Új hozzászólás Aktív témák
-
kovpeti
csendes tag
-
BaLee
addikt
Márciusban jött ez a körlevél:
"Tisztelt Felhasználó!
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Vidanet Zrt. és az EnterNet 2001 Kft. által 2014. novemberében megkötött @enternet.hu-s email címekre és statikus webtárhelyre vonatkozó szerződést a Vidanet Zrt. tovább meghosszabbítani nem kívánta, 2015. március 31. dátummal azt felmondta, melynek következtében a korábban BTel, jelenleg Vidanet ügyfelek részére eddig biztosított @enternet.hu végződésű email címek ezzel a dátummal megszűnnek és a statikus webtárhelyek sem lesznek a továbbiakban elérhetőek.Társaságunk továbbra is készséggel áll az Ön rendelkezésére mind a @enternet.hu végződésű email cím, mind a webtárhely szolgáltatások tekintetében. Amennyiben Önnek fontos a korábbi email címének megtartása és a zökkenőmentes webtárhely elérés, kérjük, vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot a 06-1-888-2001-es telefonszámon vagy az info@enternet.hu email címen, ahol kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére.
Kérjük látogasson el az enternet.hu oldalra, ahol részletesen tájékozódhat további kedvezményes lakossági és üzleti szolgáltatásainkról, mellyel ügyfeleink igényeit kívánjuk a leghatékonyabban kielégíteni.
Üdvözlettel:
EnterNet 2001 Kft.
Ügyfélszolgálat" -
Abrion
senior tag
Enternetes voltam anno és nem igazoltam át az email címemet a btelhez, idáig betudtam lépni de most már nem.
Nem tud erről valaki valamit? töröltek minden email belépést? vagy valami más történt?Az utolsó letöltésem márc 10 volt, azóta nem próbáltam, tegnapig.
Próbáltam a webmailt is de nem enged be. -
törölt tag
https://www.externet.hu/rolunk/hirek-kozlemenyek/az-externet-veheti-at-a-szolgaltatas-nelkul-maradt-videki-ugyfeleket
Az Externet veheti át a szolgáltatás nélkül maradt vidéki ügyfeleket
Budapest, március 3. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Externet Nyrt. számára jelölte ki a 47-es, 72-es és 93-as körzet azon számtartományait, amelyek korábban a Business Telecom Nyrt. birtokában voltak. A hatóság döntése alapján ezen körzetekben az ügyfelek az Externetnél igényelhetik újra telefonszámukat és szolgáltatásukat.
Február 27-től az Externet Nyrt. biztosíthatja a telekommunikációs szolgáltatást azon fogyasztók számára, akik a 47-es (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szerencs és környéke), a 72-es (Baranya megye, Pécs és környéke) és a 93-as körzetben (Zala megye, Nagykanizsa és környéke) korábban a Business Telecom ügyfelei voltak. Az Externet mindent megtesz azért, hogy az érintettek mielőbb az igényeiknek megfelelő, magas minőségű szolgáltatásban részesüljenek.
-
DrDante666
tag
Valaki, akit BTel-es volt és átadták a Vidanet-nek, megtenné, hogy ránéz a T-Mobile webshopjára (webshop.t-mobile.hu)?
Nálam már egy jó ideje időtúllépés miatt nem tölti be az oldalt és kíváncsi vagyok, hogy vajon innen ered a probléma vagy a Telekom hálózatában bárhol megesik az ilyesmi.
Itt már mindent kipróbáltam, amit csak lehetett, szóval nagy valószínűséggel nem nálunk van a hiba, már csak azért sem, mert rákeresve bár nem kifejezetten népszerű probléma, mégsem vagyok vele egyedül és megoldás sehol. Van akinek segített a modem újraindítása, de szerintem csak az új IP miatt. Talán újabban valamiféle alhálózat szűréssel osztják el a terhelést... Telefonos bejelentéshez se időm, se energiám, végül is tudunk vásárolni máshol, csak azért az online ügyfélszolgálat és egyenlegfeltöltés még jól jönne. -
TOBY29
csendes tag
A bteles fiuk lányok ma is dolgoznak. Már aki maradt
Elrontották, mert ezt a napiszarra akarták feltölteni csak félrement.
Közben a régen várt pénz is megérkezett a btelhez
-
TOBY29
csendes tag
válasz
Deller2010 #3490 üzenetére
Azt nem tudom, hogy az államot mennyire károsították meg. Majd a revizorok vagy a nav nyomozók, megvizsgálják, ha akarják. Az biztos, hogy az ügyfelek a beszállítók a nem bennfentes munkavállalók és a befektetők komoly károkat szenvedtek.
-
Deller2010
tag
"Hogy lehet még több pénzt akasztani mások kárára"
Ugye nem azt akarod sugalmazni, hogy az Államot és a T. Ügyfeleket is meg akarták ... khöömmm ... lopni?!?
"a viccet félretéve biztosan vannak nagyobb vétkek is a rovásukon az imposztoroknak"
November óta az a kérdés, hogy a vétkek mikor látnak napvilágot?! Remélem, hamarosan... -
TOBY29
csendes tag
válasz
Deller2010 #3488 üzenetére
Bocsánat a „d” lehetőség kimaradt. Minden úgy igaz, ahogy mondták csak a rosszindulatú emberek akarják tönkretenni a céget.
De a viccet félretéve biztosan vannak nagyobb vétkek is a rovásukon az imposztoroknak, de a lehetőségek jól példázzák, hogy bármit is találtak ki mindig a mutyi lebegett a szemük előtt. Hogy lehet még több pénzt akasztani mások kárára -
Deller2010
tag
Jó, ok.
Amúgy meg szerintem c.; - de vizsgálódni lehet, hogy senki sem fog... legalább is ebbe az irányba, mert találni fognak valami sokkal fontosabbat.
Aztán hallottam/olvastam olyat is, hogy maga az Xprime rendszer mindvégig csak béta üzemben működött, megbízhatóan nem igen... -
TOBY29
csendes tag
válasz
Deller2010 #3485 üzenetére
Pedig így van itt is nyilatkozta a bandavezér.
„A Btel leszámfejti és megfizeti a járulékokat a kapott jóváírás után, és év végén összesített adóigazolást küld a felhasználó részére.” A másik probléma hogy behazudtak vagy 50 60 ezer ügyfelet, ami mostanra kiderült jó, ha pár száz. Ha lehet hinni a pletykáknak. A kérdés hogy a jó pár tízezer ügyféllel hogy számol el a Btel? Rögzítette e az ügyfélrendszerében őket?
Lehetőségek:
a: Kamu neveket rögzített kamu adószámokkal
b: a rendszerben szereplő nevekből „csinált” xprime ügyfeleket. Az lenne a nagyobb baj mert akkor sokan a tudtuk nélkül lennének xprime ügyfelek és azt feltételezné hogy belenyúltak a rendszerbe.
c: nem csináltak semmi csak mondták, hogy ennyi úgy sem néz utána senki
Persze csak feltételezés, de az tény hogy óriási különbség van a btel által publikált és pletykákban szereplő számok között. Remélhetőleg megvizsgálják majd ezt is és elhessegetik a kételyt. -
Drenadar
veterán
válasz
Deller2010 #3485 üzenetére
kapaszkodj meg, az XPrime tényleg így működött volna
Regiszrációnál pl kell az ügyfél adószáma, szerinted miért? -
Deller2010
tag
De most komolyan.
Adott a ... kereskedő, aki ad nekem egy kuponkódot, amivel 20%-kal olcsóbban tudok megvenni tőle bármit a webáruházában. Ha veszek valamit nála, akkor ez a 20% kedvezménynek megfelelő Ft összeg nekem bevétel és adóznom kellene utána??? Az adózott fizetésemből??? A 27%-os ÁFA mellett??
Ha webáruházban veszek valamit, majd 2 nap múlva elállok a vásárlástól, és visszakapom a termék eladási árát kp-ban, az sem bevétel, az után sem kell adót fizetni!
-
Deller2010
tag
Ne már...
A történtek ismeretében bárki el tudja képzelni azt, hogy a Btel pénzügyi osztálya (ha egyáltalán volt nekik ilyen valaha) az Xprime-os felhasználók után adót akart fizetni???
Vagy mondjuk belebonyolódtak volna a papírmunkába és a végén még adóigazolásokat állítottak volna ki a T. Ügyfelek számára???Szerintem az első másodperctől azon ment a matek, hogyan ne kelljen semmit visszafizetni/jóváírni a T. Ügyfeleknek ... és a közösbe se kelljen bedobni a kötelezőt.
-
TOBY29
csendes tag
válasz
Endura69 #3481 üzenetére
„Arra kíváncsi leszek a pár xprime ügyfél megkapja e az adóigazolást mivel ez jövedelem és be kell vallani. Azt is ígérték ők számfejtik és fizetik a járulékokat. Nehogy aztán páran önadózók legyenek”
Tavaly tettem fel ezt a kérdést. Mivel jövedelemnek számít, a reklámnézegetés ezért be kell vallani. Más kérdés hogy a btel csak az előfizetési díj összegéig fizetett volna. Azt ígérte, hogy ő készíti el az adóigazolást. Elméletileg a Btel fizette volna a járulék részt és a nettó összeget írta volna jóvá. Valami ilyesmi, de én beszélnék valami könyvelővel, hogy ilyenkor mi van.
-
Deller2010
tag
válasz
Endura69 #3481 üzenetére
A nyakatekert ostoba adótörvényeken ("a havi díj,amit nem kellett kifizetni,jövedelemnek minősül" - WTF???
) ne akadj fent, a NAV-nál nem vezetnek nyilvántartást arról, hogy ki volt Xprime ügyfél és ki nem. Ezt talán még maga a Btel sem tudja.
Több milliárd Ft-tal tartozik az üzleti partnereinek, nem csoda, hogy a Telekom, a UPC, a Voda, meg mindenki más gyak. egyik napról a másikra elzavarta őket a búsba.
A részvény 61-on zárt ma... kíváncsi vagyok, a BC bukása miként hat majd a Btel-re... sok jót nem jósolok.
Mivel a Takiékon kívül senki sincs már a cégnél, kb. karácsony óta, ezért nem is igen valószínű, hogy bárki is névre szólóan fog tájékoztatni téged bármiről is a Btel részéről. Azaz a cég már kb. csak papíron, meg még egy kicsikét a BÉT-en létezik... és ennyi.
Olvass vissza itt a topikban, mondjuk kezd november 12-vel...
-
Endura69
csendes tag
válasz
Drenadar #3473 üzenetére
Kedves Drenadar!
Tudod,vannak olyan körzetek,mint a 29-es UPC-s körzet,ahol nem voltszó semmijen Btel-es net megszüntetéséről,úgyhogy mi sem kaptunk semmilyen tájékoztatást,hogy errefelé bármiért is megszüntetnék a szolgálatásukat,egyszerűen csak egyik napról a másikra egy hétvégén megszüntették és azóta sem tájékoztattak semmiről.A másik,hogy az xprime-ból származó jövedelemről sem állítottak ki semmilyen papírt felénk,pedig ez elvileg szükséges lenne az adóbevalláshoz,hiszen attól még hogy ingyen volt a net,a havi díj,amit nem kellett kifizetni,jövedelemnek minősül. -
TOBY29
csendes tag
válasz
Deller2010 #3476 üzenetére
Vagy az egész létük kamu volt? Remélhetőleg hamarosan az igazságot is megismerjük nem csak a takácskamut
-
TOBY29
csendes tag
válasz
Deller2010 #3474 üzenetére
Jogos én is elgondolkodtam. Megtalálta a zsák a foltját? „Százmilliárdos kárt okozhatott” félő hogy a hatóságok ekkora buli után átsiklanak a bteles fiuk felett. Pedig ha minden kiderülne…..?
-
ht42
senior tag
válasz
Deller2010 #3477 üzenetére
Egyszerű józan paraszti ész alapon minden indulat nélkül a következő büntetéseket osztanám ki:
15 éve csalnak => Ellenőrök, könyvvizsgálók PSZÁF emberek és egyéb ökrök 15 év.
15 éve csalnak, elsíboltak vagy 10 milliárdot => tulajok, főnökök 10 milliónként 1 év => 1000 év, harmadolható.
Opcióként választható egy családias hangulatú találkozó a megkárosított ügyfelekkel...
-
Deller2010
tag
Hogy volt abban a hülye reklámban: "Apaaa, kezdőőőődiiiiiiiiiiiiiiik!!"
-
Deller2010
tag
Ezt én csak most vettem észre.
Más sem posztolta ide eddig:A BTEL tulajdonosi strukturája 2013. szept.:
Sokvári Attila 14,40%
Tóth Milán 12,29%
Borsuk Andrea 10,12%
Körmendi Dezső 7,76%
Takács Gábor 6,50%
Takács Krisztián 6,50%
Varga László Pál 5,78%
Szőke Ilona 5,30%
Közkézhányad 31,35%(Vajon?) ez is meg lett hamisítva? Vagy csak a teljes 2013-as jelentés?
-
BaLee
addikt
válasz
Deller2010 #3474 üzenetére
Hmm...
-
Deller2010
tag
"A jegybank azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét. A cég irányítását a Nemzeti Bank által kirendelt felügyeleti biztosok vették át. Az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel. A Buda-Cash a svájci frank árfolyamingadozásán veszíthetett sokat."
Hmm-hmmm....Nem célozgatok semmire...
.... csak elgondolkodtam.
-
Drenadar
veterán
válasz
kisselandras #3472 üzenetére
Kedves András!
Nem tudom milyen net előfizetésed volt.
Amennyiben T- fővonali szolgáltatási területen, úgy emailben kaptál értesítést, valamint a honlapon kint volt, hogy Január 15-el minden ilyen jellegű DSL alapú előfizetés megszűnik.
Lustaság miatt nem linkelem be neked itt ebben a fórumba is sokszor be volt illesztve keress rá.Amennyiben máshol volt interneted, akkor már sokkal zavarosabb.
Egy biztos.A Btel akármikor megkereshet téged követeléssel, te elküldöd őket az anyjukba, és ha lenne pénzük, akkor még te követelhetsz tőlük kártérítést az ÁSZF megsértése miatt, ami több ponton is megvalósult.
Röviden tőmondatokban (mert valahogy sejtem hogy úgyis csak ez a lényeg):
NO PARA, szarni rá!
-
kisselandras
senior tag
válasz
Drenadar #3469 üzenetére
Azért kérdem mert nem jött semmi levél hogy megszűnt az élő szerződés ! és vajuk be nem igazán tudnák ki fizetni mondjuk egy olyan összeget amit majd ha észhez térnek ki küldenek ! ez alap minden szolgáltatónál ha megszűnne akkor ki küldik azt a levelet hogy köszönjük hogy igénybe vette szolgáltatásunkat stb...Élő szerződés mind addig él míg azt a szolgáltató meg nem szünteti és levélben ki nem értesít !ezt nem tudtad ? de azt tudod hogy nettem nem ragoztam
-
Drenadar
veterán
válasz
kisselandras #3467 üzenetére
Elméletben már senkinek nincs bteles netje... de az érdekelne, hogy szerinted mitől van neked élő szerződésed? Kaptál egy hivatalos bteles céges pecsétes levelet?
Meg még arra is kíváncsi vagyok, mert lehet én tudom rosszul, de ebben a topicban majdnem mindenki úgy írja :" nettem "
de ez most komoly? nem tudjátok hogy kel ragozni, vagy én nem tudom?
Az alap szó az Internet, amit rövidítünk net-re.
Már komolyan érdekel... -
ht42
senior tag
válasz
kisselandras #3467 üzenetére
Nekem nincs de már van Tö-Köm.
-
kisselandras
senior tag
Valaki írja már meg kinek van és kinek nincs ?! mert például nekem nincs nettem már rég de az előfizetői státuszom meg még él
-
Drenadar
veterán
válasz
Deller2010 #3462 üzenetére
Én azt nem értem hogy lehet még mindig tőzsdén... miért nem zárták még ki az egész bandát??
-
Deller2010
tag
"A BTel limittel emelkedett, aztán ott állt a rengeteg vevő, eladó pedig sehol. Új hír a cégről nem jelent meg. Vicces megoldás a 20 százalékos napi limit, amikor ez mindössze 7-8 árlépésköz."
+19,05%: nohát, vajon mire fel?
-
TOBY29
csendes tag
válasz
Deller2010 #3460 üzenetére
Már 4,5 milliárd körüli összegről is lehet hallani. És még van e ami nem derült ki? Dr. Menyhei Ákos az interjúban is utal rá volt, aki megkapta a pénzét és volt, aki nem. Tehát a bennfentesek kaptak a balekok nem. Borítékolható volt, hogy ilyen magas kamatozású befektetéseket nem lehet visszafizetni csak újabb kibocsátásból esetleg.(az alternatív távközlésből biztos nem) Folyamatosan előre menekültetek újabb és újabb kötvénykibocsátásokból éltek fenntartva ezzel a látszatot. Bizonyára Takácsnak jó a beszélőkéje hogy a semmire tudott befektetőket találni. Ha jól emlékszem. Menyhei ügyfele is még az első kft.-s kötvénykibocsátásból való. Letelt a futamidő és már fizetni nem tudtak
-
Deller2010
tag
-
Abrion
senior tag
válasz
Deller2010 #3455 üzenetére
nem értek a tőzsdéhez, szal pasz.
-
TOBY29
csendes tag
válasz
Deller2010 #3455 üzenetére
Úgy látszik a Btel színrelépésével az Alberto Vilar, Troy Titus, Bernard Madoff vagy a nagymester Charles Ponzi stb. nevekkel fémjelzett mentalitás beszivárgott Magyarországra. A fiuk a kétes hírnevű elődök által kitaposott ösvényen haladtak előre. Üzleti tervüket a Ponzi scheme alapjaira helyezték. Valószínűleg maguk is elhitték, hogy a minimális tevékenység és a nagy duma elég lesz a külvilágnak és a háttérben mehet a mutyi. A végkifejlet még kérdéses. Vagyon úgy járnak el a hatóságok, mint a nagy vízen túl (határozottan példát statuálva) vagy a balkáni elsika módszert alkalmazzák?
-
kisselandras
senior tag
válasz
Deller2010 #3456 üzenetére
Nekem az csak másodlagos volt! van rendes nettem .
Sajna semmit nem érek el se a Webcare-ét .az dühít az egészben legalább egy formai levelet vagy egy email-t küldhetek volna -
Deller2010
tag
válasz
kisselandras #3454 üzenetére
Hogy netezel azóta?
Webcare-t eléred még? -
Deller2010
tag
-
Abrion
senior tag
menyi idejük van még a btelnek?
-
Endura69
csendes tag
Van még valakiek Btel-es netje,ami működik is?
-
TOBY29
csendes tag
A kamu tovább folytatódik.
A tény,hogy továbbra sincs 2013. évi jelentés és 2014. évre vonatkozó negyedéves jelentés sem. Tehát továbbra is csak a hamisított pénzügyi jelentés van. Úgy látszik elmenekült az ACT-AUDIT Kft is. Csak nem akarja senki megcsinálni a jelentéseket?
Előrehaladott tárgyalások folynak egy befektetői csoporttal (irgalmas szamaritánus csoport) akik minden kiderült disznóság ellenére is adnának pénzt a nagy semmire. Hacsak nem a pénzét akarja valaki tisztára mosni miért ad pénzt ilyen embereknek? Ezt miből fizetnék, hiszen semmit nem fizettek az utóbbi egy évben? A portfolio fórumon írták, hogy be van zárva a kecskeméti iroda és nincs villanyóra. Tehát milliárdokkal dobálóznak, de nincs 1-2 százezer forint a közműtartozások rendezésére, mint másra se. Tényleg nagyon menekülnének a srácok, mert a csőd számukra csíkos ruhát jelenet.
Úgy néz, ki még mindig az orosz pénzét szeretnék behúzni fenyegetőztek már perrel, ami nem jött be és most leakasztottak egy titkos befektetői csoportot (így mutatni mennyi érdeklődő van) és újra meg akarnak egyezni vele. Csak nehogy a titkos Illuminatiról kiderüljön, hogy főállásban a Btelnél takarít. -
Abrion
senior tag
-
Drenadar
veterán
nem szokott nagyon kapálózni a T a leszerelt eszközökért, de ha mégis akkor oda kell adni nekik, vagy kiszámlázzák az értékét...
de most először kicsit furán néztem az írásodra, mert egy inviteles témára válaszolsz T-s eszköz kérdéssel, inviteles körzetben a T biztos nem szerel le semmit sem...
-
Drenadar
veterán
Fordítsuk akkor most ezt le!
Az invitel fővonali szolgáltató elkezdi felkeresni a bteles usereket, azzal a céllal, hogy megtudják szerződtek e mással, mert ha nem, akkor lecsapnának rájuk
Szóval akkor már csak a UPC hiányzik.
Invitelről akkor már tudjuk hogy elkezdi leszerelni a bteles neteket...
-
boj
újonc
Ma telefonon megkerestek az Inviteltől és ajánlották a szolgáltatásukat.
Az úriember megkérdezte, van-e aktív internet-szolgáltatásom; mondtam neki, hogy a B-telnél vagyok előfizető. Ekkor megemlítette, hogy már elkezdték bontani a hálózatukon lévő b-teles végpontokat... -
Bendeguz01
csendes tag
válasz
Drenadar #3443 üzenetére
Köszi a választ!
Már meglett változtatva a jelszó és a felhasználói néz
Beállítom és a teszteltem a kapcsolatot akkor látom hogy van kapcsolat mert a tesz kiírja de semmi más nincs utána. Mér megpróbálok szerezni egy ADSL modemet de ha azzal sem lesz jó akkor rájuk borítom az asztalt!! És felmondom a szerződést!! -
Drenadar
veterán
válasz
Bendeguz01 #3441 üzenetére
Nem szaki kell neked, hanem csak a login, hogy mivel is kellene belépned.
a modem/router azért nem szerencsés, mert ha jól tudom úgy nem ad olyan hibakódot a csatlakozáskor, mint egy modem, amiből kiderülne hogy mi is a baj amúgy. (de most ofc login a rossz, generáltass egy újat velük!)+1 ha nem megy, akkor folyamatosan írj hibára! vetess fel velük hibajegyet.
(ha egy hiba miatt reklamálsz asszem 7x és továbbra sem jó akkor elméletben felmondhatod kötbér mentesen a netet xD) -
ferike75
újonc
Köszönöm a tanácsokat párnapon belül lesz. Netünk az Upc-töl. Btelt meg elfelejtem.
-
Bendeguz01
csendes tag
Sziasztok!
Látom megy a vita a Vidanetről.
Én pontosabban a szülőmnél is van igen nagy gond.
Csak röviden: Btel átadta ennek a f. talicskának 2014 no. hóba a szolgáltatást.
37-körzetbe ment is e hét keddi a szolgáltatásuk. (a készülékem egy adls modemes router)
Kedden du. már nem volt net.
Telefon stb. kiderült hogy a xxx@btel......hu ról át kell írni xx.@fraktal.hu ra
Mondanom se kell hogy semmi!
Telefon ügyfélszolgálat vagy 10 szer, T-homos szerelő kijött és közölte hogy a vonal él a router jó csak a felhasználónév vagy jelszó nem jó.
Most megint hívtam őket és tájékoztattak hogy ők felcsatlakozást nem is látnak a szerverükön!
Kértem akkor hogy adjanak egy szakit akivel megtudnám beszélni de közölték hogy olyan nincs.
Megfenyegettem őket hogy felmondom a szerződést és a válasz az volt hogy felmondhatom de mivel jogutód ként átvettek a btel-től és hűségidőm van 2015.7 hóig így kötbért kell fizetnem. Mit tegyek?
Esetleg ha valaki jártas Tp-Link adsl router beállításában az tudna segíteni mert már mérgembe össze vissza állítottam. Esetleg a VPI és a VCI-t mire kell állítani mert a Matávnál 0-32 volt.
Köszönöm előre is a segítséget. -
Deller2010
tag
válasz
ferike75 #3438 üzenetére
DE! Keresd őket!
Tértivevényes posta levélben mond fel a szolgáltatást a kiesésre, valamint az ÜFSz elérhetetlenségére hivatkozva: Business Telecom Nyrt., 6000 Kecskemét, Mindszenti Krt. 27/A.
Kedvtől és ráérő időtől függően itt is felnyomhatod őket:
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Cím: 1015 Budapest Ostrom u. 23-25.
Levelezési cím: 1525 Budapest Pf. 75.
Telefon: (06 1) 457 7100
Telefax: (06 1) 356 5520
E-mail cím: info@nmhh.hu -
ferike75
újonc
Szép estét segítséget szeretnék kérni ha nem lehet elérni a web oldalt kihez forduljak internet probléma véget. Btel 29es körzet
Se telefonon se weben nem lehet öket elérni hétvége otta nem megy a net. -
törölt tag
Egy kis kiegészítés a Vidanettel kapcsolatban érdekességként.
A Vidanetnek ez az egész ADSL szolgáltatás egy felesleges kolonc a nyakán(lévén kábeles szolgáltató), amit Telekom anyuci kérdés nélkül nyomott rá a cégre. Gyakorlatilag annyi közük van az egészhez, hogy számláznak, de műszaki téren a világon semmijük nincs az ADSL szolgáltatáshoz, akiket átvettek sima T-Home ADSL-t kaptak (traceroute-tal vagy Myip-vel ellenőrizhető), pénzt sem nagyon látnak belőle. Ebből kifolyólag nem is nagyon erőltetik ezt a dolgot, ezért vannak szédült áraik, ezért olyan a hozzáállás amilyen szerintem még örülnek is, ha minél többen minél előbb lépnek. -
Drenadar
veterán
válasz
Deller2010 #3431 üzenetére
Lényegtelen, a fő, hogy mi történt. Ezt már láttuk az enternettel, dravanettel, nord telecommal.
Nem kell a szolgáltatónak kikerni az ügyfél engedélyét. Tájékoztatni kell az ügyfelet aki felmondással élhet...
De mindegy is! Félre írtam... -
imee01
csendes tag
Ja, megvan
2003. évi C. törvény 136. § (2) "Ha a szolgáltató érdekkörébe tartozó ok miatt kerül sor a szünetelésre – ide nem értve az általános szerződési feltételekben meghatározott rendszeres karbantartást –, vagy a szünetelés oka mindkét fél érdekkörén kívül esik, a szünetelés időtartama alatt az előfizető a szünetelés időtartamára vonatkozó díj fizetésére nem köteles. Ha a szüneteltetés egy adott naptári hónapban meghaladja a 48 órát, a szolgáltató köteles visszatéríteni az egy hónapra eső előfizetési díjat." -
imee01
csendes tag
válasz
BreaksG #3426 üzenetére
>>Sajnos a törvény úgy fogalmaz, hogy "Ha a szüneteltetés egy adott naptári hónapban meghaladja a 48 órát, a szolgáltató köteles visszatéríteni az egy hónapra eső előfizetési díjat"<<
Ez melyik törvényben van benne?A 6/2011. (X. 6.) NMHH rendelet szerint
"9. § (1) A szolgáltató köteles a hibabejelentéseket 48 órán belül kivizsgálni ...
(3) A hiba bejelentésétől a hiba kijavításáig eltelt idő nem haladhatja meg a 72 órát. ...
(11) A szolgáltató kötbér fizetésére köteles ...
b) a hiba kijavítására nyitva álló határidő eredménytelen elteltétől a hiba elhárításáig terjedő időszakra.
(12) A kötbér mértéke a vetítési alap ...
c) nyolcszorosa a (11) bekezdés b) pontja szerinti esetben, ha a hiba következtében az előfizetői szolgáltatást nem lehet igénybe venni."
Arról szó nincsen, hogy egy hónapra eső előfizetési díjat kellene visszatéríteni. Bár ha 72 órán belül nem hárítják el a bejelentett hibát, akkor utána 4 nap (tehát összesen 7 nap) alatt összejön egy havi kötbér. -
r.a.a.
újonc
Drávanet-es voltam, ők adták el az előfizetőiket a Btel-nek. Ott egy éves hűségszerződéssel és előre fizetéssel vettek át. Ez tavaly júliusban volt. A szolgáltatást kifizettem idén júniusig .... Januárban kaptam egy levelet, hogy a T-hez kerülnek át a körzetemben lévő előfizetők és majd a megkeres a szerelő. Így is volt, január 12-én lekapcsolták a net-et és a TV-t is, egy hétig nem ment semmi. A család egészen jól összebarátkozott esténként!
A T egy hét után bekötötte az új net-et és az IPTV-t is, és egy új szerződést kellett készíteni, mert ők nem vállalják át a már befizetett összeg kezelését. Szóval fél évre duplán fizetek. 45 eFt, nekik nem nagy összeg, nekem az, bár túléljük.
Ami érdekes, hogy a szerelő itthagyta a régi modemet és a TV beltéri egységét is, ami felvevős volt. Az újban nincs HDD. Ki lehet ezt valahogy cserélni?Mert akkor 45-ért "vettem" egy beltérit...
A btel-től szerintem semmi esély, hogy visszakapjam a pénzt, bár az ASZF-ben benne van. Írtam nekik emailt, küldtem faxot, postáztam ajánlott levelet. Ennél többet csak akkor lehetne tenni, ha csoportos keresetet lehetne indítani ellenük, a hasonló helyzetben levőkkel együtt.
-
Deller2010
tag
válasz
BreaksG #3426 üzenetére
És tértivevényes levelet küldték nekik a királyi postával?
Mert az e-mailnek sok bizonyító ereje nem lesz, ha netán egyszer szükséged lenne rá... A dolgok alakulásától függően az is meglehet, hogy mondjuk 1 éven belül küldenek egy egyösszegű számlát késedelmi kamatokkal kiegészítve. Mert hát a Btel-től és egyes végrehajtóktól/követelés kezelőktől minden kitelik... -
Deller2010
tag
válasz
Drenadar #3428 üzenetére
És mennyivel könnyebb lenne ennek utánanéznem, ha működne a btel.hu, vagy az xprime.hu
Otthon talán van lementve egy 2013-as ÁSZF, abban megkeresem majd.
DE!
Szerintem tévedésben vagy, mert a BTel-en nem hajtott végre senki sem akvizíciót (lásd: http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/akvizicio.php), hanem a BTel saját elhatározás alapján a felhasználói egy bizonyos részét átadta (vagy kp-ért eladta??) egy általa választott konkurens szolgáltatónak az Ügyfelei előzetes tájékoztatás és engedélye nélkül!Ezért továbbra is fenntartom, amit korábban írtam!
-
endrep
csendes tag
Vidanetnét fárasztottam, felhívott egy t-home műszakis, korrekt volt, biztosított róla, hogy a hálózat rendben, cseréljek modemet. Még nem tudom igazat mondott-e, elkezdtem Vidáékat baszogatni, hogy hozzák az új modemet.
-
Drenadar
veterán
Emberek!
Egy nagy félre értést tisztázzunk már PLS!Akit átvett a Vidanet, ott a Bteles szerződés (mindegy hogy határozott vagy határozatlan) van érvényben!
Szolgáltatói akvizíció nem von maga után olyasmit, hogy a vidanetnek új szerződést kellene küldenie/kötnie! (Persze a lehetősége megvan).Alapeset: Mindenképpen az eredeti Bteles szerződés a mérvadó, ár és tartalom tekintetében, és ilyen esetben nincs szükség új szerződést írni a vidanettel.
(Valahol az ÁSZFben benne van, higgyétek el vagy keressétek meg én nem fogom...)+1
29-es körzetben és inviteles területen a Vidanet nem vett át senkit sem! (csak T-s területen!) -
BreaksG
újonc
Ha Neked se volt novemberben szolgáltatás több mint 48 órán keresztül, így azt a havidíjat nem jogosultak kiszámlázni. Így maximum a december hónappal, illetve a januárral tartozol, februárra sem jogosultak számlázni ha februárban is a 48 órát meghaladta a szünetelés időtartama - gondolom ott is szombat reggel óta szűnt meg a net. Sajnos a törvény úgy fogalmaz, hogy "Ha a szüneteltetés egy adott naptári hónapban meghaladja a 48 órát, a szolgáltató köteles visszatéríteni az egy hónapra eső előfizetési díjat" Mivel pont január 31-én reggel ment el a szolgáltatás, így elvileg január 1-30-ig jogosult lenne tört havidíjat számlázni.
Nálunk is ugyanez a helyzet, én nem utalok nekik semmit, nekem se állítottak ki számlát és azt is valami engedményesnek kellett volna utalni. Novemberben is átéltük ugyanezt, most is, se ügyfélszolgálat, se telefon, se email, se semmi. A novemberi havidíjat reklamáló levelemet 2x küldtem el, emailben, egyszer se válaszoltak. Az utolsó számlát január 25-én állították ki a november-decemberről, azóta semmi. Tartozom elvileg a novemberrel, amit megreklamáltam, az se tűnt fel senkinek.
Hűségidő nélkül bármikor 8 napra felmondható a szolgáltató. Nekem csütörtökön jön a UPC. (nem mintha annyira szeretném őket)
-
BaLee
addikt
Szerintem mindenkinek reflexből ezt a 2-3 hetet mondják, nekem is annyit mondtak (bár csak szolgáltatóváltás volt) és nem telt el egy hét és már működött is!
Be is ijesztettek mikor január 5én hívtam őket, hogy 15-ig szolgáltat az előző szolgáltatóm erre azt mondja, hogy addig nem tudják megoldani az átállást... Erre nem volt 5 nap az egész. -
Deller2010
tag
BTEL havidíjas ADSL (telekomos telefonelőfizu mellett) volt nálam is, aminek - mily' véletlen - 2014. október végén járt le a hűségideje. A Vidanet átvett a Btel-től nov. 1-gyel. Először volt egy pötty félreértés a Vidanet ÜFSz és köztem, ami aztán tisztázódott: azaz nincs érvényben hűségszerződésem (tehát nem újították meg sem a Btel-nél, sem náluk) és a Btel-től kapott áron vehetem igénybe a szolgáltatást 2015. októberéig. Azaz 3500 Ft/hó volt az 5Mbit/s-es ADSL díja, amit nem módosított az sem, hogy lejárt a hűségem, és az sem, hogy átvett a Vidanet.
Egyébként a T adott egy jó 3 az 1-ben ajánlatot, ami miatt január végén leléptem a Vidanet-től a T-hez. Írásban gond nélkül lemondtam a szerződést (majd telefonon szóban egyeztettünk is) a múlt hét elején, ami meg is szűnt a hétvégén. Számla részemről befizetve, Vidanet OFF.Az megint más kérdés, hogy adott a BTel, ami nem adhatja ki a beleegyezésem nélkül a privát adataimat harmadik félnek (úgy emlékszem, ez benne foglaltatott a szerződésben), akkor sem, ha csődbe megy fél nap alatt. A Vidanet-nek pedig - szerintem - kötelessége minden egyes új ügyfelével szerződést aláíratni az igénybe vett szolgáltatásokról, és nem elég csak egy sablon körlevelet kiküldenie! Szerintem(!) jogszerűtlenül jártak és járnak el a mai napig.
A Btel pedig könnyedén perelhető szerződés szegésért, mert azt a szolgáltatói szerződésük egyik pontja sem írja le, hogy profiltisztítás, rossz időjárás, vagy csődbe menetel-szerűség miatt az engedélyem nélkül át kell mennem egy másik, általuk választott szolgáltatóhoz (- a személyes adataimmal együtt)!
-
ht42
senior tag
-
endrep
csendes tag
Sziasztok!
Btel-től Vidanet-nél kötöttem ki 1éves előre fizetéssel (2015.08-ig). Szolgáltatás használhatatlan, semmilyen értesítést, szerződést nem kaptam, ügyfélszolgálat linkel, fenyegető levelekkel kezdtem bombázni őket. Van esetleg valaki hasonló cipőben, mire számíthatok? -
ht42
senior tag
válasz
radio100jozs #3419 üzenetére
Az a vicc, hogy elvileg a Vidanet átvette a bteleseket, mégis lekapcsolgatják.
-
radio100jozs
őstag
Csévharaszton (29-es körzet) az ismerős is hívott, hogy neki is megszűnt a Btel ADSL, és akkor mi van. Mondtam neki, hogy mobilnet, vagy UPC ADSL, más nincs ebbe a faluba, meg én november végén leléptem az UPC-hez, amit itt is írtam. Mondta, hogy akkor hívja a 1221-et, aztán intéz valami internetet a vonalba.
Ezek után nem értem minek van még a tőzsdén ilyen cég, ami nem szolgáltat semmit, nincs semmi tevékenysége, itt milyen profitot várnak el a részvénytulajdonosok akkor?
A lényeg, vége, lehet törölni a köztudatból ezt a céget, meg akkor lassan ezt a topikot is.
-
Drenadar
veterán
Azért én írnék a vidanetnek egy panaszlevelet, melyben kötbért és egyéb dolgokat kérnék valamint egy magyarázatot, hogy mi alapján szüntetnek meg egy végfelhasználói pontot!?
Ha esetleg dolgozol is az internettel, a munkából kieső részt is térítsék meg.
ui: Erről a levélről egy másolat készül menni a Homárra és a Fogyvéd, valamint a NMHH-nak is (Értelmetlen sablon válasz esetén!)
Csúcs hogy egyszer csak megszüntetnek egy ADSL végpontot azt 3 hétig várni kell hogy vissza kapcsolják... és a kiesett időt ki téríti meg? (Amúgy többnyire ezeket a megszüntetéseket "hiba" miatta a T műveli tudtommal
)
Másik: Én nem tanácsolom a személyes üszik használatát. Bárki bármit mondhat, nem marad róla SEMMI sem a kezedben, és ha azt mondod az üszisnek hogy oké amit elmondott, azt most kéred írásban, céges pecséttel elküld a....ba. CSAK írásban reklamáljatok! (Ha telefonon, akkor még a beszélgetésben közöljétek hogy igényetek van a hangfelvételre, azt ki kell adják! fő a határozottság
)
-
Deller2010
tag
Keresd fel személyesen a Vidanet-et.
Ha kaptál számlát, meg kell tudják mutatni, mi alapján számláztak annyit, amennyit - akár egy Btel-es szerződés másolat is lehet náluk... Kérdezz rá, hogy miért pont úgy és akkor kapcsolták le a neted, miért nem hívtak fel, vagy írtak neked elötte?
Ha már ott vagy, akkor kérd el a vásárlók könyvét és higgadtan, tömören foglald össze, hogy mi történt, stb. Vagy ne, rajtad múlik.
Én már nem kérnék tőlük semmit. -
ht42
senior tag
No akkó elmondom az én történetemet
Btel 10Mbit csupasz ADSL
Tavaly valamikor megtudtam, hogy a Btel lepasszolt Vidanetnek. Aztán minden ment tovább. A múlt héten szerdán ráléptem az interNyet-re, megszűnt létezni. Vonalszakadásra gyanakodtam, felhívtam a Vidanetet, elnézést kértek, felvették a munkalapot, "72 órán belül jelentkezik a szerelő" szokásos duma. Azóta kb. 20x telefonáltam, a végén ordítottam, toporzékoltam, elnézést kértek, "mostmár bármelyik pillanatban telefonálhat a szerelő". stb.
Természetesen semmi sem történt. Ma reggel végleg berágtam, kértem a főnököt. Adták.Másodperceken belül kiderült, hogy a vonalamat lekapcsolták.
A főnök biztosított, hogy vissza lehet azt kapcsolni, csak új szerződést kell kötnöm velük. Maximum 1 hónap. Szerinte jelenleg szerződésem nincs. Vidanetes számlák viszont vannak - befizetve.
Itt szakadt el a cérna. Átrohantam a T-mittudoménmihez, igényeltem egy ADSL-t.
Szerintetek most mi a teendőm? Fel kell mondanom a (nemlétező) Vidanet szerződést, vagy mi? -
Deller2010
tag
Deninet?
Az is egy jó cég lehet... -
Deller2010
tag
Írtuk, hogy:
- tértivevényes levélben kell felmondani a szolgáltatást a Btel-nél (és nem hívogatni őket, mert nincs, aki felvegye; nem e-maileket írogatni nekik, mert nincs, aki válaszoljon rá);
- szolgáltatóváltással lehet menni másik szolgáltatóhoz, január 15-től meg főleg:
- - http://itcafe.hu/hir/visszahuzodik_a_btel_a_telekom_szolgaltatasi_terul.html
- - http://www.btel.hu/hirek/353 (ezt majd csak akkor fogod tudni eloldavani, ha megint elérhető lesz a Btel weboldala) -
boj
újonc
Tegnap délelőtt fél tizenegy óta nincs netem. Egész nap tudtam csatlakozni a bételes felhasználónévvel és jelszóval. Ip-címet is kaptam, viszont egyetlen weboldalt sem tudtam megnyitni.
Ma már csatlakozni sem tudok...
(57-es körzet) -
zsloti
senior tag
Hát december végétől vegigolvastam de semmi olyat nem találtam amiről írtál, se lehetőségeket, se segítséget
Zs -
zsloti
senior tag
válasz
Deller2010 #3404 üzenetére
Köszönöm a választ de internet nélkül, mobiltelefonon nehéz
-
Deller2010
tag
-
zsloti
senior tag
válasz
Endura69 #3402 üzenetére
Hát én is így jártam (29es körzet Monorierdo)
Ilyenkor mi van?
November óta nem vonják a számlákat a bankszámlámról
Szamlat se küldenek
Simán keressek más szolgáltatót a három havi számlát még utaljam át nekik?
Az a gáz hogy itt rablók szolgáltatnak csak internetet
Egy 18 mégás net 14 ezer forint
Zs -
TOBY29
csendes tag
válasz
Deller2010 #3399 üzenetére
Remek gondolat egy flashmob street dancing. Mondjuk a Smooth Criminal-ra. B változat Kasza Tibi xprime reklámzenéje. Mindenki hozza magával a telóját xprime mobil előfizetéssel.
Utána békemenet a bratyókért. Ne hagyjuk veszni a magyar csodát.
Krisztián Takács for president!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrotik routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest