- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 10
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Rendszergazda topic
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
válasz Freddycom #9697 üzenetére
Meg kell nézni, mennyi lenne a swap fee és annyi bnbvel kevesebbet váltani. A trustwallet interface nem számol a feevel, ezért nem működik ha a max gombra nyomsz.
Ha a pancake látja, az jó jel, akkor a beefyhez csatlakozással lesz valami baj.
Szerk.: Megnéztem, ezt írja a beefy BUSDnél: Deposits are paused for this vault. Gondolom ezért nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Agyrák666
aktív tag
Szerintem tudjuk, hogy ma mi kovetkezik...tetherben vagyok. Mehettek a holdra.
-
őstag
válasz zerodot #9686 üzenetére
Ez lesz a titok nyitja, nem azon küldtem.
Bááár...
Akkor most trust wallet -> BUSD-n belül 'swap to binance chain', ezután már BEP20-at mutat.
Ugyanezt meg akartam csinálni a BNB-vel, 'swap to smart chain', erre viszont insufficient balance-t ír. Na mondom ez biztos az az eset, mikor az ollót olyan csomagolásba rakják, h a kinyitáshoz eleve olló kell, akkor elutalok megint minimum BNB-t, de smart chainen. Ez rendben meg is jött, de továbbra is insufficient balance, illetve beefy-n belül is 0 BUSD-m van.PancakeSwap meg látja a BEP20-as BUSD-t és BNB-t.
Megint kihagyom vmi alap dolgot?
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz Pietrosz #9687 üzenetére
Pedig elvileg 2% fee van, az email értesítőben látod, hogy a pl 100.000 huf vásárláskor igazából 98.000-ért kaptál Ethereum-ot. Plusz az árfolyam is szarabb, mert a bankod árfolyamát kapod. Nehogy azt hidd, hogy te jársz jól... Akkor miből élnének meg bankok és az egyéb pénzügyi szolgáltatók?
[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
Most vettem Binanceon ETH-t HUF-ért kártyával. 0 fee-vel. Ez eddig is így volt? EUR-ra 2% fee-t ír. Így teljesen felesleges a SEPA utalás. Hol a trükk?
Nem mintha sokat számítana, 1-2%-ot akármikor mozog az árfolyam így szinte semmi jelentősége csak mégis a tudat, hogy lehúznak vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
nort_on
senior tag
válasz Freddycom #9682 üzenetére
Bármiről bármire tudsz swap-olni, amit az adott oldal felakínál, de az a lényeg, hogy valamennyien BNB mindenképpen legyen a tárcádban, mert azzal fizetsz a tranzakciókért. Általában ez olyan 0.3-1 USD körüli összeg BNB-ben.
Előfordul, hogy emelni kell a százalékon, pl PANTHER-en általában 5-5.5%-kal teljesült... Ki kell próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
SMS-ben nem tudom, de a coinmarketcap appjában van price alert és küld egy értesítést telefonra. Ha van vmi okosórád/okoskarkötőd, akkor látod is azonnal rajta.
Más: Ha van vmi új coin, ami még sehol nincs listázva, de van hozzá egy address, ezt mondjuk Pancakeswapon tudom váltani mondjuk BUSD -ből vagy mi ennek a legegyszerűbb menete?
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
Létezik olyan szolgáltatás, hogy beállítom mondjuk, hogy adott árfolyamnál értesítsen engem sms-ben mondjuk ? Mert akkor nem kéne olyan sűrűn nézegetnem az árfolyamokat és értesítést kapnék, ha eléri az árfolyam a kívánt értéket. Coinbasem van de ott megmondom őszintén nem találtam ilyet. Ha mégis van ott ilyen, akkor segítsetek kérlek, hogy hol lehet bekapcsolni.
-
Lmh
őstag
-
Lmh
őstag
En anno 636ert vettem bnb-t. Sztetek mikor leszunk ujra ott?
Es btc 60-on? :PSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
zerodot
aktív tag
válasz Zoli-bácsi #9670 üzenetére
Így van, de ha jól emlékszem kell neki vagy 2 nap a kifizetéshez, nem instant.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli-bácsi
senior tag
Binance-on ha 30 napos Locked Staking-et korábban feloldom, akkor ugye csak a kamatokat bukom, de az összes betett coint visszakapom?
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz Zoli-bácsi #9656 üzenetére
hééééé ez nem volt szép
-
Solymi81
aktív tag
válasz #49155328 #9661 üzenetére
Én nyuszi voltam, nem vettem bele, mert féltem a kicsi kínaiaktól.
Tegnap este is lehetett volna belepakolni kb. mindenbe is, csak időm nem volt foglalkozni vele.Én amúgy szoktam nézni 1,5,30 perces és 1,2,4 órás lebontást is daytradehez, sokkal jobban kiadja a mozgásokat ha ezeket összenézed.
-
törölt tag
Igen, 23-án este 10-kor vettem hozzá a coinjaimhoz.
Úgy kilőt minden, hogy csak na, ez volt a jel.
Nem is sikerült a legalját elkapni de így is 60%ban akciós volt minden.
A béka seggéig meg nem eshet vissza olyan nincs.Ha még mégis lejjebb esett volna, kit érdekel én nem daytradelek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Daytrade ezzel jár.
Amúgy miért most vásárolsz
Kicsit előbb kellett volna. -
BeLucZ
addikt
Amúgy majd ha a FED elkezdi szabályozni a kriptovaluta tőzsdét akkor lőttek a kiugróan magas árfolyamoknak ? Vagy miben várható lényeges változás az eddigi piachoz képest ?
-
Pietrosz
addikt
Binancen működik már a defi staking?
-
celf
őstag
BUSD-re visszaterve, ha beraktam eurot binance-re, mindig erdemesebb busd-re atvaltani es abbol venni kulonbozo coinokat? erc20 tokenekre nem vonatkoozik a kedvezmeny amit biztosit a binance, gondolom
-
Lmh
őstag
válasz zerodot #9640 üzenetére
Oh köszi szépen, ettől tartottam Pont tegnap vettem rá a maticra, aztán stake....
Mondjuk etherben több van, szóval az ha felmegy, akkor megbocsájtom :-)[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
Ezt a részt lefordítanád/összefoglalnád nekem? Van eth-em is meg maticom is. Pont tegnap stake-eltem be a maticomat, aztán láttam ezt a videót, és sokszor meghallgattam ezt a részt, de nem értem pontosan, hogy most mi van
Éreztem, hogy fontos rész ("keep that in mind, not financial advise...") de nem értettem, hogy most ez jó vagy rossz hír nekem
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Mat86
tag
Sziasztok! Hogy lehet legolcsóbban coinbase-ről binance-re átküldeni coinokat (nem nagy összeg, kb 50$)? Pár coint lecserélnék ami nincs coinbase-n. Vagy ez túl kicsi összeg és nem éri meg átvinni?
[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
válasz Zoli-bácsi #9632 üzenetére
Ha a teljes anonimitás és a lekövethetetlenség a cél akkor nem olyan sok az a fee...nem véletlenül van egyre több kripto automata, elég sokan használhatják őket
-
wyll358
tag
Srácok, miért kell ezt túlgondolni? Regisztrál egy revolut számlát, full ingyenes is tökéletes lesz, hacsak nem milliókkal akar dobálózni napi/heti szinten (de a drága bankszámlát tartaniból ezt nem tartom valószínűnek ), arra apa vagy akárki tol fel neki lovettát teljesen ingyen szintén, aztán ezzel utána azt csinál amit akar... Lehet tőzsdére/váltóra ki-be utalgatni szabadon, ha kér kártyát használhatja szimplán túró rudira is ha megkívánja...
-
zerodot
aktív tag
válasz Zoli-bácsi #9629 üzenetére
A kriptóban szerintem pont az a szép, hogy nem muszáj mellé bankszámla
Mondjuk általában egyszerűsíti a dolgokat, ha van, de meg lehet oldani anélkül is#9632: Nem kínálom, csak leírtam hogy van ilyen lehetőség is, ha mindenképp a kp-t preferálja. Odaírtam a költségét is, el tudja dönteni, mi mennyit ér meg neki.
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz tchriss #9628 üzenetére
Igen, BP-en van, az egyik a mrcoin a másiknak hirtelen nem jut eszembe a neve. Ezekhez tudtommal be lehet menni személyesen is és kp-vel vásárolni, amennyiben nem zavar az 5-6%-os fee.
Bankszámla elég csak akkor, ha ki szeretnéd utalni, igen. Vagy igényelhetsz egy binance kártyát, és akkor azzal vásárolhatsz vagy felvehetsz kp-t, és akkor nem is kell feltétlen bankszámla egyáltalán. -
Zoli-bácsi
senior tag
Kicsit túl van tolva ez az egész... Ha kriptózni akarsz akkor legyen már egy nyamvadt bankszámlád amiről tudsz utalni/venni, akármit. Nem a rablóbankoknál kell nyitni és nem lesz költsége, ennyi.
-
zerodot
aktív tag
válasz tchriss #9623 üzenetére
Binance: kriptót tudsz be/kiutalni KYC nélkül is egy adott limiten belül (asszem napi 2 btc), elég hozzá egy email címmel beregisztrálni. Ha fiatot is utalnál vagy bankkártyával vásárolnál, akkor kell a KYC.
Bankkártyával vásárolni drágább, mintha beutalnál, de ha forintból indulsz, akkor meg kell oldani a huf>eur váltást jó árfolyamon, erre sokan a revolutot használják.
Különben lehet neked az is járható út lenne, hogy valamelyik magyar váltónál vennél kriptót, amelyik elfogad kp-t esetleg btc atm-ben, ha van a közeledben. Ez olyan 5-6% költség, de a bankkártyával vásárlás is van vagy 3%... -
zerodot
aktív tag
válasz tchriss #9620 üzenetére
Ez hülye ötlet, ahogy a többiek is írják. De nem is értem, miért így akarod ezt megoldani. A faterod át tudja neked küldeni a coinokat akár saját walletbe, akár coinbasere, akár binancere, akárhova. (Vagy ha te csinálod, akkor nyilván magadnak küldöd át az ő nevén lévő accountról, csak ez hivatalosan tilos, más nevében operálni, szóval vegyük úgy, hogy ő csinálja.)
Ha hosszú távon akarod tartani, akkor egyáltalán nem is kell sehova regisztrálnod, amúgysem ajánlott a váltón tárolni a kriptódat. De ha mindenképpen ott akarod, akkor is tudsz magadnak külön accountot nyitni, ahhoz nem kell bankszámlaszám, sőt még igazolvány sem feltétlenül - elég akkor, mikor fiatra váltanád és azt kiutalnád magadnak.
A coinokat szabadon mozgathatod, úgyhogy teljesen fölösleges ilyen számlaátírásokban spekulálni. -
tchriss
tag
válasz GuMipOkE #9622 üzenetére
9620: Uhh jó kis tanuló pénz
Akkor marad a bankszámla nyitás, valamit tudnia kell ennek a számlának?
Olyan folyamatot nem láttam még youtube on ahol pénzt is töltenek fel akár Binance vagy coinbase re, az utalással fog menni netbankon keresztül? vagy dombor nyomott visa kártyát kell kérnem? amivel váltok forintot fiatra ? Illetve a forint ugye nem is jó azt még át kell váltani eurora vagy usd re.
Igazából kp van forint és euro is.
Biztos hülyének néztek de én csak kp z tam eddig, vagy bnőm kártyájáról vásároltam mindig.
Céges számláról meg nem utalhatokRegisztrálni tudok walletet de a bankkártya adatai akkor kellenek ha venni, akarok kriptot vagy ha fiatra akarom váltani?
Vagy akkor is kell, ha megoldom másképp, hogy btc kerüljön a walletembe? És majd csak akkor lesz bankszámla, ha ki akarok venni fiatot? -
-
cocobanana
tag
válasz tchriss #9620 üzenetére
Nem fog menni, és nem nézik jól szemmel ezt a dolgot. Saját adataiddal és saját bank számlaszámmal regisztráljál és arra kérd majd ki a pénzedet. Ha most te apád adataival regisztrálsz és később te más bank számlaszámot fogsz megadni, hidd el problémáid lesznek vele, mert bizonygathatod ott a dolgot a váltónak, hogy miért nem egyezik a számlaszám és az adatok. Csomó problémától megfogod magad kímélni, ha azonos adatokat adsz meg.
A másik, ha komolyan gondolod a kriptot és a befektetést, akkor főleg saját adataidat add meg. Elhiszem neked az apád tök jó fej, meg minden és ő banki adatokat meg ad neked, meg hiperszuper apa, de lehet történik valami krach a fejében, és hirtelen megutál, megváltozik és utána kitagad akkor buktad kriptos pénzeidet, mert ő adataival volt a regisztráció és ő nélkül nem fogod tudni kiutalni a pénzedet. Ezt csak azért mondom, mert én átéltem ilyen hasonló dolgot, hogy megbíztam apámban és közösen vettünk egy lakást, évek múlva megismerkedett egy nővel és apám ráíratta az ő nevére a lakást, mert a nő elcsavarta a fejét, holott ano nem ezt beszéltük meg, hanem apám akkor felajánlotta kisegíti a lakás árát és nem kér semmit, én meg elkövettem azt a hibát, hogy köszönésképpen nem saját nevemmel vettem meg a lakást, hanem apám elosztottam a 1/2 a tulajdonjogot, azóta meg tanultam, bármilyen pénzügyben saját neveddel intézzél mindent.
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz tchriss #9618 üzenetére
A kriptót oda rakod ahova akarod, kiutalhatod sajat walletbe is, pont ez a lényege...
Persze normális váltón kell megvenni, pl. Revolutról nem lehet kiküldeni.
Ha ki akarod kerülni a bankszámlát, akkor vegyél valakitől kp-ért BTC-t (akár az említett családtagtól, aki be tud utalni fiatot), aztán onnantól már azt csinálhatsz amit akarsz, kereskedhetsz is vele, vehetsz altcoinokat stb. Ehhez még KYC se kell pl. binancen.[ Szerkesztve ]
-
tchriss
tag
válasz Zoli-bácsi #9616 üzenetére
Mindenhol ilyen 30k+ vagy melyiket nem látom a rendszerben?
Nem fog rá semmi se menni, ezért megugrik az ára mindenhol!
Utólag, nem lehet a kritptot más számlájára átrakni vagy valami más megoldás?
Hosszú távra terveznék, ezért több évig fizetni a semmire, nem nagy buli. -
tchriss
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Abban kérném a segítségeteket, hogy amennyiben nincs bankkártyám milyen lehetőségek vannak binancen walletet nyitni?
A család annak a tagjára regisztrálok akinek van , itt viszont mérlegelni kell, hogy amennyiben öröklésre kerül a sor, milyen adók terhelik pluszba a fiat ra váltást. Vagy a kriptó számlával történik e valami?
Elvileg: Az örökösödési illeték megfizetése alól több esetben is mentesség jár egyenes ágon 20 millióig.
Másik opció csinálok egy saját bank számlát de mivel havonta semmi pénz nem fog rámenni mivel csak arra lenne használva, hogy a binance walletemet feltöltsem vagy kiutaljak fiatot, így éves szinten elég combos a bankszámla fenntartásának az ára.Esetleg egy revoult standard kártya?
Beraknék egy kevés játék pénzt de már az elején megakadtam egy kicsit:DSegítségeteket előre is köszönöm.
-
celf
őstag
válasz nort_on #9613 üzenetére
Optimism update lehet ebbe be fog zavarni.
9. perctől Coin Bureau hirek
-
nort_on
senior tag
Wyckoff, nem én csináltam, május 21-i bejegyzés.
After doing more study on Wyckoff Distribution and Accumulation, I have an inkling that a short-term distribution run is being setup on Matic right now. It would make sense if so, this is optimal time for institutions to get involved with Matic, and it would make some sense that the execution is mirroring eth, which just started diverging from btc movement. Just my theory, but we’ll see how it plays out. Estimating a low of ~80¢ May 23-24 and ATH by May 28-29!
[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
Benne lehet.
Ha azt nézed most volt egy 1-2 napos felfutás, nem kizárt, hogy most is lehet egy szervezett nagy, főleg az ilyen hírek hatására, ha még terjesztik is és építenek rá.
Csak nehogy az legyen, hogy sokan beszállnak, aztán sokan buknak, mert az infó nem lesz meg, hogy mikor kell kiszállni... -
nort_on
senior tag
SHARK-ot is felnyomták, nyuszizott egyet...
Cserébe olcsón be lehetett vásárolni.
-
őstag
Hányingerem lett ettől a mostani hullámvasúttól
-
törölt tag
válasz sambenez #9596 üzenetére
Plusz biztonságosabb chip, jobb kijelző, saját akksi, használható méretű tárhely.
Nano S-nél mindössze 160 kB a tárhely. Pl. az Exchange app 48 kB, a Polkadot app meg 144 KB, már ez a kettő sem férne föl rá egyszerre.Itt van egy részletesebb összehasonlítás is:
https://brogna.medium.com/ledger-nano-s-vs-ledger-nano-x-dfc9f883e207 -
nort_on
senior tag
MATIC run vége olyan 2.8-3 körül lesz május 28-29-én. Utána benéz vissza 1.2-1.4-re. Állítólag... A csávó a 0.8 alját is megmondta már pénteken.
-
zerodot
aktív tag
válasz Solymi81 #9600 üzenetére
EUR-ban kevesebb pár érhető el, mint USDT vagy BUSD-ben.
Ezenkívül BUSD limit orderekre zero fee is van jelenleg, mint pár hsz-al feljebb tárgyaltuk, szóval én személy szerint azt használom ahol lehet.
Ja és MO-on tudtommal míg kriptóban maradsz (stabilcoinokat is beleértve), nem keletkezik adóesemény, míg fiat-ra váltásnál igen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN