-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
spista222
addikt
válasz Dajkusz #2000 üzenetére
Szia,
1. Ezek a bordák általában 40-60°C-osak szoktak lenni ami közül a hatvan már kézzel csak nehezen érinthető. Az a baj hogy nm tudom hogy ez mennyit jelent:"olyan meleg, hogy 1 másodpercig sem bírom rárakni az ujjam hegyét!". Akkora huzat mellett amit írtál nem nagyon szabadna 50°C fölé mennie.
2. Azok a mosfetek 100°C-on is simán elműködnek. Ami csalhat hogyha hozzáteszed a kezed ergo nem tudja leadni a hőt és ha sokáig rajta tartod a kezed akkor jobban felmelegszik mint ahogy igazából melegedne. -
Dajkusz
tag
válasz spista222 #2002 üzenetére
Van digitális pálcás folyadékhőmérőm, aminek a a pálcája kb 20 centis és hegyes. ez akkor mutat pontos értéket minél nagyobb felületen érintkezik a mérendő dologgal. Na most ezt úgy értettem hozzá a bordához hogy éppen a hegye ért csak hozzá és 61fokot mutatott szóval ennél tuti hogy melegebb. és igen én is azért csodálkozom, mert elég nagy a légáramlás a házban
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 6VIA zx85 alaplapom,amin ugye se ps2 sem pedig USB port nincs,így aztán billentyűzetet nem tudok rákötni. Vettem hozzá egy pci/usb lapkát de hiába dugom rá a billentyűzetet, nem működik. Valakinek bármilyen ötlet? -
spista222
addikt
válasz Black-core #2005 üzenetére
Vegyél hozzá régi csatlakozós billentyűzetet.
Hiába raksz bele USB kártyát a BIOS nem tudja hogy neki azon keresztül kellene Bill-t használnia mert nincs beleírva. Pl újabb lapokon a P4 es korból se mindegyik kezeli BIOS-ban az USB bill-t -
r9550
senior tag
válasz Black-core #2007 üzenetére
menj be egy számtek boltba ahol van bizományi is ott biztos találsz
-
DonThomasino
veterán
Régi kör dugós hoz létezik PS2 átalakító, ha arra gondolsz????
[link]
Talán még nekem is van egy ilyen vhol.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
spista222
addikt
Pedig biztos van a sima régi 5 din es dugó nem?
itt van mindenfajta. Akár csak átalakító is.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz DonThomasino #2011 üzenetére
annyira azért nem nekem is van egy pár és még 84 gombos is
-
Black-core
aktív tag
Köszönöm a gyors válaszaitokat! Ez az átalakító járható útnak tűnik..
-
DonThomasino
veterán
válasz spista222 #2012 üzenetére
Ja nekem is van a szekrény aljába vagy kettő.
De azt nem javasolnám hogy ilyenért pénzt adjon szegény.
Az ilyen bill ek minden lomtalanításkor fellelhetőek.Max esetleg az átalakítóért érdemes pénzt adni.
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
spista222
addikt
válasz DonThomasino #2014 üzenetére
Megkeresi a bekötést régi kábelról le a ps/2 dugó és forrasztani a nagy dugót és kész a bill
-
kuimester
csendes tag
Hali!
Úton van felém egy IBM Thinkcentre M55 6488 típusú félkonfig (ház és alaplap), melybe a gyártó szerint E6300-as és E6400-as Core2Duo-t tehetek bele, mivel ezek 1066MHz FSB-vel működnek. A problémám az, hogy nekem E6550-ös procim van 1333MHz FSB-vel. Az alaplapon Q963-as chipset van. Működni fog-e a processzorom a lapban? Egyszer már pórul jártam hasonló helyzetben (Abit BH7-E Intel 845PE és 2,5GHz Celeron D nem fért össze), attól félek a történelem megint ismétli majd önmagáthttp://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=MIGR-65789
3dfx lives forever!
-
winhate
őstag
Sziasztok
Alaplaphoz keresek drivert (xp, win7 32 v. 64bit)
Elore koszonom a segitsegeteket.
Alaplap neve
MSI MS-7301 (Packard Bell OEM)
(2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)Alaplapi lapkakészlet VIA PT890
DMI BIOS gyártó Phoenix Technologies, LTD
DMI BIOS verzió W7301VP2.025
DMI rendszer gyártó Packard Bell BV
DMI rendszer termék PACKARD BELL F804
DMI alaplap gyártó Packard Bell BV
DMI alaplap termék Cuba MS-7301
DMI alaplap verzió 1.0[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
spista222
addikt
válasz kuimester #2016 üzenetére
Valószínűleg most is pórul jársz mert a lap csak 1066 ig támogatja a CPU-kat és általában az ilyen gépek nem arról híresek hogy más is elindul bennük mint ami le van írva az oldalon mint pl egy asrock amibe minden belemegy.
Kobold190: Valamit félreérthettél mert nekem van sok billem nekem nem kell neki viszont a régi csatlakozós kellene.
winhate: A PB honlapján kellene utánanézni a terméktámogatásnak. Próbáltad már felrakni a win7-et? Mert általában elég sok eszközt felismer és csak a hanggal és nagyon régi eszközökkel szokott gond lenni.
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Kobold190 #2020 üzenetére
"én tudok szerezni olcsóé ps2 es billt de csak angolt, ha nemgond, kapsz egy zsákkal"
Meg nem is PS2-es bill kell neki hanem AT csatlakozós! (nagy kerek öt pines csati)spista222: Szerintem átalakítóval (AT/PS2) nem is fog neki menni, bár ne legyen igazam.
[ Szerkesztve ]
-
impalaman
aktív tag
válasz DonThomasino #1999 üzenetére
BIOS ba nincs rá vmi beállítási lehetőség ?
Van lehetőség, engedélyezve is van, de nem szabályozza. Nyilván az a baja, amit agressiv írt.
[ Szerkesztve ]
-
impalaman
aktív tag
válasz DonThomasino #2023 üzenetére
Majd megoldom valahogy. Nem is az volt a gond, hanem az, hogy eddig működött, most meg már nem.
-
Zsocó
aktív tag
Az lenne a problémám, hogy bekapcsolásnál nem indul elsőre a gép, felpörög minden szaggatva, majd leáll, vagy bekapcsolás után 10 másodperccel indul el vagy hosszan nyomva indul csak.
Már szétszedtem a gépet, meg újra összeraktam, BIOS-t frissítettem, Bios resetele, elme ki, de semmi, ugyan az a probléma!!! Teszteltem meghajtók nélkül is, ugyan az szintén.
A gépem adatai:
GA-880GMA-USB3 , AMD Phenom 2 x4 910e , Kingmax 2x4GB DDR3 1333Mhz , Saphire Radeon HD 6670 1Gb , Asus Xonar DS, Samsung HD502HJ, Kingstone V+100 64GB, FSP AX400-PNF, Cooler Master Hyper TX3,
A táp vagy az alaplap lehet-e a ludas ??? -
csigacska
tag
Sziasztok!
Adott egy közel 3 éves Asus P5Q-L lap, ami ma igen érdekes dolgokat művelt, eddig semmi gond nem volt a géppel. Egy 640-es Samsung vinyóval használom, és van egy samu dvd író is, mind2 SATA portokra volt kötve, az 1-2.-ra. Ma első indításra megállt a windows betöltésnél, és nem volt hajlandó tovább menni, aztán reset, a gép már el se jutott a bios képernyőig,
Aztán kb 5. indításra ez sikerült, akkor megint windows probléma, a helyreállításra mentem, megállt a felénél és ezt még eljátszotta vagy 25x. Széteszedtem a gépet, megmozgattam a sata kábeleket, utána elindult, de kb 1 óra után szétfagyott.Most átraktam a következő 2 sata portra a vinyót és az írót, így most pillanatnyilag üzemel a gép. Lehetséges, hogy vinyó korábbi sata portja feladat a harcot, és elromlott? Történt már ilyen hasonló eset valakivel?
-
-
siebener
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy Asrock 775vm800-as lap, két IDE, valamint két SATA csatlakozóval.
Megoldható lenne a következő?IDE-s csatlakozóval berakni egy DVD-olvasót, a vincsesztert pedig a SATA csatlakozóra kötni, és arra telepíteni az op.rendszert, IDE-s vincseszter nélkül?
Remélem, érthetően fogalmaztam...Előre is köszönöm a válaszokat.
-
spista222
addikt
válasz siebener #2031 üzenetére
Persze.
Teljesen mindegy hogy milyen hdd-t raksz be csak legyen ugyanez vonatkozik a optikára is.
Amire vigyáznod kell hogy a lapod 8237R déli híddal szerelt ami nem szereti a SATAII-es hdd-ket így vissza kell jumperelni sata1 re a hdd-t de akkor sem 100% hogy menni fog rendesen. Ha tudsz akkor natív SATA1-es HDD-t szerezz be hozzá.[ Szerkesztve ]
-
winhate
őstag
válasz spista222 #2019 üzenetére
Packard Bell honlapja nem foglalkozik mar ezzel az alaplappal mintha nem is letezne.
(extra koszonet nekik)Win7 probalva egesz jol muxik csak a sleep nem muxik jol es a hangot telepitgeti neha ujra.
A cpu venti meg fullon teker allandoan nem allithato speedfan nal a sebessege.(DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200) )
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Asrock 970 Extreme 3 alaplap tulajt keresek,lenne egy pár kérdésem.
Fontos nagyon!!!Tiszta hülye aki nem normális
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz siebener #2033 üzenetére
SATA vs. SATA2. A lényeg, hogy a most kapható HDD-k SATA2 vagy SATA3. Mivel a te lapod régebbi fejlesztés ezért nem nagyon szereti kezelni ezeket a HDD-et és nem biztos, hogy működni fognak az alaplapodban. Ezért ha teheted SATA (SATA 1.5 Gbit/s) feliratú HDD-t vegyél.
(#2035) LaciMc82: Ne kiabálj légy szíves!
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Adott a következő konfiguráció:
ASRock N68-GE3 UCC, Athlon 2 X4 635, Palit GTS 450 512 Mb, 4Gb ram illetve egy zsír új Chieftech CTG-500-80P.
Default értéken van minden, semmi tuning nincs, azonban ha a különböző tesztprogramok hatására néhány másodpercen belül kikapcsol a gép.
Ma délelőttig a tápra gyanakodtam, ezért vettem meg az új tápot (a régi is egy chieftech volt), de a probléma ugyanaz maradt.
Lefuttattam egy memtestet, az nem talált hibát, a cpu nem melegszik túl. Jól gondolom, hogy az alaplappal lehet a probléma?
Illetve hogyan deríthetném ki? -
BogyóBP
addikt
válasz Kephamos #2038 üzenetére
Jól. Frissits biost, unlockolt 4 magos? kékhalálos restart van?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz Kephamos #2041 üzenetére
Mindenhol megfelelő volt értéket kapsz?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
spista222
addikt
-
Antaran
csendes tag
Sziasztok,
Jelenség van nálam.
Van Gigabyte GA-EP45-DS4 lapom és E8400as proci, 8600GT passziv kártyával.1. hideginditás bekapcsológombbal = nincs kép.
2. aztán reset gomb = van kép, beindul a windows 7. Van kép a második monitoron is.Ezt 3 napja csinálja, és ma vettem új tápot, és ugyanúgy csinálja vele.
Másik furcsaság,hogyha beindult a gép nagy nehezen , utána stabil a rendszer.
Mi lehet az oka?
When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.
-
kjani18
őstag
válasz Antaran #2046 üzenetére
Hasonló jelenséget egyszer egy lap okozott, cmosclear-rel próbálkoztam, aztán bios frissítés után rendbejött, de néhány hónap után elment az örök bitvadászmezőkre...
[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
m.lala
aktív tag
sziasztok
nem tudom melyik topicban tudnak segíteni egy jártasabb emberke segítségét megköszönöm ha elirányít remélem nem számít offnak:adott az alaplapom:
giga p35 ds3 rew 2.1,proci E6400 alapon
memóriák 4db
2*1 gb everest szerint: KLDD48F-A8KB5 mindkettő
2*512 mb everest szerint: KLDC28F-A8KI5 mindkettő
dualban hajtva
táp corsair 350W
vga giga 8800gt tf.a hibajelenség néha nagy ritkán netes játék, de inkább youtube v hasonló netes videooldalak nézése közben tapasztalom
annyi történik, hogy megfagy a gép egér nem moccan semmire nem reagál numlockra sem pl...többszöri egérgomb mozgatás néha segít ekkor egy db alaplapi sípolással adja tudtomra h valami nem okés, legtöbbször restart segít csak
azonban multkor addig nyomkodtam mérgemben, hogy kicsaltam egy kékhalált belőle
ime:http://kepfeltoltes.hu/view/120217/IMG_20120215_172204_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
a kérdésem mi a véleményetek, mi okozhatja?
még nem találkoztam hasonlóval, minden építő jellegű ötletet szívesen veszek
thx[ Szerkesztve ]
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
Új hozzászólás Aktív témák
- G.Skill Aegis DDR4 2x8GB 3000Mhz Dual Chanel ram
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest