3r #8191 üzenetére
Nézegettem a Coinbase helpjét, mert meglepett, hogy már nem jelenítik meg a TOTP seed-jét. És azt olvasom, hogy "Coinbase no longer supports Authy as an authenticator." [link]
Ezt nem nagyon értem, hiszen bármelyik TOTP appal beolvastathatod a QR kódot, és ugyanúgy fog működni... Vagy az Authyban nincs QR olvasó, kézzel kell megadni a seedet? Ezt kétlem...Szóval működik jelenleg vagy sem?
-
zerodot
aktív tag
válasz #68216320 #8187 üzenetére
Bankkártyával drágább, 3% körüli díjat szoktak felszámolni. Általában érdemesebb eurót beutalni. Binance azért jó, mert oda lehet egyenesen Revolutról is utalni.
Kraken se rossz, a megbízhatóbb tőzsdék közé tartozik, én is használom. Csak kell egy eurós bankszámla olcsó utalással, mert a Revulotról oda nem lehet.
Amúgy ha nagy a roham, ezek még mindig el szoktak hasalni... CB, Kraken, Binance, kb. ebben sorrendben. Ha olyan tőzsde kell, amelyik bírja a terhelést, akkor az jelenleg az FTX és a Bitfinex.
-
Ferdzsoo
addikt
Olykor olykor főleg kis marketcap-al rendelkező coinoknál elég nagy eltérés is lehet.
Viszont álltalában egyik sem tart sokáig."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
htc07
addikt
Mivel a volume is 0 (az alsó grafikon), én arra tippelnék, hogy leállás volt.
szerk. és tényleg
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zerodot #8184 üzenetére
És alig vannak náluk altcoin-ok
Köszi a tippet, az lesz akkor, hogy a képet mentem le és amúgy is akarok fekete patront venni a nyomtatóba és ha még működik, minden ilyen jelszó, qr code, etc cuccot papír alapon akarok tárolni. Egyszerűen jobb úgy. A régi tárcáim is qr kóddal vannak kinyomtatva.Binance tök jó csak tudni kell, hogy bankkártyával nem lehet jelenleg náluk fizetni.
Akartam, de a bankom visszadobta őket, mivel jan. 1. óta a vásárlásnál is kötelező lett nálunk a kétfaktoros hitelesítés és ők pedig nem úgy csinálják. Legalábbis a bankom ezt mondta.Kraken-ről van valami vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz tupacamaru #8185 üzenetére
Binance
-
tupacamaru
veterán
válasz zerodot #8184 üzenetére
Tudnál mondani alternatívát a Coinbase helyett, ami olcsóbb?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
zerodot
aktív tag
válasz #68216320 #8183 üzenetére
Tényleg nem ad seed kódot?! Régebben ott volt kiírva a QR felett: [link]
Ha megszüntették, akkor ezek barmok. Hisz az lenne az alap. Hát, eddig se szerettem a CB-t...Akkor csak azt tudod csinálni, hogy a QR kódot mented el képként. Vagy kinyomatatod papírra, vagy valami biztonságos jelszó kezelőbe rakod, amelyik támogat kép backupot is.
Esetleg egy QR felismerő appal olvastatod be és a szövegből kiszeded magadnak a seed kódot. Csak ugye az már biztonsági kockázat, mert nem tudhatod az app nem küldi-e el a szerzőjének amit kiolvasott... (ugye a QR-ban benne van az email cimed is, es a Coinbase szó is... ). Pl. a Google Lens megtudja ezt csinálni, de fogalmam sincs mennyire megbízható biztonsági szempontból...
Mindenesetre, ha így csinálnád, akkor egy otpauth:// url-t kell kidobjon, amiben a Coinbase:emailcim?secret= utáni karaktersort kell kiszedni egészen a következő & jelig. Az = és az & már nem tartozik bele, csak ami közte van, a 16 karakter. És ezt mented el. (Tesztelheted úgy, hogy a Google Auth-ba beviszed ezt is, majd kamerán át beolvastatod az eredeti QR kódot is, és fogod látni, hogy egyező 6 betűs TOTP kódokat fog generálni a kettő folyamatosan.)
Ja és a C) verzió, hogy hagyod a francba a Coinbase-t... Amúgyis drágák.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zerodot #8182 üzenetére
Köszönöm az infokat.
Közben felmerült bennem egy kérdés. Az imént regisztráltam a coinbase-re és ott gauth-ot állítottam be. Viszont szerettem volna beállítani másik készüléken is, viszont csak cserélni lehet. Ezzel az a problémám, hogy esetleg megsemisül a gauth valamiért, akkor nem fogok tudni belépni. Ellopják a telefont, tönkre megy, factory resetet csinálok, stb. A binance egy kódot adott, amit felírtam és simán átvittem egy másik készülékre is. Szóval bármikor visszaállítható vele. Nem lehet valahogy lejegyezni a coinbase által létrehozott kódot? Csak leolvasni lehetett kamerával. -
zerodot
aktív tag
válasz #68216320 #8180 üzenetére
Az ethereum blokkláncon nem csak Ether coinokat lehet küldözni, hanem létre lehet hozni úgynevezett tokeneket is az ERC-20 "szabvány" szerint, és ezek aztán ott laknak az ethereum a blokkláncon, nincs nekik saját chainjük. És ma már rengeteg van ezekből, a váltón nem is fogod tudni, hogy coint veszel vagy tokent.
De pl. a Binance-nek is van saját smartcontractos lánca, az is kezel tokeneket, azok BEP-20 kódnév alatt futnak.
Egyik jellemző példa a stabilcoinok, pl. a Tether-t (USDT) eredetileg a bitcoin blokkláncon lehetett küldeni (OMNI), de most már vagy 5 másikon is, és leginkább az ethereumon mozog jelenleg ERC-20-ként, ugyanúgy ahogy pl. az USDC is.
Legfőbb előny, hogy tőzsde helyett/nélkül a blockchainen is lehet egyenesen váltani a tokenek között, sőt kölcsön lehet adni, hitelt lehet felvenni, és csomó más varázslat van már... Ez a DeFi, nagyon tömören
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz #68216320 #8177 üzenetére
Ahogy htc07 is írja, eurót beutalni érdemesebb, mert kártyás vásárlásra plusz díjat számolnak fel. A Revolutról ingyenes a SEPA, és jelenleg a Binance-re és Coinbase-re engedélyezik.
Vagy esetleg próbálj meg regisztrálni a Wirexnél, náluk most fee-free február van kártyás vásárlásokra: [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt hallottam, hogy sokan utalnak revolut-ról binance-re, de valakinek megérkezik, valakinek pedig nem sikerül utalni. Persze egy próbát megér, revulot-ot csináltam már, az ingyenes csomagot választottam. Még idegen a dolog, de megpróbálom talán.
#8179 zerodot: Például szeretnék DOT és RVN coinokat venni. Ha jól tudom RVN nincs is a binance-en.
Amúgy jelenleg az ethereum láncon baromi drága utalni, ethert vagy ERC-20 tokeneket játszós pénzzel kb. nem is éri meg most küldözgetni, mert a tx fee elviszi szinte az egészet...Az mit jelent, hogy ethereum láncon utalok? Illetve mik az ERC-20 tokenek? Alapvetően nem az ismertebb/felkapott coin-ok érdekelnek, hanem a kis ismeretlenek között váltogatnék. Csak ugye amit beviszek pénzt az lesz indításként mondjuk BTC-ben vagy ETH-ban.
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
Hát kb. ez, ja. Kis összegeknél nem paráznék. A Binance pl. asszem egyszer lett feltörve, de teljesen kártalanítottak mindenkit. Mondjuk annyi előnye lehet a walletekkel játszani, hogy így kipróbálod az utalásokat is.
#8174 PeachMan
Végeredményben attól függ, milyen coinokat szeretnél majd walletben tárolni. Egyik sem támogatja az összes altcoint, lehet hogy több tárcára is szükséged lesz. Vagy ott vannak a stakelhető coinok, azokat is általában csak bizonyos tárcákban lehet stakelni. Vagy pl. ha DeFiznél, akkor a Trust Wallet alapból támogatja ezeket a beépített böngészőjéből. Asztalin pedig marha kényelmes ugyanerre a Metamaskot használni. Nagyon széles a paletta, nincs egy darab "best" wallet.Amúgy jelenleg az ethereum láncon baromi drága utalni, ethert vagy ERC-20 tokeneket játszós pénzzel kb. nem is éri meg most küldözgetni, mert a tx fee elviszi szinte az egészet...
-
htc07
addikt
válasz #68216320 #8177 üzenetére
Pont most írtam a bitcoin topikban, SEPA utalással is lehet binance-ra pénzt küldeni, még olcsóbb is.
#8176 zerodot
természetesen. MINDEN kódról, ami meggátolhat abban, hogy hozzáférj valamihez, legyen másolat. Sok. Biztos helyen. (PET palack, elásod a kertben valahol, ahol meg is találod, aztán ez le is van tudva. )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, van abban igazság és jó is amit mondasz. Valóban ez volna ésszerű.
A tervem eredetileg az volt, hogy bitcoin automatában egy nagyobb összeget (azért nem kell túl sokra sem gondolni) beváltok BTC-re és egytárcába (ez lett volna az Atomic) utalom.
Aztán ennek egy részét, amolyan játszós pénzként továbbküldöm egy váltóhoz és ott játszom vele. Aztán ha kell még, akkor BTC-ből beutalok még egy kicsit. És így tovább.
Kénytelen vagyok automatát használni, mert a binance.com nem tud kártyás vásárlásnál kétfaktoros hitelesítést és így a bankom visszadobja a vásárlást. A crypto.com (igazából ez volna a legjobb) pedig folyton kifog rajtam. Már vagy 10x próbáltam a személyi autentikációt náluk, elküldették a személyimet, szelfi, minden apjuk fa**a, de még mindig nincs accountom.
Szóval emiatt az automata marad, ami pedig költséges és kevés pénznél (játszós mennyiségnél) arányosan rosszabb is a ténylegesen megérkező coin értéke.
Szóval kicsit tanácstalan lettem. -
zerodot
aktív tag
válasz BandiT85 #8165 üzenetére
Bekapcsoláskor megkapod az inicializáló kódot a 2FA-hoz, azzal kell kezdeni, hogy azt elmented, és csak aztán rakod a GAuthba. Vagy felírod magát a karaktersort vagy kinyomtatod a QR kódot. Szerintem ezt írja is mindegyik tőzsde 2FA aktiváláskor, csak hát ugye el is kellene olvasni...
#8166 htc07
Nem "vagy". Alapból backupolni kell azt is, mint a jelszavakat és privát kulcsokat. -
htc07
addikt
válasz #68216320 #8174 üzenetére
Ha csak játszós pénzt teszel be, szerintem nyugodtan tárolhatod nagyobb váltókon, nem minden nap dőlnek be ezek, ha meg úgyis tradelni akarsz mindenfélével, akkor amúgy is sokszor megfordulna ott a tőkéd (tranzakciós költségek miatt lehet, hogy amúgy sem érné meg nagyon gyakran ki-be utalgatni).
Ha meg (számodra) komolyabb összegeket kezdesz el menedzselni, úgy sincs jobb, mint a hardveres tárca, az ára is elenyésző ahhoz képest.
-
törölt tag
válasz butch3r #8173 üzenetére
Az Atomic Wallet (ezt használom mobilon és desktopon) rákerestem feltörésre és picit kétségbe estem az imént. Tényleg feltörhető és simán elviszik amit benne tárolok?
[link]
Sokféle coin-al szeretnék majd kereskedni érdekesség képpen. Milyen saját walletet használjak akkor, amivel biztonságban van a coin?
Eddig jó ötletnek tűnt az Atomic, de most elbizonytalanodtam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz butch3r #8171 üzenetére
De jó lenne ugyanazt használni. Kényelmes. Az Atomix például nagyon jó megoldás lenne számomra. Működik desktopon és a visszaállító szavakkal áthoztam mobilra ugyanazt a tárcát. Viszont a 12 szavas visszaállítás miatt valahol gondolom tárolja a priv/pub kulcsaimat. Ergó bármikor visszaélhet vele, nem?
-
butch3r
senior tag
válasz #68216320 #8170 üzenetére
A walletek csak hozzafernek a blockchainhez, igy nem kell hogy ugyan azt hasznald deskctopon es mobilon. Tramzakciok a lancban tortennek, walletek meg azt mutatjak meg mi tortent ott ( a te coinjaiddal a privat kulcsod alapjan).nem 100%ig pontos megfogalmazas mielott valaki jelzi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz instantwater #8169 üzenetére
Gondolom ha olyat szeretnék, amit telefonon és desktopon is elérek, az csak felhő lehet, ugye?
-
addikt
-
törölt tag
Sziasztok. Szeretném a segítségeteket kérni wallet ügyben. Illetve abban, hogy jól látom-e a dolgokat.
Szeretnék coin-t vásárolni kisebb mennyiségben forintért/euroért. Mondjuk BTC-t vagy ETH-t. A lényeg annyi lenne, hogy csak szórakozásból kipróbáljam a coin-ok közötti váltogatást, árfolyam figyelést, stb. Tehát jelen esetben a tapasztalat megszerzése lesz a cél, nem a haszonszerzés. Legalábbis még nem.Egyelőre nem szeretnék hw walletet megfinanszírozni a játékhoz, valami egyéb megoldást keresek.
Ha jól értem a dolgot, akkor a kereskedő oldalak által létrehozott wallet-ek igazából nem az enyémek teljesen, kizárólag a gyors tranzakciókhoz használatosak. Jól gondolom?
Vagyis szükséges volna valami privátabb megoldás a tárolt coinokhoz.
Létrehoztam egy Atomix accountot, amiben több wallet létrejött. Itt látom a private/public key párost 1-1 tárcához. Ez a fajta megoldás mennyire biztonságos? Úgy értem, ha valami miatt megszünik az Atomix weboldal/szerver/stb akkor hogyan tudok mondjuk a 12 szóval bármit visszaállítani?Régebben (jópár éve már) azt a megoldást használtam, hogy külső vinyón a teljes blokláncot letároltam egy coinhoz tartozó github-os walletben és azt frissítettem folyamatosan és annak a címét használtam. Ez most már nem járható út azóriási blokkláncok miatt.
Tehát, ha jól értem, akkor azt kellene csinálnom, hogy mondjuk a fiat->coin vásárlásnál az Atomixban lévő adott coin kulcsát adom meg. Oda megérkezik a befizetett pénzem ellenértéke coinban. Aztán amennyivel kereskedni akarok átutalom mondjuk a binance.com tárcámba. Ott adok-veszek ilyen-olyan altcoinokat. Aztán mikor megunom, akkor érdemes visszautalnom az Atomix megfelelő coin tárcába?
Van jobb megoldás a tárolásra a hw kulcs kivételével?
-
addikt
-
BandiT85
aktív tag
Én sem kaptam meg jó sokáig, vagyis azóta se az sms-t (telenor asszem), a feleségem 20-as számára viszont igen, utána bekapcsoltam a 2FA-t google aut-tal. Csak ilyenkor arra kell nagyon figyelni, hogy el ne hagyd, vagy le ne cseréld a telefonodat mielőtt ki nem kapcsoltad a 2FA-t a coinbase-nél, mert akkor beszopt@d...
-
mepet
addikt
válasz instantwater #8163 üzenetére
Biztos úgy voltak vele, mint én, mikor először láttam 50-es számot. Azt hitték emelt díjas és nem mertek rá smst küldeni!
-
addikt
Én azzal az 50-es körzettel vigyáznék. Elképzelhető, hogy az SMS küldő szolgáltatás változott, és nem szereti az 50-es körzetet, mert elég új.
A helyedben vennék egy 20/30/70-es simet és áthordoznám, ha mindenáron DIGI ügyfél szeretnél lenni.
Illetve ahogy ajánlották, célszerű kódgenerátort használni SMS helyett ahol lehetőség van rá. Olcsóbb, gyorsabb, biztonságosabb.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Volt már tel. szám cserém a Coinbase-n mert lejárt a kártya és kihoztam egy újat de itt meg elfelejtettem cserélni a számot. Szerintem vegyél egy bármilyen másik kártyát és azzal menni fog.
Telefonon az appon szépen végig lehet vinni a folyamatot, régi tel. számot meg kell adni, majd az újat amire jön majd egy SMS, ID-t fotózni, meg önarckép aztán pár nap és él az új számmal újra a fiók.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Ferdzsoo
addikt
Szia, bár a topiknak ehhez sok köze nincs én leírom mit csináltam, mert konkrétan ugyanígy jártam a diginél tavaly csak a paypallal. Pontosan ugyanezeket a lépcsőket jártam meg, sms keresés időpontok stb. Aztán a végén bepipultam mert senki nem akart segíteni és végülis logikusnak tűnt hogy a paypalt kezdjem el baszogatni. Ki akartam kapcsoltatni a kétfaktoros hitelesítést a digis számról.
Kurvára kiakadtam és megkérdeztem hogy mit csinálnának akkor ha pl ellopták volna a telefonomat vagy nem lenne hozzáférésem a telefonomhoz. Kérjenek be olyan papírt amilyet csak akarnak, mert mailcímemhez van hozzáférésem és a jelszavamat is tudom. (de akár a telószámon is felhívhatnak , mert az is itt van csak SMS-t nem tudok fogadni). A kulcsszó ezeken az ügyfélszolgálatokon az "eszkaláció". Ezzel kezdem el őket fenyegetni és láss csodát 3 hét szarakodás után még az nap! felhívtak a digs számon és egy csaj 1 perc alatt kikapcsolta a 2FA-t majd beléptem és egy másik számra aktiváltam. A kulcsmondat: "I have to escalate this ticket". Ezek a first level supportosok nem a legélesebb kések a fiókban csak ezt a mondatot értik és ettől be is szarnak. Szép szó nem használt. Paypalnál működött, pedig az egy kicsit nagyobb pénzügyi szolgáltató.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
sokli
csendes tag
Sziasztok
Leírom az esetemet, hogy a google rátaláljon és nehogy hasonló problémába ütközzön más is a coinbase.com-mal kapcsolatban.
Ja meg hátha tud valaki bármilyen ötlettel segíteni.
Van egy pénztárcám a coinbase.com-on, nagyon sok pénzt mozgattam meg rajta már talán 3 éve használom illetve használtam.
Tavaly kénytelen voltam új telefonszámra váltani és mivel a szolgáltató új, gondoltam elsőnek kipróbálom a copinbase-n, hogy működik-e vagy vennem kell a coinbase miatt még egy másik sim kártyát is. A szolgáltató a Digi és 50es a körzetszám. Működött a coinbase-n a szám, mentek az utalások a belépés egy szóval minden. Szépen mindenhol lecseréltem a számomat erre az 50esre. Egyedül a revolut-nál nem boldogultam, de ott akkor éppen valami gond volt és még az előző kártyámra sem jött meg az sms-ami vodafonos volt. De az összes többi helyen ez kb. 10-15 szolgáltató, bank stb jelent, sikerült így elkezdtem tavaly használni mindenhol ezt az új számot. És akkor jött az év vége dec. 31 rendben ment újra a sok pénz rá a coinbase-re mentek a váltások, utalások minden. Majd kb. január első hetének a végén próbálok egy kis pénz leszedni és nem tudok belépni a coinbase-re, nem jön meg az sms. Mindent kipróbálok, amire lehetőség van, telefon újraindítás stb. Na jó először nem esek pánikba, felhívom a digi-t, hogy nem változtattak-e valamin, első javaslatuk, hogy menjek el személyesen a bankba, ahonnét nem jön az sms és ott lesz a hiba, valami nincs beállítva. Ez azért eléggé kivitelezhetetlen szóval újabb keresgetés, hátha még valaki járt így, de semmi. Akkor egy hét újból eltelik próbálozom újra diginél, egy másik ügyfeles azt javasolja, hogy írjak nekik emailt és adjak meg az emailben egy adott időpontot, amikor jönnie kellene az sms-nek és utánanéznek és persze előtte kérdezzem meg a coinbase-t, hogy ők hogy látják hol a probléma. A coinbase írt egy szűkszavú levelet, hogy ha nem kapom meg az sms-t, akkor bizonyára az ő számuk blokkolva van a szolgáltatónál vagy a telefonon. Erre a szolgáltató Digi azt válaszolta, hogy az adott időpontban nem jött sms. Ezt a választ megírtam a coinbase-nek, akik újból most már hosszabban leírták, hogy milyen hibák lehetnek vagyis megismételték magukat, meg hogy esetleg betelt az sms a készüléken.
és most itt tartok, nem tudok mit csinálni szerintem ettől a ponttól kezdve egyik fél sem akar utána nézni a hibának és így nem tudok belépni. Ha van valami ötlet, hogy kivel próbálkozzak vagy mit írjak emailben annak nagyon örülnék. És nem is a pénzről van szó, hanem, hogy egyszerűen becsapva érzem magam, mert ez korábban működött és közben se telefon csere nem volt se más változás így azt gondolom nem én tehetek a kialakult helyzetről. -
zerodot
aktív tag
-
jézusom
addikt
Hali!
Androidra van applikáció, ami trezorral kompatibilis? Rá dugtam telóra, világÍt, de a pin ablakot sehol nem adja. Exodus se szinkronizálja a trezoros részt csak a sima tárcámat. -
Ferdzsoo
addikt
válasz instantwater #8151 üzenetére
Jah ez ment 20k-nál is.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
htc07
addikt
válasz instantwater #8151 üzenetére
Persze, ha tudod, hogy mi a csúcs.
Emlékszem, 2013 november vége körül hogy szívta a fogát sok fórumtárs, hogy sikerült "a csúcson venni" 1000 dolláros árfolyam körül.
-
addikt
-
htc07
addikt
-
zerodot
aktív tag
Hát, jó kérdés. Elvileg lehet amiatt is... Revolutban cégként adtad meg a címzettet?
Én várnék még egy keveset, aztán írnék a Binance supportnak. Most épp ez egész platform vacakolt a BTC pumpa miatt.
#8146 sarkanyolo2
A Krakent, és elég sok más kriptotőzsdét is tiltja a Revolut, de pl. Binance és Coinbase kivétel. -
Laurh
aktív tag
Sziasztok,
Revolut számlámról szerettem volna EUR-ot beutalni a Binance számlámra. (órák óta csak azt írja feldolgozás alatt a Binance)
Elképzelhető, hogy amiatt fog visszapattanni, mert a Revolut-on a középső nevem nincs feltüntetve a Binancen meg igen? (tehát nem teljesen egyezik a név)Köszi előre is.
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
zerodot
aktív tag
válasz jézusom #8143 üzenetére
Hát először is külön kellene választani, hogy az a jelszó az Exodushoz tartozik vagy a Trezorhoz. Az Exodusban ezt látnod kellene, gondolom ír valamit bővebben is. Nekem nincs és most nincs időm kipróbálni. De valószínűleg ez valami Exodust záró/nyitó jelszó lesz. A Trezor 25. szava más célokat is szolgál, olvasd el a fenti linket.
Ja, és nyilván igen, azért rakták be a fejlesztők, hogy téged szopassanak. Biztos ez lesz az oka...
-
jézusom
addikt
válasz zerodot #8142 üzenetére
Exodusban ott a beállÍtásoknál van egy kis felkiáltó jel folyamatosan, oda kattintok és create new password. Nem tudom lehet ez is ilyen 25. szó, de rohadt idegesÍtő. Most minek jelentkeznék be jelszóval, ha itt van a trezor? Most akkor valaki feltörné a jelszót, aztán belép az exodus accomba, nem? Meg amúgy is, ha egyszer olyan rohadt biztonságos a trezor, akkor minek külön jelszó? Szopatásból?
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz jézusom #8141 üzenetére
> Végülis azért van a seed hogy ha kérik akkor adjuk meg.
Nem. HW walletnél a seed azért van, hogyha vissza kell állítani egy accountot - akár egy új Trezoron, mert a régivel történt valami -, akkor meg tudd tenni. De ilyenkor ezt tudatosan csinálod, előkeresed a széfből, és a megadott módszer szerint magán a HW Walleten(!) írod be a szavakat, ekkor sem a laptopodon! Random app, ami esetleg seedet kér, annak nem adod meg soha. (Vannak ilyen scamek Ledgerre, emailen kapsz linket egy app-ra, letöltöd, az firmware update-et mímel, aztán kiírja, hogy nem sikerült és írd be légyszi a seed-et...)
A jelszós dologgal nemtom mire gondolsz, az Exodus vagy a Trezor kéri? Mert Trezoron lehet használni a nagyobb biztonság érdekében egy extra jelszót, ún. passphrase-t, ami lényegében 25. szóként működik így minden jelszó mögött külön accountod lesz. [link]
Lehet hogy ez az opció alapból be van kapcsolva, és ezért kéri...[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz zerodot #8140 üzenetére
igen igen. Működik csak rádugatm gépre pin kóddal beléptem és mutat mindent az exodus.
De erre tényleg oda kell figyelni, hogy máshova ne adjam meg a seedet, annyira nem evidens. Végülis kérheti a szavakat ha egyszer be akarok lépni. Jó tudom hogy nem, de bele lehet szaladni simán. Végülis azért van a seed hogy ha kérik akkor adjuk meg. Most Így rá dugom gépre a walletot, egyfolytában jelszót akar csinálni, pedig látom a portfoliomat, de ez rohadtul idegesÍtő, mi a ráknak ide jelszó? -
zerodot
aktív tag
válasz jézusom #8138 üzenetére
A Trezor seedjét NE írd be az Exodus-ba, se más walletbe, se sehova! Csak papírra a backup miatt, és ha valami történne a Trezoroddal, akkor majd az újba a visszaállításkor.
Ha bármi online lévő eszközbe/eszközön beírod a seed-et, akkor lopásnak teszed ki azt, és hiába a Trezor, nem lett biztonságosabb a wallet megoldásod! Hiába a biztonsági zár a bejáraton, ha közben a hátsó ajtó tárva-nyitva...
Én azt javaslom, ha még nem érted pontosan hogyan is működnek a privát kulcsok, seedek, HD tárcák és HW walletek, addig egyszerűen használd a Trezor webes walletjét. És közben fokozatosan olvass utána a dolgoknak és tanulj. Mert itt ha valamit elcseszel, a te pénzed fogja bánni, és nem fog tudni senki segíteni, itt nincs központi bank...
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz jézusom #8138 üzenetére
Mert a trezort soha nem hagyja el a privát kulcsod, így meghekkelhetetlen. Míg bármi más amihez jelszó kell és csak softweres meghekkelhető és kinyerik belőle a privát kulcsodat.
[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
Az mennyire aggályos, ha 1,5 óra után sem érkezett meg a lové revolut > coinbase? Tegnap 20 perc alatt megvolt.
-
jézusom
addikt
válasz zerodot #8134 üzenetére
Alapból az exodushoz nem kell hw wallet, és régebben használtam. Tehát simán jelszóval be lehetett lépni. Most az új accnál arra gondoltam, esetleg biztonságosabb lenne szűz accot csinálni, mert az már jelszó mentes lenne, kizárólag trezoron keresztül. Lehet kicsit túlgondoltam De Így már érthető, hogy végülis a trezor értékei kerülnek oda, ha walletot rá kötöm, és tudok új accot csinálni, a régi megy a levesbe.
-
zerodot
aktív tag
válasz jézusom #8133 üzenetére
A hozzá járó webapp teljesen jó alap dolgokra, mint fogadás és küldés. Én azt használom.
wallet.trezor.io (vagy trezor.io és felül Wallet link)Exodust én még nem próbáltam, de úgy látom van bőven help az oldalukon Trezor párosításhoz: [link]
Az új accountot nem tudom pontosan mire érted. A Trezort kell először inicializálnod és felírni a 24 szavas seed-et, és elrakni biztos helyre. Aztán már mindegy, hogy a webapp wallethez, Exodushoz vagy más wallethez csatlakoztatod, ugyanazokat az accountokat/címeket fogod elérni vele mindenhol. Vagyis ha a gyári walletet használva fogadtál pl. bitcoint, az Exodusra kötve a Trezorodat, ott is ugyanúgy fogod látni és hozzáférsz.
De komolyabb összegek rádobása előtt javaslom előbb kipróbálni a használatát pár darab olcsó coin, pl. Doge ráutalásával, igény szerint másik walletből leellenőrzésével, majd tovább- vagy visszautalásával.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Vettem egy trezor walletet. Milyen szoftverhez érdemes hozzárendelni ha egyáltalán? Mert láttam például az exodust, ami amúgy tetszik is. És azt se tudom a biztonság szempontjából hogy mondjuk exodushoz rendelem a trezort, akkor érdemes lenne új accountot csinálni? Hogy csináljam a krómos bővítményből az egészet? Egyébként jelenleg a upholdból tennék rá pénzt.
Köszi! -
terapeuta007
aktív tag
válasz Shade45 #8125 üzenetére
én crypto.com mobilappot hasznalom ott nem szamolnak fel díjat. de nyilván ott is elveszik az összegből 1-2 euro amikor rakosgatod a pénzt.
szerintem megbizhatsz a binance-ban amugy. daytradingelni nem jó walletből mert sok idő a transfer.( pontosan nem lehet megmondani coin-tól és talán a bányászok mennyiségétől is függ hogy mennyi idő)
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
Ferdzsoo
addikt
válasz default. #8127 üzenetére
Szia! Van SMA, meg EMA, nagy különbség nincs köztük.
Pl tradingview-on indikátorok-nál rákeresel moving average és kiadja, majd beírod hogy 21 és átrakod a chartot W (heti) nézetbe. Kb. a mai zárás után 24k körül lesz a 21W EMA.
Alessio különben egy jó ember, de úgy vettem észre BTC bika piacon nemsokat ér semmilyen analízis.[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
Sziasztok!
Az egyik általam követett youtube csatornán az úriember a btc 21 hetes mozgó átlagárára hivatkozik, (21 EMA vagy WMA-ez utóbbi azt hiszem a súlyozott áltlagra utal) mint amiről valószínűleg "visszapattan" majd a btc árfolyam. Na most én kerestem ilyen görbét, de nem találok/nem értek hozzá eléggé. Tudnátok ebben segíteni? Bár gyanítom, hogy lehet, hogy elhagytuk már ezt a szintet olyan $29k környékén...? Minden infót hálásan köszönök!
Üdv[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
Most kezdett el jobban érdekelni a crypto téma és van néhány sötét folt számomra ebben a történetben.
Bocs a láma kérdést, de ha regisztrálok pl. a binance.com-ra és veszek pl. BTC-t, akkor hol fog tárolódni ez a kriptovaluta?
Az oldalon regisztrált felhasználónevem alatt?
Veszélyes így tartani? Érdemes egyáltalán külön wallet-et nyitni?
Ha jól láttam minden kriptovaluta kiutalásnak díja van, gondolom ezt minden alkalommal felszámolják, ha saját wallet-et használok.
(Fizikai wallet-et egyelőre nem tervezek vásárolni.)Mennyire gyors a walletből való visszatöltés az oldalra? Pl gyorsan pénzé akarnám tenni, mert épp számomra kedvező az árfolyam, de a jóváírás lassúsága miatt pénzt veszítek, mert közben csökkent az árfolyam.
Ti hogyan csináljátok ezt tradingnél/daytradingnél?
Köszi a válaszokat!
-
Patry0t
tag
válasz butch3r #8119 üzenetére
Sima pump&dump.
Rendszer ellenes lázadásnak álcázzák, közben meg néhány 'nagyhal' bevásárol a részvényből magának titokban, aztán pedig meghirdetik a tömegnek. A tömeg megveszi a tömeg meg szarul jár, mert utána beszakad az árfolyam, vissza a valós szintre, merta nagyhalak eladják amilyük van..
Régóta ment ez kriptotőzsdéken, de az igazi tőzsdén is most kezdik. Első ilyen volt a GameStop, de van még példa: Nokia (NOK), BlackBerry (BB), AMC.Ez a játék csak azoknak kifizetődő akik előre titokban megvették a részvényt, aki már a hírre száll be, annak már bukó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz butch3r #8119 üzenetére
Félelmetes különben ami most zajlik (sima tőzsdéken, brókerek háza táján), én nem láttam még ehez foghatót az elmúlt 12 évben. És biztos vagyok benne hogy most sem lesz megfingatva senki, szépen elkenik...
-
Pioneer
őstag
A Dogecoin mitől lőtt ki így? Több mint 500% egy nap alatt...
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Tamás9x
őstag
Poloniex alatt használ valaki ingyenes trading botot? csak eladnia kellene tudnia adott árban és venni, ha már eladott....
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
meili
tag
válasz Elbandi #8108 üzenetére
Trezort nem tudom, hogy miért linkelted, nem beszéltem róla. Ledgerre nem azt mondtam, hogy closed source, hanem hogy nem teljesen open source.
A hasonlatod pedig nem állja meg a helyét: egy hardver walletet tutira kriptóhoz fognak használni, tehát megéri meghekkelni, míg ha egy random laptopot veszek valahonnét, akkor hardveresen(!) meghekkelni nem éri meg, mert nagyon kis eséllyel fogják ilyenre használni. A SW-es részével pedig már tudok mit kezdeni. De kifejezetten nem úgy fogok valakitől laptopot venni, hogy elmondom neki, hogy mire kell, tehát ha valaki ebben a tudatban ad nekem valamit, akkor persze, hogy nem használom. De ezzel most mit bizonyítottál? Hogy jogos volt a felvetésem, hogy nem vennék erre specializált hardvert, mert kockázatos? Megkérdeztem tőled, hogy megeszed-e a szart, és erre visszakérdezel, hogy én megeszem-e?
-
Ferdzsoo
addikt
Ez jól hangzik, főleg a szétosztott része, ezt én is így csinálom. A seed nálam is meg van bonyolítva, akkor ezek szerint nem csak én vagyok elborult.
HODL!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Elbandi
aktív tag
opensource nem garancia semmire, lattunk mar githubos forraskodban is hacket. ja es ennyit a closed sourcerol: [link] es [link] .
nyilvan ha sajat magad buildeled, akkor ezek nincsenek alairva, ugyhogy a hw wallet szolni fog erte.persze hogy nem hasznalnam, mert nem tudom hogy mit modositottal a hw-ben.
de ugyanigy visszakerdezek, ha en adok neked egy PC/laptopot az opensource walletekhez, hasznalnad? -
meili
tag
válasz Ferdzsoo #8106 üzenetére
Igazad van, írtam is, hogy nem mindenkinek való az én verzióm, és a hardveres walletot értékhatártól függetlenül annak ajánlom, aki rendszeresen küld kriptót.
Viszont ha valaki (saját felfogása szerint) nagyobb összeggel játszik, akkor ne a felhasználóbarát megoldás legyen a fő szempont.Az általad felvetett problémát az én módszeremmel így oldom meg:
- a seedem által generált X különböző címre, egyenletesen elosztva tárolom a BTC-t
- mivel a privát kulcsokat offline állapotban egyenként ki tudom nyerni, így egy biztonságosnak vélt megoldással egyszerre csak az egyik címről próbálok utalni a kívánt helyre
- ha az rendben megérkezik és megkaptam érte a pénzt, akkor integrálom be a következő privát kulcsot, így egyszerre csak a kriptóm 1/X részét tudják lenyúlniTovábbá nem szeretném nyilvánosságra hozni a hogyant, de azt is megoldottam, hogy én sem férek hozzá bármikor a seedemhez, tehát ha valaki most idejönne, hogy azonnal mondjam meg, esélyem sem lenne. Elismerem, hogy nem túl likvid megoldás, de biztonságos.
-
Ferdzsoo
addikt
Hm. Ezért sem olyan jó a fórum, mert idegből válaszol sokszor az ember.
Értem amit mondasz, a te verziód is biztonságosnak tekinthető, azonban semmiképpen nem felhasználóbarátnak. (főleg a inuxos verzió) kizárólag hosszútávú HODL-ra megfelelő ez szerintem. Abban a pillanatban hogy néha küldeni is szeretnél a walletból, a hardveres verzió a legbiztonságosabb és legkézenfekvőbb...Továbbá: egyszer hozzá fogsz nyúlni hogy használd, abban a pillanatban egy olyan ONLINE gépen kell recovereld a walletet amiről majd küldeni is tudsz, ergó abban a pillanatban ki vagy téve softweres támadásnak, ellentétben a hardware wallettel.
[ Szerkesztve ]
-
meili
tag
@varmi2; @Ferdzsoo:
Ti tényleg teljesen figyelmen kívül hagyjátok, amit írtam, és nem reagáltok rá? Teljesen értem a bitcoin alapjait, mert sajnos rászántam az időt rendesen, mielőtt még régen beszálltam, így végigtanultam egy kis áremelkedést.@varmi2:
2018-ban egy ledger hardware walletet ajánlottál valakinek itt a fórumon. Az általad és az általam javasolt megoldás között az a különbség a hosszú távú tárolást tekintve, hogy te egy olyan eszközt javasolsz, aminek a firmware-e nem teljesen open source, így nem tudod biztosra, hogy lenyúlják-e a privát kulcsot, ha online állapotba kerül az eszköz, míg az általam javasolt szoftverek teljesen open source-ok, a seed generáláshoz/tároláshoz soha nem kell, hogy bármilyen eszköz online legyen, és a privát kulcsaimat is teljesen offline módban ki tudom nyerni, és nincs kockázat abban, hogy esetleg hackelt a ledger. Úgyhogy nem is értem, hogy milyen kiskapukról beszélsz, amin keresztül bármihez is hozzáférhetnek a hardveres wallettal szemben.Tudom, hogy hogyan működnek a hardveres walletok, biztonságosnak tekintem őket, de a saját módszerem biztonságosabb.
Ha adnék neked egy hardver walletet ajándékba, azt használnád?Tudjátok mi az a LinuxLive, vagy Tails? Ha igen, akkor miért támadtok olyan dolgokkal, amik kisebb eséllyel fordulnak elő ezek esetén, mint egy hardveres walletnál?
Egy dolgot tudok elfogadni, hogy a hardveres wallet kevesebb hozzáértést igényel, és egy bizonyos szint alatt nem éri meg utánajárni a biztosabb megoldásnak.Volt oka annak, hogy ennyire utánajártam és a legbiztonságosabb módot választottam.
Légyszi, ha válaszoltok, akkor ne felejtsetek el egyik kérdésemre sem válaszolni! Köszi!
-
Elbandi
aktív tag
a seedet jol elrakod egy pancelszekreny melyere, es onnan addig nem veszed elo amig nincs ra szukseg. "napi" hasznalatra meg ott a hw wallet. bar a hw wallet is lehet hibas, de a soft walletben nagyon meg kell bizni hogy ott nincs-e valami gond (pl hiaba mutatja hogy A cimre kuldi a coint, de valojaban B cellal keszul el a tranzakcio, stb). akinek megvan a skillje hogy a softwallet moge maga epiti fel a securityt, annak lehet azt hasznalnia. akinek meg nincs, annak kivalo alternativa a hw wallet.
-
almi
senior tag
Köszi, sikerült!
Először elfelejtettem reference numbert küldeni...
Másodjára szépen megérkezett a 3 euro és meg is jelent a Revolut számlám a Payment Method-ok között.
Egyelőre még csak játéknak számon, pár 100k-val, aztán meglátjuk.
Coinbase Walletet használok, ami backupol google drive-ra, szóval ez is egész jónak tűnik, de Staking opció pl. nincs rajta.
Egyelőre Atomic walletet tettem fel mellette, de kipróbálom az Exodust is, köszi. -
Ferdzsoo
addikt
Tényleg teljesen mellette vagy, kicsit kerülj jobban képbe a hardweres waletokkal.
A legfőbb erénye az hogy megheckelhetetlen, kollégát is kijavítanám előttem, még amikor rádugod a gépre a privát kulcs akkor sem hagyja el az eszközt, csak aláírja.
Minden más esetben, másféle walletoknál a privát kulcs a gépen/telefonon van ami meghekkelhető, trójai nekiáll, vagy bármilyen jelszó logger/malware alkalmazás hozzáférést szerezhet ha a gépedre kerül.
Mivel a hardweres walletnél ilyen nincs így ez a legbiztonságosabb.
Ha meghal a hardwer, és esetleg nincs időd megvárni míg megjön az új, bármelyik másik walletba helyreállíthatod a tárcáidat a 24 szóval (tehát nem kell hozzá mindenképpen egy új hardwer) csak ugye akkor megint kiteszed magadat a támadás lehetőségének.
Nyílván lehetne latolgatni mennyi az esélye hogy egy desktop walletet feltörnek/vagy trójaid lesz és ellopják a jelszót, de megvan az esélye. Hardweres walletnál ez lehetetlen.
Megint jó kérdés hogy a ma 200e-t érő BTC-d lehet 6-7 év múlva 4 milliót ér. Akkor megérné már neki egy hardwer wallet?
Nyílván 10-20k-ért teljesen felesleges mert drágább a leves mint a hús."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN