- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Windows 10
- Debian GNU/Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvdbackuper
őstag
válasz Johnny Cage #1150 üzenetére
biosban nyomj egy bal crtl+f1 combót, az előhoz egy pár plusz menüt...ott keresgélj...
-
Ybron
senior tag
sorry rossz helyre ment
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Segitség kellene.
Az egyik ismerősöm bios-t frissitett a gépemen win alól, miközben kékhalált dobott, és újraindult.Utána egyáltalán nem adott képet, és azóta sem.Próbáltam már mindent resetelni, de hiába.
Mit lehet tenni ilyen esetben?
A lap egy Asus P5N-E SLI lenne.Köszi.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
dvdbackuper
őstag
válasz Ace Ventura #1153 üzenetére
elvileg tudja az ASUS CrashFree BIOS 2-t, azzal kéne próbálkozni...keress rá gugliban...
-
dono18
csendes tag
sziasztok frissiteni akartma win alol gigabyte ep35c ds3r lapomat és valmi nagyon nem sikerült mert resi és csak kiirja h award bios 2000 és se kép se hang enm lehet semmit se csinálni!! plsss vki help
-
Tsabi50
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném frissíteni a biost,(Phoenix a09)alaplap neve dell optiplex gx150,csak nem tudom,hogy kell.tudnátok segíteni? -
Beowulf_78
addikt
Sziasztok!
Vettem egy GTX 260-at, és a 4.4-es NiBitor-ral beállítottam a ventiszabályzást és "extra" módban az órajeleket. Kicsit macerásnak érzem a szofveres húzást, azért gondoltam erre a megoldásra.
A létező legegyszerűbben szeretném a flash-t végrehajtani, és lehetőleg nem elkúrni. Milyen progit javasoltok flash-re, ill. ha lehet, win alól csinálnám, úgy kényelmesebb.
A segítséget előre is köszönöm!Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
laca000
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Asus M2N alaplapot.Biosfrissítés után Cmos checksum Bad üzenetet kaptam,load default settings betöltéssel továbbléptem,a gép megy!Újraindításkor a hibaüzenet nem fogadott újra,simán megy a rendszer,de aggódom!
Kérlek segítsetek!Köszi!lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Casey25
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Adva egy MAXDATA pro 6100x típusú laptop [link] A probléma a biosnál van, amikor bekapcsolom a gépet, bejön a maxdata logó, utánna olyan sötét a gép mint az éjszaka! Flopy meghajtó nincs a gépben! Csak DVD, 4db USB, kártyaolvasó + a szokásos portok! Hogyan tudnám frissíteni a biost??? Már próbáltam az elemkivételt az alaplapból (1 napig kinn volt), semmi változás! Kivettem a dvd-t, vinyót, elem ki, elem be, nem nyert! A gyártó honlapjáról már letöltöttem a megfelelő biost!
Már csak a gépbe kellene valahogy bejuttatni! Valaki tudna nekem ebben segíteni???[ Szerkesztve ]
-
scabi78
senior tag
hi!
Valaki jártas a bios sípolás hibaüzeneteiben? Kékhalál szokott lenni, majd hosszú sípolás.Tiszta Windows, rendes ház!
-
DarkUBi
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, itt van egy Gigabyte GA-M52L-S3 rev 1.0 alaplap, amire tévedésből rev 2.0 bios lett frissítve. Namost ennek rendje és módja szerint a gép bekapcsolás után meg se makkan, csak pörögnek sépen a ventik. Hogyan tudnám visszacsinálni a dolgot? Előre is kösz a segítséget!Ne félj, lehet ez még rosszabb is!
-
rootkiller
őstag
A következőket lécci magyarázza el nekem, hogy micsoda, illetve mikor kell használni:
S.M.A.R.T. for Hard Disk, Boot to OS/2, SATA Legacy ill. Native mode. thxArtengo TR 990 Pro
-
KRi2
aktív tag
Csakegy egyszerű kérdés:
Ha a számomra felesleges dolgokat, mint például az IntegráltHangot, WakeonLan-t, Serial/parellel portokat letiltom, nyerek-e velük valamit? Gyorsabban bootol be a gépezet? A windóznak kevesebb helyről kell igazgatnia az eszközöket? Hamarabb kész a win install? Kevesebb áramot eszik az alaplap? biztonságosabb, hűvösebb?||| | || ||||| | ||| ||
-
k78chriss
tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi az a BIOS-ban, hogy SATA Port0-3 Native Mode??
Ez mire valo? Egyébként egy Gigabyte x38 as alaplap.Előre is kösz!
-
adam770
csendes tag
Sziasztok !
Keresek olyan hozzáértő szakembert
aki meg tudja javítani a HIBÁSAN frissített bios miatt nem induló sapphire 4870es vga kártyámat.Nem tanácsot kérek hogyan csináljam, mert se angoltudásom, se türelmem hozzá, hanem árajánlatokat várok ki mennyiért vállalja.Lehetőleg mielőbb kéne, mert addig nem tudok jáccani a régi vga-val.
750/900 ról 800/1100 ra módosítottam az órajelet, és utána még sokáig működött 830/1125-ön aztán 1szer csak nem bootolt be.
Az is írjon, aki tud szervízt/szakembert/ennél megfelelőbb másik fórumot, ahol segíthetnek nekem. -
wutuka
aktív tag
Sziasztok!
Hatalmas kérdésem lenne hozzáértő emberekhez.Van egy Gigabyte GA-8I945PL-G alaplap.Szeretném feltenni az F7 verziójú BIOS-t,mert egy új D925 proci megy bele,és jelenleg az F5 BIOS nem támogatja.
Kérdezném,hogy a gigabyte @BIOS nevű progija használható ezen alaplap esetében is???
A EP35 DS3 alaplapomon van ez a progi,ennek segítségével a neten keresztül minden gond nélkül ment a BIOS frissítése.
Előre is hálás köszönet a tanácsokért!Lionel Messi : The Best !
-
z0d1AK
nagyúr
meg tudnátok mondani, hogy tudok egy (minden bizonnyal) bios hibás vga karin biost cserélni/frissíteni, úgy, h a kari nem is ad képet?
Ati volna a "szerencsés" áldozat| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
-
monti20
tag
Helló!
Kb. 2-3 évvel ezelőtt vettem a Notebook-omat. Az eladó azt mondta, hogy a CPU órajelét lejjebb vették, mert így nem melegszik annyira és kevesebbet fogyaszt a gép. Ez ideáig nem is érdekelt, de ma láttam, hogy az Intel(R) Pentium(R) M 1.60MHz CPU csupán 600MHz-en megy! Hát eléggé kiakadtam! A BIOS-ban visszaakartam állítani 1600MHz-re, de nem találom sehol, hog hol lehet. Ebben kéne nekem segítség!
Ez egy Gericom Notebook, AMI BIOS-sal, Intel i855GM/GME Gericom Alaplappal.
Tehát az érdekel, hogy hogyan tudom a CPU értékeket visszaállítani 600-ról 1600MHz-re?!
Ja még egy kérdés, a BIOS-ban a RAM-nál hogyan lehet beállítani a Dual Channel módot?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
NeSszeeeE!!!!! :)
-
t19joc10
csendes tag
Hello. A következő lenne a problémám, adott egy alaplap Gigabyte 590Sli S5 (a limitált szériás mindennel felszerelt)Am2 es, bios frissítés óta se kép se hang,//windows ban írta minden jol ment please reset your.....// vártam kb 3 percet és kikapcsoltam ( amire utólag rájöttem nem kelett volna )a gép bekapcsol de képet nem látok, cmos clear , vidkari csere ,ram csere volt, semmi ,dugtam rá egy Pata s Hdd t , meg floppyt rajta Autoexec.bat -al biossal, flopyt nem is nézi a gép, billenytű se villan fel bekapcsoláskor (furcsa mikor a tápott a lapra dugom akkor igen), szóval itt járok sajnos ,ha valaki tud segiteni mit próbáljak légyszi irjon köszi.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz t19joc10 #1183 üzenetére
minden bizonnyal szerintem sikerült elcseszni a biosfrissítést.
vagy nagyon speckón kell biost nyomni rá, vagy megkeresni itt valakit, aki tud chipre írni biost(vannak páran), neki odaadni a bioschipet, és akkor ír rá neked jó biost| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
nah, avlaki aki ért a vga bios frissítéshez?
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
t19joc10
csendes tag
hello , én már frissitettem vga biost, Nvidia 8800gts 512 n - nibitorral megirtam aztán dosba megflash eltem., előtte elolvastam mi van ha nem sikerül , ha nincs kép akkor kell egy másik videokártya is a gépbe, ha bejön a gép azzal, akkor ugyanugy frissited a biost a vidkarin , csak figyelni kell hogy + paramétert adsz meg valami ilyesmi (-dev0 -dev1 ) az egyik a pci os vidkari a másik a pci-expresses és azt a devicét adod meg amit frissiteni szeretnél , itt prohardveren vagy logouton van az írás de van hogy fél nap mire én is meglelem , keresgélj és megleld.,
-
t19joc10
csendes tag
t*kön is szúrnám magam ha az lenne az enyémmel., már rááltam volna a googlére 1000 el , te is tedd ezt , mondom sima vidkari frissités ha megy , csak a plusz vidkari t kell betenni amivel beinditod a gépet és azt a +paramétert megadni hogy melyik device-nek frissited a biost és voáláá. hihetetlen hogy nem látja senki eme beszélgetésünket és nem dob 1 linket , UP
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Vörös-Fekete Xeon E5-1650 v4 Félkonfiguráció Eladó!
- MSI B85M-G43 + I.O Shield eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest