Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz79
őstag
Szakit keresek Vác környékéről,aki tudna segiteni visszaforrasztani a Pen-drive-on 4 lábat.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
nbigike
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy ASUS GTX650Ti-m van, de sajnos valamiért nem működik, mert amikor telepíteni akarom az Nvidia programot, a gép megáll.
Mi lehet az oka?
köszönöm a segítséget!! -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy ilyet a gépembe: Card Reader
Beépítettem és egy ideig működik aztán egyszer csak mintha megszűnne létezni a cucc. Az eszközkezelőben sem látom már. Újraindítom a gépet megint megy pár percig aztán eltűnik.
Win 7 X64, teljesen új a gép talán pár hetes. Valamit ötlet?
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
bijesz
aktív tag
válasz Rover22 #34036 üzenetére
Szia,
A powerline adapterek a fizikai közeget helyettesítik, azaz az elektromos vezetéket használod UTP kábel helyett. Ezért az ip címeknek ehhez nincs köze.
Olyat valószínűleg nem fogsz találni aminek több portja van, a megoldás, egy switch lesz amit pár ezer forintból megúszol, ez a powerline adapterek árához képest elenyésző.Az átviteli sebességgel kapcsolatban természetesen megoszlik a powerline átviteli kapacítása a két gép között.
Annak járj utána, hogy mire képes a powerline adapter amit venni akarsz, mert rá van írva 100-200 Mb/s, de jó esetben 40 Mb/s körüli értéket fogsz tudni elérni. Olvass erről teszteket. -
Rover22
csendes tag
Sziasztok!
Engem egy olyan dolog érdekelne, amiről nem találtam értelmes leírást neten (bár lehet nem próbálkoztam vele elég izmosan ) Szóval azon kezdtem gondolkodni, hogy mivel kegyetlen vastag falak vannak a házamban, ezért a WiFivel vannak néha gondok. Elgondolkodtam egy powerline megoldáson, de ahogy utána néztem, kissé kiforratlannak érzem még ezt a teknikát.
A következő a lényegesebb:
2 db gépet kellene olyan hálózatba kötni (amik jelenleg Wireless csatlakoznak) amiben már van egy Modem + Router és a routerhez kötve LAN porton egy gép.
Mivel a két gép ugyan abban a szobában van, azon gondolkodtam hogyha a router és powerline között én UTP kábellel létrehozok kapcsolatot, a Powerline adaptert csatlakoztatom az otthoni elektromos hálózathoz, a másik szobában szintén, (persze tételezzük fel hogy az utóbbi szobában legalább 2 portal rendelkezik a powerline adapter) akkor képes lesz mind a két gép ugyan olyan sávszélességen kommunikálni?
A kicsit égetőbb kérdés számomra, hogy esetleg az IP kiosztásnál nem lehet probléma azzal, hogy ugyan arra a powerline adapterre csatlakozik a két gép? Esetleg kommunikációs hiba, vagy adatveszteség?Ezek meleltt még egy utolsó kérdés is foglalkoztat, mi van akkor ha én ezeket a powerline adaptereket elosztókba szeretném helyezni (mivel nincsenek fölösleges aljzataim a falon..) ? Illetve akkor vajon mi történne, ha működésük közbe kedve támadna egy rock bandának zenélnie a házamba, és teledugdosnák erősitővel az elosztót. Tapasztalnék-e komolyabb adatveszteséget \ sávszél ingadozást ?
(Az utóbbi kevésbé komoly kérdés)
Ha valaki tud rá válaszolni azt előre is nagyon köszönöm!
-
bijesz
aktív tag
Ez a lap a conroe magos core 2 duo-t támogatja
A te procid wolfdale magos így azt nem.
Szóval ehhez a procihoz nem jó az a lap.Ajánlom figyelmedben a fennt linkelt oldalon a csillagozott megjegyzést:
This motherboard supports FSB800-CPU. If you plan to adopt Core™ 2 Duo CPU on this motherboard, you can only adopt Conroe 800 E4XXX processors
[ Szerkesztve ]
-
marsu
veterán
Szia!
Az Asrock honlapja szerint nagyon úgy tűnik
Press any key to continue ...
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Ilyen hardvereim vannak:
800 Mhz DDR2 RAM
Intel E5200 CPU
PCI-E HD3850 VGAEhhez jó ez az alaplap? ASROCK ConRoe945PL-GLAN
Vagy jól látom, hogy a RAM csak 533 MHz-en üzemelne benne? -
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Használtan próba garival menyit ér egy Sapphire 6670 1gb Ddr5?
Sürgős lenne!
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
McDog
aktív tag
válasz spista222 #34022 üzenetére
Félek hogy ez a AMD Athlon 64 X2 6000+ ADA6000IAA6CZ lehet.... mondjuk a hőmérséklet a megfelelő hűtéssel biztos, hogy kevesebb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kisspinyoo
tag
válasz spista222 #34022 üzenetére
Nem kapott még rendes hűtőt
Alapon 36-40°
bármit indítok félper egy perc alatt 90-100°
Ha holnap megjön az új hűtő És az sem segít akkor írok még de szerintem megoldja!
Ez a hűtő már régen a sempron procit is csak 60° körül tudta tartani így szerintem esélyes hogy ez a ludas Ha még se akkor fejtörésTisztelet pénz hírnév!
-
spista222
addikt
válasz kisspinyoo #34018 üzenetére
Mennyit eszik az a proci?
Volt már rendes hűtő rajta?
Néhány procinál beszárad a sapka alatt a paszta és elég magas hőfok lehet miatta. -
-
pockhome
senior tag
Srácok, segítség kellene!
adott egy A-DATA pendrive, 4GB-os.
egyszercsak bemondta az unalmast és nem látok rajta semmit ami volt rajta. Még az a szerencse hogy nem volt rajta fontosabb adat.
Gondoltam megformázom, 3.8GB kapacitás, FAT32 fájlrendszer, lemezfoglalás egységi mérete 4096 byte
először gyorsformázással csináltam, de azt hozta ki hogy nem sikerült befejezni a formázást, aztán rendesen hosszú formázással alaposra de úgy sem sikerült, csak erre 3/4 órát kellett várni.
most azt írja hogy írásvédett, de nem tudom hogy lehet beállítani hogy ne legyen az.
valaki valami ötlet?Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.
-
Krisz79
őstag
-
Krisz79
őstag
Sziasztok.
A Pen-drive-om sikeressen eltörtem.
a gond,hogy letörtek a az Usb csatlakozó 4 lába a nyákról.
Létezik valamiféle megoldás ,hogy lementsem az adatokat róla?[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
marsu
veterán
Van valami billentyűzet kombináció ami olyan karaktert csinál mint a @ az a betű köré, csak e betű köré?
Press any key to continue ...
-
spista222
addikt
válasz kisspinyoo #34000 üzenetére
Nálam egy ilyen hűtő van egy Athlon II X3 95W TDP-s procin és nem ment még 60°C fölé.
Le volt tisztítva a proci és hűtő érintkező felülete és kapott új pasztát?
ha nem akkor ezzel is gond lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
válasz A_ScHuLcZ #33996 üzenetére
Vigyázz velük, mert, ha felveszik, mint hiba/cserélgetésre/beszállítóra kell várni akkor az a te idődből pörög, így, ha később szarul kapod vissza a 8 nap elállásnak vége van és kezdheted elölről a gariztatást. Érdemes erre figyelni és ha időhúzást akarnak kezdeni, javaslom add inkább vissza a cuccot ás vedd meg újonnan valami tisztességes helyről 2000-el drágábban.
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
kisspinyoo
tag
válasz bijesz #34003 üzenetére
Alapjáraton a sempron 3100 hűtője 35-40 en tartja de ha nyitok egy játékot akkor már sípol is a gép félpercen belül AIDA HW monitor 90-98 fokra is elmegy és ez azért így káros szerintem! Ismerősöm gépe és mondtam neki hogy muszáj cserélni hűtőt már így használja féléve
Tisztelet pénz hírnév!
-
McDog
aktív tag
Erről a nyolc napról ezt azért érdemes elolvasni: jogi fórum
Itt egy Ügyvéd írja:
Kérdés:
"Amit viszont nem értek, hogy miért is élhet a vásárló a 8 napos elállással amennyiben az szaküzletünkbe személyesen veszi át?”
Ügyvéd válasza:
Mert a szerződés nem az átvétellel, hanem a felek egybehangzó akaratnyilatkozatával jött létre. A mikor az árut átveszi, a nyolc nap onnantól indul. Tehát amikor az üzletedbe belép a vásárló, akkor ő már egy megkötött szerződést teljesít, ehhez képest az, hogy személyesen veszi át az árut, vagy postán küldöd ki neki, csak technikai és nem jogi kérdés. -
-
bijesz
aktív tag
válasz kisspinyoo #34000 üzenetére
Elégnek kell lenni annak a hűtőnek azért a 90 fok elég veszélyesen hangzik.
-
bijesz
aktív tag
válasz A_ScHuLcZ #33998 üzenetére
Sajnos, ha személyesen vetted át akkor nem minősül internetes vásárlásnak az postán keresztüli vásárlásnál számít. A jogszabálynak az a lényege, hogy a látatlanban történő vásárlást "segítse".
Két dolgot tehetsz:
1. vársz,
2. megveszed a másikat, és ha megjön az új eladod azt vagy amit pluszban vettél -
A_ScHuLcZ
addikt
Nem kellene ilyen trükkökhöz folyamodnom, ha kicsit rugalmasabb lenne az ügyintézésük. Több, mint 1 hete nincs gépem, ha megvárom a lapot gariból, akkor már túl leszek a 2 héten, ezalatt pár ilyen lap árát már megkeresem a munkával, amihez kellene. Ez a gondom
De nekem az is jó, ha valaki elviszi itt hwaprón, bontatlan lap lesz számlával, garival, mindennel.
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest