- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Windows 10
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- Microsoft Excel topic
- Amazon Prime Video
Aktív témák
-
DrM
csendes tag
válasz Széltoló #3695 üzenetére
Az lett volna az üzenet hogy nem feltétlenül okos dolog 5%-os áron befizetni egy eseti számlára a pénzt ha előreláthatólag 3%-nál nem fog nekünk többet hozni a történet... -2%-ot lehet úgy is csinálni hogy a 3,5m-ből eliszunk 70e-t és akkor legalább jól éreztük magunkat
'Trust the pilot'
-
DrM
csendes tag
Arra amire te használnád arra szar. Nekünk 2 hónap alatt 27%-ot, 5 hónap alatt 48%-ot hozott az Aviva-s eseti, ez szerintem egész elfogadható. Szerezz valahonnan egy aviva-s szerződést és megoldjuk okosba hogy legyen értelme az esetinek
[ Szerkesztve ]
'Trust the pilot'
-
Széltoló
tag
Az eseti az igazán frankó az egész biztosításdiban... Fél éves távlatban viszont macerás és kockázatos,ha a hagyományos elvek mentén játszol.
Sokszor volt téma az áthelyezési költség.melyről én a Ppluszon mindig azt mondtam,hogy bagatel. Valóban az: a régi alkuszos és minden direkt avivás biztosítások estiét 250 forintért nyomják át összegtől függetlenül...
Valamelyik kedves ismerősömnek volt türelme, hogy kiszámolja a biztosításom áthelyezési listája alapján. Üdvözlet a Türelmesnek!:-) -
Széltoló
tag
Szia!
Maradjon az a pénz fél éves távlatban a helyén ebben a piaci mozgásban vagy add ide aztán majd én eljátszom:-)
Ha az ing és generali mellett volna egy szottyos aviva,akkor brahiból meg lehetett volna úgy táncoltatni,hogy magad is beleszédültél volna, de így pártában marad a portéka- legalábbis ezen a parketten...:-) -
schatz
csendes tag
Tehát szar az eseti???!!!
-
DrM
csendes tag
Szerintem még ott sem leszel az esetivel mint egy garantált/konzervatív alapba tett eseti befizetéssel, vannak ott azért költségek is, ha jól tudom a nem-mlm arnyszárny vételi-eladási árfolyamkülönbsége 5%, az ing is levon valamennyit márpedig 3% hozamkilátásnál még 1% is jelentős tétel.
[ Szerkesztve ]
'Trust the pilot'
-
schatz
csendes tag
Hello!
Köszönöm az infókat, számomra a végeredmény annyi, hogy fél év alatt ugyanott vagyok egy magasabb hozamu folyoszámlával mint egy eseti befizetéssel...csak a folyoszámla biztonságosabb. Vagy rosszul értelmeztem a szavaitokat? Szép hétvégét!
-
azigazforest
tag
Aláírom, mert mindenki maniókát hasonlít csiperkével, az pedig téves következtetésekhez vezet...
Ha ember befizet és karba tett kézzel ujjkoporászva várja az óriás hozamokat, vagy a tanácsadója tanácsait, vagy én nem is tudom mit, akkor LOTTÓ. Ezeknek a befektetéseknek következetes hozama csak akkor van, ha valaki rájön végre, kezelni kell. Különben lehet bárki ideges, szidhatja a szomszédot, a tanácsadót, a terméket, a rendszert, az UFO-kat, vagy bárkit! Aki nem reagálja le a piacot, nem tartja kontroll alatt a befektetését, ne várjon tőle mást csak ugyanazt, mint a lottóhúzástól minden egyes héten - egy hírt a rádióban, hogy valaki MEGNYERTE.
Szóval a termékkel semmi baj, csak ezt akartam mondani. A 80% pedig igenis megvolt ... a grafikonokon. Realizálva csak akkor, ha az alján beszállt valaki és a tetején ki. Különben tényleg csak mese habbal, vagy legalább is egy realizálatlan ám elméletileg lehetséges növekedés.
Mellé tenném a korábbi esetleges mínuszokat is, ezért Széltolóval egyetértek abban, hogy a korrekt megítéléshez szükséges lesz az az egy évnél hosszabb vizsgálat, hogy meglássuk mit tud a traderünk más piaci helyzetekben.
-
azigazforest
tag
Bocs, de ha fél éves időtávot határozol meg, a választás lehetőségét ki is zártad.
Mindegy hogy ING, vagy GENERALI, egyszerűen ki kell keresni belőle a konzervatív, esetleg hozam garantált befektetési alapokat és meg kell nevezni. (ez sajnos nem igazi választás)
GENERALI:
1 Kamatfix - hozama 6,1%, csak nem kell lekötni. Ez egyébként hozamgaranciás annyiban, hogy a megelőző napi árfolyamnál nem lehet alacsonyabb az aktuális napi, ami ugye csak annyiban garancia, hogy nem csökken.
2 Pénzpiaci - hozama 6,43%, nem árfolyam garanciás, de nem olyan stabilING (nincsenek hozamgaranciák)
1 Likviditás Plusz - 6,4% volt az éves hozama, nem hozamgaranciás, de nagyon stabilan kiszámítható
2 Pénzpiaci - nem árfolyam garanciás és nem a legstabilabb alap, bár 7,2% az éves hozama a mai fordulónappalÓvakodj minden egyébtől, legyen a nevében kötvény, vagy biztonság, vagy stabilitás! Gondolom nem esne jól, ha fél év múlva kiderülne a 12-14% tervezett hozamról hogy mínusz előjel van előtte.
Hiába van egy ilyen szabad szemmel is jól látható összeg a kezedben, ez nem garantálja hogy jobb helyzetben vagy másnál ezen a rafinált pénzpiacon. Egy esetben javaslom hogy kockáztass: ha mindegy mi lesz a pénzeddel és gyakorlatban nem egy meghatározott célra kell fél év múlva, hanem csak kipróbálnád mit tudsz kezdeni ennyi pénzzel, mert épp a táskádban találtad.
-
schatz
csendes tag
Hello!
3,5 M-ból fél év alatt mit lehet kihozni? Most folyoszámlán van, esetiben fél évre milyen alapot érdemes választani?
-
monstaa
csendes tag
Lehet, hogy kicsit off de az XGA-ról nincs valami infója vkinek? Eddig sehol nem találtam érdemi infót róluk. (leszámítva a honlapjukat)
-
filo-p
csendes tag
válasz azigazforest #3678 üzenetére
HeY!
Én mindig csak arról nyilatkozom, amit látok. Hetente 1-2 alkalommal azért találkozom ilyen termékekkel, és őszintén szólva, miután matekoztunk kicsit, nem találkoztam még egy olyannal sem, amiben több pénz lett volna, mint indításkor, sőt nagyon nagy hiányosságok voltak...
Az könnyen lehet, hogy "hagyták", általában lefelé is hagyják...és ez bajHa jól veszem észre, itt általában olyan emberek vannak, akik kezelik a saját befektetésüket, kvázi értenek is valamennyit hozzá( de az átlag ember, aki próbálna tenni valamit a jövőjéért nem tudja egész nap ezeket figyelni, és nem is igazán ért hozzá...), vagy épp akik még mindig hisznek az ígéreteknek mindezek ellenére is. Vagy ebből kifolyólag már megégették magukat...
De ez az én véleményem, nekem továbbra sem fér bele, hogy el kell fogadni, ha elbukták az emberek pénzét, lehet ezt tisztességesen is csinálni, nem csak értékesíteni, mert jó jutalék van...üdv
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3679 üzenetére
Bogarat ültettél a fülemben és mivel egyébként is szünet van a VB döntőn,így van időm számolni:-)
Megnézem az utóbbi 3 hónap avivás alapok mozgását és összehasonlítom egy általam játszott kis biztosítással.Április 9portfolió plusz vételeket nézem mindegyiknél)
szputnyik huf:0,92545 . július 9:0,85460 ( mínusz 7.65%)
Shanghai expressz: 2,30961 - 2,23026 (itt nem számolnék százalékot:-))(már vége a meccs szünetnek...)
Salsa: 1,23921 - 1,25205 (vékony pluszos,de számolni itt is fölösleges)
Magyar: 4,74303 - 4,45469 (még 1% mínusz sincs)
Maharadzsa: 1,64131 - 1,71173 (4.29% plusz)Biztosítás:Tranzakció megnevezéseEgységáthelyezés, PortfPlusz
Hatálynap2010.04.08
Végrehajtás napja2010.04.08
Használt árfolyam napja2010.04.09
Egységalapból áthelyezés értéke 1 014 506,18 HUFMaortfólió Plusz
1 322 928,28 HUF (30.4%)Nézem tovább a meccsett:-)
-
azigazforest
tag
válasz alucardo #3666 üzenetére
Kevés az infód!
Nagyonnagyon kevés!Meg lehetsz elégedve, mert oda se figyeltél rá, mégis mesés jutalmat kaptál. Így van?
Kérlek szállj le a földre! Tudtad hogy a tőzsdék történelmében az eddigi leghosszabb megszakítás nélküli emelkedésben voltál ebben az időszakban? Ha ezt eddig nem tudtad, kérlek tudatosítsd magadban: óriási és kivételes szerencséd volt.
Nem ismerem a Brokernetesedet és lehet hogy egy igazi jó trader, csak más piaci környezetben is teszteld. Képzeld mi lett volna, ha ugyanekkora csökkenés következik be (2008-ban ugyanis ez történt)! Felhívott volna, ha 80%-os a veszteséged?
Sokan kérkednek azzal, hogy az általad említett időszakban milyen hozamokat értek el, azonban ez inkább úgy igaz, hogy a hozamok érték el őket (tisztelet a kivételnek).
Figyelj a következőkben a befektetéseidre, még ha nem is hozol feltétlenül befektetési döntéseket mert ehhez a 80%-hoz a Brókernetesednek csak annyi köze volt, hogy hagyta. Egyáltalán nem biztos, hogy tudatos volt. Ha mégis, akkor számíthatsz rá, hogy ugyanezekkel a befektetési alapokkal két hét alatt 9% eső BUX-ból 5% plusz hozamot tudna neked csinálni. Kérd tőle nyugodtan, nem lehetetlen. Tehát nézd úgy hogy megúsztad, foglalkozz vele kicsit többet és jobban tartsd kontroll alatt.
Egyébként nem tudom mikor hívott utoljára, de ha az elmúlt 3 hónapban nem rendeztétek át a befektetési alapjaidat, akkor nem csodálom hogy csöndben van...
[ Szerkesztve ]
-
filo-p
csendes tag
Azért rákérdeznék a 2008-as adatokra is, azt hogy sikerült...
-
filo-p
csendes tag
Jogos a felvetés...
Egyrészt eszembe sincs semmi olyanba belevágni, pénzt ölni, amiről azt sem tudom micsoda, másrészről, évente egyszer odajön valaki és azt mondja, ellenőrizte, és 80 %-ot tett hozzá... hagyjuk ezt. Ráadásul ezek szerint Te nem is láttad. Ebből lesznek ám az érdekes meglepetések. Fájdalmas lesz...
Én bármikor ráláthatok a saját befektetésemre!!! És nem évente tudatják velem, amit hallani akar mindenki... -
Pörp
senior tag
Miért nem TE nézed meg a saját portfóliódat? Más mondja meg hogy mennyi? A saját pénzedről van szó, és ennyire nem vagy képben? Eseti számlának hívják, nekem ugyan nincs befektetésem, de még ennyit én is tudok, úgy meg hogy évtizedekre lekötöd a saját pénzed, és azt se tudod magadtól hogy mi van vele, nagyon nagy fokú felelőtlenség... A konkrét számokat láttad, vagy csak %-at mondtak be neked telefonba?
-
alucardo
újonc
Kedves mindenki!
Én tavaly áprilisban találkoztam egyik ismerősömmel, aki brokernetnél dolgozik immáron 2 esztendeje. 300 e Ft-ot teszek félre évente a saját nyugdíjamra, illetve 1 500 ezret tettem hozzá a hogyishívják számlámra (ahová bármikor tehetek és vehetek ki pénzt).
A múlt héten keresett fel, hogy átnézze a portfoliómat, és az elmúlt évben 50% és 80% közötti hozamot értem el a pénzemmel. :-)))
Ő nekem éves átlagban 12 – 16% közti hozamról beszélt tavaly, de mondta hogy egy igazán kivételes év volt ez a 2009.
Nekem abszolút bevált!
ja, és még adóvisszatérítést is kaptam! :-)
Üdv: -
azigazforest
tag
válasz kvz1981 #3656 üzenetére
Az tény, hogy sok lesz ebben az évben az IPO, de kedvezőtlen piaci környezetben nem igazán fognak bevezetni semmit, mert csak akkor van sok csoki a tortán, ha a kibocsátás után azonnal az egekbe tud szökni az árfolyam.
CIG és Bnet nagyjából ugyanazt az IPO stratégiát választotta, de CIG-nek kicsit hamar kellett elkezdeni a hírverést. Éppen ezért a CIG már csak akkor tud tőzsdére lépni, ha óriási durranást tud biztosítani a részvényeseknek - hát ez nem ma lesz és lehet hogy nem is idén.
egyébként figyeljétek a híreket: amíg nincs ígéret a bevezetés dátumára, addig csak hangulatkeltés az egész. Mindenki így csinálja, de éppen ezért még az is előfordulhat, hogy 5 év múlva vezetik be a tőzsdére. Addig pedig mindenféle média fogásokkal fenntartják az érdeklődést.
más: a figyelő cikkben azt mondják a CIG-nél, hogy nem részesítik előnyben a Bnet termékeit. Hát... Azt kell mondjam, a többiekkel összehasonlítva tényleg a CIG termék tűnhet legjobbnak az összehasonlítás alapján ha a költségszerkezetet vizsgáljuk (Bneten belül). A hozamok is megfelelőek. Ha az árfolyamgaranciákat, az ügyintézést és az online felületet nézzük... Marketing fogásokkal még akár legjobbnak is kihozható, de csak a Bnet konstrukciók között. A piacon messze nem a legjobb. Sajnálom, hogy a Bnet-nek nem érdeke az ügyfél szempontjából is "legjobb" terméket eladni, csupán a sajátjai közül választ egy legjobbat. "az egész piac vizsgálata" egy ideje már nem igaz a Bnetre...
-
azigazforest
tag
válasz stufen2 #3658 üzenetére
keverheted, de attól nem lesz jobb.
"kiszállt, mert a lehúzzák róluk a bőrt"
1. nem a Te véleményed
2. egészen pontosan miről van szó? visszaírás? telefon kötbér?
(a visszaírást az ügyfél idézi elő, nem a Bnet)
(a telefon kötbér szerződés szerint jogos, ha aláírta)"pláne hogy most senki sem tud betenni szinte semmit "
A piacot elsősorban az ügyfelek igényei határozzák meg. Miért nem választasz valami más terméket? -
bill.getc
csendes tag
válasz kvz1981 #3656 üzenetére
Ez a cikk is arról árulkodik h ultra nagy gáz van! Ezt a cikket összeollózták a régiekbő h megnyugtassák a kedélyeket! Egy zagyvaság!
A pezsgőm lehűlt lassan megérik a bontásra!Azt mesélik a Q Pali is kiszállna. Már meg is alkudtak a 12 milliárdban amit állítólag át is utaltak neki. Ki mit hallott?
Azt meg tudja erősíteni valaki h a M×××ik Gyulát bilincsben vitték el több százmilliós adócsalásért? Ilyet is hallani! De nem szeretnék valótlanságról szólni uhogy ha valaki meg tudja erősíteni várjuk! Mondjuk valamelyik tulaj! Mégiscsak ismerik egymás ügyeit!
Ki mit hallott? -
stufen2
aktív tag
válasz stufen2 #3658 üzenetére
sajnos minden ilyen cégnél jönnek majd jobbak újabbak, a B-net ugyanarra a "sorsra" fog jutni mint az Amway, szép lassan eljár felette az idő, bár személy szerint én remélem hogy ez minél később lesz
[ Szerkesztve ]
Ha nem írom oda a poszthoz, hogy a posztban szereplő dolog-dolgok eladásra kerülnek, akkor nem eladó-eladók.
-
stufen2
aktív tag
lehet hogy nagy dobásra készül de rohadt sok közvetítő száll ki belőle mert lehúzzák róluk a bőrt, egyik ismerős(családi jó barát) épp most hagyta ott a közvetítést mert százezreket vett el tőlük a cég, arról nem is beszélve hogy két alapító tag más vizekre evezett és most egy más céget visz, ami "gyors" üzletekkel foglalkozik, én nem azt mondom hogy nem megy a szekér a b-netnél de úgy már mint 7-8 éve úgy biztos nem (közvetítői oldalról), természetesen a nyitott befektetések mehetnek mert nekem is mennek hála istennek termelődik a haszon de jelenleg közvetítői oldalról nem olyan fényes, pláne hogy most senki sem tud betenni szinte semmit és ugye ezt az árrést jó hogy nem fogja a cég benyelni, a kuncsafton nem tudja mert akkor kiveszi a pénzét marad a közvetítő.
Ha nem írom oda a poszthoz, hogy a posztban szereplő dolog-dolgok eladásra kerülnek, akkor nem eladó-eladók.
-
SyntaxeError
tag
Engem 2003,ban akartak "beszervezni" és életem legjobb döntését hoztam akkor: NEMET MONDTAM!
Valahogy nem tartom korrekt cégnek
▄▀▄ Az Apple egy életérzés
-
kvz1981
újonc
Nagy dobásra készül a Brokernet
2010 lehet a Brokernet eddigi legjobb éve, tervezett külföldi terjeszkedése miatt viszi tőzsdére a társaságot Kostevc Péter, egyelőre bizonytalan menetrenddel. A cég alapító tulajdonosa a Figyelőnek adott interjújában elárulta: a CIG Pannóniának 2010-ben eddig 40%-os a részesedése a Brokernet biztosítási forgalmából, de nem részesítik előnyben a társaság termékeit.http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=134981
-
csaba54
tag
válasz Széltoló #3649 üzenetére
nem az ingyenséggel van a baj,inkább a hittel
akik ide kerülnek,általában már megégették magukat
és olyanok húzták be a csőbe,akiknek minden oké
így ne csodáld ,ha bizalmatlanok ezek az emberek...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
azigazforest
tag
válasz anagylevin #3652 üzenetére
OTP most
jobb beszálló volt a június 8-ai, de ez meg biztosabb -
azigazforest
tag
válasz anagylevin #3652 üzenetére
OTP most már inkább valamennyi
2 hét múlva meglátjuk -
anagylevin
csendes tag
válasz anagylevin #3648 üzenetére
OTP most?
-
DrM
csendes tag
-
Széltoló
tag
válasz anagylevin #3648 üzenetére
Nem oly rég megkérdezte valaki(talán éppen te),hogz az UL-ek alapjait váltogatni nem túl drága-e. A tőzsdén adni- venni a papírokat lényegesen drágább és lám az is működik.
Jó a 18%?! Mihez képest??? Pár hsz-el följebb belinkeltem árfolyamokat,melyek napi mozgásokat mutat, ha összeadod,akkor kiderül, hogy napok alatt van 7-8% és az ugye nagyon messze van az egy évtől...(természetesen ezt a mozgást magam lovagoltam meg)A sógornőmnek nyitottam egy aviva UL-t:02.23-án a Ppuszra került rá 900 ezer,mellyel 03.02-án fölvettem az első pozíciót. Most 1 145 000 van rajta realizáltan(pénzpiaciban parkol), melyről persze ha lekéri a pénzt,akkor hozamadót kell fizessen.(20%) Ha csak mozgatjuk és nem kell a pénz,akkor 6 év után hozamadó mentes lesz a teljes összeg.
Én is akarok a nagy vízen túl tőzsdézni,de míg nincs éves 50% körül stabilan,addig az UL-ben lesz nagyságrendekkel több pénz.
Az UL-es játékot bárkinek ingyen megmutattam-EDDIG. Bezárt a kapu, mert úgy látom,hogy ami ingyen van,annak nincs értéke.
[ Szerkesztve ]
-
anagylevin
csendes tag
válasz cellmass #3647 üzenetére
Jó bizony!
Én mondjuk ennyire nem másztam még bele, csak a beállításokat próbálgattam, meg néztem a haverom módszereit. Ő simán ad-vesz. Azaz, vesz valamit, elhatároz egy árfolyamot, amin eladja és akkor túlad rajta. Ez van amikor 1 nap, van, mikor 1 hét. Sztem nem a legjobb módszer, mert így a lóvé sokszor "parkol". Lehet, h ezért csinált "csak" 18%-ot. Persze másként látnám, ha saját zseton lenne bent... -
cellmass
csendes tag
válasz anagylevin #3644 üzenetére
Ez egy nagyon jó kis téma.
Az automatikus tőzsdei rendszerek közül manapság találni egész jókat, a legjobbak dollár tízezrekért bérelhetőek a felső tízezer számára, elég nagy megbízhatósággal dolgoznak.
Az elvük jórészt mesterséges intelligencia alapokon nyugszik, közülük az egyik nagyon jól bevált (sztem amúgy a legjobb) ilyen eszközöket neurális hálókkal oldják.
Épp most tanulom ezeket a rendszereket és rengeteg lehetőség van bennük, a tanítási algoritmus megválasztása kulcsfontosságú, de nagyon jól taníthatóak ezek a rendszerek.
A komolyabbak tényleg nagyon sokat érnek, külön érdekesség hogy hitelek elbírálásánál is ezeket a módszereket alkalmazzák. Nem egyszerű egy ilyen neurális hálót megalkotni ami a jövőre nézve elfogadható becsléseket ad, azonban érdekes maga a terület, és rengeteg helyen alkalmazzák már most őket! Érdemes lesz lassan ezzel a tényezővel is számolni a kereskedés közben. Ugyanis míg az ember érzelmileg befolyásolható, egy jól betanított neurális háló pusztán racionális stratégia szerint dolgozik, ami sok esetben kifizetődőbb. -
anagylevin
csendes tag
válasz Széltoló #3645 üzenetére
Szerintem nem olyan rossz a 18% nettó. Munkája mellett csinálja, mintegy hobbiból. Nem kizárólag amerikai papírokat vesz. Van köztük néha Gazprom, brazil, dél afrikai, meg persze az állandó slágere a Starbucks, meg Citygroup. Semmi görcs, csak a tutira megy....amennyire ez tuti lehet. Ezért 1,6M Ft zsebpénz azért elfogadható.... Megvan a kocsi- és lakásrészlete. Nyilván, ha full gázzal csinálná, ebből élne, más lenne a bottom line.
-
Széltoló
tag
válasz anagylevin #3644 üzenetére
Persze,hogy érdemes főleg,ha a 40 ezer kb tíz százalékával játszik,mert a 18% éves hozamban nagyon karcsú az amerikai tőzsdén, ellenben a mínusznál sokkal jobb:-)
Bárki tud demo számlán játszani-tanulni. Én folyton nyomom és bukok is,mint állat:-)
Szóval csak pár év után gondolkodnék el,hogy toljak-e rá saját dellát, de ez is habitus kérdése meg persze eredményesség.Kész a kis csapat, melyet sokszor említettem. Négyen vagyunk,akikből két emberrel itt ismerkedtem meg. Egyelőre kellő hatékonysággal dolgozunk,de már ki- ki kacsingatunk az UL-ből, persze míg nem tudunk lényegesen nagyobb hozamot vállalható biztonság mellett,addig ez marad.
-
anagylevin
csendes tag
válasz Széltoló #3643 üzenetére
Nem panaszkodom, most elég jól el vagyok látva.
Egyik jó barátom tőzsdézik, kizárólag külföldi papírokkal. 40e USD-t forgat. (Család nincs, nekem az asszony levágná a ....hajam.) Vett egy netbookot, töltött rá vmilyen progit, ami percre készen figyeli a papírok mozgását (fizet érte havi 2e Ft-ot). Szóval ad-vesz, munka közben, néha rápillant. Mutatta, minden félét be lehet rajta állítani: stop loss...meg hasonlók, nem nagyon értek hozzá.
Emberem 18% nettót csinált így, egy év alatt, szórakozgatva. Ismerem, régen barátok vagyunk. Gőze sincs a papírokhoz! Érdemes így elemezgetni egyáltalán? -
Széltoló
tag
válasz anagylevin #3642 üzenetére
:-)
Te is elvóónál,ha keresnél legalább havonta ennyit.:-)[ Szerkesztve ]
-
anagylevin
csendes tag
Azért jól elvagytok, nem?
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3640 üzenetére
a forintos sor:
4,86190%
0,85420%
2,95480%
0,24080%
az eurós:
5,44480%
1,15090%
2,21690%
-1,18710%
Realizálva:-) -
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3636 üzenetére
Likvidből vettem bele keletbe hétfőn neten át-tehát tiszta volt a játék. Ők ilyenek sajnos...
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3635 üzenetére
Aviváék is karbantartottak pénteken,ezért zárva volt a felület.
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3634 üzenetére
Igen,de alapjában véve nem esett különösen nagyot a piac,de mint minden, ez is relatívnem bánom,hogy nem nyeltem be)
az orszok 15%-ot,őket 1500-ra vártam első lépésre,de az 1360 körüli támaszt,ha újra visszatesztelik,akkor onnan nagyot dobbanthatnak(az utóbbi ne ma legyen)
a brazilok 13%,akár ez a szint is fontos lehet,de a 60 ezresre volnék kíváncsi,ha egyáltalán teszteli.
amerika 6-7%.Én a nagy esési nap kanócának az aljára vártam őket-egyelőre elidőznek előtte:-)Már pénteken kiszálltam,mint írtam,ezért linkeltem hétfőig az árfolyamot.
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz azigazforest #3635 üzenetére
azt még el tudom képzelni, hogy mivel sűrűn váltasz még nem hajtották végre az előző megbízásodat és azért kellett +1 napot várnod
-
azigazforest
tag
-
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3631 üzenetére
Az euróson hibátlan volt a 11-i beárazási és ezért a vásárlási pont is,de a forintos megbízást egy nappal később kellett volna tolni.
2 nap késéssel teljesítették,így valószínűleg levelezés lesz-ha nekik ez kell...
Már péntek délelőtt eladtam mindent:.-) -
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3628 üzenetére
Brazilia meglepetés,az előző mozgásaihoz képest, többet vártam.
Marad Kelet -Európa. Bevallom én inkább az erőteljes esésre tippelnék,persze igyekszem a felpattanásokból keresni.
Kredit alappal eddig nem is foglalkoztam,de meg fogom nézni.
Belevettem ma Uniqán át Keletbe,de a forintosért aggódom kicsit. Este aviva döntés-ehhez is hasonlóan állok:eurós nagyobb biztonsággal és lelkesedéssel. -
azigazforest
tag
válasz Széltoló #3627 üzenetére
végül is ma mindenki hepi volt attól, hogy IMF jófej. Brokiknak má' ennyi elég. Valami azt súgja, hogy folytatódik az emelkedés, de ez még csak amolyan megérzés féle.
Nekem az az érdekes, hogy az eddigi stabil lovak (kína/latin) nem húznak annyira. India viszont óriási volatilitással ugyan, de megy.
Elmúlt egy év alapján magasan legjobb az UNIQA "Kredit" alapja. Egyébként ha az összetételéből indulok ki, a Kredit alap alakulása piaci indikátornak is elmegy.
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3626 üzenetére
Tehát nem az igazi trendeket látjuk, hanem a dollár/euró párbaj által korrigáltat.
Evett is a fene,hogy ugyan számítottam komoly ellensúlyozásra,de az előjelét is megváltoztatta a forint/dollár,holott a piac meg esett akkorát, mint amilyet már rég nem.
Volt egy ötletem,miszerint beleveszek Indiába, mert ugyan esett szépen,de kisebb mértékben,mint például az oroszok,brazilok,de túl kockázatosnak éreztem, ezért nem is játszottam meg.
Kíváncsi leszek,hogy a mostani esés egy korrekció lesz vagy annál lényegesen komolyabb lejtmenet kezdete.... -
azigazforest
tag
válasz Széltoló #3625 üzenetére
OK
szóval a hazai palettát látva azt hinné az ember megbolondult a világ, mert eddig az összes kockázatos eszköz egyfelé ment mindig, most pedig amennyit csökkent az egyik, annyit emelkedett a másik.Tehát nem az igazi trendeket látjuk, hanem a dollár/euró párbaj által korrigáltat.
Talán Kínán csodálkozom legjobban mostanában, de élvezem hogy tálcán hozza a z alacsony beszálló pontokat .)
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3624 üzenetére
AVIVA sem mindent forintban tart nyilván...
Én nem is gondoltam-éreztem,h ellenkeztél, csak azt hittem,hogy valamelyik alapban van még valamilyen deviza belekavarva, melyről én nem tudok. Lehet,hogy én értettelek félre... -
Széltoló
tag
válasz csaba54 #3620 üzenetére
Ha nem is kettőkor, de fél éjfélkor még előfordulhat. Széltoló biztosítása nem érezte meg a múltheti tetemes esést, de tavaly augusztus 20 óta nem is volt mínuszos avivás ügyletem,hisz gondolom az utolsó winner játék kevesebb mint 0,1%-os mínusz nem tartozik ebbe a kategóriába:-)(euróson volt még egy 0,26% mínusz,de 1%-ig nullásnak veszem az ügyletet, függetlenül az előjeltől)
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3621 üzenetére
Ha valamelyik forintos alapról tudod,hogy nem(vagy nem csak) a dollár/forint mozgatja a tőzsdei mozgás mellett,akkor ne hallgasd el.
-
csaba54
tag
válasz akbarakbar #3576 üzenetére
én a 3.éve fizetek és mínuszban vagyok,
de ha elegem lesz kiszállok
Te viszont akarsz adni egy biztosítékot is nekik,hogy ne akarj kiszállni,mert ugrik a házad
valamilyen szinten mindenképpen buksz,mert ha Te nyernél akkor ők nem,azt meg ők nem akarhatják,hogy az ő kárukra Te járj jól
na jó Széltoló nyereséges, de ő hajnali kettőkor még áthelyez, amikor te alszol,hogy másnap tudj dolgozni
ja és ő sokszor teszi jó helyre
Te tudod hova kell tenni?...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3618 üzenetére
Nem,nincs.
Az avivát folyamatosan egrecéroztattam,hogy csináljanak már egy short alapot,de csak gondolkodtak rajta és elvetették.... Legalább valamilyen deviza párra(dollár/forint) hoznának össze egy alapot,de még az sem. Esetleg egy full arany alap,de olyat sem találok. A fene vigye,de "más kárán" így nem fogok tudni pénzt keresni a biztosításommal:-))) (ellenben az elért értéket megőrizni, azért lehetséges)[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
a közvetítő cég csak közvetített
szerződéses viszonyban a biztosító társaságokkal kerültetek.A szerződés megkötése után a közvetítők (pl.: Brokernet, vagy alkusz cégek) szerepe:
- kapcsolat ápolás, újabb kötések reményében
- ha nem tudod fizetni, tanácsok adása a korábban felvett jutalékuk visszaírását elkerülendőA szerződés után a biztosítók szerepe:
- minden ami a szerződésben rá vonatkozó jog és kötelezettség:R-GO
Akkor szűnik meg a szerződésed, ha a biztosító megy tönkre[ Szerkesztve ]
-
Széltoló
tag
A piacok esnek,de a forintunk gyöngül(miközben a dollár erősödik az euróhoz képest),így a dollárban nyilvántartott forintos alapok értéke nem,hogy csökkenne,hanem emelkedik. Az eurós alapok azért búvárkodnak szépen. Tehát a lényeg,hogy most különböző rövid távú stratégia kell a két különböző devizanemű alaphoz.
Gondoltam valakit érdekelhet...
-
deedee
őstag
"Alant olvastam, hogy már a Brokinet végét jövendölik páran. Ha ők eltűnnek, attól még az Uniqa befektetésem és szerződés gondolom érvényben marad, nem úszik el a pénz???"
ez engem is érdekelne,csak én signal gold ul-es biztosítással amit a raiffeisen kezel nekem...
tehát a brókernet-en keresztül kötött signal-raiffeisen combó életben marad,ha a közvetítő cég meghal?
-
Széltoló
tag
[link]
Találtam -
DrM
csendes tag
válasz Széltoló #3607 üzenetére
Aviváéknál a rendszeres számlán kb. max. 20€ az áthelyezés költsége, a PPlusz áthelyezés általában kb. 1€-ba kerül. Helyesen mondod, csak akkor alkalmazzák a v-e árfolyamkülönbséget amikor befektetési egységre váltják a pénzt, utána az átválások mind vételi árfolyamon mennek, de szerintem már ezt is kitárgyaltuk többször és most sem számítok rá hogy az álláspontok közelednének.
'Trust the pilot'
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3560 üzenetére
Úgy látom,hogy nem olvasok el minden hozzászólást,mert ez elkerülte a figyelmemet.
+ pont egy itt a fórumon vitatott összeg. Ennek rejtettsége abban áll, hogy vételi és eladási árfolyam különbségét nem költségként kell feltüntetni, csak egyszerűen van és kész. amikor adsz, 5%-al olcsóbban adsz, mint ahogy hozzájutsz a másikhoz. Széltoló szerint ez nála nincs, de én már hiszek neki ( talán )
Ez a kérdés az Uniqánál ,erült föl és felelősségem teljes tudatában kijelenthetem,hogy én nem tapasztaltam ilyen sarcot, mert ha volna,akkor mínuszban kéne lennem vastagon,de nem.:-)(itt eget rengető hozamról sem számolhatok be)
Az aviva RENDSZERESÉN valóban ennyi az eladás-vásárlás,de azt csak minden befizetésnél vonják,ami persze még úgy is combos.+ minden egyes pénzmozgáskor a tranzakció díjai.
Ezt kérlek forintosítsd vagy százalékosítsd,mert így többnek látszik,holott elhanyagolható.
Találtunk olyan avivás szerződést,amelyben a Pplusz mozgatásáért nem tüntetnek föl költséget, ám ha mégis van,a max költség akkor is csak 4500HUF,ha milliárdok vándorolnak is.(Dr M,majd utána néz,ha pontosítani akar,mert ebben(is) slendriás vagyok,de valamikor kimásolt számokat írtam ide-hát keressétek ) -
seamen
csendes tag
válasz azigazforest #3604 üzenetére
Jó párszor esett szó a szerződésről...
Nos, én otthon elővettem a Brokinetes nagy mappát amiben minden kapcsolódó irat van, hát abban nyoma sincs szerződésnek
Van benne néhány egyoldalas tájékoztató, meg egy lap amin az első néhány év visszavásárlási értéke van, aztán ennyi. Tuti hogy nincs máshol mert a kötésnél mindent ebbe a mappába tettem és azóta elő sem volt véve.
Létezik hogy nem adnak a szerződésből egy példányt??? -
azigazforest
tag
szia
szívesen!Annyit hozzátennék, hogy ha havi fizetést is ki tudnál kuncsorogni tőlük, akkor még jobban be tudnád osztani a rendszeres díjak mikor menjenek részvény és konzervatív alapba.
De ez már csak tudományos okoskodás...
szerintem jól választottál és fényévekkel jobban jártál mint egy teljes v.v.
-
azigazforest
tag
válasz kigyo.doki #3602 üzenetére
"Megint csak nem Téged akartalak támadni"
Spongyát rá! nekem nem romlott el a napom tőle"keddi broki szakmai szar"
én spec semmit nem mondhatok, engem már nem hívnak bnet rendezvényekre, tudod"Korrekt, bár egy apró dolog még kimaradt belőle."
Bármi maradt ki belőle, szerintem ilyenkor a legfontosabb, hogy elolvassa a szerződés idevonatkozó részét hogy képben legyen és felkeresse az ügyfélszolit hogy dönthessen. De ne tartsd benn, mi maradt ki?[ Szerkesztve ]
-
kigyo.doki
csendes tag
válasz azigazforest #3596 üzenetére
Korrekt, bár egy apró dolog még kimaradt belőle. Megint csak nem Téged akartalak támadni, szar napom volt, gondoltam megnézem ki mit írt a keddi broki szakmai szarról, de sehol semmi. Én meg lusta vagyok írni.
"mert vétkesek közt cinkos aki néma"
Aktív témák
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Spórolós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külpolitika
- Okos Otthon / Smart Home
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i5-11400F LGA1200 processzor tálcás (hűtő nélkül) - 1 év magyar bolti garival! -
- Kingston FURY 32GB (2x16) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black 1Gx8 - 12 hó magyar bolti garival! -
- G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 Ripjaws V - 12 hó magyar bolti garival! -
- INGYEN FoxPost! AMD Ryzen 9 5900X AM4 tálcás változat (csak a proci) - 12 hó magyar bolti garival!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest