- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
Aktív témák
-
azigazforest
tag
válasz bill.getc #4845 üzenetére
Szívemből szóltál! Nagyon sajnálom hogy 100%-ban igazad van, minden válasz csak a Te hsz-edben a lényeg kiegészítése.
Ettől függetlenül éhen halnék, ha nem lenne jutalék...
Hogy lássunk kicsit a sorok között: ezt a szót a pénzügyi közvetítésben utálták meg az emberek, pedig a pék ugyanilyen jutalékért süti nekünk a kenyeret, csak ott árrésnek hívja. Minél több kenyeret el tud adni, annál elégedettebb. Sőt! minél olcsóbban elő tudja állítani a kenyeret, annál gazdagabb - ezért pont erre törekszik, félretéve minden egyéb érdekét és lelkiismeretii igényét. Néha a piacon felüti a fejét 1-2 tartósítószer mentes és jó minőségű próbálkozás, de nem életképes a tömegek számára, mert az 580 forintos kenyeret nem akarják megfizetni.
Mi csinálunk kuxvát belőlük azzal, hogy mindent olcsóbban szeretnénk. Ár és minőség, mennyiség és minőség. Hááát, ebben kéne dönteni, és nem kritizálni. Azért, mert mindenki ingyen akar pénzügyi tanácsot kapni, egy normális pénzügyi tanácsadó óradíja egy ügyvédével kéne vetekedjen. Sokáig nem így lesz még! Ha olcsóbban kell adnia a tanácsokat, akkor azt csak olcsóbb munkaerővel lehet elérni. Ki szerint olcsó a képzett munkaerő?
-
azigazforest
tag
válasz Széltoló #4759 üzenetére
fejlődő térségekben eddig is az érett tőke volt a fogyasztó/beruházó.
eddig tartott a lendület és egyre inkább látszik, hogy addig nagy a szája a fejlődő térségeknek, amíg van muníció. hát az most kezd elfogyni, ami azért mindegy, mert a fejlett világ pedig lassan kezd talpra állni és megint lesz beruházni való mani.lényeg, hogy mostanában máshová tenném a fókuszt: stabilan a fejlett piacok fognak menni, a fejlődők nagy ingadozásán pedig óriásiakat lehet majd nyerni (te időd...)
Ha AVIVÁban gondolkodunk, talán a Luxus részvény lesz nekem érdekes
-
azigazforest
tag
válasz Széltoló #4699 üzenetére
na végre Széltoló!
ugye ez nem az első éves...
Az első éves költségelvonás mértékét nem tudta magyarázni a biztosító. Nem tudott olyan pontot mutatni az ASZF-ben, ami indokolta volna. Miután a levélben írt logaritmikus növekedés nem volt teljesen magyarázható, személyesen hívták be az ügyfelet, hátha elmegy a kedve a macerától. Elment.... Azóta is csak annyit tud mondani, hogy velem nem ezt beszélte meg. Nekem ciki. Soha többet ettől a pénzintézettől semmit.Egyébként azóta jobban utána mentem más társaságoknál is. Megválogatom, melyikhez megyek legközelebb. Szerencsére már tudom, mire kell rákérdezni...
-
azigazforest
tag
azért ne tévesszen meg hogy mikor látsz új árfolyamokat, azt uniqa milyen értéknapnak nevezi és a piac éppen hol tart hozzá képest.
a biztosítók híresek arról, hogy az árfolyamnap valahogyan épp stimmel, de még egy múlt heti trendet él meg éppen a grafikon. Ez sajnos annyira nem konzekvens, hogy követhetetlenné teszi az egészet, valamint értelmetlenné a hetinél sűrűbb váltásokat.
Bef alapok sajnos már csak ilyenek....
Sűrű váltásokban Széltoló a nagy spíler, csodálom is érte
Az én taktikám szerint hetinél sűrűbb váltás ritkán van (na azért előfordult már -
azigazforest
tag
válasz Széltoló #4570 üzenetére
és így már értem is
eseti, perszepersze minél több a rendszeres rovására.
ma a rendszeres mellett kizárólag 2 dolog szól:
- hozamadó mentesség 6 év (mint TBSZ)
- megtakarítási kényszert mindig elfelejted, és tudom neked testidegen a dolog, mert automatikus de valaki enélkül képtelen megtakarítani) -
azigazforest
tag
Egyetértek, garantáltban valóban a Generali adja a legjobb összeállítást, sok termékből hiányolok ilyen alapokat.
A többivel nem vitatkozom, de szerintem Te se tedd. 10 15 év múlva ki tudhassa? A múlt hozamai pedig nem adnak garanciát.
Ennek ellenére csak múltbéli teljesítmény alapján lehet összehasonlítani őket. C'est la vie -
azigazforest
tag
válasz anagylevin #4555 üzenetére
Halott bizony!
Mindenki magának rakja össze mostantól. -
azigazforest
tag
válasz Széltoló #4528 üzenetére
igyekszik az ember
Azt sajnálom a legjobban, hgoy sokan azt jiszik, elfogadtatják majd, meg hogy lesz beleszólásuk. Most sem faxniztak sokat. Einstand, mint a PUF-ban.
A bankbetétek biztonságban vannak, de az államcsődről szóló találgatásokat, az államcsőd mértékét, valamint az államcsőd megélését elkezdték előkészíteni több médiában is. Azt készítik elő, ami nem történhet meg. Igazából nem kell félni az államcsődtől, de nem azért mert nem fog megtörténni, hanem mert nálunk enyhe lesz az államcsőd és a hatásai is kibirhatók lesznek (ha lesz)
-
azigazforest
tag
válasz Széltoló #4526 üzenetére
pikszis, ja - kollégám egy hétig kék volt
rokkant nyugdíj, hát azért nem írtam bele, mert a fogalom létezik, a mértéke nem semmi (hanem cukros semmi...)
A nyugdíj megoldás egy részét leírtam a végén:
0. nem tudsz gazdaságilag nyerő döntést hozni, mert annak lehetőségét kivették a kezedből
1. Azért is tökmindegy mit választasz, mert minden kormány hazudik: az állami rendszer 15 éven belül felőrlődik (kéretik emlékezni a szavaimra). Mi a jó francból fizetnének már ki?
2. Mivel tökmindegy, dönthetsz úgy is, hogy ne szoríthassanak sarokba a nyugdíjváltási kényszerrel - maradj a pénztárban, ezáltal elkezdve a felosztó kirovó rendszer leváltását!
3. Államiban maradva csak a régi életképtelen rendszert próbálod zombi módjára életben tartaniÉs még egy: nincs olyan, hogy állami rendszer! Egy felosztó-kirovó elven működő pilótajáték van! Az állam akkor és arra teszi a mancsát, amikor és amire akarja, de nehezebben tud belenyúlni a magántulajdonokba, amit egyéni pénzintézeti betétek jelentenek. Sajnos különösen akkor, ha ezek a pénzintézetek nem magyarok. Most sajnos érdemes külföldre szórni a pénzmagot, megnőtt az ország kockázat!
-
azigazforest
tag
Nem Bnet, de ez a véleményem a nyugdíjról:
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
-
azigazforest
tag
Szerintem a fórum teljesen public
A szerzési jutalékot értelmezzük kicsit és nézzünk egyéb törvények mögé:
A szerzési jutalék a szerzésért jár, a fenntartási a fenntartásért1. kérdés, hogy vitatjuk-e a szerzési jutalék létjogosultságát - vagy szeretnénk mi is nagyon jól élni belőle és pénzügyi tanácsadónak állunk .
2. ha a szerzés megtörtént, az ügyfél elvárja-e a portfóliója kezelését - a törvény ezt határozottan tiltja az OKJ vizsgás pénzügyi tanácsadóknak (a portfólió kezelés, amit az ügyfél sajnos téves információk alapján elvár - a tpt szerint egy teljesen külön kategória és nem is végezheti az érettségit és 4 hétfői 3 órás "magas szintű képzést" végzett tanácsadó)
-
azigazforest
tag
a "mégis csak tőle kapod" hosszú távon igaz és nem a szabályozás, hanem felfogás kérdése.
a konvertáláshoz annyit, hogy a törvényben benne van: "a jutalék kifizetésének a szerződés teljesítésével időarányosnak kell lennie".
ez a szabály látszólag fel van borulódva minden egyes UL jutalékolásnál.
-
azigazforest
tag
Amit írtál, hozzá állásban így helyes! Próbáltam rávilágítani a többieknek, hogy miért szaladnak sokan a veszteségre: Szar a rendszer, de mindenki követi. Követik az ügyfelek, mert nem tudják hogy a rendszer viszi őket tévútra és követik a rendszer tagjai, mert extraprofit jön belőle. Sajnos az extraprofit a rendszer lehetősége: a lelki ismeret nélküli hozzáállást támogatja.
Természetesen mindenki kivétel, aki az ügyfelek jó közérzetéhez szükséges pluszt beleteszi (én is), de kérdés kinek meddig van kedve hozzá.
-
azigazforest
tag
rentábilis egy vállalkozás, ha az elvégzendő munka meg van fizetve
ügyfél elvárásai:
- jó szerződés kiválasztása
- figyelés 15-25 éven keresztülfizetség ezért:
- szerzési jutalék a biztosítótólHát nemtom.
Eredeti kérdésre visszatérve: tényleg érdekem az ügyfél érdekeit képviselnem?
-
azigazforest
tag
válasz balilla #4459 üzenetére
befektetés = pénz egy helyen, ahol 1) növekszik az értéke, 2) bármikor elérhető 3) és ez több szempontból is biztos. Természetesen a 3 feltétel csakis egymás rovására működik egy befektetésben, de a bnetnél kizárólag a rövid távon nehezen hozzáférhető pénzeket tudod elhelyezni (hosszú távban kell gondolkodni, és hidd el, oda a 15 is kevés úgyhogy legalább 20). Ugyanakkor a hozam kisebb, ami pont hosszabb távon érinthet érzékenyen. Plasztikus példával élve, nagyon fogod sajnálni 20 év múlva a pénz felvételekor, ha azt látod hogy máshol jobban jártál volna néhány millióval a 20 év szorgos megtakarításait követően. Sajnos ez egyrészt a bnet által forgalmazott Unit linked befektetések tulajdonsága, másrészt a bnet működéséből adódik. Érdekes, hogy ebben a döntést most kell meghoznod, 20 év múlva pedig élvezni a döntésed eredményét.
Hosszú távra használj nem bnetes UL életbiztosítást, 5 éves távra tartós befektetési számlát (TBSZ), ennél rövidebb időre csak betét típusú termékeket. ehhez nincs szükséged bnetesre.... illetve ha ért hozzá, nem próbálja rád erőltetni a magnus-t vagy a signumot.
úgy gondolom fontos döntés előtt állsz, érdemes jobban tájékozódni és nem érzelmi döntést hozni, hanem racionálisat. El van az a pénz még a betétszámlán, ha csak nincs vállalkozásod.
-
azigazforest
tag
válasz anagylevin #4457 üzenetére
épp akartam mondani, hogy így egyenként mindenkivel sörözni már nincs időm. fórum parti két ünnep között , hmmm...
-
azigazforest
tag
OKÉ, megadom magam, szoktam pongyolán fogalmazni és elnézést az alkuszoktól.
Nekem Bnet holding a Palladiummal együtt egy közvetítő birodalom, gyak mindegy milyen formában működik. Ahogy írtad, valóban úgy pontos (hiszen tanultam is).Ettől nekem még mindig volt egy óriási félreértelmezhetőség a közvetítői szerepekben, ha jól vagyok deinformálva, ezen a törvény pont most változtatott annyiban, hogy alkusz a megbízó ügyféltől kaphat juttatást, a biztosítóktól viszont már semilyen formában. Erről tudsz valamit?
-
azigazforest
tag
válasz jogvedelemic #4434 üzenetére
tengermély tiszteletem
-
azigazforest
tag
-
azigazforest
tag
JAJJJ, Te Bnetes hitetlenkedő!
(valamilyen szempontból tiszteletreméltó a hozzáállásod, a számolásnál... nos a precizitásod igazi tanácsadói kvalitást mutat!)
Mint már először is mondtam és azóta sem hiszed el: minden alkusz a biztosítók legdrágább termékét értékesíti. Generali aranyszárnyból sem csak egy van! Keresd a nagyra becsült DrM kolléga #4435 hsz-ét (és annak általam írt előzményét), amiben említést tesz az Aranyszárny Exkluzív Speciál termékről. Tehát akkor még egyszer: az Aranyszárny Exkluzív Speciál nem az az aranyszárny, amiről Te olvastál. Te az EGYIK Aranyszárny terméket találtad meg, mégpedig azt, amivel a Bnet és az összes alkusz támadja a néptömeg urat. Ezzel nincs baj, mert mondtam hogy egyetértek a szabad vásárlói választás jogával, csak hidd már el, hogy nem akar itt senki valótlan információk tonnányi tömege alá taposni Téged. Csak mondjuk minden nap ezekkel a termékekkel dolgozunk. Azt is fontosnak tartom leírni, hogy amikor ilyen termékeket értékesítek egyáltalán nem röhögöm ki egyik alkuszt sem! De miután megismertem a terméket, tisztább lelkiismerettel íratom alá az ügyféllel.
Ugyanakkor a) egyrészt nagyon sajnálom, hogy korábbi alkusz cégemnél (Bnet) mereven elzárkóztak az ügyfél számára kedvezőbb termék értékesítésétől, b) másrészt megértem őket, c) lesz link nemsokára
-
azigazforest
tag
válasz Széltoló #4438 üzenetére
AVIVA még nem szállított terméket ebben a versenyben. Kicsit változtatott ugyan, de az alapvető költségszerkezet megmaradt, csak kicsit más tételekkel, valamint van kármentességi bónuszuk. Ugyanakkor szerintem úgy áll hozzá, mint egy csúcsragadozó: végignézte ahogy a többiek széttépik egymást a vásárlói igényeknek engedve, majd előrukkol egy újfajta szolgáltatással - stop loss és start buy. Hozzáteszem, ilyen termékben az AVIVA szolgáltatása a legkomolyabb az egész piacon.
Szóval szolgáltatás emelés mellett döntött és szerintem már nem a nyuggermaminakmidegyhagagyi konstrukciókat kínálja, hanem a nekemmindegymennyiezaszar vásárlókat célozza.
Talán úgy számoltak, hogy kisebb, de zsírosabb ügyfélkörrel ugyanaz érhető el.
-
azigazforest
tag
válasz Széltoló #4427 üzenetére
számlavezetési vagy nyitási díj sincs a tranz költségeken kívül?
én multkor majd be rosáltam, mikor jött V.I.P. ügyfél...
bank bejelentette, hogy ha Mr. Nagymenő az X pénzintézetnél kezeltet vagyont, előveszik a szekrény tetejéről a 0,1% vételi eladási árréses bef alap verziót és a kedvéért még le is porolják. Kár vitatkozni a tranzakt költségeken, mert mind balekok vagyunk, csak kérdés mekkorák ... -
azigazforest
tag
ajjaj...
A Bnetes konstrukciók közé kizárólag a magas jutalék tartalmú termékek kerülhetnek. No és most figyusz - a magas jutalék úgy lehetséges, hogy a biztosító az Bnetes ügyfelek pénzét sokkal magasabb árfolyamon forgatja, és sokkal olcsóbban (el ne hidd, vicceltem! az igazság az, hogy az ügyfél sokkal több költséget fizet, mint a piacon lévő más UL termékeknél)
Ezzel sincs semmi baj, csak hülye aki kifizeti. a kb 8 szorosát annak, amit a piac manapság diktál (jó, a te számításaid szerint csak 3-szorosát)
A Palladium teljes piaci kínálatához 3 kérdés:
milyen érdeke fűződik valakinek ahhoz, hogy AXA univerzumot, GENERALI Aranyszárnyat (nem tudom a legkisebb verzióját, segítsetek), vagy ALLIANZ életprogramot értékesítsen? Egy PALLADIUMOS szerint nem sok. Ezeket a termékeket utálják az alkuszok... szerinted miért utálják és szerinted miért nem értékesítik? -
azigazforest
tag
válasz jogvedelemic #4417 üzenetére
teljesen meg vagyok zavarodva, már azt sem tudom be van e nyomva a caps lock. tényleg most hogy látszik, kis betűvel írok, vagy naggyal? na mindegy majd kiderül ha okét nyomok
a sasokon melyik cégek gazdagszanak meg? a pc gyártók?
-
azigazforest
tag
válasz jogvedelemic #4416 üzenetére
ezeket a számokat biztos az én hsz-emből vetted?
-
azigazforest
tag
ismerem a navigátort és az árfolyamfigyelőt, de hogy az elnevezésekkel mindenki tudjon valamit kezdeni, tedd közzé légy szíves a legfontosabb tulajdonságaikat néhány válasszal:
Árfolyamfigyelő:
- miket tud figyelni az árfolyamon?
- ki állíthatja, hogy mit figyeljen?
- mit csinál, ha a beállított paraméterek szerinti helyzet van?
Navigátor:
- milyen STOP LOSS szintet lehet beállítani a navigátorban?
- hogyan alkalmazza a "csúszó stop"-ot?
- hogyan lehet meghatározni, melyik alapba ugorjon ki ha gáz van?
- hogyan lehet kiválasztani, hogy melyik momentum indikátor szerint cselekedjen? (MACD, ROC, RSI, mozgóátlag vagy sztochasztikus?)
- milyen értesítést kapsz ha valamelyik szerint helyzet van?
- milyen döntési lehetőségeid vannak ha bármilyen helyzet van? -
azigazforest
tag
válasz jogvedelemic #4359 üzenetére
különadó nincs már
most neked tényleg mindegy, hogy a cég járulékmentesen adózza le a befektetettet, vagy a járulékkal adózottat fekteti be a magánszemély?
-
azigazforest
tag
válasz jogvedelemic #4356 üzenetére
tiszta persze, te agressznyúl
hozamos hozamot lárpurlár számoltam az excelben. amikor UL alakulást számolok, összes költséget lemodellezem, összes hozammal. árfolyam alakulást is láttam már, nem hagyom figyelmen kívül. az átlag feltételezése pont ezért int óvatosságra, ebben egyetértekérdekesség:
nézz meg egy kínai befektetési alapot az elmúlt 10 évre visszamenőleg. akármekkora (40-70%-os) boom-ok voltak időközben, átlagban annyit hozott, mintha éves 8%-os hozamos hozamot éltél volna át egy kamatozó számlán.ha jó pár évig nincs hozamos hozam, akkor nyilván ki kell ugrani konzervatív eszközbe.
hányastkaptamtankérem
-
azigazforest
tag
válasz Széltoló #4331 üzenetére
4326 nagyon ütős, és ehhez fűződően részedről kiváltott tengermély tiszteletem sem feledteti, hogy mindezek ellenére, vagy pont ezért nem igyekszel a legjobbat kiválasztani valóban, ha CIG mellett voksolsz.
CIG a Költségek tekintetében egy hulladék, hozamok tekintetében viszont minőségi termék. (jó kis alapok vannak mögötte) Kérdés, ki bírod-e ütni a költségszerkezet adta hátrányt a nyilvánvalóan magasan szárnyaló befektetői géniuszoddal.
Költségek tekintetében mindig az a fájdalmam, hogy nem fixek a költségek, hanem hozam arányosak. Ez pedig legértékesebb erőfeszítéseidet gátolja, bár megvallom érdekes versengés.
-
azigazforest
tag
Konkrétumok:
Szerencsére sok ügyfél van, aki tényleg csak akkor hiszi el, amikor kimegyek hozzá. De hol van akkor már a többi tanácsadó...
(lesznek konkrétumok)Éves 400-ból 10 év múlva 9%hozammal hogyan lehet 6,7M-nál több? Ha hozzá adjuk a bónuszt, még akkor is csak 7,1M.
egyszerű kamatos kamattal is:
1. év 435 996
2. év 924 311
3. év 1 456 574
4. év 2 036 741
5. év 2 669 124
6. év 3 358 420
7. év 4 109 754
8. év 4 928 707
9. év 5 821 366
10. év 6 794 365A jogi keret pörgésedet nem értem. Mondtam, hogy minden vonatkozik rá, ami egy élethosszig tartó UL-re, mert ez egy élethosszig tartó UL.
Céges kiszállási pénzt szintén nem értem:
Melyik cégnél tanítják azt, hogy csak az Ő termékükre vonatkozik a céges elszámolhatóság? Ezt nem a Bnet biztosítja és nem egy biztosító, hanem a törvény, így nyilván erre a unit linked-re is vonatkozik. Kiszállási pénzre a legjobb, hiszen 3 év múlva 100%-on vásárolható vissza (kedvező SZJA-val, valamint 4-év múlva kedvező hozamadóval)[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz Ügyfél:( #4316 üzenetére
Pontosítsd, mi is a probléma!
A hiteled szerintem devizás, az pedig mindenkinél emelkedett a pofátlan és egyoldalú kamatemelés, de a forintromlás miatt is. Szerződésben a bankkal és a biztosítóval állsz. A bnet és a bankbroker csak közvetített.
- a hitelszerződés részleteit (kamat és devizaárfolyam) már csak a banknál kérheted számon
- befektetésed hozamát még a biztosítón sem kérheted számon
- a közvetítő bankbroker és bnet csak a közvetítésért felel, további követelésed már csak a tanácsadás akkori körülményeivel kapcsolatban lehet feléjük.A brokernetes tanácsadód nem tudja lekezelni a komplex problémádat. (És nem is kell neki). Ha ezzel tisztában lenne, akkor mondjuk igazán megmondhatná, de hagyjuk hogy ez miért nem történik meg. Szerintem csak ösztönösen bújkál, mert ő "csak" egy befektetést közvetített a biztosító felé. De attól azért parázik, hogy a téves tanácsadásért előveszik őkelmét.
Ha a bank válaszával nem leszel megelégedve, kérd a fent említett összes céget felügyelő szervezetnél (PSZÁF) a tájékoztatásodat a panaszkezelési oldalon, vagy hívd fel az ügyfélszolgálatukat (06-40-203-776), hogy melyik cégnél mit érdemes az ügyedben megreklamálni. A PSZÁF ilyen ügyekben a fogyasztóvédelmi hatóság. Térj ki bátran a szerződéskötés körülményeinek minden részletére, köztük a jelenleg gyengélkedő tanácsadóra is, bár ekkor már a tanácsadást támadod és nem a pofátlan kamatemelést. Ha publikus, akkor szívesen olvasnám itt a fórumon is, mire jutsz. Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
bónusz:
- frankó, és eddig ilyen bónusz nem volt. nekem új, de frankó.
- Bnet bónusszal együtt nem választható (illetve dönteni kell, hogy bnet bónusz, vagy ez) nem kérdés, melyiket választanám.
- régi szerződésekre is érvényesíthető?VV:
- Igen tudom és remélem más is tudja
- Ugye te is úgy tudod, hogy VV táblázatos szerződésekben mindig van kezdeti és felhalmozási egység
- Ugye jól tudom, hogy a kezdeti egységeket hiába látod a számlán, így vagy úgy, de egyszer mindenképpen levonják
- ugye jól tudom, hogy a SIGNUM-nál az első két évben csak kezdeti egységeket képeznek a befizetéseidből
- ugye jól számolom, hogy az első két év teljes befizetését a biztosítónak adodbiztosítási díj:
- nők kockázati díjai mindig rendkívül alacsonyak, ez minden biztosítónál így van
- 1M Ft bármely okú halál fedezetét 90 forintért mérem
- igazából ez annyira nem is érdekel, de hogy ne legyen savanyú a szőlőd: a SIGNUM a hazai piacon valóban az egyik legjobb életbiztosítási díjat kínálja.Nem értem mit nem bizonyítottam
Leírtam és nem hitted el, de megkérdezted az ismerőseidet akik szintén vagy CIG-nél dolgoznak, vagy alkusz cégnél (Bnet is alkusz cég). Ezekben a körökben tényleg nem fogsz hallani róla. Mi lenne a bizonyíték?Milyen jogi keretek között működik egy UL? (nem értem a kérdést)
-
azigazforest
tag
válasz kigyo.doki #4314 üzenetére
az eszem áll meg!
remélem nem megy el a károsultak kedve a befektetéstől, hanem levonják a tanulságot, hogy milyen keretek közt érdemes tenni ezt legközelebb...
-
azigazforest
tag
kérdések a végén:
Szerinted a törvény csak a SIGNUM-ra vonatkozik?definícióid:
Mit is mond a CIG? Kezdeti költség - Többször hangsúlyoztam, nálam ilyen nincs! Kezdeti/felhalmozási egységgel operáló terméket nem veszek már a kezembe.számolás:
A CIG számítás ktg elvonás részével egyetértek. DE! Az általad említett 50% bónusz az én CIG ASZF-emből valahogy kimaradhatott, hacsak nem a Bnet 1M éves díja felett járó 5%-ra gondolsz. A számolásodnak ezt a részét ezért nem fogadom el, de mutathatsz egy ASZF-et, amiben 50% kármentességi, vagy hűségbónuszról is szó van. Nekem csak a Bnetes szerződésem van meg.Összehasonlítás:
Minden számolás ezer sebből vérzik, de biztosan meghatározható egy mindegyikre vonatkozó azonos elméleti környezet, amiben egymásnak lehet őket ereszteni.szerintem legalább ennyi költséget kell figyelembe venni a mostani számításnál:
adott évre feltételezett hozam
adott évi bónusz
indexálás (?)
allokációs ktg
kezdeti költség
haláleseti biztosítás díja
nyilvántartási költség
alapkezelői díj
kezdeti ktg levonás
visszavásárlási értéka legfontosabb minden év végén a legutolsó sor (hozamadót szándékosan hagytam ki)
Az én összehasonlításom ennyi dolgot számol, de ez itt nem fér ki. A számításodhoz megadott paraméterekkel a 10. év végére a CIG kb 10,5M forintot hagy a számlán, míg amiről én beszélek 14,8-at. Még egyszer hangsúlyozom, nem a piacot változtattam meg a modellben! Piaci hozam, éves díj, életkor, biztosítási összeg ugyanaz. Ez az apró kis különbség még 10 év múlva is szabad szemmel jól látható különbséget eredményez, de képzeld el 20 év múlva, vagy 40 évnél a legmegdöbbentőbb: CIG 42M, Nálam 270M.
Tudom, az összes részrehajlási faktor megfordul a fejedben, de a számolás teljesen tiszta. Egyszerűen ennyit különbséget eredményez, ha a költségeket az elején elvonod. Egy kezdeti költséges terméknél pont azt cáfolod, mint amivel eladod a terméket: "minél hamarabb kezded a megtakarítást, annál jobban segít a kamatos kamat". Ezeknél a termékeknél ez sajnos csak a biztosítót illeti meg - az első két évet egyből lenyúlja és látod mi lesz belőle: 10 év alatt kb. 40% különbség. Nem baj amíg régen csak ilyen termékek voltak, de most már van sokkal jobb UL is.
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz pizzafutár #4291 üzenetére
Őszintén sajnálom!
Attilának is be kellett mutatnia egyik alkalmazási feltételként a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által kiállított erkölcsi bizonyítványát. Ha ezt megtette, a Bnetnek nem volt oka kételkedni az erkölcsi kérdésekben. Tudta olyan ügyesen is csinálni (de csak egy darabig), hogy Bnet és az ügyfelek se vegyék észre.
Bnetet ebben én sem hibáztatnám. Máshol ugyanez előfordulhat (és elő is fordul).
Abban sokkal inkább hibás a Bnet, hogy Attila egy komolyabb pénzügyi vizsgán nem ment volna át. Na ez hiányzik a Bnetből!
-
azigazforest
tag
Én értem azt amit te mondasz, de hogy te megértsd amit én mondok, olvass el egy UL szerződést kérlek! Különös tekintettel a kezdeti és a felhalmozási befektetési egységekre.
Egy hagyományos UL-ben az első két év díja kezdeti befektetési egységekbe kerül.Elvonni csak ebből von el a biztosító. A második év után már minden befizetés felhalmozási befektetési egységekbe kerül, amit viszont 100%-ban visszakapsz. Az első két év tehát teljes bukó, a többi visszajár.
Az az UL amiről én beszélek, az első 3 évben valóban nem ad vissza semmit, de ez csak átmeneti korlátozás, mert utána hozzáférsz az első 3 év befizetéseihez is, szemben a fent említett vackokkal.
ERGO: két teljes év (azaz 200%) bukás, vagy 3 teljes év korlátozás, de 0% bukás.
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz gomolya #4282 üzenetére
A befizetett díjaidból csak a FELHALMOZÁSI egységeket kapod vissza. Az első 2 teljes év befizetését KEZDETI egységekként tartják nyilván. "2 év teljes díja" másképpen mondva "az éves díj kétszerese", vagyis "az éves díj 200%-a". A kezdeti egységek lényege, hogy az a biztosítónak van félretéve. Ne tévesszen meg, hogy látod a számládon! Ha végigvárod a futamidőt, akkor a kezdeti egységeidet évente vonják el. Ha kilépsz a szerződésből, akkor a még le nem vontat egy összegben. De mindenképpen az éves díj 200%-át! 10 év megtakarításából 2 év a biztosítóé hozamokkal, de hogy mást ne mondjak erre is felszámolják az alapkezelés költségét. (ezért jó az a szerződés, ahol nincs kezdeti és felhalmozási egység, csak "egység")
A 25% alatt azt értem, hogy azért mert a Bnetben csak 200-as szerződéseket tudsz kötni az ügyfeleidnek, a piac ennél már jobbat is kínál. Igen, létezik a 25%-os költségelvonás a 200%-ossal szemben! Tetszik?
Megértem, hogy ezt nem tanítják a Bnetben, de meg kell érteni őket is! Ha 200% helyett csak 25% költséget tudna elvonni a Bnet, lehetetlen lenne fenntartani az MLM rendszert. És látod, ezt csak az ügyfelek tudják megszívni. 8x annyi költséget fizetnek a szerződésükön, de megérdemlik ha nem néznek körül. Na ezért nem divat manapság tájékozatlannak lenni ügyfélként (tanácsadóként pláne! )
-
azigazforest
tag
válasz gomolya #4279 üzenetére
Bár a kérdéseim csak költői kérdések, majdnem mindenre reagáltál. Egyet azonban már sokadszorra sem tudok kihúzni belőled:
Mivel magyarázod az ügyfeleidnek, hogy 25% helyett 200%-os költségelvonást hárítasz rájuk? Hogyan érted a Bnet függetlenségét, ha nem a piac legjobbjai közül választhat az ügyfeled?Ahhoz hogy igazán jó légy, tényleg sokat kell hozzá tanulni, Bnetben vagy azon kívül is.
Tóth András? Nem értem miért kell minden gondolatmenetet oda vezetni, hogy az UL-nél jobb lehetősége ebben az életben már senkinek nincs.
-
azigazforest
tag
válasz gomolya #4274 üzenetére
"Ha nem rúgnak ki, amiért nem kötök, "
Na ez itt a lényeg! Több szempontból is:
1. Kíváncsi vagyok, hányszor kell még leírnom, hányszor kell még elolvasnod és hányszor fogod még figyelmen kívül hagyni, hogy Bnet a 10-20 éves szerződés első két évében nem enged egy fityinget sem az egységszámládra, hanem levonja saját magának. Ez megfelelő befektetési konstrukció? Amíg nem teszed rendbe a mindenkiben bujkáló ellentmondást a jutalékod és az ügyfél elégedettség között és nem határozod meg, hogy mit vagy képes és hajlandó eladni, addig nem igazán fogsz örömet lelni az értékesítésben - ergo egyszer csak kirúgnak, mert nem kötsz. De az nem is kirúgás lesz, hanem egyszerűen tényleg nem lesz értelme. Ezt te is érzed nem?
2. Máshol szerintem tudnál keresni is, mert jó tanácsadói vénát látok benned. Utólag azt tudom mondani, hogy Bnetben ezt az egyet nekem sem tanították meg (pénzt keresni). Ott valahogy a tudás átadásnak erős korlátjai vannak, másrészt a jutalék tényleg fele-negyede, mint máshol.
3. A tanulás is egy befektetés, ez igaz. Utólag azt tudom mondani, hogy Bnetben akkor tudsz tanulni, ha jó csapatba kerülsz. Hogy abban vagy-e, döntsd el Te. Tényleg, máshol a pénzkeresetet hogyan tanítják? Máshol mennyire lennél eredményes tanácsadó? Mire volna szükséged hogy kössél, és utána boldog legyél? Ezt a Bnet megadja?
Ha Bnetben nagy nehezen összekalimpáltam egy szerződést, se az ügyfél, se én nem voltam boldog, ráadásul azt sem tudtam hogy miért sikerült most, máskor pedig miért nem.
Amíg nem tudtam hogy létezik más UL lehetőség a piacon, én is mondtam amit hallottam: "Nincs ingyen ebéd", "Ezek korszerű pénzügyi termékek", Hidd el nem csinálsz rosszat az öngondoskodással", "A világpiacon fektetünk be", "A megtakarításid végre jó helyen lesznek", "A nyugdíjadat már nem az állam fogja fizetni, érdemes egy megfelelő konstrukciót választani", "Ha magadra nem gondolsz, gondolj a gyermekeidre", stb. De ezek kizárólag ügyes elterelések a fő problémáról. Nem mindegy, hogy a fenti szlogeneket csak úgy mondod, vagy hitelesen tudod mondani. Nálad mi hiányzik hozzá?
Ezek csak azoknak valók, akik az ügyfelekből olyan munkatársakat csinálnak, akik az ügyfelekből munkatársakat csinálnak, és így tovább. Munkatárs ügyfélként valóban jól jársz, egyszerű ügyfélként nem.
Természetesen a költségeket az ügyfelek vagy átlátják mert nem hallgattál el semmit, vagy megkötik és az első éves fordulónál felhívnak, hogy nem így volt megbeszélve.
Amit javaslok egyéb befektetésre:
bár DrM is teljesen helyesen leírt néhány garantált és nem garantált eszközt, ezen kívül is van még. Ha most leírnám, elvesztenénk a tanácsadás varázsát...Hogy ne érezd zsákbamacskának, írd meg kérlek, milyen testápolót javasolsz nekem!
-
azigazforest
tag
válasz Széltoló #4271 üzenetére
AVIVÁnál tényleg csak az alacsonyabb minimál díj jelent előnyt.
Három másik biztosítóról viszont bizonyosan tudom, hogy van más rendszerű UL-je is. Mivel azoknak alacsonyabb a költségtartalma, az ügyfelek jobban szeretik, de mivel ezáltal alacsonyabb a jutaléktartalma, alkuszcégnél soha nem fogod látni. -
azigazforest
tag
válasz KiraBaba #4262 üzenetére
KiraBaba!
1. Az hogy te mikor fogsz többet kapni belőle, csak attól függ, hogy mikor tudsz feljebb lépni a pozíciós létrán. Akkor is érdekel, ha levezeted, hogy ez hány pontból, ennek megfelelően hány szerződésből, ennek megfelelően hány tárgyalásból, ennek megfelelően mennyi ügyfélből, és ennek megfelelően mennyi idő alatt lehetséges? Érdekes kutatási téma: 4-es pozi felett hányan jutottak előre csapat nélkül? Még érdekesebb az 5-ös felett: 2 tanácsadó van a Bnetben, aki csapat nélkül lett 6-os - házi feladat: elemezd az ismeretségi körüket és a munkamódszereiket.
2. Az hogy a cég mennyit kap belőle, csak azt kell végiggondolnod, hogy miből. Az a pénz teremtődik, létrejön, kialakul? Nem az ügyfél fizeti? Ezt lenyomnád a torkukon akkor is, ha tudnád hogy van a Bnet konstrukcióknál jobb UL? Nem a biztosítókkal van a baj, hanem a Bnettel! Mindegyik biztosítónál hozzá lehet jutni sokkal kedvezőbb konstrukciókhoz, de a Bnet mégis ezeket forgalmazza a jutaléktömeg miatt (és mire jöttél rá, ezt ki fizeti?)
3. Az 1M forint miatt tényleg érdemes ottmaradnod? Mivel más cég kevesebbet tesz zsebre a jutalékból, ezért 4-5-szörös keresettel számolhatsz úgy, hogy még az ügyfél is jobban jár! És az általad említett mumussal, a a toborzással sem kell törődnöd az előrejutáshoz! Rossz jutalék és magas ügyfélköltség csakis MLM értékesítésben lehetséges.
4. A szerződésedet olvasd el jobban: a kártérítésen felül a 2 éves moratórium alatt a másik cégnél szerzett teljes jövedelmed a Bnetet illeti. Ezenkívül az 1M forinton mi is meglepődtünk, mert az nekünk sem volt sehová leírva. De hogy miért kereken 1M és valakinek miért 1,5M na azt senki sem érti és a levél sem részletezi. Érdekes, hogy 400 tanácsadó kapott 1-1,5M forintos felszólítást, aztán senkivel semmi nem történt, de még csak az ügyvéd úr sem válaszolt egyetlen teljesen jogszerű válaszlevélre sem, pedig ez kötelessége lenne ugyanúgy 15 napon belül. (lehet hogy ennyi papírjuk már nem volt ) Ezért jogos az a feltételezés, amit nemrég hallottam: a Bnetnek ez a húzása semmi egyéb, mint egy veszteség-tétel jogalapja a könyvelésben. A tulajdonosok csak megpróbáltak okot teremteni arra, hogy a veszteség összegét adómentesen vegyék ki a cégből. Ami elveszett a céggazdálkodás során, az nincs és kész.
-
azigazforest
tag
válasz gomolya #4261 üzenetére
A levél szerint a Bnet megbízási szerződésed versenytilalmi megállapodására hivatkozva, azokat a Bnetet elhagyó kollégákat, akik ezt a megállapodást megsértve 2 éven belül más cégnél bármilyen jellegű pénzügyi közvetítést végeznek, kártérítésre szólítják fel.
A követelés összege teljesen kereken 1, valakinél 1,5M forint. Senki nem érti az összeget, de leginkább a jogcímet vitatjuk.
Aki belép a Bnethez, - a PSZÁF oldalán bárki által név alapján lekérdezhető - regisztrációs számot kap. A regisztrációs szám naprakészen megmutatja, hogy melyik közvetítőnél dolgozol. Ha ez a szám a Bnet hozzárendelés megszűnése után két éven belül egy másik pénzügyi céghez rendelődik, jön a levél
-
azigazforest
tag
válasz KiraBaba #4254 üzenetére
Én arra értettem, ha UL szerződést köt, a szerződés keretein belül mennyire folyamatosan vagyok köteles tanácsot adni. (semennyire, de máshogy sértődés lesz)
Te pedig arra érted, hogy szegény bankbetétidiótáknak a TE üzleted (és jutalékod) céljából felnyitod a szemét a szerződéskötés pillanatára. És utána mi lesz? A szerződés még csak ott kezdődik!
Az ügyfeleid hogyan vélekednek a 8-15% hozamígéreteidről? Neked már volt olyan, vagy még csak mondta valaki? Matematikai képleteken kívül tudod már hogyan lehet ilyet csinálni? Volt már olyan hogy 8%-ra számítottál és -15% (mínusz 15 százalék) lett belőle? Tudod hogyan lehet megakadályozni UL termékben a 15% veszteséget? Tudod, hogy a befektetések helyes kezelése elsősorban a veszteségek megakadályozását jelenti? Az ügyfeleid tudják ezt?
szeretet teljes építő kritikám:
Mivel nagyra értékelem a nyilvánvalóan látható igyekezetedet, egyszer kíváncsi leszek a vezetőd, egy előadó, egy kolléga véleménye helyett a sajátodra. Itt a fórumon magunk közt vagyunk és arcot sem kell vállalni a hsz mellé. Nekünk nem számít honnan jön az infó, csak Te állj ki mellette. Az ügyfeleid hogyan szeretnék?[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz gomolya #4250 üzenetére
Kedves Gomolya!
Egy ilyen szakma végzéséhez hivatástudatra van szükség, mert az ügyféllel egy definiáltan 10-20 éves kapcsolatra kell felkészülnöd. Nem tisztességes a saját ismerőseidet sem és az általuk ajánlott idegeneket sem a személyes varázsoddal és felkészültségeddel elkábítani akkor, ha előre tudod, hogy 3 év múlva lelépsz és az oroszlánok elé veted őket.
És akkor nézzük hogyan lehet ezt megvalósítani!
Szükséged lesz pénzügy szakmai ismeretekre a pénzpiacokról, hogy egyrészt Te meg tudd ítélni, hová sorolod a terméket az ügyfél által választható lehetőségek közül, másrészt miért pont ez illik legjobban az Ő helyzetéhez. (miért nem tőzsde, vagy bankbetét)
Szükséged lesz értékesítés szakmai ismeretekre, hogy a napi 2-3 ügyfél felkutatását, megszerzését (ez itt nem csúnya szó) és később kezelését korrektül végezd.
Szükséges lesz egy olyan azonosulásra a cégeddel, hogy tudd: valóban jó megoldásokat adsz a Rád számító ügyfeleknek, hiszen életük egyik legfontosabb körülményébe szólsz bele - átcsoportosítod a nehezen megszerzett jövedelmüket.
Szükséges lesz előtérbe helyezni az ügyfél érdekét a saját jutalék érdekeltséged kárára. (Bnet szintű alacsony jutalékokkal ez nem egyszerű)Nos a Bnetnél általam megtapasztalt 3 év fényűzés és az arra ösztönző agitáció kizárólagos oktatása, valamint a termékek előnytelensége nem szolgálta a fent meghatározott hivatástudat kialakulását, mindemellett Bnetnél abban az egyetlen esetben lehetsz sikeres, ha a fenti 3 szükséges dolog tudatos vagy tudatlan figyelmen kívül hagyása mellett erre másokat is hosszabb távon rá tudsz venni. Minden egyéb esetben 3-4-5-ös poziban távozol a cégtől, mert vagy anyagilag nem éri meg, vagy a lelkiismereteddel nehéz összeegyeztetni. Valakinél mindkettő - belőlük jó tanácsadó lesz!
-
azigazforest
tag
válasz ÖregSam #4251 üzenetére
Végre valaki figyel!
A hozzáfűzni valóm annyi, hogy az UL életbiztosítás és a környezete még 10 év után is a gyermekbetegségeitől szenved. Pont ezek miatt, amit írtál. A rendszer alapvetően rossz, ez tényleg így van! Megkapod a teljes futamidőre szóló vagyonkezelés költségét úgy, hogy nem hogy nem vagy köteles vagyonkezelni, hanem megtiltja a törvény.
Nézzük csak, mit lenne korrekt mondani az ügyfélnek és induljunk ki abból, hogy törvény szerint mennyi mozgástered van: Csupán annyi, hogy kapcsolatban maradsz az ügyféllel és segítesz neki a saját felelősségére befektetési döntéseket hozni.
Ehhez most csak 2 észrevétel:
- Nem akarom elmismásolni a jutalékkal való "lelépés" problémakörét, de nem láttam olyan embert (itt tanácsadó), aki ne a gyors meggazdagodás lehetőségét látná, ha gyors meggazdagodási lehetőségek merülnek fel. Ha a jutalék kiosztás nem az elejére lenne súlyozva, a tanácsadó is bent lenne valahogyan tartva a szerződésben, nem csak az ügyfél. Tehát a rendszer sem 100-as, de valahogy megszokásból a pénzügyi közvetítésben mindenhol jelen van a SZERZÉSI és a FENNTARTÁSI jutalék típus. A kettő arányával szabályozzák, hogy a termék milyen agresszívan terjedjen a piacon. Hiú ábrándjai senkinek ne legyenek, hogy esetleg melyiket nem az igen kedves és nagyra becsült ügyfél fizeti meg.- kevés ügyfél érti helyesen a UL szerződéseket. A többség úgy fogja fel, mintha kamatozó betétszámla szerződést írna alá. Meg kéne győzni őket, hogy még a brókercégek is 10-15M befektetett összeg felett vállalják, hogy teljesen naprakész ötleteket adnak a befektetni valókról és minden pillanatban szólnak, ha "helyzet" van. Ja és majd el felejtettem, hogy az önálló, ügyfél nélküli döntés ezeknek a cégeknek sem éri meg 40-50M kezelt vagyon alatt.
Szerencsésnek az az ügyfél mondható, akinek mindig segít a tanácsadója a döntésekben. A legtutibb tanácsadó az, aki magától szól. Ennél több csak úgy teljesülhet, ha a tanácsadó - törvény ellenesen, saját cselekvési szabadságát kockáztatva - átadja az online felület feletti rendelkezést és saját maga kezeli a pénzt. (Ki és miért vállalná be?)
És hogy mi az ami elvárható ezután...
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz vendel78 #4242 üzenetére
A "perelő munkatárs is megnyerte" nem teljesen kerek. Mit nyert meg? Kapott kártérítést az ING-től? Mennyit és mi alapján követelt az ING? Mennyit és mi alapján kapott az ismerős?
Itt a Bnet szépen vissza fog lépni és mindenkinél eláll a követelésétől, ugyanis nem fűződik érdeke a behajtáshoz. Senkinek nem kell lenyomnia senkit.
(nekem is van levelem)
-
azigazforest
tag
válasz ÖregSam #4241 üzenetére
az rendben van hogy elvárod tőle, de számon nem kérheted. Ha mégis megtennéd, kötelessége lenne letagadni.
Vagyonkezelés az, amikor szerződsz valakivel hogy tanácsokat ad, és számon kérheted tőle, de a hozamot akkor sem kérheted tőle számon. Azt csak a hitelintézetnek nem tiltja a törvény és banki kamatnak hívják a számon kérhető részét.
szóval hívd aminek akarod, de azt is gondold végig, hogy a te szakmádban amit ugye naponta csinálsz, miért nem adsz nekem ingyen szolgáltatást, vagy terméket pusztán azért, mert minden nap úgyis azzal foglalkozol?
Ki dolgozik szívesen ingyen?
Ahol félresiklik minden ilyen ügy: az ügyfél azt hiszi, elvárhatja a tanácsadótól hogy tanácsokat kapjon. pedig...
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz ÖregSam #4227 üzenetére
"a tiéd annyi hogy bemutasd ezeket a lehetőségeket és utána a megfelelő hozzáértéssel kezeld a befektetésemet"
Ezt a világon mindenhol vagyonkezelésnek hívják és pénzbe kerül, valamint kimondottan a vagyonkezelési folyamatra is kitér egy ilyen szerződés. Az UL általános szerződési feltételeiben ilyet hiába keresel és a PSZÁF is csak annyit tud tenni, hogy a MABISZ-szal létrehozatja a TKM mutatót, valamint minden értékesítési hálózatnak előírja a korrekt üzletkötést és a megfelelő tájákoztatást, plusz az ügyfél figyelmét felhívja, hogy nagyon vigyázzon, mert a befektetési döntés mindig az övé.
Amit írtál, nem elvárható. Illetve nem attól, akinek írtad.
-
azigazforest
tag
válasz KiraBaba #4222 üzenetére
"de a Brokernet kritikák már nem érdekelnek, mert már olvastam őket, elfogadtam, "
A Raiffeisen reklámban ugyanígy papapapázott a kis srác. Tudta hogy jön az info, de nem engedte be. Kedvenc anti-reklámom!
A fórumon tapasztalható negatív vélemény áradat nem élet tagadás, hanem Bnet tagadás. Hasznos meglátni bennük a mondanivalót, még akkor is ha a körítés néha ultra brutál.
A Bnet történeteket pedig nem kitalálják, hanem kitálalják.
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz huncutka82 #4185 üzenetére
nézd meg a PSZÁF oldalán, van-e már regisztrációs számod (neved szerint keress)
A megbízási szerződést postán küldik 2 példányban, mindkettőt vissza kell küldeni és egy ügyvédi pecsétes véglegest küldenek ismét . A formája olyan kartonfedeles, belül mintás a papír - ez nem egy olyan fénymásolt izé, szerintem jól megismerhető.
Ha ez alá van írva, akkor hivatkozhatnak, hogy vonatkozik rád a versenytilalmi megállapodás. Egyébként szerintem nem.
-
azigazforest
tag
Van itt valaki aki befizette Bnetnek az 1 millcsit, vagy ismer valakit aki befizette?
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
-
azigazforest
tag
hogyhogy CSAK?
rengeteg közgazdász, más cégtől jött tanácsadó és alkusz, banki ügyintéző, hiteltanácsadó mondhatja azt, hogy ha a Bnethez érkezik 15 év szakmai gyakorlat után és nem innen megy nyugdíjba, csak akkor húzhat el jóízűen, ha megtermelte magának és családjának 2 teljes évi jövedelmét előre. És akkor mehetnek a pénzügyi szakemberek az építőiparba, vendéglátózni. Lehet hogy ezért van olyan sok sz@r zenész?
Szóval ahogy az APEH is mondja: "nem életszerű" -
azigazforest
tag
válasz qqqqqqqqq #4139 üzenetére
nonononono!
A tőkéből, vagy a pozitív hozamból 10-14%? Persze hogy drága a Bnet, aki mindig levon és mindig a tőkéből, ráadásul előre. 25-40% csakis a pozitív hozamból vonható le.
MATEEEEEKA jelenlegi befektetésedben a költségszerkezet azt jelenti, hogy az alapkezelői díj, a biztosítás kockázati fedezeteinek díja és az adminisztrációs költségek levonásán kívül az éves díjad 200%-a (milyen 10%?!) ELŐRE le lesz vonva. Természetesen amíg a szerződésben vagy, éves 10-14%-ot látsz elvonni, de amint 15 év előtt szállsz ki, levonják az addig még el nem vontat. A költségek ennek a tizedéből is megoldhatók és akkor még drága voltam.
Rugalmasság kifejezést jól használtad erre az egy dologra (váltás), de a rugalmatlanságokról nem veszel tudomást - ezt nem értem. Más konstrukciókban még "az a rugalmasság" is megvan.
A hozam hány százalékáért vállalom? Ez attól függ. Én először is megismerném az igényeidet, a legmagasabb sarokszámokat pedig már ismered. 3M nem sok pénz, de valakinek egy éves keresete. Én mindig innen nézem.
Leginkább annak kéne kiderülnie, hogy milyen befektetés illene hozzád leginkább. Az időráfordítás elég jól behatárol, de vannak más szempontok is.
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz qqqqqqqqq #4101 üzenetére
Csak most vettem észre, hát ez egy gyöngyszem:
"Nekem egy kívánságom van ezzel a befektetésemmel:"Ne haragudj, hogy miket fogok írni erre a mondatra, mert az eszed az vág ezt bizonyítottad már. De nem azért tartalak ideális ügyfélnek, mert eszembe juttatja hogy én is írtam a mikulásnak és tavaly a 9 éves unokaöcsivel is fogalmaztunk egyet hogy milyen LEGO-t ne felejtsen el venni nekünk a LEGO áruházban, hanem mert sok vicces és kevés komoly dolog jutott eszembe, ahogyan ki lehetne zökkenteni téged ezekből a lenyűgöző naivitásokból (ugyanis - legyél rá büszke kérlek - a fórum szakmaibb része nevében érdemesnek tartalak rá). Egyébként egy marha jó irányt látok nálad az értékpapírpiac felé, de komolyabb lépés még valóban korai lenne. Fórumozz velünk tovább, és meglátod...
A vicces dolgok csupa ilyen cikizős csipkelődős ízléstelenkedés lenne, úgyhogy a komoly dolgokat írom inkább:
Kivel közölted ezt a kívánságodat és kitől fogod számon kérni?
Miért a 12%-ot céloztad meg, miért gondolod, hogy reális?
Mit tudsz róla, mitől lesz ez éves átlag 12%?
Van-e stratégiád ennek elérésére?
Mit tudsz arról, ki (mikor) kezeli a pénzedet?
Tudod-e, hány befektetési alap működik jelenleg a világon?
Tudod-e, hogy a befektetési alapok az elmúlt 50 (20) évben milyen átlag teljesítményt nyújtottak?
Milyen módszered van a hozamok követésére?
Tisztában vagy-e azzal, hogy a hozam nem szinonimája a kamatnak?
Van B terved arra az esetre, ha 20 évnél előbb derül ki, rossz lóra tettél?
Mit vagy hajlandó megtenni célod eléréséért? -
azigazforest
tag
válasz qqqqqqqqq #4125 üzenetére
A vagyonkezelés pénzbe kerül. Szolgáltatástól és garantált hozamtól függően általában a hozam 25-40%-a. Törvények szabályozzák, hogy ilyen tevékenységet ki végezhet. Egy Bnetes tanácsadó, vagy regisztrált pénzügyi tervező nem végezhet.
A biztosításközvetítőktől 2 évig írják vissza a UL jutalékot, utána szabadok mint a madár és a folytatólagos díjból már csak egész jelentéktelen összeget kapnak. (éves 1-3%)
Tehát kötéstől számított 2 év múlva az üzletkötődet csak az etikus magatartás tartja melletted és a további üzletek reménye. Szerintem ez nem baj és még helyeselni is tudom egészen addig, amíg a statisztika nem azt mutatja, hogy a többség inkább visszamegy az eredeti szakmájába, vagy másik cégnél folytatja a tevékenységet. Én spec a mostani cégemnél is támogatom a régi ügyfeleimet, pedig - mivel a Bnetet elhagytam -, már azt a minimálisat sem kapom értük. De ha úgy vennék észre az érdekmúlást, hogy elkezdem lesz@..ni a fejüket... Nem az ő hibájuk, hogy céget váltottam, de különösen nem, hogy szerződést kötöttek az én javaslatomra.
Szóval visszatérve hozzád és az összes ügyfélhez, aki UL-t köt:
Ez már nem egy bankbetét, ahol kamatot garantálnak, tehát kockázatot vállalsz. Az is a kockázataid közé tartozik, hogy tanácsok nélkül maradsz. Rendszeres infókra van szükséged, ezek biztos forrásaira, valamint minden esetben önálló döntésekre és cselekvésre. Ez az említett heti 1-2 óra ráfordítással megoldható. Talán ennyi sem szükséges. De ez oldaná meg a tanácsadó problémádat. Nem is gondolod, mennyire közel vagy ahhoz, hogy nem kell fizetned drága pénzért vagyonkezelőt, értelmes és intelligens a hozzáállásod, fog menni a befektetésed önálló kezelése is. Ezt azért tudom, mert 5*8 órát foglalkozom vele."Az erre adott válaszok a bnet részéről - az egész topik tanúsága szerint általatok vitatottak."
A példám pedig jó: rugalmasság az is, hogy az alapok közt váltogathatsz a piaci helyzetnek megfelelően, ezt nem kell vitatnom. Csak azt mondom, hogy ha bármilyen okból nem tudod fizetni a szerződésedet (jaaaa, hogy ezt nem tudod elképzelni? szeeerencsés), a befizetett pénzed töredékét kapod vissza. Természetesen tudok olyan termék változatot, amiben ez nem olyan súlyos (igen, vannak még humánus termékfejlesztők
És újra és újra igen, igen, tudok olyan befektetést, amiről beszélek. Ez lehet UL termék, tőzsde, forex, bármi.
-
azigazforest
tag
válasz qqqqqqqqq #4120 üzenetére
az égvilágon semmiről nem akarlak meggyőzni, de furcsállom, hogy mennyire vissza tudod mondani a Bnet sablon gondolatait. A mondataid eleje jól indul, de rá lehet ismerni a Bnet félrevezető és üres frázisaira, a végén pedig valami félresiklott gondolat jelenik meg. Ilyen pl.: számodra felxibilitást jelent, hogy belső átváltási lehetőségek vannak. Ez sajnos még Bnetes körökben is egy félremagyarázás. Ahogy emlékszem, a tanfolyamokon a rugalmassági pontok között a visszavásárlás, díjmentesítés és díjszüneteltetés hangzott el. Ezzel az erővel az is rugalmassági pont lehet, hogy önként írhatod alá.
Befektetések rugalmasságánál elsősorban a likviditási tényezőket szoktuk megemlíteni, UL-nél ezek leginkább a kiszállás lehetőségei. Likviditás=hozzáférhetőség=készpénzre váltás. Ez pedig a te verziódnál (összes Bnetesnél) legalább 10 év, de inkább több. Hát nem jobban éreznéd magad egy olyan szerződésben, ahol ez az időszak 3-5 év úgy, hogy ha úgy akarod a 20 éves céljaid nem sérülnek? Számomra azért nem jó az ilyen, mert nincs 20 éves munkaszerződésem.
És hogy ez nem biztosítás tulajdonképpen, hát aha. Biztos vagyok benne, hogy a te szerződésedben (mert Bnetes), kötelező jelleggel, kikerülhetetlenül fizetsz egy "minimális" biztosítási díjat. Még táblázatot is adtak hozzá, hogy hogyan kalkuláld ki az életkorodnak megfelelően a díját. Hát nem jobb lenne egy olyan 20 éves program amiben még ennyi biztosítási költséged sincs? Persze ha akarod akkor van, de ha nem...
Jójó, én látom hogy egy racionális döntést hoztál, de a legnagyobb tisztelettel megjegyzem: befogadónak aztán éppen nem neveznélek.
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz qqqqqqqqq #4119 üzenetére
"Ugye nem várjátok el minden háztartástól, hogy képes legyen"
a jó befektetéshez szükséges bonyi dolgokról itt nem is beszélünk, csak a sok nyavalygásra (nem tőled) megpróbáljuk meghatározni, hogy szerintünk mi a legkevesebb, amit tudni kéne ahhoz, hogy az ügyfél gazellákat ne rágják meg az ügynök krokodilok.Informatikát sem kellett tudni addig, amíg nem lett az alaptanterv része...
"Én már rég eldöntöttem, hogy befektetési alapokat fogok használni, ahol profi alapkezelő van"
még mindig irigylem a naivságodat, ha ezt hosszas keresés után a Bnetnél találtad meg"és akinek érdeke is, hogy nekem minél nagyobb legyen a hozamom"
Értem, ezt az embert megtaláltad a Bnetnél, rendben. Jelenleg mi motiválja, hogy a hozamod nagyobb legyen? Most ez nem froclizás, hiszen van ilyen ok. A kérdés, hogy az esetében ez fennáll-e.bocs hogy beledumáltam, de olyan naivitás sugárzik a mondandódból, ami számomra kizárja hogy annyira megalapozott a választásod, mint ahogy hiszed.
-
azigazforest
tag
válasz S80_f_index #4113 üzenetére
4090-4093 hszeket 4094-ben a szerző maga törtöltette.
habár én iróniának vettem a töröltetést...[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Külpolitika
- Autóhifi
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Óra topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Apple watch series 6 40mm gyönyörű gyári 100% akku
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- Lenovo LOQ (15IRX9) - I5-13450HX, 32GB DDR5 RAM, NVIDIA RTX 4060 8gb, 1TB NVMe SSD, 2 év GARANCIA
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17,3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest