- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
Aktív témák
-
csaba54
tag
válasz azigazforest #2399 üzenetére
......Bár minden ügyféllel ennyit kéne foglalkozni, kevesebb bedőlt szerződés lenne és azokon is nagyobb hozamok látszanának.
visszetérhetne a szakma becsülete.ezzel tekjesen egyetértek,de nekem még mindig az a meglátásom,hogy tanácsadói oldalon kellene változtatni ahhoz ,hogy ez az egész emberibb lehessen,ha egyáltalán lehet emberi valami ami pénzhez kapcsolódik
mert ugye a tanácsadók bizonyos része a kötési kényszer miatt minden olyat elhallgat vagy magára vállal ami az üf.-nek terhes lehet
a lényeg nagyjából az :- ha van egy kis pénzed tedd be a többi az én dolgom és 10 év múlva kaszálhatsz egy nagyot - legtöbször még azt se mondják meg ,hogy ez egy rendszeres befizetési kötelezettség,nem hogy még kezelni is kell és valamilyen fokon érdemes pénzpiaci ismeretekre is szert tenni,hogy tudja mit csinál
a kereskedő ismerősömnek a lánya által döglik bent az évi 600 ezre és meg van győződve róla, hogy ő csak azzal,hogy rendszeresen fizetgeti, mikor nyugdíjba megy mekkorát kaszál
nem tudok neki segíteni,mert ha hinne nekem a lánya ellenében ,hogy ezzel foglelkozni kell, nem tette volna bele a pénzét,mert nem ér rá .Hajt reggeltől estig,így az a legegyszerűbb,hogy ha már benne van hisz a lányának ,hogy a hosszútávú befektetéseket nem kell ápolgatni
most csak egy okot mondtam ,de még van egy pár, amiért szerintem az üf.-ek többsége nem olyan mint mint kertekalja...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
azigazforest
tag
válasz kertekalja #2398 üzenetére
sok sikert , az írásokból az látszik, hogy nagyon fejlődőképes vagy.
Bár minden ügyféllel ennyit kéne foglalkozni, kevesebb bedőlt szerződés lenne és azokon is nagyobb hozamok látszanának.
visszetérhetne a szakma becsülete.gyakorlatilag tök kösz, hogy azt bizonyítod, amit én is hajtogatni szoktam: az ügyfélnek nem szabad elveszíteni a kontrollt a szerződése felett. Ez csak így működik
[ Szerkesztve ]
-
kertekalja
csendes tag
válasz azigazforest #2394 üzenetére
Világos, tökéletesen igazad van. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még nem látom át teljesen a rendszert, de úgy érzem, hogy viszonylag gyorsan (nagyjából egy hét) sikerült egy "alultájékoztatott, ámbár az UL-ben jó lehetőséget látó ügyfélből" egy olyan valakivé válni, aki napról napra a magáénak képes érezni ezt a befektetést. A portfólió összeállításakor érzelmi, mintsem megfontolt, megalapozott érvek voltak döntőek. Tökéletesen érzem már, hogy fölösleges volt ennyire szétforgácsolni a részvényhányadot, és a pénzpiaci részt is 10%-nál többre lehetett volna hagyni, hátha volna jobb belépési pont a közeljövőben a részvénypiacra. A harmadik dolog meg, hogy nem feltétlenül kellett volna ugyanazt a felállást alkalmazni a portfólió plusz és a rendszeres rész esetében, de hát megint itt jön az alultájékozottság, de leginkább az alultájékoztatottság. Széltoltó nagyon sokat segített és a Te írásaidból is sokat fogok tudni meríteni úgy érzem. Talán holnap, vagy a hét elején már a pénz is megjelenik a myavivámon (hozzáférést kaptam már szombaton). Némi tőzsdei alapokkal próbálom most okítani magam, mert minimális tudás nem árt, ha az ember élni kíván a myaviva adta lehetőségekkel. Nem tartom magam a klasszikus "konzervatív, 10 évig nem nyúlunk a dologhoz" típusnak, már csak azért sem, mert a portfólió pluszom nagyjából 5 évig fog megmaradni és addig a lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle. Ha nem is olyan szinten mint Széltoltó, de mindenképp én is oda fogok figyelni a kisebb hullámokra, etc. Egy szó mint száz, még nagyon kezdőnek tartom magam, de talán kellően fejlődőképes vagyok és rövidesen belejövök a dologba. A szerződéssel kapcsolatban még van egy-két homályos folt számomra, de ez most egyáltalán nem lényeges, ha sikerül ezeket a foltokat konkrét kérdésekké formálnom, majd kiabálok itt is, meg lehet, hogy felhívom az aviva ügyfélszolgálatot. Széltoltó, a szám amit adtál azon értelmes létformák fogadják a hívásokat?
-
azigazforest
tag
válasz kertekalja #2387 üzenetére
örülök ha segít a hozamaidnak
-
azigazforest
tag
válasz kertekalja #2385 üzenetére
a rendszeres díjaidnál a futamidő első felében nem feltétlenül nagy hozamokra mennék, hanem hogy mindig valami alulértékelt cuccba vásároljak bele, ami most még rosszabbul megy és később lendül be. az alulértékelt dolgokba való belevásárlás több egységet eredményez. Sok egység a fellendüléskor egyszerűen robbanni fog.
amit összeállítottál, nem rossz talán ennyi felé nem tenném szét. tényleg ennyire kockázatviselő vagy? mi alapján döntöttél így?
hosszabb távon mondjuk ezen nem kell filózni, mert van ideje kifutni ennek az összeállításnak
-
csaba54
tag
válasz abroker #2392 üzenetére
.......A nagy Brokernetes buli General meetin g augusztus 28-án Seregélyesen lesz.
ott kötelező megjelenni az üzletkötőknek,vagy mehet amelyik akar,vagy csak az akit hívnak,vagy bárki?
...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
abroker
csendes tag
A nagy Brokernetes buli General meetin g augusztus 28-án Seregélyesen lesz.
-
g@bo
nagyúr
válasz Széltoló #2389 üzenetére
"Lehet,hogy tudok zongorázni, mert még soha nem próbáltam...:-)"
akkor lehet tényleg tudsz, hajrá.
bár lehet, hogy van akit a jóisten is, jutalékos pénzügyi kommunikátornak (de szép szakma...) teremtett, aki becsülettel elmagyaráz mindent az ügyfeleinek, de/és szép lassan éhenhal.
-
g@bo
nagyúr
válasz azigazforest #2382 üzenetére
szerintem nem tudod mit beszélsz, v mibe kötsz bele.
éppen te irtad, hogy az üzletkötők etikátlanok. ( nem az, aki belehajszolja őket, aki csak az "eredményért" fizet, az elpazarolt idő, energia számára nem pénz... )
mikor munkát kerestem, beleszaladtam az ilyen frankó cégekbe ( aviva, ing ...), szinte csak ilyenek hivogattak, felfogni nemtudom miért.... a piramis alján, állandó a hiány.
cimborám a citi banknál próbálkozott a jutalékos melóval, 2 hónap után felkopott az álla, majd elment 150k ért villanyszerelő mellé.
nekem a jutalékos meló a gyengém, teljesen mindegy meik cég próbálkozik be, messze kerülöm, és hangot adok a nemtetszésemnek is.
kiváncsi lennék, mostanság mennyi embert próbál a bnet (is) berántani a piramisba, gondolom nem árt a friss, még bizakodó vér, új ismerősökkel, begyüjteni a kis dugipénzecskéket... amit a jónép egyre nehezebben ad ki.
-
kertekalja
csendes tag
válasz kertekalja #2385 üzenetére
Kicsit utána olvastam és gondolkodtam azon, amit írtál (negatív átlagolás), bef. egységek felhalmozása, etc. Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat - még a mínusz X-deik napjaimban vagyok, nem él még a befektetés, de már nagyon kíváncsian várom
-
csaba54
tag
válasz azigazforest #2383 üzenetére
csak kell valami érzelemnek lenni ,mert hogy hinnem kell abban ,hogy akinek az ajánlatát elfogadom ,illetve belemegyek vele egy üzletbe akkor nem vág át.
Már esett szó a kiemelt ügyfelek cserbenhagyásáról,azon kívűl ,hogy hittek a bank alkalmazottjának és a szerződésnek, semmi más biztosítékuk nem volt nem is lehetett,és a bank ki is hátrált mögüllük amikor baj lett
Míg én ha üzletet ajánlok,még a saját veszteségem árán sem hagynám ,hogy az üzlet vagy szerződő felem kárt szenvedjen és erre már volt példa eddigi pályafutásom során
Épp ezért várnám el a hasonló gondolkodást, mentalitást a velem üzletet kötöktől is ,de mivel ez nagyon ritka, ezért inkább mellőztem ezeket a dogokat ,kivéve ezt a mostani bnetes baklövésemet
Hát az ilyen dolgokra tekintettel nem merek belevágni egy nagyobb vásárlásba mégha széltoló és szerintem is most lenne érdemes befektetni,majd ha megint lesz hitele az adott szónak akár papír nélkül is,akkor igen
Mit gondolsz megérjük ezt?![ Szerkesztve ]
...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
kertekalja
csendes tag
válasz azigazforest #2384 üzenetére
Nincs gondom a poftfóliómmal még, de a tervezett időtávon belül van esély arra is, hogy lehessen. 10% pénzpiaci, 20% india, 20% szptunyik, 20% salsa és 30% shanghai. 4-5 évig tervezem a PortfólióPluszt. Az egységszám növelésén nem tudom, hogy mire gondolsz, elmondanád, hogy az micsoda és miért jó?
-
azigazforest
tag
válasz kertekalja #2371 üzenetére
Mi a problémád a portfólióddal? Mibe tetted? Jelenleg az összes új befizetést pénzpiaciba tenném. A szerződésed első 2/3-ában negatív átlagolás technikájával az egységszámot növelném valamelyik kockázatos alap javára, mondjuk shanghai, vagy maharadzsa, de akár magyar rv.
Maradjunk anyiban, hogy a hsz-ed elejét csukott szemmel olvastam...
-
azigazforest
tag
válasz csaba54 #2370 üzenetére
Sajnos nem jó fórum, a FN pedig nem engedi a cáfolatot. Oda csak "szakújságírók" írhatnak.
De itt egy másik, ami az első válaszomat támasztja alá - a tanulsága szerintem, hogy érzelmi döntést akkor hozzál, amikor festményt vagy könyvet vásárolsz. Ha pénzről van szó, csak racionálisat érdemes.
Vagyonokat vesztettek a kiemelt ügyfelek
Pénzük után futnak a K&H Bank kiemelt ügyfelei
Szankciókat a PSZÁF-nek kellene hozni. Amíg Magyarországon bizonyos érdekcsoportok (nem a Bnet!!!!) barátilag megfenyegethetik a PSZÁF vezetőjét hogy "most akkor ezt nem szabályozzuk", addig ezek csak röhögnek a markukba, amíg mi itt a fórumon egymást és a Brokernetet marjuk.
Csabi, tudod miért nem Te ülsz a PSZÁF-ben, aki ezeket az értelmes szabályokat meg tudná hozni? Másnak is eszébe jutott már, hogy a szabályzás etikus körülményeket teremtsen. Hidd el, a Brokernetnek hosszú távon nem érdeke a ködösítés és egy zavaros, zavarodott piac.
-
azigazforest
tag
"azért "etikátlan" az üzletkötö, mert az ő munkáját a megkötött szerződések után dijazzák"
Ezért miért az üzletkötő az etikátlan? Egyáltalán kicsoda az etikátlan?"számomra továbbra is aljamunka az, ahol tisztán jutalékért kell robotolni. ez vonatkozik minden hasonló rendszerben működő cég állásaira."
Köszi az egész fórum nevében! Köszi, hogy gondolkodsz, mielőtt beokádsz valami jófejséget a hsz-be.Ez a "jutalékért robotolni" meg az "aljamunka" megfontolandó. Ugyanúgy jutalékosban dolgoztatod az embereidet, csak speciális megállapodást kötsz velük: Ha a cég nyereséges, nem kapnak több fizetést. Ha szarul megy, lelépsz a zsetonnal mert kell a tartalék és a melósok mehetnek az utcára. Még mindig nem fair a jutalékért robotolás? Még mindig ez az aljamunka?
Amennyiben nem értünk egyet, csak az indulataidat fékezd, mint a többi felnőtt hozzászóló.
-
igazság?
csendes tag
válasz Csabee. #2380 üzenetére
Örülnék, ha megneveznéd,hol olvasható pozitív hangvételű CIKK a cégről,mert én még ilyet nem olvastam!!
A" Figyelő " újságban megjelenő hirdetése a cégnek nem más, mint az együttműködő partnerek dicsérete,amely érthető, hiszen nekik is abból lesz hasznuk, ha a Bnet az Ő termékeiket árulja!
Az is elgondolkodtató, hogy sajtóperről sem hallottam,amelyet indítani lehet, ha valótlan állítás szerepel egy cikkben!?
Ha még figyelmesebben veszed kezedbe az újságot, azt is láthatod, hogy különböző rovatból áll, amelynek állandó újságírói vannak, így semmi különös nincs abban,ha 4-szer ugyanaz az újságíró ír egy témáról! -
Csabee.
nagyúr
A BROKERNET 10 éves fennállása alatt csak öt negatív hangvételű sajtócikket írtak róla (számos pozitív megjelenés és szakmai elismerés mellett). Ennél is figyelemre méltóbb azonban az a tény, hogy ebből négyet (!) ugyanaz a személy írt.Nos ezzel majdnem el is mondtam mindent. A négy cikk kivétel nélkül “magukat megnevezni nem akaró” informátorok
“meg nem erősített” kijelentéseit keveri nem igazolt feltételezésekkel.[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
Széltoló
tag
válasz kertekalja #2376 üzenetére
A tranzakciós, etc. költségeket nézve, úgy látom, hogy mégéri néha átvariálni a dolgokat, mert többet nyer az ember vele, mint amennyit veszíthet.
Ez így igaz,de csak akkor,ha jó lóra tesz,azaz ha eltalálja-megérzi az irányt. A Te esetedben a kis halra nem biztos,hogy érdemes ugrani,de a nagyobbacskákat látva már elgondolkodtató a berántás:-) -
csaba54
tag
válasz Széltoló #2375 üzenetére
mi az üb.? ügyfélbiztonság? és még sokszor olvasom az szvsz-t ,de nem jöttem rá mit takar
ha nem lenne fizetős szánnék egy kis időt egy ilyen bnetesokításra.Az az érzésem tudnék pár olyan dolgot kérdezni amitől sikító görcsöt kapnának,pedig csak az ott hallottakkal lenne kapcsolatos
tudom okoskodni könnyű annó a pap is azt mondta a hittan órán,-" ebben hinni kell"- ,ha már kifogyott az érvekből, aztán meg az apácáknál nevelkedett Anyukámnak könyörgött,hogy ne erőltesse az én vallásos neveltetésemet,mert az állandó kérdéseimmel bomlasztok
Később a KISZ-ben sem volt rám szükség amikor a komunista szombat kapcsán rákérdeztem miért a vietnámiaknak megy a sok bicigli ,Borsodban vannak saját "vietnámiaink" is bicigli nélkülNo de legyünk komolyak ,kívánom legyél sikeres ha egyeztethető az elveiddel ,mondjuk a kettő eléggé kizárja egymást ebben az estben,de hátha.Én drukkolok Neked és várom a fejleményeket
-
kertekalja
csendes tag
válasz Széltoló #2372 üzenetére
Arra számítok, hogy lesznek nagyobb megtakarításaim a jövőben, viszont egyelőre szeretném kitapogatni az ösvényt, megízlelgetni ezt az egészet. Ha megtetszik ez az egész és belejövök, bizonyára lesz merszem még több pénzt beletenni a Pluszba. Most 2M van benne. A tranzakciós, etc. költségeket nézve, úgy látom, hogy mégéri néha átvariálni a dolgokat, mert többet nyer az ember vele, mint amennyit veszíthet. A pénzre vélhetően 4-5 évig nem lesz szükségem, utána tervezem kivenni
-
Széltoló
tag
válasz anagylevin #2373 üzenetére
Újabban a bnet beújított. Új üb formula, részesedés a cégből...stb.
Ez az amiért lehet,hogy újra megpróbálom "még egyszer utolszor"... -
Széltoló
tag
Jah: my aviva.
Jól használható, de van egy kis hibája,amin már dolgoznak.
Először is a hiba: ha van egy megbízásod,amely még nem teljesült,akkor az érintett portfóliókat egyáltalán nem tudod áthelyezni semmilyen irányba. Ez a probléma fönáll,ha használod a stoplos-t is.
Pl az előbbire: van szputnyikod,shanghaiod,magyarod,de mondjuk a kínait biztonságba akarod dobni és tegyük föl,hogy erre a célra pénzpiacit használsz. Elnyomod a megbízást, de lehethogy másnap vagy két nap múlva a szputnyikodat is pénzpiaciba akarod dobni.No ez az amit nem lehet(még). Ilyen esetekben lehet használni a magyar kötvény portfóliót. Az avivának ez a két konzervatív alapja van,ha egyáltalán az utóbbit még annak lehet mondani az elmúlt év tapasztalata alapján:-)))
A későbbiekben fontos lehet:a magyar tőzsdei eredményeket lehetséges,hogy másnapra árazzák be a portfólióba,de a külhoniakat két napra.(még akkor is így van,ha a telefonos kisasszonyok mást mondanak:-))
A megbízásokat este fél tizenegyik kell megtenni(22 óra környékén még nem volt gond),hogy T+2 napra teljesüljön.Tehát:a hétfő esti megbízás szerdai záróval teljesül,(az aznapi árfolyamok 19 óra környékére vannak kiszámolva) de az áthelyezés létrejöttét csak szerda éjszaka fogod látni,ami azt jelenti,hogy ilyen irányú újabb megbízást legközelebb csak pénteken adhatsz.
Ezek az információk egyelőre számodra nem oly fontosak,mert nem fogsz hetente ugrálni,de a későbbiekben még hasznosak lehetnek:-)
A csütörtöki áthelyezés relytéjét,csak akkor ha gyakoriak lesznek az ugrálások:-) -
anagylevin
csendes tag
Egy pár gondolat összegyűlt bennem.
Termékeket megfelelően használni.Hmmm... Ez igaz a mosóporra is, csak el kell olvasni, hogyan kell használni. A bnetes termékek használati útmutatóját a 'túlképzett és lelkes' tanácsadónak kellene elmondani, de nyilván a lóvé miatt nem teszi. Sőt, sok esetben (majdnem minden általam ismert kötéskor) az aláírt ajánlatot is elviszik, nehogy az ügyfél át tudja olvasni! Arról persze meg mély hallgatás van, hogy 30 napig visszamondhatja. Egyébként a termékek szerintem is jók. Az előnyei csillognak, mint víz tetején az olaj, a többi meg a mélyben van, amit ugye tudni kéne. Sajnos nem nagyítóval kéne keresni 50 vagy 100 Széltolót és Forestet az 55.000 tanácsadóból! (Lehet, hogy sokat mondtam...)
Újabban a bnet beújított. Új üb formula, részesedés a cégből...stb. Ez mind-mind arra ösztönzi a cég tanácsadóit, hogy kössenek még rámenősebben, még gátlástalanabbul. Ettől rohadtul megy majd megint a szekér. Az MLM tömegével gyártja a balekokat ügyfél és tanácsadó oldalról is. (Csak egy megjegyzés, a világon nálunk megy legjobban az MLM rendszer...majd előkeresem a cikket, érdekes.)
Mennek tönkre rokoni és baráti kapcsolatok, mert ugye a 2-es pozihoz ez a leggyorsabb út! Itt nem nézik az apóbetűt, a figyelmeztetéseket, a tényeket, nem kell pisztolyt tartani az ügyfél fejéhez, ui. hisznek a jóbarátnak, ismerősnek és a rokonnak! A pramis teteje (az 55e tanácsadó 2-3%-a, azaz pár száz ember) meg magasról tesz rá, dől a lé és ez a lényeg.
És ez bizony a rendszer hibája, meg azoké, akik így működtetik és hagyják, hogy így működjön! -
Széltoló
tag
:-)mh... Egy biztos: ma jó döntésnek tűnik a lépés, de remélhetőleg a jövő bizonyítani is fogja.
Ha van és remélhetőleg lesz további rendszeres megtakarításod, akkor legalább a nagyobb tőzsdei völgyekben etesd a Ppluszod.
Milyen alapokba és milyen megosztásba van fektetve a pénzed?
Mikor akarsz legközelebb hozzányulni a Ppluszodhoz? Ha lesz ilyen,akkor hány százalékához?[ Szerkesztve ]
-
kertekalja
csendes tag
Sziasztok,
Tök új vagyok a topicon és az UL-ek világában is,ezért rettenetesen megörültem,amikor ráleltem erre a fórumra. Hét elején kötöttem egy Aviva Armada Light -ot majdnem teljesen minimális rendszeres díjjal. És hozzá portfólió pluszt myavivával, amire beraktam egy nagyobb összeget.Igazából az eseti számla miatt kötöttem az egészet, ezért is kötöttem a Light-ot, szerencsére az üzletkötő benne volt. A brókernetesekről meg van a véleményem, ezért is szerződtem nélkülük, egyenesen az Avivával. Nem fogok úgy szerződést kötni, hogy ha titokként kezelik a költségeket, a százalékokat, etc. Gyarkolatilag átláthatanná teszik az egész terméket, csak a szép oldaláról mesélnek, ha az ember többre kíváncsi, akkor egy infó morzsát elhintenek, ami a kérdésre csupán részben ad választ. Szerencsére az avivás üzletkötőmmel nem így volt, ő viszont nem egy portfóliózseni. Ha nem bánjátok, figyelgetni fogok itt a fórumon és elképzelhető, hogy írok nektek privátot is, ha nem gond, mert tényleg most csöppentem bele ebbe a világba. Még nem él a myavivám, aki használja, annak mi a véleménye róla?Jó a felülete?Aki avivás és nem bánja,ha feltennék pár kérdést neki a myavivával meg az egész dologgal kapcsolatban,kérem írjon egy privátot.Üdv mindenkinek! -
csaba54
tag
válasz azigazforest #2366 üzenetére
megértelek, ha felháborít a cikk,én ugyan csak egy részét másoltam ki, és fel is tettem utána a kérdést ,hogy lehet ez,ki ,vagy kik hagyják,hogy ilyen lehessen?
és ha a cikkíró hülyít akkor itt a lehetőség meg cáfolni
persze a legjobb az lenne ha a bnet felvenné a kesztyűt,mert nyilván azt mondaná,hogy nem igaz, amire viszont a hozzám hasonlóan átvágottak oda állhatnának megnevesítve a történteket és akkor tényleg lehetősége lenne a bnetnek helyrehozni a tanácsadói hibáit és kezdhetne egy új fejezetet ami nem a cikkben is felemlített átfordítás lenne
igazábol nem is a bnet a hibás hisz csak él a piac adta lehetőségekkel és szemet húny az ügynökei túlbuzgósága felett
ott van a baj,hogy milyen érdekek teszik ezt lehetővé, hogy semmilyen szankcionálásnak sem kell lennie,az etikátlan üzletkötőkkel szemben és mint már megjegyeztem,ha a cikknek csak az 1 %-a igaz akkor az épp 100-ból 1 lenyúlt ügyfél aki lehetne akár a barátunk a rokonunk is és őt nem hinném,hogy vigasztalja a többi 99 sikere
de ha csak ilyen lenne az arány ez a fórum sem jött volna létre
ilyen rendszerek csak úgy működhetnének ha kellene bennük lennie olyan ellenörző rendszernek ami meggátolná az üf-ek elönytelen szerződéskötését
és én még mindig csak azt kérdezem miért jó ez ,kinek jó ez így ?!
és ez a kérdés nem Neked szól Forestkém,gondolom Te is tudod...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
csaba54
tag
válasz Széltoló #2365 üzenetére
rendeltetés szerüen használod,de gondold el ,hol tartana a Bnet ha csk annyi ügyfele lenne ahány rendeltetés szerüen tudja használni a terméket és ennyi kötés lett volna-e ha mindenkit korrektül tájékoztatnak
de azt hiszem itt nem beszélhetünk arányokról meg százalékokról ,de még ezrelékről sem mert az is 1000 jó kötés melletti 1 rosszat jelenthet és az az egy rossz az egy embert egy családot jelent akit sehogy sem kárpótolnak ,azoknak az egyeknek,mert sajna több is van, aztán lehet mondani a rendszer jó ,mert van aki tudja használni,csak te nem voltál elég körül tekintő,hogy hagytad magad egy roszz tanácsadóval megvezettetninem tudom mi lesz 10év múlva ,de még jövvőre sem,bárcsak olyan optimista tudnék lenni mint te
biztos másképp állnék ehhez az egészhez ha teszem azt egy hozzád vagy foresthez hasonlóval kötök szerződést,akkor nem ért volna ennyi negativ hatás,hisz nem lett volna ami arra motiváljon ,hogy ennyire beleméjedjek ebbe a dologba
így viszont minél mélyebbre turkálok annál több mocskot látok,ami sajna egyre nagyobb bizalmatlanságra sarkall,pedig most tényleg venni kéne,de hogy vegyek ha még a következő években sem hiszek,nem hogy 15ben
az idő úgy is eldönti, csak az a baj,hogy ezt én a lehető legkissebb veszteséggel szeretném hinni,hogy megérem, mig te a lehető legnagyobb nyereségben hiszel,hogy megéred
egy irányba megyünk,mindketten felfelé ,de amig én örülök,ha kijutok a gödör szélére addig te a hegycsúcsára kacsintgatsz és azért az nem ugyanaz...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
g@bo
nagyúr
válasz azigazforest #2367 üzenetére
mióta vagyok az aranyod? aranyoskád? v mi? fújj....
" Ha pedig egy etikátlan üzletkötő, akkor miért a Brokernetet illetjük ezzel? Ugyanis sejtem, hogy ugyanilyen arányban ugyanilyen etikátlan üzletkötők ugyanígy szereztek maguknak üzletet más hálózatokban. "
azért "etikátlan" az üzletkötö, mert az ő munkáját a megkötött szerződések után dijazzák, mivel a bnet egy koszos fillért se ad az elpazarolt időért, hüje az, aki valamilyen módom nem próbálkozik. Tehát, ki kényszeriti ki a tonnaszám megkötött szerződéseket?
számomra továbbra is aljamunka az, ahol tisztán jutalékért kell robotolni. ez vonatkozik minden hasonló rendszerben működő cég állásaira.
-
azigazforest
tag
válasz csaba54 #2355 üzenetére
Nekem a Bnetnél senki nem szólt hogy így csináljam, pedig ha központilag lenne elrendelve, már tudnék róla. Ha viszont nincs elrendelve központilag, akkor nem a Brokernet manipulál, hanem egy etikátlan üzletkötő. Ha pedig egy etikátlan üzletkötő, akkor miért a Brokernetet illetjük ezzel? Ugyanis sejtem, hogy ugyanilyen arányban ugyanilyen etikátlan üzletkötők ugyanígy szereztek maguknak üzletet más hálózatokban.
Ez a cikk mélységesen felháborító és valakinek a sötétségét bizonyítja. Leginkább azét aki megírta, azután azét akivel megcsinálták. Ugyanis az az ügyfél sem az eredeti szerződéséről nem tud semmit, sem pedig az újról. De sötétek mindig is voltak. Annál már csak ostoba van több. Azt nem tudom mennyien vannak, akik ezeket kritika nélkül elhiszik. Remélem nem kötöttek Bnetes szerződést, mert nagy esély van rá hogy pont Ők is így járnának a szerződéseikkel a hiszékenységük miatt.
Magyarország pénzügyi kultúrájáról beszélgetünk ismét. De most már az egyéb kultúráról is beszélünk, meg a rengeteg alaptalan, vagy indokolatlan rossz indulatról (ismét).
A cikkben néhány tárgyi tévedés van, illetve nyílt rágalom. Mindemellett ferdítés: Miért kéne a Brokernetnek egy ilyen sötét megnyilvánulásra még egy hümmöt is mondani? pl. Miért kellene nekem bíróságra mennem, mert egy részeg azt mondta hogy " a k. anyádat!"? Az, hogy nem írok ellen cikket, még nem jelenti azt, hogy anyám az utcasarki munka mellékhatásaként volt kénytelen megszülni engem. Csak egy részeg pofázott. De mondjátok, ha tévedek.
-
Széltoló
tag
válasz csaba54 #2363 üzenetére
Tudom én, hogy nagyok és gyakorta földhöz ragadtak az elvárásaim,de egy cikknek inkább objektívnek kéne lenni,mint egyoldalunak, csak arrol mi sem beszélnénk ennyit:-))
Azt mondod a gyártót szidjuk? Ugye abban megegyezhetünk,hogy csak akkor tehetjük joggal,ha a terméke hibás? A terméke nekem gyönyörüen működik, mert rendeltetésszerüen használom.
Abban Neked igazad van,hogy a Bnet nem csak magát a terméket adja el,hanem a tanácsadója igyekszik önmagát is áruba bocsájtani. És igen, már többször mondtam: számos ponton ellenérdek van,de legalábbis visszaélésekre csábit a rendszer.
Szeretem a hozzászólásaidat olvasni, mert kitűnik belőlük,hogy mennyit fejlődtél a témában.
Szeretném még tíz év múlva is olvasni őket,de közben fizetgesd csak a rendszeres díjad és ha módod van rá,akkor kerüljön valami a Ppluszodra is, majd akkor az aktuális hozzászólásaidat összevetjük a mostaniakkal:-))) -
csaba54
tag
válasz Csabee. #2359 üzenetére
azért szapulom a céget,mert nem tesz semmit a tetü üzletkötői ellen és ahogy nézem nem is áll érdekében, mert tisztességesen jóval kevesebb kötés értsd jutalék kerül be mint megfelelő tájékoztatás esetén
vettem a fáradságot és végig olvastam a fórumot,csak ebből le lehet vonni a következtetéseket, mit, miért és hogyan csinál a bnet,mégha nem is veszek mindent készpénznek döbbenetes ,hogy a pénz a haszon érdekében ,hogy el lehet tiporni mindent és amikor már 400 millióról beszélünk akkor sem elég és vált valami emberbarátibbra akkor jön az átforgatási "stratégia"
én csak kérdezek most is és fentebb is jól van ez így,csak így lehet?Nincs ennek felelőse nincs aki tehetne ellene,hogy szinte nagyipari módon zúznak maguk alá embereket, családokat
az emberek nehezen állnak át az előző rendszerből megszokott, ha céges dolog akkor az állami,vagyis az állam garantálja
ugye itt is jön az üzletkötő /nem a tisztességes hanem az átvágós és ebből van a több sajnos/ paksamétákkal, grafikonokkal bankokra biztosítókra hivatkozva az öregkori nyugdíjkiegészítést emlegetve elhitetve hogy ez egy államilag elismert garantáltan biztonságos megtakarítási forma,
és mivel ez az üzletkötő még jó ismerősünk netán rokonunk is miért bizalmatlankodnánk és kérdezősködnénk aláírunk és fizetünk
aztán amikor jön az első csekk,hogy 8napon belül fizessen be, meg mellékelve,az aktuális levonással terhelt jelenlegi egyenleg, ami már így ugye kevesebb mint az eleve befizetett összeg,akkor kezd gondolkodni és utána kérdezgetni,hogy biztos ilyen lovat akart?
no és akkor kezdenek kiderülni a dolgok
befizettem már 900ezert,amikor megtudtam hogy 700ezret ér de még bekellett pengetnem 300ezret ,hogy melegyen a két év és ne veszzen el az eddigi befizetés és most próbálok érvényt szerezni az igazamnak,hogy átvertek ,de nem úgy megy ,hogy a melós miatt roszz ezért kicseréljük egy jóra ,ahogy az normális esetben történhetne fél éve küldözgetnek ide-oda, mutogatnak a másikra
nyilván nem egyszerű olyat csinálni ami mindenkinek megfelene,de nekem az az érzésem,hogy ez itt a sokaknak nem megfelelő és az viszon rosszLEHET HOGY LECSÚSZOTT BENETES ÍRTA A CIKKET,LEHET HOGY FELE SEM IGAZ,LEHET HOGY NEM VAGYOK NAGYOKOS AKI JOBBAT TUD CSINÁLNI AZ VISZONT BIZTOS,HOGY ITT LESZEK ÉS ELMONDOM A VÉLEMÉNYEMET
és akit érdekel, elmesélem,a kötéssel járó kötelezettségeket ,költségeket, a portfólió kezeléséhez esetlegesen szükségessé váló tőzsdeismeretek meglétét,ha eltünne a tanácsadója,mert 10 év az nagy idő
és természetesen privátban is megosztom eddigi tapasztalataimat,csak hogy ne essen pofára ahogy én
ha visszaolvasol az elején leirtam az egész átverésem történetét,hogy vágott át a családja után engem is, a jó ismerős üzletfelét a tanácsadóm és tünt el azóta...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
csaba54
tag
válasz Széltoló #2357 üzenetére
valóban egyoldalú a cikk ,mert leginkább a hibákat tárja fel,mutatja meg,de hát nem az a dolga,hogy felhívja a figyelmet arra, amit a "tanácsadok" elfelejtenek elmondani?
Nekem anno a tanácsadó egyoldalúan elmondta az összes pozitívumot,ez a cikk meg elmondja az összes negatívumot
DE MINDEZ NEM LENNE HA A BROKERNET NEM HAGYNÁ HOGY AZ ÜZLETKÖTŐI NAGY RÉSZE ÁTVÁGJA AZ ÜGYFELEIKET
Kiváncsi lennék a fejlődésükre akkor ha az üzletkötő a minden szép és jó helyett azt mondaná : kivisszük a pénzedet a tőzsdére a jutalékunk az első két befizetett éved lesz és te majd a hozamoktól függően kapod meg a pénzed 10-15 év múlva fügően attól,hogy tudod-e kezelni mert én arra nem is érek rá ,mert az újabb ügyfelek jutalékáért rohanok,meg nem is értek hozzá ,mert csak kommunikálni tanítottak meg
És ha a piaccal nem is lenne semmi baj a legtöbb bukást az idéheti elő ,ahogy velem sem közölték, hogy ez olyan mintegy adósság ,15 évig fizetni kell ha tetszik ha nem,ha van miből ha nincs ,mert ha nem tud fizetni végig akkor elég nagyot buki
Tán még a 100-ad része sem lenne a megkötött szerződéseknek
A tények valóban makacsok,csak az nem mindegy honnan nézzük őket
Én onnan nézem,hogy az eddigi tapasztalataim szerint a tanácsadókat semmivel nem tartják vissza attól,hogy a tudatlan informálatlan ügyfeleiket ne vezessék félre,sőt....
Hiszen úgy kezdődik,írd össze az ismerőseidet,vagyis azokkal beszélj akik hihetnek neked ,mert ismernek és nem fogják megkérdőjelezni a hallottakat,mert megbiznak benned
Idegennel nem is működne,hagy ne soroljam itt az okokatAz az érzésem inkább a befektetési formát védve tűnik úgy hogy a bnet támadókat igyekszel megkérdőjelezni,mert az önmagában jó, ha tudod,hogy mibe vágsz bele
nem akarok most minden kérdőjeledre megválaszolni külön külön
de az üf nem felejti el ,hogy 20 évre kötött szerződést,inkább nem tud róla
az is igaz,hogy ilyenkor venni kell és ez egy sarkalatos pontja lehetne a félretájékoztatásnak,ugyanis ha az elején felkészítenek erre a lehetőségre és belevágok, mert erre is lesz majd tőkém ,még őrülök is a mélypontoknak ,mert akkor fogok vásárolni és dörzsölöm a kezem,hogy majd milyen jól járok és áldom a sorsot,hogy összehozott a tanácsadómmal
míg egy félretájékoztatott ügyfél aki nem tud a mélypontokon vásárolni, mert nincs miből,sőt azt se tudja ,hogy most kéne venni ,mert a tanácsadója sem tudja, meg már rég másutt van mert annak sem jött össze, /soroljam még / na az biztos nem lesz megelégedve és a céget fogja szídni,
de ezekkel az ilyen félrevezetett ügyfelekkel lehet sok szerződést / jutalékot / kötni és jobb 10ezer elégedetlen üf.jutalék mint pár száz elégedett üf. jutalék,mert az arány kb ilyesmi lenne
ha veszel egy terméket nem a melóst szidod a hibáért hanem a gyártót, ha nem akarják orvosolni ,hát itt a brokernet a "gyártó" aki nem akarja orvosolni a melós hibáját,sőt hagyja tovább hbázni,amíg sok termék "szerődéskötés" jön ki a keze alól...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
Csabee.
nagyúr
ha ott marad az nem jó senkinek majd kialakul igazából itt írhatunk bármit, majd alakul a tőzsde..
Mindenesetre ez a nagy gazdasági válság is .. érdekes téma, mert a városba járok, és a legtöbb autó már J meg L-es rendszámú új autók.. tehát ha megnézed magyarországon. legalábbis Bp-en az autókat azért látni hogy nem egy feljetlen országról van szó.. legalábbis gépjárművek szempontjából egyáltalán nem..
-
g@bo
nagyúr
válasz Csabee. #2359 üzenetére
" most leszált az árfolyam a béka segge alá "
remélem ott is marad. nemtudom, miért lehet egy olyan céget fanatikusan imádni, ahol a jutalékért szivják ki a véred, amúgy meg fordulj fel.
aki nem dolgozik, ne is egyék ! mondta egy bnetes, mikor próbált a piramis aljára beszervezni. nem jött be neki, remélem ő is bányában melózik már.
-
Csabee.
nagyúr
válasz csaba54 #2356 üzenetére
meglehet mutatni persze, egy lecsúszott bnetes írja a cikket! most hiába szapulod a céget, ha te olyan okos ember vagy, akkor alapíts egy ekkora céget ami ilyen nagy forgalmat generál...ja és minden egyes embernek legyem megfelelő minden szempontból. (na ilyet soha senki nem fog csinálni)
Mellesleg ennek a fele sem igaz!
Tény vannak rossz üzletkötők, akik téves tanácsadók stb.. de ezek idővel kiesnek! és ha megnézed az árfolyamokat az ügyfeleknek akkor most pozitív szinte minden.. és ne azt nézd hogy jajj most leszált az árfolyam a béka segge alá.. ez hosszú távú dolog! a végén kell nézni!tegnap mikor megláttam a cikket egyből gondoltam hogy itt 1-2 nagyokos aki hasonlóképpen vélekedik mint a cikk író az rögtön maajd postol nekem is valamit.
a Tanácsadó az ügyfélt mindenről kell hogy tájékoztatja.. olyan nincs hogy az ügyfél ne tudná hogy milyen futamidőre köt szerződést.. ez teljes baromság!
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
-
Széltoló
tag
válasz csaba54 #2356 üzenetére
Mennyi is a futamideje egy kombi hitelnek?
Léteznek hozam garantált alapok is-még akkor is ha én nem használom őket...:-)
Írtam erre a cikkre egy hozzászólást,de mivel a CIG-es buli hátterét nem ismerem,ezért nem nyomtam be- most mégis bemásolom:
Elkezdtem olvasni és már az elején zavaró az egyoldalú beállítás- tájékoztatás. Mivel valószínűleg kétszer nem fontos elolvasnom,ezért már most bemásolok egy pár mellényúlást- féligazságot.
Lehet,hogy ilyen módon(kiemelek a szövegkörnyezetből) én ferdítek a mondandón,de ebben az esetben nem kérek elnézést,mert éppen ennyit ér az írás:Több tízezer ügyfele súlyos veszteségeinek árnyékában tavaly is szép növekedést tudott elérni
A tőzsdei esések miatt is a Bnet a hibás? Az ügyfél nem is sejtette,hogy részvényekbe fektet,de igazából hol az összefüggés?, s a társaság nyomasztó piaci túlsúllyal rendelkezik)
Itt már mutatkozik valami..Emellett létrehozta saját alapkezelőjét is.
Ezt talán az önbizalmukra utal?! Persze csak úgy oda is lehet vetni, mintegy megrovásként:még tovább akarnak pöffeszkedni.ha az ügyfél rövid időn belül felmondja a szerződést
Az ügyfél közben elfelejtette,hogy 20 éves szerződést kötött?Ilyenkor persze általában venni kell, de ezt világszerte kevés befektető merte meglépni.
Ez az a helyzet,amikor rajtam kívül még sokan folyamatosan nyomták a mannát,hogy venni kell,mert ez az a helyzet, de általában valóban hiába.Ugye ezért is a Bnet és a tanácsadó felelős,mert az ügyfél zárva tartotta a tárcáját?
Világszerte kevés befektető...Gondolom ezzel emberünk önmagát nyugtatta,hogy mekkora marha voltam,mert kimaradtam a nagy ugrásból,de rajtam kívül még sokan voltak ilyenek...A módszer lényege a következő: fel kell keresni az ügyfelet egy „új, minden eddiginél jobb és biztonságosabb befektetési termék” ígéretével, s rá kell venni, hogy díjmentesítse a már korábban megkötött szerződését. A díjat ezt követően már az új biztosításba fogja fizetni, a régi pedig a „lejáratig majd dolgozik”, azaz – legalábbis az ügynökduma szerint – termeli a hozamot.
Aki ilyet tesz,azt én mélyen megvetem,de valós jelenség.
Azért valamikor külön kéne választani a tanácsadó svinglieit a Bnettől,Tisztelt cikk író Úr..azért, mert nemigen tehetik meg, hogy ne dolgozzanak velük.”
Hát így van ez:jobb a mézesfazék közelében lenni,mert úgy csurran is valami.Mivel a CIG részvényesei között összesen 400 millió forint tőkével ott van a Brokernet négy tulajdonosa is, ez komolyan felveti a Brokernet függetlenségének kérdését.
Ebben lehet valami,de én nem ismerem a tulajdon viszonyát a cégnek... -
csaba54
tag
válasz Csabee. #2287 üzenetére
Miként manipulál a Brokernet?
2009. augusztus 12. 13:07 a a a Cikk nyomtatása Cikk küldése.Több tízezer ügyfele súlyos veszteségeinek árnyékában tavaly is szép növekedést tudott elérni a rendkívül agresszíven értékesítő Brokernet-csoport
privátban ezt a cikket kell megmutatni az érdeklődőknek
Ohmygod-nak is javaslom mielőtt a kombihitelt propagálja[ Szerkesztve ]
-
csaba54
tag
válasz igazság? #2353 üzenetére
Miként manipulál a Brokernet?
......Mivel új ügyfelet a válságban egyre kevésbé lehet behozni, az értékesítők figyelme az átforgatás felé fordult. A módszer lényege a következő: fel kell keresni az ügyfelet egy „új, minden eddiginél jobb és biztonságosabb befektetési termék” ígéretével, s rá kell venni, hogy díjmentesítse a már korábban megkötött szerződését. A díjat ezt követően már az új biztosításba fogja fizetni, a régi pedig a „lejáratig majd dolgozik”, azaz – legalábbis az ügynökduma szerint – termeli a hozamot.Az ilyen manőverekkel az ügynökök általában megvárják a szerződéskötéstől számított két évet, mert ez szokott lenni a „jutalék-visszaírási” időszak vége. (Ha korábban díjmentesítteti valaki a szerződését, akkor annak szerzési jutalékát visszaírják, vagyis a közvetítőnek vissza kell azt fizetnie a biztosítónak.) A jó időpontban átforgatott szerződéssel viszont az üzletkötő markát egy újabb jutalék üti, az ügyfél pedig abban a boldog tudatban él, hogy első szerződése is „dolgozik”, pénzt termel egészen a futamidő végéig. Holott, egy két évig élő, majd díjmentesített biztosításon gyakorlatilag nem marad pénz, azt elviszik a kezdeti költségek.
én csak azt nem értem, ha ennyire nyilvánvaló az átverés, mint ahogy ebben a részben is le van írva,akkor ki ,kik,és miért hagyják a sok megvezetést ,miért lehet ezt továbbra is csinálni?
és KÖSZ A CIKKET...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
igazság?
csendes tag
Javaslom elolvasásra a a vezető hírek között a következő cikket:Miként manipulál a Brokernet?(Startlap.hu)
-
csaba54
tag
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #2348 üzenetére
Köszönöm!
-
azigazforest
tag
válasz Széltoló #2341 üzenetére
A béren kívüli juttatást nem terheli TB, csak SZJA Ennyit nyerünk az ügyön.
kiszámolva marha jól fest. Az összeg meghatározása is fontos, ezt csak az ügyfél mellett lehet jól kikalkulálni, mert a számokat látva beindul és elkezdi ontani az ötleteit hogy mit mennyire állítsunk be.A mondatom helyesbítve: TB nélkül, csak SZJA-val (+EHO) adózott jövedelem.
-
phr3ak
csendes tag
úgy láttam megszünt az index forumos brókernet topic. van valakinek erről infója?
-
csaba54
tag
válasz Ohmygod #2338 üzenetére
......mitől is dől be a hitel? ja hogy valaki nem tudja fizetni a részleteket ?
na de miért nem tudja fizetni a részleteket,ha egyszer hitelt kapott rá a banktól, talán elkocsmázná,vagy mi a szösz?
Privátban is szívesen elmondom a tapasztalataim,
de ha nem baj kiteszem a fórumra is,hisz itt reagálhatják le, pro-kontra[ Szerkesztve ]
-
csaba54
tag
válasz Ohmygod #2336 üzenetére
........"a biztosító és a bank közé beiktatni" ???? szerintem ezt Te sem érted... :-)
volt aki megértette,de elmondom annak is aki nem értette meg:az üf-nek szánt hitelt amit az a biztosítóhoz vinne ő maga a Bank fekteti be a biztosítónál Ohmygod instrukcióin keresztül és akkor nem az ügyféltől kap kamatot,hanem a befektetése után a sokkal nagyobb Ohmygod által igért hozamot vágja zsebre
..... egyébként a bankot rá kellett erre beszélni, nem is minden bank vállalja,de többek közt ez is a Bnet érdeme....
itt is álljunk meg egy kicsit,ha ez olyan jó ,- még ha nem is annyira,hogy a Bank maga szálljon be ,- miért kell rábeszélni erre a ragyogó biztosítási befektetéshez való hitelnyújtásra,főleg,hogy még a Bnet is mögötte van?
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #2332 üzenetére
Volna pár kérdés,melyet nem én teszek föl(mert nem értek a témához),de itt tolmácsolom:
TB járulék nélküli SZJA mit takar? Pontosan mire gondoltál? -
Széltoló
tag
Kedd este kicsit variáltam az istállómon, mert észleltem,hogy egy ideje az én nagy shanghai favoritom lesántult és a napi meccseken is alul maradt a magyar és orosz riválisaival szemben, ezért én is leigazoltam az előbb említett nemzet lovaiból, megosztva a bizalmat hármójuk között,vállalva így a kockázatot,hogy kínai lovam csak pihent és a közeljövőben meglódulva átlagosan mégis több pontot szerez,mint a többiek.
Lehet,hogy shanghaiomat teljes pihenőre is küldhettem volna egy időre,de olyan nehéz ezt azzal megtenni,aki eddig nekem mindent megnyert:-)
A magyaroknál egy bizonyos otp visszatérő zsoké eszméletlen sokat hoz a konyhára- szinte egyedüliként húzza az egész istállót.
Az oroszok Olajosra építenek. -
Széltoló
tag
Nekem csak olyan írjon privátot szerződéskötési szándékkal,aki elviseli,hogy szürke képet festek a konstrukcióról- nem ígérek hozamokat, de elvárom,hogy minden áthelyezésre való kérésemet- ajánlásomat teljesítse napra pontosan:-)))
Ami még fontos lehet: előre szóljon,mert sehol nem vagyok állományban:-)
Aláírás:Ideális tanácsadó
[ Szerkesztve ]
-
Ohmygod
csendes tag
válasz azigazforest #2329 üzenetére
mitől is dől be a hitel? ja hogy valaki nem tudja fizetni a részleteket ? Miért az annuitásosnál egy ilyen esetben jobb a helyzet ?? különben jókat mondasz... :-)
-
Ohmygod
csendes tag
válasz azigazforest #2330 üzenetére
mitől is ??
-
Ohmygod
csendes tag
válasz csaba54 #2327 üzenetére
"a biztosító és a bank közé beiktatni" ???? szerintem ezt Te sem érted... :-) egyébként a bankot rá kellett erre beszélni, nem is minden bank vállalja, de többek közt ez is a Bnet érdeme.... és a lényeg éppen ebben rejlik hogy hála néhány "tisztességes" banknak elfogadják ezt a konstrukciót - nyilván nem karitatív okokból hanem üzleti alapon - de legalább van ilyen végre nálunk is... (Ausztriában éz már 10 évvel ezelőtt is ismert volt..)
-
Ohmygod
csendes tag
válasz azigazforest #2332 üzenetére
ez tetszett, végre egy profi... :-)
-
azigazforest
tag
most indítasz, vagy csökkentve akarod folytatni? nem értem igazán
1. indításkor meghatározod hogy mekkora összeget teszel be minden évben (a főszámlára, vagyis rendszeres díjként)
2. ennek minimuma minden terméknél más, de kb 200/300 per év körül van
3. a "minden évben" annyiban módosulhat, hogy ha indexálás nevű opciót építesz a szerződésbe, előre meghatározott százalékkal többet kell betenni minden évben.ha folytatásnál kiderül hogy nem tudsz befizetni időben, akkor több módon is csökkenthetsz, de amíg az első két (némelyiknél 3) évet be nem fizeted, addig nem tudsz ugrabugrálni, mert könnyen ott hagyhatod a fogad (az összes pénzt).
Ha az érdekel, hogy mekkorára lehet csökkenteni az éves díjadat, akkor azt a biztosító állapítja meg úgy, hogy kiszámolja a költséglevonások után marad-e még egyáltalán valami és javaslatot kapsz a csökkentett díjra. Ennél jobb a szüneteltetés, vagy a kötvénykölcsön.
-
azigazforest
tag
válasz maholnap #2309 üzenetére
"a bnet önállóan vállalta be az új analízis lapot, nem a PSZÁF "kényszerítette" rá :-) Ha ez így lenne, akkor minden ügynök és ügynökség azt használná."
Akiket említettél, hozták a kultúrájukkal. Bnet-nek PSZÁF szólt hogy illene már. Többieknek még tényleg nem kötelező. Így értettem.
Szerintem ez így is korrekt, mert a nagyobb jutalékért cserébe elmehetnék saját alkuszcéget alakítani, hogy leszerződjek a biztosítóval. Az a jutalék amit így ad a Bnet még mindig magas. Igen, ha úgy tetszik Bnet lesarcolja a jutalékot, hogy egy olyan rendszert építhessen köré, ami imázst teremt a piacon, kidolgozott módszerek alapján lehet benne dolgozni. Korábban végigjártam a lehetőségeket, de egyáltalán nem sajnálok Bnet kötelékében átengedni az apparátus fenntartására. Igazad van hogy többet kaptam volna ha alkuszként működök, de kevesebbet kötnék szerintem és akkor még ott van a csapatépítés, ami irtózatosan nagy erő.
"részvényopció azt jelenti, hogy megveheted pénzért a részvényt."
Ennek nézz utána. Ha gondolod, kölcsön adom a részvény opciós szerződésemet. Benne van hogy azonnali készpénz megváltást kérhetsz az első kereskedési napon. Ugyanígy igaz a 3 év és a 30 M is. A forgalomról már nem is beszélek. Ha te nem kötsz annyit alkuszként, mint amennyi nekem kell a részvényopcióhoz, hiába kapod a dupláját a jutaléknak... -
azigazforest
tag
válasz kokri10 #2318 üzenetére
Ez a céges konstrukció egy adótrükk. Egy adóoptimalizáló eljárás. Nagyon hatékony és ott van a hihetetlen előnye, hogy a magyar államnak érdeke hogy legyen, tehát ebben a leg változóbb adózási környezetben is maradni fog valamilyen formában.
Nemsokára publikálom bővebben is, addig nagyon egyszerűen:
1. adót fizetünk az államnak, mert biztosítja azt a gazdasági környezetet, amiben a profit elérhető
2. az adók befizetése több különböző célból, több különböző adónemben történik
3. minden adónem különböző mértékű adót vet ki
4. a vállalkozó érdeke, hogy a nyereség minél nagyobb hányadát saját magára költhesse
5. az adózás optimalizálása úgy történik, hogy a kedvezőbb kivetésű adónemben adózzuk le a jövedelmeket, ha csak lehetséges
6. A céges UL esetében egy adónem átcsoportosítás történik. Átjárás az osztalékból a TB járulék nélküli SZJA-ba, vagyis kb 50% adó helyett eltolható az adó a 0%-ig, de tudok olyat is csinálni, hogy az APEH fizet nekem. Alapesetben 50 helyett 34% az adó.Arra való tehát, hogy a vállalkozás jövedelmét kisebb adóteher érdekében átirányítsuk a privát felhasználású vagyonhányad felé. Teljesen legális.
Ezt hazai adókörnyezetben jobbnak tartom, mint a külföldi adókörnyezet offshore adó menekítését, mert ott CSAK 0%-ig lehet levinni az adó mértékét. Ugyanakkor más szempontból a kettő nem összehasonlítható, de ez így most jól hangzott.
Nagyon nagyon sajnálom, hogy komolynak hitt könyvelők, hitelesnek tartott könyvvizsgálók és nagyképű adótanácsadók miért mellőzik elvből ezeket a megoldásokat és miért tudnak mindig "sokkal jobbat". Ezen szoktunk háborogni a könyvvizsgáló, könyvelő, adótanácsadó kollégáimmal és idézgetjük - sajnos csak egymásnak - a pénzügyminisztérium és az APEH ide vonatkozó pozitív állásfoglalásait.
Kérdezz még, jól esett a szakmai érdeklődés !
-
azigazforest
tag
válasz Ohmygod #2324 üzenetére
"Ha valaki egy kicsit is tudja hogy ezek a konstrukciók min. 10 évre szólnak - akkor azt is sejtheti hogy ebben túl sok rizikó nincs"
... kivéve, hogy ha a hiteled bedől, a visszavásárlási érték miatt nagyon nagy szarban vagy, mivel a tőkét is oda kéne adni valamiből. Az pedig pont a UL miatt a negyede, fele.
Hogy kombi hitelnél ne verd falba a fejed később, annuitásos (hagyományos ) deviza hitelnél 15-20% tartalékkal kell rendelkezni a havi törlesztőrészleteken felül, kombi hitelnél pedig egy éves díjjal legalább.
A kombi hitel a világ egyik legjobb hitelkonstrukciója a hagyományossal szemben, ha csak és kizárólag az előnyöket nézzük. A befektetések tervezésénél egyetértek, hogy hitelnél csakis emelkedő garanciaszintes "all time high" alapokat szabad használni, de kár hogy nem nézhetjük.
És én is hozzátenném a fórumon már-már divatossá vált zárást: "Engem válassz, ha okosabbnak tűnök mint egy ötödikes. Privátban mindent lezsírozunk"
-
csaba54
tag
válasz Ohmygod #2324 üzenetére
.......Egy kombi hitel lényege hogy a tőkét nem kell menetközben visszafizetni a banknak, hanem előtte egy un. részvényportfólióban extra hasznot lehet belőle "csinálni".
Ha ez annyira jó,miért kell a biztosító és a bank közé beiktatni Ohmygod ügyfeleit,nem lenne célszerübb közvetlenül a bankot rábeszélni és nem itt a sok AMATÖR KIBIC között ajánlkozni,sőt még személyes beszélgetésre is időt fecsérelni valamelyikkel????
Azért egy profitól többet várnék!?[ Szerkesztve ]
-
Ohmygod
csendes tag
válasz Széltoló #2323 üzenetére
Először is döbbenet az a hülyeség áradat ami itt a "cég"-ről és a termékekről egyáltalán elhangzik... Javaslom a sok amatőr kibicnek hogy először győződjön meg arról amit mond ill. ír - utána pofázzon hülyeségeket...
Egy kombi hitel lényege hogy a tőkét nem kell menetközben visszafizetni a banknak, hanem előtte egy un. részvényportfólióban extra hasznot lehet belőle "csinálni". Ha valaki egy kicsit is tudja hogy ezek a konstrukciók min. 10 évre szólnak - akkor azt is sejtheti hogy ebben túl sok rizikó nincs. Ha ennek ellenére valaki a remegő gyomrúak táborába tartozik, akkor lehetőség van arra is hogy TŐKE és HOZAMGARANTÁLT alapokat válasszunk, amiben a veszteségi lehetőség abszolut 0 !!! Ez a lényeg. A min 10 év alatt a részvényportfólió értéke akár a 2 - 3 szorosára is felmehet, így a tőke kifizetése után még jelentős pénz maradhat az ügyfél zsebében... a többit személyesen... - ha valakit érdekel...
-
csaba54
tag
válasz kokri10 #2318 üzenetére
vannak jó lehetőségek de ez inkább tanácsadó kérdése
én azigazforest-et ajánlanám, engem is ő segitett ki egy moslék üzletkötő által eltolt szerződésből
írj neki privátban beszélj meg vele találkozót ,merem ajánlani...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
kokri10
újonc
Sziasztok!
Mi a véleményetek a B.net céges termékeivel kapcsolatban? Konkrétan a halasztott adófizetéses konstrukcióra gondolok, ahol a társasági és különadót el tudják tüntetni.
Megkeresett egy tanácsadó és azt mondta, hogy az 65 Mio Huf árbevételem 20%-át meg tudja spórolni nekem. Igaz lehet ez?A hozzászólásokat előre is köszi!
-
Széltoló
tag
Szépen muzsikál a XEN...Használja vagy figyeli valaki?
-
Széltoló
tag
válasz maholnap #2310 üzenetére
, évi 300.000.- Ft-os befektetés (általában ennyi egyben a minimum is, vagy nem sokkal kevesebb ennél)
A Bnetnél két évvel ezelőtt a generális quantum évi 120 ezerje volt a minimum,de volt axás 200 ezer minimális díjjal.
Ez az "általában ennyi egyben minimum is" elég sántítós,mert például az aviváék 5 ezer haviért adják az armada light-jukat és erősen valószínűsítem,hogy más társaságoknál is van hasonlóan alacsony konstrukció. Valóban nem sokkal kevesebb,csak kevesebb mint a fele....:-) -
maholnap
csendes tag
google: kóklerbróker
hasznos információk a témában :-)
-
maholnap
csendes tag
válasz Széltoló #2308 üzenetére
válaszod első fele nem igaz, második fele sem igaz, összefüggés nincs :-)
A rendszeres éves befektetéseket nem kötelező indexálni (hacsak nem szabja meg valami külön szerződési pont, mint pl. egy kombinált hitel termék)
a rendszeres befektetési összeg változtatható, emelhető és csökkenthető szinte minden konstrukcióban.
Jó lenne, ha mindenki értené: egy folyamatos befektetésről szóló, évi 300.000.- Ft-os befektetés (általában ennyi egyben a minimum is, vagy nem sokkal kevesebb ennél) nem egyszeri, vagy kétszeri ekkora befektetési kötelezettséget jelent. Ez egy három milliós, vagy 6 milliós (10 vagy 20 éves futamidő esetén) befektetés, ahol lehetőséged van apránként, csupán havi huszonötezer forintonként ,vagy évente háromszázezrével gyűjteni a tőkét. Jó az, sőt nagyon is jó, csak fizetni kell, mint a katonatiszt. Nem a csökkentésén, hanem a növelésén kellene gondolkodni. Érdemes a minimális összeggel indítani, hogy menet közben emelhesd (ha akarod, és van rá lehetőséged), ugyanakkor az eseti számlán bármikor kisebb vagy nagyobb összegeket tartalékolhatsz.
Nincs megszabva (nem mindenhol van megszabva) a befektetési alapok köre, szabadon választhatsz. Ha - pl. hitelopciónál - mégis megszabják, akkor is az csak a fő számlára vonatkozik.
-
maholnap
csendes tag
válasz azigazforest #2278 üzenetére
a szakmaiság van honnan fejlődjön...
a bnet önállóan vállalta be az új analízis lapot, nem a PSZÁF "kényszerítette" rá :-) Ha ez így lenne, akkor minden ügynök és ügynökség azt használná. A CSFB, AXA (Winterthur), és a banki privátbankosok már rég ilyeneket használnak, ebben nem úttörő aki most indul
a speciális juttatásokat éppen a mélyen nyomott jutalékkal biztosítják, ahelyett, hogy korrektül odaadnák annak, aki kötötte. Ott a jutalék tizede-negyede a piaci átlagnak, a csúcson is csak a harmada...
nem normál a jutalék, tehát hiába "duplázza". a részvényopció vásárlási lehetőséget jelent, már megint elhitted a vakítást... a részvényopció azt jelenti, hogy megveheted pénzért a részvényt. a jogosultságot pedig elég magas forgalommal lehet elérni. nézz utána, hogy kik érték el eddig! Sem a "3 év alatt", sem a minimum, sem a 30 millió nem igaz. Bár, az igaz, hogy aki ott van, annak érdemes elgondolkodni a saját maga által képviselt többes ügynök cég részvényének megvásárlásán - mitől mástól lenne hiteles lélekben, belül is?! Korrekt ötlet a cég menedzsmentje részéről a részvény opció. Nagyon is korrekt. A kommunikáció viszont ködös, ahány forrás, annyi féle magyarázat... Ha eddig nem láttam - hallottam ötféle szintet, amit el kell érni, akkor egyet sem. És nem jár, hanem megveheted: benne van a nevében :-)
-
Széltoló
tag
Tudtok-e arról valamit, hogy a főszámlára először befizetett összegnek végig annyinak kell lenni?
Naponta változni fog az összeg,hisz minden munkanap újra értékelik- számolják a portfóliókat.
Nem lehet abból kivenni és az eseti számlára tenni?Fordítva működik, de így nem. Vannak konstrukciók amelyen keresztül a rendszeres felhalmozási egységekből is lehet részlegesen visszavásárolni, de annak árfolyam kockázata van, így azt átrakni P pluszba nem lenne rentábilis.
A főszámlán lévő összeg csak pénzpiaciban lehet?Szó sincs erről, de egyes biztosító társaságok jelzálog hitellel terhelt biztosítás esetén bizonyos százalékban megszabja a portfóliót.
-
hozam
újonc
Tudtok-e arról valamit, hogy a főszámlára először befizetett összegnek végig annyinak kell lenni?Nem lehet abból kivenni és az eseti számlára tenni?A főszámlán lévő összeg csak pénzpiaciban lehet?
-
Széltoló
tag
válasz csaba54 #2295 üzenetére
Te értesz hozzá érdekel is szereted is képzed is magad ,tehát minden adott hogy ne legyél veszteséges
Csak a válság mély pontjától csinálom ilyen intenzíven,mert addig elhittem,hogy ez csak egy biztosítás,ami nem tőzsde és nem is lehet úgy kezelni. Ez csak részben igaz,hisz valóban nem lehet naponta akár többször is pozíciót fogni, majd kiszállni,majd újra be,de egy bő hét alatt már meg lehet tenni.
Ha a biztosítás kezdetétől folyamatosan ebben a szellemben menedzseltem volna,akkor minimum kettes volna a szorzó a P plusz 60%-án és a főbiztosítás sem 10%-ot mutatna.
Bevallom,hogy ezt rohadtul bánom, mert sokak meggyőződésével ellentétben én vallom,hogy azokból a hozamokból,amelyekből egyszer kimaradtam a későbbiekben ezek nem lesznek pótolhatók,hiszen egy éves, öt éves, tíz éves és teljes futamidős távlatokban érdemes gondolkodni,de az egy éves távlatban benne lesz a havi és a heti teljesítmény is. Nem mindegy, hogy adott évben hány százalékot kalapáltam össze, hiszen a következő évben már az előző év hozamával emelt összeggel játszom és így tovább.
Nálam ez már mánia,de én értékelem ennek a konstrukciónak az előnyeit és tudomásul veszem a hátrányait is- utóbbi inkább csak a főbiztosítást érinti(pl: magas díjak)
A BÉT-en az utóbbi három hónapban igyekeztem nagyon óvatos lenni,aminek meg is lett az eredménye: kemény 7% adott időszakban és piaci viszonyok között.Gyönge eredmény...de valóban tűrhető biztonság mellett. Ennek a hozamnak a kétszeresét megcsináltam a biztosításomon,igaz lényegesebb bátrabb kezelés mellett.
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CNC topik
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- Külpolitika
- Ózongenerátor a háztartásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple watch series 6 40mm gyönyörű gyári 100% akku
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- Lenovo LOQ (15IRX9) - I5-13450HX, 32GB DDR5 RAM, NVIDIA RTX 4060 8gb, 1TB NVMe SSD, 2 év GARANCIA
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17,3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest