Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
janeszgol #762 üzenetére
"A fogyasztásáról eddig csak kalkulálást olvastam, miszerint okés."
Én mást olvastam.
"Despite the extra capacity, the 16e does consistently worse than the 16 in our testing, and we have the older display to blame for the on-screen tests, while the shorter call time can probably be attributed to the new modem."
-
janeszgol
félisten
Nézem a linkelt Tech2 tesztet. 7:10-nél van videós teszt. A jobboldali képen leesik az fps? Vagy miért ez a szaggatás?
Talán az iPhone topikban olvastam egy fórumozótól, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot az ő 15 Pro-ja szaggatva vette fel, fps droppokkal, míg a haverja 16 Pro-ja semmi ilyet nem csinált. -
janeszgol
félisten
A C1 modem a tesztek szerint jó jelerősséggel dolgozik. A fogyasztásáról eddig csak kalkulálást olvastam, miszerint okés.
Ha a jó jelerősség mellé jó fogyasztás is társul, akkor könyörgöm adják már oda annak a béna Samsungnak is az Exynos-ba. Jót tenne neki. -
Ricardo
titán
-
Ahogy az előd SE széria sem a kameráról szólt, úgy az utód “e” modell sem arra hajtott, hogy ez egy érdemi szempont legyen. Természetes, hogy a tavalyi alapmodell alá történt a pozicionálása.
Van egy kamera (mint eddig volt) és picit fejlődött az SE-hez mérten, ezzel pont ennyi volt a cél. -
Ricardo
titán
válasz
csakany2001 #757 üzenetére
Jóval kisebb szenzor van benne, így eleve hátrányban van. Éngem abban a tesztben amit linkeltem, az lepett meg hogy ennyivel.
De majd nézek részletesebb teszteket is. -
Ricardo
titán
Azért kamerában szépen elmarad a sima 16-tól
Főleg este.
[link]6:55 nél jól látszik
-
mSchumi87
senior tag
Az igaz hogy nincs AOD?
-
csakany2001
senior tag
Akinek kell a 2. kamera érdemes a 16 felé nézelődnie, én a 15 Pro-n sem vagyok elájulva tőle és ott legalább van makró mód, amivel ki lehet használni. Sima fotózásra nem igazán erős...
Magsafe nem tudom a felhasználók hány %-t érinti, de csak az miatt nem gondolnám, hogy +1 modellt megéri fenntartani... -
batai15
félisten
Mondjuk az tény és való hogy az apple kicsit át kellene rendezze a portfólióját ha más nem az árazással mert egyik másik készülék kannibalizálja a másikat. Pl 15 és 16e.
-
tl-x
addikt
válasz
csakany2001 #749 üzenetére
Szerintem van értelme a 15-nek, ha valakinek drága a 16, de kell neki a 2 kamera és a magsafe.
-
csakany2001
senior tag
Végeredményképpen jó lett pozicíónálva ez a termék, de a sima 15-nek nem látom igazából értelmét.
Így kéne kinéznie:
15 Plus, 16E, 16, 16 Plus, 16 Pro, 16 Pro Max és kb. le van fedve minden.
16E-ből jöhetett volna egy kisebb változat a 13 Mini helyére.Leginkább akkor látom értelmét ennek a telefonnak, ha valaki kimondottan tartalom fogyasztó és néha fotózik is, Apple ökoszisztémát kihasználja.
Üzemideje bőven a jobbak közé tehető, a 8GB RAM-mal ez bőven 6-8 évig jó telefon, a Magsafe-t biztos a felhasználók egy nagy szelete nélkülözni tudja, ahogy az ultraszéles kamerát is(fölig, hogy a sima 16-nál nyert igazán értelmet).
Összesítve ha kicsit esik az ára jó lesz ez, nekem nagyon úgy tűnik, hogy a 15-t ki kéne vezetni, mert nincs értelme 2 hasonló kaliberű telefont a piacon tartalni, hasonló áron de kiderül az Apple hogy fog dönteni. -
Amacs
aktív tag
Szerintem zseniális húzás ennyit kérni nyitóárnak. Jól ki lett ez találva.
Aki várta, hogy majd lesz egy SE utód jó áron, az most rájött, hogy tulajdonképpen jó lesz ott valami korábbi modell, ezzel megoldva, hogy még azokra is legyen rendes kereslet. Bár igaz, az Apple-t már annyira nem érinti, hogy hol-milyen készlet ragadt még bent.
Ha pedig valaki új technikát akar, akkor már olyan keveset kell ráfizetni, hogy igazából miért ne 16 legyen?
Idővel pedig szépen alakul majd ennek is az ára, és akkor jó vétel lehet. -
mhydas99
aktív tag
válasz
kchris78 #741 üzenetére
Olaszoknal lehet hogy nincs, de sok mas nyugat-europai szolgaltatonaleg van. A roaming a fair usage kereten belul hasznalhato, es mindenhol korlatozott altalaban, 16-50 GB szokott lenni, ami kulfoldi utazas soran eleg kell, hogy legyen.
Akinek meg nem, az nem hasznal wifit vagy mobilnettel old meg minden oriasi forgalmu dolgot, ami a felhasznalok marginalis reszenek jelent csak gondot.
Az hogy kinek mennyi mobilnet kell, meg teljesen szemelyfuggo manapsag. Ha valaki instat, streaminget, tiktokot porget mobilneten napi 7 oraban pl. annak nem lesz eleg 20 GB-os csomag, de talalneg az 50 sem. Van akinek a 100 is keves. De ez megint csak egy kis resze a felhasznaloknak, azert az ember legtobbszor statikus. Meloban is wifin van (iroda), ha meg fizikai melos, akkor meg nincs ideje porgetni a mobilt csak kajaszunetben vagy wc-n pl. Normal esetben.
Aztan otthon megint ott a wifi.
Aki meg terepmunkat vegez es sokat utazik munkaugyben, annak meg ugy is van ceges kartyaja...
Normalis, atlag felhasznalonak aki figyel arra, hogy ha egyhelyben van akkor wifire csatlakozik (nem nyilvanos halozatra nyilvan) akkor 20 GB eleg 1 honapra. Sokaknak 10 is. -
kchris78
veterán
válasz
hegedus001 #740 üzenetére
Igen ezt tapasztaltam én is sok szolgáltatónál. EUs csomagnál 20GB volt kb a limit roamingban, ami járt talán a korlátlanhoz. Ebbe belefértem, nem kellett ott vennem kártyát de érdekes hogy Olaszoknál nincs unlimited - 100GB nagyságrend a vége
. (legalábbis prepaid esetén)
-
hegedus001
aktív tag
válasz
kchris78 #739 üzenetére
Persze, én sem használtam ki, de az elmebeteg csomagok és kedvezmények miatt, minél nagyobbat veszel annál olcsóbb. Valamint mivel rohadtul nincs köztes érték (akkor nem volt) így nem tudtam mondjuk csak fele ennyi netet venni. Mert volt 5-10 GB-os csomag, ami semmire sem elég, és volt a 100-as. Mindez pár száz forint különbséggel.
-
kchris78
veterán
válasz
hegedus001 #738 üzenetére
persze ez stimmel. 2 honapos kulfoldi tartozkodasom alatt 20GBnal megallt a havi forgalmam ugy hogy meg dolgoztam is (ok nem videot gyartok). Sajnos addiktiv eszkoz is egyben es a 100GB erosen atlagon feluli ugyhogy szerintem a reszleteket nem ismerve nyilvan sokan belegondolnak atlagon feluli hasznalatot is...
-
hegedus001
aktív tag
"Vendégségbe" egész hétvégére megyünk. Nem ülünk egymással szemben 48-72 órát. Azért kell idő magunkra is, mégha ott is vagyunk. De köszönöm a meglátást
Az utazás alatt arról navigálunk/keresünk helyeket (pl étterem/benzinkút/látnivaló stb...)
Nyaralás alatt meg azért szintén előfordul navigáció/este esetleg egy film (mondjuk erre eddig nem sok példa volt) de azért bőven használunk netet. Ja és a angyszülőknek is küldjük, hogy éppen mit csinál a gyerek, esetleg egy Facetime is beesik 1-1 este. Nem 1925-ben vagyunk már, az internet pont olyan alap igény lett mint az áram akár egy orvosi ellátás.
-
joey04
titán
Szerintem meg utazás, nyaralás alatt nagyon fontos a net. Akkor biztosan az, ha a telefonod a navigációd, az útikönyved, azon keresed az ajánlott helyeket, látnivalókat, éttermeket, környéki buszokat, leírásokat, azon tárolod a belépőket, stb stb. Persze (majdnem) mindent le lehet menteni, de így egyszerűbb, plusz ha valami változás van akár menetrendben, akár nyitvatartásban, vagy étterem lehúzta a rolót és újraszervezés kell, akkor is fontos eléggé. Szóval a nethasználat az nem áll meg a "céltalan" böngészésnél, fb pörgetésnél, agyatlan videók és netflix bámulásánál. Hozzáteszem még az a fosch fb is fontos, sokszor ott vannak infók csoportokban, itt-ott. Persze ezt is át lehet hidalni hírek böngészésével, de mondjuk jobb egy célzott csoportra rénézni, hogy a helyi túravezetők berakták-e mondjuk a csoportba, hogy pl. egy görög nyaraláson tűzvész miatt le van-e zárva valami, módosul-e valami, stb, mint a görög híreket böngészni.
-
titi12
aktív tag
válasz
hegedus001 #732 üzenetére
Soha nem maradtam még net nélkül, de sem utazáskor, sem nyaraláskor, sem vendégségben nem a telót bámulom!
-
hegedus001
aktív tag
Pontosan arra amit a #729-ben írtak
Utazásokkor, vagy ha elmegyünk valahova hétvégére, Nyaranta utazásokkor, kempingezéskor (azért jó ha van net bőven és nem a kempinges rossz gyenge wifi-t kell használni)
De olyan is van sokszor, hogy csak simán gyorsabb mint asszonyéknál az otthoni wifi és inkább azt használom.
-
Veron
addikt
akinek számít a külméret (nekem pl, azért van SE-m), az csalódhat.
gsmarena teszt volt már? [link] -
titi12
aktív tag
válasz
hegedus001 #716 üzenetére
Mire és hogyan használod azt a baromi sok mobilnetet?
-
kchris78
veterán
válasz
vadkörte #722 üzenetére
Más a cégek hozzáállása akkor.. nálunk 30 körüli előfizetés van, nem tudom ez mennyire számít nagy flottának.. Viszont minden szám megkapja a korlátlan beszélgetést, és talán 7GB forgalmat. Korrekt (ebben a tekintetben) a T mert gondolom úgy ajánlják meg a következő 2 évre az árat hogy figyelembe veszik a beszédforgalmat - és így aki keveset beszél nem kell figyelnie hogy egyik hónapban kicsit túllépi..
-
kchris78
veterán
válasz
hegedus001 #716 üzenetére
telekomnal 2 evente szamolnak a flottara egy telefonokra elkoltheto osszeget koltes es csomagszam alapjan. praktikus olcsobb iphoneokra elloni akiknek nincs prora szukseguk regit meg nem feltetlenul vennenek ha egyaltalan epp forgalmazza meg a T.
-
joey04
titán
jó szar az üzemidő is ahhoz képest mekkora telep van benne iPhone szinten.
-
hegedus001
aktív tag
-
Laurh
aktív tag
válasz
hegedus001 #695 üzenetére
Nem mérvadó, de én ebből tudok kiindulni.
Szerintem látják(mérik) az Apple-nél min tudnak spórolni, ami nem “fáj” annyira az átlagfelhasználónak.
Gondolom ezért lépték meg ezt, hogy kihagyták. -
mhydas99
aktív tag
válasz
hegedus001 #708 üzenetére
Nagy kedvezmenyek? Sokszor konkretan olcsobb megvenni a telefont fuggetlenul kereskedotol, mint szolgaltatotol
Ezer eve nem lattam csucstelefonoknal akkora akciot szolgaltatok reszerol, hogy megerje megvenni. Max akkor tud par tizezer forinttal olcsobb lenni toluk, ha cserebe havi 20 ezres csomagot veszel meg...
En havi kevesebb, mint 5000-et fizetek, de boven eleg minden ami a csomagomban van. Es ha nem vesszuk figyelembe a netsebesseget, akkor mar van elerheto 10 ezres korlatlan csomag is egy szolgaltatotol, ami 10-zel olcsobb, mint a masik. Havonta. Az 2 ev alatt 240 ezer kulonbseg plusz az inflacios korrekcio.
Az konkretan a keszulek ara majdnem. Csak a kulonbseg...
Szoval nem, Magyarorszagon felso-kozepkategorias telefont es felette abszolut nem eri megvenni szolgaltatotol. -
tl-x
addikt
Bementem egy MM-ba. Nem tudom mennyire látszik de teljes fényerőn sokkal halványabb mint a mellette lévő 16. A 11-em mindkettőnél fényesebb és fehérebb. True Tonet mindegyiken kikapcsoltam. Nekem a szemem miatt néha fel kell vennem a fényerőt maxra így sajnos a 16e nálam kiesett.
-
batai15
félisten
válasz
hegedus001 #708 üzenetére
Mondjuk az instant részlet fizetés meg mi ip15re 80k kezdemény nem volt rossz.
-
hegedus001
aktív tag
-
tl-x
addikt
válasz
hegedus001 #706 üzenetére
Hát nem tudom nekem Magenta 1 van otthoni előfizetés és 3 mobil és max 36e kedvezményt kapok rá pedig már 15 -20 éve ügyfél vagyok.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol #705 üzenetére
Egyszerűen nem volt rá szükségem az a baj. (Az asszonyra megpróbáltam rábeszéllni a telefont, de ő sokkal tudatosabb mint én, ameddig megy a 11, addig nem vált.) Majd ősszel, viszont előfizetnem meg elő kellett. Mindegy, fél év múlva már meglévő ügyfél leszek, 70 ezres kedvezménnyel, most csak 50 van. A 110-et nem üti, de nem baj.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #704 üzenetére
Én is ki szoktam használni az előfizuhoz a telefont, ha kell, ha nem. Egyszer-egyszer fordult elő, hogy készülék nélkül hosszabbítottam, de rájöttem, hogy hülyeség.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol #702 üzenetére
Nagyon. Már okolom magam, hogy amikor pénteken megkötöttem a szerződést a telekomnál nem vettem meg 8600/hó áron. 110 k kedvezméynt adtak rá. Nem volt msot szükségem telefonra, de nagyon fáj érte a szívem, hogy őszinte legyek. Hétvégén volt szerencsém MM-ban kézbe venni, míg a pénztárba várt az asszony, baromi jó cucc lett ez a telefon. Az elmúlt évek egyik legszebb telefonja.
-
tl-x
addikt
Összehasonlítás: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem iPhone SE 4 lett a készülék, hanem iPhone 16e. Drágábban is kezd, mint az SE.
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Drón topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás Számítógép! Rog Maximus VIII / I9 11900K / 7900XTX 24GB / 32GB RAM
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest