Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- DIGI internet
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- OpenWRT topic
- Windows 11
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Mikrotik routerek
- PR-Telecom
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz Canela88 #4180 üzenetére
A pozicio csak egy szamlalo, hogy mennyit leptunk a ciklusban eddig. Minden masodik lepesre akarsz kiirni valamit, ezert kell szamolni, hogy masodik lepesben vagy-e. Es igen, myVector [j] kell. Gondolom a size az 3? Nem kell azt se beegetni, az elso ciklusban lehetne myVector.size() a masodikban myVector[j].size(). Lehet a position neve ha stepsTaken, vagy valami hasonlo lenne, vilagosabb lenne a celja.
Meg latom azt elrontottam, hogy a positiont az if-en kivul kellene leptetni, s a feltetel is position % 2 == 1 lenne helyesen.
I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Canela88 #4178 üzenetére
Hát iterálj végig az össze elemen sorfolytonosan, lehetőleg index alapján. Előtte csinálj egy int sum = 0 változót, meg egy int position = 0-t. Aztán a beágyazott ciklusban: if (position % 2 == 0) {sum += myVector[j]; position++;} (i a sorokon iteráló int változó, j az oszlopokon.) De c++hoz továbbra is 10+ éve nyúltam, úgyhogy szintaktikailag lehet helytelen.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Ron Swanson #4165 üzenetére
Szerintem itt van az idealis megoldas, a 3 kozul a kozepso. De elkepzelhetonek tartom teljesen mas megkozelitesek is hasonloan gyorsak lehetnek. [link]
A te megoldasod o(n2) - nek nez ki.I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Ja tényleg, elég nagy. Viszont láttam egy kollégánál, s attól nagyobbra emlékeztem azért. Most minden nap viszek magammal egy adag nyomtatott részt a könyvből amit linkeltem. Az a lényeg abban amit most csinálok, hogy Linux alatt legyen a lehető legjobb megoldás, platformfüggetlenség igénye nem merül fel. De már most vannak olyan részek, amik másképp vannak kezelve win alatt meg linux alatt. Jelzések, processzek, osztott memória, dinamikus könyvtárak, ilyesmi.
[link]I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Valami expert, de annyira nem rohadtnagy könyvet tudtok ajánlani, amit reggel az ember a villamoson/héven tud forgatni, de azért nem cseszi fel az agyát egyórás úton? Kéne. Valami nagyon mély c++ könyv. Elsősorban Linuxos oldalról közelítve.
-
-
Drizzt
nagyúr
Hello.
Van egy Objectlistem, ezen belül van egy Object* objects[10]-em, heterogén kollekcióra, van egy gömb, s egy sík leszármaztatva az Objectből. Az lenne a kérdésem, hogy valahogy el lehet-e érni az objects-en for ciklussal végigmenve, hogy minden objektumra, ami gömb, meghívjon egy csak gömbre jellemző tagfüggvényt?
Eszembe jutott az, hogy csinálhatok egy virtuális függvényt, ami a síknál nem csinál semmit, a gömbben pedig megcsinálja amit akarok. Ennél van valami hatékonyabb/elegánsabb cucc?I am having fun staying poor.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest