Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
siebener
aktív tag
válasz Melack #18760 üzenetére
Már gondoltam rá, de elég drága megoldás, annyit nem ér az egész.
Igazából hallottam valahol, valamikor olyat, hogy a telefonok akksija akár pár darab ceruzaelemmel is tölthető. Ebből kiindulva, ha esetleg ki lehetne találni, hogy a töltőben lévő vezetékeket az akksi melyik érintkezőjéhez kell érinteni... aztán csak egy ötlet, lehet, hogy hülyeséget írok/gondolok. -
-
-
AndrisBoy
aktív tag
válasz Melack #18011 üzenetére
Ez elég jó, mondjuk én tárolásra dropbox, de gmail-em van, szoval lehet átváltok Picasa-ra.
Még 1 kérdés, ebben a FastStone -ban nem tudom átállítani a képméretet? Mert oké hogy "lebutítja" 4megáról a képeket 1,23-MB-ra , de a képpontok száma ugyanannyi marad, nekem pedig a lényeg hogy 3648x2736 képpontból 1024x768 legyen
•°o.OO.o°•
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Melack #17175 üzenetére
Továbbra sem érted. Nem akarom az USB2 sebességét növelni.
Az akarom, hogy a 3.0-ás hub-on lógó 4 eszköz képes legyen a teljes 2.0-ás sebességet egyidejűleg, osztás nélkül használni.
Analógiával élek:
Adott 3db vékony cső (2.0). Ha ezek egyetlen vékony csőben (2.0 hub) egyesülnek, akkor a vékony cső térfogatán kell osztoznia a 4 csőnek.
Ha viszont a 4 cső egy vastagabb csőben egyesül (3.0 hub) akkor mind a 4 vékony csövön (2.0) maximális lesz a vízáramlás, míg a vastag csövön (3.0) az elérhető maximum felével fog folyni a víz.
Ez itt a kérdés. Hogy képes-e az USB3.0-ás HUB a PC 3.0-ás portjával a 3.0-ás kábelen keresztül 3.0-ás sebességgel kommunikálni (amibe teoretikusan 10* fér bele a 2.0-ás maximális sebessége).
alufelni: Tisztában vagyok vele, hogy kábel is kell, meg tápegység a megnövekedett fogyasztás miatt. Itt pusztán a 3.0-ás hub működése volt kérdéses. Hogy képes-e a 2.0-ás eszközöknek egymástól függetlenül biztosítani a teljes 2.0-ás sávszélességet.
spista222:
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
spista222
addikt
válasz Melack #17175 üzenetére
Még sem érted
Arra kíváncsi hogy ha több USB2.0-ás eszközt köt rá akkor egy USB2.0 sebességén fog osztozni az összes eszköz vagy mivel a hub-ig USB3.0 ás kapcsolat van amibe belefér több USB2.0-ás eszköz sávszélessége így mindegyik kap teljes sávszélességű USB2.0-át. Vagyis nem lesz gyorsabb egy eszköz de több eszköz esetén vissza fog e lassulni mint USB2.0-ás hub esetében vagy sem.
Szerintem ezt csak próbával lehet kideríteni, mert ha egyik hub meg is tudja csinálni ezt az nem jelenti azt hogy mindegyik meg tudja. -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Melack #17169 üzenetére
Nem érted a lényeget.
Ha egy USB2.0-ás hub-ra kötök 2-4 eszközt, akkor az USB 2.0-a sávszélessége osztódik igény szerint 2-4 felé.
A kérdés az, hogy ha egy USB3.0-ás hub-ra kötök 2-4 2.0-ás eszközt, akkor megkapja-e minden eszköz a teljes 2.0-ás sávszélt a 3.0-ából, vagy akkor is csak 2.0-án kell osztozniuk?
alufelni: Te sem érted... Nem a 2.0-át akarom gyorsítani. Elég nekem eszközönként 20-30MB/s. A kérdés az, hogy ha van a hubban 2-4 eszköz, és mind 20-30MB/s-el akar kommunikálni, akkor képes-e a hub a PC-fele kiküldeni a 80-120MB/s-ot 3.0-án, vagy sem.
Érthető?
sz: Képes-e a hub a PC-bel 3.0-ás sebességgel üzemelni, ha csak 2.0-ás eszközök vannak rajta?
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Lompos48
nagyúr
válasz Melack #16074 üzenetére
Levágod a csatlakozót, átviszed a falon a kábelt valahova a PC/router közelébe egy falra szerelt egy UTP fali aljzatba. Onnan pedig egy klasszikus UTP kábellel a PC/router-be.
-
Csabee.
nagyúr
válasz Melack #16071 üzenetére
Vegyél egy krimpelőt amit linkeltek (van olcsóbban is) hozzá 10ft/db kb maga a csatlakozó amit felkell tenned. Neten találsz bekötést, színek szerint szépen bekötöd.
Persze csak akkor ha érzel hajlandóságot az efféle dologhoz. Egyébként bármelyik hálózattelepítő megcsinálja neked. Én most rendeltem magamnak krimpelőt, ha meglenne én is megcsinálnám neked szívesen.. de lehet 1-2 hét mire megjön.
Üdv: Csabee.
-
Hintalow
senior tag
válasz Melack #14902 üzenetére
Digitalizáló kártya néven keressek? ez ha jól gondolom nem egyenlő tv tuner ugye?
Bocs a problémázásért, csak nem akarok sokat szánni rá, a kazik átvétele után úgyis eladnám, és az sem szempont, hogy extraüberbrutál minőség legyenHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
spista222
addikt
-
localhost
Közösségépítő
válasz Melack #14453 üzenetére
(Hmmmm... a csomagot ugyanúgy nyomon tudod követni, nem ?) - egy számítógépházat nem levélként küldünk...
spista222 Nem jó, amit mondasz! Ajánlott levél kézbesíthető zárt levélszekrény útján is, már nagyon, de nagyon sok éve! Amit feltétlenül alá kell írni, az a tértivevényes.
"Ajánlott különszolgáltatással feladott küldemény akkor kézbesíthető levélszekrény útján, ha a címzettnek, illetve meghatalmazottjának, helyettes átvevőjének történő személyes kézbesítési kísérlet eredménytelen volt, és a címhelyen a 15. §-ban foglaltaknak megfelelő levélszekrény található.
15. §
(1) A levélszekrényt a címzettnek vagy megbízottjának
a) kertes ház esetén a telek - cím szerinti bejáratánál,
b) többlakásos épület, továbbá irodaház, üzletház és egyéb hasonló jellegű intézmény esetén az épület bejárata közelében, egy csoportban, de címhelyenként külön-külön (továbbiakban: csoportos levélszekrény),
c) lakópark, ipari-park, gyártelep esetén a telek bejáratánál, (a portaszolgálatnál),
d) egyéb esetben a címhely ajtaján kell felszerelni úgy, hogy a postai szolgáltató (a kézbesítő) ahhoz biztonságosan hozzáférhessen.(2) Az (1) bekezdés b)-c) pontjaiban meghatározott esetekben a levélszekrényeket névvel, emelet-, ajtószám, illetve lakásszám megjelöléssel kell ellátni.
(3) Az (1)-(2) bekezdésben foglaltaknak megfelelően elhelyezett és megjelölt levélszekrény hiánya – a felszólítás alkalmazásának a (4) bekezdésben foglalt esetét kivéve – nem mentesíti a postai szolgáltatót az alól, hogy a szolgáltatási szerződésben vállalt kötelezettségének a teljesítését személyes kézbesítéssel megkísérelje. Ennek sikertelensége esetén a küldemény - a megfelelő levélszekrény hiánya miatt – a címzett számára kézbesíthetetlennek tekinthető.
(4) Ha a címzettnek nincs – az (1), illetve a (2) bekezdésben foglaltnak megfelelően elhelyezett és megjelölt – levélszekrénye, a postai szolgáltató 30 napos határidő kitűzésével, igazolhatóan felszólíthatja a címzettet megfelelő levélszekrény felszerelésére. A postai szolgáltató felhívja a címzett figyelmét arra, hogy amennyiben ezt elmulasztja, a postai szolgáltató a levélszekrénybe kézbesítendő postai küldemények kézbesítését mindaddig nem kísérli meg, amíg a címzettől értesítést nem kap arról, hogy a levélszekrényt felszerelte.
(5) A levélszekrénynek és a levélszekrény elhelyezésének a méretadatait a 2. számú melléklet tartalmazza.
(6) E § rendelkezéseit nem kell alkalmazni a támpontos kézbesítéssel ellátott területen.
"
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
s3toraph
senior tag
válasz Melack #14453 üzenetére
Gondoltam én is rá, csak így besz****am magam ennek a felárával, mert elfelejtkeztem beleszámolni mikor megállapodtunk, megmásítani meg nem fogom amit mondtam. Így azért is ajánlott lesz belőle mert én is ezt preferálom.
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
s3toraph
senior tag
válasz Melack #14447 üzenetére
Értem. Viszont 1115 a standard és 20kg a max. amibe bőven belefér átlagos súlyú ház is.
Viszont, azt tudod,hogy olyankor mi történik, ha csak simán feladom a címre (előre ki van fizetve), és nincsenek ott amikor megy a postás? Erről is van küldeményazonosító, vagy csak ajánlott esetében?[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
dudika10
veterán
válasz Melack #14106 üzenetére
Régen jártam ott, akkor eléggé üres volt.
De meglátogatom. Nem kerül semmibe, köszönöm a tippet.
Számlát ilyen helyen eszem ágában nincs kérni.kjani18: próbálkoztam, de csak mintás, giccses, nagyon gyenge minőségű termékeket találtam.
Azért neked is köszönöm a tippet!Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
spista222
addikt
válasz Melack #13288 üzenetére
Asztalon jobb klikk a hangszóróra->rögzítőeszközök és ott tilts le mindent.
Tilts le mindent hátha megoldja a problémát.
A figyelést a hangeszközre kattintva tulajdonságok figyelés alatt találod ha be lenne pipálva pipáld ki.DJ WOKKY a kábelokban használt réz tisztasága 99,9%-os de a benne lévő szennyeződések miatt romolhat a vezetőképesség de nem annyira számottevően. A szigetelés ami között igazán nagy különbség van kábel és kábel között.
Mondjuk az a 0,5Ohm már 3W-ot csak a vezeték fűt ha a 8Ohm-os hangszoró 50W-ot kap[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Melack #12990 üzenetére
18 másodperc. Szerintem ezzel rekordot döntöttél.
Köszi
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
AndrisBoy
aktív tag
válasz Melack #12468 üzenetére
Na frankó a kapcsolat, jobb mint hittem.
Viszont hogy lehet eltüntetni az ablakot, ami mindig feljön mikor kapcsolódok a géphez?
Pl.: Ujraindításnál ne jöjjön be az üdvözlő képernyője , hanem csak az óra melett legyen kicsiben, és tudjak vele dolgozni.
Valamint azt el lehet tüntetni hogy ne legyen ilyen "távsegítség nyujtós"
gondolok itt arra hogy, a Célgép-en az egér meg ablakok ne változzanak, csak Rendszer gépen? Vagy ez egy ilyen program,csak így működik?
•°o.OO.o°•
-
AndrisBoy
aktív tag
válasz Melack #12459 üzenetére
Szóval mind 2 -re felteszem, aztán belépek a progiba.
Hozzá rendelem hogy windows-al együtt induljon, mert ha áramkimaradás esetén ujra indulna ,akkor legalább a progi induljon el.S ha a cél gépbe nemis vagyok bejelentkezve, ebbe a progiba, otthonról bebirok?
•°o.OO.o°•
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Melack #12053 üzenetére
Akkor miért nem veszel bele feket + színes kombót? És akkor lenne mindkettő benne.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Melack #12047 üzenetére
Nyomtató függő. Láttam olyat, hogy csak fekete volt benne és ment a nyomtatás, de volt olyan, hogy a színest hiányolta. Szóval ki kell próbálnod.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
total90
veterán
válasz Melack #10405 üzenetére
Neki megvan az előadó eredeti CD-je... de akkor pl. a diszkók miért nincsenek büntetve, hogy feltolják a mixeket? Nevesebb diszkók rezidensei összemixelnek mindenféle slágereket, majd a dizsi weboldaláról lehet leszedni ingyen. Ám, akkor ez sem okés így elvileg, nem?
Viszont itt most az is necces, hogy mint most értesültem, ilyesmi értesítés ajánlott levélként kell, hogy érkezzen, valamint bírósági vagy kirendelt ügyvédi papír is kellett volna, hogy érkezzen... de nem jött semmi ilyen, csak egy copy+paste a törvénykönyvből+a zene letöltése. Meg aztán az elérhetőség dolog+weboldal.
Azért érdekel, hogy lehet-e ez kamu? Mert ok, ha szabályt sértettem, akkor kifizetem, de csak úgy a levegőbe nem akarok kidobni 450€-t.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
VásRló
tag
válasz Melack #10400 üzenetére
arra nem nagyon van idő, reggelre már késznek kellene lenni a gépnek.. esetleg délután, miután megcsináltam a hivatalos microsoft által ajánlott javításokat.. a mentett config fájlokból..
memtest-et csináltam, de csak windows alól, igaz..
de majd megnézem rendesen is. viszont a másik gépbe is beleraktam a memóriát, és ott nem viselkedett így.. nem voltak újraindulások, fagyások..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- Milyen routert?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Jövedelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok