- Windows 10
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dobolan
senior tag
Pozi méreteken ne rugózzatok szerintem, mert teljesen felesleges. Százalékos mozgásoknak van jelentősége.
-
kwzatz
addikt
válasz egyedülülő #19497 üzenetére
Gondolkoztam, hogy vajon forint lenne, de valahogy nehezen összeegyeztethetőnek látom nort_on korábbi kommentjeivel.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #19492 üzenetére
Sávozósat mindig betettem. Ha meg zöld, akkor nyilván eladom a +10%- os napon. Amin kb 5-öt sikerült fogni.
Tőkevédelemre megyek, YTD DD 1.67%.[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #19489 üzenetére
Az baj. Ugyanott vagyunk mint 2 hete, csak közben lett 20k plusz.
-
fradi81
veterán
válasz Peetey91 #19488 üzenetére
Szia, lehet nem jó helyre utalod? Ez alapján csináltam nemrég.
moto g72, Ninebot d28e
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Binance meg crypto.com regem van, Binancera hogy érdemes pénzt küldeni? Revoluton van az Eurom, viszont folyamat visszadobja a SEPA utalást… Először sikeresen átment egy pakk, viszont azóta ugyanazt az összeget sem engedi átutalni… Többször forgattam már hasonló összegeket a Revon, tehát van ott historym bőven.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Van olyan platform, ahol mukodik rendesen az androidos price alert notifciation?
Binance nagyjabol ok, viszont sem a Kucoin, sem a Coinmarketcap ezen funkcioja nem er egy kalap szart se,es most pont olyan tokent figyelnek, amit meg nem listazott a Binance.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
ÁrPi2
senior tag
Sziasztok,
Binance-on egy kronologikus, napról napra bontású flexi Earn USDT APR chart-ot tud valaki valahol? (Amit találni az egy napon belüli chart, ami mellett inkább valami 7day ,month vagy hosszabb időszakon bejárt görbéje érdekelne...) -
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #19481 üzenetére
Én vettem, eladtam, aztán most megint elkezdtem venni. Jelenleg kb 20% portfólióval, 61-ig megszórom a többivel. Jövő hét down, április ATH+.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz nort_on #19460 üzenetére
Végre kicsit megindult lefelé. Nézzük mi lesz amerikai piacnyitást követően.
Ja már nyitva, most van az az időszak hogy össze vissza állítják az órákat és nem lehet tudni Amerika mikor nyit.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Addel
senior tag
válasz Oppenheimer #19479 üzenetére
Ja, igen a többi is behúzta a féket, lehet ők is a FED döntésre vártak a héten.
-
Oppenheimer
nagyúr
Kulonitsuk el a BTC Spot ETF-ek osszeseget es GBTC-t.
3800+ gondolom az elozorol beszelt itt: "Fura hogy múlthéten ezen az áron még vásároltak mint az állat".
Ugyanis GBTC-be miota ETF, egyszer sem aramlott be penz, csak kifele.Az osszes ETF merlege ennek ellenere pozitiv volt, kiveve az elmult par napot.
GBTC-bol termeszetesen azert aramlik ki a penz mert draga, de ezt koztudottnak tekintem.
Ennek ellenere maradni fog benne valamennyi a nagy kiaramlas utan is, mert eves par bazispontos sporolas miatt sokaknak nem eri meg eladni taxable accounton es befizetni 15% vagy mennyi adot.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Addel
senior tag
válasz Oppenheimer #19477 üzenetére
Állítólag, nem csak a profit miatt, hanem az új ETF-ekhez képest, drága lett a greyscale.
"There are two main reasons why investors are leaving GBTC:
1. Grayscale charges a 1.5% annual management fee for GBTC, which is 5 to 6 times higher than the fees of other ETF issuers, such as ProShares and Valkyrie, which charge 0.3% and 0.25%, respectively.
2. Many investors bought GBTC at a 40% discount to the net asset value (NAV) of the fund, hoping to profit from the premium that GBTC used to enjoy. However, the premium has turned into a discount of around 0%, making GBTC less attractive than the spot ETFs.
To meet the redemption requests of the investors, GBTC has to sell some of the Bitcoin it holds and transfer the proceeds to the investors. "
De az is biztos, hogy a GBTC-ből kiáramlo pénz, nem mind marad kriptoban.
-
Oppenheimer
nagyúr
Epp ideje hogy kivegyek a profitot akik eddig sokat nyertek es uj poziciok epuljenek magasabb atlagarral. Ennek meg kell tortennie hogy talaja legyen a tovabbi emelkedesnek, es az elozo bull market ATH kornyeke az sok szereplonek megfelelo erre (kiszallni/beszallni)
-
3800+
őstag
válasz Oppenheimer #19473 üzenetére
Fura hogy múlthéten ezen az áron még vásároltak mint az állat, most ugyanitt eladnak, sőt még olcsóbban is.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Addel
senior tag
válasz Oppenheimer #19473 üzenetére
És lehet tudni mennyi van még náluk, mikor fogy el?
-
Oppenheimer
nagyúr
Azt varom hogy GBTC-bol elfogyjon vegre a penz. Az marha nagy eladoi nyomast general hogy ott zarjak a befektetok a pozikat. Egy resze persze atmegy mas BTC ETF-ekbe, de nem mind. Ha vegre a GBTC okozta zaj megszunik, onnantol fogjuk csak tudni elvezni a halving nyujtotta elonyoket. Jelenleg a kibanyaszott bitcoin mennyisege eltorpul a GBTC forgalmahoz kepest.
-
3800+
őstag
válasz dobolan #19469 üzenetére
Mert ha visszanézed kb 25-30% a jelenlegi és az elmúlt bikapiac DIP-jeinek az átlaga, miután menetelés volt tovább fel. A legutóbbi 17% volt, amit ugyanúgy megvettem, csak jobban örültem volna egy 30%-os discountnak. És lesz is olyan persze, az idő a kérdés. Figyelni kell és parkoltatni lóvét, hogy gyorsan lehessen reagálni.
-
nort_on
senior tag
-
Memo96
csendes tag
válasz Oppenheimer #19467 üzenetére
Értem, köszi szépen
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Memo96 #19466 üzenetére
Sztem nem volt még wisdom tree amikor én először vbtc-t vettem. Majd lehet később átrakom másik etf-be de most jóvanezígy. Ezen a választáson nem sok múlik.
Eth-m nagyját átraktam viszont 0% TER-ű stakelt ETF-be.
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #19464 üzenetére
Nagyon helyes, az okosak úgy csinálják. Csakhát a mohóság nagy úr...
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #19461 üzenetére
Én 16-17k-n toltam ezt, VWCE > VBTC+VETH, all-in.
-
3800+
őstag
válasz Oppenheimer #19461 üzenetére
4 óráson áttörte a csökkenő trendet és a visszateszt is jónak tűnik. Én zsákoltam tegnap némi SEI-t, szerintem is még várat magára egy jó kis 30%-os korrekció.
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #19458 üzenetére
Zsákoltam. Ma nagyot pattant, de kövi 2 nap még érdekes lesz, meg ázsia szereti lehúzni mostanában.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz Oppenheimer #19458 üzenetére
Ne igyál előre a medve bőrére. De abban igazad van, hogy a napi charton, ha marad a railroad tracks az bullish sign.
-
Oppenheimer
nagyúr
Norton, tudtál venni 2. BTC packot? Nekem úgy néz ki ez a hajó elszállt
-
tomazin
veterán
van a binancen promo btc/usdt parra. annyit megtesztek, hogy felirarkoztok ra? (semmivel nem jar, csak nagyobb lesz a pool aki a rewardot kaphatja, igy no a reward)
ramesz a btc/usdt parra, jobb fent chart, ott ranyomsz a promora, majd lent a promora, es ami megnyilik ablak ott a registerre elore is koszi!
de itt egy link, elvileg ezen bejon kapasbol -
korcsi
veterán
válasz favagoJoska #19453 üzenetére
De nem írják bele, akkor semmi nem történik, mert nem lett bele írva.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
favagoJoska
tag
Ha elgondolkozol akkor a golyóstollas hasonlat azért csúsztat egy kicsit, mert te pont hogy nem írsz semmit a főkönyvbe inkább olyan mintha egy levelet küldenél amit vagy beleírnak vagy nem (persze hamisítani nem tudják a leveled). Szó se róla nagy eséllyel bele fogják írni is, de 100 százalékosan garantálni akkor tudod ha golyóstoll tulajdonos vagy.
szerk: de jó engedjük el. Ha a majdnem tuti biztos az = 100 százalék, akkor igazatok van, egy rpc-re tranzakciót küldeni az fully p2p trustless...[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz favagoJoska #19451 üzenetére
Kep forrasa: Bitcoin Fundamentals: Step by step explanation of a peer-to-peer Bitcoin transaction
A walletem elkuldi az alairt tranzakciomat egy vagy tobb nodenak. Nem erdekel melyiknek, mert nem tud csalni egyik sem. Nem tokmindegy nekem, hogy a walletem sajat vagy nem sajat nodenak kuldi el a tranzakciot? Nem kell megbiznom a nodeban, mert nem tud csalni, keptelen ra. A node fentrol nezve csak egy technikai eszkoz, ami ellenorzi es tovabbitja a tranzakciom, ami igy bekerul majd egy blokkba. (Leegyszerusitve a node egy golyostoll, amivel beirom a tranzakciom a blokklancba=fokonyvbe.) Ha nem kell megbiznom a nodeban, akkor ez az user szemszogebol miert nem trustless?
[szerk] Folytatva a node=golyostoll analogiat: Ha eppen beszaradt a golyostollam, akkor egy masikat hasznalok a rendelkezesre allo 10000-bol. Mikor alairok valamit, nehogymar a tollon muljon, hogy alairom-e... Meg kell biznom a golyostollban?
[ Szerkesztve ]
-
favagoJoska
tag
Az állításod akkor valid ha onnan nézed hogy te is a saját nodeodon keresztül lépsz kapcsolatba a többivel. Akivel vitatkoztam neki pedig az volt az állítása hogy ő elküldi a light walletből a tranzakciót egy rpc-nek és az onnantól kezdve kész, ez is teljesen trustless. Nem az, mert nem 10 ezer node-al vagy kapcsolatban hanem egy rpc node-al, attól meg nem garantált mindaz amit te itt most felsoroltál. Ennyi.
Senki nem azt kritizálta hogy 10 ezer nodeal mi van.
A gyakorlatban persze müködik, de erre azt mondani hogy by definition ez trustless az olyan mintha azt mondanám hogy a http protokoll is ugyanolyan biztonságos mint a https, mert nagyon ritkán szokott baj lenni belőle.[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz favagoJoska #19449 üzenetére
En nem ismerem a "trustless" szo jelenteset, igy ebben nem szallok vitaba. Ha szerinted attol nem trustless a btc, hogy meg kell biznod a tobb 10ezer egymasra utalt, egymast atverni keptelen, igy a tranzakciokba belenyulni keptelen node-okba, akkor nevezd nem trustlessnek, vagy aminek akarod.
Mindenki mas ezt a vilagon ugy fogalmazza meg, hogy nincs 3rd party. Te meg azt mondod, hogy 10000+ node egyben jelenti a 3rd partyt. En ezt ertem, de akkor illene hozzatenni azt is, hogy ok az elosztott bizalmi modellnek hala (ugye itt sem azt mondom, hogy bizalom nelkuli [szo szerint forditva trustless], hanem elosztott bizalom van), annak a 10000 nodenak az egyike sem nyulhat bele a tranzakciokba. Merthogy minden mas esetben, ahol van 3rd party, ott azert mondjuk, hogy van 3rd party, mert az bele tud nyulni a tranzakciokba is.
Ha en kp-t adok valakinek a kezeben, akkor ott is mondhatjuk, hogy a Joisten a 3rd party, hiszen ha kifujja a penzt a kezunkbol atadas kozben... Ugye, egy kicsit eroltetetten hangzik?
-
favagoJoska
tag
válasz tomazin #19448 üzenetére
Jah, úgy oké. Csak ahhoz képest amit az első két hozzászólásodban írtál hogy nem kell semmi ilyesmi ahhoz hogy ne kelljen megbízni senkiben, mert te aláírod, rpc-nek elküdöd és kész, már ott tartunk hogy kézzel bogarászod a blokkláncot hogy megbizonyosodj róla hogy a távoli node jóhiszemű volt és tranzakciód ott van. De így persze, nem kell hozzá saját node...
"Amirol te beszelesz az az rpc. Es nincs szukseg sem sajat nodeot uzemeltetni, sem pedig sajat rpct, ugyanis a tranzakciot a kulcsoddal alairod es elkuldod. Nem kell megbizni senkiben."
"1. elkeszitem a tranzakciot
2. alairom a tranzakciot
3. elkuldom az rpcnek
4. az rpc megnezi,h valid-e a tx (formailag helyes, nem egy random bithalmaz)
5. bekerul a tx a mempoolba
6. kiveszi egy node a mempoolbol, validalja (ellenorzi,h tenyleg az a tarca irta-e ala, vegrehajthato-e, stb) es beleirja a kovetkezo blokkba"[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz favagoJoska #19447 üzenetére
akkor dontsuk mar el,h a sajat tranzakciod akarod validalni vagy minden tranzakciot.
ezt a sajat tranzakciot validalom temat meg nem ertem (azt akarod megnezni,h az kerult-e fel a chainre? nem tud mas mert rossz lenne a signiture). van hozzaferesed a chainhez, erre vannak az explorerek. az is rosszindulatu.
akkor fogod es letoltod a chain allapotat es kibogaraszod belole. -
favagoJoska
tag
Nem állítottam, hogy attól nem működik számodra a light walletted vagy hogy biztosan baj lesz. Én csak azt állítottam, hogy innentől kezdve hogy nincs saját nodeod lényegében másban bízol.
Hogy mi történik a blokkláncon ahhoz neked közvetlenül semmi közöd nem lesz, te rábizod magad a 3rd party nodeokra, hogy ami ott történik az úgy is van. Ezekután azt mondani, hogy senkiben is semmiben nem kell bíznod hogy értéket küldhess az egész egyszerűen nem igaz. Lehet itt érvelni hogy 10 ezer node, meg kicsi az esélye hogy átvágjanak és egyetértek. De ettől még nem lesz trustless. Attól lesz fully p2p trustless ha saját nodeon validálod a tanzakciókat a blokkláncon.
Vegyünk egy példát. Te bitcoint szeretnél küldeni Sanyinak. Szépen elküldted a tranzakciót a rosszindulatú node hálózatnak. Majd lekérdezel és hát azt mondja a node hogy bizony benne van a tranzakció a 15264-odik blokkban. Hogyan fogod tudni megmondani, hogy ez valóban így van, ha neked nincs semmilyen hozzáférésed a blokklánchoz? Jah úgy hogy megbízol benne, hogy a nodeok nem vágnak át. Értem én hogy 10 ezer, de ti is értsétek meg hogy még ha 1/10000-ed részben kell csak megbíznod az onnantól nem fully p2p trustless... Ennyi.
De mégegyszer, én nem állítottam hogy akkor ez így már szar lenne, vagy nem biztonságos ha nem futtatsz saját nodet. Csak nem indokolt használni azokat a nagyzoló sales pointokat hogy nem kell senkiben és semmiben sem bízni... meg azt állítottam a másik topikban hogy ez igazából nem érdekel senkit. -
mepet
addikt
válasz favagoJoska #19444 üzenetére
10ezer full node ellenorzi a blokkot. Megis mit szamit, hogy te is futtatsz-e egyet?
-
Frozen
addikt
Én annak idején beleszáltam a stepn-be közel 2000 euroval , közel nem hozott vissza annyit és szépen kilaposodot a gst és gmt ára is. A cipőket akkor adtam el amikor nagyon leeset a solnak az ára és így egész szép mennyiséggel ki tudtam szállni onan ezzel a jelenlegi árfolyamal már bőven pluszos vagyok és vásároltam még hozzá 16-20 euro környékén. Amikor lejebb ment az árfolyam már nem volt mit belerakni hiszen nem csak kriptoba tolok pénzt hanem más projektjeim is futnak.
Én a sol ath kb 500-1000 euro környékére várom ,bár simán lehet egy kipatanása a bikapiac idején mint az előzőn az eth-nak.
Nekem le van stakelve a jelenlegi mennyiség fele 10% kamatra,még ilyen áron sem adtam el semmit van bent tözsdén egy aprólék kb 20db amit majd kiveszek ha lejárt az egy év aztán megy az arany projektbeHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
favagoJoska
tag
válasz Oppenheimer #19442 üzenetére
Már ne haragudj, de ez az állításod a másik topikból:
"Te nem látsz benne, de ettől még van neki, és elég kézzelfogható: anélkül tudsz vele értéket tárolni és másnak értéket küldeni, hogy bármiben/bárkiben is meg kéne bíznod"csak akkor igaz teljesen, ha saját nodeot is futtatsz. Most lehet azon vitatkozni, hogy maximum meddig meg milyen featuretől vághatnak el, meg hogy nem lophatják el a bitcoinodat csak úgy a walleted nélkül, de attól tény marad amit állítottam.
Anélkül meg hogy saját nodeot futattsz biztonsági szempontból nem kapsz sokkal többet mint amit leírtam a bankkal és böngészővel és biztonsági certificatel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
kekigyu
aktív tag
Üdv nektek! Segítséget kérek. Ledger Nano S-en van egy kevés - kb. 100k huf értékű - bitcoinom amit a Binance-on keresztül szeretnék forintra váltani. Binance-en hoznám létre a BTC wallet-ot, melyik hálózatot kell választanom a BTC, SEGWITBTC, LIGHTNING, BSC, ETH, BNB opciók közül? Gondolom, hogy BTC, de inkább kérdezek. Köszi!
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz favagoJoska #19441 üzenetére
"meg eleve ha valóban azt szeretnéd akkor a tranzakciókat neked is kell validálnod"
Trustlessséghez erre nincs szükség, ezért nem érti senki miért erőlteted ezt az állítást, egyszerűen nem igaz. Már leírták miért.
-
favagoJoska
tag
válasz tomazin #19439 üzenetére
Persze, ilyen esetekre mint a kanadai kamionosok esete arra jó, de nem arról beszéltünk.
Itt annak a technológiai tulajdonság sales pitchjéről van szó amivel a bitcoint hirdetik sokan, hogy mennyire trustless a platform, mert ott a blokklánc. Én meg csak rámutattam hogy a 99,99 százaléknak ez nem fontos, meg eleve ha valóban azt szeretnéd akkor a tranzakciókat neked is kell validálnod, ezt pedig csak saját node-al tudod megtenni. Annak hiányában pedig biznod kell abban hogy a node-ok amikre csatlakozol jóhiszeműen validálják a tranzakciókat és nem csapnak téged be valami fals blokklánc képével... Persze, szó se róla erre kicsi az esély, hiszen van listája a megbízható nodeoknak. De innentől kezdve ez ugyanannyira trustless mint amikor én jóhiszeműen tranzaktálok a revoluton vagy erstén.[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz favagoJoska #19437 üzenetére
Kezdem azt erezni,h elbeszelunk egymas mellett.
Miert kell megbiznom benne? Nem tud mast felrakni a chainre csak azt amit en alairtam. Azt meg tudja csinalni,h adott blokkban nem rakja fel, de akkor majd a kovetkezo blokkba bekerul.
De erstes pelda: az erstes szamlad tudjak zarolni, mert csak (ld. pl kanadai kamionosok). A btcd/ethd nem tudjak zarolni.
-
favagoJoska
tag
#116054 tomazin
Itt folytatva, hogy ne offoljam a megtakarítós topikot:
Magyarul te nem validálsz semmit a blokkláncon, hanem megbízol néhány publikos node-ban. Egyébként kicsit kevered a dolgokat, mert az rpc az csak egy kommunikációs protokoll. És valóban lehetnek pusztán rpc node-ok is, de a te szemszögedből ez csak azt jelenti hogy ez egy interfész a validator node és a wallet között. Birsz te egyenesen validator node-ra is tranzakciót küldeni ha engedélyezve van az rpc interfész. De a lényegen nem változtat, hogy a tranzakciókat nem tudod validálni, azt node-ok teszik. És ahhoz hogy valóban trustless legyen a platform a te szemszögedből ahhoz saját node kell. Anélkül meg kell bíznod egy harmadik félben (legyen az publikus rpc node vagy validator node) hogy megbízhatóan jár el a tranzakcióddal.
Én nem igazán látom, hogy ez mitől annyival több mintha van egy számlám pl az Erste-nél, van hozzá felhasználóm és jelszavam. Ebben az entitásban megbízok. Abban viszont már nem biztos hogy a böngészőmben valóban az Erste jelenik meg és nem egy feltört Erste. De ezt teszi meg nekem a böngészőm, azzal hogy elárulja hogy a szerver amivel kommunikálok milyen ssl certifikációval rendelkezik.
Én nem látom hogy egy light wallet esetén mivel is kapok itt többet, és mivel "trustless"-ebb. -
vzozo
senior tag
válasz Ryder1 #19434 üzenetére
Főleg, hogy a SOL-t azért nagyon temették annak idején.
Ez volt a visszatartó erő nálam is. Végül is 40-et zsákoltam be 2022 végefelé, 12.5 EUR átlagáron. Mai fejjel sokkal többet kellett volna venni, és főleg akkor, amikor még lentebb volt az árfolyam. Ez egyébként akkor is motoszkált benne, csak tényleg nem volt jó híre a SOL-nak, és azért 500 euró az pont 500-zal több, mint amit szívesen elveszít az ember (lásd pl. a LUNA nullázódást.)
Ennek a negyede eladva 110-en, most meg ülök és nézek, hogy akkor hova tovább, és mennyire legyek kapzsi. De igazából nagy csodát nem várok, szóval nyilván nem ebből lesz lambó.
-
félisten
A solana-t folyamatosan néztem a nagy crash után, mondom ha 10$ alatt lesz veszek belőle 1000$-ért mert, yolo.
15-ért még drágának tartottam, aztán egy idő után nem foglalkoztam vele, építkezés, kellett a pénz.
Nevetni ér."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
GuMipOkE
senior tag
válasz nort_on #19424 üzenetére
Jó kérdés. A tippem az, hogy most megpróbálja a 75-öt. De ha az ETF-ek megtorpanása fennmarad még néhány napig, akkor lefele is léphetünk még legalább egy lépcsőt. A pre-halving retracet alapvetően kiváltó ok (minerek új asic gép shoppingolása) sejtésem szerint már javarészt lezajlott, de konkrét számokat nem ismerek. Ha a minerek is 100k fölé várják a BTC-t, akkor most csak a szükséges mennyiséget adják el és nem többet. Főleg a tőzsdés minerek.
-
kwzatz
addikt
válasz GuMipOkE #19423 üzenetére
Correction
Correction 2
Privátban elküldhetem annak a 100+ weboldalnak is a címét, akik korrekciónak írták, ha ki szeretnéd őket is javítani. Hogy erre miért van szükség, soha nem fogom megérteni.
Arról már ne is beszéljünk, hogy ráadásul nem is csak a BTC-ről volt szó.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz torma1981 #19419 üzenetére
Korrekció az up-only után.
Engem sokkal jobban aggaszt a Book of Meme és most már a $nap. Amit ennél a kettőnél látni, az a liquidity és volume minden, csak nem normális. Komolyan, 3 napos memecoinon nagyobb volume, mint a BNB-nek? Ej, még azon sem lepődnék meg, ha ez valami óriási pénzmosó hadművelet lenne."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
torma1981
veterán
Mi ez a napok óta tartó nagy esés? BTC stb is esik rendesen.
-
KMT
addikt
válasz LuckyL #19402 üzenetére
Az rendben van, kis tesztösszeget küldtem már. Azért írtam, hogy a hosszú távú kockázatait nem látom át. Ledgeren nem az eth, hanem az arb tárcába került így az eth. Kérdés, hogy X év múlva innen mozdítható lesz-e, ha az arb network mondjuk már a múlté lesz. Vagy ilyesmi egyéb kockázatok.
-
kwzatz
addikt
válasz Frozen #19416 üzenetére
"pszichológiával elhitetik sokan a másikkal,hogy ezt meg lehet tanulni de nem, másik ez a tanulod stb egy nagy etetés amit sokan hirdetnek ,hogy lehuzzák vele a kriptos közöséget."
Lehet nyereségesen csinálni, amihez a fentiek kombinációja szükséges, és lehet veszíteni, amihez pedig az, hogy random cselekszel, miközben lottónak kiáltod ki. Ha így gondolkozik valaki róla, akkor egyáltalán miért próbálkozik? Azt írtad van kriptód. Akkor minek? Nem érzed ezt ellentmondásosnak? Vagy csak szereted a szerencsejátékokat?Az egész arról szól, hogy ki az, aki nyerni tud a többiekkel szemben. Nincs wagmi, nincs jópofizás, vannak nyerők, meg vesztők. Vannak akik igyekeznek tisztességtelen előnnyel indulni? Persze. Rengeteg scam van? Persze. Történhetnek csődök, felelőtlen döntések vagy akár csalások? Persze. Bennfentesek? Rengeteg. Ez a kiindulóhelyzet, az emberen múlik, hogy ennek ellenére akar-e mégis nyerni, jobb döntéseket hozva másoknál, amihez milliónyi eszköz áll rendelkezésére.
"Soha de soha nem tudhatod mikor gondol egyet egy felsőbb réteg és beborítja a piacot amit a láncreakció lekövetve beszakadhat bármi lásd az ftx botrányt pár éve."
És? Akkor azon esetleg buksz. Meg ezer más dolgon is. Ez nem jelenti azt, hogy hosszú távon a millió plusz egy lehetőséggel és a hozzájuk tartozó döntésekkel összességében nem nyerhetsz vastagon, mint ahogy teszik azt rengetegen, évről évre.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz kwzatz #19409 üzenetére
pszichológiával elhitetik sokan a másikkal,hogy ezt meg lehet tanulni de nem, másik ez a tanulod stb egy nagy etetés amit sokan hirdetnek ,hogy lehuzzák vele a kriptos közöséget. Soha de soha nem tudhatod mikor gondol egyet egy felsőbb réteg és beborítja a piacot amit a láncreakció lekövetve beszakadhat bármi lásd az ftx botrányt pár éve.
A tárcák nincsenek személyekhez hozzárendelve , sok tárcáról semmit nem tudni és nagyon könnyű walleteket is kreálni. Szóval igazából akár egy embernél is lehet rengeteg krypto anélkül ,hogy tudnád. (Pl a nagy hangárokban a régi bányász motorosok simán bányászhattak bármiből bármit még a régi időben különbőző címekre is anélkül,hogy bármilyen kapcsolat lenne köztük és teljesen anonymok tudnak így maradni.)Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
-
Wayne
aktív tag
Melyik crypto walletnek van a legalacsonyabb "network fee"-e? Coinbasem-em van, 22 Euro értékben szeretnék BTC-vel fizetni, 7 euro felett van díj. Vagy esetleg más crypto currencyvel olcsóbb lenne? LTC, ETH?
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
Ha már memecoinok:
Ezt a Book of Meme-et esélyesnek látom, hogy a ciklus Bitconnectje/Safemoonja legyen, mert mocskosul bűzlik.
Olyan emberek, akik Twitteren/Solanán élnek, "bennfentesek", stb. senki nem ismeri, senki nem tud róla, senki nem hallott róla, senki nem érti. 1 nap alatt 1,4 milliárdos market cap, listázás, stb.
Zéró olyan tulajdonsága van, ami indokolná, és 1. nap nagyobb volume, mint a Doge-nak és a Shibának együtt.
Ha ebből nem lesz valahogy masszív botrány, akkor semmiből, mert itt valami nagyon érdekes machináció mehet a háttérben, a legtermészetellenesebb coin, amit eddig láttam."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
gyuri00
aktív tag
-
-
kwzatz
addikt
válasz Frozen #19405 üzenetére
Lehet, hogy a legtöbb embernek lottó, de amúgy csak részben az.
Egy kis Schelling Point, megfejelve némi Keynesian Beauty Contesttel, pszichológiával, azzal a képességgel, hogy felismered, mi a meta, hogyan/mikor változik a meta, némi TA, képesnek lenni profitot szedni, amikor kell, hagyni futni, amikor kell, illetve teljesen kiszállni, mikor azt látod, hogy tévedtél, minimalizálva a veszteséged.
Aztán ez külső szemlélőnek úgy tűnik, hogy "szerencséd volt", a sokadik után meg úgy, hogy "hogy a francba látod a jövőt?".
Nem érdemes abba a hibába esni, hogy olyan dologra azt mondod, hogy "lottó", csak azért, mert te személy szerint nem tudod, hogy működik, és amiben mások rendszeresen nyernek hosszú távon. Lásd még, póker, a legnagyobb balfékek szerint még 2024-ben is szerencsejáték az is.A fenti shitcoin ajánlós kérdésre:
Soha nem fogok ilyen coinokat ajánlani. A spot buy-ok között, nekem volt BTC, ETH, BNB, ezek a portfólió stabilabb részei, de persze az elérhető nyereség is korlátozottabb. Emellett standard tűnő L1,L2 coinok (de megint csak... sokkal lejjebb vettem ezeket, mint ahol most vannak), ezek közül leginkább újak. Ha valaki olvasgatott csak 1-2 napot, könnyen kiszúrta ezeket, a topic-ban is volt már említve közülük több is. Néhány régebbi, amiknek van valamilyen narratívája, vagy a közeljövőben jön valamilyen narratíva, ami már látható volt hónapokkal ezelőtt is.
A Solana shitcoin casino már teljesen más. Ezek közül nem ajánlanék semmit, mert azon az egyen kívül, amit már december óta tolok, a többiben folyamatos rotáció van, igyekszem stackelni belőlük a SOL-t, szóval folyamatos menedzselést kíván, amivel itt legtöbben csak pénzt égetnének. (ráadásul ez a része nekem is friss, mert elég vad móka )[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz gyuri00 #19406 üzenetére
Te nem stakelsz semmit.
A bnbd van berakva launchpoolba, ami termeli neked az ethfi-t, aminek jelenleg meg nincs ara, igy atvaltani se tudod. Ha elindul a kereskedes vele akkor tudod atvaltani bnbre (vagy amire akarod).
Amit te szerintem csinalsz,hogy orankent claimeled az ethfit, amit amugy magatol is megcsinal a vegen,h kirakja a spot walletedre amikor mar kereskedheto. -
senior tag
válasz gyuri00 #19406 üzenetére
Az ETHFI-t még nem tudod stakelni, még nem is listázták.
FDUSD-t vagy BNB-t tudsz stakelni és ETHFI-t kapsz.
Az meg eleve úgy van, hogy nem kell semmit csinálj, ha egyszer stakelted.
Majd csak a végén kell egy redeem a FDUSD-re (BNB-re) meg egy claim reward a kapott ETHFI-re.[ Szerkesztve ]
tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
gyuri00
aktív tag
Sziasztok,kezdő vagyok még a témában, a Launcpoolba nem lehet beállítani hogy automatikusan tegye vissza Launcpoolba stakelni a pénzt? Most az ETHFI stakelem de így minden órába újra kell inditani
-
Frozen
addikt
válasz fogselyem #19394 üzenetére
Teljesen noname újonan listázot coinokat nem nézegettem agyon a portfolioját a srácnak csak egy pillantás volt és láttam mennyi értékeket rakot bele ahogy írtam.
Ha ilyenbe akarsz beszállni akkor az összes projekt jó csak listázás előtt kell beszerezni amíg nem kerül fel a legtöbb oldalra.Tök 8 mi a neve vagy hogy hívják de sokat nem érdemes bele tenni ezeknél még nagyobb a riziko mint a top10 érménél. Kb ugy tudnám leírni hogy lottozol az egyikkel van 1 az 1 milliohoz esélyed a másikkal van 1 a 10 milliohoz esélyed,hogy nyersz vagy buksz.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
ÁrPi2
senior tag
Az elmúlt 1-2 hétben láttam 28-29 körül is.
Szerintem amikor relatíve (a leg- ) kevesebb szumma USDT-t tartanak simple "flexi" earn-ban a Binance userei akkor a Binance kicsit növeli a motivációt ( a real time APR-t) arra.
A Musk nem ezt a stable coin APR -t tudja ugráltatni, nem ezt ugráltatja hanem alt- vagy shitcoin(ok) illetve legendásan a valamelyik kutyusos coin árfolyamát.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
nem igazán ismerem a kockázatait, arra nagyon figyelj nehogy rossz hálózatot válassz véletlenül és pl eth withdraw címnek arb címet adj meg vagy fordítva
ha már iylen second layer cucc akkor lehet inkább valami régebbit választanék pl a polygont
de ha kis összegek akkor nem aggódnék rajta, nagyot meg ugyis csak a saját eth hálózaton tárolnékcryptot minden termékemért elfogadom
-
KMT
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.