- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
Aktív témák
-
azigazforest
tag
válasz anagylevin #3178 üzenetére
szerintem nem kell ide új alcsoport
elég hogy vagy nekünk: Aki nem érti, de mindenkit lebeszél -
kissa86
újonc
Üdv a fórumozóknak!
Már 2 napja olvasgatom a fórumot láttam hideget meleget a bnetről. A kérdésem az lenne hogy érdemes e rajtuk keresztül befektetni, valamint még az érdekelne hogy érdemes e meghallgatni az előadásukat (vagyis megér-e 30e Ft-ot) mivel az üzletkötőjük szeretne beszervezni. Nekem van főállásom, csak mellékesen érdekelne mivel érdekelnek a pénzügyek. Várok minden infot ami most aktuális mert kicsit bizonytalan vagyok.
-
anagylevin
csendes tag
válasz maholnap #3194 üzenetére
Hát itt a korrektség kedvéért javítanék a matekon. Egy bázison általában 300-350 fő körül van, amiből maximum 80 - 120 fő az, aki valóban új tag. A többi már a "támogató", vagy "szakmai vezető", vagy egyéb munkatárs, akik ezektől a szerencsétlenektől várnák a pénzüket vissza. De persze ottmaradnak potyázni, azért fogy el a kaja olyan gyorsan . Mert ez nekik jár.....szombaton úgy sincs más dolguk, ismerőseik, barátaik, már rég nem veszik fel a telefont... ebéd után látványosan fogy a társaság
szóval max 120 fő, az úgy 6 Miller. A szálloda 7500-ért adja (sztem nem több) a csomagot (kvszünetek, ebéd, terembér, jeges víz), ami 300 főre cca.: 2,25M. (ennyire meg kell rendelni, mert a terembe nem raknak be egyébként több széket!) A munkatársak díja, nyomda, tollak, meg sok más, bőven kalkulálva legyen 1M. Tisztán szerintem kb. 2,75M-nál nem maradhat több...ez se rossz.
Egyébként már 50e a bázis??????? -
bence78
aktív tag
válasz maholnap #3194 üzenetére
mikor elkezdte rajzolni a nőci a 7 lépcsőt, na akkor eszméltem rá, hoppá... egy ilyenbe akarnak beszervezni? innentől lett unszimpi a dolog, addig minden úgy ment, mint egy csoportos állásinterjún, kérdések-válaszok
már kezdtem azt hinni, valami normális céghez kerülhetek be, mikor ez előjön... ha nem lenne ez a képzési díj, meg kutyaf*sza költségek, akkor azt mondanám, hogy egye-fene, 1-2 hónapot kipróbálok, ha nem tetszik, akkor ágyő, de így azért már húzós, hogy még be se lépett a tag, már lehúztak róla xy-t.
Mellesleg még nyitni kell egy vállalkozást, vagy valamilyen vállalkozói tagságod kell, hogy legyen, mert kötelező számlát kiállítani. Kinek éri ez meg? A belépő tagnak biztos nem...
Itt nincs olyan, hogy szép lassan haladsz felfelé a ranglétrán. Itt van az van, hogy sikerül, de baromira kikészülsz tőle, vagy a fordítottja, és mellé még buksz mindent.
----- inkabb emailben keressetek mert a pht mar nagyon ritkan hasznalom -----
-
maholnap
csendes tag
válasz bence78 #3192 üzenetére
Bence! Jó, hogy nem mentél el. Ezek nem képzések, hanem tájékoztatók. Nem értenek hozzá, és csak az aranyórát meg a (kötelezően) ezüstmetál BNET rendszámos autócsodákat húzzák el szerencsétlen beszervezendők orra előtt. Mondhatnák, hogy de adnak érte enni-inni, meg terembérlet... Ha tájékoztatni szeretnének, akkor tájékoztassanak ingyen, vagy sokkal szerényebb összegért (500 x 50.000.- Ft az bizony messze meghaladja a terembérlet és étkezés költségeit... 25 millióról beszélünk!). Ha pedig valaki arra gondol, hogy ennyit még megér, azt hadd tájékoztassam, hogy az MLM-ből fakadó "törvényszerűség" miatt az első pár száz szerződésed ki nem fizetett jutalék-részei (amiből etetik a téged beszervezőket és azokat beszervezőket), az bizony húzós több tízmillió forint. Mármint ahhoz képest, ha ugyanezeket a szerződéseket közvetlenül az adott biztosítónál, vagy egy nem-mlm ügynökségnél kötöd. Baromira nem éri meg!
-
maholnap
csendes tag
válasz Széltoló #3191 üzenetére
TKM: ezt is megértük! Egyre többször fogunk találkozni a különböző Unit Linked biztosítások esetén a TKM fogalmával, és az alábbi – kötelezően előírt – szöveggel:
"Mi a TKM?
A Teljes Költség Mutató (TKM mutató) az Ön tájékoztatását szolgáló egyszerű mutató, amely egyetlen szám segítségével fejezi ki a típuspéldában bemutatott biztosítás költségeit, amelyek tartalmazzák – többek között – a termékbe beépített kockázatok ellenértékét is."Idézet a koklerbroker blogból, ez a legfrissebb.
"érdekes, hogy a nagy ügynökségek (mlm-es hálózatok) TKM-jei rendre fél-1-1,5%-kal magasabbak, mint ugyanaz a termék közvetlenül a biztosítónál, vagy valamely (nem piramisos, kisebb) ügynökségen keresztül elindítva..."
Halkan hozzáteszem, hogy a legnagyobb eltérés a piramisos és a közvetlen biztosítói, vagy korrekt ügynöki szerződések között van, az bizony a visszavásárlási érték táblázat adataiban derül ki: sokkal többet bukik egy bnetesen átvágott ügyfél, ha díjmentesít, mint egy - ugyanolyan de nem bnet-logós - eredeti szerződés kötője. És ez már nem szerepel(het) a TKM-ben! Sajnos. Itt már kiveséztünk egy-két terméket néhány biztosítónál. Tapasztalat: ami brokernetesedik, az drágább és nagyobb bukó az ügyfél számára. Nesze neked exluzivitás...
-
bence78
aktív tag
Én ma voltam egy ilyen bnetes meghallgatáson, szó mi szó, nekem alapból gyanús ez az egész. Meg eleve 50e Ft-ot fizessek be a képzésért. Hát, egy NORMÁLIS munkahelyen ilyen abszolút nincs. Inkább keresek 2-3 hónappal tovább munkahelyet, de az olyan legyen, ahol nem kizsigerelik az ember napi 20 óra melóval.
Valljuk be, 10 emberből jó ha 1-nek bejön ez.
----- inkabb emailben keressetek mert a pht mar nagyon ritkan hasznalom -----
-
Széltoló
tag
Akad majd,akit érdekel: http://www.mabisz.hu/tkm_f.html[link]
-
Széltoló
tag
válasz maholnap #3188 üzenetére
•intraszparens (átláthatatlan) és drága termék
Mihez képest drága? Miért átláthatatlan?
(magas költségek a díjban és vagyonkezelésben)
Nem ártott volna itt is megjegyezni,hogy a rendszeres díjra vonatkozólag...
•katasztrofális visszavásárlási (kivonási) feltételek (rendszeres díj esetén),
Miért zárójeles??? Nem kötekedem,de erősen megváltozik az üzenet,hisz csak úgy mellékesen odaveti,hogy "inkább" a rendszeres díj esetén- holott kizárólag...
•elkendőzi a valódi (kockázati személy) biztosítási szükségleteit
Legyen kockázati, de a hozama is legyen rendben?! Ugyan kérem... Kössön kockázati biztosítást a Delikvens és nincs aggály- még a kafetéria rendszer is támogatja,hisz a net mellett csak ez maradt adómentes:-)
•és a megfelelő fedezet hiányával súlyos kockázatnak teszi ki az ügyfelet,
Mintha nem is egy szerződés köttetett volna az ügyfél szabad akaratából...A felelősség közös, még ha ez keserű is a ráeszmélés után...Amire nagyon-nagyon kell figyelni: minél kisebb (és a minimálisnál csak indokkal magasabb) rendszeres befektetési összeg (minimális "éves díj"), minél kevesebb (lehetőleg nulla!) biztosítási díjrész,
Nagyrészt rendben lészen, de egy kivétel mindenképpen van, amikor tékozló ügyfelünk bármennyit is keres,de alig tud félrerakni. Ebben az esetben- még akkor is ha ez számomra és a biztosítónak nagyobb üzlet, mint az ügyfélnek- "nagyobb" éves díjjal kötném a rendszerest,mert bár utálom ha engem nevelnek, meg egyáltalán a pedagógiát, mint tudományt el sem ismerem,de itt öntörvényüen manipulálnék. (hogy kinek az érdekében,azt döntse el ki-ki)
teljesen másképpen kell menedzselni a rendszeres és az eseti befektetéseket,
Kell??? Miért kéne? Ennyire kategórikusan?Értem én,hogy egyik 20 év,másik meg akár csak pár hónap is lehet ,de adott időszakon belül és tőzsdei helyzetben, lehet azt teljesen egyformán is.(azzal is tisztában vagyok,hogy így tanítják,de csak szemlélet és gyakorlat kérdése) -
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3177 üzenetére
Forest,a későbbi(új) hozzászólásokat elolvasva úgy látom,hogy a szélmalmok még állnak....:-)
-
maholnap
csendes tag
A Minősített Pénzügyi Tervezők Szövetsége idén szeptemberi lapjában "Áldás vagy Átok" alcímmel szintén értekezik róla, profi és elfogulatlan szakmaisággal. Az MPTSZ lapjából idézek: "Az UL melletti érvként hangzik el gyakran, hogy
•jó befektetés
•adómentes a hozam,
•megoldja az előgondoskodást (lakás, nyugdíj, gyerekek),
•magas jutalék (közvetítő), magas profit (biztosító) - ami persze nem az ügyfélnek jóUL elleni (nyilvánvaló) megfontolás, hogy
•intraszparens (átláthatatlan) és drága termék
(magas költségek a díjban és vagyonkezelésben),
•katasztrofális visszavásárlási (kivonási) feltételek (rendszeres díj esetén),
•elkendőzi a valódi (kockázati személy) biztosítási szükségleteit
•és a megfelelő fedezet hiányával súlyos kockázatnak teszi ki az ügyfelet,
•biztosításként kezel valójában befektetési terméket, szolgáltatásokat, amivel az ügyfelet ismét rejtett kockázatokkal terheli meg (hasonlóan a (jelzálog)hitellel kombinált termékekhez)"Amire nagyon-nagyon kell figyelni: minél kisebb (és a minimálisnál csak indokkal magasabb) rendszeres befektetési összeg (minimális "éves díj"), minél kevesebb (lehetőleg nulla!) biztosítási díjrész, és teljesen másképpen kell menedzselni a rendszeres és az eseti befektetéseket, mindkettőt az élethelyzetnek és a személyes elemzés adatainak megfelelően... És tessék számonkérni az eredeti tanácsadón, vagy tessék megtanulni a befektetés menedzselését! Az UL biztosítási ügynök az éves díj alapján kapja a jutalékát, tehát nem érdeke anyagilag a fenti alacsony éves díjra vontakozó szempont. Az Ügyfél gatyája meg - szerinte - akár rá is mehet...
A bejegyzés a koklerbroker blog-ból idézet.
-
maholnap
csendes tag
Levin, jó vagy! Szuper! És Kígyó doki is a helyén van... :-)
Boldog Újévet Mindenkinek!
-
maholnap
csendes tag
válasz azigazforest #3171 üzenetére
"Az alkusz cégek ugyanannyit kapnak, mint a Brokernet... " A bnet magasabb jutalékot alkudott ki a biztosítóktól, valamint magasabb költségekkel működtetett termékei vannak, az Ügyfél szempontjából rosszabb visszavásárlási érték táblázattal.
(bnet-exclusiv termékek = jobban lehúzott ügyfelek)"tehát az ügyfél ugyanannyi szerzési jutalékot fizet ki". Éppen, hogy nem, lásd fentebb.
"Alkusz cég többet tud adni egy üzletkötőnek egy üzletért." Nem az alkuszok adnak többet, hanem a bnet fukar az üzletkötői jutalékaival: sokkal kisebb arányt osztanak le a munkatársakra, azt is borzalmas piramisjátékban, a kezdőknek a szakmai átlag tizedét sem odaadva.
"Az MLM cégnél van csoport jutalék" Csak aktív, kötő, de legalább kötögető csoport után jár mlm-jutalék, és csak addig, amíg ott vagy a cégnél. És mostanában sokakat - joggal vagy jogtalanul leépítenek... Az általad "passzív jövedelem" nincs, mert passzív munka nem létezik.
"Mindenki döntse el, melyik hasznosabb számára." Mindenesetre semmiképpen a pocsék lenyúlás, és a pilótajáték. Nem létezik a passzív jövedelem, és nem igaz az sem, hogy ha felépítesz egy ilyen "passzív jövedelmet", akkor életed végéig jár... Baromság!
"Aláírom, hogy az MLM-ben felhígul(t) a szakma. Mi a megoldás? MLM-es pénzügyi értékesítés megszüntetése? Jó, de akkor legyen tiltott mindenhol (AmWay, Inner lights, Internet oldal, FreedomRocks), mert minden szakma felhígul ami MLM-re váltja az értékesítési csatornáit." Erős átfedés van a bnet egyes vezetői (hetes, hétperes vezetők!) és más mlm förmedvények vezetői között. Ezek nem értenek a pénzügyekhez, hanem szégyent hoznak a pénzügyi szakmára! lásd itt: http://claudiabogdan.wordpress.com/2009/05/ és itt: http://commandcenter.freedomrocks.com/pdf/freedomfocusv2_sl_web.pdf (11. oldaltól)
-
Széltoló
tag
Az is egy ember(kategóriának ez is szűk),aki a kötése után rögvest megkereste a fórumot,kérdezősködött,barátkozott, tanult,foglalkozott a pénzével és 4 hónap alatt realizált 20-25%-ot,ami nem rossz egy volatil piacon...
Még egy látens ( "látensebb"):az előbbi emberünk szólt a kollégájának,aki egyébként régóta demo tőzsdézik az államok piacán és ő is kötöt egy ilyen "pénztemetőt", persze egész véletlenül Ő is használta a Ppluszát és kb 3 hónap alatt realizált ugyanannyit,mint az első emberünk,mert őt csak az indikátorok érdekelték és az érzelmeit távol tartotta e tevékenységtől.A Kisebbség
-
anagylevin
csendes tag
válasz kigyo.doki #3180 üzenetére
...és hány ilyen madár van! Ezt a kategóriát tényleg kifelejtettem!
És még egy, ami most jutott eszembe:
- ügyfél, aki berakta a lét, ügynöke felszívódott, olvassa a fórumot, megfogadja a tanácsokat, kezeli a befektetését, pedig nem az ő dolga lenne az ígéretek szerint ( 1 emberről tudok itt, egyébként elméleti kategória)[ Szerkesztve ]
-
anagylevin
csendes tag
Köszönöm. Hát ja, valóban tapasztalatokon alapul.
Bnetes tevékenységem egyik (!) mellékterméke, hogy belekerültem egy olyan körbe akaratomon kívül, hogy havonta több alkalommal találnak meg mlm szerveződésű cégek (pénzügyi, törzsvásárlói, gyógynövényes, antioxidáns-analizáló..... ), soha vissza nem térő, rendkívüli lehetőséggel. Most lépjek be, mert irgalmatlan gazdag leszek,....pénzügyi függetleség,....csak rajtam múlik....típusú nyálas mlm szövegekkel. Kívülről fújom már és sajnos nem tudom kiírtani ezeket az agymosott mlm-zombikat, vagy legalább is nem tudom fölébreszteni őket!!! ...Egyébként végig szoktam hallgatni, mert látom egy évvel ez előtti önmagam.Viszont! Ami bnetes tevékenységemnek abszolut a pozitívuma, hogy a bnet után, inkább az eredeti vállalkozásomra fordítottam annyi energiát, mint a bnet-re! Olyan lelkesedéssel küldtem bele az életet, mint amennyire 3 hónapig a bnetet csináltam! Napi 8-10 órát!
És lássatok csodát, a bnetre ráfizettem (pedig becsülettel csináltam azt is, az útmutatások alapján, eljártam "képzésekre", meg minden), a vállalkozásomra nem.Szummázva, nem vagyunk egyformák. Van akinek ez jön be, van akinek az. Csak sajnálom azokat az embereket, akik a papírforma szerint 2-3 hónap után beledőlnek, ráfizetik ingüket, gatyájukat, kapcsolataikat egy álomra, legyen az pénzügyi, törzsvásárlói, gyógynövényes, antioxidáns-analizáló.....
[ Szerkesztve ]
-
akarat
csendes tag
válasz kigyo.doki #3180 üzenetére
Tovább bővítve az irodalmi idézetek sorát, találó József Attila gondolata is:"az igazat mondd, ne csak a valódit" .
-
akarat
csendes tag
A fórumon az eddig hozzászólókból nem lehetne az 1. csoportot létrehozni!
Értékelem kitartásodat a cég védelmében!
Kíváncsi vagyok, mikor fogod megtapasztalni azokat az általam megélt tényeket, amelyeket a 2.csoportban "szörnyű bánat"-ként jelöltél meg?!! -
kigyo.doki
csendes tag
Egy alcsoporttal kibővíteném a hozzászólásod, azon ügyfelek csoportja, akiknek tetszett az ajánlott pénzügyi megoldás, de nem tetszett, hogy a tanácsadó nem garantált 40-50%-os hozamot. Ezért kerestek olyan tanácsadót (tanácsadókat!! ), akik ezt megtették.
Most keresik a pénzüket, elsősorban a tanácsadót, persze egyiket sem találják."mert vétkesek közt cinkos aki néma"
-
akarat
csendes tag
Az általad felállított csoportosítás TÖKÉLETES!!!
Logikusan felépített,tapasztalaton alapul, reális! -
anagylevin
csendes tag
További alcsoportokat említenék meg:
- aki el szeretné kezdeni, de nem tudja, érdemes-e (menthető emberek - mármint a bukás elől);
- aki elkezdte, volt a bázison és nem tudja, hogyan tovább (kis veszteség, jóvá kell írni, de még menthető emberek a nagyobb bukás elől)
- aki elkezdte, csinálta és nem ment, vesztett egy csomó lóvét, időt, kapcsolatot de levonta a tanulságot és próbálja embertársait megóvni ettől (ide sorolom magam - nem menthető ember)
- aki elkezdte, csinálta és nem ment, vesztett egy csomó lóvét, időt, kapcsolatot és egyfolytában a bnetet szidja (népes társaság, egy idő után megnyugszanak - nem menthető emberek, ingük, gatyájuk ráment)
- aki elkezdte, csinálta és csinálja, megél belőle, szereti és ért hozzá, nem multimilliomos (jelen pillanatban 2 ilyen embert tudok )
- aki elkezdte, csinálta, csináltatja, rongygazdag és maximálisan tesz az alatta lévőkre ( top 100) Ők azok, akik jókor voltak jó helyen, jó ötlettel . Ilyennel még nem találkoztam itt a fórumon, csupán elméleti kategória!
Jaaaaa! És persze az ügyfelek!!!!
- Akik berakták a lét és a felszívódott ügynök után nyomozva kétségbeesetten kapkodnak válaszokért.
- Akik berakták a lét és elégedettek (eddig 1 hsz-t olvastam ilyet...)Biztos van több csoport is, úgy hirtelen ezek jutottak az eszembe.
-
azigazforest
tag
válasz anagylevin #3174 üzenetére
A fórumot valóban több felé kéne választani
1. aki a UL kezelésében jobb akar lenni - akit valóban érdekel, hogyan lehet javítani azon, amiben eddig nem volt túl sikeres és hajlandó lecsendesíteni az érzelmeit annak érdekében, hogy ne csak a saját hangját hallja.
2. aki képes szellemes fordulatokkal világba kiáltani szörnyű bánatát (de másra nem...), esetleg még képes csupán megérzés alapján az egyik oldalra állni
Mindkét típusú fórumozónak szerencsében és eredményekben bővelkedő, Boldog Új Évet Kívánok!
-
lujo10
aktív tag
Boldog Új Évet Kívánok!
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
Széltoló
tag
Örömökben és hozamokban gazdag új évet Mindenkinek!
-
anagylevin
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos már ritkán járok ide, mert okafogyott lett. Mikor viszont itt vagyok, elolvasok mindent.
Nyitottam itt egy topicot az snetről, had' dobálom oda is a sarat (negatív MLM vélemények), de mire beindult volna, fölszámolták a céget és a vezetők sitten vannak...végre .
Azt vettem észre, hogy egy picit lelassultak itt a dolgok, nem nagyon van már miről beszélni. Valaki jön, bedobja a szokásos "fúj bnet" hsz-t....és persze megérkeznek a hívők megnyugtató, megtámadhatatlan válaszai , valamint az ellenoldal, általában keserű tapasztalatokon alapuló érvelései. Ez így van jól.
Aki veszi a fél nap fáradságot és végigolvassa a hsz-okat, biztos segítséget kap, hogy hogyan kezdjen hozzá a frenetikus bnetes karrierjéhez és mit csináljon a milliókkal, amit "könnyedén meg tud keresni pár hónap alatt" .
Részemről jó pár embert próbáltam észérvekkel lebeszélni a fél év alatt, de egyet sem sikerült!!! Igaz, ezek a "karrierek" is befulladtak 2-3 hónap alatt...
De félre ezeket!
Én részemről sokat tanultam itt és köszönöm Nektek! (Most nem sorolom föl kiknek, szerintem tudjátok .)
Kívánok mindenkinek Sikeres Új Évet!
Levin -
azigazforest
tag
válasz maholnap #3162 üzenetére
"bnet alkupozíciója és ügyfélközpontúsága = a legnagyobb hazugság! Az általa kialkudott árak, költségek az ügyfél számára sokkal magasabbak, és a feltételek rosszabak, mint ha ugyanazt a terméket az adott biztosítónál kötné (lásd számos összehasonlítás a PSZÁF és az itcafé fóruma oldalain)"
Ezeket le kéne már írni egyszer (de legalább behivatkozni), ne legyen ilyen légből kapott.
[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
"Ha az Ügyfél rákérdez (kezében a tavalyi biztosítása költség kimutatásával), akkor csak hebegsz-habogsz, esetleg elmondod, hogy ekkora költségeket csupán az első két évben vonnak... (pedig nem, a kezdeti költségeket (kb. 10%, vagy afölött) 10-15 évig vonják..."
Teljesen mindegy, hogy mikor vonják el az első két teljes év díját. Csak azért osztják el 15 évre, nehogy állítani kelljen a pacemakereden. Közvetítőket alkalmaz a biztosító a saját hálózatában, az alkuszcég és a Brokernet. Amikor ezek a cégek megkapják a jutalékot, a fenti hsz-ben említett saját szabályok szerint osztják le a dolgozóik között. A jutalék ettől ugyanannyi és a lényeg is: az első két teljes év díja az értékesítési tevékenységet fedezi.
Van olyan szerződés, ami csak az első éves díj felét veszi el az ügyféltől. Sőt az ügyfél még ezt a díjat is visszakapja bónuszok formájában ha hű marad a szerződéshez.
Hűség és mennyiség bónuszok minden szerződésnél vannak valamilyen formában.
-
azigazforest
tag
"borzalmasan lenyúlnak, a szakmai átlag jutalékok tizedét adják oda az egyes-kettes, ötödét a hármas-ötös pozícióban, bárhol máshol sokkal magasabb jövedelmed lehetne. Az MLM kinyírja a jutalékodat, mert szétosztják a pilótajátékban fölötted állók között."
Az alkusz cégek ugyanannyit kapnak, mint a Brokernet, tehát az ügyfél ugyanannyi szerzési jutalékot fizet ki. Alkusz cég többet tud adni egy üzletkötőnek egy üzletért. Az MLM cégnél van csoport jutalék (passzív jövedelem). Mindenki döntse el, melyik hasznosabb számára.
Aláírom, hogy az MLM-ben felhígul(t) a szakma. Mi a megoldás? MLM-es pénzügyi értékesítés megszüntetése? Jó, de akkor legyen tiltott mindenhol (AmWay, Inner lights, Internet oldal, FreedomRocks), mert minden szakma felhígul ami MLM-re váltja az értékesítési csatornáit.
-
akarat
csendes tag
Sajnálatos és elgondolkodtató, ha egy pénzügyi cégnél dolgozóktól ( de nem csak itt) nagy elvárás, hogy erkölcsileg teljesen megbízhatóak legyenek! Emiatt is írtam, hogy mindenki a saját értékrendjének megfelelő következtetést vonjon le a véleményemből!(bocs, ezzel nem bántani akartalak)
6000 dolgozó vagy 60? nem a mennyiség dönti el az értékrendet,elvárásokat!
Természetesen tudom és az ismerőseim is tudták, hogy kivel kötöttek biztosítást, de időközben olyan változások történtek, amelyek indokolttá tették, hogy megtudjuk az "új" üzletkötő nevét! Erről többet most nem írhatok!! -
DrM
csendes tag
Mutass olyan céget aminek 6000 munkatársa van és mindannyian erkölcsileg feddhetetlenek... az okirathamisítás pedig vékony jég... remélem még soha az életben nem tanúztál le úgy semmit hogy nem voltak jelen a szerződő felek.
Miért nincs egy rendes ügyvéded?[ Szerkesztve ]
'Trust the pilot'
-
akarat
csendes tag
válasz Széltoló #3165 üzenetére
A véleményem célja nem a személyes problémáim bemutatása volt!
Az említett összegek, történések, az ügyvezető cselekedete, ez nemcsak őt minősíti!
Ha bárki biztosítást köt, vagy befektetést,Te is tudod, mennyire fontos ,hogy hiteles, megbízható, becsületes legyen az üzletkötő és a vezetője is!!
Az általam leírt ,kiragadott példákból , ahogyan egyszer már írtam, mindenki a saját értékrendjének megfelelő következtetést le tudja vonni!! -
Széltoló
tag
Magyarországon mindenki bevallja a teljes jövedelmét?
2.Magas kereset:- az előbb említett ügyvezető bruttó 300 000-et keres! Mennyit keres egy sima üzletkötő?
A keresethez mérten mennyi volna a tartásdíj?
(az etikátlanságról nem vitatkoznék, csak pár dolgot tegyünk a helyére) -
akarat
csendes tag
A szótár tovább bővíthető :
1. Megbízhatóság:- a bnethez tartozó egyik cégcsoport ügyvezetőjét bűnösnek mondta ki a bíróság 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirathamisítás vétsége miatt! (pénzbüntetés)
Jogos a kérdés:hogyan lehet mások pénzét, munkatársak leadott kötéseit rábízni???2.Magas kereset:
- az előbb említett ügyvezető bruttó 300 000-et keres! Mennyit keres egy sima üzletkötő?
3.Érdeklődés az üzletkötőd személyéről:
- biztonsági emberekkel akarnak kidobatni és közlik, hogy nem mondják meg, ki az üzletkötőd! A PSZÁF-nél hiába teszel panaszt........? ,,,,?????
4. Gondoskodj a gyermeked jövőjéről, továbbtanulásáról egy jó biztosítással:
- ezt az előbb említett ügyvezető havi 17 500 Ft gyerektartással akarta elintézni! Ez a jövő!
Igaz a mondás:fejétől bűzlik a hal!!
Rengeteg információval bővíthető a szótár, de annak is eljön majd az ideje!!! -
maholnap
csendes tag
Szótár a bn-hez:
függetlenség = többes biztosítási ügynök leszel (2. jelentés: eleinte egyetlen "termék" értékesítése a feladatod)
emelkedő jutalék, "ahogy nő a tapasztalatod, úgy nő a jutalékszorzód" = borzalmasan lenyúlnak, a szakmai átlag jutalékok tizedét adják oda az egyes-kettes, ötödét a hármas-ötös pozícióban, bárhol máshol sokkal magasabb jövedelmed lehetne. Az MLM kinyírja a jutalékodat, mert szétosztják a pilótajátékban fölötted állók között.
képzések = hálózatépítési trükkök, szófordulatok, MLM know-how. Semmi szakma, semmi pénzügyek, semmi befektetési piacok, de még csak a biztosításról sem kapsz képzést.
költségek (a konstrukciók költségei) = azt tanítják, és mondatják veled, hogy 1,75% évente, és megfeledkeznek a kezdeti költségek kiemelkedő (7-8%-os), a havi díjak, átváltási adás-vételi árrések, stb. költségeiről... Ha az Ügyfél rákérdez (kezében a tavalyi biztosítása költség kimutatásával), akkor csak hebegsz-habogsz, esetleg elmondod, hogy ekkora költségeket csupán az első két évben vonnak... (pedig nem, a kezdeti költségeket (kb. 10%, vagy afölött) 10-15 évig vonják...
bnet alkupozíciója és ügyfélközpontúsága = a legnagyobb hazugság! Az általa kialkudott árak, költségek az ügyfél számára sokkal magasabbak, és a feltételek rosszabak, mint ha ugyanazt a terméket az adott biztosítónál kötné (lásd számos összehasonlítás a PSZÁF és az itcafé fóruma oldalain)
.. és még folytatható
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3160 üzenetére
Széép...Gratula!
-
Széltoló
tag
Forest,sikerül részesülnöd az opcióból?
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3155 üzenetére
Még Bnetnél vagyok.
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3154 üzenetére
csak pottyannánk már,mert utána remélem megint könnyebb lenne...Az elmult időszakban a 4% körüli eredmény egy áthelyezésnél nagyon jónak számított, de mennyivel egyszerűbb volna 10%- onként haladni...
-
azigazforest
tag
válasz S80_f_index #3152 üzenetére
-
azigazforest
tag
válasz monstaa #3150 üzenetére
oké
én a mai magyar általános morálról beszéltem, amin valahogy mindenki csak javítani tudna, mégsem teszi. Oké hogy brokernet fórum és ezt kell itt szapulni, csak morál témában nem érdemes, mert senki sem jobb a deákné vásznánál sőt!
Szerintem nem a Brokernetből ered a morális probléma, csak itt lehet legjobban látni hogy a jelenség egyáltalán létezik.
-
S80_f_index
csendes tag
válasz azigazforest #3147 üzenetére
a szóbanforgó személynek egyébként lehetetlen lett volna a tökére lépni...
ma egy üf majdnem leharapta a fejem, mikor rákérdeztem valamire, hogy a bnet ügynöke miért nem hívta fel a figyelmét egy bizonyos dologra....ő is, a történtektől eltekintve (kicsit sokkolta a díjmentesített szerződése számlaértéke) teljesen elégedett volt az üzletkötővel.
tudom én, hogy a világ nem fekete-fehér....
Svenska80
-
Széltoló
tag
Hű, de nem látok bele ebbe a csordogáló vízbe...má megin az innepek...:-))
-
monstaa
csendes tag
válasz azigazforest #3147 üzenetére
Ha már a morál javításáról esik szó azért a szakmai vezetők felelősségét sem szabad figyelmen kívül hagyni. Lehet, hogy maradi vagyok, de a "prevenció" nem véletlenül került be a vezetői feladatok közé. Az már más kérdés, hogy ki milyen komolysággal végzi vagy végezteti azt...
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3148 üzenetére
Nem tudhattad, mert nem írtam meg, hogy miután kirúgtak az avivától kötés hiány miatt az unokanővérem unszolására és az opció megszerzésének a lehetőségéért, újra beültem a bnet bázisára. A Kedvesem gondolta úgy, hogy talán az ismeretségi köréből összejöhet az opciós kvóta, de nem lett belőle semmi. Ha jól tudom,akkor márciusig érvényes az ajánlat és mostanság az eredménytelenséget útilapuval honorálják, így egy öt éves korszak fog lezáródni, de kicsit sem bánom, mert csak tanultam belőle.(ám az embereket még inkább kerülöm, még ha ennek az ellenkezője is látszik)
A volt avivás és bnetes ügyfeleimmel természetesen tovább foglalkozom és persze intenzíven azzal, amit a munka révén megkedveltem: a pénzcsinálással:-)[ Szerkesztve ]
-
azigazforest
tag
válasz S80_f_index #3145 üzenetére
Tudod mikor fordul elő, hogy nehezebb rálépni?
( )Visszaírás visszaírás. És különben is vannak olyan pszichopaták, akikről elsőre nem mondod meg. Sajnos néhányuk függő ügynöknek állt.
Sajnálom, megint úgy tűnhet, hogy védek valakit. Pedig Á. Csak mondom, hogy a morállal van baj. Ugyanilyen a fodrászom, a zöldségesem, a rendőr a sarkon, az ellenőr, a politikus. Mi bajunk van egyébként?
Talán az a bajunk, hogy nem látjuk hogy a morálon egy ember is tud javítani. Persze csak egy egységnyit, de ha mindenki egyet javítana, az már 10millió egységnyi lenne. talán soha nem kezdjük el.
-
Széltoló
tag
válasz S80_f_index #3145 üzenetére
A "valaki" jelen, de nekem anno is csak az volt az üzenetem,hogy "valószínüleg" az axás is csak ember s talán a bnetnél sem a gazság szérummal oltott válogatott emberszabásúak dolgoznak. Remélhetőleg a példa ragadós és ezt nem,mint tanácsadó mondom,mert már papíron sem leszek sokáig ebben a státuszban,hanem mint ügyfél-magánember meg persze önmagam:-)
-
S80_f_index
csendes tag
válasz KecskeOtto #3057 üzenetére
jajj, istenem.
Legalább kitalálnának valami újabb leoltós dumát, komolyan...némi IQ-val rendelkező üf. ha csak egy picit is tájékozódik, már bukta van...Anno valaki írta nekem, hogy bezzeg az axás ügynökök milyen hattyúlelkek a gaz bnetesekhez képest, amit már akkor cáfoltam, bár azok a fránya arányok...
Szeretnék veletek megosztani egy friss történetet.
Adott egy függő ügynök (csak x biztosító termékeit értékesíti), aki nagyon ügyes, jó körökben forog, magas éves díjú szerződéseket köt - ellenben a bűvös második év letelte után látványosan hanyagolja az állományápolást, nálunk feketelistán van (üf. panaszok tömkelege).... és ez az ügynök egy megítélt méltányossági díjvisszafizetés miatt sok-sok jutalékot elveszt.
Van annyi bőr a képén, hogy ügyvéddel jön a biztosító ellen....és akkor erőteljesen pofára esik, mert a biztosító prezentál neki n+1 (sok) panaszos ügyfelet...
és kivágják az állományból (végre)Sajna a többes ügynököknek nehezebb a tökére lépni.....
[ Szerkesztve ]
Svenska80
-
Njozef42
újonc
válasz afcajax #3104 üzenetére
Sziasztok! Énis itt vagyok a Széltoló vitorlájából jutott egy kis szél mert segített! Most Szabadonfutó vagyok munkanélkül de az Avívánál forgatom akispecsenyémet! Salsával volt most 1 egykisebb nyereség! Amúgy elektromos páján nyomulnék ha volna valami jó hely! Befektetések miatt is érdekelnek a friss infók!
"Hangya a gyüjtögető"
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3140 üzenetére
Aviváék a drága kategóriába fognak tartozni szerintem.
-
azigazforest
tag
Csak most olvastam a PSZÁF novemberi hírlevelelét és összefoglaltam kicsit az idevágó témát. Vitaindításom a teljes költség mutató kapcsán emitt.
(tovább is lehet lapozni, mit nyilatkozik a PSZÁF és a MABISZ a hírlevél 11. oldalán)
[ Szerkesztve ]
-
Széltoló
tag
12.02-től 3,5%,holnap látom majd a végét,de hétfőtől már pályán kivül.
-
Széltoló
tag
A vagy vagyról már írtak könyvet, de portfolioék másként nem is tudnak gondolkodni a technikai elemzések terén: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=2&i=125451
-
Széltoló
tag
válasz Széltoló #3134 üzenetére
Jah:média...Bő tíz évvel ezelőtt járta Édesapám a Budapest- Róma utakat és Rómában egy behajtani tilosba vitte be az ismerőse,mire papám megkérdezte:és a tábla? Válasz:régi és egyébként is csak tájékoztató jelleggel helyezik el a táblákkat,na most a média gyakran tájékoztatásra sem jó-ellenben félretájékoztatásra annál inkább:-)
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3133 üzenetére
A napokban gondolkodtam,hogy meddig toporzékolhat még a bika... Nyárig is kitarthat a szokásos szabadságolásos medvetalpig,de igazából ez csak fikció- és csak az én fejemből származó, arrólé nem beszélve, hogy folyamatosan várom a visszarendeződést,ettől függetlenül hétfő óta oroszban utazom,azóta másfél százalék,ami igen vékony,de a lényeg,hogy olcsóbban vettem,mint eladtam,így több egységgel nyomulok.
Tegnap néztem a Pplusz mérlegem: 66% január elsejétől,míg a shanghai 50 alatt van,de a magyar orosz ennél jobb lehet.(csak a szputnyik jobb-70%) -
azigazforest
tag
Merre megy a piac Széltoló(k )?
Csökkenés még mindig nincs és ha így folytatja, a januári esés is elmaradhat.
Mindig a legjobbkor kerülnek a médiákba a hírek, vagy már tényleg el lehet hinni, hogy nem lufi?
[ Szerkesztve ]
-
monstaa
csendes tag
Hali mindenkinek!
Pár napja olvasgatlak "titeket" és úgy vélem érdekes és értékes infók keringenek...
Remélem nekem is sikerül majd érdemben szaporítani a hsz-eket. -
akarat
csendes tag
válasz azigazforest #3128 üzenetére
Az általam írott hozzászólás nem spekuláción, hanem konkrét tényeken, tapasztalaton alapszik!
Kevés ideje vagy még a cégnél, nekem sajnálatos módon 5 évem volt arra, hogy nagyon közelről megismerjem, hogyan "rendezik" a dolgaikat, közel 3 éve pedig a saját bőrömön tapasztalom meg!
Ebből adódóan azt hiszem jogosan alkottam véleményt és nem spekulálok!!
Szeretem az őszinte embereket, így nem haragszom a válaszod miatt! -
azigazforest
tag
köszönöm a hozzászólásodat!
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy amikor az igazsághoz szükséges tényeket keressük, inkább spekulálni kezdenek.Szerintem ez kerülendő, így továbbra is ügyfélis tényeire vagyok kíváncsi, mint a spekulációdra
ne haragudj, így korrekt
az eszmefuttatásaid valóban helytállóak, de nem az igazság[ Szerkesztve ]
-
akarat
csendes tag
válasz azigazforest #3126 üzenetére
Ha jól értelmeztem az előző hozzászólásodat, akkor bent megkérdezted a kirúgás okát és kíváncsi vagy a kirúgottak elmondására is!
Erre írott válaszom leegyszerűsítve:
-várható, sőt biztos, hogy nem fog megegyezni a két magyarázat(a Tied és a kirúgottaké)
-ha a kirúgottak kárt okoztak a cégnek, akkor erről a többi munkatársat is tájékoztatni kellett volna,de nem ez történt, hiszen Te is a fórumról tudtad meg a kirúgásokat!
-ha egy problémát teljes hírzárlattal próbálunk "megoldani" cégen belül, az a munkatársakban, az ügyfelekben bizalmatlanságot kelt!
Remélem így már érthető a hozzászólásom! -
akarat
csendes tag
válasz azigazforest #3124 üzenetére
Felesleges lesz megkérdezned az ő véleményüket, mert a két magyarázat nem lesz azonos!!
Úgy gondolom, ha olyat tettek, amellyel a céget megkárosították(anyagilag, erkölcsileg), akkor a cégnek az lett volna az érdeke, hogy erről tájékoztassa a munkatársakat, hogy máskor ez ne fordulhasson elő, és ne a fórumról tudják meg a kirúgásokat!! Utólag már mindenki azt mond, amit akar!! Az információ hiánya mindig bizalmatlanságot kelt! -
akarat
csendes tag
válasz azigazforest #3119 üzenetére
Szerintem már az is elég érdekes tény, hogy Te ott dolgozol, mégsem hallottál a kirúgásokról!
Ott vagy a cégnél, kérdezz rá! Ha ezt nem teszed meg, akkor rögtön választ kapsz arra, miért ne beszéljenek ők sem a kirúgásukról! -
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3118 üzenetére
Legyen úgy,de azt sem bánom ha fordulunk.
Agyzúzó, mit mutatnak a technikai elemzések?
A Hang- sheng támaszra ült ma? -
Széltoló
tag
Tetszik a mai lejtő. Hálaadás van- a részemről is:-))
-
akarat
csendes tag
válasz ügyfélis #3108 üzenetére
Szerintem jobb, ha nem írod le a kirúgásotok történetét ! Egyáltalán nem lep meg amit írtál és az sem, hogy az ott dolgozó Forest sem tud erről!
A céggel kapcsolatban már semmi nem lep meg, így az sem, hogy a cégcsoporthoz tartozó egyik KFT ügyvezető igazgatója ellen vádat emeltek magánokirathamisítás vétsége miatt , aki azóta is ügyvezető, sőt az akadémián is tanít!
Ez az információ nem titkos, hiszen a bíróság folyosóján volt kiírva a tárgyalás időpontja, a per tárgya!!
Jogos a kérdés: mennyire hiteles és főleg megbízható egy ilyen ember irányítása alatt álló biztosítási KFT?
A kérdésre a választ mindenki a saját értékrendjének megfelelően válaszolja meg!! -
Széltoló
tag
válasz azigazforest #3113 üzenetére
A gázolást szívesebben választottam volna, de a kutya folyton elkerülte az országutat, ezért nem volt mit tenni...:-)
-
sparc
tag
Ezt a cikket olvastátok már a Bnetról? Elég érdekes.
[link] -
azigazforest
tag
válasz Széltoló #3096 üzenetére
"Ez a vége:
Portfólió Plusz
PPlusz-Szputnyik (HUF) 1 931 013,02 HUF
PPlusz-Magyar kötvény 4 411 201,01 HUF
PPlusz-Euromix 0,00 HUF
Holnapra a szputnyik pénzpiaci lesz,de ez a vége sajnos...mindössze 100 ezer 10 05-től."Jön még kutyára kamion, de idén talán már nem és ha ilyen jó ütemben dobják ki a piac élénkítő híreket, jövőre is csak fékcsikorgás lesz, a gázolás elmarad.
[ Szerkesztve ]
-
ügyfélis
újonc
válasz azigazforest #3028 üzenetére
Visszanéztem néhány oldalt, és szomorúan látom, hogy téged is kirúgattak sajnos én ugyan így jártam. De megoldottam a volt szakmai vezetőmmel, hogy igaz nem vagyok már regisztrálva de, ugyan úgy kötöm a szerződést és a 100%-os jutalékot visszaadja.
Ha nem tudtad megoldani én, segítek neked. 8 kollégámmal így dolgozunk.
Ha 130%-os volt a jutalékod azt nem tudjuk megoldani, de a 100%-ot igen.
Ha érdekel, keress meg. 100%-os diszkréció.
NE MENJ FEJJEL A FALNAK MERT FÁJNI FOG!
CSAK OKOSAN.
EGYÉBKÉNT TÖBBEN OTT TUDTAK MARADNI AKIK NEM VOLTAK FENT A LISTÁN AZOKAT NEM RÚGTÁK KI! -
afcajax
újonc
válasz S80_f_index #3105 üzenetére
Szia!
Én a SZEP-nél vagyok. Te hol vagy és mióta dolgozol? Bármi tapasztalat? -
afcajax
újonc
Üdv mindenkinek!
Én hasonló terülteten, de nem a BNET-nél, hanem az AXA-nál kezdtem el tevékenykedni. Bárkinek a céggel kapcsolatos esetleges pozitív és negatív élményeire ill. tapasztalataira lennék kiváncsi. Elsősorban magára az AXA-ra lennék kiváncsi, nem a hasonló munkakör és úgy általában az mlm rendszerek buktatóira.Előre is köszönöm.
-
csaba54
tag
válasz Martalanya #3102 üzenetére
de hogy nem,teljes valómban,s ha nem is sokan, de vagyunk páran csak én vagyok a leg szószátyárabb
...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
Martalanya
újonc
Egy hónapos BN-újszülött vagyok. Bárcsak hamarabb találtam volna rátok. Nekem is sok kétségem van és hiányos ismereteim. Mint látom, ügyfél még nem talált ide, de véleméynt csak jövőre tudnak írni, hiszen csak idén 10 éves a cég, tehát az első befektetések most járnak le. Ezentúl figyelem a fórumot.
-
S80_f_index
csendes tag
Aktív témák
- Apple watch series 6 40mm gyönyörű gyári 100% akku
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- Lenovo LOQ (15IRX9) - I5-13450HX, 32GB DDR5 RAM, NVIDIA RTX 4060 8gb, 1TB NVMe SSD, 2 év GARANCIA
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17,3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest