Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz FehérHolló #14722 üzenetére

    Egyébként az előző kérdéssel kapcsolatban, amire te is válaszoltál:
    Ha a nyomtató drivere nem támogatja az LPT-t, akkor is be lehet állítani hálózati nyomtatóként LPT portra és működni is fog? (Erősen kétlem, de nem vagyok biztos benne, ezért kérdezem.)

    Fizikai oldalrol nincs akadalya az "atalakitasnak", mivel a halozati nyomtatas elvileg annyit csinal, hogy az egyik csovon beerkezo adatokat bajtra pontosan megismetli a nyomtato kanocara.

    Ha a driver kepes ertelmezni a beerkezo karakterhalmazt, es a nyomtato szamara ertelmezheto formaba onteni, vagy eleve a nyomtato processzora tudja ertelmezni+abrazolni a (PCL vezerlojelekkel tuzdelt) sima szoveget, akkor igen, de ez erosen proba cseresznye.

    Ki kellene probalni.
    Bar a mostani ultraolcso HPk asszem mar tisztan GDI-sek, vagyis a driver kepezi le pixelre pontosan a nyomtatando kepet, es a nyomtato az alapjan kapcsolgatja ki/be a lezert.
    Mig a regieknek/nagyobb modelleknek a sajat processzora szamolja ki a nyomtatando kepet+kepezi le a nyomtato sajat memoriajaba, ott egyszeruen kitolod a sima textet a portra, aztan a nyomtato meg kinyomtatta a beallitott fonttal+meretben.

    Regi melohelyemen ki tudnam probalni, mit szol a DOSos ettermi rendszer egy halozaton at felcsatolt USB-s LJ1010-hez, mivel anno irtam egy altalanos celu PCL drivert a rendszerhez.
    Csak kerdeses, vetodok-e meg arrafele.

    Amikor 2 eve ezzel bohockodtam ugyfelnel, ott nem volt lehetoseg halozaton at trukkozni, ugyhogy egy parhuzamos porttal ellatott Kyocera nyomtato lett a vegso megoldas.
    (Hulye Kyocera FS-720 viszont nem teljesen PCL kompatibilis, lapmeret, margo beallitas mukodik, de a betutipus+meret valaszto utasitasokat ignoralja. :W )

    [ Szerkesztve ]

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Aktív témák