Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • EmberXY

    veterán

    Sziasztok!
    Gázüzemű főzőlappal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
    Nemrég költöztem egy bérlakásba, és most jutottam el odáig, hogy 1-2 napon belül be szeretném üzemelni a beköltözésem előtti felújítás során beépített főzőlapot. [kép]
    Mivel a vezetékes gáz jelenleg nincs bekötve a lakásba, ezért a beépítés során az volt a koncepció, hogy a konyhabútor alsó részében, a főzőlap alatti szekrényben elhelyezett PB gázpalackról kéne üzemelnie, eddig OK, sok millió ilyen gáztűzhely van.
    [kép]
    Igen ám, de most, ahogy elkezdtem körbenézni, hogy mi merre hány méter, érdekes dologra bukkantam, ami nem hagy nyugodni. A főzőlap alján van egy címke, miszerint "natural gas" vagyis ha nem tévedek, akkor földgáz üzemre van tervezve a cucc. [kép], [kép]
    De a palackos gáz ugyebár propán-bután, de mivel nem vagyok gázszerelő, fogalmam sincs mi a különbség a kettő között, viszont a főzőlaphoz elviekben szakszerűen be van kötve a gázcső és a végén a nyomáscsökkentő (ezt éppenséggel tudom, hogy mi), amit a PB palackokra is szoktak rákötni, bár a rajta lévő felirat ugyancsak kínai nekem. [kép], [kép]
    A dilemmám a következő:
    1. Rendben van a berendezés így, lehet palackos gázzal használni és én dilemmázok feleslegesen, vagy pedig nem passzol a dolog és meg se próbáljak ilyesmit rákötni?
    2. Továbbá, ha az előző pont rendben van, van még valami elektromos vezeték is, gondolom ez a szakszerű bekötés után a szikrát szolgáltatná a gyújtáskor. Ezt feltétlenül szükséges beköttetni a rendeltetésszerű használathoz, vagy be lehet gyújtani a hagyományos módon is (gyufa pl. )?

    Köszönöm előre is a választ, elnézést ha láma a kérdésem, de nagyon foglalkoztat a dolog, egyrészt nem akarok katasztrófát előidézni, másrészt ha nem passzol a dolog, akkor intézkednem kell a megoldás érdekében mihamarabb, jó lenne főzni is még az idén. :D
    :R

    Up the Irons!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés