Aktív témák

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz alexxxx #1096 üzenetére

    kérdés mi a "komoly plusz" .
    infláció felett, az biztos. azt pedig a bankbetétek nem tudják hozni (nem hozhatják).

    ha nincs olyan aki UL biztosításból jól szállt ki, akkor olyan sincs aki szabadpiaci bef. alapból jól kiszállt (pioneer, bwm, concorde).

    régesrégen voltak OVB UL-ek, 1992 környékén. Ismerek valakit akinek mostanában járt le. 15 év alatt annyi hozamot kapott, amennyitt betett, tehát megduplázta a zsét. számold ki, hogy az most jó vagy nem. 15 évig nélkülözött 1M-t, most van neki 2M. a reálértéke annak a 2M-nak eléggé megváltozott. mindenesetre a bankbetét ezt nem tudta volna.
    azt mondta, az volt a legroszabb a cuccban, hogy bécsben kellett számlát nyitnia, kétszer ki kellett mennie, és senki nem segített neki hogy miböl mibe tegye át és mikor. így meg valami osztrák államkötvény hozott neki ennyit. jobban is lehetett volna forgatni, de hangsúlyoznám a UL-el nincs baja, csak hogy magára hagyták és nem kapott tanácsokat a helyes forgatáshoz.

    sztem ha az ember befektet, fontos hogy folyamatosan kapjon infot a ziccerekről, kben teheti pénzpiaci alapokba, de az legfeljebb inflációs szinten hoz, vagyis - csak azt éred el hogy ne romoljon a pénzed. ésakkor ott vannak még a költségek - szabadpiacon is és UL-nél is számlavezetési díj

Aktív témák