Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
-
jozef11
csendes tag
válasz zsolesz010 #15898 üzenetére
Köszi akkor rossz a megoldókulcsom sejtettem
-
-
jozef11
csendes tag
Sziasztok lenne egy idegesítő kérdésem..
Milyen eszköz a ZIP drive?
Memóriatípus.
Optikai adattároló.
Nagy kapacitású hajlékonylemez-egység.
Kisméretű CD.
Előre is köszi! -
Eagl3
veterán
Hello!
Valami nem stimmel nálam
Össze kötöttem a Videókarit (8800GTS) a TV-vel:A videókártyához kapott átalakítót bedugtam a videókártyába. Vettem egy Oda vissza S-Video kábelt, a kártya átalakítójának sárga dugójába dugtam az egyik, a TV sárga S-Video kimenetébe a másik felét.
Beléptem az NVIDIA Vezérlőpultba azon belül a több képernyő beállítása menüpontba, ahol beállítottam a "Klón" opciót. Szépen felismerte a TV-t, de a képminőség nagyon rosz.
Mennek felfele a csíkok, van amikor össze vissza ugrál a kép.
A vidójelet is beállítottam Magyarországi PAL-B-re. A TV-n is nyomkodom az AV-gombot, de egyiktől sem jobb a kép, csak valahol feketefehér.Mit rontok el?
Jah a kép sincs középen, de azt gondolom szintén az NVIDIA vezérlőpanel-nél tudom belőni a TV képernyő helyzeténél vagy hol...
(A TV-out kezdőknek topicban nem nagyon válaszolnak ) -
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
A BKV oldalán megszerettem volna nézni, hogy a 4-es és 6-os villamosnak hol vannak a megállói, de ez van kiírva "* = a Blaha Lujza tér megállóhelyig közlekedik".
6-os - 4-es
Fontos lenne, ha tudnám, hogy hol nem jár a villamos, félreértések miatt.
Akkor most honnan érti ezt? Mert egy vonalon kettő végállomás van. -
Lenry
félisten
válasz fastleslie #15883 üzenetére
a switchel össze tudod kötni a gépeket, hálózatot tudsz vele kialakítani
a router mindemellett internetet is oszt
rövidenGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
fastleslie
senior tag
mi a legnagyobb különbség a router és a switch között?
Röviden... -
kymco
veterán
Sziasztok!
Van egy jó pár Epson FX-1050-es nyomtatóm... Az adatlapjaikon sok infó van, csak a gyártási év nincs feltüntetve...
Állítólag a szériaszámból ki lehet deríteni, de nem direkt módon a gyártási évet... Tud valaki erre egy tuti tippet?
Előre is köszönöm!www.refujvaros.hu
-
iwu
addikt
hali!
inteles alaplap alá tudnátok valami bevált szoftveres tuning progit (fsb,ram) ajánlani?
Üdw:iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Nkboy
senior tag
válasz kételkedem #15877 üzenetére
Gambit, Kételkedem Köszönöm szépen!
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
sanyixXx
senior tag
válasz zsolesz010 #15865 üzenetére
megnézegetem majd, köszi. sufnizok valamit, ha kell
supesz: a déli sarkra ne költözzek?
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Hosssszu
őstag
válasz kretenallat #15872 üzenetére
Hali!
Az "adataim" gomb fennt, a fehér "it café" és "mobilarena" gombok alatt található.
Ejh! Megelőzött zsolesz010, de talán az én leírásom pontosabb![ Szerkesztve ]
-
zsolesz010
senior tag
válasz kretenallat #15872 üzenetére
Oldal teteje, fekete sáv
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Muraszombaton mi a hivatalos fizetőeszköz? Bocs, hogy itt teszem fel a kérdést!
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
kretenallat
senior tag
hi
gondolom vicces lesz de elkezdtem aktivabb lenni megint es eszrevettem h mar nem az a gepem van mint amit megadtam. ellenban nem talalom az adataim gombot csak a beallitasokat, amiben ilyen oldalrendezest meg hasonlokat tudok csinalni. jah es nem vagyok reszeg xD szoval az hova tunt?
:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
punish3r
aktív tag
Media Player Classicnáll hogy tudom beállítani, hogy 5.1-ben menjen a film ne stereoba? bármit állítgatok csak stereoban megy! más proginál nincs gond! az mkv-t meg csak ez viszi akadásmentesen THX
Már a jövő sem a régi...
-
ANT
addikt
válasz Sk8erPeter #15867 üzenetére
Azzal te nem hűtöd magad, csak kavargatod a szoba löttyedt levegőjét!
Ha már itt tartunk, én meg egy ilyennel hűtöm magam: ASYB 09 LDC És még a ház oldalát se kell leszednem.
Szerk: legyen OFF.[ Szerkesztve ]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
kételkedem
addikt
válasz Sk8erPeter #15867 üzenetére
"Fan blade diameter: 40 cm" nos igen, ez már venti! Légszállítás van bőven!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
zsolesz010
senior tag
válasz sanyixXx #15860 üzenetére
1.12V-al, 1000MHz-en az a 46 is tényleg sok.
Ha tudsz, egy olyat megpróbálhatnál, hogy a hűtőt leszeded, és megnézed, hogy a keret pontosan passzol-e a lapra. És hogy az AC talpa rendesen illeszkedik-e a procira. (Ha jól emlékszem a talp kisebb, mint a proci kupakja, és a szerencsétlen felfogató fém vackok miatt elcsúsztatva is ráment a procira nálam Úgy igazgattam a proci közepére. )[ Szerkesztve ]
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
supesz
aktív tag
válasz sanyixXx #15860 üzenetére
vedd le az oldalát, zsírozd újra a procit, tegyél rá nagyobb hűtést és kapcsold be a légkondit!
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz localhost #15843 üzenetére
Elképzelhető, hogy szoftveres utasítás alapján vezérli a motort, de akkor elvileg azzal kellene, hogy probléma legyen, nem?
És azt nehezen tudom elképzelni, hogy a gyári szoftver nem passzolna hozzá, mert korábban évekig jól működött...
Viszont pár évig nem használtuk (alább kifejtem az okát, miért), simán emiatt tönkrement volna?kételkedem: köszi a választ, sajnos már én is kételkedem ( ), hogy megoldható a probléma itthoni módszerekkel. Pedig azért reménykedtem, hogy nem kell kiadnom több mint 10k-t, ha már van egy ősrégi scannerem, amit egyszerűen csak azért nem használtunk évekig, mert XP alá nem készült hozzá driver, és annyira nem hiányzott - viszont most szükségem lenne rá.
Szerk.: amúgy köszi mindkettőtöknek, hogy foglalkoztok a dologgal! Respect!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
Táp 12V-os ágához (ami a procinak adja a kakaót) való hosszabbítót tudja valaki, hogy hol lehet kapni?
Alsótápos házba kéne, mert valszeg rövid lesz a kábel.Előre is köszi.
-
sanyixXx
senior tag
CnQ be van kapcsolva. 1000Mhz, 1.12V és így 46 fokos alapjáraton, ami igenis sok. még ilyen melegben is.
és mint írtam, bármilyen izzasztóbb alkalmazásnál sípol és a porci 80 fok körül van. és ugye a win indítást is írtam, hogy már ott sípol. tuti a procinál van a gond...
nem tudom már, hogy mit kezdjek vele, de dolgoznom kéne a géppel. photoshop, videóvágás, lapszerkesztés meg ilyesmi. marhára nem hiányzik nekem, hogy ahogy elindítom a munkamenetet kikapcsoljon a gép...Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
zsolesz010
senior tag
válasz sanyixXx #15857 üzenetére
Adsz plusz feszt a procinak?
Én lecseréltem a hűtőt egy halkabbra, Zalman CNPS7700Al-Cu-ra, és elfelejtettem bedugni a tápcsatiját Hétvégén úgy ment a gép egy kellemesen szellős házban. Igaz, letöltésen kívül senki nem használta. Hétfőn 78-80 fokon ment, és filmindításnál azonnal restartolt. A BIOS-ban persze kilőttem korábban a venti fordulatszámának figyelését, meg a hőmérsékletét is
De pl. normálisan üzemelő ventivel ezt még simán bírta: [link]Szóval az az 55 egyáltalán nem lenne vészes.
-
dudika10
veterán
válasz sanyixXx #15847 üzenetére
Biztos a proci melegszik túl?
Nem lehet hogy a VGA, vagy valami más az alaplapon?szerk.: jah most látom, hogy írtad, hogy az alaplap is melegebb, akkor én egy ventivel próbálkoznék az alaplap felé mert valszeg az melegszik túl
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
sanyixXx
senior tag
válasz zsolesz010 #15855 üzenetére
46 fokos most everest szerint a proci, de a hűtő még langyos se...50-55 körül is talán csak langyos.
gondolom a hűtő nem fekszik rendesen az új keret miatt, vagy megadta magát az alaplap hőmérője... bár az alaplap hőmérséklete is magasabb a szokásosnál (46 fok), szóval valószínűbb, hogy a hűtő nem érintkezik rendesen. ezzel mit lehet kezdeni?Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
kételkedem
addikt
válasz sanyixXx #15852 üzenetére
Itt tényleg nem a hűtő a szűk keresztmetszet! Ha jól van felrakva és működik is akkor viszont nem lenne szabad így megugrania a hőmérsékletnek! Még terhelten is magas lenne
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
zsolesz010
senior tag
válasz sanyixXx #15852 üzenetére
A Freezer 64 pro-val anno egy 4200+-ot hűtöttem, ami 2916-on ment, és tényleg bírta rendesen. Kézzel megnézted a hűtőbordát? Nálam maximum langyos volt, amikor 55 fokot írt az everest a procira.
-
sanyixXx
senior tag
válasz zsolesz010 #15850 üzenetére
ráhuzattam, persze. ettől függetlenül mondjuk leht, hogy érintkezik rendesen, de ezt szemre én meg nem mondom. újra lett pasztázva már, vizonylag vékonyan. a venti természetesen forog és a semmi sem poros a gépben.
AC FReezer 64Pro van rajta, szóval nem hiszem, hogy az lenne a szűk keresztmetszet
lehet, hogy a proci hibásodott meg vagy az alaplap hőmérője sült meg? vagy lehet, hogy a keret nem az igazi?Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
zsolesz010
senior tag
A keretet rendesen ráhúzattad a csavarokkal a lapra? Lehet, hogy nem elég szorosan érintkezik a hűtőd a procival.
Próbáltad újrazsírozni?
A venti megy rendesen?- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
kételkedem
addikt
Ha nem akarod megsütni a procit, akkor sürgősen szerezz be egy jó hűtőt! pl egy cm 212 -t 8k HUF. A régi hűtőt szedd le, alaposan tisztítsd meg a procit, rakd fel az újat
-
dudika10
veterán
Mien procihűtőd van? Mert nekem is volt ilyen hibám (mondjuk nekem csak 100%-os proci terhelésnél kb 1.5 perc után) és nekem az volt a baj hogy a sz@r intel gyári hűtőn (amit az e2180hoz adtak tehát a "gyorsrögzítős") az egyik rögzítőpöcök elszállt és nem lehetett rendesen feltenni a hűtőt.
szerk.: Esetleg nézd meg hogy nem e nagyon poros mert az is jó 10-15 fokkal meg tudja dobni a hőmérsékletet
(esetleg nézd meg hogy nem sz@rt e be rajta a venti)[ Szerkesztve ]
-
sanyixXx
senior tag
hali
van egy kis problémám a hőmérséklettel a gépemben. bekapcs után, amikor a win tölt, elkezd sípolni az alaplap, hogy túl forró a proci. a win még csak-csak feláll, de a filmnézés a legdurvább, amit csinálhatok, különben megint felszökik a proci hője olyan magasra, hogy sípolni kezd és rossz esetben még le is áll. ennyire azért csak nincs meleg, tavaly ezt nem csinálta...
viszont volt egy kis incidensem kb. 1 hónapja. letört a procihütő a keretről, ami tartja és ezt csak második bekapcs-leállás után vettem észre. sípolt akkor is, mint a barom. kicseréltem a keretet, feltettem a hűtőt és nem volt semmi baja egészen mostanáig. most a napokban kezdte el ezt a sípolást. alapjáraton ~50 fokos a proci.mi lehet itten a gond?
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Lenry
félisten
válasz fastleslie #15836 üzenetére
ha meg 32 bites Win-ed van (ami játékhoz jobb választás egyelőre, mint a 64 bites) - miért?
én fél éve 64 bites windowst használok, mindenhez pont ugyanolyan jó driver van mint 32 biten, minden program hibátlanul fut rajta, semmivel nem lassabbak a játékok, sőt még örülnek is hogy több RAMot kapnak, mert a 32 bites max ~1.5 GB RAMot oszthat ki egy alkalmazásnak, a 64 bites meg jóval többetGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Casanova*
veterán
válasz fastleslie #15836 üzenetére
köszi szépen! igen 32 bites win-em van. csak kiváncsi voltam! akkor nem is foglalkozom a proci,ram tuninggal.
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
kételkedem
addikt
válasz Sk8erPeter #15842 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de valószínűleg nem egy mikrokapcsoló, vgy mágnes, vagy érzékelő adja a jelet a fejnek, hogy itt a lap vége. Szerintem otthon nem javítható. Kora miatt szervíz tuti nem foglalkozik vele, vagy ha igen akkor horror áron. Inkább vegyél 10k körül pl egy Hewlett Packard G2410 (L2694A)-t. Nem akarlak költekezésbe hajszolni, ez csak a véleményem!
-
localhost
Közösségépítő
válasz Sk8erPeter #15842 üzenetére
Szerintem(!) nincs végálláskapcsoló vagy érzékelő bennük. Egyszerűen a motor addig hajtja a kocsit amig arra utasítást kap. Itt lehet a bibi, de innentől már csak találgatok és mellébeszélek!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz localhost #15839 üzenetére
Azért nem értem, mert eredeti gyári szoftvert és drivert raktam fel (Windows 95 alá!!!! ebből is látszik, hogy nem egy mai darab a scanner... ), ezért nem tudok gyanakodni ezekre, bár már bennem is felmerült...
Még eszembe jutott a párhuzamos kábel is, hogy esetleg az a ludas, de a nyomtatás az LPT-porton viszont hibátlanul megy.
Sőt, a szoftver egyébként "látja" is a scannert, hogy be van dugva, tehát elvileg a kétirányú kommunikáció zajlik problémamentesen.Ha a vezérlőelektronika a hibás, azon belül mi lehet, ami tönkrement?
Nem találtam én sem, és apám sem (pedig ő igen jó elektronikából!) olyan alkatrészt, ami felelős annak érzékeléséért, hogy mikor van vége. Legalább egy mágnes, vagy valami hasonló... Mi lehet? Ezek szerint vagy nagyon el van rejtve, vagy csak annyira kézenfekvő, hogy épp azért nem jövünk rá.
Hátha meg tudjuk javítani... (A remény hal meg utoljára.)Szerk.: ja igen, egyébként megpróbáltam a részterület szkennelését is, akkor is el akar menni a végállomásig... pedig elvileg tényleg nem kellene neki!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
kételkedem
addikt
válasz parkasz #15833 üzenetére
Az alaplapod könyvében le van írva elvileg, hogy milyen hibát milyen sípolással jelez. A hiba lehet proci, vga is. Alaplap nem valószínű, akkor általában nem sípol, hanem csöndben van és haldoklik
-
kételkedem
addikt
válasz dudika10 #15816 üzenetére
Átrakhatod 5V-ra, de arra figyelj, h nem minden 12V-os venti hajlandó elindulni 5V-on!
Én inkább egy 6-800 Ft-ba kerülő potit javaslok, amivel lehet próbálkozni, h milyen fordulatszámhoz milyen hang társul. Néhány ventinek alacsony fordulaton idegesítő, mély búgó hangja vanHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
localhost
Közösségépítő
válasz Sk8erPeter #15838 üzenetére
Vezérlőelektronika a felelős, láthatólag az a hibás.
Vagy a driver illetve az a program, amivel szkennelsz erőlteti tovább.
Próbáld, hogy nem teljes területet szkenneltetsz, hanem csak egy részdarabot.
Akkor elvben nem is meg a kocsi a végállomásig.... és nálad ?¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #15828 üzenetére
Egyáltalán mi felel azért, hogy a leolvasófej tudja, hol van a "vége" a scannernek (hogy mikor kell visszafordulnia)???
Sk8erPeter
-
Gabás
addikt
up, mert fontos: [link]
-
fastleslie
senior tag
válasz Casanova* #15835 üzenetére
Konkrét adatok nélkül is azt mondom, hogy nem sokat!
Ez főleg a játékon múlik, de nem hiszem, hogy sokat profitálna bármelyik is belőle! A legtöbb még a két (három, négy) grafikus kártyából sem tud profitálni. Szerintem a 2 giga memóriát nem érdemes feltuningolni, ha meg 32 bites Win-ed van (ami játékhoz jobb választás egyelőre, mint a 64 bites) akkor nem is tudja megcímezni a 4 gigát csak 3,2-t...
Inkább a garfikus kártyával érdemes foglalkozni, mert a Q6600 nagyon erős proci, nem ott fog elbukni a dolog! -
Casanova*
veterán
szasztok! 2 giga ram van a gépbe. plusz 2 giga ram,azaz 4 giga- mennyi fps-t javít a game-n?? meg ha a Q6600 procit tuningolom,az mennyi fps-t...?? érdekelne!
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
fastleslie
senior tag
Segítséget kérnék:
OLD gépekből kiállítást nyitunk, és keresek pár mondatos bemutatót az alábbi gépecskékhez:
- SINCLAIR ZX8I
- SINCLAIR Spectrum
- Enterprise one two eight
A WEB-en angol SINCLAIR oldalt megtaláltam... -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
A gépem az alábbi hibajelenséget produkálja: bekapcsolás utána monitor be se kapcsol, bios be se tölrődik, csak gép hangon sipítozik, hogy system failure. Alaplab: Asus P4P-800-E, 3,0-ás PIV-gyel. Mi lehet a hiba? Külsérelmi nyom nincs egyiken sem. A memóriák jók. Én az alaplapra gyanakszom, de ha valaki tud segíteni, azt megköszönném.
-
-
fastleslie
senior tag
Én a monitort nézném meg, méghozzá szoftveresen. pl. asztalon jobb klick, tulajdonságok>beállítások-nál megjelenik-e az a felbontás maximumként, amit a monitor bír. Ha nem, akkor fel kell a win-el ismertetni a monitort pl. megmutatod neki a monitorhoz kapott CD-t (eszközkezelőben monitornál illesztőprogram frissítése)...
-
fastleslie
senior tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hi!
Meg tudnátok mondani, miért nem fordul vissza egy régi scanner (Primax Colorado Direct) leolvasófeje akkor, amikor az olvasófej elérte a scanner végpontját? Szépen elkezdi beolvasni a tartalmat, de amikor végigér, a motor tovább erőlteti, és nem fogja fel, hogy már vissza kellene fordulnia, hogy visszaálljon alaphelyzetbe.Köszi az ötleteket!
Sk8erPeter
-
Myers
senior tag
válasz greatchaos #15824 üzenetére
Nem volt használva TV out.
Bocs hogy eltűntem.
Nem tudom mi volt itt: addig sikerült nézegetni a monitor menüjét, míg elment a kép. Utána bármit csináltam nem jött vissza a kép. Még a menü sem jött föl. Pedig a megnéztem, hogy véletlenül nem állítottam-e el a source-ot. Analog/digital.
Reseteltem a gépet, mert a win az ment, de kép nem volt.. Semmiféle kép nem jött be továbbra sem. A videókártya is furán viselkedett, mert a venti 100%-on ment bekapcsoláskor. Pedig 1-2 mp alatt szépen visszaveszi. Kikapcsoltam. Nem akart leállni a gép, állandóan visszakapcsolt! Áram le. Vártam 5 percet majd bekapcsoltam, és minden jó volt, a windows is.
Valszeg tényleg valami szoftver akasztotta be, és az újraindítás hiányzott neki, de a köztes eseményekre nincs magyarázat.
Tehát megoldódott anélkül, hogy bármi érdemlegeset tettem volna. Kivéve a reset megnyomása, mert az érdemleges volt.
Kössz mindent!
http://www.muszaj.hu/
-
dudika10
veterán
válasz Jofi81 #15821 üzenetére
Köszönöm szépen a javítást
nyelvtan sose volt az erősségem és azon belül is a "j" és az "ly" ment legrosszabbul
A kérdés viszont még mindíg adott: átrakhatom e úgy a LED-es ventit 12-ről 5 voltra hogy a led tovább működjön???(legegyszerűbb az lenne ha kipróbálnám csak így este már nincs hozzá kedvem, na majd holnap)
[ Szerkesztve ]
-
Myers
senior tag
válasz greatchaos #15820 üzenetére
Grafkártya: 800*600 - Monitor: 800*600
Grafkártya: 1024*768 - Monitor: 1024*768
Grafkártya: bármi > 1024*768 - Monitor: 1024*768Tehát ha grafkártya nagyobb mint 1024, akkor a monitor ugyanúgy megmarad 1024-ben és szkrollozós lesz.
Áttúrom a monitor menüjét.
-
sgergi
veterán
-
Myers
senior tag
Üdv!
"Nagy a baj"!
Eredetileg 1680*1050-es felbontásban volt a monitor. De mikor bekapcsolom a gépet, a következőt látom (a win grafikus felületén). Olyan mintha 1024*768 körüli felbontásban lenne, mert minden nagyobb, csúnya, és szemcsés.
És az asztalnak csak a 2/3-át látom vízszintesen is és függőlegesen is. Viszont ha a kép széléhez viszem az egeret akkor szkrollozik a hiányzó részre.Megnéztem a grafkártya 1680*1050 felbontásban van. Viszont a monitor menüje meg 1024*768 felbontást ír. Ezek szerint ezért van az, hogy a kép valóban 1680*1050 felbontású, viszont ezt egy 1024*768 "ablakon" keresztül látom.
A kérdés az, hogy lehetne megszüntetni a helyzetet. Mihez nyúljak? Grafkártya, vagy monitor. nVidia kártya, és LG 226WTQ a monitor.
-
dudika10
veterán
válasz greatchaos #15817 üzenetére
De mivel nincs se ellenállás se semmi muszály nekik
-
dudika10
veterán
Most hogy megvannak az információk a feszülségekről, nyugodtan átrakhatom az oldalsó házventit 5 volra? Igazából az a bajom vele hogy egy ledes ventiről van szó és hogy menni fognak e a 12 voltos ledek 5volton... Ugye nem?
Előre is köszi a segítségetProdipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
zsolesz010
senior tag
válasz Plavix #15801 üzenetére
Miben tévedek?
"500 gb samsung sata 2" vinyóról beszélt NightFish kolléga.
Erre írtad, hogy "Nézd meg a jumpert a vinyón. Lehet át kell tenned. (Master, slave, stb)"
Erre én "SATA vinyó
Maximum a SATA/SATAII-vel játszadozhatna."Erre te: "Nem így van. Tévedsz. Nekem 4 ilyen van a gépben."
Miben tévedek? Hogy azt mondtam neked, SATA vinyóról van szó, ahol master/slave jumperelésről beszélsz?
SATA-nál egy kábel, egy eszköz, mely feleslegessé teszi a master/slave elosztást.
Nem hiába írtam, hogy a jumpereléssel maximum a SATA/SATAII módot állíthatná.De biztos tévedek
-
Olcsi
senior tag
Az normális, h a gépben a winchesterek tök forróak? Alig leeht megfogni őket...
Ettől a nagy melegtől lehet? Mit lehet, mit érdemes velük csinálni? Vagy nem lehet probléma belőle? Köszi előre is! -
sgergi
veterán
Sziasztok!
Táp 12V-os ágához (ami a procinak adja a kakaót) való hosszabbítót tudja valaki, hogy hol lehet kapni?
Alsótápos házba kéne, mert valszeg rövid lesz a kábel. -
dudika10
veterán
Sziasztok!
Valaki lenne olyan rendes és elmondaná hogy a tápon "meik színhez hány volt van kapcsolva" (a sárga 5 és a piros 12? vagy hogy is van? és a negatív párja az a mellette levő fekete? (molex csatinál) )
(gondolom ez nem tápfüggő de ha mégis egy 400wattos FSP tápom van (PNF, nem saga vagy ilyesmi) )
-
NightFish
tag
hát elementem kajolni és kb fél óra alatt betöltött ...windows nem ismeri fel everest igen...
hol is kéne leformáznom ha már sajátgépben nem tudom ? :sThe Show Must Go On ...
-
NightFish
tag
válasz Plavix #15801 üzenetére
hát a 400gb-os sata 2 WD simán megy a 120GB PATA-s samsung mellett
én is Csak igazolni tudom plavix állítását
De elvileg SATA-nál megszűnik a jumperelés nem ? :S
mert csak egy PATA winyó van a gépben az meg jól van...
a para leginkább az h lefagy:S ha még nem ismerné fel azt mondom ok...de ígyThe Show Must Go On ...
-
Plavix
tag
válasz zsolesz010 #15800 üzenetére
Nem így van. Tévedsz. Nekem 4 ilyen van a gépben.
Weblap készítés, domain adás-vétel.
Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest