Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz scream #88209 üzenetére
KVM Switch-nek hívják.
Arra szolgál , hogy 1 billentyűzet , 1 egér és egy monitort tudsz használni 2 vagy több géppel.
Alaposan nézd meg, hogy milyet választasz mert 1000 és 1 féle van !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
laychi
veterán
válasz scream #79439 üzenetére
Azért tettem fel itt,mert :
1. Nem találtam a megfelelő topicot.
2. Ide elméletileg bármilyen kérdéssel lehet jönni.Köszönöm a válaszod és a linked,ugyanis a fő kérdésben ez is benne volt :
"Esetleg ha valaki a megfelelő topicba tud irányítani(googlizás után sem leltem fel a megfelelő helyet), annak is megköszönném."
[link]Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz scream #78267 üzenetére
Milyen eszközöket használsz? Ebből így nem sok mindenre tud gondolni az ember.
Elsőre DNS-t tippeltem volna, de gondolom a "ping www.google.hu" paranccsal pingelsz, akkor elvileg annak jónak kell lennie.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
spiritex
veterán
válasz scream #77699 üzenetére
Ehhez sem kell, csak akkor Image file-t kell menteni, és nem az egész lemezről, hanem csak a C-ről (annak mindkét partíciójáról (a 100MB-osról is). És mentheted simán a D partíciódra, és ha gond lenne a jövőben a win-nel, akkor egy Rescue Disk-kel indítod a gépet, betallózod a D-n levő image file-t, és visszaállítod a C-t. Ennyi.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz scream #77688 üzenetére
Tessék: Macrium Reflect Free leírás.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
mouzrr
őstag
válasz scream #67459 üzenetére
90% a max, de auto-n sem indult el.
a cha-fan-ról egy belső házventi elindult, 1300-as rpm-mel forgott. A processzoré azon sem indult el, ha csak a kis dugó van bedugva és a táp nincs, akkor számítógép bekapcsolásnál F1-et kell nyomnom, mert kiírja hogy "CPU fan error!" .
-
Winne
nagyúr
-
MaxxDamage
félisten
válasz scream #63614 üzenetére
Igen Mustármag kolléga írása helyes !
Megkapod a terméket (átvétel) nem teccik / egyéb... ebben az esetben felveszed a kapcsolatod az eladóva (bolt / szerv.) és megbeszélitek a részleteket ! (kapsz postacímet amire a saját költségeden kell a csomagot ajánlottként eljuttatnod) megbeszélés szerint az összeget (ha a pénz kell vissza) 30munkanap alatt kell átutalnia , vagy levásárolod az összeget... (nagyjából ez a lényege)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Mustármag
őstag
válasz scream #63614 üzenetére
Üdv.
"Internetes szerződések esetén főszabály: amennyiben a fogyasztó meggondolta magát, 8 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. Ezt a jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetén pedig, amikor a szerződést megkötötte." -
őstag
válasz scream #57146 üzenetére
Be fogják engedni. Az 5mW-os lézerek pedig árban ott vannak (szerintem bőven 22 eur alatt), hogy még vámot és áfát sem kell fizetned.
(szerk: A jobbik sztori, amikor egyik ismerősömnek a multifunkciós LED lámpáját nem engedték be, mert volt benne a sok ezer funkció közül egy kamera is, és kémeszköznek minősítették a vámon, ami hazánkban nem megengedett. )
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
őstag
válasz scream #57121 üzenetére
Csak a biztonság szempontjából, (elnézést, ha triviális számodra, de nem tudom mennyire értesz a témához) tudni kell, hogy bizonyos energiasűrűségű lézerek már visszaverődő sugárként is azonnali vakságot okozhatnak, akár szemmel nem látható tartományú hullám esetén is. Ilyenkor védőszemüveg használata nélkül tilos az eszköz üzemeltetése.
Éppen ezért, ha szabály nincs is rá, házon kívül óvatosan (vagy inkább egyáltalán ne) használj nagy erejű lézert, mert nem lesz mindenkin védőszemüveg, és legdrágább kincsünk a szemünk világa.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
VoidXs
nagyúr
válasz scream #46113 üzenetére
Csak SIM kártyával működik, a netcsomag meg attól függ, hogy mire kell. Engem pl. csak a korlátlan elégít ki. Naponta lazán elhasználok 2-3 gigát, pl. YouTube fel/letöltéssel.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
banán007
tag
-
DeFranco
nagyúr
válasz scream #43713 üzenetére
A defranco.hu-t a forpsi-nál regisztráltam és a tárhelyparknál van a tárhelyem.
Korrektek rendesek voltak, és ha jól tudom a tárhelypark megfelelően megbízható is.
A regisztráció két évre volt 2000, a tárhely egy évre 1250.
Van mindkettőnél némi értékelhető magyar support.
A honlapra ha gyorsan kell valami, akkor használj valami sablont, wordpress-el lehet szép egyszerű dolgokat csinálni gyorsan.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz scream #39029 üzenetére
Értelemszerűen nem tud bejelentkezni. Azért van kitiltva.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
brd
nagyúr
válasz scream #38044 üzenetére
A távelérés a kevésbé problémás, pl. VNC, Távoli asztal (RDP), de ha kényelmes vagy, és nem értesz, vagy nem akarsz érteni hozzá, akkor Logmein. A felélesztés (bekapcsolás ún. készenléti módból) viszont problémás lesz, ahhoz kell egy olyan router/gép a géped elé, ami folyamatosan működik (amikor be akarod kapcsolni a géped), és tudja azt, hogy egy UDP portjára érkező csomagot a "túloldalra" (LAN) úgy tud továbbítani, hogy ott ún. broadcast csomagként jelenjen meg. Erre azért van szükség, mert a kikapcsolt gép ugye nem válaszol semmire, így nem tudható, hogy a switch melyik portjára van kötve, ezért minden portjára ki kell küldeni a felélesztő csomagot, ezt biztosítja a csomag broadcast volta. Viszont ezt a routerek gyári firmware-e nem szokta tudni, nehogy túl jól járjon a vásárló. Amelyik router firmware-e viszont cserélhető pl. dd-wrt, vagy tomato nevű példányokra, azokkal ez ilyen módon megoldható. Pontosabban utóbbit annyira nem ismerem, de az biztos működik vele, hogy távolról bejelentkezel a router felületére, és ott adod ki a WOL-hoz szükséges csomag küldésére az utasítást. Előbbivel viszont mindkettő (használom is erre). Röviden ennyi.
Nem ment még el a kedved tőle? Akkor kérdezz nyugodtan, ha valami nem világos!The only real valuable thing is intuition.
-
föccer
nagyúr
válasz scream #38032 üzenetére
Ha nincs túlfeszelve, akkor nem valószínű, hogy baja lesz.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
törölt tag
válasz scream #25923 üzenetére
Szerintem te az Abe Odyseesy-re gondolsz
Reggel gondolkoztam rajta egy csomót, mi lehet a neve, nem ugrott be. Erre délelőtt egyszer csak beugrott. Már ha erre gondoltál egyáltalán.
-
spista222
addikt
válasz scream #13635 üzenetére
Ezek szerint teljesen úgy viselkedik mint ha rejtve lenne pedig elvileg nincs, érdekes.
(#13637) babicsbalu Helyezd át a tartalmát egy filmek2 mappába F6-al utána intézővel töröld a Filmek könyvtárat és TC ben nevezd át a Filmek2 könyvtárat Filmek re. Jobb most nem jut eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz scream #10882 üzenetére
Tavaly is próbáltam kijutni, volt is egy melő ami megfelelőnek tűnt. Telefonálgattam is velük párszor. Valami kertész meló lett volna. Mikor utoljára kellett hívjam őket, hogy mikor menjek ki, meg a fizetés meg hány munkaóra meg ilyesmi, akkor közölték, hogy köszönjük, de mégse.
Remélem idén több lehetőségem lesz, megpróbálok alja munkát csinálni, amit a németek nem csinálnának meg, mosogatás, ilyesmi, de oda is legtöbbhöz kell tapasztalat. -
pocokxx
Közösségépítő
-
mexicanraven
senior tag
Tudtommal, meg van szabva hogy hány fél évet tanulhatsz államilag támogatott képzésben, ha otthagyod valamilyen okból, a megmaradt időt máshol "felhasználhatod".
[mod]: pl. ha maradt 2 fél éved, elkezdesz egy új képzést mi 6 fél évből áll, akkor az első kettő ingyenes, de a továbbiak fizetősek lesznek.
[ Szerkesztve ]
when the sun shines, we'll shine together
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest